View Full Version : CSS στα Μέγαρα
gior-gos
08/07/2014, 19:15
Ride day στα Μέγαρα
Σαββατο 12/07, 09:00 π.μ.
http://www.superbikeschool.co.gr/california_css.php?id=10
roukos_x
08/07/2014, 19:34
ενδιαφερον αλλα...πανακριβο ρε γμτ....
Billymuse
08/07/2014, 19:36
ενδιαφερον αλλα...πανακριβο ρε γμτ....
Ειδικά εσένα (χωρίς ειρωνια) θα σε απελευθέρωνε και μετα το μάθημα θα είσαι άλλος άνθρωπος..
roukos_x
08/07/2014, 19:37
ελα!!!! ας μεινει στο συγκεκριμενο thread αυτο!!!:lol:
Billymuse
08/07/2014, 19:42
ελα!!!! ας μεινει στο συγκεκριμενο thread αυτο!!!:lol:
Δν είναι καθόλου για πλάκα, ναι μεν το κόστος είναι υψηλό. Αλλά αυτα που θα μάθεις θα σε κάνουν να αλλάξεις οδηγική συμπεριφορά
ανεξάρτητα το τι οδηγάς. Για μένα ειναι must...
roukos_x
08/07/2014, 19:44
μα 280 κ αυτοι???? να πω οτι με καθε επιπεδο ανεβαινε κ η τιμη να πω οκ!
αλλα 280 το καθενα??? πφφφ....κριμα..
Στο προγραμμα του CSS γραφει απλά "ΙΟΥΛΙΟΣ - JULY 2014"
Καπου διαβασα (οπότε και χρειάζεται επιβεβαίωση απο καποιον που ενδιαφερεται) οτι η ημερομηνια ειναι Σαββατο 12/07, 09:00 π.μ.
http://www.superbikeschool.co.gr/california_css.php?id=10
Το Σάββατο 12/7 εχει ride day στα μέγαρα και όχι σχολείο.:wave2:
καλα σου λεει ο μπιλυ και τα 280 ειναι πολυ λιγα με αυτο που θα νοιωθεις στο τελος του σχολειου. δεν περιγραφεται αυτο το συναισθημα. μπαγκοσμιος λεμε ;)
edit. ride ειναι τελικα αλλα παρολαυτα ισχουν τα ανωθι :D
roukos_x
08/07/2014, 19:55
θα τους παρω τηλ κ θα τους παζαρεψω να μου αφησουν 350 level 1 και 2..
-φιλαρακι πηρε κ λιγο απο 3, να το αφησω??
-αστο...
Billymuse
08/07/2014, 20:26
θα τους παρω τηλ κ θα τους παζαρεψω να μου αφησουν 350 level 1 και 2..
-φιλαρακι πηρε κ λιγο απο 3, να το αφησω??
-αστο...
το ενα και το 2 είναι αυτα που πρέπει να κάνεις το 3 ειναι για συνθήκες πίστας και πάει λέγοντας
gior-gos
08/07/2014, 21:53
Το Σάββατο 12/7 εχει ride day στα μέγαρα και όχι σχολείο.:wave2:
edit. ride ειναι τελικα αλλα παρολαυτα ισχουν τα ανωθι :D
Το ride day δηλαδη ειναι σαν ενα απλο track day;
Το ride day δηλαδη ειναι σαν ενα απλο track day;
Ναι. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι εκπαιδευτές γυρνάνε μαζί σου στην πίστα και είναι άμεσα διαθέσιμοι για να σου λύσουν όποια απορία και για να σου δείξουν ότι χρειάζεται.
Πάμε και δίνουμε 400 και 500 ευρώ για να πάρουμε το δίπλωμα και μας κάνουν μαθήματα άσχετοι και επικίνδυνοι. Κανονικά από το css θα επρεπε να το παίρνεις.
Απορώ μετά απο τόσα χρόνια δεν βρέθηκε κάποιος στο ίδιο επίπεδο να διδάσκει τα ίδια πράγματα σε καλύτερες τιμές πανελλαδικά; Να ευκαιρία για επιχέιρηση! :smokin:
sapila racing
09/07/2014, 10:16
Να ευκαιρία για επιχέιρηση! :smokin:
Ναι τρομερή ευκαιρία, τι να σου πω...
Ξέρεις εσύ καμμια επιχείρηση που να την βγάζει καθαρή μένοντας άπρακτη επι ενα χρόνο+ ?
280 το λεβελ ειναι καλη τιμη! μπορει να δυσκολευεται καποιος να τα βρει ειδικα στις παρουσες συνθηκες αλλα σαν τιμη ειναι καλη.
επισης οπως ειπαν και παραπανω 12/7 ειναι ride day και οχι σχολειο.
Πολλά είναι βρε παιδιά τα λεφτά αυτή την εποχή. Υπάρχει το σχολείο της αστυνομίας αλλά είναι για εσωτερική κατανάλωση. Και εμείς που κάναμε μια νύξη ως τμήμα να μας καλύψει η υπηρεσία τέτοια μαθήματα πήραμε τα @@@.
να κρινει καποιος που εχει κανει το σχολειο αν αξιζε που τα εδωσε να πω οκ.
να κρινει καποιος που δεν ξερει τι γινεται στο σχολειο ειναι λιγο ακυρο...
pipe_smoker
09/07/2014, 11:24
να κρινει καποιος που εχει κανει το σχολειο αν αξιζε που τα εδωσε να πω οκ.
να κρινει καποιος που δεν ξερει τι γινεται στο σχολειο ειναι λιγο ακυρο...
Ορθόν.
Άλλο "Δεν τα έχω", κι άλλο "Είναι ακριβό".
Άλλα όπως με τόσα και τόσα άλλα, μερικές φορές εννοούμε με τον ίδιο τρόπο δυο διαφορετικά πράγματα.
Ναι τρομερή ευκαιρία, τι να σου πω...
Ξέρεις εσύ καμμια επιχείρηση που να την βγάζει καθαρή μένοντας άπρακτη επι ενα χρόνο+ ?
Δεν λέμε να κάνεiς μια φορά το χρόνο. Να κάνεις μια φορά τον μήνα, την εβδομάδα, ότι είναι.
Αγαπάς τις μηχανές; είσαι καλός οδηγός; έχεις μεταδοτικότητα και υπομονή; δεν έχεις κάποια άλλη σταθερή-μόνιμη δουλεια; Γιατί οχι; 150 ευρώ απο το άτομο να παίρνεις που λεει ο λόγος, 20 άτομα να καθαρίζεις τον μήνα είσαι μεγιστάνας για αρχή. μετά βλέποντας και κάνοντας πας και σε άλλες μεγάλες πόλεις και ανεβαίνεις. Κανονικά δεν επρεπε να σας τα λεω αυτά, θα το κάνω μονος μου :D
Εγώ ρε σείς οταν εβγαλα δίπλωμα, δεν ειχα ανέβει ουτε σε 50αράκι, πηγα ανέβηκα στο Suzuki GSR 600, εκανα 7 μαθήματα, εδωσα και το πήρα χωρίς να ξέρω τπτ. Μετά απο λιγες μέρες είδα το twist of the wrist με τον Code να μου λεει για countersteering και εκαψα φλάτζα κεφαλής με αυτά που ακουγα. Το δοκίμασα και απορουσα πως εστριβα τόσο καιρό. Γιαυτό λεω οτι είναι και επικίνδυνοι οι εκπαιδευτές. Προσωπικά θέλω να δώσω λεφτά για CSS και θα έδινα και οτιδήποτε σχετικό. Ξέρεις πόσοι είναι σαν εμένα; ΠΑΡΑ πολλοί!
Ορθόν.
Άλλο "Δεν τα έχω", κι άλλο "Είναι ακριβό".
Άλλα όπως με τόσα και τόσα άλλα, μερικές φορές εννοούμε με τον ίδιο τρόπο δυο διαφορετικά πράγματα.
εχεις δικιο...ψυλλοι στα αχυρα...εδω ο αλλος δινει μαθημα επιχειρηματικοτητας και εμεις τον ΜΠαιζουμε! :lol:
pipe_smoker
09/07/2014, 11:32
....20 άτομα να καθαρίζεις τον μήνα....
Και παραπάνω θα καθαρίζεις:D
Αυτό που (απ'όσο καταλαβαίνω) σου λέει ο σαπίλας είναι ότι μια τέτοια προσπάθεια θα πήγαινε άπατη γιατί οι πίστες είναι κλειστές. Γι'αυτό και σου είπε "άπρακτη εδώ κι ένα χρόνο".
Τα μαθήματα πού θα τα κάνεις? Στο πάρκινγκ του Καρφούρ? Ή σε δημόσιο δρόμο να δώσεις δουλειά στο χάρο?
Στη θεωρία όλα καλά είναι. Στην πράξη άσ'το.
Και το πόσοι είναι σαν εσένα ή εμένα ή τον άλλο που θέλουν να κάνουν CSS και να μάθουν να οδηγούν μην παίρνεις κι όρκο.
Προτιμούν να μαζέψουν τα φράγκα που κοστίζουν τα 2 level και να τα κάνουν μια ελευθέρας για να ξυπνάνε την κυρά κομπρέσα που μένει απέναντι και να γυρνάει κεφάλι το γκομενάκι στην ξερογκαζιά.
ΥΓ. Δεν είναι μπηχτή κατά των φίλων ξετάπωτων εξατμίσεων. Τα είπαμε αυτά σε άλλο θρεντ. Παράδειγμα έφερα.
Και παραπάνω θα καθαρίζεις:D
Αυτό που (απ'όσο καταλαβαίνω) σου λέει ο σαπίλας είναι ότι μια τέτοια προσπάθεια θα πήγαινε άπατη γιατί οι πίστες είναι κλειστές. Γι'αυτό και σου είπε "άπρακτη εδώ κι ένα χρόνο".
Τα μαθήματα πού θα τα κάνεις? Στο πάρκινγκ του Καρφούρ? Ή σε δημόσιο δρόμο να δώσεις δουλειά στο χάρο?
Στη θεωρία όλα καλά είναι. Στην πράξη άσ'το.
Και το πόσοι είναι σαν εσένα ή εμένα ή τον άλλο που θέλουν να κάνουν CSS και να μάθουν να οδηγούν μην παίρνεις κι όρκο.
Προτιμούν να μαζέψουν τα φράγκα που κοστίζουν τα 2 level και να τα κάνουν μια ελευθέρας για να ξυπνάνε την κυρά κομπρέσα που μένει απέναντι και να γυρνάει κεφάλι το γκομενάκι στην ξερογκαζιά.
ΥΓ. Δεν είναι μπηχτή κατά των φίλων ξετάπωτων εξατμίσεων. Τα είπαμε αυτά σε άλλο θρεντ. Παράδειγμα έφερα.
ΤΙ?
ΔΛΔ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ??????????
319835 :lol::lol::lol:
pipe_smoker
09/07/2014, 11:43
ΤΙ?
ΔΛΔ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ??????????
319835 :lol::lol::lol:
Μην είσαι απαισιο(δοξο)ς.
Και προπάντων μη γίνεις στριπτιτζής:lol:
Ομολογώ οτι το θέμα με τις κλειστές πίστες δεν το σκέφτηκα. Ζούμε και Ελλαδιστάν ρε γμτ
Μπροστά στα λεφτά που κοστίζει η μηχανή, ο εξοπλισμός, τα διπλώματα, τα εξτραδάκια και τα αρχικα service τα λεφτά του css είναι αστεία.
