Σύνδεση

View Full Version : Το δίλλημα - KTM Adventure 950 ή BMW F800GS

Akiman
17/07/2014, 18:08
Καλησπέρα σε όλους

Είμαι στην σκέψη να αγοράσω μια on/off μηχανή. Είμαι ανάμεσα σε KTM Adventure 950 & BMW F800GS.
Ο προβληματισμός είναι ο εξής, το μεν KTM μου αρέσει πάρα πολύ αλλά, όλοι μιλάνε για μικρό προβλήματα (βλ. συμπλέκτη, τρόμπα βενζίνης κ.λπ.) και μεγάλη κατανάλωση και το δε BMW έχει πολλά χλμ. σε σχετικά χαμηλή τιμή.

Μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή?

sam4g
17/07/2014, 18:21
Εγώ θα πήγαινα για το bmw αν το ελέγξει μηχανικός και σου πει ότι είναι οκ τα χλμ δεν λένε τπτ αν ο άλλος την φρόντιζε όπως της πρέπει.

Απ την άλλη το ktm είναι αυτο που σε τρελαίνει πήγαινε κατά κει.

Πάντως είναι δίκοπο μαχαίρι να πάρεις ktm μεταχείρο γτ είναι μηχανές που χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείρηση και φροντίδα και δεν ξέρεις αν την έχει κάνει σωστά ο προηγούμενος.

Για εμένα +1000 στο f800!!!

akis_trevor
17/07/2014, 19:04
η τιμη κτησης τους ειναι πανω κατω ιδια;;;

Akiman
17/07/2014, 19:13
η τιμη κτησης τους ειναι πανω κατω ιδια;;;

Το KTM 05 με 45.000χλμ κυμαίνεται στα 4,500€ και το BMW 08 με 80.000χλμ στα 5.500

theofilos888
17/07/2014, 19:17
Κτμ παρε. Τα προβλήματα θα ειναι λυμενα εως τωρα. 10 χρονια δε θα τα εχουν λυσει;

akis_trevor
17/07/2014, 19:27
περιμενα μεγαλυτερη διαφορα στην τιμη για να ειμαι ειλικρινης.παντως τα 80 ειναι πολλααα χλμ κατα την αποψη μου.
βεβαια για να τα εχει κανει σε τοσα λιγα χρονια ειναι σε ταξιδια αρα(λογικα)και καλα χλμ και καλοσυντηρημενο το μηχανακι.
αποτι καταλαβα σ'αρεσει το κτμ αρκετα περισσοτερο,ε;

foogr01
17/07/2014, 22:15
Είναι μισά χλμ και 3 χρόνια διαφορά. Επίσης το 950 είναι με καρμπυρατέρ και χωρίς ABS έναντι του BMW.
Αν σ' αρέσει τόσο πολύ το ΚΤΜ και σου κατεβάσει λίγο την τιμή πάρε το ΚΤΜ.
Αν προτιμάς χαμηλή κατανάλωση και πιο νέα τεχνολογία τσέκαρε τη μπέμπα σε έναν επίσημο και πάρε αυτήν αν είναι εντάξει. Ο Rotax δε μασάει από χλμ.

akis_trevor
17/07/2014, 22:35
Ο Rotax δε μασάει από χλμ.

εγω για τα χλμ δεν εχω ενστασεις ως προς τα μοτερ (μονο) αλλα για τα περιφεριακα,δισκοπλακες,αναρτησεις κλπ κλπ που ταλαιπωρουνται απο χλμ

foogr01
17/07/2014, 22:41
εγω για τα χλμ δεν εχω ενστασεις ως προς τα μοτερ (μονο) αλλα για τα περιφεριακα,δισκοπλακες,αναρτησεις κλπ κλπ που ταλαιπωρουνται απο χλμ

