View Full Version : Αδεια κυκλοφοριας Α4 και εξωτερικο?
electronics
04/06/2014, 09:15
Γνωριζει κανεις αν θα εχω καποιο προβλημα με την αδεια κυκλοφοριας σε κολλα α4 στα τελωνεια? θα ταξιδεψω στην Αυστρια μεσω βαλκανιων. Ευχαριστω.
motoexelixis
04/06/2014, 09:32
Αλβανια παντως δε περνας με την α4 στανταρ, το συγκεκριμενο χαρτι ισχυει μονο για εδω, για εξωτερικο ειναι ενα απλο κωλοχαρτο, μη σου πω σε πολιτισμενες χωρες το τι προβληματα φανταζομαι οτι θα εχεις,το καλυτερο ειναι να πας στο συγκοινωνιων και να τους πεις να στην αλλαξουν,ετσι κι αλλιως το τελος αδειας ειναι πληρωμενο
Και εγώ σε Α4, έχω την άδεια και τυχαία διάβασα το θέμα.
Δλδ εξωτερικό δεν μπορώ να πάω, σοβαρά τώρα?
Αν επιμείνουμε το αλλάζουν στο υπουργείο, ή δεν έχουν καν χαρτιά τύπου άδειας να μας το βάλουν?
(θα με ενδιέφερε από του χρόνου τα χριστούγεννα και μετά, όχι άμεσα)
christof40
04/06/2014, 11:28
και γω Α4 εχω και ρωτοντας στο υπουργειο για να μου δωσουν κανονικη αδεια λογω ταξιδιου στο εξωτερικο μου αρνηθηκαν.
μου ειπαν οτι εχουν ενημερωσει ολα τα τελωνεια και ισχυει κανονικα η αδεια με χαρτι Α4 (μπουρδες νομιζω οτι μου ειπε)
επισης τους ειπα να μου δωσουν αντιγραφο της ενημερωσης που εχουν κανει στα τελωνεια ωστε να το εχω μαζι μου για την δυσκολη ωρα και παλι μου αρνηθηκαν.
Είμαστε φυλακισμένοι στις χώρες μας!!!
Είμαστε φυλακισμένοι στις χώρες μας!!!
ε;;; :confused:
ε;;; :confused:
Αν δεν μπορείς να πάρεις το μέσο σου (αμάξι-μηχανή) να περάσεις τα σύνορα, δεν είσαι φυλακισμένος στην χώρα σου, κατά μία έννοια?
Η ένσταση σου ποια είναι? φιλολογική? Αν η χώρα/χώρες γράφεται στον πληθυντικό? Νομίζω γράφεται.
alexzafeir
04/06/2014, 13:36
Πηγα να την αλλαξω και μου ειπαν οτι δεν εχουν χαρτι. Που σκατα πανε τα 60 ευρω για την μεταβιβαση που πληρωνω δεν μπορουν να τους παρουν χαρτι, επρεπε να δωσω και εγω 3 20ευρα σε φωτοτυπια γιατι μου τελειωσαν τα ευρω...
Αν δεν μπορείς να πάρεις το μέσο σου (αμάξι-μηχανή) να περάσεις τα σύνορα, δεν είσαι φυλακισμένος στην χώρα σου, κατά μία έννοια?
Η ένσταση σου ποια είναι? φιλολογική? Αν η χώρα/χώρες γράφεται στον πληθυντικό? Νομίζω γράφεται.
Επειδή αυτό το πράγμα συμβαίνει μόνο στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και πουθενά αλλού....:D
theofilos888
04/06/2014, 15:25
Ειμαστε ενα τεραστιο ρδελομπου.
yama6336
04/06/2014, 20:46
Εμένα δεν μου έχουν ζητήσει ποτέ την άδεια κυκλοφορίας. Μόνο την πράσινη κάρτα δίνω μαζί με την ταυτότητά μου και τίποτε άλλο, αυτή τους ενδιαφέρει,τουλάχιστον στα τελωνεία. Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα. Το ίδιο έγινε και πριν δυο βδομάδες που ταξίδεψα ελλάδα-fyrom-σερβια-κροατια-ουγγαρία-σλοβακία έως και τσεχία που βρίσκομαι τώρα.
christof40
05/06/2014, 00:52
Εμένα δεν μου έχουν ζητήσει ποτέ την άδεια κυκλοφορίας. Μόνο την πράσινη κάρτα δίνω μαζί με την ταυτότητά μου και τίποτε άλλο, αυτή τους ενδιαφέρει,τουλάχιστον στα τελωνεία. Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα. Το ίδιο έγινε και πριν δυο βδομάδες που ταξίδεψα ελλάδα-fyrom-σερβια-κροατια-ουγγαρία-σλοβακία έως και τσεχία που βρίσκομαι τώρα.
και εμενα δεν μου χει τυχει μεχρι τωρα αλλα αυτο σε κανει σιγουρο οτι δεν θα σου τυχει;και αν σου κατσει τι θα πεις τοτε;
οτι δεν μου χει ξανατυχει;:lol:
Pattaya boy
05/06/2014, 04:35
Θα σου πω τι εκανα εγω πριν λιγο καιρο και τελικα αναγκαστικαν να μου την δωσουνε. Πηρα το διαβατηριο, την πρασινη καρτα και εκανα μια οικονικη κρατιση απο το ιντερνετ σε Τουρκικο χοστελ με 7 ευρω και πηγα κατευθυαν στο διευθηντη και του τα ετριψα στη μουρη. Αν σου πουνε οτι ταχα δεν τους επιτρεπει το υπουργειο και ενημερωσαν τα τελωνεια και αλλες τετοιες μπουρδες να τον πεις οτι πηρες τηλεφωνο στο υπουργειο μιλησες με καποιον και σου ειπε να δειξεις τις παραπανω πιστοποιησεις οτι θα ταξιδεψεις και θα σου δωσουν την κανονικη αδεια. Αν σε ρωτησουνε που θα πας μην απαντησεις χωρα που συνορευει με Ελλαδα αλλα πες τους καμια Ρωσια η Γεωργια, που εκει δεν περνας με αυτο το κωλοχαρτο. Εγω ετσι εκανα ξυνησανε μεν αλλα μου την δωσανε. Να ξερεις ειναι στο χερι του διευθηντη να υπογραψει για να παρεις την κανονικη αδεια.