Και στο κάτω κάτω δεν τα δίνεις και φεύγεις. Σου μαθαίνουν πως να αξιοποιήσεις σωστά αυτό που αγόρασες. Dafaq δηλαδή με την αναποδιά μας σαν λαός.
ΑΝ δεν ήμουν επαρχία θα είχα κάνει ότι σχολείο κυκλοφορεί
RaGe_Raptor
09/07/2014, 12:25
στην επαρχία γινόντουσαν τα καλύτερα σχολεία...(SERRES)
gior-gos
09/07/2014, 13:30
Ναι. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι εκπαιδευτές γυρνάνε μαζί σου στην πίστα και είναι άμεσα διαθέσιμοι για να σου λύσουν όποια απορία και για να σου δείξουν ότι χρειάζεται.
:a013:
επισης οπως ειπαν και παραπανω 12/7 ειναι ride day και οχι σχολειο.
Ενημερωνω το αρχικο post για να μη μπερδευτει καποιος.
Σωστά είπες γινόταν. Πλέον η πίστα των Σερρών είναι μόνο για ΓΑ-Moto GTP! Τουλάχιστον μέχρι να την φτιάξουν
Σε περίπτωση που κάποιος το σκέφτεται, να πω απλά ότι το CSS αξίζει και με το παραπάνω. Εκτός αν είσαι παντελώς ανεπίδεκτος, βγαίνεις ΑΛΛΟΣ οδηγός, μέσα σε μία μόλις ημέρα.
Κι όταν το πλήρωσα εγώ, είχε 300€.
giannis23
09/07/2014, 17:52
ουτως η αλλως ο δασκαλος οδηγησης δεν μου δειχνει και τιποτα ιδιαιτερο...μετα στα school με την μηχανη μου... και εχω μια απορια στα school οι εκπαιδευτες ειναι αγωνιστικοι? Ο.ο
pipe_smoker
09/07/2014, 18:29
και εχω μια απορια στα school οι εκπαιδευτες ειναι αγωνιστικοι? Ο.ο
Τί ειναι ο "αγωνιστικος εκπαιδευτης"?
Πως λεμε "αγωνιστικους χαιρετισμους"?
Billymuse
09/07/2014, 18:43
Τί ειναι ο "αγωνιστικος εκπαιδευτης"?
Πως λεμε "αγωνιστικους χαιρετισμους"?
:lol: πιθανόν να εννοέι αμα οι εκαπιδευτές οδηγάνε πιο αγωνιστικά(καθαρά για πιστα) παρά σαν τους οδηγούς στους δρόμους κυκλοφορίας
Μήπως εννοεί "αγωνιζόμενοι"; :P
giannis23
09/07/2014, 19:51
χαχαχαχα i just made a huge mistake... αγωνιζομενοι εννοω... αν λαμβανουν μερος σε αγωνες
χαχαχαχα i just made a huge mistake... αγωνιζομενοι εννοω... αν λαμβανουν μερος σε αγωνες
Κάποιοι ναι κάποιοι όχι, αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο. Το σχολείο δεν αφορά την αγωνιστική οδήγηση, αλλά τη σωστή και δομημένη οδήγηση δίτροχου γενικότερα. Γι'αυτό και βλέπεις απο gixxer, μέχρι σκούτερ και Harley:wave2:
ειναι προτιμοτερο να το βλεπει κανεις ετσι (https://www.facebook.com/photo.php?v=780578998627395&set=vb.482372061781425&type=2&theater) :)
giannis23
09/07/2014, 23:20
α οκ.. απλα ειχα απορια πως εκπαιδευτηκαν για να γινουν εκπαιδευτες,γι αυτο θεωρησα οτι ειναι αγωνιζομενοι...
α οκ.. απλα ειχα απορια πως εκπαιδευτηκαν για να γινουν εκπαιδευτες,γι αυτο θεωρησα οτι ειναι αγωνιζομενοι...
ΜΕ Ροένες και Ροέξια είναι τα παιδιά. SuperSport καταστάσεις ναούμε. που πα ρε γιδοβοσκέ με το χάρλει ντεϊβιντσον; αντε να πιεις καμια "μπαντ" σε κανα σαλούν :D
Λογικά μετά απο το level 4 και κανα 10-20 prive συνεδρείες στην πίστα θα τους επελεξαν για να διδάσκουν.
ΜΕ Ροένες και Ροέξια είναι τα παιδιά. SuperSport καταστάσεις ναούμε. που πα ρε γιδοβοσκέ με το χάρλει ντεϊβιντσον; αντε να πιεις καμια "μπαντ" σε κανα σαλούν :D
Λογικά μετά απο το level 4 και κανα 10-20 prive συνεδρείες στην πίστα θα τους επελεξαν για να διδάσκουν.
Απλά πιάνομαι απο το δικό σου ποστ, αν θέλετε να μάθετε είναι απο τα καλύτερα σχολεία που υπάρχουν και τα 280€ του κάθε level είναι η καλυτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος που καβαλάει.
Οπότε, μην ασχολείστε με το ποιος είναι αυτός που θα σας διδάξει αλλά το τι μπορείται να μάθετε εσείς. Και σας υπόσχομαι ότι μετά από κάθε level θα βγαίνετε καλυτεροι και ασφαλέστεροι στο δρόμο.
Απλά πιάνομαι απο το δικό σου ποστ, αν θέλετε να μάθετε είναι απο τα καλύτερα σχολεία που υπάρχουν και τα 280€ του κάθε level είναι η καλυτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος που καβαλάει.
Οπότε, μην ασχολείστε με το ποιος είναι αυτός που θα σας διδάξει αλλά το τι μπορείται να μάθετε εσείς. Και σας υπόσχομαι ότι μετά από κάθε level θα βγαίνετε καλυτεροι και ασφαλέστεροι στο δρόμο.
Αν διαβάσεις πιο πανω τι έγραψα θα καταλάβεις οτι το λεω με χιουμοριστική διάθεση :cool:
Για να καταλάβεις ήδη έκλεισα θέση για τις Σέρρες τον Σεπτέμβριο μιας και απότι βλέπω θα στρώσουν και καινούρια άσφαλτο και θα γίνει πάλι πίστα για μηχανές δρόμου και όχι για enduro.
θα σας ενημερώσω για το τι αποκομισα!
pipe_smoker
10/07/2014, 10:49
χαχαχαχα i just made a huge mistake...
Σιγά το huge mistake.
Huge mistake έκανα εγώ μια φορά που ξέχασα να στρίψω κι έφυγα ευθεία:lol:
Πήγαινε κάνε σχολείο για να μάθεις να αποφεύγεις τα πραγματικά huge mistakes κι ας τους λες και "συντρόφους αγωνιστές" τους δασκάλους:beer:
ΥΓ. Και συμπληρώνοντας αυτό που είπε ο Sniper, όποιος δεν έχει τα 280€ ή επιμένει να είναι διστακτικός για το αν αξίζει να τα δώσει, μπορεί να δοκιμάσει και το ride day στο οποίο αναφέρεται και το θρεντ, που όπως αναφέρει αυτή η σελίδα (http://www.superbikeschool.co.gr/css_news.php?id=121) κοστίζει συνολικά 60€ (για 5 session Χ 23 λεπτά) ή 15€ το session.
Μόνο σε καλό νομίζω μπορεί να του βγει.
εγώ δεν κατάλαβα ΤΙ αγοράζεις με 3 κατοστάρικα.... Μισό κιλό πατάτες? ένα ζευγάρι λάστιχα? 3 σφραγίσματα στον οδοντίατρο?
ΠΩΣ κρίνουν μερικοί εδώ μέσα εξ καθέδρας ότι δεν είναι πολλά 300 ευρώ, απλά "εσύ" δεν τα έχεις?
50 ευρώ κοστίζει η είσοδος στην πίστα, τα υπόλοιπα 230 (για την τωρινή τιμή μιλάω) σε τι αντιστοιχούν?
Μία σχολή οδήγησης εξουσιοδοτημένη από το κράτος, πληρώνεται περίπου τα ίδια χρήματα για να βγει το δίπλωμα οδήγησης και αυτό αφορά 15-20 ώρες εκπαίδευσης. Στο σχολείο παραπάνω, μέσα σε 6-8 ώρες βγάζουν 300... Παρακαλώ ας μην μπούμε στην διαδικασία τσουβαλιάσματος δασκάλων οδήγησης και λέμε το μακρύ και το κοντό μας περί ανικανότητας και λαδώματος... υπάρχουν και δάσκαλοι που αξίζουν. Το θέμα είναι ότι δουλεύουν κάποιες ώρες παραπάνω και παίρνουν πολλές φορές έναν άσχετο που η μόνη σχέση του με δίκυκλο είναι το ποδήλατο και καταφέρνουν να τον βγάλουν στο δρόμο και να οδηγεί. Όχι κάποιον που οδηγεί ήδη και θέλει απλά να γίνει καλύτερος... Άρα διδάσκουν διαφορετικά πράγματα πάνω στη μοτοσυκλέτα.
Δεν μειώνω τις γνώσεις των εκπαιδευτών του CSS τουναντίον θεωρώ ότι είναι αξιοθαύμαστες, η αιχμή μου είναι ως προς το "δεν είναι ακριβά τα 300". Δηλαδή πόσα είναι ακριβά? τα 500? τα 1000 ίσως??? καλά είναι να τα αφήσω? άμα είναι να γίνεις οδηγάρα και να ξύνεις σκουλαρίκι, δίνεις και 2000 ευρώ? Ας επανέλθουμε στην σκληρή πραγματικότητα του πόσα έχει η τσέπη μας μέσα αυτή τη στιγμή, και ας αναλογιστούμε και τι είναι τα 300 ευρώ στις μέρες μας. Το ότι κάποιος φτιάχνει μία επιχείρηση που δουλέυει 5 φορές τον χρόνο δεν σημαίνει ότι σε αυτές τις 5 φορές πρέπει να βγάζει όσα βγάζουμε οι περισσότεροι δουλεύοντας 10ωρα κάθε μέρα.... Για να το παίζει αυτός ωραίος πάνω στο ss, πίνοντας φρεντάκι παρεΐζοντας στο τάδε μαγαζί με αξεσουάρ, ή να αρθρογραφεί για το χαρτζιλίκι του στον πλούσιο ελεύθερό του χρόνο.
Πραγματικά ΕΙΝΑΙ χρήσιμα αυτά τα μαθήματα και αυτοι οι άνθρωποι ΕΧΟΥΝ να προσφέρουν με τις γνώσεις τους, όμως στα 300 δεν είναι προσφορά, αλλά εκμετάλλευση κατά τη γνώμη μου. Ας προσγειωθούν στην Ελλάδα και αν θέλουν να προσφέρουν γνώση αλλά και να δουλέψουν με πολύ κόσμο ας ρίξουν λίγο την ταρίφα... και ας απολαύσουν το έργο τους βλέποντας λιγότερους δικυκλιστές να σκοτώνονται κάθε χρόνο, από άγνοια ή μαλακία... Και άλλοι υπήρξαν γνώστες στην Ελλάδα, και μάλιστα οδηγοί αγώνων με διακρίσεις αλλά το ενδιαφέρον τους και η γνώση τους, τους απέτρεψαν από το να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη του κάθε νιούφη.... αντιθέτως προσέφεραν έμπρακτα και αφιλοκερδώς. Τραγική η σύγκριση....
