Σύνδεση

View Full Version : Άσχετοι ξερόλες

Bladerunner
14/07/2014, 20:17
Ιδέα μου είναι, ή όσο πιο άσχετος είναι κάποιος τόσο και πιο ισχυρογνώμων σ΄αυτά που λέει-γράφει; Και μάλιστα με ύφος "ο γ@μ@ω";

Μου φαίνεται ότι το wikepedia, google κλπ γαλουχεί ολόκληρες στρατιές ηλιθίων που αντί να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, έστω και κριτικά σ΄αυτά που διαβάζουν, απλά ...αντιγράφουν ό,τι μαλακία διαβάσουν. Κι επιμένουν! :(

Γιατί να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα να παραδεχτούμε την άγνοιά μας; Γιατί να το παίζουμε κάτι που δεν είμαστε;
Γιατί πρέπει να πεταγόμαστε σαν τη τσουτσούνα 16άρη σε υποψία από βρακί, σε κάθε, μα σε κάθε θέμα ενώ δεν ξέρουμε τι μας γίνετε;

Ή νομίζουμε ότι εμείς ξέρουμε; Και προσφέρουμε κοινωνικό έργο μοιράζοντας απλόχερα τη μοναδική σοφία που μόνο εμείς κατέχουμε;

TROOPER
14/07/2014, 20:26
;)

320025

George_Sp
14/07/2014, 20:37
320024

Υπάρχουν αυτοί που παίρνουν ζωή μέσα από τα fora. Είτε γιατί είναι μηδενικά στη πραγματική τους ζωή, είτε γιατί έχουν κόμπλεξ που ικανοποιούν πίσω από ένα πληκτρολόγιο με το να το παίζουν πάλιουρες και αυθεντικά μηχανόβια ρεμάλια ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι πάντα νέοι, άπειροι και δίχως άποψη που πρέπει πάντα να ακολουθούν τις αυθεντίες στο προσκήνιο.
Αυτό που δε συνειδητοποιούν όμως είναι οτι όσο μεγαλύτερη η διείσδυση του ίντερνετ και των fora σε μια κοινωνία τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες ξεμπροστιάσματος.
...και εδώ στην Ελλάδα μας που είμαστε ένα μικρό χωριό όλα μαθαίνονται.

Τα πάντα είναι θέμα του να μπορείς να εκφράζεσαι κόσμια με σεβασμό στο συνομιλητή σου και με επιχειρήματα, παραθέτωντας πηγές ή προσωπικά βιώματα. Αυτό που δε χρειάζεται είναι ο φανατισμός και η ισχυρογνωμοσύνη ασχέτως του αν έχεις δίκιο. Όσο ζούμε μαθαίνουμε και η ζωή είναι πολύ ρευστή στις εκφάνσεις της για να μένουν όλα στάσιμα και να φοράς παρωπίδες μένοντας ''μπετό'' στην αναζήτηση του διαφορετικού στη γνώση ή την εξακρίβωση μιας άλλης παραμέτρου.

Υπάρχουν λοιπόν οι wannabe ξερόλες λόγω ημιμάθειας και οι πραγματικοί ξερόλες λόγω ιδιοσυγκρασίας. Με καμία από τις 2 κατηγορίες δε μπορείς να αναμετρηθείς. Η γνώση είναι αστείρευτη και όσα και να ξέρεις πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα ξέρει περισσότερα ή κάποιος που θα ανακαλύψει κάτι καλύτερο την επόμενη μέρα ή τον επόμενο μήνα.

Δεν αξίζει να ασχολείσαι. Καλύτερα να τους αφήνεις να χαίρονται παρά να προσπαθείς να βγάλεις άκρη μαζί τους. Τους αφήνεις την ψευδαίσθηση της νίκης και προχωράς ήσυχος στα σημαντικότερα προβλήματα της ζωής.

