PDA

View Full Version : Αλλαγή τελικού εξάτμισης στο Bandit 650 SA (2011)

billakosthegr
27/05/2014, 09:48
Καλησπέρα παίδες,

για άλλη μια φορά φίλοι μου χρειάζομαι τις εμπειρίες σας για αλλαγή εξάτμισης στο Bandit 650 SA (2011) μου. Βρίσκω αρκετά ογκώδης και αντιαισθητική τη μανίσια εξάτμηση. Τι προτάσεις υπάρχουν και ποιες είναι οι πιο λογικές σε σχέση τιμής-αισθητικής-απόδοσης?

Προτεραιότητα για μένα είναι κυρίως να είναι πιο μαζεμένη-όμορφη, να "ομορφαίνει" λίγο τον ήχο του κινητήρα και σε δεύτερη μοίρα έρχεται η απόδοση (αν "δίνει" και κάτι στον κινητήρα είναι πάντα ευπρόσδεκτο). Είδα υπάρχουν αρκετές μάρκες που βγάζουν τελικά για τη συγκεκριμένα μηχανή (πχ. Yoshimura, Akrapovic, Twin Brothers) και είναι λίγο μπέρδεμα γενικά.... Αξίζει η αλλαγή μόνο του τελικού ή είναι καλύτερα αλλαγή όλο το σετάκι?? (καλύτερα από θέμα πωλήσεων των κατασκευαστών ίσως...)

Επίσης, μένω Γερμανία οπότε παραγγελίες κλπ είναι πολύ βολικές εδώ πέρα. Οπότε προτείνεται ελεύθερα!

Μπίλης

amyroukai
27/05/2014, 10:16
υποκειμενικό είναι αυτό μπιλάκο. εμένα πχ, η leovince μου, μου άρεσε περισσότερο από τις άλλες. και είχε και ωραίο ήχο ξετάπωτη, δεν ήταν εκκωφαντική.

akis_trevor
27/05/2014, 10:19
τσεκαρε αυτην:https://www.google.gr/search?q=mivv+suono+bandit+650&es_sm=122&source=lnms&sa=X&ei=Y0qEU_zCK-6u7AaEuoHoAg&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1421&bih=708&dpr=1.25
εδω στην πατρα την εχει ενα παλικαρι σε bandit και δειχνει ωραια και ωραιο ηχο εχει.

billakosthegr
27/05/2014, 10:21
Δεν πειράζει, το ξέρω αυτό! Απλά στατιστική κάνω, ποιος έχει ποια εξάτμιση και ποιες οι εμπειρίες του με αυτήν... Μπορεί να ακουστούν ενδιαφέρουσες απόψεις, που ξέρεις...

billakosthegr
27/05/2014, 10:30
Όμορφη και μαζεμένη φαίνεται.. Είδα και κάτι διαγράμματα που δείχνουν μια σταθερή βελτίωση στην απόδοση και ροπή σε σχέση με την stock εξάτμιση...

τσεκαρε αυτην:https://www.google.gr/search?q=mivv+suono+bandit+650&es_sm=122&source=lnms&sa=X&ei=Y0qEU_zCK-6u7AaEuoHoAg&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1421&bih=708&dpr=1.25
εδω στην πατρα την εχει ενα παλικαρι σε bandit και δειχνει ωραια και ωραιο ηχο εχει.

akis_trevor
27/05/2014, 11:53
εγω την εχω στα τοπ μου εδω και καιρο,δυστυχως τα φραγκα δεν εφτασαν να την βαλω..ακου ηχο απο κανα βιντεακι στο νετ,εμενα μαρεσει πολυ.και live που την εχω ακουσει σε μπαντιτ και χορνετ,με σιγαστηρα δεν κανα πολυ φασαρια..

thunder ace
27/05/2014, 12:25
Εδω που μενω ,περναει ενα παιδι που εχει βαλει yoshimura.Αν και ειμαι εναντιον οι μοτο να κανουν θορυβο(υπερβολικο)η yoshi που ακουσα ειχε ομορφο ηχο.Α...και μια φορα που το πετυχα σταματημενο και την περιεργαζομουν,μου φανηκε πολυ ποιοτικη.Αυτα.