electronics
05/06/2014, 20:52
Tελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο και τηλεφωνα σε τελωνεια και υπουργεια πηγα μονος μου στο υπουργειο συγκοινωνιων. Τους ειπα το προβλημα μου και μετα απο πολλη κουβεντα και αφου ο υπαλληλος εκανε 2-3 τηλεφωνηματα μου ειπε να του φερω την πρασινη καρτα ως αποδεικτικο στοιχειο και τοτε θα μου εδινε την αδεια με το πρασινο χαρτι οπως παλια και ετσι και εγινε.
yianyian
05/06/2014, 22:35
Έτσι και σε εμένα πέρσυ. Πράσινη κάρτα, ακτοπλοικά εισιτήρια για να πειστούν ότι φεύγω άμεσα και με ένα τηλ από γνωστό στο διευθυντή, πήρα την άδεια.
Μεταξύ μας βέβαια χωρίς το τηλ δεν με βλέπω να ξεμπέρδευα ακόμα και εάν τους πήγαινα χώμα από τους αγίους τόπους.
o_gavros
05/06/2014, 23:13
ρε παιδιά μόνο εμενα μου την αλλάξανε χωρίς καμιά απολύτως μανούρα/ιστορία/παραμύθιτουΑισωπου;
Πήγα (κοντά χρόνο τωρα), έδωσα το μπακαλόχαρτο και έκανα νομιζω μιααίτηση.
μετά απο τάδε μέρες πέρασα και την πήρα :confused:
akis_trevor
02/04/2015, 11:17
ρε παιδες να ρωτησω κατι.
μεταβιβαση εκανα στην αθηνα,πηγα πριν κανα 2 μηνες στο υπουργειο στην πατρα οπου μενω,ρωτησα τον μαστορα εκει και μου ειπε οτι δεν εχουν χαρτια καθολου.βρηκε ακομα και ο πατερας μου εναν γνωστο,δεν μπορει να κανει τπτ ειπε.
ξαναπηγα σημερα μου ειπε οτι δεν παιζει χαρτι.
σε ερωτηση μου για το αν θα εχω προβλημα στο ταξιδι μου εξω μου ειπε λογικα οχι,γιατι εχουν ενημερωθει ολα τα κρατη και ολοι ταξιδευουν με αυτο το χαρτι.
στο αν αντιμετωπισω καποιο οποιοδηποτε προβλημα,η απαντηση ηταν να επικοινωνησω με το προξενειο η την πρεσβεια εκει.
προσπαθησα να παρω τηλεφωνο στο υπουργειο της αθηνας που εχω κανει την μεταβιβαση,στο νετ που βρηκα καποια τηλεφωνα δεν δουλευει κανενα...
τι κανουμε;;;;any ideas????
Cpt. Haddock
02/04/2015, 11:32
Ειμαι 6 μηνες στη Γαλλια με το Α4. Δεν ξερω τι θα γινει οταν τον Οκτωβριο θα βγαλω γαλλικες πινακιδες, παντως σε ελεγχο εδω ετσι κι αλλιως με το που ειδαν τα ελληνικα γραμματα μπλοκαρισαν και στο καπακι μου ζητησαν την πρασινη καρτα, πιο πολύ αυτο τους ενδιέφερε.
Το ίδιο γελιο με το διπλωμα οδηγησης, δε πα να ειναι το στανταε ευρωπαϊκο κλπ κλπ, το γυρνουσαν πανω κατω για να καταλάβουν τι λέει :lol:
akis_trevor
02/04/2015, 11:37
Ειμαι 6 μηνες στη Γαλλια με το Α4. Δεν ξερω τι θα γινει οταν τον Οκτωβριο θα βγαλω γαλλικες πινακιδες, παντως σε ελεγχο εδω ετσι κι αλλιως με το που ειδαν τα ελληνικα γραμματα μπλοκαρισαν και στο καπακι μου ζητησαν την πρασινη καρτα, πιο πολύ αυτο τους ενδιέφερε.
Το ίδιο γελιο με το διπλωμα οδηγησης, δε πα να ειναι το στανταε ευρωπαϊκο κλπ κλπ, το γυρνουσαν πανω κατω για να καταλάβουν τι λέει :lol:
καταλαβα..οτι και να κανουμε @@.... :lol:
επειδη με βλεπω μαλλον για βαλκανια (βεβαια εχω ακομα καιρο αρκετο αλλα θελω να μην τα αφηνω για τελευταια στιγμη) μηπως εκει συναντησω προβλημα στα συνορα κλπ δεν ξερω...
θενξ φορ δε ινφο παντως καπταιν!!:beer:
panos_zip
02/04/2015, 17:54
Το 2013 πήγα Ιταλία - Ελβετία.
Είχα το Α4 πήγα στο υπουργείο στον Πειραιά, έκανα μια αίτηση και σε 10 (αν θυμάμαι καλά) εργάσιμες πέρασα και πήρα την κανονική άδεια.