Σωστός.
Εν καιρώ αντικαθίστανται βέβαια, αλλά σίγουρα θα πρέπει να το λάβει υπόψη του ο μελλοντικός "γαμπρός" :)

akis_trevor
17/07/2014, 22:45
απλα ειδα που το ανεφερες και ειπα να το ξεκαθαρισω.απλα αν υπολογισεις και καποια τετοια εξοδα που πιθανον να εχει σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα ισως ξεφευγει σε μπατζετ.
παιζει ρολο και ποσα χλμ κανει ο φιλος.αν κανει 5-10 χιλιαρικα τον χρονο,εχει μεγαλη διαφορα απτο να κανει 20,000+ και πιασει μεχρι το αλλο καλοκαιρι την κατοσταρα.
σαν προβληματισμο το εθεσα και τιποτα περισσοτερο.:)

Akiman
17/07/2014, 23:00
περιμενα μεγαλυτερη διαφορα στην τιμη για να ειμαι ειλικρινης.παντως τα 80 ειναι πολλααα χλμ κατα την αποψη μου.
βεβαια για να τα εχει κανει σε τοσα λιγα χρονια ειναι σε ταξιδια αρα(λογικα)και καλα χλμ και καλοσυντηρημενο το μηχανακι.
αποτι καταλαβα σ'αρεσει το κτμ αρκετα περισσοτερο,ε;

Η αλήθεια είναι ότι το ΚΤΜ το γουστάρω περισσότερο, αλλά δεν θέλω να είμαι στα συνεργεία, και με φοβίζει που είναι 10ετίας μεταχειρισμένο.

foogr01
17/07/2014, 23:02
απλα ειδα που το ανεφερες και ειπα να το ξεκαθαρισω.απλα αν υπολογισεις και καποια τετοια εξοδα που πιθανον να εχει σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα ισως ξεφευγει σε μπατζετ.
παιζει ρολο και ποσα χλμ κανει ο φιλος.αν κανει 5-10 χιλιαρικα τον χρονο,εχει μεγαλη διαφορα απτο να κανει 20,000+ και πιασει μεχρι το αλλο καλοκαιρι την κατοσταρα.
σαν προβληματισμο το εθεσα και τιποτα περισσοτερο.:)

και πολύ καλά έκανες :) :beer:

xtzanos
18/07/2014, 08:52
Οδηγησε τα και τα 2 και θα καταλαβεις.
Ημουν και εγω στο ιδιο διλημμα και αποφασισα οτι προτιμω να πληρωνω κατι παραπανω σε βενζινες και να το χαιρομαι.

Sapadak
18/07/2014, 09:00
Και γιατι οχι το 990 Adv (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4097280/)?

RaGe_Raptor
18/07/2014, 09:07
πάρε αυτό που σε κάνει να κ@υλώνεις και δε θα το μετανιώσεις ακόμη κι αν το πληρώσεις ακριβά(είτε σε τιμή κτήσης είτε σε μετέπειτα έξοδα)

freco
18/07/2014, 09:12
Οδηγησε τα και τα 2 και θα καταλαβεις...

Ότι λέει ο φίλος... και καλώς ήρθες στην πορτοκαλί παρέα. :beer:

MiltiadisK.D
18/07/2014, 11:17
Είσαι σίγουρος ότι το ADV είναι 5M?

TROOPER
18/07/2014, 11:29
1.μπραβο στον θεο που εφτιαξε την επικεφαλιδα γιατι ημουνα ετοιμος να πεταξω το ντοκιμαντερ αυτουσιο (οποιος καταλαβε-καταλαβε)

2.ΚΤΜ φανταστικο μηχανακι αν εχεις γκομενα που ο πατερας της ειναι αραβας με πετρελαιοπηγες η βενζινας.

gixxerpap
18/07/2014, 11:38
και μόνο που έχεις μπει σε δίλημμα, θα πρότεινα το bmw.

