PDA

View Full Version : στροφαλος

vasilisgeo
20/06/2014, 23:16
Γεια σας παιδια.
Ειμαι καινουργιος στο forum αρα για τυχον λαθη συγχωραιστεμε
Λοιπον η ερωτηση μου ειναι η εξης: τι διαφορα εχει ο μαυροσ ο στροφαλος απο τον κανονικο και οταν λεμε για παραδειγμα 54 διαδρομη τι εννοουμε?

rider
21/06/2014, 07:29
ο μαυρος στρόφαλος φημολογείται οτι είναι πιο μεγάλος αλλα εμεις στην Ελλαδα το αμφισβητουμε! :bawl:

vaska
21/06/2014, 08:21
ο μαυρος στρόφαλος φημολογείται οτι είναι πιο μεγάλος αλλα εμεις στην Ελλαδα το αμφισβητουμε! :bawl:

Όχι όλοι, κάποιοι το δέχονται απριόρι και κάποιοι το αμφισβητούν.

Εγώ για παράδειγμα σε όλα μου τα μηχανάκια έχω βάλει από τον μαύρο τον καλό κι έχω δει και αύξηση ιπποδύναμης και μείωση της κατανάλωσης. Επίσης το ρελαντί είναι πιο ομαλό.
:wave2:

πφφ ρπσμ άσχετοι που σπαμάρουν σε όλα τα θρεντ

toyar
21/06/2014, 08:39
θελει προσοχη ομως γιατι κυκλοφορουν και ημιτασιον που ειναι βαμενοι με σπρει και μετα απο μερικα χλμ ξεβαφουν και το μηχανακι δεν παει μια;)

vaska
21/06/2014, 08:44
θελει προσοχη ομως γιατι κυκλοφορουν και ημιτασιον που ειναι βαμενοι με σπρει και μετα απο μερικα χλμ ξεβαφουν και το μηχανακι δεν παει μια;)

Εύκολα τους διακρίνει ένα έμπειρο μάτι. Η βαφή είναι εξωτερική και δεν είναι καλής ποιότητας. Αν τον ξύσεις λίγο με κάτι αιχμηρό και φανεί από κάτω το μέταλλο, είναι μαϊμού.

teogtp

Μαυρος και με 54 "διαδρομη".............
Εμενα για γνησιος μου ακουγεται.........;)

alex k8
αμα ηταν σχετικος δεν θα εμπαινε στο κοπο να ρωτησει!
ρε συ βασιλη διορθωσε λιγο την ερωτηση σου!
μηπως ενοεις στροφαλο καραβιου?

toyar
21/06/2014, 08:49
ε τοτε επρεπε να γραψει 5400 οχι 54..........

teogtp
21/06/2014, 08:49
Εγω θα επιανα τοιχο ...........με τετοια διαδρομη!

akis_trevor
21/06/2014, 09:23
εγω παντως δεν δινω βαση στο μηκος της διαδρομης,απλα προσπαθω να αποφευγω εθνικη,γιατι ειναι βαρετη.οποτε καλυτερα να αυξηθει λιγο απτο 54 και να πας στο 70 αρκει να εχει ενδιαφερον...

zannisvel
21/06/2014, 09:30
Εγω θα επιανα τοιχο ...........με τετοια διαδρομη!
:lol::lol::lol:

teogtp
21/06/2014, 09:46
εγω παντως δεν δινω βαση στο μηκος της διαδρομης,απλα προσπαθω να αποφευγω εθνικη,γιατι ειναι βαρετη.οποτε καλυτερα να αυξηθει λιγο απτο 54 και να πας στο 70 αρκει να εχει ενδιαφερον...