Βέβαια τότε για κάποιο (λίγο) καιρό είχαν χαρτί και έβγαζαν πράσινες. Αργότερα έμαθα από γνωστό πως με την πράσινη κάρτα στο χέρι τους έβγαζαν την κανονική άδεια.
Φίλος καλός που είχε τέτοιο χαρτί ,έκανε μια υπεύθυνη δήλωση στο ΚΕΠ ότι επιθυμεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό και έτσι αναγκαστήκανε να του δώσουν την κανονική άδεια... και μη χειρότερα...
Εννοείται ότι σε χώρες εκτος Ευρωπαικής Ενωσης δεν περνάς με τίποτα με το Α4
Pattaya boy
02/04/2015, 21:23
Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω πριν ταξιδεψω εξωτερικο. Τους εδειξα πρασινη καρτα, διαβατηριο και κρατηση ξενοδοχειου και παλλη δεν ηθελαν να με βγαλουν την κανονικη αδεια. Επιμεναν οτι δεν θα εχω προβλημα στα συνορα αλλα οταν ακουσανε οτι θα ταξιδεψω Γεωργια και Αρμερνια μου την δωσανε χωρις πολλα πολλα. Σε χωρες ΕΕ δεν θα εχεις προβλημα. Βαλκανια εξαρτατε σε ποιον συνοριακο φρουρο θα πεσεις. Ανατολικες χωρες απλα δεν περνας.
akis_trevor
02/04/2015, 22:04
καταλαβα..κοινως πρεπει να βρω τροπο να την βγαλω να μην εχω το αγχος...
θα περασω απο βδομαδα και απο κεπ μην τυχον και βγαλω ακρη γιατι στο υπουργειο(τουλαχιστον εδω)ειναι οι περισσοτερο κοπριτες μακραν απο οτι εχω δει ως τωρα...
θενξ παιδες..
πυξιδας990
02/04/2015, 23:30
δηλ υπαρχει χαρτι,αλλα δινετε μονο υπο προυποθεσεις.
μιλαμε η τρομπα παει συννεφο
akis_trevor
02/04/2015, 23:57
δηλ υπαρχει χαρτι,αλλα δινετε μονο υπο προυποθεσεις.
μιλαμε η τρομπα παει συννεφο
μου δωσες αφορμη να πω την π@π@ρι@ μου.
παιζει να βρω να αγορασω εγω καπου το χαρτι να μου το τυπωσουν;;να πανε να μαμηθουν να πουμε..
andreaspetr
03/04/2015, 00:05
ειναι "ειδικου" τυπου χαρτι αρα δεν παιζει να πωλειται πουθενα.
υπαρχει περιορισμενο αποθεμα γιαυτο δινουν μονο σε οσα οχηματα πανε εξωτερικο.
akis_trevor
12/06/2015, 21:57
ξαναπηγα σημερα και ακρη δεν βγαζω...αν την "χασω" παιζει να βγαλω πρασινη η τσαμπα κοπος;;
Εχουν ρίξει μΠιστόλι στο Γερμανό προμηθευτή του χαρτιού απ΄όσο έμαθα. Εχουν περιορισμένη ποσότητα, φυλαγμένη για εκτακτες περιπτώσεις που δεν μπορούν να αρνηθούν.
Πείτε πως πάτε στην Υπερδνειστερία, τυπώστε και έναν χάρτη (σύνορα Μολδαβίας-Ουκρανίας) και τρίψτε το στη μούρη τους, όταν θα χαζέψουν με το όνομα.
akis_trevor
12/06/2015, 22:17
Εχουν ρίξει μΠιστόλι στο Γερμανό προμηθευτή του χαρτιού απ΄όσο έμαθα.
α τοσο καλα....
κατσε γιατι χαζεψα εγω με το ονομα...:bawl:
να μην σου δινουν μια γ@μημενη αδεια ρε φιλε....
πηγα με το καλο,μου φαινεται θελει με το αγριο.θα κανω κι ενα τηλ στον συνηγορο του πολιτη μπας και παιζει κανα κολπο απο κει.ολοκληρη διαδικασια για κατι που ειναι αυτονοητο!
αν εκτυπωσω το παραβολο σε Α4 και τους το παω μεχρι να μου δωσουν την κανονικη αδεια....... θα φταιω?
andreaspetr
13/06/2015, 03:18
και δινουμε και ενα σωρο λευτα για μια μεταβιβαση....
akis_trevor
18/06/2015, 19:01
επεσαν μερικα τηλεφωνηματα σημερις...
πρεσβεια στην αυστρια:δεν ξερουμε μιληστε με το αυστριακο προξενειο στο ελλαντα.
πρεσβεια στην ιταλια:δεν νομιζω να εχετε προμπλεμ γιατι πανε 2+ χρονια με αυτες τις αδειες.
πρεσβεια στην σλοβενια:θα εχετε προβλημα,δεν αναγνωριζεται το χαρτι αυτο ως επισημο.
:uplate::uplate::uplate:
το τηλ απο νοτια βαλκανια(αλμπανια,σερμπια και μποσνια ηταν λαθος και βαρεθηκα να ξαναψαχνω).
τηλ στον συνηγορο του πολιτη:
να ζητησετε εγγραφως μια δηλωση οτι το χαρτι ειναι κρατικο και ισχυει κανονικα.(τωρα σε ποια γλωσσα δεν ξερω τι να πω).
κοινως take the egg and cut it....
taisteal
18/06/2015, 19:10
Μην ξεκινησεις χωρις κανονικη αδεια.
Ο,τι χαρτι και να σου δωσουν.
akis_trevor
18/06/2015, 19:11
Μην ξεκινησεις χωρις κανονικη αδεια.
Ο,τι χαρτι και να σου δωσουν.