Μικe777
27/05/2014, 13:05
Εδω που μενω ,περναει ενα παιδι που εχει βαλει yoshimura.Αν και ειμαι εναντιον οι μοτο να κανουν θορυβο(υπερβολικο)η yoshi που ακουσα ειχε ομορφο ηχο.Α...και μια φορα που το πετυχα σταματημενο και την περιεργαζομουν,μου φανηκε πολυ ποιοτικη.Αυτα.
εγω την yoshimura.εχω!!
ειναι καλη αλλα εχω προσεξει οτι οι αμερικανικες ειναι καλλυτερες..
αποψη μου κρατα το μπουρι παροτι ασχημο..:cry:
γιατι θα μπλεξεις με καταναλωση..μειγματα!!που θα πρεπει να ρυθμισεις..
και δεν κερδιζεις σε αποδοση πολυ..σιγουρα αυξανεται η καταναλωση..
κερδιζεις βεβαια!βαρος..αρκετο..ευελιξια!!και ομορφια..εσυ επιλεγεις..:D
αφου εισαι γερμανια κατ'εμε στο ειπα! αμερικανικες ειναι καλλυτερες..:wave2:

akis_trevor
27/05/2014, 13:10

εγω δεν εχω αυξημενη καταναλωση στο fazer με την gpr που εβαλα.ουτε χρειαστηκε να ρυθμισω μιγμα.μου γεμισε πολυ τις μεσσαιες..

Μικe777
27/05/2014, 13:15
εγω δεν εχω αυξημενη καταναλωση στο fazer με την gpr που εβαλα.ουτε χρειαστηκε να ρυθμισω μιγμα.μου γεμισε πολυ τις μεσσαιες..
εγω εχω βαλει και φιλτρο!
κερδιζει στις χαμηλομεσαιες αρκετα..αλλα εχω σκαλισει και τον εγκεφαλο..
οποτε η καταναλωση τραβαει αν το πλακωσεις πολυ..:wave2:

akis_trevor
27/05/2014, 13:19
ναι αλλα ο φιλος αναφερθηκε μονο σε τελικο,οπου η καταναλωση δεν εχει διαφορα.τωρα αν εχει 0.1 του λιτρου ανα 100 χλμ δεν νομιζω οτι ειναι αξιο αναφορας.

thunder ace
27/05/2014, 15:13
εγω την yoshimura.εχω!!
ειναι καλη αλλα εχω προσεξει οτι οι αμερικανικες ειναι καλλυτερες..
αποψη μου κρατα το μπουρι παροτι ασχημο..:cry:
κερδιζεις βεβαια!βαρος..αρκετο..ευελιξια!!και ομορφια..εσυ επιλεγεις..:D
αφου εισαι γερμανια κατ'εμε στο ειπα! αμερικανικες ειναι καλλυτερες..:wave2:
Μη μου πεις οτι μενεις σε ενα χωριο πριν το αγρινιο,που το παλιο ονομα (του χωριου)αρχιζε απο μου....και τελειωνε σε ι;)

billakosthegr
27/05/2014, 15:35
Όπα, με μπερδεύεις. Μόνο ένα τελικό είπα θέλω να αλλάξω, όχι όλη τη μηχανή... Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ρύθμιση μετά, σωστά?

Και από θόρυβο τι λέει? Δεν θέλω να γίνομαι ενοχλητικός ούτε να με κουράζει εμένα τον ίδιο η φασαρία της εξάτμισης. Απλώς θα ήθελα λίγο πιο μεστό, έντονο ήχο.

Και όταν λες αμερικάνικες μάρκες, ποιες εννοείς? Καμία προτίμηση?

εγω εχω βαλει και φιλτρο!
κερδιζει στις χαμηλομεσαιες αρκετα..αλλα εχω σκαλισει και τον εγκεφαλο..
οποτε η καταναλωση τραβαει αν το πλακωσεις πολυ..:wave2:

dimzan
27/05/2014, 15:45
δεν αλλαζει η καταναλωση.

το Injection ρυθμιζει απο μονο του τα μιγματα, και εφοσον δε μιλαμε για τεραστιες αλλαγες προσαρμοζεται στα νεα δεδομενα σωστα.

φοραω την κλασσικη ασημενια yoshimura στο bandit, αυτη που την εβαζε και η αντιπροσωπεια τοτε. Εχω δει και καταναλωση 4,5 εκτος πολης με νορμαλ ταχυτητες μεχρι 120-130 και καταναλωση 6-6.5 με 170-180.

Δεν ξεφευγει η καταναλωση οταν αλλαζουμε εξατμιση στο bandit, το χερι μας ξεφευγει και το παταμε πιο πολυ μετα.

Η μαμα εξατμιση ειναι εξαιρετικη αν θες να κυκλοφορεις αθορυβος. Ειναι ομως πολυ ασχημη και αρκετα πιο βαρυα απο οποιαδηποτε aftermarket.

