View Full Version : Επισκευή Κράνους?
Καλησπέρα,
Νέος στο φόρουμ, έπαθα ζημιά σήμερα και παιδεύομαι πόσες ώρες τώρα να βρώ λύση στο Ίντερνετ αλλά τζίφος!
Έχω ένα κράνος BMW system 6 (το σπαστό)
Σήμερα λοιπόν, την ώρα που το το έβγαλα και πήγα να τον κλείσω, κόλλησε το "σαγόνι" και δεν έκλεινε με τίποτα!
Το παίδεψα λιγάκι, τζίφος.
Έβγαλα εσωτερικά μαξιλαράκι κτλ μπας και βρώ τρόπο να λύσω την σιαγόνα, αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Απο την μία μεριά, στην ένωση, είναι σαν ξεκουμπωμένο (προεξέχει). Επίσης βλέπω μέσα στον μηχανισμό ένα κομματάκι πλαστικό, που απο την άλλη μεριά δεν υπάρχει. Μάλλον κάτι έχει σπάσει εκει.
Το ερώτημα είναι: Τι μπορώ να κάνω?
Επισκευάζεται αυτό το πράγμα? Αν ναι που? Δεν έχω βρεί κάτι.....
Πήρα και την αντιπροσωπία, αλλά Σάββατο είναι κλειστά....(ελπίζω να μην είναι η μόνη μου λύση, έχω πολυ κακές αναμνήσεις απο το μαγαζί που το πήρα)
αυτά.....
Υ.Γ: Εττυχώς δεν πέταξα ποτέ το παλιό GABERG, και θα την βγάλω καθαρή μέχρι να βρώ μια λύση....
PetranGR
31/05/2014, 14:13
Καλησπέρα,
Νέος στο φόρουμ, έπαθα ζημιά σήμερα και παιδεύομαι πόσες ώρες τώρα να βρώ λύση στο Ίντερνετ αλλά τζίφος!
Έχω ένα κράνος BMW system 6 (το σπαστό)
Σήμερα λοιπόν, την ώρα που το το έβγαλα και πήγα να τον κλείσω, κόλλησε το "σαγόνι" και δεν έκλεινε με τίποτα!
Το παίδεψα λιγάκι, τζίφος.
Έβγαλα εσωτερικά μαξιλαράκι κτλ μπας και βρώ τρόπο να λύσω την σιαγόνα, αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Απο την μία μεριά, στην ένωση, είναι σαν ξεκουμπωμένο (προεξέχει). Επίσης βλέπω μέσα στον μηχανισμό ένα κομματάκι πλαστικό, που απο την άλλη μεριά δεν υπάρχει. Μάλλον κάτι έχει σπάσει εκει.
Το ερώτημα είναι: Τι μπορώ να κάνω?
Επισκευάζεται αυτό το πράγμα? Αν ναι που? Δεν έχω βρεί κάτι.....
Πήρα και την αντιπροσωπία, αλλά Σάββατο είναι κλειστά....(ελπίζω να μην είναι η μόνη μου λύση, έχω πολυ κακές αναμνήσεις απο το μαγαζί που το πήρα)
αυτά.....
Υ.Γ: Εττυχώς δεν πέταξα ποτέ το παλιό GABERG, και θα την βγάλω καθαρή μέχρι να βρώ μια λύση....
αν δεν ...
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-MOTORRAD-SYSTEM-HELMET-CASQUE-CASCO-IV-4-EVO-VISOR-MECHANISM-REPAIR-KIT-NEW-/161067505328?pt=Helmzubeh%C3%B6r&hash=item25805f16b0
Pan (dvs)
31/05/2014, 15:10
Βαλε καμμια φωτο.Μηπως και σου δωσει καποιος καμμια ιδεα.
αν δεν ...
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-MOTORRAD-SYSTEM-HELMET-CASQUE-CASCO-IV-4-EVO-VISOR-MECHANISM-REPAIR-KIT-NEW-/161067505328?pt=Helmzubeh%C3%B6r&hash=item25805f16b0
φίλε μου αυτο ειναι το system 4....