Για τον "Μαυρο" κουβεντα;:a01:

akis_trevor
21/06/2014, 09:57
Για τον "Μαυρο" κουβεντα;:a01:

αναφερθηκατε εκτενως σε αυτο εσεις...οποτε το θεωρησα περιττο...:p

amyroukai
21/06/2014, 10:15
Οι φυλετικές διακρίσεις και τα κοινωνικά στερεότυπα πΧιά σ'αυτό το φόρουμ... Σαν να λέμε δηλαδή ότι όλα τα ντουκάτι στάζουν λάδι. Ε όχι κύριοι, μαζευτείτε λίγο. Αμέσως το μαύρος να πάει στο μέγεθος (της διαδρομής). Οι Γερμανοί φίλοι μας θα σας έλεγαν "νάιν σβάιν, ο δικόνες μας στρόφαλος ο άρειος συνεργάζεται με έμβολο μεγάλης διαμέτρου με μικρή διαδρομή, πάρε ογδόντα και βάλε χιλιοστά, όχι σαν τα μικρά τζαπανέζικα Μπιστονάκια που τρώνε και τριάντα άλογα χάντικαπ στον κίτρινο στρόφαλο".

vasilisgeo
21/06/2014, 10:57
αμα ηταν σχετικος δεν θα εμπαινε στο κοπο να ρωτησει!
ρε συ βασιλη διορθωσε λιγο την ερωτηση σου!
μηπως ενοεις στροφαλο καραβιου?

εννοω στροφαλο μαυρο που βαζουν σε παπια :)

Bowleno
21/06/2014, 11:03
Την παλεύετε καθόλου την ασχετοσύνη σας εσείς όλοι οι από πάνω;;; ο μαύρος αν δεν είναι Νιγηριανός της φυλής γαμιοντασεπαω, με εξωτερική επίστρωση βαζελίνης να ολισθαίνουν σωστά τα 90 εκατοστά :uplate: της διαδρομής βυθίσματος δεν λέει μια...

Με πεθάνατε πάλι, κουφάλες, έλιωσα λέμε :bawl::bawl::bawl::moutza:

(και που να σφίξουν οι ζέστες...επειγόντως διακοπές, γιατρέ μου)

Bowleno
21/06/2014, 11:07
εννοω στροφαλο μαυρο που βαζουν σε παπια :)

Α μετά όλα τα παραπάνω που πίστευα ότι σε διαφώτισαν πλήρως επιμένεις εσύ :cry::confused::bawl:

Για κάντο μας πιο ψιλά.....

vasilisgeo
21/06/2014, 11:08
και οταν λεω για 54 διαδρομη δεν εννοω για το σιγκεκριμενο στροφαλο γενικα σε παπια εχω ακουσει που λενε εχω στροφαλο με 54 διαδρομη

Bowleno
21/06/2014, 11:30
και οταν λεω για 54 διαδρομη δεν εννοω για το σιγκεκριμενο στροφαλο γενικα σε παπια εχω ακουσει που λενε εχω στροφαλο με 54 διαδρομη

Λοιπόν επειδή φαίνεσαι καλό παιδί ας σου δώσω εγώ μια σοβαρή απάντηση:

54 χιλιοστά όταν λέμε, είναι η διαδρομή που κάνει το πιστόνι από το κάτω νεκρό σημείο (ΚΝΣ) έως το άνω νεκρό σημείο (ΑΝΣ).

Αυτά τα περί μαύρου κ.λ.π μην τα λες εδώ κι εκεί αν θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά και να κόψεις τις παρέες με αυτούς που σου λένε τέτοιες αηδίες...αυτά :wave2:

p@nos
21/06/2014, 11:32
οταν θελετε να κανετε πλακα, καλο ειναι να ειστε και γνωστες του αντικειμενου και να μη το παιζετε ξερολες σε παιδια που δεν εχουν ποσταρισματα εδω...
η πριν την πλακα φροντιστε να εχετε απαντησει πρωτα

για το ον τοπικ...
τα κυβικα σε ενα κινητηρα δινονται απο τη διαμετρο του πιστονιου και τ η διαδρομη του στροφαλου...δηλαδη το πιστον εχει μια διαμετρο, με απλα μαθηματικα απο τη διαμετρο παιρνεις το μισο(ακτινα) και βρισκεις το εμβαδο με τον τυπο του δημοτικου πR^2

αυτο το πολλαπλασιαζεις με τη διαδρομη που σου δινει ο στροφαλος και παιρνεις τα κυβικα του κινητηρα σου...οποτε με περισσοτερα χιλιοστα διαδρομης κερδιζεις κυβικα...αυτη συνηθως ειναι η μπελαλιδικη λυση μιας και συνηθως θες φλατζες για να μη βρισκε το πιστονι του στην κεφαλι λογω των επιπλεον κυβικων, αν και στα παπια βρικσεις κυλιδρους κλπ ευκολα με το επιπλεον μηκος...