Bob_o_mastoras
14/07/2014, 21:01
Αντε ρε γατακια!!! Εγω οσο ημουν στη θερμοκοιτιδα διαβασα 20 service manual να περασει η ωρα και απο το μαιευτηριο βγηκα με σουζα!!! :lol::lol:

Το σκηνικο αυτο παιζει παντου παιδες. Με οτιδηποτε καταπιανονται να ασχοληθουν ομαδες ανθρωπων. Ειναι στο χαρακτηρα και την μορφωση του καθενος.

MG-KTiNoS
14/07/2014, 21:09
Εμένα μ αρέσουν τα φόρα κι έχω γνωρίσει πολλούς και καλούς ανθρώπους μέσα απ αυτά
με τους οποίους κάνω παρέα σήμερα.
-σε όποιον δεν αρέσει ας τα κλείσει ρε αδερφέ-
Τώρα για τους ξερόλες να σας το πω απλά.

ΕΙΜΑΣΤΕ

(όχι είναι οι άλλοι μόνο)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ως λαός (με ελάχιστες εξαιρέσεις)
Έχουμε τα χειρότερα σχολεία και μία από τις πιο ελεεινές κοινωνίες ως επακόλουθο.
Αν θέλουμε ν αλλάξει κάτι πολλά μπορούν να γίνουν.
Τέτοια ποστ όμως δεν νομίζω ότι βοηθούν.

-γνώμη μου-

alres
14/07/2014, 22:15
Μα πόσο κεντρική είναι η διαπίστωσή σου..
Αν καταργούσαμε αύριο το ιντερνετ και γενικά τα μέσα αναζήτησης "γνώσης άλλων που δε θέλουμε να γίνει δικιά μας", όλα τα μηδενικά θα ήταν γι αυτοκτονία..

Το δε φοβερό, το'χω πει και θα το λέω συνέχεια, είναι η σιγουριά τους...Μιλάς μ' έναν άνθρωπο που κατέχει ένα αντικείμενο και στο τέλος κρατάει και μια πισινή, σου λέει "απ' όσο ξέρω ε, δεν είμαι απόλυτος, μπορεί να χει αλλάξει κάτι" κλπ...Μιλάς με το μηδενικό και να σου Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ αμέσως στο πιάτο, αναμφίβολα η αιώνια σωστότατη και αυτός με ύφος χιλίων καρδιναλίων..

Αυτοί άλλωστε ψηφίζουν και με τη μοναδική σιγουριά τους μας έχουν γ@μήσει εμάς τα πρέκια, εμάς των υπολοίπων που είμαστε με την αμφιβολία..

Στην υγειά των ηλίθιων λοιπόν,

κατά βάθος θα είναι πάντα άξιοι αυτής της τσάμπα συμπάθειας

7Tolis
14/07/2014, 23:39
Εσείς που νομίζετε πως τα ξέρετε όλα,ενοχλέιτε εμάς που τα ξέρουμε. Γενικώς,ξερόλας.Ειδικώς, Ελληναράς.

taisteal
15/07/2014, 01:39
Δεν ξερω φυσικα γιατι το εβαλε ο μπλειντ,αλλα μου γεννηθηκε η ευλογη απορια,ολοι οσοι απαντουν η θα απαντησουν σε αυτο το θρεντ γραφουν το ποσο
μαλακες και ηλιθιοι κτλ ειναι οι δηθεν ξερολες..
Τελικα ποιοι ειναι οοοοολοι αυτοι οι αλλοι οι μαλακες κτλ κτλ;;;
Και που ειναι;;;

Ο πρωτος μαλλον ειμαι εγω,αλλα δεν βλεπω κανεναν αλλον..

:hmm:

spyrakos35
15/07/2014, 05:13

άμα βρήκαμε τον πρώτο, αρκεί.....

αντε παλιολακαμά

:p

sonic22
15/07/2014, 06:52
Τι σας εκανε παλι ο παλιανθρωπας.... ?

MG-KTiNoS
15/07/2014, 07:31
Δεν ξερω φυσικα γιατι το εβαλε ο μπλειντ,αλλα μου γεννηθηκε η ευλογη απορια,ολοι οσοι απαντουν η θα απαντησουν σε αυτο το θρεντ γραφουν το ποσο
μαλακες και ηλιθιοι κτλ ειναι οι δηθεν ξερολες..
Τελικα ποιοι ειναι οοοοολοι αυτοι οι αλλοι οι μαλακες κτλ κτλ;;;
Και που ειναι;;;

:hmm:

STRABOMARAAAAAA....

