View Full Version : CB400SF ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ Α2
markopolo
12/06/2014, 13:39
Γεια σας αλανια!Ειμαι νεος στο forum και θα ηθελα να ρωτησω κανα 2 πραγματα καθως σκεφτομαι να παρω και εγω την πρωτη μου μηχανη...
τον ερωτα μου , την γκαβλα μου το cb400sf ..
Ειμαι 20 χρονων και συντομα θα βγαλω το διπλωμα α2,θα ειναι η πρωτη μου μηχανη ,
εχω ακουσει τα καλυτερα ο,τι ειναι σχολειο και τετοια.εδω τιθεται το θεμα το cb ειναι 50 αλογα και δν το καλυπτει το διπλωμα (μεχρι 48 αλογα) ...
ομως εγω ειμαι ερωτευμενος και θελω να παλεψω για την αγαπη μου!!! :D επειδη η διαφορα στα αλογα ειναι μικρη μπορω να κανω κατι??? (κατι εχω διαβασει για κοφτες) :uplate:
επισης η χρηση που την θελω ειναι για μεσα στην πολη και αρκετα ταξιδια μολις την μαθω κιολλας ..θα ηθελα οι παλιοι να μου δωσετε τα φωτα σας και της εμπειριες σας.
Τελος ξερω ο,τι θα χρειαστω και εξοπλισμο κρανοσ-γαντια-μπουφαν αντκλεπτικα ποια ειναι η γνωμη σας για παραγγελια απο το ιντερνετ για καλυτερη τιμη??? αυτα απο μενα
ΚΕΕP RIDING :winka:
Ένα θέμα είναι αρκετό, εφόσον κάποιος έχει απάντηση θα τη δώσει.
Καλώς ήλθες.
1. βγάλε δίπλωμα Α
2. το Α2 δεν σε καλύπτει ότι και να γίνει.
3. καλώς ήρθες! :beer:
markopolo
12/06/2014, 14:37
1. βγάλε δίπλωμα Α
2. το Α2 δεν σε καλύπτει ότι και να γίνει.
3. καλώς ήρθες! :beer:
δν μπορω λογο ηλικιας... :sad:
καμια αλλη εναλλακτικη??
Καλώς σας βρήκα!
Η μόνη εναλλακτική είναι να πάρεις την μηχανή και να την αφήσεις κλειδωμένη στο γκαράζ μέχρι να βγάλεις δίπλωμα....
Δεν αξίζει τον κόπο για μια καulα να ριψοκινδυνεύεις το κεφάλι σου ;)
Φιλικά στο λεω....
Οτιδήποτε άλλο δεν είναι νόμιμο και δεν είναι οι εποχές που ήταν παλιότερα.
Και να καταλάβεις τι θέλω να πω, κάθεσαι στο φανάρι και σου σκάει ο απο πίσω επειδή είναι τύφλα.... Εσύ θα την πληρώσεις γιατί δεν σε καλύπτει το δίπλωμά σου και αυτός θα βγεί λάδι.... Τόσο απλά!
Εν μέρει νόμιμος θα είσαι μόλις δώσεις σήματα και πορεία και θα περιμένεις να παραλάβεις το καινούριο, εν μέρει όμως και για κανα μπλόκο να την γλυτώσεις.
markopolo
12/06/2014, 14:43
Με στεναχωρείς γιατί ξερω ο,τι εχεισ δικιο... :cry:
δν μπορω να βάλω κοφτες ωστε να πεσει 2 αλογα και να ειμαι νομιμος??
εννοειτε ο,τι δν θα το επιχειρησω εφόσον ειναι παράνομο καθώς δν θα με καλύπτει και η ασφάλεια!
εννοειτε ο,τι δν θα το επιχειρησω εφόσον ειναι παράνομο καθώς δν θα με καλύπτει και η ασφάλεια!
Έχω δίπλωμα Α2 που σημαίνει μέχρι 125cc με συμπλέκτη.