Το ΚΤΜ το βλέπεις, το ερωτεύεσαι, το φαντασιώνεσαι, το αγοράζεις. Τα άλλα υπάρχουν απλά για να τους κάνεις πλάκα.
Ακόμα και όταν είναι δικό σου πια, πάλι το ονειρεύεσαι στον ύπνο σου, οργώνεις βουνά, λιβάδια, παραλίες, σουζάρεις, ντιφτάρεις, ποζάρεις, κυνηγιέσαι.
Όταν το μάθεις καλά, ακριβώς τα ίδια τα κάνεις και στον ξύπνιο σου.
Γενικά όσα χλμ δεν προλαβαίνεις στον ξύπνιο σου, τα κάνεις στον ύπνο σου.

Καλό είναι και το bmw, φιλότιμο, υπάρχουν και περιοδικά που το βγάζουν καλύτερο.

Το S να πάρεις, σε μπλέ-πορτοκαλί.

Αυτά απο μένα, καλημέρα σας, πάω να χαζέψω τις αγγελίες, αστοδιαλο πια με την κωλοεταιρεία

spyro
18/07/2014, 18:20

Το ΚΤΜ το βλέπεις, το ερωτεύεσαι, το φαντασιώνεσαι, το αγοράζεις. Τα άλλα υπάρχουν απλά για να τους κάνεις πλάκα.
Ακόμα και όταν είναι δικό σου πια, πάλι το ονειρεύεσαι στον ύπνο σου, οργώνεις βουνά, λιβάδια, παραλίες, σουζάρεις, ντιφτάρεις, ποζάρεις, κυνηγιέσαι.

Καλό είναι και το bmw, φιλότιμο, υπάρχουν και περιοδικά που το βγάζουν καλύτερο.

Αυτά απο μένα, καλημέρα σας, πάω να χαζέψω τις αγγελίες, αστοδιαλο πια με την κωλοεταιρεία

:beer:

κατά τ' άλλα, είσαι σίγουρος για το χαμηλό κόστος συντήρησης του 800?

Juohmaru!
18/07/2014, 19:33

Συμφωνώ 1000% με το φιλο απο πάνω... και μονο που το συζητας, παρε BMW. Το ΚΤΜ ειναί καύλα (και ως γνωστον οι καυλες... πληρωνονται), δεν ειναι τρεις το λαδι τρεις το ξυδι...

Σοβαρα τωρα..?
Καταρχην δεν ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης, με το 990 ισως... 950 καλο β)ρισκεις με το πολυ 4000, ενω αξιόλογο 800 με 6000+ (και δεν εννοω λιωμενο με 80000χλμ).
Δεν θα αναφερθω σε αρνητικα και θετικα, γιατι φοβαμαι οτι δεν θα μαι αντικειμενικος...
Οσον αφορα ομως το θεμα της καταναλωσης... Ναι το 950 καιει στην πολη και ειδικα με βαρυ χερι. Στο ταξιδι ομως τα πραγματα δεν ειναι διαφορετικα... μολις επεστρεψα απο ενα ταξιδι 5000χλμ στη Ρουμανια σε εθνικη, επαρχιακο και χωμα και ειχα μεση καταναλωση 6,4 λτ/100χλμ. Απιστευτο, ε?!?! Το 800 βεβαια εκαψε ακομα λιγοτερο, οσο ενα μονοκυλινδρο, απλα για μη μιλαμε για εμιρηδες κλπ (μονο στην εθνικη της επιστροφης με ταχυτητες 150-160 το 800 εκαιγε το ιδιο -και ισως λιγο παραπανω- απο το 950).
Αυτα τα ολιγα....

Christos ktm R
19/07/2014, 12:09
Ktm παρε φιλε..και αν εχεις ακομα τις αμφιβολίες σου απλα οδηγησε τα κ τα 2.τοτε μονο θα καταλαβεις....οτι τα ktm ειναι αλλου λεμε.

TROOPER
19/07/2014, 12:23
........δεν ειναι τρεις το λαδι τρεις το ξυδι...

....

οχι αλλα ειναι καθε τρεις και λαδι τρεις και ξυδι :lol:

DrBig
19/07/2014, 12:53
οχι αλλα ειναι καθε τρεις και λαδι τρεις και ξυδι :lol:

Βρε τρουπη, επειδη εσυ πηρες σκοτωμενο δεν σημαινει οτι ειναι ολα ετσι.