Tedvj23
27/05/2014, 15:53
Παρε two brothers για μενα..Εχω παρει πολλες φορες για αρκετες μοτο καλες τιμες και πιοιοτητα gia to optiko goysta einai ayta..Δες το παρακατω μαγαζι..
Σηκωνει και παζαρι και ουτε τελωνεια τιποτα και αξιοπιστος..
http://www.motorraddirekt.net/

billakosthegr
27/05/2014, 16:04
Ναι, να ενισχυθεί λίγο ο ήχος της αλλά όχι και να είναι ενοχλητικός.

Έχεις κανά λινκ να δω λίγο τη Yoshimura? Δεν μου αρέσει η stock εξάτμιση οπτικά-αισθητικά και λόγω βάρους... +Το τακούνι της συνοδηγού έχει αποτυπωθεί στην πάνω της μεριά.... :-)

δεν αλλαζει η καταναλωση.

το Injection ρυθμιζει απο μονο του τα μιγματα, και εφοσον δε μιλαμε για τεραστιες αλλαγες προσαρμοζεται στα νεα δεδομενα σωστα.

φοραω την κλασσικη ασημενια yoshimura στο bandit, αυτη που την εβαζε και η αντιπροσωπεια τοτε. Εχω δει και καταναλωση 4,5 εκτος πολης με νορμαλ ταχυτητες μεχρι 120-130 και καταναλωση 6-6.5 με 170-180.

Δεν ξεφευγει η καταναλωση οταν αλλαζουμε εξατμιση στο bandit, το χερι μας ξεφευγει και το παταμε πιο πολυ μετα.

Η μαμα εξατμιση ειναι εξαιρετικη αν θες να κυκλοφορεις αθορυβος. Ειναι ομως πολυ ασχημη και αρκετα πιο βαρυα απο οποιαδηποτε aftermarket.

dimzan
27/05/2014, 16:11
δες τη δικια μου, δες και στο google διαφορες yoshi Πως καθονται στο bandit

https://www.google.gr/search?q=bandit+yoshimura&client=opera&hs=25y&channel=suggest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CZyEU8OQFcfV4QS52oGoBQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=849

billakosthegr
27/05/2014, 16:18
Λίγο πρόχειρα που το έψαξα, οι two brothers δεν έχουν πάρει έγκριση στη Γερμανία και δεν παιρνάνε ΚΤΕΟ (και εδώ είναι τυπικοί και τα τσεκάρουν αυτά). Σε αντίθεση οι Mivv Suono και άλλες επώνυμες δεν έχουν πρόβλημα ... Εντύπωση μου κάνει. Είναι μήπως ανοικτού τελείως τύπου καθαρά αγωνιστικές?? (με-χωρίς καταλύτη?)

Παρε two brothers για μενα..Εχω παρει πολλες φορες για αρκετες μοτο καλες τιμες και πιοιοτητα gia to optiko goysta einai ayta..Δες το παρακατω μαγαζι..

billakosthegr
27/05/2014, 16:23
Λιτή και όμορφη! Έχεις βγάλει το σιγαστήρα (muffler) τελείως παρεπιμπτόντως? Αν και τις Mivv δείχνουν λίγο πιο μαζεμένες..

Και καθαρή που την έχεις!!! Πρέπει να κάνω και εγώ καμιά μπουγάδα μάλλον...

δες τη δικια μου, δες και στο google διαφορες yoshi Πως καθονται στο bandit

https://www.google.gr/search?q=bandit+yoshimura&client=opera&hs=25y&channel=suggest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CZyEU8OQFcfV4QS52oGoBQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=849

dimzan
27/05/2014, 16:27
ταιριαζει στο ασημι της μηχανης το ασημι της εξατμισης σε μενα.

τη μηχανη την πηρα με την εξατμιση ετοιμη χωρις ταπα. δε με ενοχλει ο θορυβος, τον θεωρω μαλιστα πολυ ωραιο. Ουτε μου εχει γκρινιαξει κανενας οτι ενοχλει. Αμα σηκωσει στροφες βεβαια ακουγεται, αλλα για χαλαρες βολτες δεν ενοχλει. Καμια σχεση με τη μαμα παντως, η μαμα εξατμιση ειναι ενοχλητικα αθορυβη

billakosthegr
27/05/2014, 16:38
Η αλλαγή είναι απλή έ? Απλά κατσαβιδάκι και πρεσαριστή, βγαίνει η μία και μπαίνει η άλλη στη θέση της. Σωστά? Και πιάνει στο μαρσπιέ και με σφικτηράκι στο λαιμό της εξάτμισης μόνο?

