View Full Version : Shoei GT Air vs Schuberth C3 Pro
paramedic
12/06/2014, 08:37
Μετά απο έναν πολύ ωραίο μήνα με βουητό στο αυτί σε όρια τρέλας και μελαγχολίας, επισκέψεις σε ειδικούς κλπ βγήκε το συμπέρασμα οτι ο συνδυασμός ωτοασπίδες και βουνό ΔΕΝ πάνε μαζί γιατί δημιουργούν πρόβλημα στο τύμπανο μιας και δεν το αφήνουν να κάνει αποσυμπίεση και έτσι έρχονται τα προβλήματα.
Και επειδή έβαλα ωτοασπίδες γιατί το κράνος μου (AGV AX-8 DUAL) είναι πάρα πολύ καλό αλλά σαν τέτοιου τύπου κράνος είναι και πολύ αεράτο είμαι σε αναζήτηση του πιο αθόρυβου κράνους ανεξαρτήτως τύπου.
Σε αναζήτηση στον ξένο τύπο βρήκα ότι αυτά τα 2 κράνη είναι τα 2 πιο αθόρυβα κράνη στην αγορά. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για τα 2 αυτά κράνη αν κάποιος έχει ένα από αυτά όσον αφορά τον θόρυβο. Σε κάποια review του εξωτερικού διάβασα ότι είναι τόσο ήσυχα που κάνουν την χρήση ωτοασπίδων προαιρετική ουσιαστικά μιας και έχουν επίπεδα θορύβου 82DB στα 100χλμ δηλαδή μικρότερα και από το να είσαι μέσα στο αυτοκίνητο. Όσον αφορά την ποιότητα των 2 φυσικά είναι λογικό ότι είναι ανώτερη αλλά κάθε άποψη είναι καλοδεχούμενη.
amyroukai
12/06/2014, 08:55
Για το gtair έχω επίσης διαβάσει τα καλύτερα. Το δοκιμασα, ωραία εφαρμογή (ίδιο με το 1100 αλλά πιο σφιχτο) με πιο μαζεμένο κέλυφος. Αυτό που με χάλασε ηταν το κούμπωμα που έρχεται εδω, οπότε αν και εφ'οσον θα το πάρω απ' έξω.
paramedic
12/06/2014, 09:19
Για το gtair έχω επίσης διαβάσει τα καλύτερα. Το δοκιμασα, ωραία εφαρμογή (ίδιο με το 1100 αλλά πιο σφιχτο) με πιο μαζεμένο κέλυφος. Αυτό που με χάλασε ηταν το κούμπωμα που έρχεται εδω, οπότε αν και εφ'οσον θα το πάρω απ' έξω.
Το κούμπωμα δεν το θεωρώ υποδεέστερο αν και όλα μου τα κράνη με DD ήταν. Επίσης να σου πω οτι Ελλάδα πια το βρίσκω φτηνότερα απ' οτι εξωτερικό τα σχέδια με γραφικά τουλάχιστον ή σε τιμή που δεν αξίζει το περίμενε και τα κακά της αγοράς από εξωτερικό. Και να φανταστείς ότι από Ελλάδα έχω αγοράσει το 1 από τα 7 κράνη που έχω αλλάξει τα 10 χρόνια που οδηγώ.
spyrakos35
12/06/2014, 09:19
το κακό είναι πως ό,τι και να γράφει ο ειδικός τύπος, αν δεν το βάλεις εσύ στην κεφάλα σου, να ανέβεις στο μηχανάκι σου, ό,τι και να διαβάζεις/να σου λέμε είναι στον αέρα.....
Σαν πρώην κάτοχος Arai (Viper) και νυν του GT Air, έχω να πω κατ'αρχάς ότι ποιοτικώς τα θεωρώ εφάμιλλα. Στο θέμα άνεσης, το Shoei είναι μακράν πιο αθόρυβο, με πολύ καλό αερισμό αν έχεις ανοιχτούς και τους δύο αεραγωγούς, καλοζυγισμένο, όλη η εσωτερική επένδυση είναι αφαιρούμενη, έχει ενσωματωμένη και ανεξάρτητη αντιηλιακή ζελατίνα (κάτι που με έχει βολέψει αφάνταστα καθώς την ανεβοκατεβάζεις όταν θες και δεν χρειάζεται να φοράς γυαλιά ηλίου), έχει pinlock κτλ. Το θέμα του κουμπώματος με είχε ξενίσει και εμένα αρχικά, όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας. Δεν ξέρω τι είναι ασφαλέστερο, αλλά το κούμπωμα του είναι σαφώς πιο πρακτικό. Προσοχή δώσε όμως στο θέμα της άνεσης όσον αφορά το μηχανισμό κουμπώματος, καθότι ογκοδέστερος ίσως να σε ενοχλεί στο λαιμό όταν το σφίξεις. Τέλος αυτό που παρατήρησα είναι ότι, σε σχέση πάντα με το Arai που "κούμπωσε" με τη μια, το shoei χρειάστηκε 1-2 εβδομάδες να κάτσουν τα μαξιλαράκια και να εφαρμόσει σωστά, καθότι αρχικά με πίεζε λίγο στο μέτωπο.
To GT Air μου άρεσε πολύ και σκεφτόμουν να το πάρω, αλλά με έβαλε σε μεγάλες σκέψεις η βαθμολογία του στο sharp. Μόνο 3 αστέρια; για κράνος 600 ευρώ;
To GT Air μου άρεσε πολύ και σκεφτόμουν να το πάρω, αλλά με έβαλε σε μεγάλες σκέψεις η βαθμολογία του στο sharp. Μόνο 3 αστέρια; για κράνος 600 ευρώ;
Το μονόχρωμο που είχα πάρει πέρυσι είχε κάτι παραπάνω από 300€. Αγορασμένο από την Π.Ράλλη.
paramedic
12/06/2014, 14:26
Και το SHOEI X-11 που είχα παλιά 4 έχει πάρει αλλά πίστεψε με δοκιμάστηκε και πολύ καλά και με έσωσε σε μετωπική με δέντρο και πλαινά χτυπήματα στην άσφαλτο.
Εχουμε αναφέρει πολλές φορές εδω μέσα οτι τα αστέρια στο sharp δεν είναι σωστός τρόπος επιλογής κράνους.
Grafton 505
12/06/2014, 20:32
Ωτοασπίδες με βαλβίδα (εσωτερική) έχεις δοκιμάσει ;
http://www.kalkantzakos.com/Product/462/otoaspides-me-valvida,-super-sound-baffler
paramedic
12/06/2014, 22:47
Ωτοασπίδες με βαλβίδα (εσωτερική) έχεις δοκιμάσει ;
http://www.kalkantzakos.com/Product/462/otoaspides-me-valvida,-super-sound-baffler
Θα κάνω καιρό να ξαναβάλω ωτοασπίδες μετά από το κακό που μου κάνανε. Δεν λέω οτι είναι άχρηστες προς θεού απλά οτι μπορείς να την πατήσεις όπως εγώ αν δεν γίνει σωστή χρήση. Την διαφορετικότητα των συγκεκριμένων δεν την γνωρίζω ομολογώ και δεν την καταλαβαίνω απο την περιγραφή σε σχέση με τις απλές. Και με τις απλές άκουγα πχ να μου μιλάνε αλλά δεν είχα όλο τον θόρυβο της μηχανής.