320339

TROOPER
19/07/2014, 13:05
Βρε τρουπη, επειδη εσυ πηρες σκοτωμενο δεν σημαινει οτι ειναι ολα ετσι.

320339

ελα τωρα αντικειμενικα (και αυτο μου ειχε πει και ο spyro οταν το ειχα παρει, και ο παπ και ποσοι ακομα που ασχολουνταν με τα πορτοκαλια μηχανακια), οτι πρεπει να ελεγχω το λαδι συχνα-πυκνα γιατι το πινει οπως πινει αλογο του φαρ-ουεστ σε σαλουν το ουισκι του :lol:

taxydromos
19/07/2014, 13:11
το ερώτημα δεν είναι ποια μοτοσυκλέτα θα πάρεις αλλά τι τύπος αναβάτη είσαι..
κάνε ένα ψυχογράφημα της προσωπικότητάς σου κ αποφάσισε μετά...

είσαι adrenaline maniac?
το ανοίγεις το γκάζι?
γουστάρεις τις ψηλές?
δένεσαι με τη μοτοσυκλέτα σου?

η

σου λείπουν 9€ να συμπληρώσεις 10?
πηγαίνεις supeermarket για ψώνια τακτικά?
υποστήριζες Γερμανία στο mundial?
προτιμάς το αργά+σίγουρα στις βόλτες σου?

amyroukai
19/07/2014, 13:14
πρεπει να ελεγχω το λαδι συχνα-πυκνα γιατι το πινει οπως πινει αλογο του φαρ-ουεστ σε σαλουν το ουισκι του :lol:
Α να πάρω ένα τότε. Θα είναι σαν να μην έχω αλλάξει μηχανάκι ποτέ! (σ'αυτόν τον τομέα δηλαδής)

road spirit
19/07/2014, 13:22
:beer:

κατά τ' άλλα, είσαι σίγουρος για το χαμηλό κόστος συντήρησης του 800?

ναι είμαστε

αυτή η καραμέλα με τα ακριβά σέρβις στα bmw πρέπει να τελειώσει ...

ακριβά τα πληρώνουν οι φλώροι μπεμβεδάκιδες που δεν ξέρουν τι είναι το κατσαβίδι και που πιστεύουν ότι αν μπεί αναλώσιμο στην μηχανή που δεν είναι ΟΕΜ, τότε αυτή θα ανατιναχθεί

Στα 77.000 χλμ που έχει τώρα το 800 μου, δεν έχω πληρώσει ακόμα για προβλεπόμενο σέρβις περισσότερα από όσα πλήρωνα τα υπόλοιπα 20 χρόνια που καβαλούσα τζαπάν μηχανάκια. Ακόμα και στα 2 "μεγάλα" σερβις, στα 40κάτι και στα 70κάτι (μετά την ν.Αμερική) πλήρωσα λιγότερα από όσα πλήρωσα στα 2 cbr μου στα σέρβις των 24κ της χόντα.

Αν στην εξίσωση βάλω και τη μέση κατανάλωση όλα αυτά τα χρόνια των 4.8 λτ/100 χλμ, τότε έχω κάνει κατά πολύ απόσβεση σε σχέση με πολλά άλλα υποψηφια ον-οφφ που εξέταζα τότε που την αγόρασα

cheers :beer:

DrBig
19/07/2014, 13:34
ελα τωρα αντικειμενικα (και αυτο μου ειχε πει και ο spyro οταν το ειχα παρει, και ο παπ και ποσοι ακομα που ασχολουνταν με τα πορτοκαλια μηχανακια), οτι πρεπει να ελεγχω το λαδι συχνα-πυκνα γιατι το πινει οπως πινει αλογο του φαρ-ουεστ σε σαλουν το ουισκι του :lol:

και το δικο μου γιατι δεν πινει δηλαδης?