Για το system 6 δεν νομιζω να υπαρχει κάτι....
PetranGR
31/05/2014, 20:35
φίλε μου αυτο ειναι το system 4....
Για το system 6 δεν νομιζω να υπαρχει κάτι....
ναι το είδα,αλλά μου το εμφανίζει ώς οτι ταιριάζει στο System 6. Δεν ξέρω τι να σου πώ,προσπάθησα να σε γλυτώσω μη χρεωθείς την Δευτέρα.
soter3gm
01/06/2014, 06:00
πήγαινε σε ένα εξουσιοδοτημένο BMW να δεις τι έπαθε και μετά δες αν ταιριάζει από schuberth μιας που είναι τα ίδια, να σου έρθει πιο οικονομικά.
paramedic
01/06/2014, 09:39
ναι το είδα,αλλά μου το εμφανίζει ώς οτι ταιριάζει στο System 6. Δεν ξέρω τι να σου πώ,προσπάθησα να σε γλυτώσω μη χρεωθείς την Δευτέρα.
Στις λεπτομέρειες της πώλησης γράφει οτι ΔΕΝ κάνει για τα μοντέλα 5 και 6 πάντως.
Στειλε ενα pm στο μελος vaska ,εχει το ιδιο κρανος με το δικο σου και ξερει να το αποσυναρμολογει.
Μπορει να σε βοηθησει.
Βάλε φωτο, ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω από μακριά. Πιθανά πίεσες στα πλάγια εκεί όπου είναι ο μηχανισμός της ζελατίνας κι έχει ξεκουμπώσει οπότε δεν σε αφήνει να το κλείσεις αν δεν μπει πρώτα σωστά η ζελατίνα.
Με μια φωτό θα ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα.
:beer:
Για να μην ανοίγω νέο θρεντ...
Έχω ένα κράνος, το οποίο είχε υποσιάγωνο. Κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να το ξηλώσει και, εκτός του ότι έχασε ολόκληρο το ανταλλακτικό, άφησε και σημάδι στο "σαγόνι" του κράνους. Μάλλον επειδή ήταν κολλημένο, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος γι'αυτό.
Όπως και να'χει, το ανταλλακτικό θα αγοραστεί και το κράνος θα επισκευαστεί. Θέλω να ρωτήσω το πώς. Έχω μερικές ιδέες, αλλά σίγουρα κάποιος θα γνωρίζει κάτι περισσότερο εδώ μέσα.
Για να πάρετε μια γεύση, η ζημιά έχει γίνει στον κόκκινο κύκλο (η φωτογραφία είναι ενδεικτική):
362351
Εχει ξεφτίσει το εξωτερικό πλαστικό και φαίνεται το εσωτερικό ύφασμα. Αυτό που θέλω είναι να καλύψω αυτό το ύφασμα με κάποιο, παρόμοιο με το εργοστασιακό, υλικό, ώστε να μπει από πάνω το υποσιάγωνο και να μη συνεχίσει να φθείρεται. Σιλικόνη; Κόλλα;
Αν δε βγάζετε άκρη με τα παραπάνω, θα ποστάρω φωτογραφία του κράνους, όταν πάω σπίτι.
Pan (dvs)
11/07/2016, 13:08
Ολα τα υποσαγωνα που ειχα ητανε περαστα και οχι κολλητα.Στο μπροστα μερος εχει πλαστικο το οποιο το βαζεις στη σχισμη και το σπρωχνεις προς τα μεσα.
Για να πω την αληθεια ,ετσι οπως το βλεπω δεν εχει και καμμια ζημια.
Δεν προσέχεις! Είναι ενδεικτική η φωτογραφία. :p
Δεν είναι το πρόβλημά μου πώς θα μπει το υποσιάγωνο. Πώς θα σταματήσω το πλαστικό/λάστιχο/ότι-είναι-αυτό από το να συνεχίσει να ξεφτίζει είναι το θέμα. Είναι φθαρμένο και, όσο τρίβεται, γίνεται χειρότερα.