Bowleno
21/06/2014, 11:44
οταν θελετε να κανετε πλακα, καλο ειναι να ειστε και γνωστες του αντικειμενου και να μη το παιζετε ξερολες σε παιδια που δεν εχουν ποσταρισματα εδω...

για το ον τοπικ...
τα κυβικα σε ενα κινητηρα δινονται απο τη διαμετρο του πιστονιου και τ η διαδρομη του στροφαλου...δηλαδη το πιστον εχει μια διαμετρο, με απλα μαθηματικα απο τη διαμετρο παιρνεις το μισο(ακτινα) και βρισκεις το εμβαδο με τον τυπο του δημοτικου πR^2

αυτο το πολλαπλασιαζεις με τη διαδρομη που σου δινει ο στροφαλος και παιρνεις τα κυβικα του κινητηρα σου...οποτε με περισσοτερα χιλιοστα διαδρομης κερδιζεις κυβικα...αυτη συνηθως ειναι η μπελαλιδικη λυση μιας και συνηθως θες φλατζες για να μη βρισκε το πιστονι του στην κεφαλι λογω των επιπλεον κυβικων, αν και στα παπια βρικσεις κυλιδρους κλπ ευκολα με το επιπλεον μηκος...

Ρε P@no, 1oν, το παλικάρι ρώτησε ΜΟΝΟ για διαδρομή, όχι για κυβικά και όπως είδες του απάντησα.

2ον όταν μπαίνει κάποιος που δεν έχει ποσταρίσματα, όπως λες, και αρχίζει να λέει περί μαύρων στροφάλων τι περίμενες να γίνει;

p@nos
21/06/2014, 12:11
τι τι να περιμενει ρε φιλε δε μπορω να καταλαβω τι κομπλεξ βγαζουν μερικοι ανθρωποι ωρες ωρες...

κατι ακουσε, ουτε μαγκας το παιξε ουτε τιποτα...μπηκε και ρωτησε ευγενικα τι ειναι τα χιλιοστα και αν αυτα τα περι χρωματος εχουν καποια υποσταση η οχι...και το εκανε σε ενα φορουμ με μηχανακια...προφανως μιλαμε για ενα πιτσιρικα πιθανοτατα παει σχολειο και το ακουσε απο τις παρεες του...και εσεις αρχισατε την ειρωνια και κατι διαβαζα να αλλαξει παρεες κλπ και λοιπες αρλουμπες...οντως αμα ειναι 16 χρονων καλο θα ηταν να εκανε παρεα με 30+χρονους σε ετησιες μοτο

Bowleno
21/06/2014, 12:26
Πάνο, ξαναδιάβασε την ερώτηση του και το πως την διατύπωσε...δεν ρώτησε αν στέκει αυτό το περί μαύρου αλλα τι διαφορές έχει ο μαύρος από τον... κανονικό! :sick:

Δεν με ενοχλεί η αμάθεια, κανείς δεν γεννήθηκε ξερόλας, η ημιμάθεια με ενοχλεί... κι εγώ κι εσύ κι όλοι μας υπήρξαμε 16αχρονοι και όλοι λέγαμε τρελά πράγματα στις παρέες μας.
Τουλάχιστον όμως εγώ άνοιγα και κανένα βιβλίο να ξεστραβωθώ και δεν περίμενα τις ανοησίες τις παρέας για να ΜΑΘΩ...

Αν είναι να μάθει το παλικάρι εδω μέσα μέσω της καζούρας, ας είναι....