Τώρα για τους ξερόλες να σας το πω απλά.

ΕΙΜΑΣΤΕ

(όχι είναι οι άλλοι μόνο)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ως λαός (με ελάχιστες εξαιρέσεις)
Έχουμε τα χειρότερα σχολεία και μία από τις πιο ελεεινές κοινωνίες ως επακόλουθο.
Αν θέλουμε ν αλλάξει κάτι πολλά μπορούν να γίνουν.
Τέτοια ποστ όμως δεν νομίζω ότι βοηθούν.

-γνώμη μου-

amyroukai
15/07/2014, 08:37
ΛΟΛ.

Ας πάρουμε ένα τυχαίο παράδειγμα.
Πας μιά μέρα στη δουλειά και ρωτάς έναν άνθρωπο: Πως στρίβει η μοτοσικλέτα σου δεξιά (πχ); Σου απαντάει, ευκολάκι, πατάς δεξί μαρσπιέ και άμα θες να στρίψεις γρήγορα ρίχνεις και το βάρος δεξιά (true story). ΟΚ λες, να σου πω έναν άλλο τρόπο να δοκιμάσεις.
Πέντε σέσιον μετά, πας σπίτι σου και ο μαθητής στο δικό του.
"Να σου πω τι έγινε σήμερα, ήταν ένας ξερόλας που επειδή διάβασε ένα κωλοβιβλίο ενός καλιφορνέζου χίπι ξερόλα νομίζει ότι ξέρει καλύτερα από εμένα που οδηγώ τριάντα χρόνια, κολλημένος σου λέω"
"Να σου πω τι έγινε σήμερα, ήταν ένας μαθητής που όλη μέρα του δείχναμε το "σωστό" και αυτός ο ξερόλας κόλλησε στην στενοκεφαλιά του και δεν έμαθε τίποτα".
Ξερόλες και κολλημένοι και οι δύο; Μα είναι δυνατόν;

Αντικειμενικά θα μου πεις, δίκιο έχει η φυσική και η ψυχολογία και η επί έτη παρατήρηση και κατηγοριοποίηση και η δουλειά και και και...
Ή μήπως όχι; Γιατί όταν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η μοτοσικλέτα στρίβει πατώντας το μαρσπιέ, η αλήθεια, το "σωστό" και το "αντικειμενικό" δεν είναι αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι;

Έφαγα κάμποσα χρόνια στα θρανία. Οπότε στο αντικείμενό μου, αν έρθει ο όποιος άσχετος με την επιστήμη μου και πετάει με στόμφο και απολυτότητα γκουγκλιές, θα γελάσω με τα χάλια του και θα εμμείνω στην άποψή μου. Και υπάρχουν σαφώς περισσότεροι άσχετοι με την επιστήμη μου παρά σχετικοί. Όχι ότι ξέρω τα πάντα, ότι δεν ξέρω και εγώ θα το ψάξω στην σχετική νομοθεσία. Ξερόλας ισχυρογνώμων κολλημένος; Αν είσαι άσχετος, σαφώς ναι. Το αυτό με όσα εμπειρικά έχω μάθει στη ζωή μου. Το ότι δεν δέχομαι άκριτα τις αλήθειες όλων των άλλων πάνω από τη δική μου για να με περνάνε για "καλό παιδί" και να γίνομαι αρεστός... Για πες, ξέρεις κανέναν τέτοιον κωλοτούμπα; Και τον σέβεσαι;

pipe_smoker
15/07/2014, 10:29
Ή μήπως όχι; Γιατί όταν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η μοτοσικλέτα στρίβει πατώντας το μαρσπιέ, η αλήθεια, το "σωστό" και το "αντικειμενικό" δεν είναι αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι;

Όχι:D (εκτός κι αν ήταν ρητορική η ερώτηση)

Το τί πιστεύουν οι περισσότεροι, δεν έχει καμία σχέση με το σωστό και το αντικειμενικό.
Κάποτε οι άνθρωποι πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη, κι ότι όποιος ακούει φωνές στο κεφάλι του ή είναι προφήτης ή μάγισσα.
Στην πορεία αποδείχθηκε ότι η γη δεν είναι επίπεδη, κι ότι όποιος ακούει φωνές στο κεφάλι του είναι ψυχωσικός.