Τεσπα, τα παραπάνω τα γράφω έχοντας παρακολουθήσει δύο σχολεία στη ζωή μου και αν και τα 300 μου φάνηκαν υπερβολικά, πιο υπερβολικός μου φάνηκε ο τρόπος μερικών να πουν ότι "τα 300 δεν είναι πολλά".
Άντε πέστε να με φάτε τώρα...
Πάντως νομίζω ότι το θέμα είναι οντοπικ σαν συζήτηση περί "css στα μέγαρα" αν όχι ας μεταφερθεί σε νέα συζήτηση...
....
ΥΓ. Και συμπληρώνοντας αυτό που είπε ο Sniper, όποιος δεν έχει τα 280€ ή επιμένει να είναι διστακτικός για το αν αξίζει να τα δώσει, μπορεί να δοκιμάσει και το ride day στο οποίο αναφέρεται και το θρεντ, που όπως αναφέρει αυτή η σελίδα (http://www.superbikeschool.co.gr/css_news.php?id=121) κοστίζει συνολικά 60€ (για 5 session Χ 23 λεπτά) ή 15€ το session.
Μόνο σε καλό νομίζω μπορεί να του βγει.
Όχι, αν δεν ξέρεις τι κάνεις ή τι πρέπει να κάνεις δεν έχει καμία αξία η συμμετοχή σε Ride day γιατί πολύ απλά θα κάψεις βενζινη τζάμπα κα μπορεί να εισαι κι επικίνδυνος για τους υπόλοιπους.
Σίγουρα θα σε προσέξουν οι εκπαιδευτές μέσα την πίστα και πιθανώς να σε πιάσουν να σου πουν 1-2 πράγματα αλλά πιθανότατα να τους κοιτάς με απορία αν δεν ξέρεις για ποιο πραγμα μιλάνε.
....
Άντε πέστε να με φάτε τώρα...
Πάντως νομίζω ότι το θέμα είναι οντοπικ σαν συζήτηση περί "css στα μέγαρα" αν όχι ας μεταφερθεί σε νέα συζήτηση...
Δεν θα σε φάμε, ο καθένας έχει την άποψή του.
Επίσης ο καθένας κοστολογεί την πιθανή του αναπηρία ή τον θανατό του ανάλογα τα οικονομικά του.
kostas777
10/07/2014, 11:19
@stam2
Είναι λίγο ανακριβές το «300», εγώ π.χ. έκανα με 248.. x3 levels μας κάνει 744. Για να βγάλεις «δίπλωμα» οδήγησης αυτοκινήτου πόσα είναι;
Bladerunner
10/07/2014, 11:31
Τεσπα, τα παραπάνω τα γράφω έχοντας παρακολουθήσει δύο σχολεία στη ζωή μου
Κάποιο απ΄αυτά τα δύο ήταν το CSS; 'Η εννοείς έκανες τα δύο πρώτα levels του συγκεκριμένου σχολείου;
Για εμας (τους δικικλιστες εννοω)που εχουμε και δαπανουμε καποια χιλιαρικα για την αγορα μιας μοτο,πιστευω οτι τα 300 ειναι λογικο ποσο....
Αν ειχα τον χρονο θα το ηθελα να παρακολουθησω καποια στιγμη ενα σχολειο.
εγώ δεν κατάλαβα ΤΙ αγοράζεις με 3 κατοστάρικα.... Μισό κιλό πατάτες? ένα ζευγάρι λάστιχα? 3 σφραγίσματα στον οδοντίατρο?
ΠΩΣ κρίνουν μερικοί εδώ μέσα εξ καθέδρας ότι δεν είναι πολλά 300 ευρώ, απλά "εσύ" δεν τα έχεις?
.......
τα περισσότερα είναι royalty fees που δίνει η ελληνική εταιρεία στην εταιρεία του keath code για να χρησιμοποιεί το όνομα της
υπάρχουν και ποιο φθηνές λύσεις αλλά λιγότερο εμπορικές. π.χ. πέρνεις έναν παλιο εκπαιδευτή / παλιό αγωνιζόμενο κτλ κτλ του δίνεις ένα αντίτημο, πληρώνεις τη μέρα τη δικιά σου και τη δικιά του στη πίστα και τα έξοδα του και κάνεις ένα προσωπικό session. τελικά άμα τα βάλεις κάτω η διαφόρα στα έξοδα είναι μικρή.
κατ΄τά άλλα επαναλαμβάνω: royalty fees
Vagelis26b
10/07/2014, 12:41
Τελικα trackday θα ειναι??Λεμε να ερθουμε απο Σαλαμινα μ ενα φιλο να παρουμε ματι,γτ χρηματα να μπουμε πιστα δεν.........Θα ειναι κλασικα ελευθερη η εισοδος στον χωρο των πιτς οπως συνηθως???
Vagelis26b
10/07/2014, 14:35
???
....................
ΠΩΣ κρίνουν μερικοί εδώ μέσα εξ καθέδρας ότι δεν είναι πολλά 300 ευρώ, απλά "εσύ" δεν τα έχεις?...
με βαση την απαντηση του απο κατω μου πρωτα απ' ολα...
............
Επίσης ο καθένας κοστολογεί την πιθανή του αναπηρία ή τον θανατό του ανάλογα τα οικονομικά του.
και κατοπιν τουτου αναρωτιεμαι κι εγω με τη σειρα μου ''πως κρινουν μερικοι εδω μεσα οτι αξιζει λιγοτερα το σχολειο σαν σχολειο? ποσα λιγοτερα και γιατι? και πως διαολο εχουνε κι αποψη ειδικα αυτοι οι καποιοι αν δεν το εχουν κανει?''
και καπου εδω να πουμε οτι δεν ειναι απαραιτητο να παει καποιος για css που στοιχιζει 280 το λεβελ, παει και κανει απλα ενα rs και ηδη ειναι υπερπληρης. τωρα αν θελει να συνεχισει....
Τελικα trackday θα ειναι??Λεμε να ερθουμε απο Σαλαμινα μ ενα φιλο να παρουμε ματι,γτ χρηματα να μπουμε πιστα δεν.........Θα ειναι κλασικα ελευθερη η εισοδος στον χωρο των πιτς οπως συνηθως???
ναι.
Η τιμή είναι όντως υψηλή δεδομένων των συνθηκών.
Το σχολείο όντως βοηθάει ΠΟΛΥ αλλά -μην τρελαθούμε κιόλας- δεν τίθεται θέμα ζωής ή θανάτου...
Η τιμή είναι όντως υψηλή δεδομένων των συνθηκών....
την τιμη την βρισκουμε υψηλη δεδομενων των δικων ΜΑΣ συνθηκων. ;)
giannis23
10/07/2014, 20:34
δεν το ειπα με την σκεψη του οτι " οι εκπαιδευτες πρεπει να εχουν κατεβει στα πρωταθληματα,να αναβουν τσιγαρο αποτο ξυσιμο στις στροφες και να οδηγουν ss" δεν ηξερα τιποτα γι αυτο ρωτησα :P :P τωρα ο καθενας εχει τα γουστα του αλλος harley αλλος ss αλλος naked :P οτι μας αρεσει
εννοειται οτι θα παω σε σχολειο μετα το διπλωμα..και μερες για να τρεξω μονος μου..και αν δεν ειμαι σε θεση να παωτωρα λαμια-σερρες με την μηχανη,θα την φορτωνω στο 4x4 ;) :) και ναι μεν τα 280 ευρω κυριως επειδη η εποχη ειναι τετοια φανταζουν πολλα,αλλα αν σκεφτεις απο ποσους κινδυνους μπορει να σε βγαλει η γνωση που θα παρεις τα αξιζει πιστευω..
Κάποιο απ΄αυτά τα δύο ήταν το CSS; 'Η εννοείς έκανες τα δύο πρώτα levels του συγκεκριμένου σχολείου;
όχι ΔΕΝ έχω κάνει το CSS.
Δεν θα σε φάμε, ο καθένας έχει την άποψή του.
είναι λίγο υπερβολικό το επιχείρημα.... δηλαδή όσοι δεν πάνε στο CSS κινδυνεύουν από αναπηρία ή θάνατο...? απορώ πως δεν έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι από αίμα ακόμα....
με βαση την απαντηση του απο κατω πάνω μου πρωτα απ' ολα...
και κατοπιν τουτου αναρωτιεμαι κι εγω με τη σειρα μου ''πως κρινουν μερικοι εδω μεσα οτι αξιζει λιγοτερα το σχολειο σαν σχολειο? ποσα λιγοτερα και γιατι? και πως διαολο εχουνε κι αποψη ειδικα αυτοι οι καποιοι αν δεν το εχουν κανει?''
και καπου εδω να πουμε οτι δεν ειναι απαραιτητο να παει καποιος για css που στοιχιζει 280 το λεβελ, παει και κανει απλα ενα rs και ηδη ειναι υπερπληρης. τωρα αν θελει να συνεχισει....
Η άποψη δεν είναι περί του σχολείου... είναι περί του οικονομικού και περί του τρόπου με τον οποίο κάποιοι εκφράζονται και λένε ότι είναι λίγα τα 300 στις μέρες μας.
την τιμη την βρισκουμε υψηλη δεδομενων των δικων ΜΑΣ συνθηκων.
αντιστοίχως την τιμή την βρίσκουμε χαμηλή δεδομένων των δικών ΜΑΣ συνθηκών.
Τεσπα, προσωπικά καλύφθηκα από τα λεγόμενα του Spyro που λέει ότι τα περισσότερα αφορούν τα κερατιάτικα για το όνομα του CSS. Βέβαια εδώ δεν ξέρω τι με απογοητεύει περισσότερο, η ίδια η τιμή ή ότι ακόμα και σε ένα τέτοιο κλειστό χώρο πληρώνουμε εισαγόμενο προϊόν....
Όμως, ειλικρινά εύχομαι να περάσετε καλά όσοι πάτε.
Οπότε σόρρυ αλλά δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε και τι καταφέρνει κάποιος εκεί.
είναι λίγο υπερβολικό το επιχείρημα.... δηλαδή όσοι δεν πάνε στο CSS κινδυνεύουν από αναπηρία ή θάνατο...? απορώ πως δεν έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι από αίμα ακόμα....
Περίεργο... Τόσα χρόνια αποκαλούν τα μηχανάκια σκοτώστρες, πιθανώς επειδή τη νύχτα που κοιμόμαστε αυτά ξυπνούν και πάνε και σκοτώνουν ανυποψιάστους αθώους.
Η άποψη δεν είναι περί του σχολείου... είναι περί του οικονομικού και περί του τρόπου με τον οποίο κάποιοι εκφράζονται και λένε ότι είναι λίγα τα 300 στις μέρες μας.
Αν εσένα έρθουν και σου πουλησουν μια καινουργια Φερράρι 10.000€ θα πεις ότι είναι ακριβή ή φτηνή; Δεν γίνεται να δίνουμε χιλιαρικα για τη μηχανή, κράνη, μπουφάν, γαντια, μποτες, εξατμίσεις κλπ κλπ και τα 300 μας φαίνονται πολλά.
Τεσπα, προσωπικά καλύφθηκα από τα λεγόμενα του Spyro που λέει ότι τα περισσότερα αφορούν τα κερατιάτικα για το όνομα του CSS. Βέβαια εδώ δεν ξέρω τι με απογοητεύει περισσότερο, η ίδια η τιμή ή ότι ακόμα και σε ένα τέτοιο κλειστό χώρο πληρώνουμε εισαγόμενο προϊόν....