ταιριαζει στο ασημι της μηχανης το ασημι της εξατμισης σε μενα.

τη μηχανη την πηρα με την εξατμιση ετοιμη χωρις ταπα. δε με ενοχλει ο θορυβος, τον θεωρω μαλιστα πολυ ωραιο. Ουτε μου εχει γκρινιαξει κανενας οτι ενοχλει. Αμα σηκωσει στροφες βεβαια ακουγεται, αλλα για χαλαρες βολτες δεν ενοχλει. Καμια σχεση με τη μαμα παντως, η μαμα εξατμιση ειναι ενοχλητικα αθορυβη

dimzan
27/05/2014, 17:13
δεν εχω ιδεα, φανταζομαι βιδωμα ξεδιβωμα ειναι.

ρωτα αν ειναι bolt-on η εξατμιση που θα παρεις, αυτα σημαινει.

Ξερω οτι εχει κατι σκληρα ελατηρια που θελουν αρκετο τραβηγμα για να μπει ο λαιμος στηνε ξατμιση, αυοτ ισως ειναι το μονο ζορικο

Μικe777
27/05/2014, 17:41
Όπα, με μπερδεύεις. Μόνο ένα τελικό είπα θέλω να αλλάξω, όχι όλη τη μηχανή... Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ρύθμιση μετά, σωστά?

Και από θόρυβο τι λέει? Δεν θέλω να γίνομαι ενοχλητικός ούτε να με κουράζει εμένα τον ίδιο η φασαρία της εξάτμισης. Απλώς θα ήθελα λίγο πιο μεστό, έντονο ήχο.

Και όταν λες αμερικάνικες μάρκες, ποιες εννοείς? Καμία προτίμηση?

αν βαλεις μονο τελικο δεν εχεις προβλημα με μαμα φιλτρο!!
απο θορυβο αυτη που δινει εδω η αντιπροσωπεια..ειναι πολυ ησυχη ακομα και ξεταπωτη..
μεστό, έντονο ήχο.οπως περιγραφεις...
αμερικανικες λεω τις yoshi που εχουν παρει πολλοι..απο εξω και εχω δει να κυκλοφορουν..
σε καποια bandit..αυτες εννοω!!ειναι πιο ομορφες μπες στο φορουμ στο section με τα bandit..
και θα βρεις οτι θες...και οι two brothers που σου ειπαν ειναι ομορφες..:wave2:

Ληστης
27/05/2014, 19:06
Εχω βαλει 2 διαφορετικες εξατμισεις στην ιδια μηχανη. Η μια ηταν mivv suono και η δευτερη akrapovic. Διαφορα στην αποδοση δεν θα δεις, ειναι αμελητεες (μετρημενα στο δυναμομετρο), αλλα εχουν μεγαλη διαφορα στον ηχο. Η Mivv πιο μπασα και χωρις την ταπα αρκετα θορυβωδη, η akrapa ειναι αρκετα πιο αθορυβη. Σε αυτο παιζει ρολο το μηκος του τελικου, γενικα οσο πιο μακρυ τοσο πιο αθορυβη. Η mivv σαν ποιοτητα δεν μου αρεσε.

http://i85.photobucket.com/albums/k78/c-max_photos/IMG_0488.jpg (http://s85.photobucket.com/user/c-max_photos/media/IMG_0488.jpg.html)
http://i85.photobucket.com/albums/k78/c-max_photos/IMG_0869.jpg (http://s85.photobucket.com/user/c-max_photos/media/IMG_0869.jpg.html)

akis_trevor
27/05/2014, 21:19
αν ειναι σλιπ ον με ελατηρια εχει μεσα και τον αντιστοιχο γαντζο οπου τραβας το ελατηριο και ενωνεις το τελικο με τον σωληνα.