Άλλο το "πιστεύω" κι άλλο το "γνωρίζω".

Απόλυτη γνώση μπορεί να μην υπάρχει, ειδικά αν αρχίσουμε τον προβληματισμό σε φιλοσοφικά επίπεδα και να σκαλίζουμε το αν κινούμαστε εμείς ή απλά είμαστε ακίνητοι και κινείται ο κόσμος γύρω μας, ή αν υπάρχει κόσμος γύρω μας ή τελικά είναι όλα ιδέες μέσα στο κεφάλι μας.
Αλλά στην ταμπακιέρα, στην πράξη, στα όχι τόσο θεωρητικά, υπάρχει γνώση.
Και η γνώση εμπεριέχει πολύ περισσότερη αλήθεια από ένα απλό "πιστεύω".

Κατα τα λοιπά συμφωνάμε:beer:

ΥΓ1. Σαφώς και η γνώση αλλάζει με τα χρόνια, καθώς και ο τρόπος/μεθοδολογία με τον οποίο μπορεί να αποκτηθεί. Κάποια πράγματα που με τις γνώσεις του κάποτε θεωρούνταν σωστά, πλέον έχουν αποδειχθεί λάθος. Αλλά και πάλι, το όποιο λανθασμένο εν τέλει συμπέρασμα, είχε αποκτηθεί με γνώμονα τη μάθηση και απόκτηση γνώσης σε ένα αντικείμενο. Όχι ένα πιστεύω.
Το ότι είναι άπειρες οι μέθοδοι απόκτησης γνώσης και πολλές είναι κι αντιφατικές και το ποιά είναι πιο σωστή από την άλλη, είναι άλλη ιστορία.

ΥΓ2. Α, και για να απαντήσω και στον blade

Ιδέα μου είναι Όχι.

ή όσο πιο άσχετος είναι κάποιος τόσο και πιο ισχυρογνώμων σ΄αυτά που λέει-γράφει; Και μάλιστα με ύφος "ο γ@μ@ω"; Ναι.

taisteal
15/07/2014, 11:10
STRABOMARAAAAAA....

Κτηνε δεν ειμαι στραβος,μην τσιμπας..;)

taisteal
15/07/2014, 11:11
άμα βρήκαμε τον πρώτο, αρκεί.....

αντε παλιολακαμά

Αρχη ημιση παντος.

:lol::lol:

nikos_abel
15/07/2014, 11:44
Απόλυτη γνώση μπορεί να μην υπάρχει, ειδικά αν αρχίσουμε τον προβληματισμό σε φιλοσοφικά επίπεδα και να σκαλίζουμε το αν κινούμαστε εμείς ή απλά είμαστε ακίνητοι και κινείται ο κόσμος γύρω μας, ή αν υπάρχει κόσμος γύρω μας ή τελικά είναι όλα ιδέες μέσα στο κεφάλι μας.

Κομμένο και ραμένο για εμένα τον έταιρο ξερόλα είναι τούτο. Should I engage? :p

Bob_o_mastoras
15/07/2014, 12:04
Γηρασκω αει διδασκομενος.
Απλα μας λειπει η απαραιτητη ταπεινοτητα που πρεπει να εχει καθε διδασκομενος προς τον διδασκοντα του.
Και αυτο λογω του οτι ειμαστε εγωιστες και κομπλεξικοι και δεν μπορουμε να κατανοησουμε οτι απο τον καθενα και απο το καθε τι μπορουμε να διδαχθουμε κατι το οποιο δεν γνωριζουμε.
Ειτε αυτος ειναι επιστημονας με 3 νομπλελ ειτε πεταμενος πρεζακιας στην Τοσιτσα, ειτε ειναι ο καθηγητης μας στο σχολειο ειτε ειναι ενα μυρμιγκι που παρακολουθουμε να μαζευει το φαι του.
Γνωση μπορουμε να αντλησουμε απο τον καθενα και απο το καθε τι που υπαρχει γυρω μας. Αρκει να εχουμε τα ματια και κυριως το μυαλο μας ανοιχτο.