Grafton 505
12/06/2014, 23:50
Ναι, η περιγραφή τους δεν λέει και τίποτα.
Ο σκοπός της βαλβίδας είναι να κόβει ορισμένες συχνότητες, συνήθως της υψηλές, και να αφήνει όλες τι άλλες.
Δεν τις έχω δοκιμάσει και δεν έχω βρει και κάποιον που να τις δοκίμασε.
Τις βρήκα όταν έψαχνα ωτοασπίδες γιατί το Arai δεν παλεύται.
Εδώ τις περιγράφει λίγο καλύτερα.
http://www.motoraid.eu/rider/earplugs/moto-safe
Και το SHOEI X-11 που είχα παλιά 4 έχει πάρει αλλά πίστεψε με δοκιμάστηκε και πολύ καλά και με έσωσε σε μετωπική με δέντρο και πλαινά χτυπήματα στην άσφαλτο.
Εχουμε αναφέρει πολλές φορές εδω μέσα οτι τα αστέρια στο sharp δεν είναι σωστός τρόπος επιλογής κράνους.
4 αστέρια είναι πολύ καλά! Εντάξει και κράνη του 50άρικου έχουν σώσει κόσμο... Δεν πάει να πει ότι είναι καλά όμως.
Και από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος τεσταρίσματος κράνους εκτός από το sharp πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψιν.
Το μονόχρωμο που είχα πάρει πέρυσι είχε κάτι παραπάνω από 300€. Αγορασμένο από την Π.Ράλλη.
Δεν μένω Αθήνα για να ξέρω σε πιο μαγαζί αναφέρεσαι. Έχει σελίδα στο ίντερνετ;
paramedic
13/06/2014, 09:15
Μάλλον το www.megastockbazzaar.gr πρέπει να λέει ο φίλος.
Τώρα δεν γράφει τιμές αλλά πήρα τηλ και το μονόχρωμο το έχει 409€ και με γραφικά 479€.
Όσον αφορά τις ωτοασπίδες που έβαλε ο φίλος πιο πάνω έχω διαβάσει ελληνικό review με ωτοασπίδες κάπου και αυτές είχε πει ο φίλος που τις είχε δοκιμάσει ότι ήταν οι χειρότερες και ότι οι καλύτερες ήταν οι απλές foam της oxford αν θυμάμαι καλά.
paramedic
13/06/2014, 16:31
Πήγα το μεσημέρι και δοκίμασα και τα 2 κράνη τελικά. Το Shoei έκατσε κουτί στο κεφάλι μου ενώ το Schuberth ειδικά για να το κλείσω είχα κάποια θέματα παρόλο που ήταν και ενα νούμερο μεγαλύτερο. Αφού κατάφερα να το κλέισω λοιπόν ένιωσα οτι δεν κάνει για μένα αμέσως. Ένιωθα ανασφαλής με το κράνος(προφανώς το είδος του μιας και είχα τρακάρισμα μετωπικο παλιά και αμέσως ένιωσα οτι ενα flip-up δεν θα με προστατεύσει με τον ίδιο τρόπο. Έτσι μετα απο δοκιμές βάλε Shoei, βγάλε, βάλε Schuberth,βγάλε κλπ κλπ είμαι ο ευτυχής κάτοχος ενός SHOEI GT-AIR Wanderer red TC-1 :a30::a30::a54::a54::wlae::wlae:. Ξανγύρισα στην αγαπημένη μου εταιρία που μου έσωσε την ζωή και ελπίζω αυτό να μην το δοκιμάσω ποτέ στις ίδιες συνθήκες...!!!
nihristo
13/06/2014, 17:33
φανατικός των shoei και εγώ. Έχω και ένα whisper kit και δεν θυμάμαι τι είναι ο θόρυβος πλέον. Το καλοκαίρι βέβαια είναι ζεστή η φάση με αυτό τοποθετημένο στο κράνος.
http://piloot.smugmug.com/photos/169724133-M.jpg
paramedic
13/06/2014, 19:40
Μετά απο σύντομη βόλτα με το GT-AIR έχω να πώ οτι : ΑΞΪΖΕΙ μέχρι και το τελευταίο € για τους λόγους που το πήρα. Απίστευτα αθόρυβο σε βαθμό που νομίζεις οτι φοράς ωτοασπίδες και καλύτερα. Εξαερισμός που δουλεύει ΑΨΟΓΑ σε όρθια θέση οδήγησης και καθόλου στροβιλισμός ενώ με τα προηγούμενα κράνη μου(για σκυφτή θέση όμως φτιαγμένα όπως το X-spirit πχ) δεν δούλευαν οι αεραγωγοί και πάλευα με τον αέρα να κρατήσω το κεφάλι μου σε ευθεία. Επιτέλους βρήκα το κράνος για την μηχανή μου μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες χεχε. Σε βάθος χρόνου θα γράψω περισσότερα.
Billymuse
13/06/2014, 19:48
Μετά απο σύντομη βόλτα με το GT-AIR έχω να πώ οτι : ΑΞΪΖΕΙ μέχρι και το τελευταίο € για τους λόγους που το πήρα. Απίστευτα αθόρυβο σε βαθμό που νομίζεις οτι φοράς ωτοασπίδες και καλύτερα. Εξαερισμός που δουλεύει ΑΨΟΓΑ σε όρθια θέση οδήγησης και καθόλου στροβιλισμός ενώ με τα προηγούμενα κράνη μου(για σκυφτή θέση όμως φτιαγμένα όπως το X-spirit πχ) δεν δούλευαν οι αεραγωγοί και πάλευα με τον αέρα να κρατήσω το κεφάλι μου σε ευθεία. Επιτέλους βρήκα το κράνος για την μηχανή μου μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες χεχε. Σε βάθος χρόνου θα γράψω περισσότερα.
ωραίος με γιές και αχρείαστο ναναι
Grafton 505
13/06/2014, 20:32
SHOEI GT-AIR Wanderer red TC-1
Μεγειές λοιπόν και καλορίζικο !!!
:beer: :beer: :beer:
amyroukai
13/06/2014, 20:40
'γειά, αγρατσούνιστο και καλοταξιδεμένο.
sniper35mk
01/10/2014, 15:41
Σημερα πηγα και εγω κ δοκιμασα το gt air και πραγματικα μου αρεσε πολυ... Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω ομως στους κατεχοντες του εν λογο κρανους... πισω στον αυχενα μου φανηκε λιγο κοντο και με προβληματισε για 2 λογους.
1. Πόσο σταθερο σου κραταει το κεφαλι ειδικα σε θεμα συγκρουσης καθως νομιζα πως ειναι ολος εκτεθειμενος και
2. Μηπως ειναι μεγαλη η εισαγωγη αερα και υπαρχουν θεματα θορυβου αλλα και κρυου οσον αφορα το χειμωνα... Η αλλη επιλογη μου που δεν εχω δοκιμασει ακομα ηταν το scorpion exo 1000 κ αν ξερει κανεις τπτ κ μπορει να βοηθησει οσον αφορα το ποσο καλο ειναι. ευχαριστω
... Η αλλη επιλογη μου που δεν εχω δοκιμασει ακομα ηταν το scorpion exo 1000 κ αν ξερει κανεις τπτ κ μπορει να βοηθησει οσον αφορα το ποσο καλο ειναι. ευχαριστω
Εγω πηρα περισυ το scorpion exo1100 απο Αμερικη (190ευρω+50 μεταφορικα)και απο θεμα θορυβου δεν ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Ειδικα μετα τα 130-140 χλμ.Σε χαμηλοτερς ταχυτητες ειναι οκ.Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης,πολυ ελαφρυ +-1100γρ.(λογω fiber kevlar)καλη κατασκευη,ποιοτικο εσωτερικα και καλη αεροδυναμικη.Αερισμος-ικανοποιητικος.Εχει και ''τρομπα'' για να φουσκωνουν τα πλα'ι'να μαξιλαρακια για περισσοτερη σταθεροτητα αλλα εγω δεν το χρησιμοποιω,αφου μου ερχεται κουτι το κρανος.