Βγάζω το μοτέρ του και κόψε ράψε βάζω μοτέρ 400 πάνω.
Είμαι νόμιμος? Όχι.
Έχω 400άρα μηχανή αλλά έχω κόφτη και δεν ανεβάζει πάνω απο 3000στροφές.
Είμαι νόμιμος? Όχι.
Ακόμα και την 400άρα να έχεις με μοτέρ 125 πάλι παράνομος είσαι.
Οδηγούσα χωρίς καν δίπλωμα περίπου 3 χρόνια σχεδόν κάθε μέρα.
Μια φορά έπεσα στον μαλάκα χωρίς να φταίω μιας και ο τύπος αποδείχτηκε μπρούκλης και θεώρησε σωστό να φρενάρει χωρίς λόγο ενώ έβρεχε ώστε να πέσει ο απο πίσω πάνω του με σκοπό να φτιάξουμε τον προφυλακτήρα τσαμπέ.
Πως την γλύτωσα? Ένας Θεός ξέρει αλλά την ίδια μέρα πήγα και ξεκίνησα να βγάλω δίπλωμα.
Σκληρό αλλά καλύτερη η πρόληψη παρά η θεραπεία φίλε μου.... Και προτιμώ να σε στεναχωρήσω απο το να σε κάνω να χαρείς και άμα γίνει κάτι να τραβιέσαι!
Billymuse
12/06/2014, 14:56
Δε θα μπορείς να βγάλεις και ασφάλεια έτσι και αλλιώς γιατί θα πρέπει να στείλει την άδεια κυκλοφορίας και το διπλωμα σου
οπότε θα δουν οτι κάτι δεν συμπίπτει..Κάνε υπομονή φιλε..βαράνε και οι νόμοι και δεν αξίζει να ρισκάρεις..ποσο μάλλον
το κεφάλι σου..ψήσου με τα μικρότερα και όταν έρθει η στιμγή για το επόμενο βήμα θα το απολάυσεις διπλά τοτε.. :beer:
markopolo
13/06/2014, 00:37
Έχω δίπλωμα Α2 που σημαίνει μέχρι 125cc με συμπλέκτη.
Βγάζω το μοτέρ του και κόψε ράψε βάζω μοτέρ 400 πάνω.
Είμαι νόμιμος? Όχι.
Έχω 400άρα μηχανή αλλά έχω κόφτη και δεν ανεβάζει πάνω απο 3000στροφές.
Είμαι νόμιμος? Όχι.
Ακόμα και την 400άρα να έχεις με μοτέρ 125 πάλι παράνομος είσαι.
Οδηγούσα χωρίς καν δίπλωμα περίπου 3 χρόνια σχεδόν κάθε μέρα.
Μια φορά έπεσα στον μαλάκα χωρίς να φταίω μιας και ο τύπος αποδείχτηκε μπρούκλης και θεώρησε σωστό να φρενάρει χωρίς λόγο ενώ έβρεχε ώστε να πέσει ο απο πίσω πάνω του με σκοπό να φτιάξουμε τον προφυλακτήρα τσαμπέ.
Πως την γλύτωσα? Ένας Θεός ξέρει αλλά την ίδια μέρα πήγα και ξεκίνησα να βγάλω δίπλωμα.
Σκληρό αλλά καλύτερη η πρόληψη παρά η θεραπεία φίλε μου.... Και προτιμώ να σε στεναχωρήσω απο το να σε κάνω να χαρείς και άμα γίνει κάτι να τραβιέσαι!
Το διπλωμα α2 καλυπτει πλεον μηχανες εως 48 αλογα και μεχρι 35 kW γι αυτο ρωταω αν υπαρχει καποια περιπτωση να το κατεβασω καπως καθωςδεν καλυπτεται οριακα βαση νομου...
