View Full Version : Επαρχία μια άλλη Ελλάδα.
soter3gm
23/05/2014, 19:31
Το ήξερα αλλά δεν το πίστευα πως τα πράγματα είναι ποιο εύκολα και ποιο "βατά" για τον κόσμο που μένει εκεί (οπουδήποτε "Εκεί").
Τη περασμένη εβδομάδα μου χάλασε το rooter έτσι σε συνεννόηση με τον πάροχο θα πήγαινα σε ένα οποιοδήποτε υποκατάστημα και θα μου το άλλαζε επί τόπου. Έλα μου ντε που δεν είχαν να μου το αλλάξουν και πως θα έπρεπε η να κατέβω Αθήνα η να μου το στείλουν με κουριερ, επέλεξα το δεύτερο αλλά ? παραλαβή από Τρίτη !!! "ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ" ήταν η πρώτη αντίδραση και η απάντηση ήταν μην στεναχωριέστε θα σας δώσουμε ένα δανικό μέχρι να πάρετε το δικό σας και μετά μας το επιστρέφετε. ούτε ποιος είμαι ούτε που θα το πάω ούτε τίποτα ΜΟΝΟ καλή τη πίστη ,
Στην Αθήνα ? μέχρι και τι νούμερο σώβρακο φοράω θα έγραφαν !!!
MG-KTiNoS
23/05/2014, 20:24
Μη γενικεύεις και μην εξιδανικεύεις...
Θα απογοητευτείς
kalgeorge
23/05/2014, 20:58
tha sumfwnisw me ton ktinos.....den einai etsi ta pragmata...
POLLA TA ASXIMA stin eparxia.....asto .
George_Sp
23/05/2014, 21:00
Επίσης να σου πω οτι και στην Αθήνα αν υπάρχει απόθεμα στο κατάστημα που σε εξυπηρετεί, οι τεχνικοί πάντα δίνουν προσωρινό μέχρι να έρθει το κανονικό και είτε θα στο ζητήσει ο τεχνικός την επόμενη φορά που θα περάσει από τη γειτονιά είτε θα σου το αφήσουν δωράκι.
Στις ποσότητες που τα παραγγέλνουν οι πάροχοι το κόστος πέφτει στα 5ευρώ ανά μονάδα.
KAWAMANRIDER
23/05/2014, 21:22
γεννημα θρεμα αθηναιος , καταγωγη απο γονεις μεσα κεντρο θεσσαλονικη , αν & δεν εζησα καθολου εκει ενα μηνα εχω κατσει το περισσοτερο , με λιγα λογια επαφη με επαρχια καθολου δυστυχως , παντα μου ασκουσαν μια γοητεια και οι δυο μεγαλες πολεις και ειδικα οι "αλητειες" την νυχτα και η συμμετοχη σε διαφορες κοινωνικες , αθλητικες κτλ δρασεις , κατα τα αλλα δεν την παλευα με την καμμια σε πολη και δεν αντεχα ουτε ναρκωμενος την καθημερινοτητα της μεγαλουπολης απο παιδι , πνιγομουνα λεμε μεσα στα μπετα ,
την εκανα απο αθηνα και εφυγα λογω δουλειας και εκατσα 13 χρονια σε νησι , ξαναγυρισα λογω της γυναικας πριν απο 4 χρονια στην αθηνα και κλαιω την μοιρα μου , εκανα τα κουμαντα μου απο δουλεια και ξαναφευγω παλι σε 20 μερες :lol: για το νησι , καλα ητανε 4 χρονια , δεν αντεχω αλλο :sad:
τα πρωτα χρονια στο νησι τρελαθηκα , μου ελειπε η αθηνα , τα γουστα μου , οι φιλοι μου , τα εξαρχεια , η βικτωρια ............. , τα επομενα χρονια ομως θεραπευτηκα , καταλαβα τι πραγματικα εχει αξια και ποσο σημαντικη ειναι η ποιοτητα ζωης που σου προσφερει η επαρχια στην καθημερινοτητα σου , γινεσαι περισσοτερο ανθρωπος , μιλας με ανθρωπους και λες μια καλημερα , εστω και μιση , αν και μαλ@κες καποιοι , μπορει να σε βοηθησουν στην δυσκολη , σε εμπιστευονται αν και παντα θα εισαι ο "ξενος" , σου λειπουν πολλες φορες σημαντικα αγαθα , οπως νοσοκομειο , αλλα εστω αυτα τα ευτελη και ελαχιστα χρονια της υπαρξης σου εχεις αναπνευσει καθαρο αερα και εχεις δει ουρανο .........