TONYBANDIT
28/05/2014, 13:10
οτι αποψη εχω αφορα το 1250 αλλα φανταζομαι τα ιδια ισχυουν πανω κατω και για το μικρο.τα σουζουκια ΓΕΝΙΚΩΣ ειναι πολυ φτωχα χαμηλα και πολυ πλουσια ψηλα.ο λογος ειναι φυσικα χαμηλα για ρυπους και προδιαγραφες και ψηλα για λογους ασφαλειας και αξιοπιστιας.βαζοντας εξατμιση και ειδικα ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟ τι κανουμε? το φτωχαινουμε ακομα πιο πολυ χαμηλα που σημαινει σκασιματα στην εξατμιση υπερβολικες θερμοκρασιες ειδικα στην πολη και απωλεια νευρου χαμηλα.στις υψηλες στροφες τα πραγματα ειναι καλυτερα καθως ειναι τοσο πλουσιο που εχει πολλα περιθωρια.αν θελουμε λοιπον να ψαχτουμε με εξατμιση μονο βαζουμε ενα τελικο κατα προτιμηση μακρυ για να γεμιζει ωραια παντου και σε ενα συνεργειο που εχει sds προσθετουμε 5% καυσιμο μονο στις χαμηλες και ΑΝ χρειαζεται και στις μεσαιες.αν σας ενοχλουν τα σκασιματα ταπωνετε και το PAIR και καθαρισατε .οσο για ηχο εγω προτιμω τον γλυκο ηχο που κανει η micron μου αλλα δυστυχως το εργοστασιο εχει κλεισει.απο αυτες που εχω ακουσει θα εβαζα scorpion,leo vinci,γιατι ειναι φτηνες σχετικα και με ωραιο ηχο.ΥΓ σορυ για το σεντονι αλλα το κινητο δεν βοηθαει.

dimzan
28/05/2014, 17:41
το μηχανακι εχει αισθητηρα Λ οποτε δε μπορει να ξεφυγει στο πολυ φτωχο η πολυ πλουσιο. Μια χαρα προσαρμοζεται ο εγκεφαλος σε μια απλη αλλαγη εξατμισης.

τα σκασιματα εμενα μου αρεσουν, και οσους ακουσα να ταπωσαν το pair ειπαν οτι το μηχανακι δεν παει μετα.

hornettrela
28/05/2014, 18:15

+1000 και απο μενα για αυτο το καταστημα. πολυ ευχαριστημενος απο την two brothers που ειχα στο hornet μου

Tedvj23
28/05/2014, 20:30
+1000 και απο μενα για αυτο το καταστημα. πολυ ευχαριστημενος απο την two brothers που ειχα στο hornet μου

Και εσενα εγω στο ειχα πει το συγκεκριμενο..!!:beer:

hornettrela
28/05/2014, 20:36
Και εσενα εγω στο ειχα πει το συγκεκριμενο..!!:beer:

Nαι φιλε και ολα πηγανε jet.. σημερα που το ξανακοιταζα πως αλλαζει σε αγγλικα το site?

DrEvil
28/05/2014, 20:59
Εγω εχω βαλει αυτη:
317116
μουρικη, ποιοτητα δεν με τρελλανε μα δεν εχει και τιποτα εδω που τα λεμε.
Θορυβος, με mufflers μια χαρα μεσα στα πλαισια (περασα MOT πριν λιγες μερες), χωρις κανει αρκετο εως πολυ.

Τα περι καταναλωσης ειναι παπαρια, απαξ και δεν βαζεις το φιλτρο στην συναρτηση.

Οτι και να αποφασισεις, ενα εχω να πω:
Θα ειναι πιο ομορφο, πιο ελαφρυ, πιο φασαριοζικο (το τελικο).
Μα μια τουμπα που ειχα φαει το καγκελο του μοτερ εμεινε το μισο (καπου υπαρχει φωτο στο main thread) η μαμα εξατμα λιγες γρατζουνιες και το υπολοιπο μηχανακι ανεγκιχτο.

Τα λ7 παντως που κοστισε (η φθηνη) δικη μου θα επρεπε να τα ειχα χωσει σε αναρτησεις, ειναι καλυτερη επενδυση.

teogtp
28/05/2014, 22:13
Λίγο πρόχειρα που το έψαξα, οι two brothers δεν έχουν πάρει έγκριση στη Γερμανία και δεν παιρνάνε ΚΤΕΟ (και εδώ είναι τυπικοί και τα τσεκάρουν αυτά). Σε αντίθεση οι Mivv Suono και άλλες επώνυμες δεν έχουν πρόβλημα ... Εντύπωση μου κάνει. Είναι μήπως ανοικτού τελείως τύπου καθαρά αγωνιστικές?? (με-χωρίς καταλύτη?)