Σε κλειστους χώρους αιώνες τωρα παιζει "εκμεταλλευση". Νομος της φύσης.
Αυτό είναι σίγουρο.
harris_x
11/07/2014, 09:34
καλό θα ήταν όσοι δεν έχουν κάνει CSS να μην κρίνουν την τιμή του και ιδιαίτερα αν αξίζει να έχει αυτή την τιμή.
το κόστος του σε σχέση με αυτά που προσφέρει είναι σε λογικά επίπεδα ακόμα και για την περίοδο που διανύουμε.
Από την στιγμή που οι 2 πίστες στην Ελλάδα είναι σε μέτρια κατάσταση, κατα ποσο επηρρεάζει την ποιότητα των μαθημάτων του CSS?
kostas777
11/07/2014, 09:50
Η τιμή στην Αμερική είναι $390-$490 αναλόγως την πίστα.
Περισσότερες πληροφορίες και εντυπώσεις από αναβάτες: http://www.yelp.com/biz/california-superbike-school-los-angeles
@Vice, δεν την επηρρεάζει καθόλου
sapila racing
11/07/2014, 10:12
@Vice, δεν την επηρρεάζει καθόλου
Στα Μέγαρα ΟΚ, αλλά Σέρρες δεν παίζει να γίνει μάθημα με τετοιο πετροπόλεμο.
kostas777
11/07/2014, 10:33
Στα Μέγαρα ΟΚ, αλλά Σέρρες δεν παίζει να γίνει μάθημα με τετοιο πετροπόλεμο.
Έχω ακούσει ότι γίνεται μάθημα χωρίς προβλήματα, ακόμη και προπόνηση αν δεν είναι πολλά μηχανάκια μέσα. Δεν έχω πάει βέβαια.
Πάντως με τις ταχύτητες και γραμμές του CSS δεν νομίζω να υπάρχει θέμα, αρκεί να μη γλυστράει.
HelenKoR
11/07/2014, 10:48
Stam2 αν επιτρέπεται, ποια σχολεία έχεις κάνει και σε ποια πίστα;
sapila racing
11/07/2014, 11:09
Έχω ακούσει ότι γίνεται μάθημα χωρίς προβλήματα, ακόμη και προπόνηση αν δεν είναι πολλά μηχανάκια μέσα. Δεν έχω πάει βέβαια.
Πάντως με τις ταχύτητες και γραμμές του CSS δεν νομίζω να υπάρχει θέμα, αρκεί να μη γλυστράει.
Δεν είναι θέμα ταχύτητας/γλυστρίματος.
Στα μαθήματα υπαρχουν ασκήσεις οπου ο μαθητης ακολουθεί τον εκπαιδευτή κι αυτό δεν γίνεται με πετροπόλεμο. Η πίστα δυστυχώς πετάει πολύ πράμα στον πίσω.
..............
αρα δεν εχεις κανει σχολειο (που σημαινει οτι δεν εχεις ιδεα τι κανεις εκει περα) και παρ' ολα αυτα εχεις αποψη. την σοβαροτητα αυτης της αποψης ο καθενας μπορει να το κρινει με βαση την λογικη του.
απο κει και περα:
1. η τιμη αντιστοιχει σε καποιο προιον. εγω την βρισκω λογικη με βαση το προιον, εσυ δεν εχεις ιδεα για ποιο προιον μιλαμε.
και
2.ας ειχαμε code να μην πληρωνουμε ''κερατιατικα''. αλλα εδω εχουμε rs και css και το ιδιο το κρατος επιμενει να δινει διπλωματα με βαση οχταρια, αργη-γρηγορη ευθεια και με ερωτησεις τυπου ''τι ειναι απαραιτητο για εναν μοτοσυκλετιστη (α)κρανος (β)τηγανι (γ)στρινγκ''. οταν λοιπον καταφερουμε να λυσουμε τα βασικα και αυτονοητα μετα μπορουμε να παμε και σε δευτερευουσες αναζητησεις. μεχρι τοτε για την ασφαλεια μας πρεπει να πληρωνουμε δυστυχως.
.......αλλα εδω εχουμε rs και css και το ιδιο το κρατος επιμενει να δινει διπλωματα με βαση οχταρια, αργη-γρηγορη ευθεια και με ερωτησεις τυπου ''τι ειναι απαραιτητο για εναν μοτοσυκλετιστη (α)κρανος (β)τηγανι (γ)στρινγκ''. ......
ελπίζω να μην υποννοείς οτι θα πρεπε να δείνουμε διπλώματα με βάση τα μαθήματα τύπου rs και css
:confused:
ελπίζω να μην υποννοείς οτι θα πρεπε να δείνουμε διπλώματα με βάση τα μαθήματα τύπου rs και css
:confused:
οχι css.
αλλα τις αρχες που δινει το rs (ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΛΕΩ!!!!) θα επρεπε να ειναι βασικη προυποθεση να τις γνωριζει καποιος για να παρει διπλωμα για μοτοσυκλετα.
@helenkor με συγχωρείς αλλά δεν σκοπεύω να δώσω βιογραφικό της μοτοσυκλετιστικής μου εμπειρίας εδω μέσα, και ειδικά όταν παίρνω απαντήσεις σαν του moderator απο πάνω...
@TROOPER Για τη σοβαρότητά της άποψής μου δεν περιμένω να κριθώ από εσένα όταν δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς και να επεξεργαστείς αυτά που έχω εκφράσει παραπάνω και μου απαντάς ότι "δεν έχω κάνει σχολείο". Εκτός και αν δεν υπολογίζεις τα υπόλοιπα σχολεία που λειτουργούν χρόνια στην Ελλάδα...?
Μερικοί εδώ μέσα την έχουν "δει" πολύ γνώστες, και δεν προχωράει καλά αυτό. Και κυρίως δεν προχωράει όταν φοράνε και το τουπέ "εγώ ξέρω, εσύ δεν ξέρεις".
Προφανώς αν έδωσες 300 είναι λογικό να απαντάς έτσι, αλλά όχι και δικαιολογημένο. Το προιόν για το οποίο μιλάμε είναι μαθήματα οδήγησης μοτοσυκλέτας και όχι οδήγηση F16. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που διδάσκουν στην Ελλάδα. Και επαναλαμβάνω το ότι δεν πας σε μάθημα οδήγησης δεν είναι συνώνυμο του δεν φοράω κράνος, ή του υπογράφω την θανατική μου καταδίκη. Το σχολείο προσφέρει μία καλύτερη γνώση του τι κάνουμε, γιατί το κάνουμε, πως δουλεύει, κλπ που προφανώς απασχολεί όσους ενδιαφέρονται να αυξήσουν την ικανότητά τους και να προστατευτούν ενάντια στους πολλούς κινδύνους που απειλούν καθημερινά τον Έλληνα μοτοσυκλετιστή. Σαφώς ο κάθε άνθρωπος ανάλογα των οικονομικών του κρίνει διαφορετικά το αντίτιμο, όμως να μην λέμε και λίγα τα 300 ευρώ στις μέρες αυτές που άλλοι παίρνουν 550 ευρώ μισθό δουλεύοντας 10ωρα.....
Οποιος κατάλαβε κατάλαβε, δεν θα ήθελα να το συνεχίσω άλλο, γιατί η παρατήρησή μου από παρένθεση έγινε αγκύλη, και από αγκύλη κοντεύει να γίνει παράγραφος....
Το προιόν για το οποίο μιλάμε είναι μαθήματα οδήγησης μοτοσυκλέτας
Όχι, το CSS δεν είναι μάθημα οδήγησης μοτοσικλέτας, (ότ)αν το κάνεις θα το καταλάβεις.
:wave2:
@helenkor με συγχωρείς αλλά δεν σκοπεύω να δώσω βιογραφικό της μοτοσυκλετιστικής μου εμπειρίας εδω μέσα, και ειδικά όταν παίρνω απαντήσεις σαν του moderator απο πάνω...
@TROOPER Για τη σοβαρότητά της άποψής μου δεν περιμένω να κριθώ από εσένα όταν δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς και να επεξεργαστείς αυτά που έχω εκφράσει παραπάνω και μου απαντάς ότι "δεν έχω κάνει σχολείο". Εκτός και αν δεν υπολογίζεις τα υπόλοιπα σχολεία που λειτουργούν χρόνια στην Ελλάδα...?
Μερικοί εδώ μέσα την έχουν "δει" πολύ γνώστες, και δεν προχωράει καλά αυτό. Και κυρίως δεν προχωράει όταν φοράνε και το τουπέ "εγώ ξέρω, εσύ δεν ξέρεις".
Προφανώς αν έδωσες 300 είναι λογικό να απαντάς έτσι, αλλά όχι και δικαιολογημένο. Το προιόν για το οποίο μιλάμε είναι μαθήματα οδήγησης μοτοσυκλέτας και όχι οδήγηση F16. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που διδάσκουν στην Ελλάδα. Και επαναλαμβάνω το ότι δεν πας σε μάθημα οδήγησης δεν είναι συνώνυμο του δεν φοράω κράνος, ή του υπογράφω την θανατική μου καταδίκη. Το σχολείο προσφέρει μία καλύτερη γνώση του τι κάνουμε, γιατί το κάνουμε, πως δουλεύει, κλπ που προφανώς απασχολεί όσους ενδιαφέρονται να αυξήσουν την ικανότητά τους και να προστατευτούν ενάντια στους πολλούς κινδύνους που απειλούν καθημερινά τον Έλληνα μοτοσυκλετιστή. Σαφώς ο κάθε άνθρωπος ανάλογα των οικονομικών του κρίνει διαφορετικά το αντίτιμο, όμως να μην λέμε και λίγα τα 300 ευρώ στις μέρες αυτές που άλλοι παίρνουν 550 ευρώ μισθό δουλεύοντας 10ωρα.....
Οποιος κατάλαβε κατάλαβε, δεν θα ήθελα να το συνεχίσω άλλο, γιατί η παρατήρησή μου από παρένθεση έγινε αγκύλη, και από αγκύλη κοντεύει να γίνει παράγραφος....
α)για ποιον μοντερειτορ μιλας?
β)δεν με απασχολει απο ποιον περιμενεις να κριθεις. σου ειπα οτι δεν εισαι σε θεση να κρινεις ενα προιον που δεν εχεις αγορασει και συνεχιζεις να λες οτι επειδη δεν μπορεις να το αγορασεις το προιον ειναι υπερεκτιμημενο και για να υπεραμυνθεις της θεσης σου πετας ενα ''δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς και να επεξεργαστείς αυτά που έχω εκφράσει παραπάνω'' το οποιο φυσικα ειναι για να δημιουργησεις εντυπωσεις τις οποιες γραφω στις σιντι μου.
μερικοι λοιπον εδω μεσα ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ξερουν ενω δεν εχουν ιδεα και μας εχουνε κατσικωθει κι απο πανω κουβαλωντας την αγνοια τους (οπως βλεπεις κι εγω μπορω να γινω αιχμηρος).
προφανως αν εχεις δωσει 300 ευρω για οδηγηση f-16 περιμενω εναγωνιως να μου στειλεις στοιχεια για το συγκεκριμενο σχολειο.
το να επιμενεις οτι ξερεις τι προσφερει ενα σχολειο που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ αν μη τι αλλο μπορει να χαρακτηριστει ηλιθιο (και μην παρεξηγηθεις. ειναι ηλιθιο).
αν λοιπον κατσεις να σκεφτεις οτι καποιος δινει 6-7-8-10-15 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για να παρει μοτοσυκλετα και αλλο 1 ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ (πανω-κατω) για τον απαραιτητο εξοπλισμο ε ειναι τουλαχιστον βλακωδες να ακουω οτι τα 300 για να ειμαστε ασφαλεις ειναι πολλα.
αν καταλαβες καταλαβες. ουτως η αλλως μην το συνεχισεις γιατι η παρατηρηση περα απο αστοχη τινει να γινει κουραστικη λογω αστοχιας.
λοιπον μαγκες τα μοτορια ειναι ακριβο χομπι και οποιος δεν μπορει να ανταπεξελθει, μπορει να παρει κανα πατινι απο τα τζαμπο.
δεν μπορεις ρε φιλε με 550 μισθο να συντηρισεις μοτορι, πολυ απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, οποτε αφηστε το κλαμα και μην μας ζαλιζετε τα @@κια μας.
και συγνωμη κιολας αλλα καποιοι θεωρουν πολλα τα 300 για ενα μαθημα σε πιστα με θεωρια και πραξη συντασομενο μετα απο ερευνες κτλ κτλ???
ορισμενοι δεν εχουν καμια επαφη με την πραγματικοτιτα...
akis_trevor
11/07/2014, 13:48
να ρωτησω ρε παιδες κατι το οποιο δεν ειναι 100% πανω στο θεμα αυτο αλλα εχει σχεση.
αποσο ξερω παιζει το css και το rs.το πρωτο κανει μαθημα στα μεγαρα με το κοστος που αναφερθηκε παραπανω και το rs που γινεται στο πιστακι το μικρο και κοστιζει τα μισα περιπου.
σαφως τα μεγαρα με το πιστακι δεν συγκρινονται,αλλα για εναν μεσο αναβατη,που δεν θελει να μπαινει πιστα,που μπορει να εχει ον οφ και οχι ss και απλα θελει να μαθει 5 πραγματα ωστε να οδηγαει καλυτερα και ασφαλεστερα,τι θα προτεινατε να κανει;τον καλυπτει το rs;στο css μαθαινεις πραγματα που αποσκοπουν κυριως σε "γρηγορες"καταστασεις;;;
να ρωτησω ρε παιδες κατι το οποιο δεν ειναι 100% πανω στο θεμα αυτο αλλα εχει σχεση.
αποσο ξερω παιζει το css και το rs.το πρωτο κανει μαθημα στα μεγαρα με το κοστος που αναφερθηκε παραπανω και το rs που γινεται στο πιστακι το μικρο και κοστιζει τα μισα περιπου.
σαφως τα μεγαρα με το πιστακι δεν συγκρινονται,αλλα για εναν μεσο αναβατη,που δεν θελει να μπαινει πιστα,που μπορει να εχει ον οφ και οχι ss και απλα θελει να μαθει 5 πραγματα ωστε να οδηγαει καλυτερα και ασφαλεστερα,τι θα προτεινατε να κανει;τον καλυπτει το rs;στο css μαθαινεις πραγματα που αποσκοπουν κυριως σε "γρηγορες"καταστασεις;;;
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=114355
μισο λεπτο.
παλια τοσο το rs οσο και το css γινονταν στα μεγαρα. ο λογος ειναι απλα οτι και τα 2 χρησιμοποιουν ενα ασφαλες περιβαλλον και δεν διαχωριζεται το τεραιν με βαση το τι θελουνε να μαθουνε στους εκπαιδευομενους.
απο κει και περα. το rs καλυπτει τους παντες!
το css ειναι πιο ''επεξηγηματικο'' ας πουμε και μπαινει σε βαθος.
θεωρω οτι ενα rs ειναι απαραιτητο για ολους. απο κει και περα οποιος θελει να εντριφυσει προχωραει παραπερα.:beer:
akis_trevor
11/07/2014, 13:57
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=114355
δεν το ειχα δει,ενω ειχα ψαχτει για τετοια θεματα..θενκς :):beer:
@τρουπ:ακριβως μια τετοια απαντηση ηθελα γιατι απο φθινοπωρο,δεν παιρει αλλη αναβολη.θενκς μαν :) :beer:
Θα σου πρότεινα αν δεν θες να δώσεις 300 αλλά λίγο κάτω από 100 να πας για rs. θα πάρεις συμπυκνωμένη γνώση που θα σε βοηθήσει στους επικίνδυνους Ελληνικούς δρόμους....
Άμα την έχεις μεγάλη (την τσέπη) βέβαια, πας στο css...
....
@τρουπ:ακριβως μια τετοια απαντηση ηθελα γιατι απο φθινοπωρο,δεν παιρει αλλη αναβολη.θενκς μαν :) :beer:
:a10::beer:
akis_trevor
11/07/2014, 14:01
Θα σου πρότεινα αν δεν θες να δώσεις 300 αλλά λίγο κάτω από 100 να πας για rs. θα πάρεις συμπυκνωμένη γνώση που θα σε βοηθήσει στους επικίνδυνους Ελληνικούς δρόμους....
Άμα την έχεις μεγάλη (την τσέπη) βέβαια, πας στο css...
αμα την ειχα μεγαλη(την τσεπη ε;) θα εκανα και τα 2 και στα @@ μου :D
το ειχα στο μυαλο μου,δεν εκατσε η προσφορα πριν κανα 4 μηνο αλλα πλεον εχει δρομολογηθει...
Billymuse
11/07/2014, 14:04
Στο κόσμο της μηχανής οτι πληρώνεις παίρνεις (θα υπάρξουν και εξαιρέσεις μεν) αλλα η συντριπτική πλειοψηφία στην αγορά
ενώς αγαθού η ακόμα και μαθήματος θα σου προσφέρει το αναμενόμενο του αντιτίμου. Εν μέρη Stam2 καταλαβαίνω γιατί θίγεις
το οικονομικό που είναι φυσιολογικό αφου δεν έχεις κάνει κάποιο σχολείο..οπότε κρίνεις σαν ας πούμε ''υποψήφιος αγοραστής''..
αλλά οταν εδω πέρα παίρνεις απαντήσεις απο 10 άτομα ..που έχουν ''αγοράσει'' αυτο το οποίο θεωρείς ακριβό..και κανείς δεν εχει πει οτι
μετάνιωσε τουνατνίον όλοι λενε οτι άξιζε..κράτα αυτό και τπτ άλλο..γιατί σημαίνει οτι κάπου τα εφαρμόσανε και με επιτυχεία..σε μια δυσκολη
κατάσταση και ειναι εδώ και γράφουν :beer:
λοιπον μαγκες τα μοτορια ειναι ακριβο χομπι και οποιος δεν μπορει να ανταπεξελθει, μπορει να παρει κανα πατινι απο τα τζαμπο.
δεν μπορεις ρε φιλε με 550 μισθο να συντηρισεις μοτορι, πολυ απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, οποτε αφηστε το κλαμα και μην μας ζαλιζετε τα @@κια μας.
.....
τα μοτόρια μια χαρά φθηνά σπόρ είναι. δε ξέρω σε ποια μοτόρια αναφέρεσαι εσυ αλλά με ένα π.χ. KLE των 2.000 ευρώ οργώνεις την Ελλάδα, πάς στη δουλειά σου καθημερινά δε καιει τίποτα, τα φορτώνεις όσο δε πάει και χαλάς 120 εουρος που και που για λαστιχάκια.
τα μοτόρα δεν είναι και δε πρέπει να είναι ακριβό σπορ. αλίμονο αν γίνουν. άλλο μοτόρια, άλλο CSS που πουλάει "μάθημα ασφαλούς οδήγησης". Δεν είχε ξεκινήσει έτσι. Ως μάθημα "Αγωνιστίκης Οδήγησης" ξεκίνησε.
Μάθημα ασφαλούς οδήγησης μπορεί και πρέπει να έχεις και απ' έξω απο το σπίτι σου με το παπάκι σου. Ή θέλουμε ασφαλή οδήγηση (η οποία πρέπει και οφείλει να είναι φθηνή) ή θέλουμε ένα elite club συμμετεχόντων που τρέχουν να κορνοιζάρουν ψηλά στον τοίχο τα 3 πιστοποιητικά απο τα lvls του CSS
και ναι το CSS κοστίζει τόσο και καλά κάνει γιατι ο kieth code απευθύνεται σε αρωστάκια σαν και μένα που ψάχνουν να πάνε πιο γρηγορα. άλλα όχι οτι έτσι πρέπει να είναι το μαθημα αφαλούς οδηγησης σε μια κοινωνία που θέλει να εκπαιδευσει σωστά. Η εκπαιδευση οφείλει να είναι πάντα παμφθηνή για να είναι αποτελεσματική. που σημαίνει οτι μάλλον λείπει απο την αγορά η συγκερκιμένη υπηρεσία.
για αυτό σταματήσε να τη πέφτετε στον Stam με το επιχείρημα: "είναι για τη ζωή σου τα 300". άντε να αντιπαρέρθεις σε αυτό
Παρεπιπτώντος για μένα τα 180 του RS στις Αφίδνες είναι περισσότερα απο τα 300 του CSS.
Εγώ προσωπικά σαν νέος δίτροχος χωρίς μεγάλη εμπειρία θα έδινα και θα ξαναέδινα τα 300 για το css μόνο και μόνο γτ έχω την κ@@λα να γίνω και να γίνομαι καλύτερος και για εμένα και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.
Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως δεν είναι δυνατό να υπάρξει συζήτηση για το αν είναι ακριβο ή φθηνό κι αυτό γιατί είναι μονοπόλειο. Εφόσον είναι μονοπόλειο στην Ελλάδα γτ δεν υπάρχουν άλλοι που να προσφέρουν κάτι τέτοιο μπορούν να ζητήσουν όσα θέλουν. Αυτοί που έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά και 700 να έκανε το lvl θα έλεγαν ότι τα αξίζει τα λ7 του. Και προφανώς ίσως να είχαν δίκιο. Για τον μέσο Έλληνα όμως είναι αρκετά αυτά τα χρήματα.
Ποιά η διαφορά του track Day με το ride Day? Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται στο σχολείο; Είναι κάτι όπως το twist of the wrist με τα μεταποιημενα μηχανάκια; Είχα βρεθεί παλιότερα στα Μέγαρα σε ένα event αλλά δε μπορώ να πω ότι αποκόμισα κάτι χρήσιμο. Τώρα για να λέτε ότι το σχολείο είναι χρήσιμο κάτι θα ξέρετε. Πάντως είναι ωραίο θέμα για έρευνα ένα before and after school ως προς την καθημερινή ενασχόληση με μπισικλετ.
akis_trevor
11/07/2014, 18:04
Ποιά η διαφορά του track Day με το ride Day? Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται στο σχολείο; Είναι κάτι όπως το twist of the wrist με τα μεταποιημενα μηχανάκια; Είχα βρεθεί παλιότερα στα Μέγαρα σε ένα event αλλά δε μπορώ να πω ότι αποκόμισα κάτι χρήσιμο. Τώρα για να λέτε ότι το σχολείο είναι χρήσιμο κάτι θα ξέρετε. Πάντως είναι ωραίο θέμα για έρευνα ένα before and after school ως προς την καθημερινή ενασχόληση με μπισικλετ.
αν κανεις μια αναζητηση ειτε εδω ειστε στον γοογλη θα βρεις αρκετα πραγματα οσον αφορα τα σχολεια...
kostas777
11/07/2014, 18:09
Ποιά η διαφορά του track Day με το ride Day?