ΥΓ
Ξερω γιατι δεν πινει, γιατι δεν περιμενω απο κανενα μηχανικο να ελεγξει αυτα που πρεπει να ελεγχθουν, οταν πρεπει. Και εκει σταματαν τα αρνητικα του μεγαλου κατεμ, δεν μπορεις να το εμπιστευθεις σε κανενα μηχανικο γιατι η δεν θα ξερουν, η δεν θα κανουν τα προβλεπομενα ειτε γιατι βαριουνται, ειτε γατι θελουν να σε βλεπουν συχνα. Αν το παρεις το κανεις μονος, αν δεν μπορεις, δεν το παιρνεις. Τοσο απλα.

road spirit
19/07/2014, 13:40

μήπως γιατί στρώθηκε αλά motoman method ενώ των άλλων στρώθηκε με το γάντι method ?

(κάποια αντιπαράθεση θα ξεκινήσει, δεν μπορεί ... )

TROOPER
19/07/2014, 13:43

ΥΓ
Ξερω γιατι δεν πινει, γιατι δεν περιμενω απο κανενα μηχανικο να ελεγξει αυτα που πρεπει να ελεγχθουν, οταν πρεπει. Και εκει σταματαν τα αρνητικα του μεγαλου κατεμ, δεν μπορεις να το εμπιστευθεις σε κανενα μηχανικο. Αν το παρεις το κανεις μονος, αν δεν μπορεις, δεν το παιρνεις. Τοσο απλα.

συμπερασμα: η το μηχανακι σου ειναι ξενερωτο (γι' αυτο δεν πινει) η πρεπει για να το εχει καποιος να εχει πτυχιο μηχανολογιας (οποτε δεν μπα να γαμηθει καλυτερα για ρημαδι) :lol:

TROOPER
19/07/2014, 13:43
........

(κάποια αντιπαράθεση θα ξεκινήσει, δεν μπορεί ... )

δουλεια δεν εχεις ρε μλκ?! :moutza:

DrBig
19/07/2014, 13:46
συμπερασμα: η το μηχανακι σου ειναι ξενερωτο (γι' αυτο δεν πινει) η πρεπει για να το εχει καποιος να εχει πτυχιο μηχανολογιας (οποτε δεν μπα να γαμηθει καλυτερα για ρημαδι) :lol:

ε τι να κανουμε....οι εκλεκτοι ηταν παντα λιγοι :lol:

TROOPER
19/07/2014, 13:51
ε τι να κανουμε....οι εκλεκτοι ηταν παντα λιγοι :lol:

ωραια. εκλεκτοι πειτε τωρα στο παλικαρι να παρει το μπεμβε και να αφησει τα υπερεργαλεια για τους μηχανολογους :lol:

Juohmaru!
19/07/2014, 13:59
Καταληξαμε...;;;

DrBig
19/07/2014, 14:06
ωραια. εκλεκτοι πειτε τωρα στο παλικαρι να παρει το μπεμβε και να αφησει τα υπερεργαλεια για τους μηχανολογους :lol:

'Παλικαρι, παρε το μπεμβε και αφησε τα υπερεργαλεια για τους μηχανολογους'

Καλα το ειπα?

ΥΓ
Με την αδεια του τρουπη παντα, εγω θα προτεινα το 800XC.

road spirit
19/07/2014, 14:12
δουλεια δεν εχεις ρε μλκ?! :moutza:

προφανώς όχι :lol: και επιπροσθέτως καποια θρεντ ξυπνούν το τρολ μέσα μου

TROOPER
19/07/2014, 14:21
'Παλικαρι, παρε το μπεμβε και αφησε τα υπερεργαλεια για τους μηχανολογους'

Καλα το ειπα?

ΥΓ
Με την αδεια του τρουπη παντα, εγω θα προτεινα το 800XC.