Αν κρινω απο τις δικες μου σκετα χωνια ειναι.............

pektis
02/06/2014, 14:36
Εχω την micron carbon με σιγαστηρα, βγαζει καλό ήχο... απο καταναλωση δεν μου φαινεται να ειναι παραπανω:)317435

kalabaka1981
20/02/2015, 00:06
καλησπερα παιδια και απο μενα!!νεος πλεον στο forum με bandit 650s του 2010!γνωριζει κανεις απο ποιο αλλο μηχανακι ταιριαζει το τελικο του (aftermarket) να βαλουμε στο δικο μας και ποσα φ ειναι η διαμετρος του γτ για καινουριο δεν παιζουν πολλα λεφτα?ευχαριστω!!

dimzan
20/02/2015, 01:10
καλησπερα παιδια και απο μενα!!νεος πλεον στο forum με bandit 650s του 2010!γνωριζει κανεις απο ποιο αλλο μηχανακι ταιριαζει το τελικο του (aftermarket) να βαλουμε στο δικο μας και ποσα φ ειναι η διαμετρος του γτ για καινουριο δεν παιζουν πολλα λεφτα?ευχαριστω!!

θα κοψεις το μαμα λινκ για να βαλεις αλλο τελικο?? κριμα να το σφαξεις.. πηγαινε φτιαξε καμια χειροποιητη με κανα 250αρι.

Και προσοχη στους κλεφτες, την πρωτη μου την εκλεψαν, τη δευτερη τη βρηκα με λυμενες τις βιδες και την εχω τωρα στο κρεβατι μου διπλα και τη θαυμαζω....

KostasRS
20/02/2015, 06:52
Σε συζήτηση που είχα με γνωστό μηχανικό εδώ στην Αθήνα όταν ήθελα να βάλω μια εξάτμιση στον ληστή, μου είπε ότι η εξάτμιση δεν είναι μόνο ότι την τοποθετώ και είναι όλα ok.
Μου είπε ότι οι εξατμίσεις που ταιριάζουν στο bandit είναι οι παρακάτω:
1. Yoshimoura
2. Laser
3. Remus
Οι υπόλοιπες λέει δεν αποδίδουν σωστά και ότι δημιουργείται μεγαλύτερη απορρύθμιση των βαλβίδων εξαγωγής.
Ξέρει κάποιος φίλος εδώ αν τα παραπάνω είναι σωστά?

Μικe777
20/02/2015, 10:28
Σε συζήτηση που είχα με γνωστό μηχανικό εδώ στην Αθήνα όταν ήθελα να βάλω μια εξάτμιση στον ληστή, μου είπε ότι η εξάτμιση δεν είναι μόνο ότι την τοποθετώ και είναι όλα ok.
Μου είπε ότι οι εξατμίσεις που ταιριάζουν στο bandit είναι οι παρακάτω:
1. Yoshimoura
2. Laser
3. Remus
Οι υπόλοιπες λέει δεν αποδίδουν σωστά και ότι δημιουργείται μεγαλύτερη απορρύθμιση των βαλβίδων εξαγωγής.
Ξέρει κάποιος φίλος εδώ αν τα παραπάνω είναι σωστά?
βλακειες σου λεει οποια βαλεις το ιδιο ειναι
οπως εγραψε και ο dimzan πιο πανω μπορεις να βαλεις και καμια χειροποιητη με κανα 250αρι.:)

KostasRS
20/02/2015, 11:14
και εγώ έτσι νομίζω Μιχάλη....ότι δεν θα έχει θέμα.
Τι να πω, μ' αυτούς τους μηχανικούς τώρα τελευταία έχω ακούσει τα πάντα, τι να κάνουμε όμως... τους χρειαζόμαστε.
Είχα δει πριν από καιρό κάτι σαν το παρακάτω και η τιμή είναι πολύ καλή, με + 20€ μεταφορικά είναι Ελλάδα.
http://www.ebay.com/itm/111556644002?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

kalabaka1981
20/02/2015, 11:18
γιατι να το κοψω?θα παω σε εξατμισα να μου φτιαξει ενα νεο

Ληστης
20/02/2015, 11:29
Εχω τοποθετησει 2 διαφορετικες εξατμισεις στη μηχανη Mivv suono και akrrapovic. Ετυχε να τις εχω δυναμομετρησει και τις δυο και το αποτελεσμα ηταν ιδιο, καμια διαφορα. Η μονη διαφορα ηταν στον ηχο. Η Mivv λογο του οτι ηταν κοντη εκανε σαφεστατα περισσοτερο θορυβο.

Μικe777
20/02/2015, 12:04
και εγώ έτσι νομίζω Μιχάλη....ότι δεν θα έχει θέμα.
Τι να πω, μ' αυτούς τους μηχανικούς τώρα τελευταία έχω ακούσει τα πάντα, τι να κάνουμε όμως... τους χρειαζόμαστε.
Είχα δει πριν από καιρό κάτι σαν το παρακάτω και η τιμή είναι πολύ καλή, με + 20€ μεταφορικά είναι Ελλάδα.
http://www.ebay.com/itm/111556644002?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

μια χαρα φαινεται..τσιμπα την!;)
αν αλλαξεις τελικο μονο δεν εχεις προβλημα!!
εγω παντως με την γιαμαμουρα δεν ειδα τρελη διαφορα!!:wave2:

dimzan
20/02/2015, 13:27
εγω παντως εχω παρατηρησει οτι με τις aftermarket που ειναι πιο ανοιχτες σε σχεση με τη μαμισια τραβαει καλυτερα ψηλα. Εχω ομως και κομμενο καπακι φιλτορου εισαγωγης και ελευθερο φιλτρο.

Για τις εξασμισεις που ποσταρετε δωστε λιγο προσοχη ωστε το λινκ της εξατμισης να εχει στοπ για το κεντρικο σταντ της μηχανης οταν ειναι κλειστο, αλλιως θα χτυπαει στο σωληνα της εξατμισης οταν ειανι κλειστο και θα σας σπαει τα νευρα

TONYBANDIT
20/02/2015, 13:32
μονο με τελικο καμμια διαφορα κανα αλογο ψηλα μπορει να δεις μονο και αυτο γιατι ψιλοφτωχαινει στις υψηλες στροφες.δες στο ebay και τις delkevic το χταποδι τους το βλεπω πολυ στον υπνο μου τον τελευταιο καιρο.α και ο κανονας λεει κοντη εξατμιση καλη στις επιταχυνσεις μακρια για τελικη.

Ληστης
20/02/2015, 14:44
Στο μεγαλο bandit 1250 οι αλλαγες σε εξατμισεις κτλ δινουν αρκετα αλογα. Χοντρικα τελικο-φιλτρο 8 αλογα, με χταποδι ακομα 8 αλογα, και αφαιρεση πεταλουδες ακομα 8 αλογα:lol:
χεχε οτι κανεις σε αυτη τη μηχανη 8 αλογα δινει :lol:
Εκτος εκκεντροφορων και αλλα καλουδια οπου ξεφευγει.... :evil:

TONYBANDIT
20/02/2015, 19:35
Ληστη ξεχασες οτι τα 8αρια προυποθετουν και tfi η commander για να ακουσεις το χλιμιντρισμα.

Ληστης
20/02/2015, 19:56
Εννοειτε οτι θελει ρυθμιση καυσιμου, αλλιως μπορει να βγαλεις γαιδουρια :)

Ληστης
20/02/2015, 20:12
Ειναι πολλα τα αλογα λεμε!

http://i85.photobucket.com/albums/k78/c-max_photos/IMG-1.jpg (http://s85.photobucket.com/user/c-max_photos/media/IMG-1.jpg.html)

kalabaka1981
22/02/2015, 14:28

κανεις??

Tedvj23
22/02/2015, 14:47
κανεις??

Κοιτα και αυτη(DELKEVIC) βγαινει κατω απο 200 καινουργια...

http://www.ebay.co.uk/itm/350mm-Stubby-Oval-Exhaust-Stainless-Silencer-Suzuki-GSF650-GSF650S-BANDIT-07-14-/271172422911?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item3f2322ccff

KostasRS
22/02/2015, 15:06
πολύ μου αρέσει αυτή, και έχει και το stop για το κεντρικό σταντ της μηχανής που αναφέρει και ο dimzan σε προηγούμενο post...

kalabaka1981
22/02/2015, 15:15
ψαχνω και στο car και βρισκω μερικες acrapovic απο tmax..αν το παω σε εξατμισα να μ φτιαξει τη συνδεση λετε να κανει το τελικο?

Tedvj23
22/02/2015, 16:09
Εχω παρει πολλες φορες delkevic για διαφορα μοτο ποτε δεν μετανιωσα..:beer:

dimzan
23/02/2015, 02:05
ψαχνω και στο car και βρισκω μερικες acrapovic απο tmax..αν το παω σε εξατμισα να μ φτιαξει τη συνδεση λετε να κανει το τελικο?

δες τι διαμετρο εχουν οι εξατμισεις που κοιτας, μην παρεις με μικροτερη διαμετρο απο τη μαμα. Οχι στη μπουκα ποσο ειναι η διαμετρος, αλλα στην εισοδο της εξατμισης ποσο ειναι, το λινκ δηλαδη. Νομιζω Φ54 ή Φ56 ειναι ο σωληνας αμεσως μετα τον καταλυτη.

kalabaka1981
24/02/2015, 16:18
για τις racegun εχει ακουσει κανεις τπτ?αξιζει λετε η τσαμπα τα λεφτα?270 μου ειπαν κομπλε!