DrBig
15/07/2014, 12:06
Εχω παντα δικιο....ρωτηστε με.

Bob_o_mastoras
15/07/2014, 12:08

Ποιο ειναι το νοημα της ζωης Ω μεγιστε Δωκτωρα Μπιγκ;;; :a23:

Bowleno
15/07/2014, 12:11
Είστε ούλοι άσχετοι, μόνο εγώ τα ξέρω όλα! :D

(και ο mcgyver....):p

DrBig
15/07/2014, 12:15
Ποιο ειναι το νοημα της ζωης Ω μεγιστε Δωκτωρα Μπιγκ;;; :a23:

42...

ggs
15/07/2014, 12:25
42...
:eyepop:

TIIIII ????

δεν ειναι το ποταμι.....:(

DrBig
15/07/2014, 12:27

TIIIII ????

Υπομονη και βαθιες διαφραγματικες εισπνοες. Το περασα κι εγω το σοκ.

LOUKILOUK
15/07/2014, 12:28
42...

το' ξερα...;)

DrBig
15/07/2014, 12:30
το' ξερα...;)

Το χα πει παλια στον Νταγκλας (που ηταν νταγκλας) Ανταμς και το διεδωσε παντου...

Bob_o_mastoras
15/07/2014, 12:31

TIIIII ????

Θεοδωρακη βγες απο το λογαριασμο τοu ggs!

nikos_abel
15/07/2014, 12:39

Πόσες ανηφόρες έχει η Αθήνα;

Πόσα απίδια βάνει ο σάκος;

DrBig
15/07/2014, 12:42
Πόσες ανηφόρες έχει η Αθήνα;

Πόσα απίδια βάνει ο σάκος;

1) ακριβως οσες και κατηφορες
2) εξαρταται το σακο

υγ
δεν ειπα οτι τα ξερω ολα,, αυτο που ειπα ειναι οτι εχω παντα δικιο...να ξηγουμαστε :p

teogtp
15/07/2014, 12:45
1) ακριβως οσες και κατηφορες
2) εξαρταται το σακο

υγ
δεν ειπα οτι τα ξερω ολα,, αυτο που ειπα ειναι οτι εχω παντα δικιο...να ξηγουμαστε :p

Εχεις δικιο!!!:tooth:

nikos_abel
15/07/2014, 12:52
Το χα πει παλια στον Νταγκλας (που ηταν νταγκλας) Ανταμς και το διεδωσε παντου...

(ήθελα να σχολιάσω και αυτό αλλά το ξέχασα)

σχόλιο :

:lol::lol::lol:

Υ.Γ.

Γιου νόου νάθινγκ Τζον Σνόου

Allst@rf
15/07/2014, 13:00
Υ.Γ.

Γιου νόου νάθινγκ Τζον Σνόου

Ουτε αγγλικα ξερεις οπως φαινεται...

:lol:

nikos_abel
15/07/2014, 13:42
Ουτε αγγλικα ξερεις οπως φαινεται...

Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα (σκράπας δηλαδή) :lol:

Aggelos_SV
15/07/2014, 13:45
ή όσο πιο άσχετος είναι κάποιος τόσο και πιο ισχυρογνώμων σ΄αυτά που λέει-γράφει; Και μάλιστα με ύφος "ο γ@μ@ω";

Ναι.