την αδεια την δινουν οι κλεκτοι κι εγω αποποιηθηκα του χρησματος ;)

προφανώς όχι :lol: και επιπροσθέτως καποια θρεντ ξυπνούν το τρολ μέσα μου

ας πιουμε σ' αυτο :a33:

rubik
19/07/2014, 16:06
και γιατί να μην πάρει το Triumph Tiger 800 ε;; :D

gixxerpap
19/07/2014, 19:13

ο παπ δεν σου είπε ποτέ τέτοιο πράγμα γιατί πολύ απλά το δικό μου δεν έκαιγε σταγόνα!
το δικό σου αλήθεια, πόσο λάδι έκαιγε?

gixxerpap
19/07/2014, 19:28

ΥΓ
Ξερω γιατι δεν πινει, γιατι δεν περιμενω απο κανενα μηχανικο να ελεγξει αυτα που πρεπει να ελεγχθουν, οταν πρεπει. Και εκει σταματαν τα αρνητικα του μεγαλου κατεμ, δεν μπορεις να το εμπιστευθεις σε κανενα μηχανικο γιατι η δεν θα ξερουν, η δεν θα κανουν τα προβλεπομενα ειτε γιατι βαριουνται, ειτε γατι θελουν να σε βλεπουν συχνα. Αν το παρεις το κανεις μονος, αν δεν μπορεις, δεν το παιρνεις. Τοσο απλα.

προσπαθείς και συ να συννενοηθείς με άνθρωπο που -αφου ξεπέρασε (νομίζαμε) τα ψυχολογικά του- πάτησε άμμο και χώμα για να φτάσουμε σε παραλία, και μετά μας ζάλισε τα φρύδια, να φύγουμε για να προλάβει να το πλύνει πριν νυχτώσει ...

TROOPER
19/07/2014, 19:39
ο παπ δεν σου είπε ποτέ τέτοιο πράγμα γιατί πολύ απλά το δικό μου δεν έκαιγε σταγόνα!
το δικό σου αλήθεια, πόσο λάδι έκαιγε?

οοοοοχι καργιολακι!!!!

δεν ελεγες οτι δεν καιει! ελεγες οτι ολα καινε, εκτος απο το δικο σου που δεν εκαιγε γιατι, λεει, του καλαφατισες τα πρεκια και γιατι αμα δεν τα γαμησεις μικρα μετα κανουν κονξες και αλλα τετοια ομορφα!

το γαμιδι εκαιγε γυρω στα 600 ml/1000.

προσπαθείς και συ να συννενοηθείς με άνθρωπο που -αφου ξεπέρασε (νομίζαμε) τα ψυχολογικά του- πάτησε άμμο και χώμα για να φτάσουμε σε παραλία, και μετά μας ζάλισε τα φρύδια, να φύγουμε για να προλάβει να το πλύνει πριν νυχτώσει ...

ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!!!!!!!!!!!! :mad:

taxydromos
19/07/2014, 21:08
ευτυχώς που το έδωσες... :priest:

daz
19/07/2014, 22:22
οοοοοχι καργιολακι!!!!

δεν ελεγες οτι δεν καιει! ελεγες οτι ολα καινε, εκτος απο το δικο σου που δεν εκαιγε γιατι, λεει, του καλαφατισες τα πρεκια και γιατι αμα δεν τα γαμησεις μικρα μετα κανουν κονξες και αλλα τετοια ομορφα!

το γαμιδι εκαιγε γυρω στα 600 ml/1000.

ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!!!!!!!!!!!! :mad:

:lol:

Είσαι ένας μικρός θεούλης ρε μλκ!

:lol: :lol:

irinia
20/07/2014, 00:54
ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ..............ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ ΘΑΣΑΙ

Όσο θά τό έχεις......45000 χλμ. καί 80000 χλμ....????
Κουράγιοοοοοοοο

MiltiadisK.D
20/07/2014, 09:14

ΥΓ

Πολλά +++ Αγη.Αποψή μου δεν συγκρίνονται τα δύο μοντέλα αυτά,σε άλλους οδηγούς απευθύνονται τα ADV και σε άλλουςτα GS 800:)

MiltiadisK.D
20/07/2014, 09:20
ναι είμαστε

αυτή η καραμέλα με τα ακριβά σέρβις στα bmw πρέπει να τελειώσει ...