δεν μου την δινουν την πορνη με τιποτα...:(
taisteal
18/06/2015, 19:13
δεν μου την δινουν την πορνη με τιποτα...:(
Πρεπει να την παρεις απο το μεταφορων εκει;;
Αν πας σε αλλη πολη σου την βγαζουν;;
akis_trevor
18/06/2015, 19:15
Πρεπει να την παρεις απο το μεταφορων εκει;;
Αν πας σε αλλη πολη σου την βγαζουν;;
ιδεα δεν εχω...
αλλα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα,γιατι την αδεια εγω την εβγαλα αθηνα οπου εγινε και η μεταβιβαση.και η αλλαγη αδειας γινεται κι εδω οποτε....
εχεις τπτ υποψην;;; :D
taisteal
18/06/2015, 19:17
ιδεα δεν εχω...
αλλα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα,γιατι την αδεια εγω την εβγαλα αθηνα οπου εγινε και η μεταβιβαση.και η αλλαγη αδειας γινεται κι εδω οποτε....
εχεις τπτ υποψην;;; :D
Αν γινεται να βγει σε αλλη πολη θα σου την βγαλω εγω εδω την αδεια.
100%
akis_trevor
18/06/2015, 19:19
100%
εχεις μηνυμα...;)
akis_trevor
20/06/2015, 14:41
100%
απλα για ενημερωση των υπολοιπων,δεν παιζει τετοιο σεναριο.. :(
ΠΡιν λιγο καιρο εκανα 5 μεταβιβασεις και πληρωσα ενα 20αρικο το παληκαρι(για να σταματησει την καραμελα με το τελειωμενο χαρτι..) για να μου βγαλει αδειες κανονικες οχι φωτοτυπια γιατι θα πηγαιναν κυπρο και δεν ρισκαρα με φωτοτυπια ε στο τελος βγηκα δικαιωμενος και γλυτωσα απο μεγαλο μπερδεμα/φασαρια που ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω αν ειχα τις φωτοτυπιες για αδειες..
απλα για ενημερωση των υπολοιπων,δεν παιζει τετοιο σεναριο.. :(
Εγω παλιοτερα το εχω κανει τωρα το σταματησαν και αυτο...?Απλα πληρωσα και ενα φακελο και καλα για να βαλει τα χαρτια μεσα γιατι δεν ειχε γινει η μεταβιβαση στην πατρα και ετσι λειτουργει το συστημα μουχε πει η γυναικα εκει..
Τελικα εγω να παω ρουμανια-ουκρανια κ πισω μεσα Σεπτεμβρη η οχι?
Μενω επαρχια κ δε βλεπω φως. Να παω κεπ ? να μιλησω με συνηγορο ?
δε βλεπω φωσ
akis_trevor
25/06/2015, 16:42
δε βλεπω φωσ
αφου πηγα την πρωτη φορα στο μηχαναλογικο και ειδα τα σκουρα,περασα απο τα κεπ που μου ειπαν πως δεν μπορω να κανω και πολλα εκει.μου εδωσε μονο το τηλ του μηχανολογικου να παιρνω καθε λιγο να ρωταω αν εχουν χαρτι.πατρα αυτο.
bros400pgm
25/06/2015, 18:38
δε βλεπω φωσ
Να πας μηχανολογικο και να θεσεις ερωτημα με αριθμο πρωτοκολου. Εχουν υποχρεωση να απαντησουν μεσα σε ολιγες εργασιμες και ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ στο ερωτημα σου.
ερωτηση, επειδη μάλλον καταλήξαμε σε μοτορι, σημερα το τσεκαρουμε σε μηχανικο και εφοσον ολα ΟΚ απο αυριο μεταβιβαση,μεταβιβαση γινεται σε ΚΕΠ γίνεται ? Παίρνουμε Α4 ? Λόγω του επικείμενου ταξιδιού τι μπορω να κάνω ? Να την απαιτήσω :cry: (την αδεια) σε κανονικο χαρτι λογω ταξιδιου ?
akis_trevor
27/07/2015, 15:14
ερωτηση, επειδη μάλλον καταλήξαμε σε μοτορι, σημερα το τσεκαρουμε σε μηχανικο και εφοσον ολα ΟΚ απο αυριο μεταβιβαση,μεταβιβαση γινεται σε ΚΕΠ γίνεται ? Παίρνουμε Α4 ? Λόγω του επικείμενου ταξιδιού τι μπορω να κάνω ? Να την απαιτήσω :cry: (την αδεια) σε κανονικο χαρτι λογω ταξιδιου ?
λογο δουλειας δεν μπορω να παω αυτον τον καιρο,οποτε εξουσιοδοτησα συγγενη μου και πηγε την πεμπτη.
μαζι με την αδεια σε Α4,πρασινη καρτα και την αιτηση που ειχα παρει απο το μηχανολογικο που υπεγραψα πως αιτουμαι την γνησια πρασινη αδεια επειδη θα ταξιδεψω στο εξωτερικο.
ο προισταμενος εκει δεν την δεχτηκε,λεγοντας κατηγορηματικα πως δεν προκειται να συναντησω πουθενα προβλημα,ειναι ενημερωμενα ολα τα προξενεια=> ολα τα τελωνεια.
σε ερωτηση του συγγενη μου ,γιατι τοτε σε τηλεφωνα που ειχα,μερικες πρεσβειες ειπαν πως θα εχω προβλημα,ειπαν οτι ισως να μην της ενημερωσε το προξενειο.
σε ερωτηση,αν ομως εγω ταλαιπωρηθω σε καποιο τελωνειο πχ με τηλεφωνα σε πρεσβειες και προξενεια κλπ κλπ δεν ειχε απαντηση.δεν εχουμε χαρτι σε ολη την ελλαδα ειπε και πως εδω και χρονια ταξιδευουν ολοι οι ελληνες με τετοιες αδειες εξω.