ανεκτιμητης αξιας οι σχεσεις , εστω και χαζοπαρεες που κανεις με ανθρωπους στην επαρχια , τα πανηγυρια , η διαλεκτος , η ξεγνιασια για το παρκινγκ :lol: , η επαφη με την φυση , οι γνωσεις που αποκτας για να κανεις πραγματα μονος σου , η γαληνη το βραδυ , ο φωτεινος ηλιος το πρωι , η δροσια το καλοκαιρι , ο καθαρος ουρανος , το χαμογελο των γηραιοτερων , τα κερασματα αμα κατσεις στο τραπεζι και παρα πολλα σου υπενθυμιζουν οτι εισαι ανθρωπος και εισαι ζωντανος , εισαι ενα προσωπο με ονομα , εισαι ο ταδε - εστω ο ξενος - και οχι ενα μηχανημα με δυο ποδια που κινειται μαζι με τα υπολοιπα του ειδους και δεν μπορει να δει μια πιθαμη ουρανο ,
σορυ αν κουρασα , αλλα μου αρεσε το ποστ σου και ειπα να μοιραστω κατι προσωπικο με ολους ,
θεωρω οτι η ελληνικη επαρχια ειναι πανεμορφη , αν ελλειπε και η ασχημη νοοτροπια σε καποιες περιπτωσεις , υπηρχαν και πεντε βασικες παροχες θα ελεγα οτι ειναι τελεια , ολα σχετικα ειναι βεβαια και καθε ενας επιλεγει με βαση την προσωπικοτητα του , αλλα εγω πλεον λεω , πολη και ειδικα αθηνα ποτε ξανα ...............
θεωρω οτι η ελληνικη επαρχια ειναι πανεμορφη , αν ελλειπε και η ασχημη νοοτροπια σε καποιες περιπτωσεις , υπηρχαν και πεντε βασικες παροχες θα ελεγα οτι ειναι τελεια , ολα σχετικα ειναι βεβαια και καθε ενας επιλεγει με βαση την προσωπικοτητα του , αλλα εγω πλεον λεω , πολη και ειδικα αθηνα ποτε ξανα ...............
κραταω μονο αυτην την παραγραφο:)
νοοτροπια και παροχες (με bold) ε ενταξει μην τα θελουμε κι ολα δικα μας ;)
η επαρχια απλα δεν παιζεται. αλλη φαση και κερδισμενος ποιοτικος χρονος για να κανεις πραματα για τον εαυτο σου :beer::beer:
George_Sp
23/05/2014, 22:57
Έφυγα από μια υπέροχη επαρχία στα 18 μου και υιοθέτησα τη ζωή στη πρωτεύουσα τα τελευταία 15 χρόνια.
Επειδή την επαρχία την επισκέπτομαι μια φορά το χρόνο η επαρχιώτικη νοοτροπία του να ξέρουν όλοι ακόμα και τι ώρα πας στην τουαλέτα για χ@σιμο μου την έχει δώσει άσχημα και έχω ρίξει μαύρη πέτρα.
Όση μαυρίλα και αν αναπνεύσω, όση φασαρία και αν έχει, τουλάχιστον βγαίνω έξω και δε δίνω λογαριασμό σε κανέναν του ποιός είμαι και πού πάω.
Όταν στήσω οικογένεια μάλλον θα επιστρέψω όμως για να μεγαλώσουν τα παιδιά μου σε ένα φιλικότερο περιβάλλον και ας δουν τη μεγάλη ζωή στα 18 τους όπως και εγώ, ελεύθερα να διαλέξουν μετά τη συνέχεια.
akis_trevor
23/05/2014, 23:03
απλα υπαρχουν επαρχιες κι επαρχιες.
δεν εχω ζησει στην αθηνα,δεν εχω ζησει σε χωριο.μονο "διακοπες" και ολιγοημερες κι αυτες.αλλα νομιζω πως μια πολη,μεγαλη για να εχει παροχες αλλα και χωρις το χαος της πρωτευουσας,ειναι ενας πολυ καλος συνδυασμος.
Bob_o_mastoras
23/05/2014, 23:23
Στα μικρα επαρχιακα μερη παντως η νοοτροπια του κοσμου ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ!
:a26::a016::a016::a016::a015::a015::a015::a016::a016::a016::a018::a018::a018::a52::a52:
Ειναι γ@ματα, ναι, αρκει να 'χεις δικους σου, οικογενεια, φιλους κλπ αν ειναι να μεινεις καιρο. Αλλιως κλαφ'τα.
Και 'γω θα προτιμουσα χ1000 τη ζωη σε καποιο χωριο κοντα στη φυση αλλα υπο προυποθεσεις. Την πατησα και εμαθα.
theofilos888
23/05/2014, 23:45
Εζησα στη συρο καποιο διαστημα. Δε με πειραξε τπτ αλλο παρα οτι ο δρομος τελειωνε και μαλιστα γρηγορα. Γυρισα στην αθηνα και δε μπορω να πω, πως μου λειπει η επαρχια.
akis_trevor
23/05/2014, 23:49
βασικα νομιζω πως παιζει τον μεγαλυτερο ρολο η συνηθεια..