Παντως ειναι ενα μετριο καλο κρανος,οτι πληρωνεις παιρνεις αλλωστε.
Αν αγοραζα τωρα κρανος,θα εδινα κατι παραπανω και θα επαιρνα shoei,arai....
sniper35mk
02/10/2014, 13:08
Το gt air ειναι πραγματικά απιθανο... όπως το ειδα αλλά κ τα 410η 480 τσιμπανε κ λόγω τιμης εβλεπα το scorpion
paramedic
02/10/2014, 15:49
Μετά απο καιρό που το έχω ένα εχω να πω: Απίστευτο!!! Είναι οτι πιο αθόρυβο έχω βάλει σε κράνος. Οταν κλείνεις ερμητικά την ζελατίνα του(οχι απλά κατέβασμα γιατί τότε αφήνει ενα μικρό άνοιγμα)πραγματικά μειώνωνται πάρα πολύ οι θόρυβοι. Απο πλευράς αερισμού επίσης άψογο για όρθια θέση οδήγησης. Νιώθεις τον αέρα για τα καλά στο κεφάλι σου όχι αστεία. Στροβιλισμοί επίσης μηδενικοί. Μια φορά έβαλα και μπαλακλάβα και ήταν σα να έχω βάλει ωτοασπίδες χεχε. Α ναι και μια φορά έβαλα και ωτοασπίδες και ένιωθα μόνο τον γρυλισμό του rotax μου και τίποτα άλλο. Φυσικά όλοι οι απαραίτητοι ήχοι ακούγονται άψογα!!
sniper35mk
05/10/2014, 15:58
Να ρωτήσω κ κάτι ψιλόάσχετο γιατι μαλλον κ εγω σε αυτό κλεινω. Δέχεται κ ενδοεπικοινωνία? Γιατι εχω δει κάτι βιντεακια που δειχνει ότι παιρνει αλλά ξέχασα να ρωτήσω στο κατάστημα... κ κάτι τελευταίο. Αν παραγγειλω από ιντερνετ με εγγυήσεις κ τέτοια ξερετε τι παιζει?
paramedic
05/10/2014, 17:01
Δέχεται και μάλιστα έχει 2 μαξιλαράκια στη θέση που είναι τα αυτιά μας και αυτά βγαίνουν για να μπουν στην θέση τους τα ακουστικά ώστε να μην πιέζουν τα αυτιά μας. Εγώ έχω πάρει την midland btx1 και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά την εγγύηση αν πάρεις από Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρητικά πάντα δεν υπάρχει πρόβλημα και σε καλύπτει η εγγύηση. Από Αμερική ξέχνα το. Βέβαια και από Ευρώπη ίσως σου κάνουν την ζωή δύσκολη για να το δεχτούν εδώ. Αλλά δε νομίζω να αξίζει η αγορά απ'έξω εκτός αν βρήκες κάποια τρελή προσφορά κάτω από τα 429-539(χωρίς-με γραφικά αντίστοιχα) που έχει εδώ.
sniper35mk
05/10/2014, 18:46
Εχω φάει το eBay amazon κτλ έχουμε τις καλυτερες τιμες στην ελλαδα... 410 χωρις γραφικα 480 με, ειχα βρέι στο bazzar... μεταχειρισμενο δεν υπάρχει ούτε ένα οπότε με βλέπω να τα σκάω χοντρα
sniper35mk
05/10/2014, 19:04
Ειδα το Midland...κομματακι πανάκριβο ειναι
paramedic
05/10/2014, 19:53
Ειδα το Midland...κομματακι πανάκριβο ειναι
Πανάκριβο?? Δε νομίζω ίσα ίσα που είναι και σε πολύ καλή τιμή. 79€ απο BikersPoint.gr
amyroukai
05/10/2014, 19:55
Δέχεται και μάλιστα έχει 2 μαξιλαράκια στη θέση που είναι τα αυτιά μας και αυτά βγαίνουν για να μπουν στην θέση τους τα ακουστικά ώστε να μην πιέζουν τα αυτιά μας. Εγώ έχω πάρει την midland btx1 και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά την εγγύηση αν πάρεις από Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρητικά πάντα δεν υπάρχει πρόβλημα και σε καλύπτει η εγγύηση. Από Αμερική ξέχνα το. Βέβαια και από Ευρώπη ίσως σου κάνουν την ζωή δύσκολη για να το δεχτούν εδώ. Αλλά δε νομίζω να αξίζει η αγορά απ'έξω εκτός αν βρήκες κάποια τρελή προσφορά κάτω από τα 429-539(χωρίς-με γραφικά αντίστοιχα) που έχει εδώ.
Απλά Αγγλία το έχει με D-ring και όχι τη μαλακία κούμπωμα που με έπνιγε όταν το φόρεσα.
sniper35mk
05/10/2014, 20:13
Από αγγλια ομως σου βγαινει αρκετα παραπάνω από ότι ειδα... το midland απλά το ειδα στο σκρουτζ 175 τα 2 κιτ κ κάπου 95 το μονο
amyroukai
05/10/2014, 20:16
Γεγονός. Αλλά αυτό με το κούμπωμα με έπνιξε στο ενα λεπτό που το φορεσα στον τζωρτζό. Που να το είχα ώρες...
paramedic
06/10/2014, 08:21
Απλά Αγγλία το έχει με D-ring και όχι τη μαλακία κούμπωμα που με έπνιγε όταν το φόρεσα.
Αν και εμενα στην αρχη μου φαινοταν καπως τωρα δεν εχω κανενα προβλημα και δεν το καταλαβαινω καν.
sniper35mk
06/10/2014, 16:28
επειδη δεν πολυ γνωριζω, δεν μπορει να γινει αντικατασταση με d ring? απο τεχνικης αποψης? αν παραγγειλω δεν θα μπορει να μπει, λεμε τωρα? Γιατι κ εγω σφιχτο το ενιωθα στο σαγονι απο κατω αλλα μου ειπε ο πωλητης πως ρυθμιζεται
paramedic
07/10/2014, 10:21
Οχι εκτός αν βάλεις ενα(αμφιβόλου ποιότητας) κούμπωμα που κυκλοφορεί στο internet και το μετατρέψεις. Πράγματι όμως μετά απο λίγες ημέρες και αφού το έχεις ρυθμίσει στα μέτρα σου ούτε νιώθεις οτι υπάρχει. Εγώ το βρίσκω πολύ πρακτικό πια.
