View Full Version : ''πλακακια'' βαλβιδων
παιδια καλησπερα ...θελωντας να ξεκινησω σιγα σιγα να κανω μονος με λιγη βοηθεια δηλαδη την ρυθμιση της μηχανης γιατι με μπερδεψαν οι μαστορες ( για ενα χαρακτηριστικο ηχο που κανει μου ειπαν βαλβιδες ενω ενας αλλος καδενα εκκεντροφορου) και για να μαθω μονος να δω τι ειναι αποφασισα λοιπον να ξεκινησω ..ετσι θελω να ρωτησω τα εξης πραγματα που εχω δει σε οδηγους ... τα πλακακια αυτα που ειναι στα καπελοτα μπορω να τα αλλαξω μονος μου ?? γιατι μου φαινεται κομματακι δυσκολο ?? :/ και πως γινεται αν μπορω εγω ?? και κατι ακομα πρεπει να προμηθευτω ακριβως το νουμερο ή αν δεν εχει να παρω κατι μεσα στα επιθυμητα ορια των +-0,3 μμ ?? ευχαριστω :) :)
sapila racing
19/06/2014, 10:18
Απ ότι κατάλαβα ρωτάς αν μπορείς να κανεις ρύθμιση βαλβίδων σε μοτο με καπελότα μόνος σου.
Δεν μας λες τι γνώσεις έχεις, τι εργαλεία διαθέτεις, τι μηχανή είναι, τίποτα απολύτως.
Για να ρωτας παντως μαλλον δεν μπορείς, αλλιώς δεν θα ρώταγες.
Ρύθμιση βαλβίδων με το απλό σύστημα βίδα κοντρα παξιμάδι έχεις κάνει?
Bob_o_mastoras
19/06/2014, 11:19
Μαμω τα καπελοτα! :dizzy:
notakos600
19/06/2014, 11:44
Λύνεις όλη τη κεφαλή κυριολεκτικά για να φθάσεις στα καπελότα...
Πήγαινέ το σε μάστορα γιατί στο τέλος που θα το έχεις χαλάσει πάλι σε αυτόν θα πας αλλά με χειρότερους -για σένα- όρους.
Σωστός ο από πάνω, τα καπελότα είναι μπελάς όχι μόνο να φτάσεις σε αυτά, θέλουν μέτρημα ένα ένα να δεις ποιο/α είναι εντός ορίων να τα βάλεις εκεί που μπορούν να μπουν, να αγοράσεις νέα κ.λ.π άστο καλύτερα...
και απάντησε σε αυτό που σε ρώτησε ο 'Αρης (sapila racing) αν δεν έχεις κάνει ποτέ μια τόσο απλή εργασία (ρύθμιση βαλβίδων με κόντρα παξιμάδι) θα πάρεις το μοτέρ στο χέρι
bros400pgm
19/06/2014, 14:51
Eνω εαν εχεις κανει ρυθμιση βαλβιδας με κοντρα παξιμαδι, εισαι ετοιμος για να ρυθμισεις καπελωτο :D Αντε να ρυθμιζες κεφαλες με διχαλο αλα CRF/SXV που δεν θελουν να βγει ο εκκεντροφορος στις εξαγωγης.
Eνω εαν εχεις κανει ρυθμιση βαλβιδας με κοντρα παξιμαδι, εισαι ετοιμος για να ρυθμισεις καπελωτο :D Αντε να ρυθμιζες κεφαλες με διχαλο αλα CRF/SXV που δεν θελουν να βγει ο εκκεντροφορος στις εξαγωγης.
Σωστός αλλά μην του κόβουμε απότομα τις ελπίδες του παιδιού :D
(αλήθεια, που είναι ο παλιΟγερος να πάρει θέση; :( )
(αλήθεια, που είναι ο παλιΟγερος να πάρει θέση; :( )
Ανοίγει φύλλο για παστουρμαδο-τσουκνιδόπιτα και εχει τα νεύρα του ...:cool:
ναι εχω κανει κλασσικη ρυθμιση βαλβιδων( με την κοντρα βιδα παξιμαδι ) και δεν ειναι η πρωτη φορα που θα δω την μηχανη ( honda cb400 big one project ) ανοιχτη δλδ να εχει βγει καπακι και κλπ(σε καποιο αλλο το ειχα δει γνωστου που ειχε τετοιο θεματακι ) ..απλα στο θεμα των καπελοτων δεν ειχα δει ουτε εχω γνωσεις για το πως θα αλλαξω αυτα τα πλακακια ... :Ρ για αυτο και ρωταω τωρα αλλιως να μην κανω την κινηση να προσπαθησω να αλλαξω οποια τυχον ειναι για αλλαγη.. και το κανω για να μαθω κατι παραπανω σε αυτο :) για αυτο και προσπαθω να μαθω οσο περισσοτερα μπορω μεχρι να ξεκινησω :)
Ανοίγει φύλλο για παστουρμαδο-τσουκνιδόπιτα και εχει τα νεύρα του ...:cool:
Toν πλάστη τον κρατάς εσύ ή η oldwoman??????????
Toν πλάστη τον κρατάς εσύ ή η oldwoman??????????
:confused::confused::confused::p