Μικe777
24/02/2015, 21:04
για τις racegun εχει ακουσει κανεις τπτ?αξιζει λετε η τσαμπα τα λεφτα?270 μου ειπαν κομπλε!

εχει βαλει πολυς κοσμος..παλαιοτερα ειχαν γραψει κι εδω.
γι αυτες..καλα λογια!!λεγανε ολοι..προσωπικα!δεν εχω αποψη!

TONYBANDIT
25/02/2015, 15:49
με τα λεφτα αυτα φιλε μου παιρνεις yoshimura,leo vinci και αλλες επωνυμες απο το ebay, και οχι ελληνικη που παρεπιπτοντως κανει και ΠΟΛΥ θορυβο.

kalabaka1981
25/02/2015, 15:53
μακαρι να μπορουσες να παρεις με 270 yoshimura..εχω φαει το ebay και τετοια τιμη δεν ειδα..καμια mivv η leovinci και αυτο με επιφυλαξη..(αν εχεις καποιο λινκ στειλτο μου)

Tedvj23
25/02/2015, 15:59
Παρε την εξατμιση στην απαντηση 49 και θα κανεις μια χαρα αυτο που θες και με λιγοτερα απο 200 euro...

DrEvil
25/02/2015, 16:21
Παρε την εξατμιση στην απαντηση 49 και θα κανεις μια χαρα αυτο που θες και με λιγοτερα απο 200 euro...

Το "κακο" με αυτην (και αναφερθηκε προηγουμενως) οπως την βλεπω ειναι, οτι μολις την παρεις θα πας σε κανα Raceguns να σου κολλησει στοπ για το 2πλο.
Και δεν ειναι μονο οτι ειναι σπαστικο το γκουπ-γκουπ στο λινκ παϊπ, ειναι οτι αμα χαλαρωσει λιγο η αλυσιδα σου, θα βρισκει και αυτη.
331721
Υπαρχουν λυσεις μεν, προσωπικα δεν θα την επαιρνα δε.

Δες και στον mad4bikes.co.uk . Εχει κατι ομορφουλες και φθηνες για τα δικα μας.

amyroukai
25/02/2015, 16:25
Φτηνές και με αξιοπρεπή πΧιότητα είναι και οι Danmoto από τον ebay το φίλο μας. (ή το είπαμε αυτό και δεν το θυμάμαι; )

kalabaka1981
27/02/2015, 15:30
δες τι διαμετρο εχουν οι εξατμισεις που κοιτας, μην παρεις με μικροτερη διαμετρο απο τη μαμα. Οχι στη μπουκα ποσο ειναι η διαμετρος, αλλα στην εισοδο της εξατμισης ποσο ειναι, το λινκ δηλαδη. Νομιζω Φ54 ή Φ56 ειναι ο σωληνας αμεσως μετα τον καταλυτη.
αρα λες και το φ55 να κανει?

lucien
27/02/2015, 15:50
Φτηνές και με αξιοπρεπή πΧιότητα είναι και οι Danmoto από τον ebay το φίλο μας. (ή το είπαμε αυτό και δεν το θυμάμαι; )

value for money... και με σιγαστήρα
την έχω δοκιμάσει και εγω σε 600 naked

dimzan
27/02/2015, 18:45
αρα λες και το φ55 να κανει?

λοιπον, το link που ειχα στη yoshimura ειναι Φ51 χιλιοστα, αρα 51 ηταν η προηγουμενη μυο εξατμιση. η τωρινη που εχω ειναι Φ56 αλλα εχουμε βαλει δακτυλιο στο λινκ για να κατσει.

Λογικα δε σε απασχολει τι Φ ειναι, οτιδηποτε πανω απο 50 ταιριαζει στο μηχανακι.

Αυτα εφοσον σου φτιαξουν λινκ απ την αρχη. Αν πας να χρησιμοποιησεις το λινκ απο τη μαμα εξατμιση θα πρεπει να τη σφαξεις και δεν ξερω κατα ποσο εχει νοημα αυτο. Δεν ξερω τι Φ ειναι το λινκ της μαμισιας, και δε σου συστηνω να το χρησιμοποιησεις.

KostasRS
28/02/2015, 13:57
για όποιον ενδιαφέρεται είδα λίγο πριν στο car.gr αυτή (http://www.car.gr/parts/view/6142785/) και αυτή (http://www.car.gr/parts/view/6142850/) την Akrapovic από τον Παπασταύρου