Σύνδεση

View Full Version : 1ο προτζεκτακι σε honda rebel

Σελίδες : 1 [2]

toyar
14/06/2014, 17:51
παρομοια δουλεια εκανα προχθες
ασετον οδοντοβουρτσα πανια και υπομονη δεν ειναι κατι δυσκολο

motomaniac
14/06/2014, 18:22
Φιλε καταρχην θρεντακι σε αυτο το σεκτιον και χωρις φωτο ειναι πραγματικα ανωφελο. εγω παρατησα το δικο μου θεμα γιατι δεν εβγαζα φωτο.... οι αναρτησεις σου μαλλον ανοιγουν. βρες εναν τροπο να συμπιεσεις ΜΟΝΟ το ελατηριο. εργαλειο υπαρχει ειδκο στα συνεργεια αυτοκινητων αλλα δεν ξερω αν σου κανει. εγω εχω δικο μου χειροποιητο αλλιως σκεψου μια πατεντα. πχ πολλα χοντρα συρματα κι εναν παχυ φιλο να τα παταει με δυναμη οσο εσυ δενεις. ΠΡΟΣΟΧΗ μεγαλη το λατηριο αν ειναι συμπιεσμενο και και για καποιο λογο εκτονωθει παιζει και να σε σκοτωσει. αφου το συμπιεσεις αρκετα τελοσπαντων θα δεις στο πανω μερος οτι εχει ενα παξιμαδι το ξεβιδωνεις κι εχεις το αμορτισερ λυμενο. μην σουλεψεις χημικα ουτε ασετον αν φτασεις σε αυτο το επιπεδο. συρμα για πιατα και θα εισαι κομπλε.

εδω φαινεται το παξιμαδι που λεω http://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fi112.photobucket.com%2Falbums%2Fn172%2Fworm556%2Fkz550%2Fkz550008-2.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.kawasakimotorcycle.org%2Fforum%2Fvintage-motorcyle-info%2F102795-disassemble-rear-shocks.html&h=600&w=800&tbnid=UsXTtn1fwqE_jM%3A&zoom=1&docid=VUDsl5g_mOO4CM&ei=mXWcU8vbIuTK0QXb-IDwAQ&tbm=isch&ved=0CCUQMygJMAk&iact=rc&uact=3&dur=602&page=1&start=0&ndsp=20

εδω φαινεται το εργαλειο https://www.youtube.com/watch?v=ixeI26zca34

εδω με αλλο εργαλειο βημα βημα. http://xlforum.net/vbportal/forums/showthread.php?t=1356875

κι εδω καπου στην μεση της σελιδας http://www.cttrailbikes.com/ct90suspension.html

και μη ξεχνας google is your friend. α και που'σαι? εγω εδω μεσα ειδα την διαδικασια. καποιος το εχει κανει και μας το εδειξε. μαλλον Ο μπαρμπας Χρηστος ο Ασπρομαλλης. η ισως και ο αλλος ο Γυαλιστερος ο Αναστρεψιμος...

MAIK72
14/06/2014, 18:38
Δεν νομίζω πως ανοίγουν ,επομένως δεν έχει νόημα να βγάλει το ελατήριο . Με ασετόν όπως είπε ο Χρήστος ;)
318352

Gi_4ce
14/06/2014, 18:43
Αναρτησεις καινουριες για το ρεμπελακι βρισκεις καινουριες παμφθηνα! Δεν αξιζει να ασχοληθεις

virus
14/06/2014, 19:59
Αναρτησεις καινουριες για το ρεμπελακι βρισκεις καινουριες παμφθηνα! Δεν αξιζει να ασχοληθεις

+750 στον κενταυρο :beer:

geo134
14/09/2014, 11:38
λογο διαφορων δυσκολιων το προτζεκτ συνεχιζεται τωρα.....λοιπον σε αυτο τον καιρο αγορασα ντεποζιτο ολοκληρο μπροστινο συστημα ζαντα τιμονι τιμονοπλακα και πλαινα πλαστικα και κοντερ...
αυτο που με δυσκολευει εχει ως εξης....οι μπουκαλες υποτιθεται οτι στερεωνονται στις 2+2 βιδες στην τιμονοπλακα και στον σταυρο...τα κομματια λοιπον βαφτηκαν και μονταριστηκαν...μολις ομως η μηχανη ξαναεκατσε στο εδαφος οι μπουκαλες αρχισαν να γλυστρανε με αποτελεσμα να φρεναρουν μολις βρουν στις μποτες....οι βιδες δεν εχουν αλλες στροφες...τι κανω λαθος-εχω ξεχασει?

motomaniac
14/09/2014, 12:01
λογο διαφορων δυσκολιων το προτζεκτ συνεχιζεται τωρα.....λοιπον σε αυτο τον καιρο αγορασα ντεποζιτο ολοκληρο μπροστινο συστημα ζαντα τιμονι τιμονοπλακα και πλαινα πλαστικα και κοντερ...
αυτο που με δυσκολευει εχει ως εξης....οι μπουκαλες υποτιθεται οτι στερεωνονται στις 2+2 βιδες στην τιμονοπλακα και στον σταυρο...τα κομματια λοιπον βαφτηκαν και μονταριστηκαν...μολις ομως η μηχανη ξαναεκατσε στο εδαφος οι μπουκαλες αρχισαν να γλυστρανε με αποτελεσμα να φρεναρουν μολις βρουν στις μποτες....οι βιδες δεν εχουν αλλες στροφες...τι κανω λαθος-εχω ξεχασει?