ακριβά τα πληρώνουν οι φλώροι μπεμβεδάκιδες που δεν ξέρουν τι είναι το κατσαβίδι και που πιστεύουν ότι αν μπεί αναλώσιμο στην μηχανή που δεν είναι ΟΕΜ, τότε αυτή θα ανατιναχθεί

Στα 77.000 χλμ που έχει τώρα το 800 μου, δεν έχω πληρώσει ακόμα για προβλεπόμενο σέρβις περισσότερα από όσα πλήρωνα τα υπόλοιπα 20 χρόνια που καβαλούσα τζαπάν μηχανάκια. Ακόμα και στα 2 "μεγάλα" σερβις, στα 40κάτι και στα 70κάτι (μετά την ν.Αμερική) πλήρωσα λιγότερα από όσα πλήρωσα στα 2 cbr μου στα σέρβις των 24κ της χόντα.

Αν στην εξίσωση βάλω και τη μέση κατανάλωση όλα αυτά τα χρόνια των 4.8 λτ/100 χλμ, τότε έχω κάνει κατά πολύ απόσβεση σε σχέση με πολλά άλλα υποψηφια ον-οφφ που εξέταζα τότε που την αγόρασα

cheers :beer:

Αν και δεν είχα ποτέ μου BMW θα συμφωνήσω μαζί σου Γιάννη σε αυτά που γράφεις,πολύ προπαγάνδα πρέπει να έχει πέσει για τα 800,πάντως αν αποφασίσεις να το δώσεις σφύρα μου,μετά απο 2 ADV λέω να πάρω και ένα 800 να συμπληρωθεί το καρέ:D;):beer:

emix24
20/07/2014, 09:36
Ως παλιος κατοχος ενος KTM 950Adventure και ως τωρινος κατοχος ενος ΚΤΜ 950Super Enduro, εχω να σου πω τα εξης:

Αν το βασικο σου κριτηριο ειναι η οικονομια στην μετακινηση (καυσιμα δηλαδη), παρε με κλειστα ματια ενα BMW 800GS. Η καταναλωση του ειναι απιστευτα χαμηλη σε σχεση με τα κυβικα του. Μιλαμε για περιπου 5-5,5λιτρα/100. Το δικο μου φθανει τα 7,5-8λιτρα/100!!!

Αν το κριτηριο σου ειναι η ευχαριστηση της οδηγησης, το ΚΤΜ ειναι ενα σκαλοπατι παραπανω. Οχι οτι υστερει και το 800GS, αλλα οπως και να το κανουμε ειναι διαφορετικο το ΚΤΜ.

Οσο αναφορα για το θεμα του συμπλεκτη, το κοστος αντικαταστασης του μ ενα after market (Oberon κατα βαση), ειναι μηδαμινο. Ακομα και προβλημα να μην εχει αυτο που θα παρεις, καλο ειναι να το αλλαξεις προληπτικα. Μιλαμε για ενα κοστος κοντα στα 100ευρω και καθαριζεις μια για παντα.

Τελος, χωρις να ξερω τι μοντελο ΚΤΜ 950Adventure θες να παρεις (του 2003,04,05 δηλαδη;), σιγουρα το 800GS ειναι μηχανακι προσφατης τεχνολογια και πιο συγχρονο. Ισως αυτο να επηρρεασει την αποφαση σου.

Καλη επιλογη.

TROOPER
20/07/2014, 10:45
ευτυχώς που το έδωσες... :priest:

κι εγω αυτο λεω!!!

road spirit
20/07/2014, 14:52
Αν και δεν είχα ποτέ μου BMW θα συμφωνήσω μαζί σου Γιάννη σε αυτά που γράφεις,πολύ προπαγάνδα πρέπει να έχει πέσει για τα 800,πάντως αν αποφασίσεις να το δώσεις σφύρα μου,μετά απο 2 ADV λέω να πάρω και ένα 800 να συμπληρωθεί το καρέ:D;):beer:

Δεν νομίζω να το πουλήσω ποτέ και εύχομαι να μην αναγκαστώ να το κάνω λόγω οικονομικών συγκυριών.