το Α2 ειναι για 400αρες μηχανες. η CB400SF ειναι 400αρα. γιατι να μην τον καλυπτει? στο κατω κατω ειναι βαρια η μηχανη και 20 χρονων, σιγα μην βγαζει 50 αλογα.
η ασφαλιστικη μου παντως με εμενα δηλωμενο οδηγο (23 χρονων με διπλωμα Α2) με ασφαλισε. και ενα σορο σχολες οδηγων τις εχουν εκπαιδευτικες για το Α2.
harris_x
14/06/2014, 10:12
Σημασία έχει ποσά kW δηλώνεται από την honda.
Τι βγάζει και αν μπορεί να μειωθεί η ιπποδύναμη είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
kokkiklhs
14/06/2014, 11:18
Πάρε ένα BROSάκι που έχει 33 αλογάκια και καλύπτεται από Α2, θα το γουστάρεις κι αυτό εξ ίσου κι ας μην είναι τετρακύλινδρο. Είναι κι αυτό "σχολείο" κι από "μούρη" αντίστοιχο με το CB...
Μάθε να οδηγείς όπως θες, συνήθισέ το, ξεζούμισέ το, κάνε ταξιδάκια και ταυτόχρονα άρχισε να βάζεις και κάνα φραγκάκι στην άκρη! Όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, βγάλε δίπλωμα απεριορίστων κυβικών, δώσε το BROS και πάρε Hornet 600 ή και 900... έτσι θα είσαι και νόμιμος και χαρούμενος!!
:wave2:
markopolo
14/06/2014, 15:24
το Α2 ειναι για 400αρες μηχανες. η CB400SF ειναι 400αρα. γιατι να μην τον καλυπτει? στο κατω κατω ειναι βαρια η μηχανη και 20 χρονων, σιγα μην βγαζει 50 αλογα.
η ασφαλιστικη μου παντως με εμενα δηλωμενο οδηγο (23 χρονων με διπλωμα Α2) με ασφαλισε. και ενα σορο σχολες οδηγων τις εχουν εκπαιδευτικες για το Α2.
Τελειαα!Βασικα θα παω να ρωτησω στην σχολη οδηγων να ειμαι σιγουροσ!Ειναι λιγο τρελο που δν καλυπτονται απο το διπλωμα εφοσον μαθαινεισ σε αυτην...Ελλαδα εισαι :p
Ποσα αλογα ειναι το δικο σου??
Αδερφε αν δν γινετε να παρω το cb400sf θα παρω το brosaki! :beer:
kokkiklhs
14/06/2014, 15:58
Αδερφε αν δν γινετε να παρω το cb400sf θα παρω το brosaki! :beer:
Αν θες να είσαι νόμιμος, ΔΕΝ γίνεται με Α2 να οδηγείς CB, άσχετα αν είναι μικρή η διαφορά στην ιπποδύναμη και ηλίθιος ο κανονισμός (κι εγώ συμφωνώ σε αυτό...)
Αν δε σ'ενδιαφέρει το κεφάλαιο νομιμοφροσύνη, τότε παίρνεις και hayabusa χωρίς δίπλωμα κι είσαι κυριλέ! :D
Άκου τώρα, χωρίς πλάκα, πάρε ευθύς εξ αρχής το BROS να είσαι σε όλα εντάξει, έτσι κι αλλιώς και το CB μόλις το συνηθίσεις θα το βαρεθείς (εννοώ δε θα σε καλύπτει από επιδόσεις) και θα ψάχνεσαι για πάνω από 600cc, τα 50 αλογάκια του θα σου φαίνονται λίγα, όπως κι αν οδηγείς...
Το BROS έχει εύκολη μεταπώληση (όπως και το CB), οπότε γρήγορα και με πολύ μικρή χρηματική απώλεια θα ψαχτείς σε βαθύτερα νερά όταν έρθει η ώρα...
Τσάκω τώρα κι αυτό, για να σε βάλω στην πρίζα!!