καποια μερα θα κατατεθει η αιτηση αυτη,οχι στον προισταμενο αλλα στον αρμοδιο υπαλληλο για να εχω εγγραφη απαντηση.
spyrakos35
27/07/2015, 15:16
στο υπουργείο πήγαινε για την μεταβίβαση...
θα έχεις την άδεια σε δύο - τρεις μέρες....
ίσως αν κλαφτείς για κανονική, να γίνει δουλειά....
Προχτες που ημου στο υπουργειο στο σταυρο.
Μπροστα μου κανονικα πηρε πρασινη ενας.
Εγω βεβαια χαρτι αλλα το συγκεκριμενο οχημα το εχω για 3ο και δεν παει ουτε εξω απο την αθηνα οποτε δ'εμενδιαφερει.
Το γραφω για οσους σας λενε οτι δεν εχουν χαρτι.
Το πληρώνεις το χαρτί στα παράβολα που δίνεις ,
αλλά αντ αυτού παίρνεις Α4 και πας να αγοράσεις και
φάκελο από το περίπτερο γιατί δεν έχουν . :moutza:
akis_trevor
27/07/2015, 20:04
Προχτες που ημου στο υπουργειο στο σταυρο.
Μπροστα μου κανονικα πηρε πρασινη ενας.
Εγω βεβαια χαρτι αλλα το συγκεκριμενο οχημα το εχω για 3ο και δεν παει ουτε εξω απο την αθηνα οποτε δ'εμενδιαφερει.
Το γραφω για οσους σας λενε οτι δεν εχουν χαρτι.
εμεις το ξερουμε οτι εχουν χαρτι για συγκεκριμενους...
τι να τους πω;μου πε ενας φιλος οτι ειδε εναν που πηρε πρασινη;;;
δυστυχως δεν...
Ειδικα στο μηχανολογικο της πατρας μεγαλο ΔΕΝ....!!!!!!!!!!
Υ.γ.ΜΕγαλη περιπτωσαρα ο προισταμενος εκει περα δυστυχως...:moutza::a06::a31:
bros400pgm
27/07/2015, 21:44
εμεις το ξερουμε οτι εχουν χαρτι για συγκεκριμενους...
τι να τους πω;μου πε ενας φιλος οτι ειδε εναν που πηρε πρασινη;;;
δυστυχως δεν...
Αιτημα απαντησης στην ερωτηση σου με αριθμο πρωτοκολου :wave2:
theofilos888
28/07/2015, 07:22
Για να τον γραψουν κανονικα και με σφραγιδα...... εχουμε κριση κυριοι... θελετε κ ταξιδακια στο εξωτερικο. Χααχαχαχαχαχαχαχ
bros400pgm
28/07/2015, 08:31
:lol::lol::lol::lol::lol:
akis_trevor
28/07/2015, 14:36
πηγε λοιπον παααααλι με εξουσιοδοτησεις χαρτια κλπ,στο γκισε να παραδωσει την αιτηση στον υπαλληλο,ο υπαλληλος την παρεπεμψε στον προισταμενο και ο προισταμενος παααααλι δεν δεχτηκε την αιτηση και παλι λεει οτι δεν θα εχουμε προβλημα..
για να μην την δεχεται....πολυ βρωμα η δουλεια...
βαρεθηκα να ασχολουμαι κι εγω και να στελνω ανθρωπους να ταλαιπωρουνται.
αν καταφερω και παω εξω,αν χτυπα ξυλο βρω μπελα,θα τους κυνηγησω.δεν μπορω να κανω κατι αλλο.
Μιλαμε για μεγαλο τομαρι ο συγκεκριμενος ακου που σου λεω δεν βγαζεις ακρη εκτος και πας παρεα με τον bros400pgm πυ ειναι αγριο αγορι και το κανονησει με συνοπτικες διαδικασιες...:bawl::beer:
akis_trevor
28/07/2015, 14:57
Μιλαμε για μεγαλο τομαρι ο συγκεκριμενος ακου που σου λεω δεν βγαζεις ακρη εκτος και πας παρεα με τον bros400pgm πυ ειναι αγριο αγορι και το κανονησει με συνοπτικες διαδικασιες...:bawl::beer:
αν δεν ειχε κατι να κρυψει,θα δεχοταν την αιτηση και θα απαντουσε απλα οτι χαρτια γιοκ.
τουλαχιστον ετσι το σκεφτομαι εγω.
theofilos888
28/07/2015, 14:59
αν δεν ειχε κατι να κρυψει,θα δεχοταν την αιτηση και θα απαντουσε απλα οτι χαρτια γιοκ.
τουλαχιστον ετσι το σκεφτομαι εγω.
Μαλλον δεν ξερεις τον "τροπο" που θελουν ορισμενοι!!!!!
akis_trevor
28/07/2015, 15:02
αν εννοεις χαρτζιλικακι,εγω δεν δινω ουτε ευρω....
spyrakos35
28/07/2015, 15:06
αν εννοεις χαρτζιλικακι,εγω δεν δινω ουτε ευρω....
που εδώ στην ελλάδα???
δε γινονται αυτα κυριοι, σας παρακαλώ
ψιτ, από 50 και πάνω, μην είστε τσίπηδες
:lol:
bros400pgm
28/07/2015, 17:10
Εαν μιλαμε για το ιδιο πραγμα, ειναι αδικημα να μην δωσει πρωτοκολο σε αιτηση σου. Πρωτη φορα το ακουω.