paramedic
21/02/2015, 17:12
Εχω κάποια νέα όσον αφορά το pinlock στο Shoei GT-Air. Επειδή το θέμα μου είχε σπάσει τα νεύρα είδα πολλά βίντεο για το pinlοck και έκανα και μια αναζήτηση αν υπάρχει αλλού το πρόβλημα. Μετά απο ώρα το μάτι μου επεσε σε μια λεπτομέρεια που δεν ήξερα. Τα πινάκια του Pinlock στην ζελατίνα πάνω είναι ρυθμιζόμενα!!! Δηλαδή γυρνάνε γύρω απο τον ευατό τους και τοποθετούν σε ελάχιστα διαφορετική θέση το pinlock ώστε να είναι ακλόνητο. Οπότε το δοκίμασα σε διάφορες μεριές και στην θέση που ο δείκτης στα πινάκια είναι προς τα έξω φάινεται οτι δεν ανοίγει το pinlock. Αύριο θα το δοκιμάσω το πρωί πηγαίνοντας για δουλειά να δώ αν τελικά αυτό ήταν ή τζάμπα η χαρά!!
anixneyths
27/02/2015, 01:05
Εχω κάποια νέα όσον αφορά το pinlock στο Shoei GT-Air. Επειδή το θέμα μου είχε σπάσει τα νεύρα είδα πολλά βίντεο για το pinlοck και έκανα και μια αναζήτηση αν υπάρχει αλλού το πρόβλημα. Μετά απο ώρα το μάτι μου επεσε σε μια λεπτομέρεια που δεν ήξερα. Τα πινάκια του Pinlock στην ζελατίνα πάνω είναι ρυθμιζόμενα!!! Δηλαδή γυρνάνε γύρω απο τον ευατό τους και τοποθετούν σε ελάχιστα διαφορετική θέση το pinlock ώστε να είναι ακλόνητο. Οπότε το δοκίμασα σε διάφορες μεριές και στην θέση που ο δείκτης στα πινάκια είναι προς τα έξω φάινεται οτι δεν ανοίγει το pinlock. Αύριο θα το δοκιμάσω το πρωί πηγαίνοντας για δουλειά να δώ αν τελικά αυτό ήταν ή τζάμπα η χαρά!!
Τι έγινε τελικά δεν μας είπες;
Μετά απο έναν πολύ ωραίο μήνα με βουητό στο αυτί σε όρια τρέλας και μελαγχολίας, επισκέψεις σε ειδικούς κλπ βγήκε το συμπέρασμα οτι ο συνδυασμός ωτοασπίδες και βουνό ΔΕΝ πάνε μαζί γιατί δημιουργούν πρόβλημα στο τύμπανο μιας και δεν το αφήνουν να κάνει αποσυμπίεση και έτσι έρχονται τα προβλήματα.
Και επειδή έβαλα ωτοασπίδες γιατί το κράνος μου (AGV AX-8 DUAL) είναι πάρα πολύ καλό αλλά σαν τέτοιου τύπου κράνος είναι και πολύ αεράτο είμαι σε αναζήτηση του πιο αθόρυβου κράνους ανεξαρτήτως τύπου.
Σε αναζήτηση στον ξένο τύπο βρήκα ότι αυτά τα 2 κράνη είναι τα 2 πιο αθόρυβα κράνη στην αγορά. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για τα 2 αυτά κράνη αν κάποιος έχει ένα από αυτά όσον αφορά τον θόρυβο. Σε κάποια review του εξωτερικού διάβασα ότι είναι τόσο ήσυχα που κάνουν την χρήση ωτοασπίδων προαιρετική ουσιαστικά μιας και έχουν επίπεδα θορύβου 82DB στα 100χλμ δηλαδή μικρότερα και από το να είσαι μέσα στο αυτοκίνητο. Όσον αφορά την ποιότητα των 2 φυσικά είναι λογικό ότι είναι ανώτερη αλλά κάθε άποψη είναι καλοδεχούμενη.
Ειχα 8 χρονια Scuberth ( concept & C2) και μετα Shoei..Το γερμανικο κρανος είναι πολύ ησυχο, με ευρεια οπτικη γωνιεα κια crystal view ζελατινα και πινλοκ και στοιβαρη κατασκευη αλλα περιεργο καλουπι και με χαλια μαξιλαράκια και προσκέφαλα..σε λιγο καιρο γινονται σαν χαρι και η αντικατασταση τους είναι ακριβη( π,χ προσκεφαλο 45 ευρω(!)...επισης αυτ απου ειχα ηταν πολύ βαρια σε γραμαμρια( 1600 γρ)...
Το γιαπωνεζικο εχει τη χαρη να ταιριαζει τελεια στο κεφαλι και είναι και αυτό ησυχο-όχι οσο το γερμανικο- αλλα το πλησιαζει πολύ σε αυτό το τομεα...Θα σου προτεινα να επιλεξεις Shoei, τα θεωρω καλυτερα κρανη από τα γερμανικα σε θεματα ποιοτητας...
Πανάκριβο?? Δε νομίζω ίσα ίσα που είναι και σε πολύ καλή τιμή. 79€ απο BikersPoint.gr
Την twink pack2 την ειχα αγορασει πριν μερικα χρονια 220 ευρω μεσω ιντερνετ..εκανα το λαθος και ακουσα θετικα σχολια για την συγκεκριμενη ενδοεπικοινωνια...η εμπειρια μου ηταν ότι ο ηχος της μουσικης, οξυς μου τρυπαγε το τυμπανο και επρεπε να βαζω ωτοασπίδες στην εθνικη, ενώ στα πολλα χιλιόμετρα η ακροαση του τηλεφωνου ηταν πολύ προβληματικη σε θεμα καθαροτητας ηχου..
Την επσρωξα 50 ευρω για καποιο συναδελφο που την ειχε περισσοτερη αναγκη..γνωμη μου, μην την προτιμήσετε και γενικα αν δεν τεσταρετε καποια πρωτα μην τν αγορασετε....ο στερεοφωνικος ηχος είναι το ζητουμενο...
Τα πινάκια του Pinlock στην ζελατίνα πάνω είναι ρυθμιζόμενα!!! Δηλαδή γυρνάνε γύρω απο τον ευατό τους και τοποθετούν σε ελάχιστα διαφορετική θέση το pinlock ώστε να είναι ακλόνητο. Οπότε το δοκίμασα σε διάφορες μεριές και στην θέση που ο δείκτης στα πινάκια είναι προς τα έξω φάινεται οτι δεν ανοίγει το pinlock.
ισχύει για όλα τα pinlock. ο άξονας που κρατάει την εσωτερική pinlock ζελατίνα είναι τοποθετημένος παράκεντρα με τον άξονα που είναι καρφωμένος στην εξωτερική ζελατίνα. Περιστρέφοντας λιγάκι, παίρνεις τα μπόσικα που προκύπτουν στην pinlock ζελατίνα και έχει ξανά πίεση ώστε να βεντουζάρει επάνω στην κυρίως ζελατίνα.
ΌΜΩΣ θέλει λίγο προσοχή, μην το παρακάνεις με το σφίξιμο διότι θα ξεχειλώσει πιο γρήγορα η pinlock και θα έρθει πιο γρήγορα η ώρα της αλλαγής.
paramedic
27/02/2015, 11:43
Τελικά υπήρξε βελτίωση αλλά όχι οριστική λύση στο πρόβλημα. Μάλλον δεν μπορούμε να νικήσουμε τους νόμους της φύσης τι να πω? Να σημειώσω οτι κινούμαι ως επι το πλείστον πολύ πρωινές ώρες και σε περιοχές με πολύ υγρασία οπότε μάλλον αυτό είναι καθοριστικός παράγοντας. Η ζελατίνα pinlcok πια δεν έχει κενό και δεν φεύγει πια απο την θέση της αλλά όταν κλείνω ερμητικά την ζελατίνα(στο GT-air κλείνει ερμητικά όχι αστεία) πάλι εχω αρκετά θολώματα. Δεν ξέρω αν το γεγονός οτι φοράω γυαλιά το δυσχαιρένει??