επισης δεν θα μπορουσα να ζησω σε νησι,και η κρητη να ηταν!αυτη την αισθηση του οτι δεν μπορω να φυγω οποτε γουσταρω,δεν την θελω....
paramedic
24/05/2014, 00:01
Ζω στην Αθήνα αλλά έξω απο αυτή στα κοντινά προάστια. Δεν έχει την κίνηση της Αθήνας. Εχω πολύ πιο καθαρό αέρα απ'ότι 5-10 χλμ πιο "μέσα". Εχω λίγη φασαρία, νοοτροπία "γειτονιάς" δεν υπάρχει ούτε εδώ πια, παρκινγ έχω άπλετο, όλα είναι κοντά κλπ κλπ.
Παρόλαυτά όταν πάω στο χωριό μου στα Τρίκαλα(5 λεπτά απο τα Τρίκαλα βασικά) νιώθω οτι εκεί θα έκανα καλύτερη ζωή. Ή οταν πάω διακοπές Ρέθυμνο στο μικρό σπίτι της γυναίκας μου πάλι νιώθω οτι θα έκανα πιο καλή ζωή. Σε τέτοια επαρχία θα πήγαινα. Χωριό αλλά πολύ κοντά σε μεγάλη πόλη. Σε κατσικοχώρι 1 ώρα μακριά απο τον πολιτισμό δεν ξέρω αν θα έμενα για πολύ καιρό. Μου αρέσει να "ξεφεύγω" αλλά τόσο απομόνωση δεν ξέρω ανα θα άντεχα. Δε νομίζω οτι θα έχω ποτά την δυνατότητα να το ζήσω λόγω εργασίας πιο πολύ αλλά δε νομίζω να το άντεχα. Στο χωριό μου όμως άνετα έμενα μια ζωή...
astroman76
24/05/2014, 02:04
επαρχια ουτε ανχος ουτε τιποτα καθε μερα εξω, το αμαξι το κουναω μονο οταν ειναι να βγεω εξω απο την πολη οπως και την μηχανη, ποδηλατακι φυση, χαλαρα ολλα..
η Αθηνα για εμενα απλα δεν παλευετε.. μονο για μικρες βολτες και πολυ ειναι!
H επαρχία είναι τέλεια , αν δεν υπήρχαν οι ντόπιοι . :lol:
η αθηνα χαλαει απο αυτους που τη βριζουν γιατι ειναι εδω χωρις να το θελουν
αν ο καθενας ζουσε εκει που του αρεσει θα ειμασταν ολοι καλυτερα
gior-gos
24/05/2014, 08:30
...υπηρχαν και πεντε βασικες παροχες...
Ετσι οπως παμε, αυτες τις 5 βασικες παροχες ουτε στην Αθηνα δε θα τις εχουμε πλεον...
devil's animal
24/05/2014, 08:52
μεγαλη κουβεντα...
εγω δεν εχω χωριο γιατι η οικογενεια του πατερα μου ηταν Αθηνα απο το 1912...της μητερας μου λιγο αργοτερα μεσα στην δεκαετια του 10...
αμφοτεροι προπαπποι τα πουλησαν ολα και ηρθαν οταν η ευρυτερη Αθηνα ηταν χωραφια και το κεντρο ηταν ενα λιγο πιο μεγαλο χωριο απ'τα χωρια τους...
οι ιστοριες που μου λεει οτι εζησε ο πατερας μου σαν παιδι (ειναι 68 ετων) στην Αθηνα ειναι απιστευτες σε σχεση με αυτες που αντικριζεις τωρα...
οντως λοιπον ειναι πανεμορφη η Αθηνα...απλα εχει γεμισει χωριατες...
ουτε εγω εχω χωριο αλλα ζω τη ζωη της επαρχιας καποιες βδομαδες το χρονο λογω της συζυγου
δεν κατηγορω κανεναν και δεν υποτιμω κανεναν σεβομαι τον τροπο ζωης του καθενος και τα γουστα του αλλα με ενοχλει οταν επειδη ζω στην αθηνα με κοιτουν με οικτο και συγκαταβατικοτητα
πραγματικα στην αθηνα υπαρχουν σημεια να ζησεις που ειναι καλυτερα απο καθε επαρχια και σε αποσταση μισης ωρας απο την ομονοια
lykourgi
24/05/2014, 09:21
Σοφή κουβέντα.
soter3gm
24/05/2014, 11:15
Έμενα Αργυρούπολη 30 χρόνια και 11 χρόνια Αιγάλεω .