Πρόκειται για track day στο οποίο συμμετέχουν και οι εκπαιδευτές. Σε άλλα track days μπορεί να σου κάνουν μια απλή εκπαίδευση, τις περισσότερες φορές όχι. Σε track day άκουσα «εκπαιδευτή» (σε εισαγωγικά γιατί δεν ξέρω με ποιά ιδιότητα μας έκανε «μάθημα») να λέει διαφορετικά πράγματα από αυτά του CSS. Μας έδειχνε μάλιστα τις «αγωνιστικές» γραμμές στην πίστα, στο αρχάριο group, το οποίο θεώρησα λάθος. Λάθος βέβαια που δεν μίλησα, αλλά σκέφτηκα ότι «αυτός» κάτι θα ξέρει.
Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται στο σχολείο;
5 ενότητες σε κάθε level με 20 λεπτά θεωρία ανά ενότητα/άσκηση και περιγραφή της άσκησης που την εφαρμόζει από Άγγλο εκπαιδευτή στα Αγγλικά (με μεταφράστρια, καλό θα ήταν να ξέρετε Αγγλικά γιατί δεν μεταφράζει πάντα σωστά) και μετά 20 λεπτά εφαρμογή της άσκησης στην πίστα με τους Έλληνες εκπαιδευτές. Μετά την άσκηση, προσωπική επικοινωνία με τον εκπαιδευτή του ο καθένας όπου αναλύετε το τι έκανες, τι είδες, τι είδε, τι πρέπει να αλλάξεις, να διορθώσεις κλπ.
Να σε προετοιμάσω.. οι ασκήσεις γίνονται με μια ή δύο ταχύτητες στο κιβώτιο (4η αν έχεις 4κίλυνδρο) και χωρίς φρένα!
Mits-fz6
11/07/2014, 19:09
Μια ερώτηση και εγώ με την σειρά μου.:a16:
Όπως διάβασα στο site που προβλήθηκε, κάθε level του CSS (εκτός του πρώτου) προσφέρουν εκπαίδευση σε συγκεκριμένα στοιχεία στην οδήγηση και η ανάλυση γίνεται πολύ διεξοδικά. Δεν πρόσεξα να πραγματοποιείται μια αυστηρή εξέλιξη στα level της εκπαίδευσης.
Και θα ήθελα να ρωτήσω τους όσους έχουν παρακολουθήσει μαθήματα CSS αν μπορώ να πηδήξω level; και αν το level 1 είναι αρκετό για να καλύψει την πλειοψηφία των γνώσεων που απαιτεί να έχει κανείς για να οδηγάει με ασφάλεια και ετοιμότητα εντός και εκτός πόλης.
Όπως διάβασα στο site που προβλήθηκε, κάθε level του CSS (εκτός του πρώτου) προσφέρουν εκπαίδευση σε συγκεκριμένα στοιχεία στην οδήγηση και η ανάλυση γίνεται πολύ διεξοδικά. Δεν πρόσεξα να πραγματοποιείται μια αυστηρή εξέλιξη στα level της εκπαίδευσης.
Και θα ήθελα να ρωτήσω τους όσους έχουν παρακολουθήσει μαθήματα CSS αν μπορώ να πηδήξω level; και αν το level 1 είναι αρκετό για να καλύψει την πλειοψηφία των γνώσεων που απαιτεί να έχει κανείς για να οδηγάει με ασφάλεια και ετοιμότητα εντός και εκτός πόλης.
Όχι δεν πηδάς λέβελ.
Σε γενικές γραμμές:
το 1 σου μαθαίνει τα βασικά
το 2 σου μαθαίνει τα εντός κι εκτός πόλης
το 3 σου μαθαίνει πράγματα για πιο (όχι απαραίτητα) γρήγορες καταστασεις
το 4 είναι ιδιαίτερο μάθημα μ' εναν εκπαιδευτή ανά μαθητή όη την ημέρα, χωρίς θεωρία. Απλά βελτιώνεις πράγματα που δεν καταλαβες/ξεχασες από τα 3 προηγούμενα λέβελ.
τα μοτόρια μια χαρά φθηνά σπόρ είναι. δε ξέρω σε ποια μοτόρια αναφέρεσαι εσυ αλλά με ένα π.χ. KLE των 2.000 ευρώ οργώνεις την Ελλάδα, πάς στη δουλειά σου καθημερινά δε καιει τίποτα, τα φορτώνεις όσο δε πάει και χαλάς 120 εουρος που και που για λαστιχάκια.
τα μοτόρα δεν είναι και δε πρέπει να είναι ακριβό σπορ. αλίμονο αν γίνουν. άλλο μοτόρια, άλλο CSS που πουλάει "μάθημα ασφαλούς οδήγησης". Δεν είχε ξεκινήσει έτσι. Ως μάθημα "Αγωνιστίκης Οδήγησης" ξεκίνησε.
Μάθημα ασφαλούς οδήγησης μπορεί και πρέπει να έχεις και απ' έξω απο το σπίτι σου με το παπάκι σου. Ή θέλουμε ασφαλή οδήγηση (η οποία πρέπει και οφείλει να είναι φθηνή) ή θέλουμε ένα elite club συμμετεχόντων που τρέχουν να κορνοιζάρουν ψηλά στον τοίχο τα 3 πιστοποιητικά απο τα lvls του CSS
και ναι το CSS κοστίζει τόσο και καλά κάνει γιατι ο kieth code απευθύνεται σε αρωστάκια σαν και μένα που ψάχνουν να πάνε πιο γρηγορα. άλλα όχι οτι έτσι πρέπει να είναι το μαθημα αφαλούς οδηγησης σε μια κοινωνία που θέλει να εκπαιδευσει σωστά. Η εκπαιδευση οφείλει να είναι πάντα παμφθηνή για να είναι αποτελεσματική. που σημαίνει οτι μάλλον λείπει απο την αγορά η συγκερκιμένη υπηρεσία.
για αυτό σταματήσε να τη πέφτετε στον Stam με το επιχείρημα: "είναι για τη ζωή σου τα 300". άντε να αντιπαρέρθεις σε αυτό
Παρεπιπτώντος για μένα τα 180 του RS στις Αφίδνες είναι περισσότερα απο τα 300 του CSS.
σπυρο τα μοτορια δεν ειναι φτηνη ενασχοληση. γιατι μπορει ας πουμε με ενα π.χ. KLE των 2000 ευρω να οργωνεις την ελλαδα, πας στη δουλεια σου καθημερινα, δεν καιει τπτ και δινεις και 120 ευρα για λαστιχα τον χρονο αλλα δινεις αλλα 200-300 ευρω για κρανουμπα, καμια 100αρα για γαντια, κανα 200αρι για μπουφαν, κανα 150αρι για μποτες (δεν βαζω παντελονι αν και ο ντιμ μπορει να σου διηγηθει γιατι ειναι απαραιτητο) οποτε για μια αγορα των 2000 φτανεις να δινεις αλλα 7-8 κατοσταρικα για εξοπλισμο. αν βαλεις δε και τον καλοκαιρινο εξοπλισμο φτασαμε το 1000αρικο. ολα αυτα ειναι απαραιτητη προυποθεση αν θες να πληρεις τα στανταρ ασφαλειας.
τωρα πριν απο αυτο πρεπει να εχεις διπλωμα. συμφωνουμε ολοι οτι αυτη η διαδικασια δεν προσφερει τπτ συμφωνα με τα ελληνικα δεδομενα τουλαχιστον οποτε δινεις αλλα τοσα γαμισιατικα χωρις λογο.
αμεσως λοιπον για μια αγορα για την καβλαντα μας της ταξης των 2000 ευρω κοντευουμε τα 4500 χιλιαρικα σΚεδον χοντρικα για να καβαλαμε μια μαλακια 15ετιας και αυτο εσυ το χαρακτηριζεις φτηνο. οκ ας το δεχτουμε για χαρη της κουβεντας.
παμε τωρα στο css. κατ' αρχην ποτε δεν ηταν αγωνιστικη οδηγηση. παντα σαν ασφαλη οδηγηση λανσαρονταν και μαλιστα με το συνθημα ''discover the art of cornering''.
μαθημα ασφαλους αδηγησης ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να εχεις εξω απο το σπιτι σου με το παπακι σου αλλα τελικα αυτο που εχεις το ξερεις (μην με βαλεις να σου γραψω τι εχεις).
ο code απευθυνεται σε ολους λοιπον. το αν θα πας πιο γρηγορα δεν ειναι αυτοσκοπος του συγκεκριμενου σχολειου τουλαχιστον. γι' αυτο δεν υπαρχουν χρονομετρα αλλωστε οπως γινεται σε αλλα σχολεια (μπουστας, συνιωρης, schwantz). και σε τελικη αναλυση αυτο λεμε. οτι η εκπαιδευση οφειλει να ειναι παμφθηνη για να ειναι αποτελεσματικη αλλα τελικα ειναι πανακριβη (και δεν μιλαω μονο για την εκπαιδευση οδηγησης μοτοσυκλετας). συμφωνουμε λοιπον οτι λειπει απο την αγορα η υπηρεσια της εκπαιδευσης και καπου εκει πεφτει το επιχειρημα ''ειναι για τη ζωη σου τα 300''.
το γιατι ποιος και πως ξεκινησε το πεσιμο πηγαινε πιο πισω να το δεις. scripta manent.
Allst@rf
11/07/2014, 19:36
μην μπερδευετε το css με τις φωτογραφιες μοτοσυκλετιστων που ξυνουν γονατα...
απο εδω--->https://semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=29&t=1141
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο "χειρίζομαι τη μοτοσυκλέτα" και στο "οδηγώ τη μοτοσυκλέτα"
Μόλις κάποιος αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης για τη μοτοσυκλέτα του, γνωρίζει τους χειρισμούς της, όχι όμως και να την οδηγά πραγματικά.
Η διαφορά χειρισμού και οδήγησης, έγκειται στη γνώση του τρόπου με τον οποίο κινείται η μοτοσυκλέτα.
Η μοτοσυκλέτα αλλάζει κλίση, τα γεωμετρικά της χαρακτηριστικά διαφοροποιούνται διαρκώς όσο κινείται, ο οδηγός συμμετέχει ενεργά στην οδήγηση...
Είναι εξαιρετικά κρίσιμο και σημαντικό, ο οδηγός:
- Να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η μοτοσυκλέτα
- Με ποιον τρόπο το σώμα του επηρεάζει την κίνησή της,
- Πώς αντιδρά η μοτοσυκλέτα σε κάθε περίπτωση και, κυρίως
- Γιατί αντιδρά με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο
Έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση και τις απαντήσεις στα καίρια αυτά ζητήματα, ο πραγματικός οδηγός γνωρίζει:
- Τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη στιγμή,
- Τον τρόπο για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την οδήγηση
Ο Απλός Χειριστής αντίθετα, καλείται ανά πάσα στιγμή να ελέγξει τις απρόβλεπτες αντιδράσεις της μοτοσικλέτας του, για τις οποίες δεν γνωρίζει ούτε από τι προκλήθηκαν, ούτε πώς να τις αντιμετωπίσει.
California Superbike School
Η σειρά μαθημάτων του California Superbike School σε συνεργασία με το 0-300 Riding School, εφοδιάζει τους μοτοσυκλετιστές με την απαραίτητη γνώση, ώστε να οδηγούν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, να απολαμβάνουν την οδήγηση και κυρίως Να γίνουν ικανότεροι οδηγοί !
Ποιο είναι το California Superbike School;
Ιδρυτής του είναι ο Keith Code ο οποίος για παραπάνω από 4 δεκαετίες ερευνά και εξελίσσει την τέχνη της οδήγησης της μοτοσυκλέτας. "Discover the art of cornering" είναι το σλόγκαν της σχολής. Το California Superbike School (ή CSS εν συντομία) λειτουργεί επί 29 χρόνια στην Αμερική και έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό περισσότεροι από 110.000 μαθητές! Επεκτάθηκε αρχικά στην Αυστραλία και πριν 10 χρόνια στην Ευρώπη (Αγγλία). Το 2002 η Ελλάδα έγινε η 4η χώρα στον κόσμο όπου λειτούργησε σχολείο του CSS, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών σε συνεργασία με το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης 0-300.
Το 2003 και το 2004 με 3 και 4 αντίστοιχα διήμερα σχολεία, τοποθετήθηκαν οι βάσεις για τη μόνιμη λειτουργία της καλύτερης σχολής οδήγησης του κόσμου και στη χώρα μας. Οι συντάκτες και οι συνεργάτες του 0-300 από το 2004 είναι οι πρώτοι μη Αγγλόφωνοι εκπαιδευτές της σχολής. Από το 2005 η σχολή λειτουργεί αυτόνομα στην Ελλάδα.
Η συνεργασία μεταξύ 0-300 και CSS γίνεται διαρκώς πιο στενή: Το 2003 ξεκίνησε παράδοση μαθημάτων Supermotard από τους Έλληνες εκπαιδευτές του 0-300 στην Αγγλία, δραστηριότητα που το 2005 επεκτάθηκε και στις ΗΠΑ!
Η σειρά των μαθημάτων περιλαμβάνει πέντε στάδια εκπαίδευσης
Pre-level
Level 1
Level 2
Level 3
Level 4o
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους μοτοσυκλετιστές, με ή χωρίς εμπειρία, ανεξάρτητα από την ικανότητά τους στην οδήγηση, τη σωματική τους διάπλαση ή την ηλικία.
Το Pre-level πραγματοποιείται από το 0-300 Riding School στην πίστα των Μεγάρων.
Τα υπόλοιπα στάδια (Level 1-4) θα πραγματοποιηθούν στην πίστα των Μεγάρων και των Σερρών σε συνεργασία με το California Superbike School, τη μεγαλύτερη σχολή ασφαλούς οδήγησης στον κόσμο, την οποία και εκπροσωπεί το 0-300 Riding School κατ' αποκλειστικότητα στην Ελλάδα.
CSS
Τι διδάσκουμε
Τα διδακτικά επίπεδα στη σχολή California Superbike School (CSS) είναι διαρθρωμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε αποτελούν την καλύτερη και προοδευτικότερη μέθοδο εκμάθησης, χρησιμοποιώντας ομάδες ασκήσεων. Η εκμάθηση γίνεται σταδιακά και η εκπαίδευση περιλαμβάνει τα εξής επίπεδα:
- Level I (Επίπεδο Ένα)
- Level II (Επίπεδο Δύο)
- Level III (Επίπεδο Τρία)
- Level IV (Επίπεδο Τέσσερα)
Level I
Στο Επίπεδο Ένα αναλύονται και καλύπτονται τα έξι πιο κοινά και πιο εμφανή λάθη που κάνουν οι οδηγοί στις στροφές:
1. Ταχύτητα εισόδου στη στροφή. Πολύ γρήγορη ή πολύ αργή.
2. Λάθη στον έλεγχο του γκαζιού. Πολύ, λίγο, σταθερό ή ασταθές γκάζι.
3. Λανθασμένο σημείο εισόδου στη στροφή. Πολύ νωρίς ή πολύ αργά.
4. Λάθη κατεύθυνσης κατά την είσοδο στη στροφή. Πλάγιασμα πολύ νωρίς ή πολύ αργά.
5. Λανθασμένη επέμβαση από τον αναβάτη. Μεγαλύτερη ή μικρότερη για την περίσταση.
6. Λανθασμένες γραμμές. Πολύ ανοικτές ή πολύ κλειστές προς την εσωτερική της στροφής.
Ένας έμπειρος εκπαιδευτής μπορεί να εντοπίσει πολύ εύκολα αυτά τα λάθη. Στη σχολή δεν έχουμε μόνο έμπειρους εκπαιδευτές, αλλά και τη σωστή μέθοδο αντιμετώπισης του κάθε λάθους. Αυτός είναι και ο στόχος του Level I (Επίπεδο Ένα). Να εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους είναι πολύ σημαντικός ο έλεγχος αυτών των έξι σημείων, καθώς και τη βελτίωση που θα έχετε αν τα διορθώσετε. Φανταστείτε ότι έχετε ολοκληρώσει την εκπαίδευση του Level I (Επίπεδο Ένα) και κατέχετε απόλυτα τις τεχνικές που αφορούν τα έξι αυτά σημεία. Τι σημαίνει αυτό για τον τρόπο που οδηγείτε;
1. Σωστή ταχύτητα εισόδου στη στροφή. Οδηγική απόλαυση σε κάθε στροφή.
2. Σωστό έλεγχο στο γκάζι. Η μοτοσυκλέτα είναι σταθερή σε κάθε στροφή.
3. Ακρίβεια στην είσοδο. Επιλέγετε πάντα το σωστό σημείο εισόδου.
4. Τέλος οι νευρικές διορθώσεις. Στρίβετε με άνεση και ομοιογένεια.
5. Χαλαρώνετε απόλυτα. Εναρμονίζεστε με τη μοτοσυκλέτα σε όλες τις συνθήκες.
6. Γραμμές ακριβείας. Στρίψτε σαν πρωταθλητής, κρατώντας σωστές και σταθερές γραμμές.
Είναι δυνατόν; Θα ήταν ψέμα να σας πούμε ότι είναι εύκολο ή ότι μπορείτε να τελειοποιήσετε την τεχνική σας μέσα σε μία μόνο ημέρα. Είναι, όμως, αλήθεια ότι ολοκληρώνοντας το Level I (Επίπεδο Ένα) θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και θα ξέρετε τον τρόπο για να τα διορθώσετε. Κάθε ένα από τα έξι αυτά σημεία μελέτης αναλύεται λεπτομερώς κατά τη θεωρητική διδασκαλία και την πρακτική εκπαίδευση στην πίστα.
Level ΙI
Είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί ότι το να εστιάζει ένας αναβάτης το βλέμμα του σε ένα μεμονωμένο σημείο κατά την οδήγηση (target fixation) είναι πολύ επικίνδυνο. Το κλειδί για άνετη, γρήγορη και συνειδητοποιημένη οδήγηση είναι η "εκπαίδευση" των ματιών. Με αυτήν ακριβώς ασχολείται το Level ΙI (Επίπεδο Δύο), εφαρμόζοντας ασκήσεις όπως:
1. Τι σημαίνει "σημείο αναφοράς" και πόσα τέτοια σημεία έχει κάθε στροφή;
2. Ποιο είναι το κλειδί για να βελτιώσει ένας αναβάτης την αντίληψη "χώρου οδήγησης" που διαθέτει; Υπάρχει τρόπος να αυξηθεί αυτός ο χώρος;
3. Τι συμβαίνει όταν περιορίζουμε το οπτικό μας πεδίο και ποιοι είναι οι τρόποι για να μην συμβαίνει αυτό;
4. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιούμε τα μάτια μας στο μέγιστο και πώς μπορούμε να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οπτικές πληροφορίες εύκολα;
5. Τι σηματοδοτεί το τέλος μιας στροφής; Μπορεί να αλλάξει ή θα παραμένετε ένας "νωθρός" αναβάτης, που βιάζεται να βγει από την στροφή;
Η οπτική ικανότητα και η "εκπαιδευμένη" όραση του αναβάτη αποτελεί το θεμέλιο για το σύνολο των οδηγικών του ικανοτήτων. Με άλλα λόγια, όπως βλέπουμε, οδηγούμε. Εάν δεν ξέρετε πού ακριβώς βρίσκεστε σε μια στροφή, τότε είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσετε που θέλετε να πάτε και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να φτάστε εκεί. Όλη η διδασκαλία στο Level ΙI (Επίπεδο Δύο), βασίζεται στην ανάπτυξη αυτής ακριβώς της ικανότητας, της όρασης και της σωστής οπτικής διερεύνησης του δρόμου. Η διδασκαλία γίνεται σταδιακά.
Την επόμενη φορά που θα οδηγήσετε, παρατηρήστε πώς χρησιμοποιείτε τα μάτια σας. Προσέξτε επίσης πόσες φορές εστιάζετε το βλέμμα σας σε ένα συγκεκριμένο σημείο (target fixing). Ολοκληρώνοντας το Level ΙI (Επίπεδο Δύο), θα είστε σε θέση:
1. Να οδηγείτε με ακρίβεια στις στροφές
2. Να έχετε επιλογή σε περισσότερες γραμμές
3. Να εξασφαλίζετε περισσότερο ωφέλιμο χώρο μέσα στη στροφή. Αυτό σημαίνει ότι ταυτόχρονα εξασφαλίζετε περισσότερο χρόνο και ομαλότερη οδήγηση.
4. Να "θεραπεύσετε" τη λανθασμένη εστίαση του βλέμματος σε ένα σημείο.
5. Να στρίβετε πιο δυναμικά και αποτελεσματικά, μόνο και μόνο γιατί έχετε πλέον την ικανότητα να το κάνετε.
Τα πάντα στην οδήγηση βασίζονται στην όραση/ προοπτική και αφού ολοκληρώσετε το Level ΙI (Επίπεδο Δύο), θα γνωρίζετε ακριβώς πώς λειτουργεί και πώς να αποφύγετε πιθανά λάθη και παγίδες. Επίσης, θα απαλείψετε τις λανθασμένες ανακλαστικές "αντιδράσεις πανικού", που οδηγούν στην λάθος κίνηση, τη λάθος στιγμή, σε λανθασμένο σημείο του δρόμου Level ΙΙI (Επίπεδο Τρία)
Οι μαθητές του Level ΙΙI (Επίπεδο Τρία) καλούνται κυρίως να δουλέψουν με το σώμα τους. Στοχεύοντας προφανώς σε σοβαρή βελτίωση του τρόπου οδήγησής τους, διδάσκονται τον τρόπο για να ελέγξουν απόλυτα τη μοτοσυκλέτα τους, βελτιώνοντας τη σταθερότητά τους. Αναλύουμε στη θεωρία και στην πράξη τις δυσκολότερες στροφές, αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους. Εξετάζουμε το πώς και το πότε τοποθετούμε το σώμα μας σε μια συγκεκριμένη θέση οδήγησης και, ακολούθως, αναλύουμε το αποτέλεσμα και διδάσκουμε τις τεχνικές που θα μας οδηγήσουν στο σωστό αποτέλεσμα: στη σταθερότητα αναβάτη και μοτοσυκλέτας.