προφανως πηρες μπουκαλες μικροτερης διαμετρου.

geo134
14/09/2014, 16:00
Φιλε μου αυτο ειναι αδυνατον..απο rebel πηρα ολο το μπροστινο 250αρα ιδια

motomaniac
15/09/2014, 00:25
Φιλε μου αυτο ειναι αδυνατον..απο rebel πηρα ολο το μπροστινο 250αρα ιδια

για τσεκαρε αν ειναι ιδιες οι διαμετροι των καλαμιων...

geo134
15/09/2014, 19:06
ενταξει τελικος εβαζα τις πανω βιδες στις κατω και δεν κλειδωνανε τις μπουκαλες

dimzan
15/09/2014, 20:24

δεν καταλαβες οτι δεν εσφιγγαν οταν βιδωναν?

mankam
15/09/2014, 23:34
Βαζε φωτογραφιες σε καθε σταδιο που προχωρας , δεν σε προλαβα απο την αρχη.. αυτες μαζι με το μανουαλ θα ειναι η καλυτερη βοηθεια, αληθεια μανουαλ εχεις?
Φιλε γιωργο εχεις ορεξη για αυτο που ξεκινησες να κανεις αλλα αυτο που σου συνεβη με το πεσιμο πρεπει να γινει μαθημα, σου ειπαν τα παιδια εδω μεσα προσεχε! βλεπω μπερδεψες τις βιδες στις μανες ησουν τυχερος και το ειδες πριν την καβαλησεις και βγεις στον δρομο!
Ρωτα αν δεν ξερεις δεν υπαρχει ντροπη, καλη συνεχεια και μην βιαζεσαι!

belo
16/09/2014, 08:01
Βαζε φωτογραφιες σε καθε σταδιο που προχωρας , δεν σε προλαβα απο την αρχη.. αυτες μαζι με το μανουαλ θα ειναι η καλυτερη βοηθεια, αληθεια μανουαλ εχεις?
Φιλε γιωργο εχεις ορεξη για αυτο που ξεκινησες να κανεις αλλα αυτο που σου συνεβη με το πεσιμο πρεπει να γινει μαθημα, σου ειπαν τα παιδια εδω μεσα προσεχε! βλεπω μπερδεψες τις βιδες στις μανες ησουν τυχερος και το ειδες πριν την καβαλησεις και βγεις στον δρομο!
Ρωτα αν δεν ξερεις δεν υπαρχει ντροπη, καλη συνεχεια και μην βιαζεσαι!

πολυ σωστος ο προλαλησαντας

geo134
16/09/2014, 12:29
ενταξει ρε παιδια βιδες ειναι :P λογικο μεσα σε τετοιο χαμο απο βιδες να μπερδεψω κατι...ερωτηση τωρα....αν και εχει ελενχθει ο σκελετος απο μηχανικο....αν εχει παρει σκελετος τι επιπτωσεις εχει στην οδηγηση?

geo134
17/09/2014, 23:11
ερωτηση.....οταν εγινε το ατυχημα η αλυσιδα εσπασε....πηγα λοιπον σημερα εφοσον η μηχανη ηταν ολη μαμα και πηρα και αλυσιδα...το θεμα ειναι οτι αλυσιδα οταν υπαρχει παλια πανω ξερω να περναω...οταν δεν υπαρχει πως την περναμε?

GFawkes
18/09/2014, 12:13
Ξεβιδωσε το πλαινο καπακι χαμηλα, που καλυπτει το γραναζι.
Κανε ελεγχο οτι το γραναζι σου ειναι οκ.

περασε την αλυσιδα απο πισω προς τα εμπρος (νεκρο στο κιβωτιο) ωστε να "πεσει" προς τα κατω.
Ενωσε με την ασφαλεια....

Βιδωσε το πλαινο καπακι...τελος.

geo134
18/09/2014, 22:32
αλυσιδα περαστηκε εκανε την παρθενικη της βολτα για να δουμε αν εχει χτυπησει ο κινητηρας κατι ολα μια χαρα κατι ηλεκτρολογικα εχουν μεινει και τελος
συντομα θα ανεβουν φωτογραφιες με ολη την δουλεια που εγινε πανω της...το ντεποζιτο γυρισε απο αερογραφια πανω του και ειναι απιστευτο....κουκλι εγινε παλι :D

motomaniac
19/09/2014, 00:45
αλυσιδα περαστηκε εκανε την παρθενικη της βολτα για να δουμε αν εχει χτυπησει ο κινητηρας κατι ολα μια χαρα κατι ηλεκτρολογικα εχουν μεινει και τελος
συντομα θα ανεβουν φωτογραφιες με ολη την δουλεια που εγινε πανω της...το ντεποζιτο γυρισε απο αερογραφια πανω του και ειναι απιστευτο....κουκλι εγινε παλι :D

καλοταξιδο!! καλες βολτες! τιποτε φρνα κοιτα μη βαψεις παλι.. :eek::a22::a22::a22:

geo134
19/09/2014, 02:25
η μηχανη εγινε ολη μαμα εννοειται για να μην εχω τετοια προβληματα