Δεν προσέχεις! Είναι ενδεικτική η φωτογραφία. :p
Δεν είναι το πρόβλημά μου πώς θα μπει το υποσιάγωνο. Πώς θα σταματήσω το πλαστικό/λάστιχο/ότι-είναι-αυτό από το να συνεχίσει να ξεφτίζει είναι το θέμα. Είναι φθαρμένο και, όσο τρίβεται, γίνεται χειρότερα.
Επικάλυψη με κανα βερνίκι διαφανές?
Δεν είναι κακή ιδέα. Αναρωτιέμαι απλά αν υπάρχει κάποιο υλικό, το οποίο να αφήνει μια στρώση ελαστικού πλαστικού ή κάτι τέτοιο. Κάτι σαν μονωτική ταινία, βρε παιδί μου, αλλά σε υγρή αρχική μορφή. Ώστε να καλύψω και το ήδη φθαρμένο κομμάτι, έτσι για το μάτι.
Κάνω και ρίμες!
Δεν είναι κακή ιδέα. Αναρωτιέμαι απλά αν υπάρχει κάποιο υλικό, το οποίο να αφήνει μια στρώση ελαστικού πλαστικού ή κάτι τέτοιο. Κάτι σαν μονωτική ταινία, βρε παιδί μου, αλλά σε υγρή αρχική μορφή. Ώστε να καλύψω και το ήδη φθαρμένο κομμάτι, έτσι για το μάτι.
Κάνω και ρίμες!
To plastidip κάνει κάτι σαν αυτό που θές αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να το εφαρμώσεις εύκολα στο κράνος
Αυτό φαίνεται εξαιρετικό. Και σε σπρέι. Θα το δοκιμάσω, μάλλον. Cheers! :beer:
May the force be with you :)
basilis_k6
11/07/2016, 20:39
γνωριζω αρκετα για το πλαστι ντιπ. αν θες ρωτησε. Παντως δεν ειναι για πολύ μικρες επιφανειες. καλη ιδεα παντως. βαλε μεγαλυτερη/καλυτερη φωτο
skylaros
11/07/2016, 21:02
Εγώ ένα αυτοκόλλητο βινυλίου θα έβαζα.
sugariasgeorge
11/07/2016, 21:52
http://www.karaoglanis.com/products/aytokolliti-dermatini-art-25/
sugariasgeorge
11/07/2016, 22:00
http://www.karaoglanis.com/products/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%cf%8c%ce%bb%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bb%cf%89%ce%bc%ce%b1-/
(Χωρίς σίδερο)
362367
362368
Ιδού. Είναι το σαγόνι του κράνους, από την εσωτερική πλευρά. Μιλάμε για μια μικρή επιφάνεια, περίπου 80x10x5mm. Και δε θα ήθελα να μεγαλώσει πάνω από 1-2mm σε πάχος. Το αυτοκόλλητο μπάλωμα ακούγεται πολύ καλό, αν δουλεύει όπως φαντάζομαι.
basilis_k6
12/07/2016, 01:09
Δύσκολο το πλαστι ντιπ εκεί. Καλύτερα μπαλωμα δερματίνης ή κάτι παρόμοιο
οτι λεει κι ο απανου. κι εγω θα εβαζα μπαλωμα δερματινης με βενζινοκολα. υπαρχουν και οι υφασματινες ταινιες της 3Μ.
lykourgi
12/07/2016, 10:08
οτι λεει κι ο απανου. κι εγω θα εβαζα μπαλωμα δερματινης με βενζινοκολα. υπαρχουν και οι υφασματινες ταινιες της 3Μ.
Έτσι.
Και αν η δερματίνη είναι πολύ χοντρή (αν εμποδίζει το υποσιάγωνο να συρταρώσει στη σχισμή), χρησιμοποίησε απλό μαύρο ύφασμα.
