View Full Version : Είδος κράνους και χρήση
akis_trevor
25/06/2014, 22:08
και με αφορμη αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141700) το θεμα,μου γεννηθηκε μια απορια:
εστω οτι εχεις ενα στρηταδικο κρανος και το χρησιμοποιεις σε ενα ον οφ.περα απο τους αεραγωγους,που ισως ειναι "χειροτερο" τι αλλες διαφορες καταλαβαινεις;
roukos_x
25/06/2014, 22:15
μου γεννηθηκαν κ εμενα αποριες με αυτο το θεμα, αλλα περιμενα μηπως απαντηθουν χωρις να παρω μερος!
συγνωμη που χωνομαι σαν την σφηνοπ@&τσα, αλλα θα ηθελα να βαλω κ εγω μια ερωτηση!
ενταξει, εκτος απο τα cross, τα υπολοιπα (οπως κ του θεματος...) απο τι τα ξεχωριζεις???
δλδ...αυτο που εχω εγω, δεν ξερω σε ποια κατηγορια ανηκει!
ψυχολογικα μου δημιουργησατε...λετε να εχω λαθος κρανος?????:uplate:
μου γεννηθηκαν κ εμενα αποριες με αυτο το θεμα, αλλα περιμενα μηπως απαντηθουν χωρις να παρω μερος!
συγνωμη που χωνομαι σαν την σφηνοπ@&τσα, αλλα θα ηθελα να βαλω κ εγω μια ερωτηση!
ενταξει, εκτος απο τα cross, τα υπολοιπα (οπως κ του θεματος...) απο τι τα ξεχωριζεις???
δλδ...αυτο που εχω εγω, δεν ξερω σε ποια κατηγορια ανηκει!
ψυχολογικα μου δημιουργησατε...λετε να εχω λαθος κρανος?????:uplate:
Μην τρελενεσαι.
Αν δεν σε ενοχλει στο κεφαλι δεν εχεις προβλημα.
Απλα οι εταιρειες σχεδιαζουν κρανη με διαφορετικη αεροδυναμικη σχεδιαση αναλογα με την χρηση μοτο του αγοραστη.
Το ρδελο το Agv που εχω οταν το φοραω στο σκουτερακι (η θεση του σωματος ειναι εντελως ορθια)μου κουραζει τον αυχενα μετα απο κανα 20λεπτο.
Οταν ομως καβαλαω το μεγαλο (γυμνο μηχανακι και σκυφτη θεση οδηγησης)μεταμορφωνεται και δεν το νιωθω καθολου.
Εξακολουθει να ειναι ρδελο για αλλους λογους.
akis_trevor
25/06/2014, 22:43
ποιο agv εχεις τεο;
εγω εχω το hjc rpha10+ το οποιο ειναι φουλ street και αγχωθηκα λιγο τωρα που κοιταω για ορθιο μηχανακι,αλλα το εχω μολις 1 χρονο και φραγκα δεν παιζουν για αλλαγη..
βεβαια η καλυψη του αερα ειναι σιγουρα πολυ καλυτερη αλλα δεν ξερω για τον αυχενα ως προς το καλουπι του,οπως ειπες κι εσυ...
Εχω το NUMO (flip up).
Ειναι βαριδι περιπου 1.750γρ.
Αλλα σε συγκριση με το Schuberth sr1 που εχω το Agv εχει καλυτερη αεροδυναμικη!
Στο Agv γυρνας κεφαλι στα 180 ανετα!
Αλλα Ξαναγραφω ειναι απαραδεκτο ποιοτηκα.
roukos_x
25/06/2014, 22:53
Εχω το NUMO (flip up).
Ειναι βαριδι περιπου 1.750γρ.
Αλλα σε συγκριση με το Schuberth sr1 που εχω το Agv εχει καλυτερη αεροδυναμικη!
Στο Agv γυρνας κεφαλι στα 180 ανετα!
Αλλα Ξαναγραφω ειναι απαραδεκτο ποιοτηκα.
180????? :eek:
μαλιστα....
καπου πρεπει να εχω κανει λαθος! :lol:
akis_trevor
25/06/2014, 22:55
η ποιοτητα των agv κλπ ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο απο μονο του.. ;)
αν εχει κανεις αποψη για τα κρανη και τις κατηγοριες κλπ,ας ριξει καμια εμπειρια..
Στην όρθια θέση τον on-off ταιριάζουν καλύτερα τα "στρογγυλά" κράνη. Νομίζω το είχα διαβάσει στο helmet review.
Ρε δεν υπάρχουν κράνη ss και on-off κτλ. Όλα είναι κράνη για χρήση σε μηχανή.
Αν κάποιος ειναι ευχαριστημένος με το κράνος που έχει τότε δεν έχει σημασία αν αυτό είναι touring η ss.
Το qwest το οποίο αναφέρθηκε στο θρεντ που σας προβλημάτισε είναι κατά 95% ένα xr1000 που κάποτε ήταν η πρώτη επιλογή των απανταχού γλήγορων. Και μπορεί να έχει φορεθεί σε όλες τις πίστες του κόσμου αλλά το ίδιο κράνος εμένα με βόλεψε πιο πολύ απ' το τουριστικό μου. Σε όρθια οδήγηση με κάθετη ζελατίνα είχε λιγότερους στροβιλισμούς και ήταν πιο αθόρυβο.
Το hornet ds το έχω φορέσει χωρίς γείσο και σε ss και σε naked και είναι καταπληκτικό από θέμα αεροδυναμικής.
Ένα hjc (κάποια ρέπλικα κιόλας) ήθελε να φύγει απ' τη μηχανή (ss) μαζί με το κεφάλι μου.
amyroukai
26/06/2014, 10:34
Αν κάποιος ειναι ευχαριστημένος με το κράνος που έχει τότε δεν έχει σημασία αν αυτό είναι touring η ss.
Ε μα...
Επίσης η αεροδυναμική της εκάστοτε μοτοσικλέτας παίζει ρόλο.
Πχ το arai μου ήταν "κουδούνι" σε μοτοσικλέτες με φέρινγκ και μιά χαρά σε γυμνά. Και άλλο ήχο ακούς από τον αέρα με το καλοκαιρινό μπουφάν που είναι πιο λεπτοκαμωμένο, άλλο ήχο με το χειμερινό. Γενικώς είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που είναι κωμικό να συζητάς τέτοια πράγματα.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=105084
Ναι ρε συ , αυτό το θεμα εψαχνα!!! :beer::beer:
Διαβαστε τα ποστ του mcGyver και του Cap10
akis_trevor
26/06/2014, 13:33
:beer:
και να εξηγηθω,οτι πριν ρωτησω το οτιδηποτε ψαχνω και στο μοτο και στον γουγλη.ενα ποστ εκανα και μου το μετατρεψανε σε θρεντ :)
για καλο ομως,να υπαρχει σαν αρχειο και να γραφτουν τετοιες αποψεις οπως γραφονται...
SHOOTER045
26/06/2014, 13:45
[QUOTE=daz;2483887]
/QUOTE]
παρε ενα ον-οφ κρανος με ζελατινα και γεισο
ανεβα σε ενα ss και ανοιξε το γκαζι
αν δεν αποκεφαλιστεις,πας για πνιγμο
εκτος αν σκυψεις τοοοοοοσο
που το γεισο ακουμπαει στο τεποζιτο
spyrakos35
26/06/2014, 14:00
ελα ρε, αφού καταλαβαίνεις τι εννοεί ο Μπζηλός
SHOOTER045
26/06/2014, 14:23
τσου
δεν καταλαβα :confused:
paramedic
26/06/2014, 19:07
Κάθε μοτοσυκλέτα δεν έχει την ίδια θέση οδήγησης, άρα γιατί κάθε κράνος να κάνει για κάθε μοτοσυκλέτα? Ενα μικρό παράδειγμα. Παλιά είχα Ζ750S. Θέση οδήγησης σχετικά σκυφτή. Είχα και ενα Shoei X-Spirit για κράνος μου. Απίστευτη λειτουργία των αεραγωγων, δεν κουνούσε στα λίγα και στα πολλά και στα πάρα πολλά και δεν κούραζε τον αυχένα. Εδωσα το Z και πήρα Caponord. Με το ίδιο κράνος ζεσταινόμουν μιας και ΔΕΝ δούλευαν οι αεραγωγοί σε αυτη την διαφορετική θέση οδήγησης(όχι σωστά τουλάχιστον), μετά τα 100 το κεφάλι χόρευε πεντοζάλι και σιγά σιγά άρχισαν και πόνοι στον αυχένα.
Δυστηχώς τα κράνη δεν είναι universal αν θέλουμε να έχουμε όλα όσα μπορεί να προσφέρει ενα καλό κράνος.
τσου
δεν καταλαβα :confused:
Έχει σημασία αν κάποιος το xr 1000 σε on-off?
Έχει σημασία αν φοράει flip up σε on-off ή σε ss?
Έχει σημασία αν φοράει εντουράδικο σε παπί? (πες ρε βασκα) :lol:
Αν είναι ευχαριστημένος και τον καλύπτει δεν έχει καμία σημασία.
Για κάποιον το απόλυτο τουριστικό κράνος είναι ένα Schubert για κάποιον άλλο ένα xr1000. Ένας τρίτος θα πει ότι το ένα είναι touring και το άλλο αγωνιάρικο αλλά τι σημασία έχει?
Πάμε στοίχημα? Το έχω κάνει!
Το hornet το έχω φορέσει σε ss χωρίς το γείσο πάρα πολλές φορές και μέχρι τα 240 με λίγο σκύψιμο είναι μια χαρά.
Μια φορά όμως έτυχε να το φορέσω και με το γείσο. Ξέρω το θέαμα ήταν γελοίο αλλά who cares? Είχα ξεχάσει τα αυτάκια που μπαίνουν στη ζελατίνα όταν βγάζεις το γείσο οπότε αναγκαστικά το άφησα επάνω.
Μέχρι τα 180 δεν χρειαζόταν να σκύψω. Με λίγο σκύψιμο (είμαι και 1,90) μέχρι τα 220 δεν υπήρχε πρόβλημα. Από εκεί και πάνω άρχιζε να κουνάει. Δεν υπήρχε λόγος να ακουμπίσω στο τεμπόζιτο, απλά έκοψα ταχύτητα. Στο δικο μου μηχανάκι, αν μπορούσε να πάει με 180, το ίδιο κράνος θα είχε σίγουρα πρόβλημα.
Δεν είπα ότι όλα τα κράνη κάνουν σε όλες τις μηχανές αλλά αν το κράνος σου σε καλύπτει τότε δεν έχει σημασία τι είναι.
Μην ξεχνάς ότι το "σωστό" κράνος για τα street fighter είναι τα on-offάδικα χωρίς το γείσο και για τα SM τα εντουράδικα. θα χαλαστείς αν πάρεις ένα SM και δεν έχεις λεφτά να αλλάξεις το qwest σου με ένα εντουράδικο? Εγώ καθόλου!
SHOOTER045
26/06/2014, 23:37
Το hornet το έχω φορέσει σε ss χωρίς το γείσο πάρα πολλές φορές και μέχρι τα 240 με λίγο σκύψιμο είναι μια χαρά.
Μια φορά όμως έτυχε να το φορέσω και με το γείσο. Ξέρω το θέαμα ήταν γελοίο αλλά who cares? Είχα ξεχάσει τα αυτάκια που μπαίνουν στη ζελατίνα όταν βγάζεις το γείσο οπότε αναγκαστικά το άφησα επάνω.
Μέχρι τα 180 δεν χρειαζόταν να σκύψω. Με λίγο σκύψιμο (είμαι και 1,90) μέχρι τα 220 δεν υπήρχε πρόβλημα. Από εκεί και πάνω άρχιζε να κουνάει. Δεν υπήρχε λόγος να ακουμπίσω στο τεμπόζιτο, απλά έκοψα ταχύτητα. Στο δικο μου μηχανάκι, αν μπορούσε να πάει με 180, το ίδιο κράνος θα είχε σίγουρα πρόβλημα.
Δεν είπα ότι όλα τα κράνη κάνουν σε όλες τις μηχανές αλλά αν το κράνος σου σε καλύπτει τότε δεν έχει σημασία τι είναι.
Μην ξεχνάς ότι το "σωστό" κράνος για τα street fighter είναι τα on-offάδικα χωρίς το γείσο και για τα SM τα εντουράδικα. θα χαλαστείς αν πάρεις ένα SM και δεν έχεις λεφτά να αλλάξεις το qwest σου με ένα εντουράδικο? Εγώ καθόλου!
Το ίδιο πράγμα λέμε με διαφορετική διατύπωση
Το agv που φόραγα στο r1 το είχα και μετά στο tenere και το φόραγα
Μετά πήρα το airoh s4 ον οφέλη κράνος καθαρά με ζελατίνα και γεισο
Κάποιες φορές σήκωνα την ζελατίνα και έβαζα τα γυαλιά του εντουρο
Άλλες φορές φόραγα το uvex καθαρό ΜΧ κράνος
Μετά που πούλησα το Τενερε και για καποιο καιρό δεν είχα Μοτο έτυχε να πάω βόλτες με as με το airoh γιατί το agv το χάρισα στον ανηψιο μου
Και ο αέρας θα μου ξεριζωνε το κεφάλι
Γνώμη μου αλλά με ένα full face μπορείς κάλιστα να καβαλήσεις ον οφ
Με ον οφ κράνος με πολύ ζόρι θα οδηγήσεις ss
Με ον οφ κράνος με πολύ ζόρι θα οδηγήσεις ss
Ε ναι ρε συ, τι συζητάμε τώρα? Έχουμε πιάσει τα άκρα και θα μας περάσουν για χρυσαυγίτες! :lol:
Εγώ το έκανα γιατί δεν μπορώ να κουβαλάω μαζί μου δυο κράνη και να χρησιμοποιώ το πιο κατάλληλο.
akis_trevor
26/06/2014, 23:48
καλα ρε παιδες,δεν συζηταμε να εχει εντουροκρανος και να πας να βαρας 300αρες,και το αντιθετο..μιλαμε για νορμαλ πραγματα..
SHOOTER045
27/06/2014, 00:15
καποτε ενας φιλος ειχε παρει ενα ZX12
<παμε βολτα,να δουμε τι κανει,καπου κοντα >λεει
βαρεθηκα να ανεβω στο σπιτι να παρω το αλλο κρανος,και πηρα αυτο που ειχα κατω
το ΜΧ
300 δεν πιασαμε
αλλα ηταν πολλα
λιγο που εβγαλα το κεφαλι στο πλαι,κοντεψα να απογειωθω
αλλα εχω δει και τα αναποδο με full face εντουραδα
ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ..........ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Δέν θά έδιναν ένα σκασμό λεφτά στήν έρευνα νά βγάλουν διάφορα κράνη
παρά θά έβγαζαν ένα καί πάρτο .....!!!
Τό άν έμείς κάναμε κάποια άγορά χωρίς νά είμαστε ένημερωμένοι ,ή έπειδή
μάς άρεσε τό χρώμα ,τό σχήμα κ.λ.π.....δέν σημαίνει αύτό ότι είναι καί
τό καλύτερο καί κατάλληλότερο...!!!
Βεβαίως καί άν πάρω ένα κράνος γιά έντούρο καί πάω μέ τό Χαγιαμπούζα μου,
μέχρι ένός σημείου θά πάει καί θά άνταποκρίνεται σέ ότι άφορά τό θέμα άσφάλεια.
Τό παράδειγμα πού έθεσες είναι πλήρως άποτυχημένο διότιο έχω σπίτι μου,
τό XR-1000 τών άπανταχού γρήγορων όπως είπες καί είναι ή μέρα μέ τή νύχτα
άπό τό QWEST,τό όποίο άγόρασα έδώ καί ένα χρόνο περίπου.
Σούπερ τό ένα μέ on-off μηχανάκι ,κουράζει άφάνταστα τό άλλο όταν δέν τρώει άέρα
καί είσαι κάτω άπό 140-150.
Κλειστοφοβία σού προκαλεί τό ένα στήν πόλη καί σούπερ άνεση τό άλλο.
Τό ότι έχω φορέσει τά καπέλλα τού 1975 άσφαλώς καί δέν λέει τίποτε.
Σήμερα είμαστε άλλού.
Άλλο παράδειγμα......δέν ύπάρχει κράνος στήν άγορά πού νά συμπεριφέρεται
τόσο καλά όσο ένα arai rx-7 όταν περάσεις τά 250 χλμ.
Τά δοκίμασα αύτά τά 2-3 καλά πού ύπάρχουν καί δέν καθόταν κανένα.......
Όταν όμως έκανα μιά μέρα τή μαλακία καί τό πήρα χειμώνα νά περάσω τόν Άξιό
μέ τό βεστρόμ 8 ή ώρα τό πρωί ΠΑΓΩΣΕ τό κεφάλι μου καί παρά λίγο νά μείνω.
Άλλη φιλοσοφία,άλλη χρήση.....τώρα πώς έσύ τά έξισώνεις μέ τόση εύκολία..??
Δέν προτρέπω κανέναν πού έχει τό Χ κράνος νά πάει νά τό σκοτώσει άν έχει τό
Ψ μηχανάκι.
Όμως οί διαφορές ύπάρχουν,όσο ύπάρχουν καί σέ ένα βαραντέρο άπό ένα CBR
καί λέω σέ όλους πού ψάχνονται άπό έδώ καί μπρός γιά κράνη άς προσέχουν
ή έπιλογή τους νά μήν είναι τό χρώμα,τά γραφικά κ.λ.π....άλλά ή ούσία πού
μέ τόσο άπλό τρόπο έσύ παραβλέπεις άπλοποιώντας τόσο πολύ τήν προσπάθεια
κορυφαίων έταιρειών,τήν έρευνα τους καί τήν παροχή στή άγορά έντελώς
διαφορετικών κρανών,γιά χώμα,έντούρο,μοτό on-off,τουριστάδικων,SS ,
άρκουδόγκαζων κ.λ.π...
ας ειμαστε λιγο λογικοι.
το να εχεις ενα x-spirit II η ενα rx7 και να το φορας πανω σε ενα παπι δεν σε επηρεαζει σε τπτ αρνητικα περα απο την τσεπη.
απο την αλλη ενα εντουραδικο κρανος με γεισο η ενα τζετ πανω σε ενα ss, προφανως και θα σου δημιουργει προβληματα.
αλλα αυτη την μαλακια που σου λενε τα μαγαζια οτι και καλα ''τι μηχανακι εχεις? βστρομ? αααα το x-spirit σου ειναι αχρηστο!!!'' μονο ως παπαρια καμαρωτη την εκλαμβανω!
spyrakos35
27/06/2014, 07:31
ας ειμαστε λιγο λογικοι.
το να εχεις ενα x-spirit II η ενα rx7 και να το φορας πανω σε ενα παπι δεν σε επηρεαζει σε τπτ αρνητικα περα απο την τσεπη.
απο την αλλη ενα εντουραδικο κρανος με γεισο η ενα τζετ πανω σε ενα ss, προφανως και θα σου δημιουργει προβληματα.
αλλα αυτη την μαλακια που σου λενε τα μαγαζια οτι και καλα ''τι μηχανακι εχεις? βστρομ? αααα το x-spirit σου ειναι αχρηστο!!!'' μονο ως παπαρια καμαρωτη την εκλαμβανω!
+1300
χθες ανεβαίνοντας την αλίμου πέτυχα καστομάιζντ τσοπερά με τα χέρια στην ανάταση να φοράει αραι αρεξ7....
περίεργο θέαμα μεν (χαθήκαν τα κράνη των ούνων??? :lol:) γιατί όχι (και μαγκιά του) δε....
+1300
χθες ανεβαίνοντας την αλίμου πέτυχα καστομάιζντ τσοπερά με τα χέρια στην ανάταση να φοράει αραι αρεξ7....
περίεργο θέαμα μεν (χαθήκαν τα κράνη των ούνων??? :lol:) γιατί όχι (και μαγκιά του) δε....
το κρανος ειναι για προστασια. οχι για εφε. τωρα οποιος βαλει πανω απο την προστασια του το εφε, το στερεοτυπο οτι και καλα στα σκουτερ φοραμε σονι και ντε τζετ κρανος προβλημα του.
βεβαια μετα απο την προστασια μπαινουν στην εξισωση και αλλοι παραγοντες (αεροδυναμικη, θορυβος, εξαερισμος, κουμπωμα, ζελατινες κλπ). δεν ειναι τπτ. τα βαζεις κατω και αποφασιζεις πως θα κινηθει.
ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ..........ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Δέν θά έδιναν ένα σκασμό λεφτά στήν έρευνα νά βγάλουν διάφορα κράνη
παρά θά έβγαζαν ένα καί πάρτο .....!!!
Τό άν έμείς κάναμε κάποια άγορά χωρίς νά είμαστε ένημερωμένοι ,ή έπειδή
μάς άρεσε τό χρώμα ,τό σχήμα κ.λ.π.....δέν σημαίνει αύτό ότι είναι καί
τό καλύτερο καί κατάλληλότερο...!!!
Ρε συ τέρενς δεν είπα να φοράμε εντουράδικα σε ss. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό!
Ανέφερε ένα ακραίο παράδειγμα το shooter και του είπα πως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα περιέγραψε αλλά μέχρι εκεί.
Εμένα η μηχανή μου δεν πιάνει πάνω από 160 και προφανώς το κράνος μου με καλύπτει. Επιπλέον έχω κι άλλο στο σπίτι για διαφορετική χρήση, (και χρειάζομαι άλλο 1 να σου πω την αλήθεια) που σημαίνει ότι οι εταιρείες κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά όσον αφορά την εξειδίκευση.
Όπως είπε και το Τροοπ ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και παίρνει αυτό που τον καλύπτει. Αν αυτό που σε καλύπτει σε ένα μπούσα είναι flip up τότε δεν έχει σημασία τι ταιριάζει στο μηχανάκι σου. Ασφαλώς και δεν είναι το κατάλληλο κράνος γι' αυτή τη μηχανή αλλά νομίζεις πως δεν υπάρχουν οδηγοί με μπουσα που δεν έχουν πάει πάνω από 160? (πάλι ακραίο παράδειγμα, ας το παραβλέψουμε). Δεν βλέπω κατι στραβό στον χαρλεά με το αραι. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός με το ss να μην πάρει qwest και να πάρει xr1100! Επειδή το ένα το δίνει η εταιρεία με πιο νορμάλ χρώματα και το χαρακτηρίζει πιο τουριστικό δεν ταιριάζει με το ντουκάτι του?
Αυτά είναι χαζΑμάρες! Απ' τη στιγμή που το qwest "δουλεύει" άψογα και σε ss 600 και σε vstrom μπορούν να το φοράνε και οι δύο.
Αυτός που έχει απαιτήσεις, ξέρει τι θέλει ή μάλλον τι χρειάζεται και ξέρει τι θα πάρει. Όσο μεγαλύτερη εξειδίκευση προσφέρει σε έναν τομέα τόσο ακατάλληλο είναι σε κάποιον άλλο. Πχ ένα Schubert γεμάτο με μπλε δόντια και κεραίες μέσα στα μέγαρα. Ένα rx 7 σε παπί όμως δεν αποτελεί πρόβλημα. Οπότε who cares τι κράνος ταιριάζει σε κάθε μηχανή. Το θέμα είναι τι κράνος ταιριάζει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε αναβάτη.
Διυλίσαμε τον κώνωπα ας μη καταπιούμε την κάμηλο!
nerofida
27/06/2014, 13:25
να βαλω και γω το λιθαρακι μου στο διαολγο...
εκανα χθες τη διαδρομη Αθηνα-Χαλκιδα απο εθνικη με ενα κρανος τζετ CAAN (35 ευρω νομιζω το ειχα παρει), σε on-off μηχανακι και πανω απο τα 110-120 ειχε την ταση απο τους κραδασμους να ανοιγει η ζελατινα! Επομενως δεν το συνιστω! :lol:
ΥΓ. Για χρηση σε ss δεν ξερω :P
να βαλω και γω το λιθαρακι μου στο διαολγο...
εκανα χθες τη διαδρομη Αθηνα-Χαλκιδα απο εθνικη με ενα κρανος τζετ CAAN (35 ευρω νομιζω το ειχα παρει), σε on-off μηχανακι και πανω απο τα 110-120 ειχε την ταση απο τους κραδασμους να ανοιγει η ζελατινα! Επομενως δεν το συνιστω! :lol:
ΥΓ. Για χρηση σε ss δεν ξερω :P
Καλως τον.
Και εσυ της εκκλησιας συντροφε;:D
SHOOTER045
27/06/2014, 14:52
Καλως τον.
Και εσυ της εκκλησιας συντροφε;:D
Κατά της αλλά δουλεύεις εσύ?
Ετοιμάσου για μαστίγιο το απόγευμα...
ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ.............ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ
Όταν περιέχει κάτι περιττό καί παραπανήσιο όχι βέβαια σέ ότι άφορά τήν άσφάλεια ,τό τονίζω.
Όταν όμως έχεις ένα μηχανάκι πού πιάνει τά 100 καί παίρνεις ένα κράνος πού είναι φτιαγμένο
γιά νά πηγαίνει τέλεια στά 300,τότε δέν είναι ΑΧΡΗΣΤΟ..??
Πότε θά έκμεταλλευτείς τίς παραπάνω δυνατότητες του καί θά βγάλεις τά 300....400 εύρώ
πού έχει διαφορά πάνω άπό ένα κράνος πού πληρεί βεβαίως τούς όρους άσφαλείας άλλά είναι
φτιαγμένο νά άνταποκρίνεται τέλεια μέχρι τά 140-150...??
Πρέπει νά προσδιορίσουμε λοιπόν τό τί σημαίνει ΑΧΡΗΣΤΟ.....ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.....ΠΕΡΙΤΤΟ....ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ κ.λ.π..
Σίγουρα δέν θά έκανε κανένα κακό τό arai πού είδε κάποιος μέ τσοπεριά,έκτός άπό τό άσυνήθιστο
νά μήν πώ καί άστείο θέαμα.
Όταν όμως άντί νά δώσεις 800 εύρώ γιά τό rx-7 μπορείς μέ 80 εύρώ καί ένα ΜΤ blade πού έχω γιά τό
παπί μου καί πληρεί όλες τίς προδιαγραφές άσφαλείας νά κάνεις ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ τή βόλτα σου,τή δουλειά σου,
πές μου καί προσδιόρισε μου τί είναι τελικά ΑΧΡΗΣΤΟ ή ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.
Δέν ξέρω γιά τό Χ-σπιριτ, ξέρω όμως γιά τό rx-7.
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.....ΔΙΟΤΙ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ,
έπειδή φυσικά δέν φτιάχτηκε γιά νά προστατεύει άπό τό κρύο άλλά νά συμπεριφέρεται
τέλεια άεροδυναμικώς στά 300...!!!
Δέν ξέρω γιά τίς ύπερβολές όπου καί άν λέγονται στά μαγαζιά.
Ξέρω όμως σίγουρα πώς οί έταιρείες κορυφής ARAI SHOEI έχουν ξοδέψει πολλά μύρρια
στήν έρευνα γιά νά βγάλουν κράνη πού νά άνταποκρίνονται σωστά στίς συνθήκες πού
θά χρησιμοποιηθούν μέ τίς άντίστοιχες μοτό.
Αύτό δέν γίνεται νά τό άπαξιώνουμε καί νά τό άρνούμαστε.
Τό άν κάνουμε τή δουλειά μας μέ ότι νάναι είναι άλλο θέμα.
Ή άποψη μου.
ΦΙΛΑΚΙΑ.......
Terens στην επιλογή κράνους δε μας ενδιαφέρει μόνο η αεροδυναμική αλλά και ένα κάρο άλλοι παράγοντες. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό το rx7 σε πάπια ή σε τσόπερ. Και εμένα προσωπικά δε μου φαίνεται καθόλου γελοίο να βλέπω χαρλεά με rx7. Απόσβεση θα κάνει αν πέσει με 40 χλμ. Απόσβεση κάνει καθημερινά γιατί δε βράζει η κούτρα του. Απόσβεση θα κάνει όταν δε θα θολώσει η ζελατίνα στο πρώτο κρύο. Απόσβεση κάνει γιατί δεν παθαίνει αυχενικό απ' το βάρος (και το άσχημα κατανεμημένο βάρος).
Το είπες και μόνος σου πως οι εταιρείες "βγάζουν κράνη πού νά άνταποκρίνονται σωστά στίς συνθήκες πού
θά χρησιμοποιηθούν μέ τίς άντίστοιχες μοτό". Όσο πιο εξειδικευμένη χρήση κάνουμε τόσο πιο εξειδικευμένο κράνος χρειαζόμαστε. Η επιλογή κράνους συνεπώς είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και όχι μόνο της μοτοσυκλέτας που καβαλάμε.
Ξέρω ένα παλικάρι από εδώ μέσα (όμορφο, ψηλό, γεροδεμένο) που αρέσκεται όταν βρέχει και βόλτάρει με χαμηλή ταχύτητα να ανοίγει την ζελατίνα του. Του αρέσει ρε παιδί μου να συμμετέχει στο χορό της φύσης, να γίνεται ένα με το περιβάλλον και απολαμβάνει τις ευωδιές του φρεσκοβρεγμένου χώματος. Άντε πέστου τώρα εσύ ποιο είναι το κατάλληλο κράνος για το πρα πρά του και πως η ταδε εταιρία έχει διπλά επιρίνια και έχει εξελίξει ένα σύστημα που όταν βρέχει βγαίνει ένας παπάς και σου καθαρίζει τη ζελατίνα.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΤΣΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ............ΣΟΒΑΡΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ
Έφόσον σού γράφω 2 καί 3 φορές τί πρόβλημα έχει τό rx-7 καί σύ τό άγνοείς,
άστο νά πάει.........ΠΑΓΩΝΕΙΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ,ούτε μέ παπί
ούτε μέ ποδήλατο κάνει....!!!
Χέσε τό άν ταιριάζει μέ τσόπερ ή ότι νάναι...
ΠΑΓΩΝΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.............ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ.
Όταν τό καταλάβεις αύτό..............συνεχίζουμε.......!!!
Terens στην επιλογή κράνους δε μας ενδιαφέρει μόνο η αεροδυναμική αλλά και ένα κάρο άλλοι παράγοντες. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό το rx7 σε πάπια ή σε τσόπερ. Και εμένα προσωπικά δε μου φαίνεται καθόλου γελοίο να βλέπω χαρλεά με rx7. Απόσβεση θα κάνει αν πέσει με 40 χλμ. Απόσβεση κάνει καθημερινά γιατί δε βράζει η κούτρα του. Απόσβεση θα κάνει όταν δε θα θολώσει η ζελατίνα στο πρώτο κρύο. Απόσβεση κάνει γιατί δεν παθαίνει αυχενικό απ' το βάρος (και το άσχημα κατανεμημένο βάρος).
Το είπες και μόνος σου πως οι εταιρείες "βγάζουν κράνη πού νά άνταποκρίνονται σωστά στίς συνθήκες πού
θά χρησιμοποιηθούν μέ τίς άντίστοιχες μοτό". Όσο πιο εξειδικευμένη χρήση κάνουμε τόσο πιο εξειδικευμένο κράνος χρειαζόμαστε. Η επιλογή κράνους συνεπώς είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και όχι μόνο της μοτοσυκλέτας που καβαλάμε.
Ξέρω ένα παλικάρι από εδώ μέσα (όμορφο, ψηλό, γεροδεμένο) που αρέσκεται όταν βρέχει και βόλτάρει με χαμηλή ταχύτητα να ανοίγει την ζελατίνα του. Του αρέσει ρε παιδί μου να συμμετέχει στο χορό της φύσης, να γίνεται ένα με το περιβάλλον και απολαμβάνει τις ευωδιές του φρεσκοβρεγμένου χώματος. Άντε πέστου τώρα εσύ ποιο είναι το κατάλληλο κράνος για το πρα πρά του και πως η ταδε εταιρία έχει διπλά επιρίνια και έχει εξελίξει ένα σύστημα που όταν βρέχει βγαίνει ένας παπάς και σου καθαρίζει τη ζελατίνα.
Αυτό το λυγερόκορμο παλικάρι το ξέρω κι εγώ και τελευταία έχει καθιερώσει εντουράδικο κράνος και στην πόλη αλλά και στις βόλτες. Επειδή λοιπόν το εντουράδικο δίνει όλα αυτά που ανέφερες και την βόλτα την πάμε για να γουστάρουμε, θα πάρει ένα εντουράδικο που να μπορεί να τον καλύπτει και σε συνθήκες υψηλών μουαγιέν αλλά και σε βρόχα και σαφώς η επιλογή κράνους είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.
Έχεις δει πολλούς χαρλεάδες το χειμώνα? :lol:
Δλδ τώρα κολλήσαμε στο rx7?
319177
319178
319179
319180
Εγώ πάντως έχω αυτό για όλα μου τα κράνη.
319181
O χαρλεάς θα φορούσε αυτό.
319182
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ............ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΟ RX-7
Ψάξε........
Παίδες τα κράνη εκτός από τα εμφανή χαρακτηριστικά τους που είναι το εξωτερικό σχήμα, το εσωτερικό σχήμα, οι αεραγωγοί, οι ζελατίνες, το υλικό κατασκευής, έχουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που επίσης καθορίζουν τη χρήση τους και την καταλληλότητά τους. Η εξέλιξη των κελύφων και ο προσανατολισμός τους σύμφωνα με την αεροδυναμική, παίζει μεγάλο ρόλο στην άνεση, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και οι μονώσεις επίσης, όπως επίσης το βάρος που είναι μεταβαλλόμενο ανάλογα με τα υλικά και τις προσθήκες ανέσεων, αλλά και τέλος, κάτι που πολύ λίγοι λαμβάνουν υπόψιν τους είναι το κέντρο βάρους. Είναι αυτό που κάνει ένα κράνος να τραβάει μπροστά ή πίσω σε συνδυασμό με την αεροδυναμική του. Είναι αυτό που κάνει άνετο ένα κράνος σε ένα ταξίδι 500 χλμ ή σε μία πίστα για 1 ώρα οδήγησης και δεν πονάει ο αυχένας... Όσοι έχουν κάνει βολτούλες και ταξιδάκια με μιλαζ 500-700 χλμ σε μια μέρα μπορούν να καταλάβουν πόσο μεγάλο ρόλο παίζει να φοράς το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ κράνος. Όπως επίσης και όσοι κινούνται σε πίστες, ή σε ΕΟ με μεγάλες ταχύτητες στριμωγμένοι και κουμπωμένοι στη σέλα του ss τους...
Αν σκοπός κάποιων είναι να πουν ότι όλα τα κράνη φοριούνται σε όλα τα κεφάλια, η απάντηση είναι θετική. Όλα τα κράνη κάνουν σε όλα τα κεφάλια. Όμως το κράνος δεν έχει μυαλό και λογική να καταλάβει ότι είναι ακατάλληλο για κάποια χρήση... Μυαλό και λογική έχει (?) το κεφάλι να καταλάβει και να νιώσει πιο κράνος είναι κατάλληλο...
Παίδες τα κράνη εκτός από τα εμφανή χαρακτηριστικά τους που είναι το εξωτερικό σχήμα, το εσωτερικό σχήμα, οι αεραγωγοί, οι ζελατίνες, το υλικό κατασκευής, έχουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που επίσης καθορίζουν τη χρήση τους και την καταλληλότητά τους. Η εξέλιξη των κελύφων και ο προσανατολισμός τους σύμφωνα με την αεροδυναμική, παίζει μεγάλο ρόλο στην άνεση, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και οι μονώσεις επίσης, όπως επίσης το βάρος που είναι μεταβαλλόμενο ανάλογα με τα υλικά και τις προσθήκες ανέσεων, αλλά και τέλος, κάτι που πολύ λίγοι λαμβάνουν υπόψιν τους είναι το κέντρο βάρους. Είναι αυτό που κάνει ένα κράνος να τραβάει μπροστά ή πίσω σε συνδυασμό με την αεροδυναμική του. Είναι αυτό που κάνει άνετο ένα κράνος σε ένα ταξίδι 500 χλμ ή σε μία πίστα για 1 ώρα οδήγησης και δεν πονάει ο αυχένας... Όσοι έχουν κάνει βολτούλες και ταξιδάκια με μιλαζ 500-700 χλμ σε μια μέρα μπορούν να καταλάβουν πόσο μεγάλο ρόλο παίζει να φοράς το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ κράνος. Όπως επίσης και όσοι κινούνται σε πίστες, ή σε ΕΟ με μεγάλες ταχύτητες στριμωγμένοι και κουμπωμένοι στη σέλα του ss τους...
Αν σκοπός κάποιων είναι να πουν ότι όλα τα κράνη φοριούνται σε όλα τα κεφάλια, η απάντηση είναι θετική. Όλα τα κράνη κάνουν σε όλα τα κεφάλια. Όμως το κράνος δεν έχει μυαλό και λογική να καταλάβει ότι είναι ακατάλληλο για κάποια χρήση... Μυαλό και λογική έχει (?) το κεφάλι να καταλάβει και να νιώσει πιο κράνος είναι κατάλληλο...
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ..........ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ
Περίμενε.......θά τ'άκούσεις καί σύ.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε! Όλες οι απαντήσεις μου περιφέρονται γύρω απ' τους προβληματισμούς της πρώτης σελίδας που ήταν "λετε να έχω λάθος κράνος".
Και το ζουμί ήταν ότι "αν δεν έχεις καταλάβει ακόμα τις αδυναμίες αυτού που έχεις τότε προφανώς σε καλύπτει για την χρήση που κάνεις ανεξάρτητα απ' τη μηχανή που καβαλάς". Αν στο μέλλον οι απαιτήσεις αλλάξουν, οι αδυναμίες του ίδιου του κράνους θα δείξουν στον εκάστοτε ιδιοκτήτη προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί.
Τέρενς διαφωνείς σε κατι μέχρι εδώ?
Από κει και πέρα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι "για εξειδικευμένη χρήση απαιτούνται εξειδικευμένα κράνη κάτι που όλες οι εταιρείες γνωρίζουν πολύ καλά όπως και οι αναβάτες".
Εδώ τέρενς διαφωνείς?
Αν όχι, τι συζητάμε? Ποιός χέστηκε αν το rx7 είναι κρύο ή ζεστό? Τον τσοπερά προφανώς τον κάλυπτε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκομίσει απ' το κράνος τα ίδια οφέλη με κάποιον που είναι κάθε μέρα στις Σέρρες και στα Μέγαρα.
.......
Περίμενε.......θά τ'άκούσεις καί σύ.
Πάλι Terens vs all θα έχουμε?
Κάποια στιγμή πρέπει να σε προβληματίσει αυτό! :lol:
paramedic
28/06/2014, 14:45
Δεν μπορείς να μάθεις σε ένα γέρικο σκυλί καινούργια κόλπα λένε οι κατά τα άλλα χαζοί Αμερικάνοι...
SHOOTER045
28/06/2014, 14:57
Και οι Έλληνες λενε:Οταν γεράσει ο άνθρωπος τον μ@μουν και οι σκύλοι
akis_trevor
28/06/2014, 14:59
το μ@υνι το μ@υναρελι επεσε μεσ'το βαρελι...:bawl::bawl:
SHOOTER045
28/06/2014, 15:02
Να σε ο ξεφτιλίσουμε δηλαδης?
Θα δώσουμε καθ δουλειά σε κάποιον να το καθαρίσει
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΙΔΙΑ.............ΠΗΡΑ ΤΟ RX-7, ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΙ
Καί κατέβηκα νά κάνω τίς δουλειές μου στό κέντρο.
Μόλις γύρισα πήρα τό Χαγιαμπούζα έβαλα καί τό ΜΤ τών 65 εύρώ
καί έφυγα βολίδα νά παίξω λίγο στό Χολομώντα......
όσο μέ παίρνει γιατί έχω καί προστάτη,νεφρά,χολή,κ.λ.π...
Μόλις γύρισα........γαβ, γαβ, γαβ.....
ρε συ terens, σοβαρά τώρα, το mt το πήρες 80 ή 65 γιατί εγώ το πήρα 99 και αρχίζω να αισθάνομαι κορόιδο
SHOOTER045
28/06/2014, 15:35
ο
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΙΔΙΑ.............ΠΗΡΑ ΤΟ RX-7, ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΙ
Καί κατέβηκα νά κάνω τίς δουλειές μου στό κέντρο.
Μόλις γύρισα πήρα τό Χαγιαμπούζα έβαλα καί τό ΜΤ τών 65 εύρώ
καί έφυγα βολίδα νά παίξω λίγο στό Χολομώντα......
όσο μέ παίρνει γιατί έχω καί προστάτη,νεφρά,χολή,κ.λ.π...
Μόλις γύρισα........γαβ, γαβ, γαβ.....
Ανανέωση έκανες στο δίπλωμα?
Πόσο σου βγήκαν παραβολα και γιατροί,???
roukos_x
28/06/2014, 16:43
μιας που ημουν συνυπαιτιος να γινει ενα απλο ποστ, ολοκληρο θρεντ..
κ μιας που με εχουν πιασει τα ψυχολογικα μου για το αν εχω παρει κρανος που δεν ειναι καταλληλο...
μιας που κοιταω τον καθε αναβατη να δω λεπτομερειες κ το τι παιζει... χθες ειδα κατι που εκανε μπαμ κ καταλαβα πολλα!!
Φαναρι,διασταρωση.
Καθετα στο φαναρι ενα ψηλο μηχανακι, εντουρο? (Bmw)
Ο αναβατης φορουσε ενα μαυρο κρανος κ ΕΝΩ το κεφαλι κοιτουσε ευθεια,
η ζελατινα, ειχε τρελη κληση προς τα πανω!!!
θεωρησα οτι αυτο ειναι για ss μηχανακια..
παρολα αυτα...δεν εχω καταφερει να καταλαβω τι παιζει με το δικο μου!
οπως ολοι μας, δεν μπορω να με δω επανω στο μηχανακι μου να δω τι κ πως στεκεται!
κ ποσο μαλλον, δεν ειχα αλλο για να συγκρινω τι παιζει με αεραγωγους κλπ κλπ...
το μονο σιγουρο ειναι οτι πεφτει πολυ ξυλο απο τον αερα στην εθνικη (βεβαια φταιει κ η μηχανη που ειναι γυμνη, bandit).
Επισης προβλημα με τον αυχενα ποτε! (ακομα..)
κ ετσι πληροφοριακα τελειως, το κρανος ειναι suomi vandal.
ρε συ terens, σοβαρά τώρα, το mt το πήρες 80 ή 65 γιατί εγώ το πήρα 99 και αρχίζω να αισθάνομαι κορόιδο
ΑΝ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΤ BLADE ΛΕΥΚΟ 99.............
Τότε ναί σέ πιάσανε κορόιδο,περίπου 80-90 κάνει
δέ θυμάμαι άκριβώς.......τό 65 άστο .
Έννοώ αύτό μέ τό μάυρο γυαλί τό άντιηλιακό έτσι..??
Ανανέωση έκανες στο δίπλωμα?
Πόσο σου βγήκαν παραβολα και γιατροί,???
ΠΗΓΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΨΑΝΕ............
Καί είμαι πλέον παράνομος.........
ΑΝ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΤ BLADE ΛΕΥΚΟ 99.............
Τότε ναί σέ πιάσανε κορόιδο,περίπου 80-90 κάνει
δέ θυμάμαι άκριβώς.......τό 65 άστο .
Έννοώ αύτό μέ τό μάυρο γυαλί τό άντιηλιακό έτσι..??
Αυτό πήρα 99 euro
319226
Αυτό πήρα 99 euro
319226
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ............ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ
Κάνουν τή διαφορά 15-20 εύρώ.
Μιά καί τό πήρες αύτό τό κράνοςέχει ένα μειονέκτημα.
Τό δέσιμο του είναι σάν παπαράκι καί ένοχλεί στό λαιμό.
Τό δοκίμασα τό κράνος μέχρι τά διακόσια μέ ένα vstrom-1000
τό καινούργιο πού δέν έχει καί καλή κάλυψη άπό τόν καιρό.
Άνταποκρίθηκε καλά μέχρι τά 150-160 μετά άρχισε νά τρέμει,
στά 200 μέ δυσκόλευε πολύ....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ έκεί ψηλά.
SHOOTER045
28/06/2014, 19:20
Σε εκείνα τα χλμ δεν χρειαστηκες οξυγόνο?
Να ψάξεις κράνος σαν αυτό που έχουν οι πιλότοι στα μαχητικά,με μάσκα οξυγόνου σετ....
Μέχρι 120 πάει το εργαλείο, οπότε καλα είμαι
ενω με αυτα που λες εσυ γινεται σοβαρη κουβεντα...!
ουτε λιγο ουτε πολυ μας λες οτι το rx-7 δεν κανει για χειμωνα (αρα τι τις μπερδευεις τις μηχανες?) γιατι κανει κρυο!!!
γαματος και παρα πολυ λογικος!!! :bawl::bawl:
ΝΑΙ.........ΝΑΙ
Φεύγω, μετακομίζω πάω σέ μιά χώρα μέ άλλο κλίμα νά μού
ταιριάζει τό ARAI.
:a33::a33:
OMG + 3 lol :tooth:
pipe_smoker
30/06/2014, 12:44
Τέρενς τέκνο μου, επειδής οι άλλοι είναι παλιόπαιδα και γελάνε...
Αν φοράς ένα κράνος και κρυώνεις μπορείς να φορέσεις από μέσα μια μπαλακλάβα. Κάνει καλή δουλειά.
Καβαλάς από τότε που ήμουνα στα @@ του πατέρα μου. Δεν μπορεί να μην το ξέρεις.
Πάντως σίγουρα η δουλειά του κράνους δεν είναι να σφραγίζει αεροστεγώς για να σε προστατεύει από το κρύο. Ούτε από το κακό το μάτι.
Άλλα πράγματα κάνει.
ΝΑΙ.........ΝΑΙ
Φεύγω, μετακομίζω πάω σέ μιά χώρα μέ άλλο κλίμα νά μού
ταιριάζει τό ARAI.
:a33::a33:
Σκέψου και το hyundai σαν εναλλακτική!
Terens είσαι αυτός που παραπάνω έγραψες πως οι εταιρείες δεν είναι χαζές να δίνουν ένα κάρο λεφτά στην εξέλιξη ενός κράνους για συγκεκριμένη χρήση?
Θέλεις να καταλάβεις ότι όταν έχει 10 βαθμούς λίγοι παίρνουν τα μοτοσακά τους να γυρίζουν τα βουνά και τα ποτάμια?
Κατανοείς ότι το κέντρο της Αθήνας δεν είναι Αξιός και δεν έχει τις ίδιες θερμοκρασίες?
Ότι το κόστος του κράνους είναι ανάλογο του πόσο κοστολογούμε το κεφάλι μας και όχι της αξίας της μηχανής μας?
Ότι ο κάθε αναβάτης έχει διαφορετικές απαιτήσεις και κάνει διαφορετική χρήση σε μια ίδια μηχανή?
Αυτός που οδηγεί αυτό..
319365
μπορεί να πάρει rx7?
O πιτσιρικάς που τώρα μαθαίνει και οδηγεί αυτό..
319361
μπορεί να πάρει rx7? (ή κάποιο ανάλογο κορυφαίο κράνος για αγωνιστική χρήση?)
Ή μήπως το rx7 είναι μόνο για την κοπελιά..
319364
Αν είναι πες το μας να πούμε στους μισούς από εδώ μέσα να πουλήσουν τα κράνη τους και να πάρουν άλλα.
Μπορεί κάποιος να ενημερώσει τους κατόχους RX7 οτι οι αεραγωγοί κλείνουν κιόλας?
Ευχαριστώ :ZZZ:
Μπορεί κάποιος να ενημερώσει τους κατόχους RX7 οτι οι αεραγωγοί κλείνουν κιόλας?
:eek: η αραι δλδ εχει κανει ΤΕΤΟΙΑ εξελιξη!!!!!!!!! :eek:
pipe_smoker
30/06/2014, 13:51
Οι ποιοί?:confused:
:eek: η αραι δλδ εχει κανει ΤΕΤΟΙΑ εξελιξη!!!!!!!!! :eek:
Καλά ρε για κράνη λέτε τόσην ώρα?
Πείτε το ρε και ήμουν έτοιμος να του πω να κλείσει κανά παράθυρο και να βάλει καλοριφέρ.
319367
Τέρενς τέκνο μου, επειδής οι άλλοι είναι παλιόπαιδα και γελάνε...
Αν φοράς ένα κράνος και κρυώνεις μπορείς να φορέσεις από μέσα μια μπαλακλάβα. Κάνει καλή δουλειά.
Καβαλάς από τότε που ήμουνα στα @@ του πατέρα μου. Δεν μπορεί να μην το ξέρεις.
Πάντως σίγουρα η δουλειά του κράνους δεν είναι να σφραγίζει αεροστεγώς για να σε προστατεύει από το κρύο. Ούτε από το κακό το μάτι.
Άλλα πράγματα κάνει.
MONO ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ.............ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ
Έδώ μέσα ύπάρχει πολύ μούρη καί κάποια παλικαράκια όταν πούνε ΜΑΛΑΚΙΑ
πρέπει νά τή στηρίξουν καί μέ άλλες πεντακόσιες.
Άς βγεί λοιπόν κάποιος νά μάς πεί ότι οί έταιρείες δέν βγάζουν κράνη γιά
άντίστοιχες χρήσεις πού νά ταιριάζουν καί σέ διάφορες μοτό.
Έπιεικώς είναι ΑΣΧΕΤΟΣ καί ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ.
Καί ή ARAI καί ή SHOEI ,άλλά καί όλες οί ύπόλοιπες μεγάλες έταιρείες έχουν βγάλει
μοντέλλα γιά SS,μοντέλλα γιά ON-OFF, μοντέλλα γιά ΧΩΜΑ, ΕΝΤΟΥΡΟ,κ.λ.π....
Άν ό κάθε ένας θέ ήθελε νά βάλει στό κεφάλι του ότι νάναι μέ όποια μηχανή,
αύτό δέν θά άποτελούσε ποτέ κριτήριο άναφοράς.
Τώρα άν έπικεντρώνεσαι σέ ένα παράδειγμα τρανταχτό όμως καί μού λές ότι
ύπάρχουν καί μπαλακλάβες.......τότε σού άπαντώ ύπάρχουν καί ΜΑΖΟΧΕΣ...!!
δηλαδή έσύ τί λές ότι είναι πιό όρθολογιστικό νά πάρεις ένα κράνος πού κάνει 7-8
κατοστάρικα καί νά τό φοράς μέ τό σκουτεράκι σου..??
Όταν δέν θά σού άποδώσει ποτέ αύτό γιά τό όποίο τό άγόρασες..??
Διότι όπως ξέρεις ύπάρχουν καί κράνη μέ 80-90 εύρώ πού πληρούν όλους τούς
όρους άσφαλείας εύλαβικά..??
Τότε πρός τί ή άγορά..??
Καί μέσα σέ αύτό είτε τό θέλουν μερικοί είτε όχι αύτά τά φτηνά κράνη προστατεύουν
ΚΑΛΥΤΕΡΑ άπό τίς καιρικές συνθήκες άπό πολύ άκριβότερα πού φτιάχτηκαν γιά
άλλο σκοπό...!!
Πόσοι άπό αύτούς πού μιλάνε ταξίδεψαν χειμώνα μέ RX-7 καί μέ τί είδους μηχανή..??
Ίδιο άέρα τρώει ό άναβάτης μέ ένα PANEUROPEAN καί ένα SS χιλιάρι..??.
Ίδια θέση όδήγησης έχουν..??
Όταν ξέρεις ότι ένα SCHUBERTH θά σέ ταξιδέψει προστατεύοντας σε άπό τόν καιρό
πολύ καλύτερα άπό ένα ARAI rx-7 καί πολύ πιό ήσυχα,τί θά κάνεις θά πάρεις μπαλακλάβα
καί ώτασπίδες καί θά άνεβείς στό PANEUROPEAN...??
Έπειδή τήν είδανε έτσι 2-3 λεβέντες τού μοτό..??
ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ή ΟΧΙ συγκεκριμμένα κράνη γιά άντίστοιχες μοτό,λόγω φυσικά τών
ίδιαιτεροτήτων πού έχουν οί μοτό...??
Καί γιατί οί έταιρείες μπήκαν σέ αύτόν τόν κόπο νά φτιάξουν άντίστοιχα μοντέλλα...??
Άντε έγώ λέω ότι νάναι καί πετάγεται ό κάθε πικραμένος καί προσπαθεί νέ μέ γελοιοποιήσει
άπομονώνοντας φράσεις,έκφράσεις,βγάζοντας συμπεράσματα αύθαίρετα κ.λ.π....
ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ...??
Καί ξοδεύονται καί ψάχνονται καί βγάζουν διάφορα μοντέλλα..??
Έγώ λοιπόν λεβέντη μου όταν ήσουν έκεί πού είπες κυκλοφορούσα μέ ΚΑΤΙ σάν κράνος,
κάποια δερμάτινα τού κώλου καί έφημερίδες άπό μέσα ,
γιατί ίσοθερμικά καί άλλα τέτοια μπουρδελλέ δέν ύπήρχαν τότε ,ούτε τά κυριλέ στροφιλίκια
τού Μπράλου,ό παλιός καί χιονόνερο......
Ή κουβέντα έγινε δυστυχώς γιά άλλη μιά φορά γιά τήν κουβέντα καί τή μούρη.
Όποιος όμως είναι σοβαρός καί δέν έχει έγωισμό ξέρει καλά πώς έχω δίκαιο.
Άν δέν τού φτάνουν τά λεφτά,άν είχε πρίν άλλο μηχανάκι,άν ..άν...όλα σεβαστά
άλλά μέ τό παπί φοράς ΜΤ καί μέ τό χιλιάρι SS ,ARAI RX-7 καί X-SPIRIT... !!!!!!!!!
Έκτός άπό κάποιους κομπλεξικούς πού κατεβαίνουν μέ τό σκουτεράκι καί τό arai
γιά νά μάς δείξουν ότι έχουν καί δεύτερη μοτό.
Ρέ κορόιδα,κατεβαίνω στήν άγορά παρκάρω τό παπάκι μου στόν πεζόδρομο
τής Άγίας Σοφίας δένω μέ τήν άλυσίδα μηχανάκι καί κράνος μαζί καί πάω
τή βόλτα μου χωρίς νά κουβαλάω βάρος στό μπράτσο.
Τί νά κάνω ..??,νά πάρω τό κράνος τών όκτακοσίων νά τό δέσω στή ρόδα ..??
ΑΝΤΕ ΟΡΜΑΤΕ......ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ, γιά νά προλαβαίνω...
Σκέψου και το hyundai σαν εναλλακτική!
Terens είσαι αυτός που παραπάνω έγραψες πως οι εταιρείες δεν είναι χαζές να δίνουν ένα κάρο λεφτά στην εξέλιξη ενός κράνους για συγκεκριμένη χρήση?
Θέλεις να καταλάβεις ότι όταν έχει 10 βαθμούς λίγοι παίρνουν τα μοτοσακά τους να γυρίζουν τα βουνά και τα ποτάμια?
Κατανοείς ότι το κέντρο της Αθήνας δεν είναι Αξιός και δεν έχει τις ίδιες θερμοκρασίες?
Ότι το κόστος του κράνους είναι ανάλογο του πόσο κοστολογούμε το κεφάλι μας και όχι της αξίας της μηχανής μας?
Ότι ο κάθε αναβάτης έχει διαφορετικές απαιτήσεις και κάνει διαφορετική χρήση σε μια ίδια μηχανή?
Αυτός που οδηγεί αυτό..
319365
μπορεί να πάρει rx7?
O πιτσιρικάς που τώρα μαθαίνει και οδηγεί αυτό..
319361
μπορεί να πάρει rx7? (ή κάποιο ανάλογο κορυφαίο κράνος για αγωνιστική χρήση?)
Ή μήπως το rx7 είναι μόνο για την κοπελιά..
319364
Αν είναι πες το μας να πούμε στους μισούς από εδώ μέσα να πουλήσουν τα κράνη τους και να πάρουν άλλα.
ΠΟ-Ρ-ΝΗΡΟΥΛΗ..........
Θά έπαιρνες rx-7 μέ LT, paneuropean,όλα τά 1200σάρια on-off
καί όλα τά έντουροειδή καί ΜΧ...??
υγ. Αύτά τά λογοπαίγνια είναι πολύ τής πλάκας.
Έδώ δέ γράφουμε τί άπαγορεύεται άλλο τί είναι
ΠΕΡΙΤΤΟ,ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ,ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.....κ.λ.π...κ.λ.π...
Έσύ μέ τό παπί καί arai είσαι..??
ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.......
Έδώ όμως είναι Βορράς.....κ.λ.π....
ΑΛΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ....???
Φεύγω παιδιά πάω Χαλκιδική νά βουτήξω ,αύριο πάλι..
:a54::a54::a54:
Αιντε να σου απαντήσω γιατί με συγκίνησες και ένα δάκρυ έτρεξε...
Αν τυχόν οδηγήσεις με γυμνό και όχι με varadero ή Paneuropean θα αντιληφθείς οτι με ένα RX-7 μπορείς να πηγαίνεις με 200 και να μην καταλαβαίνεις οτι έχει λυμένο λουρί, όταν κάτι Schuberth-XR1000-KBC σου έχουν κολλήσει τόσο πολύ στη μάπα που παίζει να αφήσει σημάδι ο αμφιβληστρειδής στη ζελατίνα.
Στο scooter φοράωω πλέον το RX-7 μιας και το κρανάκι των 150 που είχα για δεύτερο μας άφησε χρόνους μετά από 1.5-2 χρόνια χρήσης. Ψιλοπράγματα, κάτι μαξιλάρια διαλυθήκανε, κάτι αεραγωγοί φύγανε, ένα λάστιχο ξεκόλλησε.
Τώρα αν σε χαλάει η χρήση RX-7 με scooter και πιστεύεις οτι όσοι το κάνουν΄, είναι για να δείξουν οτι έχουν και άλλο μηχανάκι, υποκλίνομαι στην διαίσθηση σου. Κληρονομικό χάρισμα απ΄τα λίγα :tooth:
ΥΓ. τα κράνη τα κουβαλάμε μαζί, δεν τα κλειδώνουμε με την αλυσίδα. Εκτός και όλη η μπίχλα και η βρώμα που θα φάνε παρκαρισμένα και θα την βάλουμε στο κεφάλι μας είναι must για τα βαρβάτα αγοράκια.
ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.......
Έδώ όμως είναι Βορράς.....κ.λ.π....
Ώπα ρε Αι Βασίλη...
MONO ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ.............ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ
Έδώ μέσα ύπάρχει πολύ μούρη καί κάποια παλικαράκια όταν πούνε ΜΑΛΑΚΙΑ........
επισης υπαρχει πολυ ηλιθιοτητα και βλακεια και δεν ειμαι διατεθημενος να την κοντραρω οποτε θα αρκεστω σε ενα απλο ''αγαμησουρε'' μετα το στολισμα που μας εριξες.
:wave2:
.........Καί ή ARAI καί ή SHOEI ,άλλά καί όλες οί ύπόλοιπες μεγάλες έταιρείες έχουν βγάλει
μοντέλλα γιά SS,μοντέλλα γιά ON-OFF, μοντέλλα γιά ΧΩΜΑ, ΕΝΤΟΥΡΟ,κ.λ.π....
Όταν δέν θά σού άποδώσει ποτέ αύτό γιά τό όποίο τό άγόρασες..??
Τότε πρός τί ή άγορά..??
Καί μέσα σέ αύτό είτε τό θέλουν μερικοί είτε όχι αύτά τά φτηνά κράνη προστατεύουν
άλλο σκοπό...!!
...
ok
Δέχομαι τα όσα λέτε και ρωτώ,
Ανάγκη δική μου είναι να ξέρω πως αν χτυπήσω κάπου με το κράνος, θα απορροφήσει το χτύπημα και θα με σώσει, είτε έχει γείσο είτε μερικούς αεραγωγους λιγότερους.
Πρίν από λίγες μέρες, η μηχανή μου γλύστρισε με λίγα και το shoei μου έφαγε μόνο κάτι γρατζουνιες από την άσφαλτο και το κεφάλι μου απλώς κάποιες ζαλάδες για λίγο. Αν έχω αυτήν την εγγύση από τα μοντέλα των €65, τότε είμαι σύμφωνος να μελετήσουμε ποιο είδος κράνους κάνει για ποια μηχανή. Και θα αλλάξω το λαβωμένο κράνος μου με 4-5 φτηνά, με γείσο. Ή ότι άλλο πρέπει να πάρω, όταν οδηγώ on-off.
Merci
pipe_smoker
30/06/2014, 15:50
Κατ'αρχάς, για να μην παρεξηγηθούμε, δε θα απομονώσω φράσεις σου γιατί έχω κακό σκοπό. Αλλά δε θα χωρέσει σε ένα μήνυμα όλο αυτό το πράγμα και ούτε μπορώ να κάνω τόσες πολλαπλές παραθέσεις γιατί θα μου βγουν τα μάτια.
Οπότε θα το σπάσω σε κομμάτια.
Τώρα άν έπικεντρώνεσαι σέ ένα παράδειγμα τρανταχτό όμως καί μού λές ότι
ύπάρχουν καί μπαλακλάβες.......τότε σού άπαντώ ύπάρχουν καί ΜΑΖΟΧΕΣ...!!
δηλαδή έσύ τί λές ότι είναι πιό όρθολογιστικό νά πάρεις ένα κράνος πού κάνει 7-8
κατοστάρικα καί νά τό φοράς μέ τό σκουτεράκι σου..??
Δε διαφωνώ 100% με αυτό που λες. Ναι, υπάρχουν κράνη ανάλογα τη μηχανή. Οι εταιρείες βέβαια μερικές φορές το παρακάνουν και μπορεί να βγάλουν 2-3 κράνη που είναι πολύ "κοντά" το ένα με το άλλο. Κάποιος που έχει ένα fazer και πήρε το XR-1100, δε θεωρώ ότι πρέπει να το αλλάξει σε qwest πχ αν πάρει cbf γιατί έχει λίγο πιο όρθια θέση.
Άμα πάρει εντούρο, ναι. Εννοείται να το αλλάξει.
Σχετικά με το RX7, μίλησες γενικά, και είπες ότι δε σε καλύπτει στο κρύο. Ασχέτως μηχανής.
Και ρωτάω εγώ. Μιας και το RX7 δεν είναι κράνος παπιού και είναι κράνος για ss μηχανές που πηγαίνουν βολίδα.
Πού θα φας περισσότερο κρύο και θα παγώσουν τα μυαλά σου? Κυκλοφορώντας με το παπί στην πόλη με 50 (που είπαμε ούτως ή άλλως το RX7 δεν κάνει γι'αυτή τη δουλειά) ή κάνοντας ένα ταξίδι με το 1000άρι ή τη μπούσα με 250?
Γι'αυτό λοιπόν είπα, αν δε σε καλύπτει στο κρύο βάλε μπαλακλάβα.
Δεν είπα πάρε σώνει και καλά RX7 για να καβαλάς σκούτερ.
Τότε πρός τί ή άγορά..??
άλλο σκοπό...!!
Όπως σου έγραψα και στο προηγούμενο ποστ, η βασική δουλειά του κράνους είναι να σε προστατεύσει σε πιθανή πτώση.
Έπειτα καλό είναι να έχει καλούς αεραγωγούς για να μη βράζεις το καλοκαίρι κι αρχίσεις και θολώνεις.
Γι'αυτά τα δύο δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να "βελτιώσεις" το κράνος.
Για το κρύο όμως μπορείς. Τα είπαμε και πριν.
Προσωπικά λοιπόν, θα προτιμήσω ένα κράνος που ξέρω ότι είναι ΑΡΤΙΟ από πλευράς ασφαλειας (και με το συμπάθειο δε συγκρίνεται με αυτά που κάνουν 80 και 90 ευρώ κι ας έχουν έγκριση ΕΕ), και θα έχει αρκετούς αεραγωγους να μη βγάζω τη μπέμπελη το καλοκαίρι.
Το χειμώνα αν κρυώνω θα φορέσω μια μπαλακλάβα.
Το καλοκαίρι δεν μπορώ να βάλω βεντυλατέρ στο κούτελο.
Οπότε αν δεις κανάν τύπο με παπί να φοράει 1100 μπορεί να είμαι εγώ. Δεν το κάνω για τη μόστρα. Αλλά θεωρώ πεταμένα λεφτά να τα δώσω για δεύτερο κράνος μόνο και μόνο για να πάρω παπιοκράνος, κι όχι κάτι καλύτερο από αυτό που έχω.
Ναι υπάρχουν.
Και δεν είναι ίδια η paneuropean, με το 1000 ss, με το εντούρο, με το τσόπερ.
Αν είχα την πολυτέλεια να είχα και τα 4 μηχανάκια αυτά, θα είχα σίγουρα και τα φράγκα να πάρω τα αντίστοιχα κράνη.
Που σίγουρα χρειάζονται γιατί είναι πολύ διαφορετικά μηχανάκια και πολύ διαφορετικά τα κράνη.
Αν όμως έχω ένα μηχανάκι, ή ένα μηχανάκι και ένα σκουτερόπαπο, θα κοιτάξω να πάρω το κράνος αυτό που με καλύπτει περισσότερο από πλευράς ασφάλειας για τη χειρότερη περίπτωση και ταιριάζει καλύτερα στο κεφάλι μου.
Αυτό λέω από την αρχή, αυτό λέω κι εδώ, αυτό λέω και παντού.
Νομίζα τα είπαμε όμορφα κι ωραία:wave2:
Εγώ που είμαι μαλάκας, θα εξακολουθώ να έχω την απορία και αν θέλει ο κάτοικος του Αρκτικού κύκλου μου την λύνει.
Το οτι το RX-7 δεν κάνει για το κρύο είναι πασιφανές αλλά γιατί ?
1) Εχει ψιλό "τσόφλι" και το διαπερνά ο αέρας
2) Δεν έχει γούνινη επένδυση όπως κάποια άλλα(; )
3) Οι αεραγωγοί του δεν κλείνουν σωστά
4) Η ζελατίνα δεν σφραγίζει σωστά
5) ΔΞ/ΔΑ
Τότε πρός τί ή άγορά..??
άλλο σκοπό...!!
Άσε μας ρε Τερενς που θα συζητήσουμε τα αυτονόητα τώρα.
Πόσοι άπό αύτούς πού μιλάνε ταξίδεψαν χειμώνα μέ RX-7 καί μέ τί είδους μηχανή..??
Ίδιο άέρα τρώει ό άναβάτης μέ ένα PANEUROPEAN καί ένα SS χιλιάρι..??.
Ίδια θέση όδήγησης έχουν..??
Όταν ξέρεις ότι ένα SCHUBERTH θά σέ ταξιδέψει προστατεύοντας σε άπό τόν καιρό
πολύ καλύτερα άπό ένα ARAI rx-7 καί πολύ πιό ήσυχα,τί θά κάνεις θά πάρεις μπαλακλάβα
καί ώτασπίδες καί θά άνεβείς στό PANEUROPEAN...??
Γιατί δεν απαντάς αν το arai των 700 "ταιριάζει" στα μοντέλα που έβαλα παραπάνω παρά πάνω?
Το schuberth είναι αυτό το βαρίδι που στοιχίζει λίγο λιγότερο απ' το αραι (ή μήπως το ίδιο?) και ζυγίζει όσο 4 αράι ΧΧΧL? Πιθανότατα να μην επέλεγα rx7 αλλά σίγουρα δεν θα επέλεγα το "ιδανικό" γι' αυτή τη μηχανή shchuberth.
Άσε μας ρε Τερενς που θα συζητήσουμε τα αυτονόητα.
Όποιος όμως είναι σοβαρός καί δέν έχει έγωισμό ξέρει καλά πώς έχω δίκαιο.
Βασικά πες μου μια φορά που είχες άδικο. Ή που είχες εν μέρη δίκιο. Μια φορά που κατάλαβες κάτι λάθος και ανακάλεσες κάποια αποφθεγματική σου δήλωση?
Ρέ κορόιδα,κατεβαίνω στήν άγορά παρκάρω τό παπάκι μου στόν πεζόδρομο
τής Άγίας Σοφίας δένω μέ τήν άλυσίδα μηχανάκι καί κράνος μαζί καί πάω
τή βόλτα μου χωρίς νά κουβαλάω βάρος στό μπράτσο.
Τί νά κάνω ..??,νά πάρω τό κράνος τών όκτακοσίων νά τό δέσω στή ρόδα ..??
Άσε μας ρε Τερενς που θα συζητήσουμε τα αυτονόητα.
ΑΝΤΕ ΟΡΜΑΤΕ......ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ, γιά νά προλαβαίνω...
Είσαι σε μια ηλικία που έπρεπε να έχεις καταλάβει ότι ποτέ δεν είναι στραβός ο γιαλός.
ΠΟ-Ρ-ΝΗΡΟΥΛΗ..........
:lol: Καλό. :beer:
Θά έπαιρνες rx-7 μέ LT, paneuropean,όλα τά 1200σάρια on-off
καί όλα τά έντουροειδή καί ΜΧ...??
Πρέπει να απαντήσω? Το ότι έχω 2 κράνη με μια μηχανή σου λέει τίποτα?
Αιντε να σου απαντήσω γιατί με συγκίνησες και ένα δάκρυ έτρεξε...
Αν τυχόν οδηγήσεις με γυμνό και όχι με varadero ή Paneuropean θα αντιληφθείς οτι με ένα RX-7 μπορείς να πηγαίνεις με 200 και να μην καταλαβαίνεις οτι έχει λυμένο λουρί, όταν κάτι Schuberth-XR1000-KBC σου έχουν κολλήσει τόσο πολύ στη μάπα που παίζει να αφήσει σημάδι ο αμφιβληστρειδής στη ζελατίνα.
Στο scooter φοράωω πλέον το RX-7 μιας και το κρανάκι των 150 που είχα για δεύτερο μας άφησε χρόνους μετά από 1.5-2 χρόνια χρήσης. Ψιλοπράγματα, κάτι μαξιλάρια διαλυθήκανε, κάτι αεραγωγοί φύγανε, ένα λάστιχο ξεκόλλησε.
Τώρα αν σε χαλάει η χρήση RX-7 με scooter και πιστεύεις οτι όσοι το κάνουν΄, είναι για να δείξουν οτι έχουν και άλλο μηχανάκι, υποκλίνομαι στην διαίσθηση σου. Κληρονομικό χάρισμα απ΄τα λίγα :tooth:
ΥΓ. τα κράνη τα κουβαλάμε μαζί, δεν τα κλειδώνουμε με την αλυσίδα. Εκτός και όλη η μπίχλα και η βρώμα που θα φάνε παρκαρισμένα και θα την βάλουμε στο κεφάλι μας είναι must για τα βαρβάτα αγοράκια.
ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ.........ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
Πού θά βγούμε άπό τό σπίτι,έστω καί 2-3 φορές τήν ήμέρα.
Είναι μύθος ότι πέφτουν τά μαλλιά άπό τό πολύ σαμπουάν.
Μύθος τών τεμπέληδων καί τών ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΩΝ...!!!
μήν παραποιείς αύτά πού διαβάζεις,είναι άνέντιμο.
Είπα κάποια ΑΝ, δέν σέ καλύπτουν..??
Μέσα σέ αύτά τά ΑΝ καί τό όταν δέν έχεις 150 γιά δεύτερο κράνος
νά χρησιμοποιείς τό παλιό ARAI...
Αύτοί πού τό φοράνε άπό μπλαζελίκι φαίνονται άπό πολύ μακρυά.
δέ χρειάζεται κανένα χάρισμα γιά νά τούς άναγνωρίσεις.
Τό πρώτο μου arai ΝΤΟΥΧΑΝ ΤΟΎ 1989-90 ό παππούς
τού corsair μέ ZZR-1100.
Έννοείται ότι στολίζει τό σπίτι μου......
ok
Δέχομαι τα όσα λέτε και ρωτώ,
Ανάγκη δική μου είναι να ξέρω πως αν χτυπήσω κάπου με το κράνος, θα απορροφήσει το χτύπημα και θα με σώσει, είτε έχει γείσο είτε μερικούς αεραγωγους λιγότερους.
Πρίν από λίγες μέρες, η μηχανή μου γλύστρισε με λίγα και το shoei μου έφαγε μόνο κάτι γρατζουνιες από την άσφαλτο και το κεφάλι μου απλώς κάποιες ζαλάδες για λίγο. Αν έχω αυτήν την εγγύση από τα μοντέλα των €65, τότε είμαι σύμφωνος να μελετήσουμε ποιο είδος κράνους κάνει για ποια μηχανή. Και θα αλλάξω το λαβωμένο κράνος μου με 4-5 φτηνά, με γείσο. Ή ότι άλλο πρέπει να πάρω, όταν οδηγώ on-off.
Merci
ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ...........
Αύτοί πού κάνουν τά τέστ άσφαλείας βγάζουν σούπερ άξιόπιστα καί κράνη τών 80 εύρώ
σέ σχέση μέ αύτά τών πεντακοσίων ,έξακοσίων.
Έννοείται πώς όποιος μπορεί παίρνει τό άκριβότερο.
Παράδειγμα ή Μερσεντές έχει κορυφαία ποιότητα κύλησης,δέν είναι όμως καί πιό άξιόπιστη
άπό τή Χιουντάι.
Τό πιό είδος κράνους κάνει γιά ποιά μηχανή είναι πλέον φανερό καί προτείνεται άπό τίς ίδιες
τίς άντιπροσωπείες κρανών ,μερικοί ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ βέβαια στό μοτό τό άρνούνται κατηγορηματικά.
Τί νά κάνουμε άσ'τόν τρελλό στήν τρέλλα του......
Έχει καμμιά σημασία πού ή Σούμπερθ γιά παράδειγμα σού λέει πάρε αύτό γιά τίς ταξιδιάρες καί αύτό
γιά τό SS.....??
Όχι άπολύτως καμμία,άφού μιλούν έδώ οί είδικοί....
akis_trevor
30/06/2014, 23:11
ρε παιδες,μην το ξεχειλωνουμε το θεμα...
ουτε ειπαμε εντουραδικο κρανος με μπουσα,ουτε τζετ σε μοτοκρος ουτε αν το νοβα απτα πρακτικτερ ειναι καλυτερο απο το καμπεργκ η το γιουβεξ κλπ...
μιλαμε οτι εχεις πχ σπορ κρανος,το φορας σε ον οφ,με μια καποια προστασια απτον αερα.θα εχεις μεγαλες διαφορες σε σχεση με το να χρησιμοποιουσες ενα "ονοφαδικο" κρανος;αν ναι,θα τις νιωσω εγω σαν μεσος χρηστης η θα πρεπει να εχω τρεξει 2-3 παρι ντακαρ;
***εντιτ:δεν μιλαμε για ασφαλεια σε μια ενδεχωμενη πτωση,αλλα αισθηση,φασαρια,"βολεμα"...
Έχει καμμιά σημασία πού ή Σούμπερθ γιά παράδειγμα σού λέει πάρε αύτό γιά τίς ταξιδιάρες καί αύτό
γιά τό SS.....??
.
Και αν ταξιδευεις με ss? :lol:
OMG Δύσκολος ο συγκερασμός αυτών των δύο ε?
:lol:
ουτε ειπαμε εντουραδικο κρανος με μπουσα,ουτε τζετ σε μοτοκρος ουτε αν το νοβα απτα πρακτικτερ ειναι καλυτερο απο το καμπεργκ η το γιουβεξ κλπ...
μιλαμε οτι εχεις πχ σπορ κρανος,το φορας σε ον οφ,με μια καποια προστασια απτον αερα.θα εχεις μεγαλες διαφορες σε σχεση με το να χρησιμοποιουσες ενα "ονοφαδικο" κρανος;αν ναι,θα τις νιωσω εγω σαν μεσος χρηστης η θα πρεπει να εχω τρεξει 2-3 παρι ντακαρ;
***εντιτ:δεν μιλαμε για ασφαλεια σε μια ενδεχωμενη πτωση,αλλα αισθηση,φασαρια,"βολεμα"...
Pipesmoker παμε μια κοντρίτσα? :lol:
Βασικά στο On-off με on-offαδικο κράνος θα έχεις χειρότερη προστασία απ' τον αέρα.
Τι παει να πει On-offάδικο κράνος σε on-off μηχανάκι αν εσύ δεν κάνεις εκτός δρόμου διαδρομές? Κάνεις εσύ off κομμάτια? Αν όχι τότε δεν σου χρειάζεται. Περισσότερα προβλήματα θα σου δημιουργήσει απ' το streetάδικο κράνος. Τι κι αν το μηχανάκι σου είναι on-off και βαρβάτο on-off μάλιστα. Ένα 990 πχ που σπέρνει στο χώμα και ταξιδεύει γοργά. Θα πάρεις ένα Qwest ή Beast και θα βολτάρεις χωρίς τον περιορισμό στα χλμ λογο του γεισου ή το βάλε βγάλε αυτού.
Θέλεις rx7 που είναι το αγαπημένο του τερενς? Κανένα πρόβλημα. Να το πάρεις! Πιθανότατα να είναι χειρότερο από ένα qwest αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερο απ' ένα On-offάδικο ακόμα και για το ktm σου. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές, ψάχτο σα θες.
Είδες τα shark και σου άρεσαν? Εδώ ίσως τα βρεις σκούρα γιατί το σχήμα τους κουνάει στις "όρθιες" ζελατίνες των on-off και έχει πολλούς στροβιλισμούς. Ίσως κάποιο μοντέλο να κάνει όμως. Ρώτα. Ψάξε.
Θέλεις να βγάλεις την εγνατία και να μείνεις στο χωριό 10 μέρες όπου θα λιώσεις τα λάστιχα σε ότι χωματόδρομο γνωρίζεις? Πάρε ένα on-offάδικο. Εκεί θα δεις τα οφέλη του.
Αν θέλεις μπορείς να αφαιρέσεις το γείσο στην εγνατία και να τον βάλεις πάλι αντικαθιστώντας και την ζελατίνα με γυαλιά motocross στο χώμα. Εδώ ο μόνος αντίπαλος του είναι ένα καθαρά εντουράδικο κράνος.
Δεν θέλεις συμβιβασμούς πουθενά? Πάρε 2 να τελειώνουμε. Το τέλειο κράνος για 2πλή και τριπλή χρήση δεν υπάρχει.
Κάπως έτσι ψωνίζουμε κράνη. Όχι έχω ον-οφφ θα πάρω ον-οφφ ούτε έχω ss θα πάρω rx7. Μπορώ να έχω ducati και qwest? Μια χαρά μπορώ. Μπορώ να έχω ducati και motocross κρανος? Ναι αν ειμαι τρελός! Ducati st4 και το Schubert το τουριστικό? Πολύ το βάρος ρε ψηλέ και θα σου κουνάει αν έχεις φαγούρα στην outostrada. Είσαι σίγουρος ότι σου χρειάζονται τα μπλιμπίκια τα ηλεκτρικά και δεν μπορείς να βολευτείς με κάποιο πιο σπορ κράνος? Έστω κι αν κάνεις κάποιους συμβιβασμούς στην φασαρία.
Έχω ον-οφφ και το χρησιμοποιώ για ντιλίβερι? Ακόμα και flip up μπορώ να πάρω. Ναι το ξέρω ότι δε μου προσφέρουν την ίδια προστασία και όταν είναι ανοιχτό μπορεί να με στείλει για καινούρια οδοντοστοιχία αλλά εδώ περνάμε απ' το είδος χρήσης, στην ασφάλεια που είναι ένας παράγοντας στον οποίο ο καθένας δίνει διαφορετική βαρύτητα. Δεν έχει να κάνει πάντως με το αν ταιριάζει στις ανάγκες μου η τις ιδιαιτερότητες της μηχανής μου αφού για τις ανάγκες του ντιλίβερι πίτσα πίτα και σουβλάκι είναι ιδανικό.
Έχεις παπί? Εδώ δεν υπάρχει περιορισμός. Παίρνεις ότι θέλεις. Ότι σ' αρέσει! Όλα κάνουν στον πάπιο. Από rx7 μέχρι motocross.
Έχεις αντίκα του 40? Ο Τερενς λεει ότι το rx7 δεν κάνει γιατί κουνάει στην όρθια θέση στα πολλά χλμ και είναι κρύο αν πας προς τα βόρεια. Επ ένα λεπτό. Αυτό το σαραβαλάκι όταν κάνει κρύο δεν παίρνει μπροστά και δεν μπορεί να πιάσει πάνω από 70. Φίνα! Τότε πάρε rx7 αν θέλεις, μια χαρά κάνει. Εκτός και αν ο τερενς μας πει ότι ένα στρατιωτικό κράνος του 40 ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το μηχανάκι.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΠΙ.............
Έτσι όπως τό θέτεις έχεις κάποιο δίκαιο,ΑΛΛΑ δέν είναι μόνο τό παπί ή τά 100 πού πάει στόν περιφερειακό
καί όχι τά 50 άν καί μέ τά 50 κρυώνεις τό Φεβρουάριο.
Άφορά όλα τά μηχανάκια καί είναι χειρότερα μέ αύτά πού παρέχουν λιγότερη κάλυψη.
Προσωπικά μού έτυχε μιά φορά τήν πάτησα,Άξιός ποταμός ,Φεβρεοάριος πρωί 7 ή ώρα καί θερμοκρασία κοντά
στό μηδέν.
Μιά φορά τόλμησα νά τό βάλω καί πάγωσα.
Είχα καί κλειστούς τούς άεραγωγούς ρέ Βύρωνα.
Μηχανάκι varadero,άν ήμουν μέ τό Χαγιαμπούζα,δέ θά έφθανα...!!
Δέν έχω δεί κράνος νά θολώνει τό καλοκαίρι,τέλος πάντων,άφού κανείς δέν τό έχει
τελείως κλειστό άλλά καί δέν ύπάρχει αύτή ή διαφορά θερμοκρασίας πού δημιουργεί
τούς ύδρατμούς....
Είπαμε ύπάρχουν πολλά ΑΝ καί δέν είμαι έγώ αύτός πού τά κρίνω.
Δέν βλέπω νά έχουμε διαφωνία στά βασικά......
Αύτό σημαίνει ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ.......χωρίς νά χρειάζεται ύψηλός δείκτης νοημοσύνης,
άλλά γενναιότητα νά άναγνωρίζεις τό πασιφανές χωρίς έγωισμούς καί μικρότητες.....
Μέ αύτόν τόν τρόπο ναί κουβεντιάζεις......
:wave2:
Εγώ που είμαι μαλάκας, θα εξακολουθώ να έχω την απορία και αν θέλει ο κάτοικος του Αρκτικού κύκλου μου την λύνει.
Το οτι το RX-7 δεν κάνει για το κρύο είναι πασιφανές αλλά γιατί ?
1) Εχει ψιλό "τσόφλι" και το διαπερνά ο αέρας
2) Δεν έχει γούνινη επένδυση όπως κάποια άλλα(; )
3) Οι αεραγωγοί του δεν κλείνουν σωστά
4) Η ζελατίνα δεν σφραγίζει σωστά
5) ΔΞ/ΔΑ
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ARAI ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ............ΓΙΑΤΙ
Βγάζει έκτός άπό τό rx-7 καί τά.......
Quantum ST Rebel Chaser-V Axces II Tour-X4
CT-Ram X-tend Ram CT-F X-tend Freeway-2 Penta
MX-V
Τελικά μαλάκες αύτοί οί Ίάπωνες
πού κάθονται καί άσχολούνται
N'EST PAS....??
ΔΟΚΙΜΑΣΕ............ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ
Τή γνώμη σου,καλή δοκιμή όμως,ταξιδάκι ,καιρικές συνθήκες
καί καμμιά τετρακοσσάρα χλμ.
Καί είδικά τό άντίθετο άπό τό παράδειγμα πού έθεσες.
Βασικά στο On-off με on-offαδικο κράνος θα έχεις χειρότερη προστασία απ' τον αέρα.
Τι παει να πει On-offάδικο κράνος σε on-off μηχανάκι αν εσύ δεν κάνεις εκτός δρόμου διαδρομές? Κάνεις εσύ off κομμάτια? Αν όχι τότε δεν σου χρειάζεται. Περισσότερα προβλήματα θα σου δημιουργήσει απ' το streetάδικο κράνος. Τι κι αν το μηχανάκι σου είναι on-off και βαρβάτο on-off μάλιστα. Ένα 990 πχ που σπέρνει στο χώμα και ταξιδεύει γοργά. Θα πάρεις ένα Qwest ή Beast και θα βολτάρεις χωρίς τον περιορισμό στα χλμ λογο του γεισου ή το βάλε βγάλε αυτού.
Θέλεις rx7 που είναι το αγαπημένο του τερενς? Κανένα πρόβλημα. Να το πάρεις! Πιθανότατα να είναι χειρότερο από ένα qwest αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερο απ' ένα On-offάδικο ακόμα και για το ktm σου. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές, ψάχτο σα θες.
Είδες τα shark και σου άρεσαν? Εδώ ίσως τα βρεις σκούρα γιατί το σχήμα τους κουνάει στις "όρθιες" ζελατίνες των on-off και έχει πολλούς στροβιλισμούς. Ίσως κάποιο μοντέλο να κάνει όμως. Ρώτα. Ψάξε.
Θέλεις να βγάλεις την εγνατία και να μείνεις στο χωριό 10 μέρες όπου θα λιώσεις τα λάστιχα σε ότι χωματόδρομο γνωρίζεις? Πάρε ένα on-offάδικο. Εκεί θα δεις τα οφέλη του.
Αν θέλεις μπορείς να αφαιρέσεις το γείσο στην εγνατία και να τον βάλεις πάλι αντικαθιστώντας και την ζελατίνα με γυαλιά motocross στο χώμα. Εδώ ο μόνος αντίπαλος του είναι ένα καθαρά εντουράδικο κράνος.
Δεν θέλεις συμβιβασμούς πουθενά? Πάρε 2 να τελειώνουμε. Το τέλειο κράνος για 2πλή και τριπλή χρήση δεν υπάρχει.
Κάπως έτσι ψωνίζουμε κράνη. Όχι έχω ον-οφφ θα πάρω ον-οφφ ούτε έχω ss θα πάρω rx7. Μπορώ να έχω ducati και qwest? Μια χαρά μπορώ. Μπορώ να έχω ducati και motocross κρανος? Ναι αν ειμαι τρελός! Ducati st4 και το Schubert το τουριστικό? Πολύ το βάρος ρε ψηλέ και θα σου κουνάει αν έχεις φαγούρα στην outostrada. Είσαι σίγουρος ότι σου χρειάζονται τα μπλιμπίκια τα ηλεκτρικά και δεν μπορείς να βολευτείς με κάποιο πιο σπορ κράνος? Έστω κι αν κάνεις κάποιους συμβιβασμούς στην φασαρία.
Έχω ον-οφφ και το χρησιμοποιώ για ντιλίβερι? Ακόμα και flip up μπορώ να πάρω. Ναι το ξέρω ότι δε μου προσφέρουν την ίδια προστασία και όταν είναι ανοιχτό μπορεί να με στείλει για καινούρια οδοντοστοιχία αλλά εδώ περνάμε απ' το είδος χρήσης, στην ασφάλεια που είναι ένας παράγοντας στον οποίο ο καθένας δίνει διαφορετική βαρύτητα. Δεν έχει να κάνει πάντως με το αν ταιριάζει στις ανάγκες μου η τις ιδιαιτερότητες της μηχανής μου αφού για τις ανάγκες του ντιλίβερι πίτσα πίτα και σουβλάκι είναι ιδανικό.
Έχεις παπί? Εδώ δεν υπάρχει περιορισμός. Παίρνεις ότι θέλεις. Ότι σ' αρέσει! Όλα κάνουν στον πάπιο. Από rx7 μέχρι motocross.
Έχεις αντίκα του 40? Ο Τερενς λεει ότι το rx7 δεν κάνει γιατί κουνάει στην όρθια θέση στα πολλά χλμ και είναι κρύο αν πας προς τα βόρεια. Επ ένα λεπτό. Αυτό το σαραβαλάκι όταν κάνει κρύο δεν παίρνει μπροστά και δεν μπορεί να πιάσει πάνω από 70. Φίνα! Τότε πάρε rx7 αν θέλεις, μια χαρά κάνει. Εκτός και αν ο τερενς μας πει ότι ένα στρατιωτικό κράνος του 40 ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το μηχανάκι.
ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΤΟ RX-7 ΚΟΥΝΑΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ....?
Ώπα λέμεεεεεεεεεεεεε
akis_trevor
01/07/2014, 07:53
daz.....προφανως και δεν χρειαζεται να εχω μια μαρκα κρανος,ανα στυλ κλπ κλπ,μιλαμε για χοντροδιαφορες οχι ψιλοπραγματα.και σαφως μοντελο απο μοντελο ιδιας μαρκας με πανω κατω ιδια χαρακτηριστικα διαφερουν.οπως και ιδιας κατηγοριας αλλης μαρκας κρανη κλπ...
εγω οσο οδηγαω μοτοσυκλετες ειχα 2 κρανη.συνηθως ανα 2 χρονια αγοραζα κρανος οποτε το παλιοτερο πηγαινε στην παπια(για να μην γ@μ@ω το πιο ακριβο-καινουργιο με γρατσουνιες κλπ)και το καινουργιο για εκτος πολης βολτες.τα τελευταια 2.5 χρονια εχω κι ενα σπαστο που το χρησιμοποιω κυριως στην δουλεια.:)
pipe_smoker
01/07/2014, 12:29
Τί κοντρίτσα?
Το xt με το sf μου? Πες μου τί κράνη θα φοράμε να σου πω ποιός θα κερδίσει?:lol:
Κόντρα στη σεντονίτιδα? Εδώ άσ'το. Είσαι χαμένος από χέρι:p
Για ακόμα μια φορά σοδομίζεται η λογική ασάλιωτα εδώ μέσα.
Από τη μία λέμε ότι τα κράνη δε λήγουν γιατί είναι πολυεστερικά όπως οι βάρκες που δε χαλάνε, και είναι κόλπα των εταιρειών αυτά που λέγονται για να ψωνίζουμε καινούρια.
Αλλά κατά τα άλλα επικαλούμαστε ως πεντάσωστη την πολιτική των εταιρειών να βγάζουν κράνη που διαφέρουν στο τόσο δα, και ότι ξέρουν τί κάνουν αυτοί και γιατί το κάνουν και να το ακολουθούμε κατά γράμμα.
Γιατί άμα πάρεις ss κρανος κι ανέβεις σε γυμνό θα μείνεις κουφός για την υπόλοιπη ζωή σου (πιθανόν να παγώσει και ο εγκέφαλός σου), κι άμα πάρεις τούρινγκ κράνος κι ανέβεις σε παπί, θα δει το παπί το κράνος που είναι τουρινγκ και θα του έρθει η όρεξη για βόλτα και θα το κόψει να πάει στην ποταμιά.
Ρε δεν ασπρίζουμε λέω εγώ.
ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΤΟ RX-7 ΚΟΥΝΑΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ....?
Δεν νομίζω να το έγραψες.
Επίσης έχω την εντύπωση πως ούτε εγώ το έγραψα.
Λες να κάνω λάθος? (Βαριέμαι να διαβάσω το σεντόνι μου :lol:)
Νομίζω για τα shark το έγραψα και δεν έχει καμία σημασία ακόμα κι αν κάνω λάθος. Δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Κόντρα στη σεντονίτιδα? Εδώ άσ'το. Είσαι χαμένος από χέρι:p
...
Ευτυχώς που είσαι και εσύ και κάνεις τα σεντόνια μου να φαίνονται μικρά. :lol:
Πρέπει να το αποβάλω αυτό αν θέλω να φτάσω τον kap10 στα ποστ. Τώρα που δεν γράφει συχνά είναι καλή ευκαιρία. :lol:
και γουατ και δε και φακ μαζί.Ρίχτε μια ματιά εδω γιατι παραξενευτηκα με το Arai. http://www.youtube.com/watch?v=_iWT6_EN6UU .Βέβαια δεν πιστευω πως είναι αξιόπιστο ως τεστ αλλα και πάλι η δύναμη της βαριάς που κατεβαίνει δεν αφήνει και πολλες αμφιβολίες.
Arai shoei και shark έχω αλλα πραγματικά μου κίνησε το ενδιαφέρον το maroushin (Μαρούσι :D )
@Terens....
Υπάρχουν τα pinlock και οι μπαλακλάβες για τον χειμώνα Κόναν....
Ξέρω ότι μιλάω με γρύφους αλλά αν παιδευτείς λίγο θα το καταλάβεις....
amyroukai
19/07/2014, 08:43
και γουατ και δε και φακ μαζί.Ρίχτε μια ματιά εδω γιατι παραξενευτηκα με το Arai. http://www.youtube.com/watch?v=_iWT6_EN6UU .Βέβαια δεν πιστευω πως είναι αξιόπιστο ως τεστ αλλα και πάλι η δύναμη της βαριάς που κατεβαίνει δεν αφήνει και πολλες αμφιβολίες.
Arai shoei και shark έχω αλλα πραγματικά μου κίνησε το ενδιαφέρον το maroushin (Μαρούσι :D )
Το τεστ είναι εντελώς του.. Λωλου. Τι δυνάμεις περνάνε στο κεφάλι; άγνωστο. Το κράνος σε πτώση χτυπάει έτσι; όχι. Αρα το τεστ ξεκινάει με λάθος τρόπο εκτέλεσης, οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα.
@Terens....
Υπάρχουν τα pinlock και οι μπαλακλάβες για τον χειμώνα Κόναν....
Ξέρω ότι μιλάω με γρύφους αλλά αν παιδευτείς λίγο θα το καταλάβεις....
ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΤΑ ΚΙ ΟΙ ΚΑΜΠΑΡΝΤΙΝΕΣ...........
Αύτό τό Κόναν δέν μού άρέσει καθόλου.......κάτι ξέρεις έσύ....!!!
Το τεστ είναι εντελώς του.. Λωλου. Τι δυνάμεις περνάνε στο κεφάλι; άγνωστο. Το κράνος σε πτώση χτυπάει έτσι; όχι. Αρα το τεστ ξεκινάει με λάθος τρόπο εκτέλεσης, οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα.
H μηχανική μιας πτωσης ή κρουσης δεν έχει μοτίβο.Σαφώς δεν το λες επίσημο τεστ το συγκεκριμένο.Tα επίσημα τεστ που έχω δει που κάνει κάθε εταιρία ειναι με κάποια συγκεκριμένα στάνταρτς όπως πχ ταχύτητα κρούσης.Δεν έχει τύχει να δω κάτι άλλο τόσο ωμό (χωρίς κεφάλι μεσα στο κράνος) απο άποψη δύναμης κρουσης γιαυτό και παρεξενευτηκα με τα αποτελέσματα.