1. Πώς να αλλάξετε το τόξο (στάση) του σώματός σας χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσετε εκ νέου την ανάρτηση;
2. Ποιοι παράγοντες μοτοσυκλέτας/ αναβάτη είναι οι πιο κρίσιμοι για έχετε σωστό έλεγχο;
3. Πώς επιτυγχάνετε σταθερότητα κατά τη στροφή;
4. Πώς μετακινείτε το σώμα σας από τη μία πλευρά της σέλας στην άλλη γρήγορα και με σταθερότητα;
5. Πώς μπορείτε να "επιτεθείτε" σε μια σειρά από στροφές, επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια;
Στο Level ΙΙI (Επίπεδο Τρία) μαθαίνετε ν' αξιολογείτε τη στάση και την αίσθηση που έχετε πάνω στη μοτοσυκλέτα. Γι' αυτό και αυτό το επίπεδο ανοίγει στους αναβάτες νέους ορίζοντες στην οδήγηση. Εάν έχετε ποτέ νιώσει ανασφαλής ή άχαρος με τη μοτοσυκλέτα; Ξέρουμε ακριβώς πώς νιώσατε και έχουμε τον τρόπο να διορθώσουμε την αιτία.
Level ΙV (Επίπεδο Τέσσερα)
Το προσωπικό σας πρόγραμμα είναι το αντικείμενο διδασκαλίας στο Level ΙV (Επίπεδο Τέσσερα). Χρησιμοποιώντας το Ειδικό Φύλλο Αξιολόγησης Αναβάτη, διαπιστώνουμε τι πρέπει να εμπεριέχει το πρόγραμμα της ημέρας για εσάς, δίνοντας απάντηση σε καίρια ερωτήματα:
1. Ποιες βασικές ικανότητες αποτελούν ακόμα πρόβλημα για εσάς;
2. Ποιο είναι σε αυτό το σημείο το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη βελτίωσή σας;
3. Ποιες οδηγικές καταστάσεις είναι ακόμα προβληματικές;
4. Που παρατηρείται ακόμα ανακολουθία των γνώσεων και των οδηγικών ικανοτήτων σας;
5. Σε ποια σημεία ελέγχου της μοτοσυκλέτας υστερείτε;
Το προσωπικό σας πρόγραμμα εκπονείται βάσει των απαντήσεων που θα δώσετε στις ερωτήσεις του Φύλλου Αξιολόγησης Αναβάτη. Το πρόγραμμα συνθέτουν μία ή περισσότερες από τις 15 ασκήσεις, τις οποίες διδαχτήκατε στα τρία προηγούμενα επίπεδα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, στο οποίο θεωρηθεί ότι υστερείτε. Η εκπαίδευσή σας θα βιντεοσκοπηθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένας εκπαιδευτής μας εκτός πίστας θα κληθεί να αναλύσει μαζί σας τα σημεία, τα οποία θα επισημάνει ο εκπαιδευτής σας στην πίστα. Ταυτόχρονα, θα αναγνωριστούν στα πλάνα του βίντεο τα σημεία στα οποία υστερείτε και τα οποία χρίζουν βελτίωσης.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL
Η διδακτική ημέρα στο California Superbike School είναι πραγματικά γεμάτη. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 7.00 το πρωί με την εγγραφή σας και τελειώνουν στις 5.30, οπότε και γίνεται η τελική αξιολόγηση της ημέρας και των μαθητών από τους εκπαιδευτές. Αυτή είναι και η τελευταία σας ευκαιρία για να συζητήσετε με τον εκπαιδευτή σας τυχόν προβλήματα ή διορθώσεις. Τα ημερήσια μαθήματα παρακολουθούν 63 μαθητές, χωρισμένοι σε τρία γκρουπ των 21 αναβατών. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ο κάθε μαθητής έχει τον δικό του εκπαιδευτή, τον οποίον "μοιράζεται" με δύο ακόμα μαθητές. Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 θεωρητικά μαθήματα σε τάξη και πέντε πρακτικά μαθήματα σε πίστα, καθώς και εκτός πίστας ασκήσεις. Μετά από κάθε πρακτική εκπαίδευση στην πίστα, ο εκπαιδευτής μιλάει ξεχωριστά με τον κάθε μαθητή του, αναλύοντας την πρόοδό του.
Το ημερήσιο πρόγραμμα στα California Superbike School περιλαμβάνει:
- Πέντε εικοσάλεπτα πρακτικά μαθήματα σε πίστα
- Πέντε θεωρητικά μαθήματα σε τάξη
- Αποκλειστικό εκπαιδευτή για κάθε μαθητή
- Εμπειρία και εξέλιξη 23 ετών στην οδήγηση μοτοσυκλέτας
- Την καλύτερη εκπαίδευση για τις στροφές (cornering) στο κόσμο
- Ενδιάμεσα σνακ
- Εκπαίδευση εκτός πίστας
- Ασύγκριτη αίσθηση ελέγχου και ασφάλειας στην οδήγηση μετά το πέρας των μαθημάτων
Στο τέλος της ημέρας όλοι οι μαθητές παραλαμβάνουν αναμνηστικό δίπλωμα του επιπέδου που παρακολούθησαν.
Βραβεύονται οι τρεις μαθητές που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πρόοδο (star students) κερδίζοντας βιβλία και δώρα.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ για τη συμμετοχή κάποιου οδηγού στα μαθήματα
- Δίπλωμα οδήγησης
- Μοτοσυκλέτα σε καλή λειτουργική κατάσταση, με καλά ελαστικά
- Εξοπλισμός αναβάτη: Κράνος κλειστό (full face), μπότες μοτοσυκλέτας, γάντια και δερμάτινη φόρμα, ολόσωμη ή διαιρούμενη. (ενοικιάζεται δερμάτινος εξοπλισμός 40.00 euro κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, γιατί υπάρχουν λίγα τεμάχια.)
Τι κερδίζουμε με τα Μαθήματα Οδήγησης;
Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι συμμετέχοντες εντυπωσιάζονται από την σημαντική βελτίωση των οδηγικών τους ικανοτήτων, όσο και από το αίσθημα ασφάλειας που πλέον διαθέτουν.
Στο τέλος της ημέρας αισθάνονται ότι μόλις τώρα άρχισαν να οδηγούν πραγματικά", ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα τους πέντε, δέκα ή ακόμη και 20 χρόνια...
Το κόστος για τα μαθήματα CSS που πραγματοποιούνται στην πίστα των Μεγάρων ή στην πίστα των Σερρών είναι 280€ για κάθε level.
0-300 RIDING SCHOOL
To 0-300 Riding School είναι μαθήματα οδήγησης σε πίστα ή σε κλειστό ελεγχόμενο χώρο. Είναι η σχολή, η οποία εισάγει τους αναβάτες στον κόσμο της ασφαλούς οδήγησης. Μετά το πέρας του μαθήματος ο αναβάτης έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά την οδήγηση, η οποία γεννιέται μέσω της γνώσης τεχνικών αντιμετώπισης καθημερινών καταστάσεων στους δρόμους. Σκοπός του η γενικότερη βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων.
Τι διδάσκεται
Περιλαμβάνει πέντε ενότητες θεωρίας με άμεση πρακτική εξάσκηση υπό το βλέμμα των εκπαιδευτών. Συγκεκριμένα:
* Γυροσκοπικό φαινόμενο
Πως στέκεται όρθια σε δύο τροχούς η μοτοσυκλέτα. Πως στρίβει Τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι για να στρίψει σωστά
* Έλεγχος γκαζιού
Η επίδραση που έχει η σωστή χρήση του γκαζιού στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Τι είναι μύθος και τι αλήθεια. Πως ανοίγουμε σωστά το γκάζι κατά τη διάρκεια της στροφής
* Φρενάρισμα
Πως φρενάρουμε σωστά. Σωστή χρήση και των δύο φρένων Που βρίσκεται το κατάλληλο σημείο για ένα σωστό φρενάρισμα.
* Θέση οδήγησης
Ποια είναι η σωστή στάση πάνω στη μοτοσυκλέτα. Τι επίδραση έχει Πως στηριζόμαστε καλύτερα. Πώς να μείνετε ξεκούραστοι οδηγώντας γρήγορα.
* Αλληλουχία κινήσεων κατά την οδήγηση
πότε πρέπει να κάνουμε μία ενέργεια και πότε όχι. Ποια είναι η σωστή σειρά ενεργειών πριν και κατά τη διάρκεια της στροφής. Τι επίδραση έχει το λάθος
Τι κερδίζουμε με τα Μαθήματα Οδήγησης;
Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι συμμετέχοντες εντυπωσιάζονται από την σημαντική βελτίωση των οδηγικών τους ικανοτήτων, όσο και από το αίσθημα ασφάλειας που πλέον διαθέτουν.
Στο τέλος της ημέρας αισθάνονται ότι μόλις τώρα άρχισαν να οδηγούν πραγματικά", ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα τους πέντε, δέκα ή ακόμη και 20 χρόνια...
Το κόστος για τα μαθήματα που πραγματοποιούνται στην πίστα των Μεγάρων με το 0-300 Riding School είναι 180€.
ναι πλεον τα μαθηματα του rs δεν γινονται στα μεγαρα αλλα στο autofestival με την ιδια τιμη.
επισης τα μαθηματα πριν τα κανω θυμαμαι τον γιαγια αρκουδα να τα κανει και να προσπαθει να μεταφερει την γνωση που ελαβε στο δελεαρ τοτε.
αφοτου τα εκανα μπορω να πω οτι ξεκινησα με rs για να μαθω τα βασικα και με βοηθησαν πολυ.
στην πορεια θελησα να μπω πιο βαθια στο θεμα και αποφασισα να κανω τα λεβελ.
εκανα μεχρι και το 3 και ολα μου δωσανε γνωση και σιγουρια.
με σωσανε πολλες φορες μεχρι τωρα και εφτασα να διασκεδαζω πλεον πηγαινοντας στην πιστα.
δεν θεωρω οτι ειναι πολλα τα 300 για καθε λεβελ. οχι επειδη τα εχω. ουτε κρινοντας με το αν τα εχουνε οι αλλοι. η τιμη του συγκεκριμενου προιοντος ειναι καλη για να με μαθει να μην τρωω target fixation, να εχω καλο throttle control στο ελληνικο γυαλι που λεγεται ασφαλτος, να κανω wide view στην εξοδο μπαρμπα απο στοπ και να χρησιμοποιησω hook turn για να κλεισω την γραμμη μου σε μια στροφη προς επιδαυρο που χωρις να το κυνηγαω απλα μπηκα με παραπανω και πηγαινα για το αντιθετο.
αυτα λοιπον δεν με κανανε ουτε αγωνιζομενο ουτε γΛηγορο αλλα ασφαλη.
απο μενα τελος μια και δεν εχω να πω τπτ περισσοτερο απο αυτα που εχουμε ηδη πει.
:a56:
πολυ καλο το σχολειο παιδια οποιος μπορει ασ το κανει!εγω το εκανα το 2007 και καταλαβα οτι μεχρι τοτε δεν ειχα ιδεα
απο μοτο!μετα απο 10+ χρονια στο δρομο με μοτο τοτε!:beer:
Kostas777 και TROOPER σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις.
Συν τον εξοπλισμο συν ο,τι νοικοκυριό έχεις να φέρεις βόλτα ειναι δύσκολο να έχεις πλεόνασμα αυτά τα χρήματα.Ναι αναθεώρησα ως προς την χρησιμότητα,μα και πάλι είναι ποσό αξιόλογο με τα σημερινά δικά μου δεδομένα.Θέλει σχεδιασμό μήνες πριν για να συγκεντρωθουν.(Μιλαώ καθαρά για τα δικά μου δεδομένα).