View Full Version : Απορία Για Αγορά Κράνους
Dim Alex
28/06/2014, 02:44
Καλησπέρα. Σήμερα έκανα την πρώτη μου αγορά ενός scooter Kymco 16+ 125. Επειδή από βδομάδα θα το έχω στα χέρια μου και είναι απαραίτητη η αγορά κράνους έχω την εξής απορία.
Χρειάζομαι ένα κράνος το οποίο να χωράει οπωσδήποτε κάτω απ' την σέλα, στα χαρακτηριστικά του kymco είδα ότι χωράει κράνοι τύπου jet μέγεθος 3/4.
Θα προτιμούσα την αγορά ενός flip-up κράνους σαν κι αυτό π.χ. http://www.stelpet.gr/gr/el/products/kranos-nova-xfree-ii απλά δεν ξέρω αν θα χωράει κάτω απ' την σέλα.
Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ.
Bradipous
28/06/2014, 10:16
Οποιοδηποτε αλλο κρανος που δεν ειναι τζετ δεν θα χοραει κατω απο τη σελα. Καλυτερα θα ηταν να προτιμησεις ενα full face και να παρεις και μια μπαγαζιερα.
Dim Alex
28/06/2014, 11:12
Η μπαγαζιέρα θα είναι η επόμενη αγορά μου. Γιατί όμως να προτιμήσω full face κράνος? Οι αποστάσεις που θα κινούμαι είναι μικρές, μέσα σε μικρή πόλη.
Θα προτιμούσα flip-up λόγω καλοκαιριού κτλ. για να σηκώνω το μπροστά μέρος. Παίζει τίποτα με αυτό το είδος κράνους που δεν θα μου το πρότεινες?
Είμαι πραγματικά άσχετος με αυτό το θέμα οπότε οποιαδήποτε γνώμη από κάποιον γνώστη μόνο καλό θα μου κάνει.
SHOOTER045
28/06/2014, 11:17
Οποιοδηποτε αλλο κρανος που δεν ειναι τζετ δεν θα χοραει κατω απο τη σελα. Καλυτερα θα ηταν να προτιμησεις ενα full face και να παρεις και μια μπαγαζιερα.
Αν και καθήμενος
Μιλάς ορθα
Η μπαγαζιέρα θα είναι η επόμενη αγορά μου. Γιατί όμως να προτιμήσω full face κράνος? Οι αποστάσεις που θα κινούμαι είναι μικρές, μέσα σε μικρή πόλη.
Θα προτιμούσα flip-up λόγω καλοκαιριού κτλ. για να σηκώνω το μπροστά μέρος. Παίζει τίποτα με αυτό το είδος κράνους που δεν θα μου το πρότεινες?
Είμαι πραγματικά άσχετος με αυτό το θέμα οπότε οποιαδήποτε γνώμη από κάποιον γνώστη μόνο καλό θα μου κάνει.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=94543
διαβασε
paramedic
28/06/2014, 15:41
Βασικά ας ξεκινήσουμε με το γεγονός οτι μόνο ενα full-face κράνος θα σε σώσει αν πέσεις έστω και με λίγα. Όλα τα άλλα υπάρχει μεγάλη περίπτωση να σου προκαλέσουν χτυπήματα διαφόρου είδους στο προσωπικό κρανίο τα οποία είναι από επίπονα(πολύ όμως) έως θανατηφόρα ακόμα και με μικρή ταχύτητα. Έχω εμπειρία λόγω επαγγέλματος.
Έπειτα τα φτηνά κράνη ναι μεν θα σε σώσουν σε κάποιες περιπτώσεις αλλά μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε άλλα πράγματα(Αυχένας, ακοή κλπ). Εφόσον υπάρχει μικρό budget καλύτερα να πας σε κάτι μετάχειρο και καλό όμως ή σε ένα φτηνό αλλά Full-face κράνος. Σκέψου ότι καλύτερα να ζεσταίνεσαι πάνω στην μηχανή(εντάξει δεν ζεσταίνεσαι και τόσο απλά δικαιολογία είναι) για 10-20 λεπτά παρά σε έναν θάλαμο νοσοκομείο με 5-6 παππούδια να κλάνουν όλο το βράδυ και εσύ να σκέφτεσαι μέσα στον πόνο σου "Αν είχα full-face κράνος θα ήμουν με τα γκομενάκια στην παραλία τώρα...."
Bradipous
29/06/2014, 22:08
Ελπιζω να γνωριζεις οτι τα περισσοτερα ατυχηματα γινοντε μεσα στην πολη και οχι σε εθνικες. Επειδη ενα τζετ κρανος προστετευει το μισο κεφαλι και επειδη αν γινει καμια στραβη δεν μπορεις να ελεγξεις την πτωση, ειναι πολυ πιθανον να χτυπησεις με το προσωπο το οποιο δεν προστατευεται απο ενα τζετ κρανος και αρα θα χαλασει και η μοστρα.
Τα φλιπ απ ειναι οντως πιο ασφαλη απο τα τζετ αλλα οχι τοσο οσο τα φουλφεις και επειδη το πιθανοτερο ειναι αν εχεις φλιπ απ να το εχεις παντα ανοιχτο, θα σου παρεχει την ιδια προστασια με το τζετ αλλα θα ειναι πολυ πιο βαρυ και αρα κουραστικο. Αν η δουλεια σου εχει να κανει με κουριερ ντελιβερι κλπ, που σημαινει οτι θα εισαι ολη μερα στο δρομο με το μηχανακι, για να αποφφυγεις το βαλε - βγαλε παρε ενα φλιπ απ, διαφορετικα μην προτιμησεις κατι αλλο περα του φουλφεις.
Pan (dvs)
30/06/2014, 21:27
Κατι που μας διαφευγει ειναι και το πως θα συμπεριφερθει ενα κρανος κατα τη στιγμη της πτωση αν ειναι ανοιγμενο.Ολες οι δοκιμες γινονται με το ανοιγομενο μερος κλειστο.