Η βενζινόκολλα είναι οκ; Δεν καταστρέφει το υλικό;
Το υποσιάγωνο όντως εφαρμόζει στο κράνος, δεν είναι κολλημένο. Οπότε απλά κάποιος μου το έχασε και αποκάλυψε τη φθορά από κάτω. :p
lykourgi
12/07/2016, 11:18
Δεν είναι σίγουρο. Υπάρχουν διάφορες βενζινόκολλες, δεν είναι όλες ίδιες. Μία, μάρκας Pattex, που χρησιμοποιώ τελευταία, κάνει ζημιά στα πλαστικά. Κάποιες άλλες δεν έκαναν.
Μόνο με δοκιμή θα μάθεις. Βάζεις μία σταγόνα σε κάποια άκρη του υλικού και βλέπεις το αποτέλεσμα.
Αλλιώς κολλάς με σιλικόνη (πολύ μικρή ποσότητα).
Pan (dvs)
12/07/2016, 14:33
Το υποσιάγωνο όντως εφαρμόζει στο κράνος, δεν είναι κολλημένο. Οπότε απλά κάποιος μου το έχασε και αποκάλυψε τη φθορά από κάτω. :p
Οχι βενζινοκολλα,καιει τα υλικα για να γινει καλυτερα η ενωση τους.Αν πρεπει να κολλησεις κατι καλυτερα σιλικονη.
basilis_k6
12/07/2016, 14:39
παρε ενα υποσιαγωνο τοτε! και αστο ετσι. κρανος ειναι σε λιγο θα παει για πεταμα... Πολύ ασχολήθηκες, παρε μια κρυα μπυρα απο το ψυγειο κοιταξε το κρανος και πες του: Μου εχεις φαει τη ζωη, πολύ ασχολήθηκα μαζι σου!
Δεν έχεις άδικο. Είμαι τελειομανής, τι να κάνω...
sugariasgeorge
13/07/2016, 00:19
362367
362368
Ιδού. Είναι το σαγόνι του κράνους, από την εσωτερική πλευρά. Μιλάμε για μια μικρή επιφάνεια, περίπου 80x10x5mm. Και δε θα ήθελα να μεγαλώσει πάνω από 1-2mm σε πάχος. Το αυτοκόλλητο μπάλωμα ακούγεται πολύ καλό, αν δουλεύει όπως φαντάζομαι.
εχω κανει ακριβως το ιδιο ,λογω φθορας στο πισω σημειο του κρανους...στον αυχενα....και ναι
δουλευει ...:beer:
Δεν πιστεύω να βρεις υλικό να καλύψεις την ζημιά και να είναι μετά το ίδιο ελαστικό όπως τώρα. Στο είπαν "πολύ ασχολήθηκες". Κι εγώ είμαι ψυχαναγκαστικός με τα πράγματά μου αλλά σε μερικά θέματα δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Μην το σκέφτεσαι και κάποια στιγμή θα το αλλάξεις. Άσε που αν βάλεις μπάλωμα εκεί θα σε ενοχλεί γιατί δεν θα είναι μία συνεχόμενη επιφάνεια αλλά θα έχει προεξοχές.
:beer:
ps Το μοντερέισον δεν αφήνει καλά λεφτά να το βάλεις στο πρόγραμμα να πάρεις άλλο???
Pan (dvs)
13/07/2016, 07:53
Δεν έχεις άδικο. Είμαι τελειομανής, τι να κάνω...
Να το κανεις και ασε τους αλλους να λενε.
ps Το μοντερέισον δεν αφήνει καλά λεφτά να το βάλεις στο πρόγραμμα να πάρεις άλλο???
Είναι στο πρόγραμμα να πάρω ένα καινούριο, κάποια στιγμή, αλλά μόνο αν πετύχω πολύ καλή προσφορά.
Έχω 4 κράνη αυτή τη στιγμή. +ένα που πούλησα προχτές. Δεν έχω ανάγκη από κράνος, απλά κάνω μια διαλογή/ανανέωση.