:smokin:
http://www.youtube.com/watch?v=xx7up9syaEk
markopolo
14/06/2014, 21:12
Αν θες να είσαι νόμιμος, ΔΕΝ γίνεται με Α2 να οδηγείς CB, άσχετα αν είναι μικρή η διαφορά στην ιπποδύναμη και ηλίθιος ο κανονισμός (κι εγώ συμφωνώ σε αυτό...)
Αν δε σ'ενδιαφέρει το κεφάλαιο νομιμοφροσύνη, τότε παίρνεις και hayabusa χωρίς δίπλωμα κι είσαι κυριλέ! :D
Άκου τώρα, χωρίς πλάκα, πάρε ευθύς εξ αρχής το BROS να είσαι σε όλα εντάξει, έτσι κι αλλιώς και το CB μόλις το συνηθίσεις θα το βαρεθείς (εννοώ δε θα σε καλύπτει από επιδόσεις) και θα ψάχνεσαι για πάνω από 600cc, τα 50 αλογάκια του θα σου φαίνονται λίγα, όπως κι αν οδηγείς...
Το BROS έχει εύκολη μεταπώληση (όπως και το CB), οπότε γρήγορα και με πολύ μικρή χρηματική απώλεια θα ψαχτείς σε βαθύτερα νερά όταν έρθει η ώρα...
Τσάκω τώρα κι αυτό, για να σε βάλω στην πρίζα!!
:smokin:
http://www.youtube.com/watch?v=xx7up9syaEk
Εισαι ωραιος!!!!!Με εφτιαξες , εχω καταληξει στο bros! ;)
Μπορεις να μου πεις την γνωμη σου για ενα μοντελο που ειδα στο car.gr
Αυτο εδω πως σου φαινεται?
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5133621/
kokkiklhs
15/06/2014, 00:31
Εισαι ωραιος!!!!!Με εφτιαξες , εχω καταληξει στο bros! ;)
Μπορεις να μου πεις την γνωμη σου για ενα μοντελο που ειδα στο car.gr
Αυτο εδω πως σου φαινεται?
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5133621/
Χαίρομαι που σε βοήθησα να επιλέξεις, είναι ωραίο μοντέλο το μπροσάκι και δε θα σε απογοητεύσει! Για να μάθεις να οδηγείς σωστά κι ακόμη παραπάνω, να πας κανένα πρώτο ταξιδάκι κλπ είναι υπέρ-αρκετο, θα το ευχαριστηθείς!
Τώρα, για τη συγκεκριμένη αγγελία να λάβεις υπ'όψιν σου ότι αν και πράγματι είναι μηχανάκια-σκυλιά, κοντεύουν να κλείσουν τα 25 χρόνια από τότε που βγήκαν από το εργοστάσιο, και μια και ήρθαν εδώ σαν παραεισαγωγή (όπως και τα super four), στην καλύτερη θα το πάρεις ΤΡΙΤΟ χέρι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό! Αν είναι καλοσυντηρημένο, μη φοβηθείς τίποτα!
ΟΜΩΣ, για να μην πολυλογώ, τόσο παλιό μηχανάκι ανεξαρτήτως μοντέλου ΔΕΝ το παίρνεις με κλειστά μάτια! Βρες οπωσδήποτε άνθρωπο που να έχει/είχε BROS και/ή μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, να το δει και να το τεστάρει πριν προχωρήσεις σε αγορά! Αυτό βλέπω ότι είναι στην Κέρκυρα, οπότε ακόμη και λουλούδι να είναι (τα χιλιόμετρά του παίζει να είναι όντως τόσο λίγα, στα νησιά δε γράφουν αποστάσεις, αλλά π.χ. βγαίνουν σκουρίστσες από υγρασία και άλλα θεματάκια), προτίμησε κάτι που να το έχεις εύκολα προσβάσιμο για έλεγχο!