Τα υπόλοιπα στο Μεγάλο Πεύκο με όλες της δουλειές στα Μέγαρα (ταχυδρομεία υγεία κλπ )ο κόσμος είναι πολύ πιο χαλαρός μιλάνε ρε φίλε, λένε μια καλήμερα οι γείτονες προσέχουν ο ένας τον άλλο μια βδομάδα στο Θριάσιο τάιζε το σκύλο χωρίς δεύτερη κουβέντα . όταν μπούκαραν στο σπίτι του, τους τσάκωσα στα πράσα και την γλύτωσε .
Στην Αθήνα ποιος θα κάνει αυτό και ο σκύλος θα ψοφήσει αλλά και θα τον κάνουν μάγκα οι διαρρήκτες
taisteal
24/05/2014, 11:35
Ειναι αστειο να τιθεται τετοιο ζητημα...
Η ποιοτητα ζωης στην επαρχια δεν συγκρινεται με την ζουγκλα των μεγαλουπολεων,οτι και να λετε.
Η Αθηνα μια φορα κι εναν καιρο ηταν ομορφη..
Και τα δυο μου αδερφια ζουν μονιμα Αθηνα,εφυγαν ανθρωποι και τωρα ειναι σαν ζομπι,αποβλακωμενοι
απο το αγχος και το τρεξιμο ολη μερα.
Η Αθηνα θελει χρονο και χρημα για να περνας καλα,στην επαρχια και με πολυ λιγα χρηματα κανεις παρα πολλα πραγματα.
Takata Dome
24/05/2014, 11:40
Οι μεγάλες πόλεις είναι η προσωποποίηση της ασχήμιας και της κατάθλιψης. Δυο φορές χρειάστηκε να μείνω στην Αθήνα για λίγο, και τις 2 δεν έβλεπα την ώρα να φύγω απο εκεί. Να ζήσω σε μια ανθρώπινη πόλη,ας ζήσω.Να ζήσω στο χάλι που λέγεται Αθήνα,και οποιαδήποτε σαν την Αθήνα,δεν μπορώ. Καλύτερα στην επαρχία και ας τρώω μόνο χόρτα,τουλάχιστον θα ξυπνάω το πρωί και θα βλέπω τη φύση,όχι τσιμέντο και ασχήμια. Πραγματικά απορώ πώς αντέχουν άνθρωποι που μένουν στο κέντρο (Μεταξουργείο,Ομόνοια,Εξάρχεια κλπ)...
Νομίζω ότι το δίλημμα πόλη ή επαρχία πρέπει κανονικά να γίνει τρίλημμα
Αθήνα - Πόλη (γενικώς) - Επαρχία
Καμμία σχέση δεν έχει το μαύρο χάλι της Αθηναικής ζωής σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη...
Bob_o_mastoras
24/05/2014, 12:43
Εξωτερικο, οπουδηποτε στη κεντρικη και δυτικη Ευρωπη. Καμια σχεση με το χαλι μας το μαυρο. Ειδικα οι υπολοιπες χωρες του νοτου τα σπανε.
:a25:
paramedic
24/05/2014, 14:02
Εξωτερικο, οπουδηποτε στη κεντρικη και δυτικη Ευρωπη. Καμια σχεση με το χαλι μας το μαυρο. Ειδικα οι υπολοιπες χωρες του νοτου τα σπανε.
:a25:
Και αν πας εκεί οι ντόπιοι θα σου λένε πόσο χάλια είναι χαχα!!
kalgeorge
24/05/2014, 14:15
anousia kouventa xwris telos....kai me 500000 diaoretikes apopseis..
chester24
31/05/2014, 11:52
Ειναι αστειο να τιθεται τετοιο ζητημα...
Η ποιοτητα ζωης στην επαρχια δεν συγκρινεται με την ζουγκλα των μεγαλουπολεων,οτι και να λετε.
Η Αθηνα μια φορα κι εναν καιρο ηταν ομορφη..
Και τα δυο μου αδερφια ζουν μονιμα Αθηνα,εφυγαν ανθρωποι και τωρα ειναι σαν ζομπι,αποβλακωμενοι
απο το αγχος και το τρεξιμο ολη μερα.
Η Αθηνα θελει χρονο και χρημα για να περνας καλα,στην επαρχια και με πολυ λιγα χρηματα κανεις παρα πολλα πραγματα.
Σωστος...
Εχω γεννηθει και εχω μεγαλωσει στην νησιωτικη επαρχια, 15 ωρες απο το λιμανι του Πειραια.
Οι αποψεις ομως ειναι εκατονταδες και στην τελικη, σαν το μερος που μεγαλωσαμε δεν υπαρχει κανενα αλλο...