Όσον αφορά για την ενδοεπικοινωνία το δικό μου μοντέλο είναι το BTX1 και μέχρι τώρα είναι άριστη. Μην ξεχνάτε οτι δεν είναι θεμιτό να μιλάς και να πηγαίνεις με 140-160. Όπως επίσης και η μουσική πρέπει να είναι σε χαμηλά επίπεδα ώστε να ακούς άνετα τους εξωτερικούς ήχους.
amyroukai
27/02/2015, 11:51
Θολώνει το γυαλί που φοράς (πολύ εύκολα συμβαίνει αυτό) η το πινλοκ;
Μου έχει τύχει να θολώσει και το πίνλοκ αλλά συνθήκες κλάφ' τα με χιονόνερο και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.
Τελικά υπήρξε βελτίωση αλλά όχι οριστική λύση στο πρόβλημα. Μάλλον δεν μπορούμε να νικήσουμε τους νόμους της φύσης τι να πω? Να σημειώσω οτι κινούμαι ως επι το πλείστον πολύ πρωινές ώρες και σε περιοχές με πολύ υγρασία οπότε μάλλον αυτό είναι καθοριστικός παράγοντας. Η ζελατίνα pinlcok πια δεν έχει κενό και δεν φεύγει πια απο την θέση της αλλά όταν κλείνω ερμητικά την ζελατίνα(στο GT-air κλείνει ερμητικά όχι αστεία) πάλι εχω αρκετά θολώματα. Δεν ξέρω αν το γεγονός οτι φοράω γυαλιά το δυσχαιρένει??
Όσον αφορά για την ενδοεπικοινωνία το δικό μου μοντέλο είναι το BTX1 και μέχρι τώρα είναι άριστη. Μην ξεχνάτε οτι δεν είναι θεμιτό να μιλάς και να πηγαίνεις με 140-160. Όπως επίσης και η μουσική πρέπει να είναι σε χαμηλά επίπεδα ώστε να ακούς άνετα τους εξωτερικούς ήχους.
Χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω το θεωρώ απόθανο να εφάπτεται όλη η σιλικονούχα περίμετρος του pinlock σωστά και παρ' όλα αυτά να θολώνει. Μήπως κατά το κλείσιμο λυγίζει η εξωτεςρική λίγο και μπάζει έτσι υγρασία ανάμεσα στο pinlock και στην έξω?
paramedic
27/02/2015, 15:05
Αμφισβήτεησε με όσο θες βρε συ λύση ψάχνω να βρώ εξάλλου και δέχομαι προτάσεις. Θα κοιτάξω πάλι αν δεν κάνει καλή επαφή αν και το εχω κοιτάξει πολλές φορές να δω μήπως κάπου δεν κάνει καλή επαφή. Αλλά ρε παιδιά αν είναι να ρυθμίζεται το pinlock τόσο δύσκολα να το βράσω. Ενα παλιό SHOEI πάλι Χ-11 όμως θάμπωνε πολύ δύσκολα αν και ομολογώ οτι έμπαζε και περισσότερο αέρα μάλλον σε σχέση με το gt-air που κλείνει τόσο καλά που έχω καταργήσει την balaclava. Να απαντήσω και στον φίλο πιο πάνω λέγοντας οτι το γυαλί όλως περιέργως δεν θολώνει το ίδιο με την ζελατίνα αλλά ναι θολώνει και αυτό όπως είναι φυσικό αλλά είναι υποφερτό ενώ η ζελατίνα πολύ.
alexojohn
06/04/2015, 17:47
τι μηχανη εχεις?
Πήγα το μεσημέρι και δοκίμασα και τα 2 κράνη τελικά. Το Shoei έκατσε κουτί στο κεφάλι μου ενώ το Schuberth ειδικά για να το κλείσω είχα κάποια θέματα παρόλο που ήταν και ενα νούμερο μεγαλύτερο. Αφού κατάφερα να το κλέισω λοιπόν ένιωσα οτι δεν κάνει για μένα αμέσως. Ένιωθα ανασφαλής με το κράνος(προφανώς το είδος του μιας και είχα τρακάρισμα μετωπικο παλιά και αμέσως ένιωσα οτι ενα flip-up δεν θα με προστατεύσει με τον ίδιο τρόπο. Έτσι μετα απο δοκιμές βάλε Shoei, βγάλε, βάλε Schuberth,βγάλε κλπ κλπ είμαι ο ευτυχής κάτοχος ενός SHOEI GT-AIR Wanderer red TC-1 :a30::a30::a54::a54::wlae::wlae:. Ξανγύρισα στην αγαπημένη μου εταιρία που μου έσωσε την ζωή και ελπίζω αυτό να μην το δοκιμάσω ποτέ στις ίδιες συνθήκες...!!!
και πολυ σωστα εκανες..μετα απο 8 χρονια με σουμπερτ η σωτηρια ηρθε με 2 shoei xr-100 & 1100, φανταστικα για την τιμη τους κρανη και κουτι στο κεφαλι...
paramedic
07/04/2015, 12:03
τι μηχανη εχεις?
Aprilia Caponord 1000(υπάρχει και το 1200 πια και το αναφέρω)
alexojohn
07/04/2015, 16:54
Aprilia Caponord 1000(υπάρχει και το 1200 πια και το αναφέρω)
έχω ενα xj6 diversion σαν το fazer είναι. εχω παρει το Nolan N86 και έχει αρκετό θόρυβο. με το shoei θα δω διαφορά; κάπου διάβασα ότι και το καθε κράνος ειναι για σθγκεκριμενα είδη μηχανης, βέβαια δεν ξερω κατα ποσο ισχύει κάτι τέτοιο!
paramedic
07/04/2015, 17:59
Ισχύει φίλε μου. Το Gt-Air πχ κάνει για όρθια θέση οδήγησης ενώ το Χ-11 η Χ-12 δεν κάνει λόγω θέσης αεραγωγών. Εννοώ οτι ενώ οι αεραγωγοί του Χ-11 πχ δουλέυουν άψογα σε σκυφτή θέση οδήγησης σε όρθια δεν κάνουν ίδια δουλειά. Επίσης αν διαβάσεις θα δείς οτι αναφέρω οτι το Gt-Air είναι το πιο αθόρυβο κράνος που έχω φορέσει μέχρι τώρα.
alexojohn
07/04/2015, 19:30
το ρίσκο είναι να το αγοράσεις και αν δεις ότι δεν σε καλύπτει να σου μείνει και να έχεις δώσει και τόσα λεφτά
paramedic
08/04/2015, 09:10
το ρίσκο είναι να το αγοράσεις και αν δεις ότι δεν σε καλύπτει να σου μείνει και να έχεις δώσει και τόσα λεφτά
Εντάξει όλα τα καλά κράνη την δουλειά που θέλεις θα την κάνουν. Απο κει και πέρα πρέπει και μείς να είμαστε λίγο προσεκτικοί στις αγορές μας και γι'αυτό πρέπει να κάνουμε καλή έρευνα πριν το πάρουμε. Ειδικά σήμερα με τα reviews γραπτά και σε βίντεο δύσκολα πέφτεις έξω στην επιλογή σου αν το ψάξεις λίγο.