Ας είναι και 2 και 3 και 4 κατοστάρικα ακριβότερο, αν το δεις και σου κάνει και πάρεις και μια γνώμη μηχανικού, αξίζει να δώσει κάτι παραπάνω στην αγορά, παρά να παίξεις λόττο και να γίνεις μετά η χαρά του συνεργειατζή!! ;)
Μη βιαστείς, είναι σημαντικό πράγμα η υπομονή! Εγώ είδα 10 ανχέλο πριν πάρω το δικό μου και δεν το μετάνοιωσα! Είναι το 11ο που είδα, το πήρα με 46000χμ, τώρα κοντεύει 90000 και δεν έχει βγάλει κιχ πέρα από αναλώσιμα!
Άντε, καλό ψάξιμο κι αν θέλεις κράτα μας ενήμερους!
:beer:
markopolo
15/06/2014, 16:44
Εννοειτε ο,τι θα σας κρατησω ενήμερους!Ευχαριστω για τισ συμβουλές σας!Θα ξαναποστάρω οταν παρω την μηχανή! Θα την κοιτάξω σε δικο μου μηχανικό για να μην μου βγει ο κουκος αηδόνι ..πρωτα ομως το δίπλωμα! :beer:
PetranGR
28/07/2014, 23:23
Το ξεθάβω για να μην ανοίγω νέο θέμα.
Φιλαράκι μου και μέλος εδώ πέρα ( δεν ασχολείται και πολύ ) ,έχει δίπλωμα Α2 πλεόν ,και θέλει 1,5 χρόνο με 2 περίπου για να βγάλει το επόμενο μεγαλύτερο στάδιο.
Θέλει να πάρει μια μηχανή κανονική κτλ. του άρεσουν τα supersport ΜΟΝΟ,αλλά κατάφερα και τον έψησα για να πάρει BROS, και εκεί που όλα βένανε καλά τώρα είναι να δώσει την δικιά του θα έχει κοντά στα 1500€ περίπου στην άκρη, δεν έχει φράγκο παραπάνω λόγω απόλυσης.Βρήκαμε ένα BROS ,για Μακεδονία μεριά, 1 όλο και όλο παρακαλώ απο διπλανό φόρουμ,και σήμερα πήραμε τηλ. αλλά τελικά το πούλησε,δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα.
Σταματήσαμε σε μπλόκο αστυνομίας (αντί να μας σταματήσουν) σταματήσαμε εμείς,και ρωτήσαμε για τα διπλώματα τι παίζει τι μπορεί να οδηγήσει κτλ. και η απάντηση τους;
- Αλλάξανε τα διπλώματα;
- Λέω εγώ,ναι και έχουν γίνει έτσι
- Σώπα ρε παιδάκι μου ,εγώ ήξερα οτι είναι για απεριόριστα τώρα
Δεν λέω,με τόσες αλλαγές και αυτοί δεν γνωρίζουν,αλλά να σε σταματήσουν και άντε να τους πίσεις οτι δεν και πως και γιατί.
Παρακάτω,πάμε για καφέ και τσούπ απο έξω απο την καφέτερια Honda CB400 SF , βρε να ψάχνουμε τον ιδιοκτήτη απο εδώ απο εκεί τον βρήκαμε μας έδειξε την άδεια κυκλοφορίας του,και η οποία δεν γράφει ούτε kw ούτε άλογα, άρα εκεί αυτόματα πάει στο οτι είναι 400 μηχανή άρα μπορεί να την οδηγήσει τον έχουν σταματήσει άπειρες φορές και έχει Α2 και κανονικά ασφαλίστηκε κτλ. και του μπήκαν μπρίζες του δικού μου εφόσων δεν μπορεί να πάρει μεγαλύτερο για άλλα 2 χρόνια περίπου κτλ.