Πάντως, επειδή έχεις την εμπειρία των ΚΤΜ, πριν αγοράσεις 800 προσπάθησε να βρεις ένα για βόλτα. Είναι πολύ πιο ήπιο μηχανάκι απο τα 950/990 και μπορεί να μη σου βγάλει γούστα.

SHOOTER045
20/07/2014, 15:19
Αν μιλάμε για το f800 adventure ,επειδή το είχα για κάποιο διάστημα όπως και το μικρότερο
Το 800 το κατατάσσω πάνω από στρώμα και τρανσαλπ,σε σχέση με απόδοση περιφερειακά κλπ
Δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει ΚΤΜ 950
Έχει ήπια απόδοση,οχι σαν τον αυστριακο χούλιγκαν
Τα μεγάλα φ800 δεν βγάλανε ζημιές, τα μικρά ναι
Τα σέρβις στην αντ/πεια ζεματανε, αλλά έξω έχει ικανά μαστορια

p@nos
20/07/2014, 16:31
φιλε θες να δωσεις περισσοτερα λεφτα για κατι υποδεεστερο απο καθε αποψη?

αμα θες οικονομια πηγαινε με το κτελ...

rethemnianos
08/10/2014, 14:02
Καλησπερα, αρχες καλοκαιριου αγορασα το KTM του συμφοριτη milva. Μπορω να πω οτι αισθανομαι πολυ τυχερος που πετυχα την συγκεκριμένη μηχανή και μετανιωνω που ακουγα τοσα χρονια τους ασχετους και δεν το πηρα πιο πριν.Πιο πριν ειχα δυο TDM και ειχα οδηγησει διαφορα.Η μηχανη καιει παραπανω(πολη 11-12 εξω 8)μπορει να χρειάζεται παραπανω φροντιδα αλλα οταν καθεσαι πανω τα ξεχνας ολα.Κ οσο την μαθαινεις την ερωτευεσαι.Για να βοηθησω κ τον φιλο θα του φερω ενα παραδειγμα που ειδα καπου.Τα KTM ειναι σαν τις ξανθιές τις γκομενες τις siliconατες και τα άλλα (στην πλειοψηφια) σαν τις γυναικες που θα παντρευοσουν.Τα μεν πρωτα θα σου προσφερουν πολλα γουστα θα ξαναγινεις πιτσιρικας αλλα ολα αυτα θα τα πληρωσεις λιγο παραπανω.Τα αλλα θα σου προσφερουν παραπανω σιγουρια οικονομια κτλ αλλα συγκινησεις σαν τα πρωτα δε θα βρεις.Ο καλυτερος συνδυασμος τουλάχιστον οπως το κανω εγω ειναι KTM κ παπακι και τα εχεις ολα.
Ελπιζω να βοηθησα και καλη τυχη.

Allst@rf
08/10/2014, 15:46
Το κακο /καλο με τα ktm, λογω κατασκευης τους, ειναι ευκολοδηγητα απο ολους και νομιζεις οτι εγινες χερας μεσα σε μια νυχτα...

το λεω αυτο γιατι πιστευω οτι και το f800 ειναι φοβερο μηχανακι και μπορει να κανει οτι και το ktm, μπορει και περισσοτερα, απλα το ktm τα κανει ευκολοτερα...

Καλοριζικο.

MG-KTiNoS
08/10/2014, 15:51
Εγώ θα σου έλεγα να μην πάρεις ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο.
Είναι μηχανάκια που γενικά ζητούσαν και είναι και παλιά.
Κάνε λίγο υπομονή μάζεψε λίγα λεφτά ακόμα και πάρε
πιο καινούργιο.

(αν και ότι και να σου πούμε στα παπάρΓια σου θα μας γράψεις και θα πάρεις ότι γουστάρεις τελικά)