PDA

View Full Version : Οδήγηση Δικύκλου με δίπλωμα κατ. Β (αυτοκινήτου)

nasos99
24/06/2014, 14:04
Καλησπέρα σας,

νέος στο site και γενικά στα θέματα δικύκλου.

Μια διευκρίνηση, υπάρχει κάποια αλλαγή για τα μοτοποδήλατα έως 50cc ότι μπορούν να οδηγηθούν με δίπλωμα αυτοκινήτου, ή πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο δίπλωμα?

Το λέω γιατί πήγα σε έναν έμπορο για ένα 125 cc, και μου είπε ότι επειδή δεν έχω δίπλωμα για δίκυκλο, μπορώ να οδηγήσω έως 49cc με δίπλωμα αυτοκινήτου, κάτι το οποίο θα με εξυπηρετούσε.

Dbnn
24/06/2014, 14:43
Καλησπέρα σας,

νέος στο site και γενικά στα θέματα δικύκλου.

Μια διευκρίνηση, υπάρχει κάποια αλλαγή για τα μοτοποδήλατα έως 50cc ότι μπορούν να οδηγηθούν με δίπλωμα αυτοκινήτου, ή πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο δίπλωμα?

Το λέω γιατί πήγα σε έναν έμπορο για ένα 125 cc, και μου είπε ότι επειδή δεν έχω δίπλωμα για δίκυκλο, μπορώ να οδηγήσω έως 49cc με δίπλωμα αυτοκινήτου, κάτι το οποίο θα με εξυπηρετούσε.

Πας στην γειτονική σου Τροχαία και βγάζεις δίπλωμα 50cc.
Κάτι που δεν σε συμφέρει βέβαια.
Παρ'όλα αυτά δεν καλύπτεσαι με δίπλωμα αυτοκινήτου ακόμα και για 49cc μηχανάκι.

lykourgi
24/06/2014, 15:44
κάτι το οποίο θα με εξυπηρετούσε.

Όχι εσένα, τον έμπορο.

Πάντως έχω την εντύπωση ότι με δίπλωμα αυτοκινήτου οδηγούνται τα τρίκυκλα σκούτερ.

Dbnn
24/06/2014, 15:59
Όχι εσένα, τον έμπορο.

Πάντως έχω την εντύπωση ότι με δίπλωμα αυτοκινήτου οδηγούνται τα τρίκυκλα σκούτερ.

Και τα Quad.... Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, το χα ακούσει σε σχολή οδηγών.

manhunter
24/06/2014, 16:03
To Piaggio ΜP3 LT νομίζω διαφημιζόταν με το ατού οτι οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου. Όχι το απλό όμως, μόνο το LT.

motoexelixis
24/06/2014, 17:29
Πας στην γειτονική σου Τροχαία και βγάζεις δίπλωμα 50cc.
Κάτι που δεν σε συμφέρει βέβαια.
Παρ'όλα αυτά δεν καλύπτεσαι με δίπλωμα αυτοκινήτου ακόμα και για 49cc μηχανάκι.

Δεν παει πλεον τροχαια για διπλωμα 50cc.Σχολη οδηγων και για αυτο το μαραφετι....

cityfly
24/06/2014, 17:44
To Piaggio ΜP3 LT νομίζω διαφημιζόταν με το ατού οτι οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου. Όχι το απλό όμως, μόνο το LT.

τι διαφορά έχει το ένα από το άλλο;

nasos99
24/06/2014, 21:13
Αν δεν κάνω λάθος, το LT έχει ποδόφρενο (μπορεί μόλις να πέταξα τεράστια λαλακία αλλά αυτό έχω ακούσει)

Anyway, αφού δεν παίζει, πάμε για δίπλωμα Α2 (τα quad που πιάνουν πάνω από 50χλμ/ώρα(125cc+), ναι παίζουν με τύπου Β δίπλωμα, αλλά για να πάρεις ένα ανθρώπινο, θες κανένα χιλιάρικο)

mikes
24/06/2014, 21:14
τι διαφορά έχει το ένα από το άλλο;

το lt ειναι η μεγαλη εκδοση των 400 κυβικων, ειναι μεγαλυτερο σε διαστασεις απο το απλο, και συνεπως εχει και μεγαλυτερο μετατροχιο μπροστα! αυτη η αποσταση λοιπον μεταξυ των δυο μπροστινων τροχων ειναι που το κανει να μπορει να οδηγηθει και με διπλωμα αυτ/του!

mikes
24/06/2014, 21:16
Αν δεν κάνω λάθος, το LT έχει ποδόφρενο (μπορεί μόλις να πέταξα τεράστια λαλακία αλλά αυτό έχω ακούσει)

καμια σχεση! ΟΛΑ τα μηχανακια (εκτος των σκουτερ) εχουν ποδοφρενο! δεν ειναι το ποδοφρενο ο λογος που οδηγειται και με διπλωμα αυτ/του! δες στο παραπανω σχολιο μου τον λογο!

nasos99
24/06/2014, 21:21
*Μυστικό για να μη γίνεσαι ρόμπα: μην είσαι ισχυρογνώμων πάνω σε θέματα που είσαι ημιμαθής ή άσχετος.

Οκ, ρόμπα... Τουλάχιστον δεν ήμουν ισχυρογνώμων...

mikes
24/06/2014, 21:54
*Μυστικό για να μη γίνεσαι ρόμπα: μην είσαι ισχυρογνώμων πάνω σε θέματα που είσαι ημιμαθής ή άσχετος.

Οκ, ρόμπα... Τουλάχιστον δεν ήμουν ισχυρογνώμων... αυτη ειναι η υπογραφη μου και ακολουθει καθε μου σχολιο (ειναι μονιμο δλδ) και αναφερεται σε συγκεκριμενα ατομα που το παιζουν ξερολες! οχι σε οσους εχουν μια απλη αγνοια επι ορισμενων θεματων... :beer:

SHOOTER045
25/06/2014, 00:19
Πολύ τεστοστερόνη τελευταία
Να πηγαίνουμε τοίχο τοίχο μην έχουμε ατυχήματα

Λοιπόν διπλώματα ΜΟΝΟ από συγκοινωνιών
Τα υπόλοιπα ΤΕΛΟΣ
Τα περί ποδοφρενου είναι εν μέρη σωστό
Αλλά υπάρχουν quad-atv χωρίς ποδοφρενο αλλά οδηγούνται με δίπλωμα αυτοκινήτου ερασιτεχνικό Β'
είναι θεμα έγκρισης τύπου και ελληνικού δαιμονιου