amyroukai
08/04/2015, 12:07
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Αναλογα το μηχανακι το ιδιο κρανος μπορει να εχει αλλη συμπεριφορα. Και στο ιδιο μηχανακι αναλογα τη ζελατινα, το υψος του αναβατη, ακομα και το υψος του γιακα στο μπουφαν αλλαζει π.χ. τον ηχο. Το παρατηρω στο δικο μου οταν αλλαζω απο καλοκαιρινο η δερματινο στο χειμερινο. Ειναι τοσο πολυδιαστατο που μονο ενα τεστ ραιντ θα σου δειξει την δικη σου αληθεια στις δικες σου συνθηκες.
alexojohn
08/04/2015, 16:30
το test ride ναι πρεπει να γινεται αλλα πιο καταστημα θα στο δωσει για να το τεσταρεις?? οτι εχω διαβασει για το gt air ειναι θετικα. επισις βαση δινω και στο: http://www.webbikeworld.com/r2/shoei/gt-air/review.htm
bujinkan
22/04/2015, 22:42
γεια σας και απο εμενα
Κατεληξα τελικα και εγω στο gt air
Επειδη δεν πολυ ξερω απο μαγαζια υπαρχει κανενα που μπορει να μου το φερει στο χρωμα που θελω? (wanderer tc3)
απο ebay αγγλιας το βρισκω 550 με δωρεαν μεταφορικα
Και μια ερωτηση ακομα
Παραπανω διαβασα κατι περι κουμπωματος αν ειναι απο αγγλια
Υπαρχει καποια διαφορα αν το παρω απο αγγλια ?
Το εχω δοκιμασει σε ελληνικο μαγαζι και ξερω το νουμερο
paramedic
23/04/2015, 11:24
Πάρε ενα τηλέφωνο στον Tzωρτζόπουλο που είναι εισαγωγέας να σου πεί φίλε μου.
sniper35mk
23/04/2015, 20:24
γεια σας και απο εμενα
Κατεληξα τελικα και εγω στο gt air
Επειδη δεν πολυ ξερω απο μαγαζια υπαρχει κανενα που μπορει να μου το φερει στο χρωμα που θελω? (wanderer tc3)
απο ebay αγγλιας το βρισκω 550 με δωρεαν μεταφορικα
Και μια ερωτηση ακομα
Παραπανω διαβασα κατι περι κουμπωματος αν ειναι απο αγγλια
Υπαρχει καποια διαφορα αν το παρω απο αγγλια ?
Το εχω δοκιμασει σε ελληνικο μαγαζι και ξερω το νουμερο
φιλε μου τα 550 που λες ειναι πολλα λεφτα... Εδω Ελλαδα 480-490 θα το βρεις και ισως πιο φθηνσ...
Εγω τον Δεκεμβριο το αγορασα 480 μετρητοις και με γραφικα. Το αν θα βρεις το χρωμα που θες οντως μονο ο Τζωρτζοπουλοw αν το εχει.. Κ μιας κ σε εισαι σε φαση αγορας θα σου πω την δικη μου ιστορια.
Πηγα τον Δεκεμβριο στο bazaar και ειχε 420 χωρις γραφικα και 490 με γραφικα.. Αλλα δεν ειχε το σχεδιο που ηθελα και δεν θα το εφερνε μου ειπαν. Επειτα πηγα στον Τζωρτζοπουλο και ρωτησα και μου λεει ναι το εχω αυτο που θες αλλα μου ειπε μια τιμη 650+ αν θυμαμαι καλα και εμεινα... Πάω στο τέλος στην αποθηκη και βρισκω ενα πανομοιοτυπο χρωμα και μου λεει 480 μετρητοις. Ηθελα ομως ενα νουμερο μεγαλυτερο και μου λεει θα το παραγγειλω. Του λεω μηπως μπορουμε να παραγγειλουμε αυτο (εκεινο που ηθελα αρχικα) και μου λεει αν το εχουν αυριο θα στο εχω ετοιμο...
Οντως υπηρχε και την επομενη μερα το ειχα στα χερια μου... Τέλος, θα ηθελα να σε συμβουλευσω απο την μικρη μου πειρα, μην παρεις ματ καθως τα περισσοτερα με τον καιρο ξεφλουδιζουν απο τον ηλιο αν και η shoei φαινεται να εχει βαλει καλο χρωμα... Προσωπικα πηγα σε γυαλιστερο αν κ οντως μου αρεσε το μαυρο ματ με λευκη ριγα... Οποτε πιστευω απο Ελλαδα θα το βρεις πιο φθηνο και στην τελικη αν δεν εχει αυτο το χρωμα παρε αλλο... τα 80-100 ευρω για να το παρεις απεξω δεν αξιζει. Ααααα και το πήρα με αποδειξεις εγγυησεις ολα μεσα κομπλε, μην τυχον πιστευει καποιος πως δεν ηθελα αποδειξη κ το πηρα τοσο
bujinkan
02/05/2015, 08:17
Τελικα οντως το βρηκα στον τζορτωπουλο και μαλιστα στο καινουργιο σχεδιο του 2015
Πολυ εξυπηρετικα παιδια και μια καλη εκπτωση
Δοκιμσα στην επιστροφη απο αθηνα για κορινθο και γυρισα με κατεβασμενο το windshield στην c650gt και με ταχυτητες 150+ το κρανος ηταν εντελως αθορυβο!!!!!
Πιστευω οτι εκανα μια πολυ καλη αγορα
334881
Billymuse
05/05/2015, 13:09
Τελικα οντως το βρηκα στον τζορτωπουλο και μαλιστα στο καινουργιο σχεδιο του 2015
Δοκιμσα στην επιστροφη απο αθηνα για κορινθο και γυρισα με κατεβασμενο το windshield στην c650gt και με ταχυτητες 150+ το κρανος ηταν εντελως αθορυβο!!!!!
334881
:beer:
334881
Ποσο στο αφησανε γιατι η τιμη που εχουν στο site ειναι 100 ευρω πανω απο οτι το βρισκεις αλλου ..:confused:
bujinkan
13/06/2015, 22:16
Ποσο στο αφησανε γιατι η τιμη που εχουν στο site ειναι 100 ευρω πανω απο οτι το βρισκεις αλλου ..:confused:
510
kemmotar
15/06/2015, 17:32
χωρις να θελω να διαφημισω τα καταστηματα τζιωρτζοπουλος αν πας απο κει κοντα σου κανουν καλες εκπτωσεις και ειναι συνεννοησιμοι. δυο κρανη εχω παρει απο κει σε εξαιρετικη τιμη και παντα φρεσκοτατα μοντελα και κουτα... καλυτερη τιμη και απο το εξωτερικο.
τι ωραιο κρανος ρε γμτ το gtair.... καποια στιγμη .....:)
alexojohn
25/12/2016, 14:18
καλησπέρα και χρόνια πολλά μ υγεία πάνω από όλα και οτι καλύτερο.
σε αυτές τις γιορτές είπα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου και αυτό ήταν ένα κάλο κράνος. έχω ήδη ένα και το καινούργιο θα είναι για μακρινές βόλτες και όχι για το κάθε μέρα πηγενε έλα στην δουλειά. αποφάσισα να πάρω το shoei gt-air. πήγα σε καταστήματα και το φόρεσα για να βρω το νούμερο μου, είδα και τι τιμές παίζουν.... κάποια στιγμή είπα δεν κοιτάω και στο ίντερνετ; το αποτέλεσμα; shoei gt-air με γραφικά από αρχική τιμή 571 το πήρα 380!!!!!! βεβαία από Αγγλία και από ότι λέει στο ιντερνετ έχει double-d ring κούμπωμα. εννοείτε οτι το τσίμπησα επί τόπου και περιμένω να δω τι θα έρθει.