..και συνήθως τα γραφόμενά αυτού του κάποιου, ακολουθούνται από κάτι τέτοιο ---> :smokin: / :cool:

EVI
15/07/2014, 14:00
εδω γραφουν τα κουλαδια που τα ξερουν ολα ? :p:lol:

tai
15/07/2014, 14:27
η δικιά μου η γνώμη είναι ΠΑΝΤΑ σωστή!
Ακόμη και εαν μου αποδείξεις οτι έχεις ΕΣΥ δίκιο, θα ασπαστώ την δικιά σου γνώμη, θα την κάνω ΚΑΙ δικιά μου
ΟΠΟΤΕ?
ΤΕΛΙΚΆ?
η δικιά μου η γνώμη θα ειναι ΠΑΛΙ σωστή.
:D

ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ...ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ;)

Allst@rf
16/07/2014, 12:14

Και δυσλεκτικος?

McGyver
16/07/2014, 12:16
Έχω σχεδόν πάντα δίκιο και στις σπάνιες περιπτώσεις που έχω άδικο, δικαίως το έχω.

nikos_abel
16/07/2014, 12:16
Και δυσλεκτικος?

:moutza: άσχαιται

Bob_o_mastoras
16/07/2014, 12:17

Τι ειδες;;; :hypnotize: :tooth::tooth:

peterTHErider
16/07/2014, 13:14
ενα εχω μαθει στη ζωη μου στο topic που συζηταμε...οτι η ημιμαθεια ειναι πολυ χειροτερη απο την αμαθεια...και εχω σαν τροπο ζωης να ακουω και να αλλαξω και γνωμη σε κατι αν με πεισεις με επιχειρηματα πως εχεις δικιο!
ο εξυπνος υποχωρει,ο βλακας επιμενει...

VASOS
16/07/2014, 13:36
Μ' αρέσει που μπαίνει και γράφει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Ότι να'ναι.

Καφενείο κατάντησε και ο εξαίρετος δημιουργός του απουσιάζει παντελώς.

Φιλικά πάντα

Bladerunner
16/07/2014, 13:55
Καφενείο κατάντησε και ο δημιουργός του απουσιάζει παντελώς.

Και οι ανάλαφρες συζητήσεις, και ο χαβαλές, έχουν τη δική τους χρησιμότητα κι επιβάλλεται να υπάρχουν.

Τα αρχικά μου ερωτήματα περισσότερο ρητορικά ήταν παρά κάτι άλλο. Τις απαντήσεις τις διαβάζω πάντως.

OldMan
16/07/2014, 13:57
Τα αρχικά μου ερωτήματα περισσότερο ρητορικά ήταν παρά κάτι άλλο.
Λογικό, αφου ξερεις ηδη τις απαντήσεις..

sniper
16/07/2014, 14:22
Λογικό, αφου ξερεις ηδη τις απαντήσεις..

Oι οποίες του δόθηκαν από το κονγκλάβιο.

OldMan
16/07/2014, 14:31
Oι οποίες του δόθηκαν από το κονγκλάβιο.
Ποντίφιξ ο Μήτσος..???:confused:

sniper
16/07/2014, 14:42
Ποντίφιξ ο Μήτσος..???:confused:

O Ποντίφιξ δίνει τις απαντήσεις στο κονγκλάβιο, το οποίο μετά τις διανέμει στους εκπροσώπους του ανά τον κόσμο...

Ουδείς άσφαλτος πλην του Ποντίφικα....

Bob_o_mastoras
16/07/2014, 14:46
O Ποντίφιξ δίνει τις απαντήσεις στο κονγκλάβιο, το οποίο μετά τις διανέμει στους εκπροσώπους του ανά τον κόσμο...

Ουδείς άσφαλτος πλην του Ποντίφικα....

Μονο ο Ποντιφιξ παει ασφαλτο;; Οι αλλοι απο χωματοδρομο..

sniper
16/07/2014, 14:51
Μονο ο Ποντιφιξ παει ασφαλτο;; Οι αλλοι απο χωματοδρομο..

To χώμα χρόνια τώρα είναι αφορισμένο. Βατό ή μη.

spyrakos35
16/07/2014, 15:53
To χώμα χρόνια τώρα είναι αφορισμένο. Βατό ή μη.

Απεταξαμην

nikos_abel
16/07/2014, 16:01
Bladerunner 2 : Illuminati vs Cyborgs

@Bladerunner πραγματικά συγνώμη

Το εξαίρετο τρολ