Θα κοιταξω να δω τι ακριβως συμβαινει σε τετοιες περιπτωσεις κ θα σου πω.
Edit: με μια γρηγορη ματια βρηκα για την Αττικη. Δεν αναφερει ομως νομικα τι γινεται.
http://www.yme.gr/index.php?tid=445#11
Και εδω
http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=45907&page=2
Προς το τελος λεει για καταγγελια αλλα κ καπου λεει για κοινοποιηση στο συνηγορο του πολιτη. Ισως αυτο βοηθαει αμα ισχυει να πιεστει το θεμα.
motoexelixis
28/07/2015, 17:51
Οντως ρε παιδια, τι θα πει δε την δεχτηκε;Δεν δεχτηκε να απαντησει σε ερωτημα που του επιδωθηκε γραπτα;
Οντως κατι δε παει καλα, και μονο για το γαμωτο αν εχεις ορεξη ψαξτο.
taisteal
28/07/2015, 22:14
αν καταφερω και παω εξω,αν χτυπα ξυλο βρω μπελα,θα τους κυνηγησω.δεν μπορω να κανω κατι αλλο.
:lol::lol::lol:
339008
Εγω παντως που ρωτησα χθες σε συγγενικο τραπεζι ατομο που "δουλευει" στο υπουργειο τι γινεται με ολη αυτη την κατασταση που παει καμια 5ετια.
Μου ειπε οτι κανονικα με τα εγγραφα οτι πας εξωτερικο ( εισητηρια ξενοδοχεια πρασινη... ) στην δινουν.
Βεβαια δεν φαινεται οτι θα βγουν ποτε κανονικες αδειες.
Η 1η αδεια που εκδοθηκε, πριν 2 μηνες... ηταν ενα κωλοχαρτο Α4 ... κλασσικα οπως ηταν αναμενομενο.
Πηγαινω σημερα επειδη μου τη βιδωσε στο μηχανολογικο Λάρισας. Καλα ρε βλακα θα μου πειτε, στον καυσωνα ορεξη ειχες και συ να τρεχεις εκτος πολης;
Δε γαμεις...
1) Φωτοτυπια ταυτοτητας κατοχου μπρος-πισω
2) Φωτοτυπια πρασινης καρτας (να περιεχει και χωρες εκτος βαλκανιων, τιποτα μυστηρια νοτιας Αφρικης κτλ καλου κακου)
3) Αδεια κυκλοφοριας σε κωλοχαρτο Α4 να την εχετε μαζι σας.
4) Συμπληρωμα αιτησης εκει περα. Λογοι οδηγησης στο εξωτερικο.
5) Φακελος με ελασμα για να κατατεθουν ολα μαζι οπως το ζητανε. Δεν ειναι ταβερνιαρικες οι δουλειες στα μηχανολογικα να τα καταθετεις χυμα. :bawl:
Λιγη υπομονη, αριθμο πρωτοκολλου στην αιτηση, υπογραφη απο Δ/ντη του μηχανολογικου...
Επιστροφη στο γκισε.
Αφηνεις φακελο, παιρνεις πρασινη τυπωμενη αδεια κυκλοφοριας και τη διπλωνεις στα 3 με ανακουφιση.
Ζουπας λιγο και το χαρτι στα ρουθουνια να παρεις μια τζουρα καινουργιλας αφου δεν το χαρηκες σετακι με το καινουριο μοτο ... σιαζεις τα παπαρια σου και καβαλας να φυγεις! :wave2:
Εαν το παιξουν ζορικοι, που καταλαβαινουν τα παραθυρακια, δεν τρωνε κουτοχορτο, επιμενεις με Voucher κρατησης ξενοδοχειου στη Zimbabwe και πρασινη καρτα για 'κει.
Δε θα ζορισουν περαιτερω... τους τερματιζεις ετσι! :bawl:
akis_trevor
29/07/2015, 14:45
Εγω παντως που ρωτησα χθες σε συγγενικο τραπεζι ατομο που "δουλευει" στο υπουργειο τι γινεται με ολη αυτη την κατασταση που παει καμια 5ετια.
Μου ειπε οτι κανονικα με τα εγγραφα οτι πας εξωτερικο ( εισητηρια ξενοδοχεια πρασινη... ) στην δινουν.
Βεβαια δεν φαινεται οτι θα βγουν ποτε κανονικες αδειες.
πρασινη καρτα εχω βγαλει.εισιτηρια δεν κλεινω απο πριν,με το ζορι δηλαδη;μηπως να τους δωσω γραπτως και το προγραμμα μου;;;(δεν το λεω για σενα,μην παρεξηγηθω).
θα παω την παρασκευω πουρνο πουρνο μπας και καταφερω να δεχτουν την αιτηση!(που εχουμε φτασει θεε μου;;;).
motoexelixis
30/07/2015, 12:36
πλακα πλακα, τι τραβαμε για να παρουμε απλως μια πληρωμενη αδεια....
bros400pgm
30/07/2015, 13:49
Λοιπον. Το αιτημα με αριθμο πρωτοκολου ειναι αδιανοητο να μην το δεχθει το πρωτοκολο. Πας απευθειας εκει και το καταθετεις. Εχε μαζι σου αντιγραφο και να σου δωσει και τον αριθμο καταχωρησης.
Εχουν μια προθεσμια να απαντησουν (σχετικα γρηγορα-3-5 μερες, κατι τετοιο). Θα σου πει το πρωτοκολο.
Εαν δεν σου απαντησουν, δεν μπορεις να τους κανεις τιποτα :bawl::bawl: Εκτος και το κυνηγησεις και τραβαει μακρια η βαλιτσα.
Ασυδοσια δηλαδη. Ελπιζω να ειναι οι εξαιρεση του κανονα των δημοσιων υπαλληλων.
akis_trevor
30/07/2015, 14:40
θα παω αυριο πρωι πριν παω για δουλεια.οχι οτι θα καταφερω και τιποτα αλλα λεμε...
ενημερωνω..
bros400pgm
30/07/2015, 15:50
Βαλε καμερα κ τρολαρισε τον.
πυξιδας990
30/07/2015, 17:04
να ξερετε οτι στη μεταβιβαση τα 9ε πανε για την εκδοση αδειας.
κοινως μια φωτοτυπια το κρατος τη χρεωνει 9ε................................
θα παω αυριο πρωι πριν παω για δουλεια.οχι οτι θα καταφερω και τιποτα αλλα λεμε...
ενημερωνω..
Βγαλτε και μια selfie να γουσταρουμε...:bawl:
Υ.γ.ΠΕρα απο την πλακα σου ευχομαι να κανεις δουλεια...:priest::eleison:
panavour
30/07/2015, 20:02
μετα εχουν αδικο οι γερμανοι που μας λενε μαλακες??:a9::a9::a9:
akis_trevor
20/08/2015, 14:56
αφου ξαναπηγα κι εγω,ξαναστειλα και αλλους,σημερα κατατεθηκε η αιτηση(αφου ειχα συμβουλευτει τον συνηγορο του πολιτη πως αν δεν την δεχτει θα γινει καταγγελια) και αναμενω την(μαλλον αρνητικη)απαντηση την ερχομενη τεταρτη.θα ενημερωσω για οποια εξελιξη..:wave2:
Billymuse
20/08/2015, 15:02
Και εγω πήγα πριν 2 μέρες εδω στο υπουργείο και μου είπε η υπάλληλος οτι το σύστημα δεν μπορεί να εκδόσει αυτη την ευδομάδα
λόγο διακοπων..απο την αλλη εβοδμάδα που θα παω θα δω και γω τι θα γίνει με τη δικιά μου περίπτωση και θα πέσει ενημέρωση..
bros400pgm
23/08/2015, 10:24
αφου ξαναπηγα κι εγω,ξαναστειλα και αλλους,σημερα κατατεθηκε η αιτηση(αφου ειχα συμβουλευτει τον συνηγορο του πολιτη πως αν δεν την δεχτει θα γινει καταγγελια) και αναμενω την(μαλλον αρνητικη)απαντηση την ερχομενη τεταρτη.θα ενημερωσω για οποια εξελιξη..:wave2:
Τι αιτηση κατεθεσες? Να σου εκδωσουν το πρασινο χαρτι ή εαν ειναι νομιμο το μηχανογραφημενο για να ταξιδεψεις?
akis_trevor
23/08/2015, 10:36
Τι αιτηση κατεθεσες? Να σου εκδωσουν το πρασινο χαρτι ή εαν ειναι νομιμο το μηχανογραφημενο για να ταξιδεψεις?
Να μου δωσουν την γνησια πρασινη αδεια,και αν δεν γινεται αυτο,ενα χαρτι που να λεει οτι δεν εχουν εντυπα και ειμαι νομιμος.
bros400pgm
23/08/2015, 11:36
Εαν παρεις απαντηση, ανεβασε την να την εχουμε. Το πιθανοτερο για μενα ειναι να παρεις το πρασινο χαρτι, εφοσον ασχοληθουν.:beer:
Bob_o_mastoras
23/08/2015, 11:44
Mην ανοιγω νεο thread..
Ρε παιδια, ειχα και 'γω την περιφημη αδεια σε Α4.. Κατα λαθος πλυθηκε βιολογικως και πλεον αποτελει παρελθον.. :bigcry:
Πως μπορω να εκδοσω την παλια καλη πρασσινη;;;
Υπόψιν εδω που βρισκομαι δεν υπαρχει παραρτημα του Υπουργειου ή υποδιευθηνση συγκινωνιων. Μονο ΚΕΠ.
Billymuse
25/08/2015, 14:00
Oλα καλα λοιπόν με μένα και την άδεια κατάφερα να την αλλάξω.
Χρειάστηκε να παω την πράσινη κάρτα (διεθνές συμβόλαιο) μια φωτοτυπία του και μια φωτοτυπία την ταυτότητα και φυσικά την άδεια που ειναι σαν τσιγαροχαρτο.
Η υπάλληλος μου έδωσε την αίτηση και έγραψα οτι αιτούμαι την κανονική άδεια κυκλοφορίας γιατί θα ταξιδέψω στο εξωτερικό. Μετα με έστειλε σε ένα παλικάρι πιο
διπλα που με έβαλε να γράψω τα ίδια με την άιτηση?? σε υπεύθυνη δήλωση..αφου το έκανα και αυτο μετα απο μια ώρα ήταν έτοιμη η άδεια :look:
akis_trevor
26/08/2015, 07:52
Μπιλ,μου φαινεται θα ανεβω αθηνα μηπως και γινει τιποτα γιατι εδω τον ηπια:
339993
bros400pgm
26/08/2015, 07:56
Για την νομιμοτητα στο εξωτερικο δεν σου απαντησαν?
akis_trevor
26/08/2015, 08:10
Για την νομιμοτητα στο εξωτερικο δεν σου απαντησαν?
Αποτι βλεπεις οχι αμεσα.
Τα ιδια,οτι εχουν ενημερωθει κλπ κλπ...
Billymuse
26/08/2015, 09:00
Ρε μαν ρώτα τους αν μπορείς να πας σε άλλη περιφέρεια να βγάλεις γιατι σε ε
εμας εδω στο Περιστέρι (Δυτικό Τομεα Αθηνών) απο τι κατάλαβα βγάζουν οταν τους
πας την πράσινη κάρτα... και στη χειρότερη έλα απο δω για να πάμε και μετά να προσκύνησουμε
μια ιερή παντόφλα που φέρανε στο Περιστέρι :lol:
bros400pgm
26/08/2015, 09:40
Αδυνατω να καταλαβω τι σκατα γινεται στο δημοσιο. Ειναι φορες που λες γαμω τους δημοσιους υπαλληλους και παιζει η γυναικα σου να ειναι στο δημοσιο. Ξερω, τσουβαλιαζω.
Δες μηπως μπορεις να κινηθεις νομικα, γιατι μου φαινεται αδιανοητο να μην σε αφηνουν να ταξιδεψεις εξαιτιας ενος χαρτιου με κοστος μηδαμινο, λες και εχει πανω βαφη ειδικης μελανης χαρτονομισματος :eek:
Πηγαινε σε αλλη υπηρεσια εκτος πολης (αιγιο..?πχ)ΔΕΝ θα κανεις δουλεια εδω πατρα..
akis_trevor
26/08/2015, 13:13
Πηγαινε σε αλλη υπηρεσια εκτος πολης (αιγιο..?πχ)ΔΕΝ θα κανεις δουλεια εδω πατρα..
Πηρα τηλ αθηνα στο υπουργειο γιατι εκει εκανα μεταβιβαση και μου ειπαν πως κανω την αιτηση οπου θελω.
Φιλος που ρωτησε γνωστο μαλιστα,σε αλλη πολη του ειπε οτι δεν μπορω να κανω την αιτηση εκει.
Τι να πω;;
Ρε παιδι μου βρες εναν διεκπεραιωτη μπας και κανεις δουλεια σου τα ξερουν καλυτερα τα κολπα με καταλαβαινεις πιστευω...
akis_trevor
26/08/2015, 14:53
Ρε παιδι μου βρες εναν διεκπεραιωτη μπας και κανεις δουλεια σου τα ξερουν καλυτερα τα κολπα με καταλαβαινεις πιστευω...
Δεν δινω ουτε σαλιο...
Billymuse
26/08/2015, 19:44
Στο τέλος θα δώσουμε εμείς για σένα
akis_trevor
26/08/2015, 21:28
Στο τέλος θα δώσουμε εμείς για σένα
οχι φιλε...βαλτε τα μπετζινα να παμε βολτα....:beer:
+1 δεν είναι λάδωμα, αν αυτό σε ενοχλεί, απλά μεσάζοντες είναι.
akis_trevor
26/08/2015, 23:14
+1 δεν είναι λάδωμα, αν αυτό σε ενοχλεί, απλά μεσάζοντες είναι.
Οι οποιοι δεν το κανουν απο χομπυ φανταζομαι...
Χόμπυ είναι. Τα πρωινά δουλεύουν ως Δ.Υ. στα συγκεκριμένα πόστα. Το βράδυ βγάζουν λεφτά επειδή δε σε εξυπηρετούν το πρωί.
Μπιλ,μου φαινεται θα ανεβω αθηνα μηπως και γινει τιποτα γιατι εδω τον ηπια:
339993
Ρε φιλε ακου την δικια μου ιστορια...
Παω το πρωι στο τμημα χορηγησης αδειων με την πρασινη καρτα σε φωτοτυπια απο την ασφαλιστικη ετειρεια που εχω την μηχανη, λεγοντας οτι θα παω ταξιδι στο εξωτερικο & μου ειπαν απο την ασφαλιστικη μου, οτι δεν με καλυπτει η αδεια σε Α4...
Με εβαλαν να συμπληρωσω μια αιτηση και σε 5 λεπτα ειχα στα χερια μου την κανονικη αδεια της μηχανης...
Μηπως να ερχοσουν Αθηνα πριν το ταξιδι που εχεις και να ξεμπερδευεις??:D
διαβαζοντας ολα τα παραπανω...ανακουφιστηκα με τοσο οργανωμενο κρατος...η ερωτηση μου ειναι η εξης λοιπον.εμενα που η αδεια λεει αθηνα αλλααα λογω δουλειας δν ειμαι αθηνα μπορω να ζητησω την αλλαγη στο μερος που ειμαι?(στη κω τωρα) ή θα φαω ακυρο απο δω ως τη ζιμπαμπουε
Billymuse
07/01/2016, 17:39
Mάλλον το δεύτερο (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος),εκτός και αν άλλαξες πρώτη κατοικία..
SHOOTER045
07/01/2016, 18:17
διαβαζοντας ολα τα παραπανω...ανακουφιστηκα με τοσο οργανωμενο κρατος...η ερωτηση μου ειναι η εξης λοιπον.εμενα που η αδεια λεει αθηνα αλλααα λογω δουλειας δν ειμαι αθηνα μπορω να ζητησω την αλλαγη στο μερος που ειμαι?(στη κω τωρα) ή θα φαω ακυρο απο δω ως τη ζιμπαμπουε
Μπορείς να
Πας στο εκεί συγκοινωνιών να ζητήσεις μεταφορά του φακέλου του οχήματος απο την Αθήνα για εκεί που είσαι αν σου κάνουν τους κινέζους τους λες οτι εχασες την πινακίδα ,θα πάρουν τον φάκελο του οχήματος, θα σου βγάλουν καινούργια άδεια και πινακίδα (ούτως η άλλως,παράβολο για μεταφορά φακέλου του οχήματος θα πληρωσεις)και να τα πάρεις απο το νησί
Η
Μπορείς να το αφήσεις ως έχει
akis_trevor
07/01/2016, 18:35
μπορεις.
http://www.epodel.gr/%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA/
Αντε να δουμε...:)