LOUKILOUK
26/12/2016, 07:04
καλησπέρα και χρόνια πολλά μ υγεία πάνω από όλα και οτι καλύτερο.
σε αυτές τις γιορτές είπα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου και αυτό ήταν ένα κάλο κράνος. έχω ήδη ένα και το καινούργιο θα είναι για μακρινές βόλτες και όχι για το κάθε μέρα πηγενε έλα στην δουλειά. αποφάσισα να πάρω το shoei gt-air. πήγα σε καταστήματα και το φόρεσα για να βρω το νούμερο μου, είδα και τι τιμές παίζουν.... κάποια στιγμή είπα δεν κοιτάω και στο ίντερνετ; το αποτέλεσμα; shoei gt-air με γραφικά από αρχική τιμή 571 το πήρα 380!!!!!! βεβαία από Αγγλία και από ότι λέει στο ιντερνετ έχει double-d ring κούμπωμα. εννοείτε οτι το τσίμπησα επί τόπου και περιμένω να δω τι θα έρθει.
Helmet city?
Συνήθως είναι οι φτηνότεροι και από εξυπηρέτηση πολύ καλοί...
alexojohn
26/12/2016, 09:30
μάγος είσαι; έχεις ψωνισει και εσύ από εκεί; με ποια κουριερ θα έρθει Ελλάδα δεν ξέρω μέχρι ώρας.
LOUKILOUK
26/12/2016, 09:35
μάγος είσαι; έχεις ψωνισει και εσύ από εκεί; με ποια κουριερ θα έρθει Ελλάδα δεν ξέρω μέχρι ώρας.
Μάγος μπα...πελάτης μόνο..αλλά στο Γιου-Κέι...εδώ παραλαμβάνω την επόμενη μέρα με UPS...
Για Ελλάδα δεν ξέρω...
Καλοφόρετο...εξερετικό...:wave2:
amyroukai
26/12/2016, 10:52
χωρις να θελω να διαφημισω τα καταστηματα τζιωρτζοπουλος αν πας απο κει κοντα
εγώ που πήγα, είπαν "δεν κάνουμε καμμία καλύτερη τιμή, μόνο δόσεις αν θέλετε, για να μην έχουμε εσωτερικό ανταγωνισμό με τα καταστήματα που προμηθεύουμε".
alexojohn
31/12/2016, 20:16
καλή χρονιά με υγεία και πάντα όρθιοι.
σήμερα λοιπόν παρέλαβα το δεματάκι από helmet city το κράνος ήρθε και είμαι πολύ χαρούμενος. περιμένω να γλυκάνει λιγάκι ο καιρός να το πάω μια δοκιμή και να σας πω εντυπώσεις.:D
GiorgosLa
01/01/2017, 20:11
σήμερα λοιπόν παρέλαβα το δεματάκι από helmet city το κράνος ήρθε και είμαι πολύ χαρούμενος. περιμένω να γλυκάνει λιγάκι ο καιρός να το πάω μια δοκιμή και να σας πω εντυπώσεις.:D
Τώρα να το δοκιμάσεις. Να δεις αν μπάζει και από που. :)
Καλορίζικο και αγρατσούνιστο. :beer:
paramedic
04/01/2017, 14:42
Τώρα να το δοκιμάσεις. Να δεις αν μπάζει και από που. :)
Καλορίζικο και αγρατσούνιστο. :beer:
Δεν παίζει να μπάζει απο πουθενά. Μέτα απο 2.5 χρόνια καθημερινής χρήσης τώρα αρχίζει να μπάζει ελάααααχιστα επειδή τα μαγουλα λογικό είναι να έχουν κάτσει λίγο. Μπαλακλάβα ακόμα δεν μπορώ να βάλω γιατί δεν χωράει να φανταστείτε.
alexojohn
04/01/2017, 19:19
Μετά από μια βόλτα την πρωτοχρονιά και αφού ακόμα είχε λίγη ψύχρα είπα να δοκιμάσω το νέο μου απόκτημα. Στην αρχή έπαθα ένα εγκεφαλικό και ο λόγος είναι ότι με το που ξεκινώ αρχίζω να ακούω ένα μπάσο θόρυβο και όσο ανέβαζα ταχύτητα γινόταν πιο έντονος. Μου τρυπούσε τα αυτιά. Εκεί είναι που είπα τσάμπα τα λεφτά μου. Γύρισα σπίτι και αφού κατέβηκα από την μηχανή και άρχισα να το επεξεργάζομαι το ζήτημα . τότε είναι που άρχισα να σκέπτομαι ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Ανεβαίνω σπίτι και αλλάζω μπλούζα, ναι όπως το ακούτε, άλλαξα μπλούζα. Ο λόγος είναι ότι έκανα την βόλτα με μια φούτερ η όποια είχε κουκούλα την άλλαξα και έβαλα μια μπλούζα χωρίς κουκούλα και γενικά να μην υπάρχει κάτι στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Κουμπώνω μπουφάν φορώ κράνος γάντια και βουρ πάλι. Ως δια μαγείας ο θόρυβος εξαφανίστηκε. Το αποτέλεσμα: το κράνος δεν μπάζει από πουθενά, τα επίπεδα θορύβου πολύ χαμηλά, σε σχέση πάντα με το κράνος που είχα πριν. Έβαλα και το επιρηνιο αλλά κατεύθυνε τον αέρα στα μάτια μου και δάκρυζα οπότε το έβγαλα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι από την στιγμή που έβγαλα την ζελατίνα και έβαλα την pin lock μετά έχω την εντύπωση ότι δεν κουμπώνει η ζελατίνα στην εσοχή που έχει και πρέπει να την πιέσω για να ακούσω το κλικ. Μπορεί όταν έβγαλα την ζελατίνα, η οποία βγήκε αρκετά δύσκολα γιατί δεν μπορούσα να την βγάλω, κάτι να μετακίνησα στην βάση της. Ίσως θέλει ρύθμιση. Ο πίσω αεραγωγός δεν ξέρω αν κάνει κάτι ιδιαίτερο θα το δω το καλοκαίρι με την ζέστη.
...
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι από την στιγμή που έβγαλα την ζελατίνα και έβαλα την pin lock μετά έχω την εντύπωση ότι δεν κουμπώνει η ζελατίνα στην εσοχή που έχει και πρέπει να την πιέσω για να ακούσω το κλικ. Μπορεί όταν έβγαλα την ζελατίνα, η οποία βγήκε αρκετά δύσκολα γιατί δεν μπορούσα να την βγάλω, κάτι να μετακίνησα στην βάση της. Ίσως θέλει ρύθμιση...
Το είχα κι εγώ αυτό το πρόβλημα στην αρχή με το συγκεκριμένο κράνος. Στη δικιά μου περίπτωση το πρόβλημα ήταν οτι άφηνα το κράνος ανοιχτό όταν δεν το φορούσα, με αποτέλεσμα να αλλάζει ένα κλικ το σχήμα της ζελατίνας και να με δυσκολεύει στο κούμπωμα. Από τότε που φρόντισα να μένει στο ράφι πάντα με κλειστή τη ζελατίνα δεν έχω θέμα.
Επίσης σιγουρέψου πως τα "αυτάκια" της ζελατίνας έχουν κουμπώσει σωστά στις εσοχές του μηχανισμού πάνω στο κράνος. Πιάσε το κράνος με τα δύο σου χέρια, και σφίξε στο ύψος των κροτάφων, εκεί που κουμπώνει η ζελατίνα στο μηχανισμό, σαν να είναι κεφάλι που θες να σπάσεις, game of thrones style... :lol:
alexojohn
04/01/2017, 22:09
μέσα στην συσκευασία για την pin lock λέει ότι η ίδια η μεμβράνη έχει την τάση να κάνει ίσια την ζελατίνα. όσο για την ζελατίνα έχει κουμπωσει σωστά
paramedic
05/01/2017, 09:39
Βεβαιώσου οτι έχει κλείσει καλά στα αυτάκια η ζελατίνα όπως είπωθηκε παραπάνω γιατί μια φορά που την είχα βγάλει για πλύσιμο δεν την είχα βάλει καλά μετά και είχα το φαινόμενο που λές και δεν φαίνεται εύκολα οτι δεν την έχει βάλει σωστά στην θέση της. Επίσης κάτσε και ρύθμισε καλά απο τις βίδες που θες να είναι η ζελατίνα και τα pins του pinlock μιας και είναι έκκεντρα(εγώ δεν το ήξερα αυτό πριν πάρω το κράνος αυτό μιας και δεν είχα ποτε σε άλλο κράνος pinlock) για να εξασφαλίσεις άριστο κλείσιμό της ζελατίνας και όσο γίνεται καλύτερη απόδοση του αντιθαμβωτικού.
alexojohn
05/01/2017, 12:14
στο πλαστικό που είναι περιμετρικά της ζελατινας ακουμπάει κανονικά. ίσως είναι η αίσθηση η δική μου ότι κάτι τρέχει. απο τις βίδες δεν παίρνει τρελές διαφορές για ρύθμιση.
kostasdirt
05/01/2017, 15:00
Πήρα το ίδιο ακριβώς πριν 1 μήνα απο το helmet city στα 326 ευρώ, πέτυχα πολύ καλή μέρα...
alexojohn
05/01/2017, 16:56
σε σχέση με την τιμή που έγραψε στο ίντερνετ το πήρα 30 ευρώ επιπλέον. δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η μετατροπή του νομίσματος από λίρες Αγγλίας σε ευρώ
Παιδιά να ρωτήσω για μαγαζιά στην Ελλάδα που πουλάνε σε καλές τιμές κράνη μπορείτε να μου προτείνετε. Για Arai συγκεκριμένα και μόνο με ενδιαφέρει. Θέλω να τα έχω στα υπόψιν για μελλοντικά όταν βρεθούν και τα φράγκα:)
Αν για λόγους λειτουργίας του φόρουμ δεν μπορεί να γραφτεί άμεσα ας μου στείλετε π.μ ευχαριστώ!
alexojohn
13/01/2017, 19:54
εχω μια απορια. στο ανοιγμα της ζελατινας βρισκει και σε εσας η επανω τσιμουχα στην pin lock; η θελω καποια ρυθμιση;
amyroukai
13/01/2017, 20:00
εχω μια απορια. στο ανοιγμα της ζελατινας βρισκει και σε εσας η επανω τσιμουχα στην pin lock; η θελω καποια ρυθμιση;
Λιγάκι το κάνει και το xr1100 αυτό, μάλλον είναι σχεδιαστικό λάθος.
Triathlon 7
26/10/2018, 23:29
Shoei GT Air vs Schuberth s2 sport.
Θα ήθελα την γνώμη σας παρακαλώ, ιδίως από χρήστες.
Γιά όρθια θέση οδήγησης. Μηχανάκι τύπου adventure. Ζητούμενο είναι ο χαμηλότερος δυνατός θόρυβος και η καλή αεροδυναμική. Ωτοασπίδες φοράω συνήθως σε μεγάλες διαδρομές. Τα δοκίμασα και τα δύο. Μου εφαρμόζουν το ίδιο καλά, ένα κλικ καλύτερα το Schuberth που μου φάνηκε σε μιά πρώτη σύντομη επαφή και ένα κλίκ ποιοτικότερο. Είναι επίσης αρκετά φτηνότερο, αλλά με D ring που δεν το προτιμώ. Το GT Air θα έρθει το Δεκέμβριο και σαν GT Air2, με καλύτερο εξαερισμό.
road spirit
27/10/2018, 21:58
Shoei GT Air vs Schuberth s2 sport.
Θα ήθελα την γνώμη σας παρακαλώ, ιδίως από χρήστες.
Γιά όρθια θέση οδήγησης. Μηχανάκι τύπου adventure. Ζητούμενο είναι ο χαμηλότερος δυνατός θόρυβος και η καλή αεροδυναμική. Ωτοασπίδες φοράω συνήθως σε μεγάλες διαδρομές. Τα δοκίμασα και τα δύο. Μου εφαρμόζουν το ίδιο καλά, ένα κλικ καλύτερα το Schuberth που μου φάνηκε σε μιά πρώτη σύντομη επαφή και ένα κλίκ ποιοτικότερο. Είναι επίσης αρκετά φτηνότερο, αλλά με D ring που δεν το προτιμώ. Το GT Air θα έρθει το Δεκέμβριο και σαν GT Air2, με καλύτερο εξαερισμό.
κατοχος gt-air.
To εχω φορέσει για περίπου 6.000 χλμ εως τώρα, όλα σε ταξίδια και εκδρομές με ον-οφφ.
Έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου, στο βαθμό που χωρίς ωτοασπίδες και ταχύτητες μέχρι 120-130 είμαι άνετος για αρκετή ώρα σε F700/F800GS με χαμηλή ζελατίνα.
Με ωτοασπίδες ο θόρυβος είναι ελάχιστος.
Σε ον-οφφ με ψηλή ζελατίνα (1200GS) είναι νιρβάνα. Αν σου λέει κάτι για τα επίπεδα θορύβου, εν κινήσει ακούω το gps μια χαρά (ακουστικά/σύστημα interphone tour) με ωτοασπίδες.
Ο εξαερισμός είναι οκ, αλλά όχι στα επίπεδα προηγούμενων κρανών που είχα (πχ arai rx7, arai tour-x).
H ζελατίνα θα θαμπώσει στα πολύ κρύα, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κράνος που θα την κρατήσει καθαρή εκτός και αν ο εξαερισμός του είναι τόσο λάρτζ που θα παγώσεις έτσι και αλλιώς απο το κρύο. Τουλάχιστον στην τιμή περιλαμβάνεται pin lock ζελατίνα.
Στα θετικά του επίσης το εξαιρετικό ζύγισμα. Δεν ειναι απο τα πιο ελαφρυά κράνη της αγοράς αλλά μετά απο οδήγηση όλη μέρα και για μέρες σερί, δεν με κουράζει στον αυχένα ούτε το νιώθω να μου "βαραίνει" το κεφάλι.
Triathlon 7
24/02/2019, 20:29
Πως σας φαίνεται η τιμή (https://www.motovinios.gr/krani/full-face/kranos-shoei-gt-air-2-lefko);
Είναι από ότι βλέπω, ίδια και καλύτερη από τα Ευρωπαϊκά sites.