Όσο για τα περί κόμπλεξ, ας απαντήσουν οι άλλοι, εγώ ναι, είμαι και πολύ μάλιστα :wave2:

p@nos
21/06/2014, 12:33
ποια ημιμαθεια ρε φιλε το παιδι δε καταλαβαινει τι σημαινουν τα χιλιοστα σε ενα στροφαλο και εσυ λες το πως διατυπωσε την ερωτηση? δεν ειναι ολοι φιλολογοι εδω μεσα τι να κανουμε :lol:

Bowleno
21/06/2014, 12:48
:lol: ένα δίκιο το έχεις :lol::beer:

Πάντως τα Ελληνικά της νεολαίας....βλέπω και τον γιο μου και.... :(:(

vasilisgeo
21/06/2014, 13:49
λοιπον παιδια ευχαριστω για το χρονο σας και τις απαντησεις σας με καλυψατε πληρος :wave2:

amyroukai
21/06/2014, 17:30
Βασίλη να 'σαι καλά και σορι για το πείραγμα και το σπαμ. Αλλά βρε πουλάκι μου, κάνε μια ψαχτικη στο γκουγκλ, δεν είν κακό. Και πιο γρήγορα και πιο κατανοητά θα τα βρεις.

vaska
21/06/2014, 21:59

για το ον τοπικ...

Είπα να μην απαντήσω, μετά το ξανασκέφτηκα και να σου πω την αλήθεια μπερδεμένος είμαι ακόμα, αλλά ας το ξαναδούμε μία, μιας και είμαι από αυτούς που του την "άνοιξαν" (τώρα για το αν είμαι γνώστης ή όχι, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο που λένε και στο χωριό μου).

Η ερώτηση του φίλου:
"Λοιπον η ερωτηση μου ειναι η εξης: τι διαφορα εχει ο μαυροσ ο στροφαλος απο τον κανονικο και οταν λεμε για παραδειγμα 54 διαδρομη τι εννοουμε?"

Για βρες εσύ μια σοβαρή απάντηση για την διαφορά του μαύρου στρόφαλου από τον κανονικό. Προϋποθέτει βέβαια να ξέρουμε τι εννοεί με την λέξη "κανονικός". Στο χρώμα?? στην διαδρομή?? ααα και σε ποιο μηχανάκι μηχανάκι λογαριάζει να τον βάλει, υποθέτω παπί αλλά αυτό είναι μόνο μια υπόθεση.

Και κάτι άλλο έτσι για την ιστορία, αν ο ίδιος δεν ξέρει να κάνει σωστά και ολοκληρωμένα μια ερώτηση είναι σαφές ότι σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση δεν θα πάρει στον αιώνα τον άπαντα.

DrEvil
22/06/2014, 02:36
Φιλε ερωτωντα,

google it. Η 1η σελιδα εχει πληροφοριες και αγγελιες στο ερωτημα σου.

Οι λοιποι ειστε για λυπηση, γιατι ειστε 30+ αρκετων Μαϊων ακομα, ασε δε που πατε και στις ετησιες του μοτο.

OldMan
23/06/2014, 12:38
Ακρη βγαλαμε ή ακόμη...??

GFawkes
23/06/2014, 13:15
ψαχνουν να βρουν την "φλεβα" του μαυρου....στροφαλου...

Bowleno
23/06/2014, 15:22
Ακρη βγαλαμε ή ακόμη...??

Αφού δεν πήρες θέση εσύ πως να βγάλουμε, για; :confused::p

Έτσι εύκολο είναι να ξεχωρίσεις τα προτερήματα του μαύρου έναντι του κανονικού; :D

Dbnn
23/06/2014, 15:46
318944

+

318945

:smokin:

Bowleno
23/06/2014, 15:52
318944

+

318945

:smokin:

Σε παραπέμπω στα ποστ 4 & 5 του παρόντος τόπικ :smokin::p

Dbnn
23/06/2014, 15:54
2 post λένε την πραγματικότητα ενώ άλλα 30 post γίνεται καζούρα.... Δεν το βλέπω και τόσο λογικό :lol:

OldMan
23/06/2014, 16:41
2 post λένε την πραγματικότητα
κι αυτα σε εικονική αναφερονται