Οπότε τι παίζει ρε παιδιά ;
SHOOTER045
29/07/2014, 00:57
πετρο ενα μπαχαλο παιζει
σημερα σταματησα αλλοδαπο υπηκοο με ελληνικο αυτοκινητο
με ασφαλεια κανονικα στο ονομα του
με ημερομηνια γεννησης 2 χρονια προγενεστερης της ημερομηνιας εκδοσης του διπλωματος
με αρ διπλωματος ανυπαρκτο
θες και αλλα?
ΑΛΛΑ αν χτυπησει η αφαλιστικη θα τον σταυρωσει γιατι δεν ειχε διπλωμα
το ιδιο και η αστυνομια
τον περιμενω μεθαυριο που ειμαι πρωι να το διαλευκανω
ο φιλος σου τωρα
πρεπει να ρωτησει στην χοντα,ποσα kw βγαζει το cb
και μετα να προχωρησει,για να μην εχει καμια περιπετεια
PetranGR
29/07/2014, 01:03
πετρο ενα μπαχαλο παιζει
σημερα σταματησα αλλοδαπο υπηκοο με ελληνικο αυτοκινητο
με ασφαλεια κανονικα στο ονομα του
με ημερομηνια γεννησης 2 χρονια προγενεστερης της ημερομηνιας εκδοσης του διπλωματος
με αρ διπλωματος ανυπαρκτο
θες και αλλα?
ΑΛΛΑ αν χτυπησει η αφαλιστικη θα τον σταυρωσει γιατι δεν ειχε διπλωμα
το ιδιο και η αστυνομια
τον περιμενω μεθαυριο που ειμαι πρωι να το διαλευκανω
ο φιλος σου τωρα
πρεπει να ρωτησει στην χοντα,ποσα kw βγαζει το cb
και μετα να προχωρησει,για να μην εχει καμια περιπετεια
Α,τόσο καλά.
Ναι, ξέρουμε πόσα βγάζει αλλά η άδεια κυκλοφορίας οι καινούργιες (Α4 Χαρτί) δεν γράφουν γιατί είναι παλιό μοντέλο το διασταυρώσαμε με άτομο που είχε ήδη με Α2 κτλ. και το οδηγάει κανονικά τον ασφάλισε ΚΑΙ η ασφαλίστικη.
Τι στο καλό πρέπει να κάνει αυτό το παίδί δηλαδή;
SHOOTER045
29/07/2014, 01:11
βεβαιωση απο την χοντα
PetranGR
29/07/2014, 01:14
βεβαιωση απο την χοντα
που να δείχνει τι;
SHOOTER045
29/07/2014, 01:28
τα kw βρε πετρο αγορι μου
τα kw
manhunter
29/07/2014, 09:14
Γιατί δεν ρωτάει σε ασφαλιστικές ;
Aν το καλύπτουν αυτές, σημαίνει ότι είναι οk.
PetranGR
29/07/2014, 12:05
τα kw βρε πετρο αγορι μου
τα kw
Γιατί δεν ρωτάει σε ασφαλιστικές ;
Aν το καλύπτουν αυτές, σημαίνει ότι είναι οk.
Ρώτησε, η ασφαλιστική τον καλύπτει κανονικά και βγάζει ασφάλεια κτλ. κανονικά.
Αν όμως, γίνει το ομυγένητο , δεν θα αρχίσουν τις κόξες;
manhunter
29/07/2014, 12:42
Ρώτησε, η ασφαλιστική τον καλύπτει κανονικά και βγάζει ασφάλεια κτλ. κανονικά.
Αν όμως, γίνει το ομυγένητο , δεν θα αρχίσουν τις κόξες;
Από την στιγμή που έχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα του, δεν νομίζω οτι παίζει κανένα πρόβλημα
markopolo
29/08/2014, 00:14
μου λες δν γινεταιιιι να ξαναπαρω το σφ πως αποκλειεται και εγω κομματια γινομαι...
ΚΑΙ ΟΜΩς ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
kokkiklhs
29/08/2014, 16:59
Καλά βρε, από CB400SF τώρα την ψάχνεις για ΧΤ?
:eek: