PDA

View Full Version : Βοηθεια σε αγορα μπουφαν

X-Virus
21/07/2014, 01:01
γεια χαρα!
χρειαζομαι μπουφανακι για την μηχανη.
καποιοι μου λενε οτι αν παρεις καλοκαιρινο, τον χειμωνα με ενα φλις απο μεσα εισαι κομπλε (ειμαι Κρητη btw, και δεν εχουμε και τρελο χειμωνα εδω).
και καπου εκει κοιταω και εγω.
εχει καποιος να πει μια γνωμη για αυτο εδω?
νταινιζ (http://www.motorparts.com.gr/eshop/eksoplismos-anavati/boufan/boufan-kalokairina/boufan-airframe-tex-detail.html)

γενικα προτιμω dainese προτασεις (ναι για την μουρη :D ).

θα ηθελα με 250 ευρω περιπου, να κανονισω μπουφαν, προστατευτικο πλατης και γαντια.
γνωμες προτασεις ?

υ.γ. το ξερω οτι υπαρχουν ΠΑΡΑ πολλα θεματα παρομοια, αλλα ο καθενας εχει τις δικες του παραμετρους, και δεν βρηκα κατι για εμενα.

Lioulios
21/07/2014, 01:12
Kαλολαιρινό μπουφάν το χειμώνα ,ούτε για αστείο . Εκτός αν φοράς από μέσα άλλο μπουφάν . Δες να πάρεις ένα που να έχει επένδυση που να αφερείται για αρχή , να το χεις να το φοράς για καθημερηνό να το λιώσεις και πάρε και ένα καλοκαιρινό να κάνεις τη δουλειά σου το κατακαλόκαιρο .

Αν ψαχτείς βρήσκεις με ένα 250άρι - άντε 300άρι 2 μπουφάν .

Τί νούμερο φοράς , ξέρεις ;

X-Virus
21/07/2014, 04:55
Νομιζω 58, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Με 250 ευρω πρεπει να τα καλυψω ολα τα παραπανω.
οποτε μαλλον παω σε 4ων εποχων ?

TROOPER
21/07/2014, 09:06
καμια πιθανοτητα!

ακομα και αν καταφερεις με αυτο το μπατζετ να καλυψεις τις αναγκες σου στην παρουσα φαση, οταν ερθει ο χειμωνας θα δωσεις αλλα 250 για χειμερινο μπουφαν. :wave2:

kostas777
21/07/2014, 09:22
Πολύ καλό το Airframe, έχει και επένδυση από μέσα για τη νυχτερινή επιστροφή. Όμως είναι για θερμοκρασίες από 25°C και άνω. Με fleece από μέσα ή πουλοβεράκι, άντε να σε πάει το πολύ μέχρι Νοέμβρη. Μετά θα θες οπωσδήποτε κάτι όχι τρύπιο.

teo_g7
21/07/2014, 09:30
Δυστυχώς δε μπορείς να κανεις τη δουλεια σου με ενα μπουφάν!
Αν θες τη γνώμη μου κοιτά να πάρεις τώρα το χειμωνιάτικο και τα γάντια σου και του χρονου το καλοκαίρι παίρνεις και το καλοκαιρινό.

X-Virus
21/07/2014, 13:32
γενικα εδω μεχρι νοεμβρη, ο καιρος ειναι παρα πολυ καλος..
οποτε για καλοκαιρινο παω μαλλον..
για γαντια και προστατευτικο πλατης εχετε κατι να προτεινετε?
ειδικα για τα πλατης, δεν εχω καταλαβει καθολου τι παιζει..

TROOPER
21/07/2014, 13:35
γενικα εδω μεχρι νοεμβρη, ο καιρος ειναι παρα πολυ καλος..
οποτε για καλοκαιρινο παω μαλλον..
ειδικα για τα πλατης, δεν εχω καταλαβει καθολου τι παιζει..

ξερω πως ειναι. ακου αυτο που σου λεμε.

απο κει και περα τα μπουφαν εχουν προστασια πλατης (τα περισσοτερα). αν δεν εχει αυτο που θα παρεις ζητας να την αγορασεις εξτρα.

γαντια χειμερινα η καλοκαιρινα?

kostas777
21/07/2014, 13:51

Αν πάρεις dainese, πάρε αυτό εδώ: http://www.xmoto.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=60&cat=763

Πάρε και χειμερινό μπουφάν αδιάβροχο και μπορείς να το χρησιμοποιείς και στα δύο, έχουν θήκη.

Pan (dvs)
21/07/2014, 13:53
Οσο και γλυκος να ειναι ο χειμωνας οταν η θερμοκρασια φτασει στους 12-15 και η υγρασια σου τρυπαει τα κοκκαλα,θελει χειμερινο.

Η παιρνεις δυο με 250 ευρω η παιρνεις φιρμα καλοκαιρινη και το χειμωνα μουτζωνεσαι στον καθρεφτη.
Eδω μπορεις να βρεις καποιες οικονομικες και αξιοπιστες λυσεις.http://www.motoexpert.gr/index.php?cPath=15_295_319

Αν θελεις να πουλησεις μουρη βρες αλλο τροπο.Εδω οτι λαθος αγορα κανεις θα την ξαναπληρωσεις και ευχαριστημενος δεν θα εισαι ποτε.Γινε πρακτικος και απολαυσε τη μηχανη σου.

ΥΓ Τυχαιο το site.

VANDA
21/07/2014, 14:11
Δυστυχώς δε μπορείς να κανεις τη δουλεια σου με ενα μπουφάν!
Αν θες τη γνώμη μου κοιτά να πάρεις τώρα το χειμωνιάτικο και τα γάντια σου και του χρονου το καλοκαίρι παίρνεις και το καλοκαιρινό.

+1

Τα καλοκαιρινά είναι διάτρητα και είναι καθαρά προστατευτικά για το σώμα σου από πτώση-χτύπημα-σύρσιμο στην άσφαλτο και από τον ήλιο. Μερικά άντε να γίνονται και αντιανεμικά με μια έξτρα επένδυση που μπαίνει και βγαίνει. Δεν ζεσταίνουν όμως σε καμία περίπτωση.
(Κατά τη γνώμη μου, ακόμα και στην προστασία δεν φτάνουν σε αποτελεσματικότητα τα -πιο μασίφ- χειμερινά μπουφάν.)
Αν είναι να πάρεις ένα τώρα, στη θέση σου θα έπαιρνα χειμερινό. Αυτά έχουν αφαιρούμενη ζεστή επένδυση, οπότε σε καλύπτουν για όλο το χρόνο εκτός από τις μεγάλες ζέστες.

Γάντια θα έπαιρνα δερμάτινα (φυσικά με προστασίες και μακρυά), που αντέχονται και το καλοκαίρι και τους μαλακούς χειμώνες.

Προστατευτικό πλάτης, ό,τι σου είπαν.. Αν δεν την έχει ήδη το μπουφάν, την αγοράζεις ξεχωριστά.

daz
21/07/2014, 14:26
Έλα να σου δώσω το δικό μου καλοκαιρινό να πας μια βόλτα για να καταλάβεις ότι χειμώνας με δαυτο δεν βγαίνει.

Επίσης το καλοκαίρι της Κρήτης δεν βγαίνει με οτιδήποτε άλλο εκτός από καλοκαιρινό. Δυστυχώς θέλεις δύο.

To revit air το βρίσκεις με 100 ευρώ και είναι και μουράτο. (Βρίσκεις και φθηνότερα ..)

Για χειμερινό το συζητάμε όταν έρθει η ώρα.

daz
21/07/2014, 14:30
Αυτό που λέει η Βαντα και ο Τεο είναι σωστό. Εγώ πήρα το καλοκαιρινό μου Σεπτέμβρη.

Ρίξε μια ματιά στην Αγορά να δεις τι βρίσκεις και σε τι τιμές.

Edit.. Για προστατευτικό πλάτης ρίξε μια ματιά στην τεχνολογία d3o

http://www.motoraid.eu/rider/protection-belts/sixs-back-protector-with-d3o-technology-sizes&filter=ATTRIBU=%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82+%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BDSPER=5 7=%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A3

X-Virus
21/07/2014, 15:18
αντεχονται τα δερματινα το καλοκαιρι?? παραδειγμα?

Lioulios
21/07/2014, 16:07
Όσο είσαι καβάλα και πας , είναι ωραιότατα τα δερμάτινα ακόμα και καλοκαίρι . Και μιλάω για Κρήτη .
Τα προβλήματα ξεκινάνε με το που σταματάς .

Ξαναλέω . Δες να πάρεις ένα δερμάτινο μτχειρο στο 200άρι ... και άνοιξη καιρού παίρνεις και καλοκαιρινό . Εγά πούλησα Νταενίζ καλοκαιρινό 80-90 ευρώ . Τόσο πάνε . Θα βρεις .

daz
21/07/2014, 16:18
Για μένα δεν αντέχονται ακόμα και αν το φοράς μόνο όταν πας βόλτα.

Μήπως τελικά έχω πολύ αργό μηχανάκι? :lol:

foogr01
21/07/2014, 16:22

Μέσα στην πόλη όχι. Υπάρχουν βέβαια και κάποια διάτρητα που αερίζονται αλλά όχι τόσο όσο π.χ. το revit air που σου είπανε από πάνω. Εκτός πόλης τα δερμάτινα αντέχονται μια χαρά, είτε εθνική είτε επαρχιακός. Άκου τους υπόλοιπους και πάρε τώρα ένα 3 ή 4 εποχών που βγάζοντας επενδύσεις και ανοίγοντας αεραγωγούς θα την ψιλοβγάλεις Αύγουστο και Σεπτέμβρη και μόλις χειμωνιάσει αγοράζεις ένα καλοκαιρινό για του χρόνου (θα το βρεις ίσως και πιο φτηνά τότε). Τι να την κάνεις τη μούρη όταν θα φτάνεις το χειμώνα στον προορισμό σου και θα τρέμεις ή θα είσαι κάθε τρεις και λίγο άρρωστος.

Κι εγώ Κρήτη είμαι.

Sapadak
21/07/2014, 16:26
Ρε σεις όλοι στη Κρήτη τόσο κρυουλιάριδες είστε? :p

daz
21/07/2014, 16:28
... και μόλις χειμωνιάσει ........

Τι να κάνει λέει? :lol:

Tedvj23
21/07/2014, 16:29
Για μενα θες 2 μπουφανακια(καλοκαιρινο-χειμωνιατικο) ή 1 τεσσαρων εποχων(απο το οποιο βγαζεις οτι εσωτερικα εχει και το κανεις αερατο οσο γινεται..) στην τελικη δεν χρειαζεται να το κανεις και πετσι οταν σταματας μπορεις να το βγαζεις να παιρνεις και λιγο αερα και με αυτα τα λεφτα παιρνεις και γαντια και το τεσσαρων εποχων ανετα ειδαλως βαζεις κατι παραπανω και παιρνεις 2 διαφορετικα και με λιγο υπομονη ψαξιμο βρισκεις πολυ καλες προσφορες σε διαφορες μαρκες..:beer:

daz
21/07/2014, 16:52
To καλοκαιρινό μπουφάν είναι must.

Οτιδήποτε άλλο αποφεύγουμε να το φοράμε το καλοκαίρι. Το πολύ πολύ να το βάλουμε σε καμιά βόλτα που οριακά μπορεί να ανταπεξέλθει. Και μόνο αν είναι της προκοπής και όχι 4 εποχών μόνο στα χαρτιά.
Τα 4 εποχών είναι ακριβά. Και όταν λέω ακριβά, εννοώ ακριβά. Τα υπόλοιπα είναι 3 εποχών. Μη κοιτάτε στα σαιτ που βάζουν ότι ταμπέλα θέλουν στην περιγραφή.
Επίσης τα 4 εποχών βγαίνουν συνήθως σε φόρμα 3/4.

Τώρα αν εσείς μπορείτε να οδηγήστε το μοτοσακό σας με μπουφανάκι 4 εποχών μέσα στο Ηράκλειο τον 15αυγουστο, πάω πάσο.

Αν μπορείτε να φορέσετε οτιδήποτε άλλο εκτός από καλοκαιρινό για να πάτε τραπεζότσαρκα ένα καλοκαιρινό πρωινό στα Χανιά είστε ήρωες.

Αν πάτε μια βόλτα το βραδάκι Ρέθυμνο -Χανιά για μπίρα με τους κολλητούς και κουβαλάτε το 3/4ων μαζί σας τι να πω?

Το πιθανότερο πάντως είναι, αν δεν έχουμε καλοκαιρινό, να αποφεύγουμε τη χρήση μπουφάν συστηματικά. Εγώ πάντως πιάνω τον εαυτό μου να κάνει πολλές φορές γαργάρα ακόμα και το καλοκαιρινό και να κυκλοφορώ αμάνικος. Και είναι επικίνδυνη η Κρήτη το καλοκαίρι!

To καλοκαιρινό μπουφάν και τα καλοκαιρινά γάντια είναι must.

teogtp
21/07/2014, 17:54

Τα δικα μου δερματα ειναι διατρητα,κατω απο 80 απλα νομιζεις οτι φορεσες ταχυβραστηρα.......

pipe_smoker
21/07/2014, 17:56
Απο Κρητη δεν ξερω, αλλα απο τον εαυτο μου αν κρινω θα συμφωνησω απολυτα με τον Daz.

Το καλοκαιρι χωρις ενα τρυπητο μπουφαν δεν αντεχεται η κατασταση.
Η προστασια ειναι μονο κατι καλυτερο απο το να μη φορας τιποτα. Θα σε προστατευσει σε καμια χαζοχυμα και με πολυ λιγα χλμ.
Αλλιως εχει γινει λωριδες και φυτιλια και γυρευεις να μαζεψεις τα προστατευτικα απο τα γυρω χωραφια.
Αλλα οπως προειπα απο το τιποτα ειναι καλυτερα.

Εγω εχω το dainese το air flux το προηγουμενο μοντελο.
Με εχει βολεψει παρα πολυ.
Δες το (http://www.motoexpert.gr/product_info.php?manufacturers_id=11&products_id=2659)
(Τυχαιο το site. Γκουγκλαρε το.)

Απο γαντια ισως η καλυτερη αγορα μοτοεξοπλισμου που εχω κανει ειναι κατι καλοκαιρινα alpinestars
Δες τα (http://www.megastockbazaar.gr/product.asp?catid=1432)
Και παλι τυχαιο το site.

Επειδη στα βαρια κρυα τα χερια μου την ακουν πολυ ασχημα, πηρα πολυ βαρυ χειμερινο γαντι.
Θελω 5 λεπτα για το βαλε - βγαλε οποτε τα φοραω οταν πραγματικα κανει ασηκωτο για τα δεδομενα μου κρυο.

Εχω παρει λοιπον ενα ζευγαρι ισοθερμικα που οταν το κρυο ειναι φυσιολογικο τα φοραω μεσα απο τα alpine που σου ποσταρα παραπανω και ειμαι μια χαρα.
Απο τους 12 μηνες, τους 5+ ειμαι μονο με το καλοκαιρινο, τους αλλους 5 καλοκαιρινο με τα ισοθερμικα απο μεσα, και τα χειμερινα αντε να τα βαλω τους 2 μηνες που βαραινει καπως το κρυο (ή αν ειναι ταξιδακι μακρινη βολτα που εκει αρχιζει και τσιμπαει).
Τα γαντια εχουν πολυ μαλακο δερμα, εμενα το νουμερο μου εκατσε αψογα, εχουν μια χαρα αισθηση και σε δυο χαζοπτωσεις που βρηκαν κατω τη λιγη δουλεια που ειχαν να κανουν την εκαναν.
Αυτο που λεει η Βαντα για ψηλο γαντι (να φτανε πανω απο τον καρπο) ειναι πολυ σωστο απο αποψη ασφαλειας, αλλα εμενα αυτο ειναι το προβλημα μου με τα χειμερινα. Αν το ειχα και με τα καλοκαιρινα παιζει και να κυκλοφορουσα χωρις γαντια και δεν το θελω....

Παντως το χειμωνα θα χρειαστεις κανονικο μπουφανακι οπως και να εχει.

daz
21/07/2014, 19:44
Απο γαντια ισως η καλυτερη αγορα μοτοεξοπλισμου που εχω κανει ειναι κατι καλοκαιρινα alpinestars

Ωραίο! Από θέμα αντοχής τι λένε? Επειδή την ψιλοφοβάμαι την alpine, ρωτάω!

Ξέμεινα με ένα ζευγάρι καλοκαιρινά "πόλης" (υφασμάτινα με λίγο δέρμα στην παλάμη) και σε ταξίδια φοράω τα πιο λεπτά χειμερινά που έχω.

X-Virus
21/07/2014, 22:17
Απο Κρητη δεν ξερω, αλλα απο τον εαυτο μου αν κρινω θα συμφωνησω απολυτα με τον Daz.

Το καλοκαιρι χωρις ενα τρυπητο μπουφαν δεν αντεχεται η κατασταση.
Η προστασια ειναι μονο κατι καλυτερο απο το να μη φορας τιποτα. Θα σε προστατευσει σε καμια χαζοχυμα και με πολυ λιγα χλμ.
Αλλιως εχει γινει λωριδες και φυτιλια και γυρευεις να μαζεψεις τα προστατευτικα απο τα γυρω χωραφια.
Αλλα οπως προειπα απο το τιποτα ειναι καλυτερα.

Εγω εχω το dainese το air flux το προηγουμενο μοντελο.
Με εχει βολεψει παρα πολυ.
Δες το (http://www.motoexpert.gr/product_info.php?manufacturers_id=11&products_id=2659)
(Τυχαιο το site. Γκουγκλαρε το.)

Και παλι τυχαιο το site.

Επειδη στα βαρια κρυα τα χερια μου την ακουν πολυ ασχημα, πηρα πολυ βαρυ χειμερινο γαντι.
Θελω 5 λεπτα για το βαλε - βγαλε οποτε τα φοραω οταν πραγματικα κανει ασηκωτο για τα δεδομενα μου κρυο.

Εχω παρει λοιπον ενα ζευγαρι ισοθερμικα που οταν το κρυο ειναι φυσιολογικο τα φοραω μεσα απο τα alpine που σου ποσταρα παραπανω και ειμαι μια χαρα.
Απο τους 12 μηνες, τους 5+ ειμαι μονο με το καλοκαιρινο, τους αλλους 5 καλοκαιρινο με τα ισοθερμικα απο μεσα, και τα χειμερινα αντε να τα βαλω τους 2 μηνες που βαραινει καπως το κρυο (ή αν ειναι ταξιδακι μακρινη βολτα που εκει αρχιζει και τσιμπαει).
Τα γαντια εχουν πολυ μαλακο δερμα, εμενα το νουμερο μου εκατσε αψογα, εχουν μια χαρα αισθηση και σε δυο χαζοπτωσεις που βρηκαν κατω τη λιγη δουλεια που ειχαν να κανουν την εκαναν.
Αυτο που λεει η Βαντα για ψηλο γαντι (να φτανε πανω απο τον καρπο) ειναι πολυ σωστο απο αποψη ασφαλειας, αλλα εμενα αυτο ειναι το προβλημα μου με τα χειμερινα. Αν το ειχα και με τα καλοκαιρινα παιζει και να κυκλοφορουσα χωρις γαντια και δεν το θελω....

Παντως το χειμωνα θα χρειαστεις κανονικο μπουφανακι οπως και να εχει.

ακριβουτσικο το γαντακι σου παντος.. τουλαχιστον για τα λεφτα που εχω εγω τωρα..

pipe_smoker
21/07/2014, 23:45
Ωραίο! Από θέμα αντοχής τι λένε? Επειδή την ψιλοφοβάμαι την alpine, ρωτάω!

Καβαλαω 4 (?) χρνια (κατι τετοιες ωρες δεν το εχω με το μερημα:lol:), και ηταν απο ταπρωτα πραγματα που αγορασα.
Το κρανος, αυτα και το μπουφαν το air flux.

Χριστο δεν εχουν παθει.
Κι εχουν φαει και νταλα και βροχη και σουρσιμο κι απ'ολα. Ουτε ραφη δεν εχει ξεφτυσει.
Α, και βασικο! Δεν ιδρωνουν τα χερια μου με τιποτα.
Για μυκητες και λοιπες μυρωδιες ουτε λογος.

@x-virus: που να δεις αλλα ποσο κανουν, να σου φυγει το καφασι.
Κοιτα, την τσεπη σου εσυ την ξερεις και την κουμανταρεις.
Τα λεφτα τους παντως θεωρω οτι τα αξιζουν αν τα συγκρινεις με αντιστοιχα σε τιμη γαντια.
(Δεν ξερω σε ποιο μαγαζι κοιτας. Εγω αν θυμαμαι καλα τα ειχα παρει ενα 65αρι)

7Tolis
21/07/2014, 23:53
Αν δεν κάνεις ταξίδια δεν χρειάζεσαι χειμερινό μπουφάνΕ.Μιας και είσαι στη Κρήτη δεν χρειάζεσαι χειμερινό μπουφάνΕ part two.Εαν δεν μένεις αρκετές ώρες έξω τον χειμώνα με το μηχανάκι και η δουλειά σου ειναι σε κλειστό χώρο δεν χρειάζεσαι χειμερινό μπουφάνΕ part three.Αυτά.

VANDA
22/07/2014, 00:02

Αν μιλάς για γάντια, για μένα αντέχονται. Εγώ, εδώ και δύο χρόνια, φοράω αυτά (http://www.gasmoto.gr/product/1082/alpinestars-sp-8-dermatina-gantia-mayra).
Αν μιλάς για μπουφάν.. όταν χτυπήσει το πρώτο 35άρι θέλεις να το πετάξεις κάτω (αφού κάνεις μισή ώρα να το ξεκολλήσεις από πάνω σου) και να του βάλεις φωτιά..

X-Virus
22/07/2014, 00:08
λοιπον λοιπον.. τελικα μαλλον θα παρω το Dainese Airframe που μου αρεσε απο την αρχη.
τους 2 μηνες με το κρυο (ας το πουμε κρυο αυτο που εχει εδω) θα την παλεψω με φλις και φουτερ. ετσι κ αλλιως δεν θα κανω πολλες διαδρομες τον χειμωνα.
προστατευτικο πλατης δεν εχω καταλαβει τις διαφορες τους (G1, G2 κλπ).
επισεις, τα γαντια δεν ειναι συμαντικο να εχουν σκληρα σημεια?
κατι gel που διαβαζα, εχουν νοημα?

X-Virus
22/07/2014, 00:33
http://www.upsidedown.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=226&Itemid=0

αυτα τι σας λενε?

foogr01
22/07/2014, 00:37
λοιπον λοιπον.. τελικα μαλλον θα παρω το Dainese Airframe που μου αρεσε απο την αρχη.
τους 2 μηνες με το κρυο (ας το πουμε κρυο αυτο που εχει εδω) θα την παλεψω με φλις και φουτερ. ετσι κ αλλιως δεν θα κανω πολλες διαδρομες τον χειμωνα.

Αν κινείσαι μόνο πόλη και αφού το αποφάσισες, πάρε το και μαζί με το dainese πήγαινε να δοκιμάσεις και να πάρεις ένα καλό αδιάβροχο να το φοράς από πάνω. Θα σε προστατεύει από τη βροχή και θα κόβει και αρκετό κρύο.

@daz: Δε σου λέω ότι κάνει χειμώνα Ορεστιάδας εδώ αλλά τουλάχιστον στα βουνά που κινούμαι εγώ έχει το κρύο του.
Για τις βόλτες τώρα που λες, μέσα στην πόλη διάτρητο χειμερινό (είναι και φορές που θα βγω χωρίς μπουφάν) όπως επίσης και για κοντινές αποστάσεις. Βόλτες τύπου Ηράκλειο-Ρέθυμνο με δερμάτινο.

amyroukai
22/07/2014, 07:05
Μπρε Πάιπ, εμένα τα octane στη δεύτερη σεζόν τελειώνουν. Τα πρώτα που είχα σκίστηκε το δέρμα στον αντίχειρα και άνοιξαν γενικότερα, τα δεύτερα τα άλλαξα μόλις (στα μέσα της τρίτης σεζόν) τρύπα στον αριστερό δείκτη, μάλλον από την τριβή με την μανέτα. Μυρωδιές κλπ όντως απουσιάζουν, εφαρμογή πολύ καλή, προστασία πολύ καλή. Αλλά κάθε δύο χρόνια καινούρΓια. Τα dainese δεν μου ταιριάζουν στο χέρι σαν κόψιμο και κάποια στιγμή θέλω να πάρω five που ταίριαξαν... "γάντι".

Η G1 και η G2 έχουν διαφορά στο μέγεθος και μόνο.

pipe_smoker
22/07/2014, 07:25
Μπρε Πάιπ, εμένα τα octane στη δεύτερη σεζόν τελειώνουν. Τα πρώτα που είχα σκίστηκε το δέρμα στον αντίχειρα και άνοιξαν γενικότερα, τα δεύτερα τα άλλαξα μόλις (στα μέσα της τρίτης σεζόν) τρύπα στον αριστερό δείκτη, μάλλον από την τριβή με την μανέτα. Μυρωδιές κλπ όντως απουσιάζουν, εφαρμογή πολύ καλή, προστασία πολύ καλή. Αλλά κάθε δύο χρόνια καινούρΓια. Τα dainese δεν μου ταιριάζουν στο χέρι σαν κόψιμο και κάποια στιγμή θέλω να πάρω five που ταίριαξαν... "γάντι".

Η G1 και η G2 έχουν διαφορά στο μέγεθος και μόνο.

Εσυ την πιανεις τη γκαζιερα και τη στιβεις, το γαντακι σου φταιει μετα?:p

Τί να σου πω ρε αμυρου?
Δεν εχω λογο να πω μαλακιες. Δεν εχουν παθει Χριστο, τιποτα. Μπορει η χρηση που κανω για μενα να ειναι νορμαλ για αλλον να ειναι "Αμα δε γραφεις 40.000χλμ το χρονο ξεκαβαλα καλυτερα".
Με βαση τα δικα μου δεδομενα μιλαω.

Vice
22/07/2014, 09:46
G1 ειναι γυναικεία (μικρή) προστασία, G2 είναι η αντρική (μεγάλη).

Διαφωνώ με την αγορά διάτρητου υφασμάτινου μπουφάν για πρώτο και μοναδικο. Σαν αερισμό μπορεί να σου κάνει αλλά σαν προστασία είναι σαν να φοράς κοντομάνικο μπλουζάκι με προστατευτικά σε αγκώνες ώμους και (αν πάρεις) πλάτη. Θέλεις να σου στείλω μια φωτογραφία με το χέρι μου πως είχε γίνει οταν εκανα τσουλήθρα με 50χλμ/ /ωρα; δεν θέλεις! Από τότε μόνο με μπουφάν πίστας γυρνάω

Πάρε ενα δερμάτινο με τρύπες και αεραγωγούς και θα είσαι και προστατευμένος και επαρκώς αερισμένος.

Γενικώς μην τσιγκουνεύεστε στους εξοπλισμούς. Αν θα πέσεις τα ίδια και παραπάνω θα δώσεις για επιδέσμους, γάζες, μπεταντιν, πούλβο, αντισηπτικά, απουσίες απο δουλειά, πάνε έλα γιατρούς-νοσοκομεία, και χιλιες δυο χαζομάρες που θα χρειαστείς για μια ΑΠΛΗ τουμπα Πόλης.

Ότι πιο τούμπανο μπορείς να παρεις είναι αυτό: http://www.dainese.com/eu_en/g-super-speed-c2-estivo-pelle-18834.html

Δερμάτινο, τρυπητό, με 4 αεραγωγούς και προστασία παντού

πολλά λεφτά; Ναι! είναι ομως απο τις πιο κορυφαίες προτάσεις αν όχι Η κορυφαία! Ψάξε κάτι ανάλογο.

Εγώ εχω το ίδιο αλλά χωρίς τις τρύπες, με προστασία πλάτης απο πάνω μεχρι κάτω, προστασία στήθους και το φοράω στην πόλη καθημερινα. Ένα SPIDI κοντούρα που εχω 3 εποχών δεν αντέχω να το φοράω. κολλάει το νάιλον πάνω μου και ιδρώνω ανελέητα. Φτάνω στην δουλεια και ειμαι λες και εκανα μπάνιο.

Όσον αφορά τα γάντια πάρε δερμάτινα με τρύπες απο πάνω. Η alpinestars εχει καλές προτάσεις.

kostas777
22/07/2014, 09:50
Θέλεις να σου στείλω μια φωτογραφία με το χέρι μου πως είχε γίνει οταν εκανα τσουλήθρα με 50χλμ/ /ωρα; δεν θέλεις!

Σε ποιό σημείο και με τι μπουφάν;

Vice
22/07/2014, 10:07
Σε ποιό σημείο και με τι μπουφάν;

Κοντομάνικο απο τα σπρίντερ με ενα προβατάκι στο στήθος. Στο μπράτσο επαθα έγκαυμα

kostas777
22/07/2014, 10:13
Κοντομάνικο απο τα σπρίντερ με ενα προβατάκι στο στήθος. Στο μπράτσο επαθα έγκαυμα

ΟΚ, οπότε δεν ισχύουν όσα είπες παραπάνω για το Airframe, έχει κορντούρα σε όλα τα πιθανά σημεία τριβής. Δεν είναι βέβαια για να πας με 300, αλλά καμία σχέση με αυτό που είπες: «Σαν αερισμό μπορεί να σου κάνει αλλά σαν προστασία είναι σαν να φοράς κοντομάνικο μπλουζάκι με προστατευτικά σε αγκώνες ώμους και (αν πάρεις) πλάτη.»
Ο μόνος φόβος με αυτά τα μπουφάν είναι να σκιστεί το mesh και να διπλώσει. Με τα dainese κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Μόνο δοκιμή θα σε πείσει.

teo_g7
22/07/2014, 10:37
Εγώ παντως έβλεπα όλο το χειμωνα στην Αλεξανδρας εναν με ενα Ζ με καλοκαιρινό και φουτερ απο μέσα και γελαγα!
Φλαρακ πάρε οτι κατεβάσει η κούτρα σου αλλά μην έρθεις το χειμωνα να ρωτας για GoreTex

Vice
22/07/2014, 10:42
ΟΚ, οπότε δεν ισχύουν όσα είπες παραπάνω για το Airframe, έχει κορντούρα σε όλα τα πιθανά σημεία τριβής. Δεν είναι βέβαια για να πας με 300, αλλά καμία σχέση με αυτό που είπες: «Σαν αερισμό μπορεί να σου κάνει αλλά σαν προστασία είναι σαν να φοράς κοντομάνικο μπλουζάκι με προστατευτικά σε αγκώνες ώμους και (αν πάρεις) πλάτη.»
Ο μόνος φόβος με αυτά τα μπουφάν είναι να σκιστεί το mesh και να διπλώσει. Με τα dainese κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Μόνο δοκιμή θα σε πείσει.

Δεν μιλάω για το airframe ουτε για κάποιο μπουφάν συγκεκριμένα. Δόξα τον Θεό δεν χρειάστηκε να δοκιμάσω τις αντοχές κανενος μέχρι τώρα. Πιστεύω ομως οτι η προστασία των εν λόγω διάτρητων περιορίζεται σε απλή πτώση με τον αγκώνα, με τον ώμο, με την πλάτη και όχι ΜΕ τριβή στην άσφαλτο. Αν έχει κάποιος κάποια εμπειρία ας την μοιαστει μαζί μας

pipe_smoker
22/07/2014, 10:45
Παίδες τα είπαμε για τα τρυπητά.
Δε συγκρίνονται με δερμάτινη φόρμα, αλλά άμα είναι να βγάλεις τη μπέμπελη και να αρχίσεις να ζαλίζεσαι και να τα βλέπεις όλα κόκκινα, έλεος.

Ναι, άμα συρθεί (με πολλά? μέ όσα? με κάποια?) πιθανότατα θα σκιστεί. Αλλά χίλιες φορές αυτό παρά κατευθείαν δερματάκι στην άσφαλτροτ.

ΥΓ. Το airframe απ'ότι βλέπω είναι και πιο "ψωμομένο" από το airflux που είναι τελείως κλωστές.

kostas777
22/07/2014, 10:46
Αν έχει κάποιος κάποια εμπειρία ας την μοιαστει μαζί μας

Δεν έχω πέσει με καλοκαιρινό μπουφάν, αλλά με καλοκαιρινά γάντια της Bering. Στις αρθρώσεις που είχε σκληρό πλαστικό δεν έπαθα τίποτα, έπαθα μόνο γδάρσιμο εκεί που ήταν το διάτρητο το οποίο σκίστηκε. Πολύ ελαφρά τραύματα σε σχέση με το τι θα πάθαινα αν δεν τα φορούσα. Με δερμάτινα πιθανότατα να μην είχα ούτε τα ελαφρά τραύματα.
Κατά τα άλλα οποιοδήποτε μπουφάν κορντούρας θα σχιστεί πάνω από τα προστατευτικά, το θέμα είναι να μας προστατέψει και ας είναι για πέταμα μετά.

Vice
22/07/2014, 10:56
βρε μετά την πτώση ( φτου φτου φτου) το τελευταίο που σε νοιάζει είναι τι έπαθε το μπουφάν. Πρώτα κοιτάς τι έπαθε η μηχανή :D

X-Virus
22/07/2014, 13:28
πρεπει να βρω τροπο να βαλω προστατευτικα στο δερματινο που εχω :p :p :p

daz
22/07/2014, 14:51

Κοίτα!

Οι μισοί εδώ μέσα είμαστε για δέσιμο και οι άλλοι μισοί γυρίζουν με το εξιτήριο στην τσέπη. (Μη τα ξαναλέμε..)

Αλλά αν το κάνεις αυτό, θα γίνεις ο αρχηγός μας. :lol:

Καλύτερα να φορέσεις ένα κανονικό χειμωνιάτικο μπουφάν (πολιτικό ντε, νορμάλ ανθρώπινο, απ' αυτό που φοράν κι άλλοι!) με ένα σετ επιαγκωνίδες, παρά το καλοκαιρινό. Για να σε κάνω να καταλάβεις είναι χειρότερο να φορέσεις το καλοκαιρινό πάνω από ένα φλις από το να φορέσεις το φλίς μόνο του (από θέμα κρύου).

Πάρε το καλοκαιρινό που γουστάρεις (αφού έχεις καεί για καλοκαιρινό) και όταν βρεις τα σκούρα με το κρύο, εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. :wave2:

Όταν έλεγα ότι τα δερμάτινα δεν υποφέρονται το καλοκαίρι εννοούσα τα μπουφάν όχι τα γάντια. Στα χέρια το δέρμα είναι ότι καλύτερο γιατί είναι ανθεκτικότερο και με τον σωστό εξαερισμό τα χέρια αντέχουν.

Οι προστασία στα καλοκαιρινά δεν είναι σε όλα ίδια. Άλλα έχουν καλύτερη, άλλα χειρότερη. Και όλα, καλοκαιρινά και μη, έχουν χειρότερη απ' τα δερμάτινα.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι σαν να φοράς φανέλα με προστατευτικά.

daz
22/07/2014, 15:00
πρεπει να βρω τροπο να βαλω προστατευτικα στο δερματινο που εχω :p :p :p

Για επιαγκωνίδες είναι εύκολο. Για την πλάτη υπάρχουν γιλέκα με κροκόδειλο που επίσης τα φοράς κάτω απ' το μπουφάν.

320559

Επίσης υπάρχουν ολοκληρωμένες λύσεις που σε συνδιασμό με ένα δερμάτινο μπουφάν παρέχουν πλήρη προστασία σε όλα τα σημεία.

320560

kostas777
22/07/2014, 15:09
Καλύτερα να φορέσεις ένα κανονικό χειμωνιάτικο μπουφάν (πολιτικό ντε, νορμάλ ανθρώπινο, απ' αυτό που φοράν κι άλλοι!) με ένα σετ επιαγκωνίδες, παρά το καλοκαιρινό. Για να σε κάνω να καταλάβεις είναι χειρότερο να φορέσεις το καλοκαιρινό πάνω από ένα φλις από το να φορέσεις το φλίς μόνο του (από θέμα κρύου).

Το συγκεκριμένο που θέλει (το έχω κι εγώ) έχει αφαιρούμενη αντιανεμική επένδυση, γιαυτό και μπορεί να τον κρατήσει λίγο περισσότερο από ένα άλλο διάτρητο που δεν έχει.
Επίσης σαν μπουφάν από εμφάνιση, ποιότητα, προστασία και εφαρμογή τα σπάει.

Έχω και ένα aspide D-dry, έχω βγάλει επένδυση και ανοίξει αεραγωγούς, αλλά από τους 33-35°C και πάνω με το που πέφτει η ταχύτητα αρχίζει το λιώσιμο...

daz
22/07/2014, 15:30
Το συγκεκριμένο που θέλει (το έχω κι εγώ) έχει αφαιρούμενη αντιανεμική επένδυση, γιαυτό και μπορεί να τον κρατήσει λίγο περισσότερο από ένα άλλο διάτρητο που δεν έχει.

Οκ, προφανώς έχεις δίκιο. :):beer:

X-Virus
22/07/2014, 15:43
πολυ ωραια γαντια ειδα στο colori (http://www.coloriposto.gr)..
εχει δοκιμασει κανεις colori γαντια?
εχουν αρκετα καλες τιμες..

amyroukai
22/07/2014, 15:50
Είχα ψωνίσει κάποτε ένα ζεύγος, δεν είναι κακά σαν εφαρμογή αλλά το δέρμα έβγαζε μαυρίλες στα χέρια και σε αντίθεση με τα Alpinestars μιά οσμή μετά από παρατεταμένη χρήση την είχαν... Οπότε και δεν τα προτείνω.

7Tolis
03/12/2015, 18:56
Δοκίμασα σήμερα μια κορντουρα η οποία είναι ελαφρώς πιο γυαλιστερή αλλά είναι και stretch. Ίδιας αντοχής με τη κανονική κορντουρα. Στο τσακ ήμανε αλλά είπα να ρωτήσω εδώ αν έχει ή γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο.

amyroukai
03/12/2015, 19:08
Να σε δω με τα λυκρα σαν την κατγουμαν και τι αλλο...

7Tolis
03/12/2015, 20:51
Όχι όχι δεν είναι κάτι εφαρμοστο. Απλά είναι κορντουρα ελαφρώς ελαστική η οποία παραδόξως έκατσε ωραία επάνω μου. Απλά έχω σκέψεις για το υλικό αυτό.

amyroukai
03/12/2015, 20:51
Ινφο;

7Tolis
04/12/2015, 01:53
απο ινφο,colori.
http://www.coloriposto.gr/web/?ProductID=1604&id=1&sub=89

edit Aπλα πατάς πάνω στο εικονίδιο του υφάσματος και ανοίγει άλλο παράθυρο με info.

amyroukai
04/12/2015, 08:49
Νομίζω αυτό έχει ο Billymuse?

To είδα και στο ΜΟΤΟ που το διαφημίζουν "σε νέα χαμηλότερη τιμή", γράφει κιόλας μεμβράνη αδιαβροχοποίησης laminated και στο εξωτερικό ύφασμα και στην φόδρα που ίσως το κάνει και πολύ ανθεκτικό στο νερό (αν είναι καλή η μεμβράνη). Αλλά ρε μαν, το βλέπεις ότι είναι σε γραμμή σώματος V και εμείς για την ώρα έχουμε στιλάκι Α... Τόσο ελαστικό είναι; :lol:
Από προστατευτικά, τι λέει;

Το Texas ύφασμα το έχω δει και σε "μάρκες" μπουφάν, αλλά όχι για όλο το μπουφάν, μόνο σε λεπτομέρειες που θέλει ελαστικότητα.

takisdemi
04/12/2015, 09:15
Παιδιά τα μπουφάν της Agv είναι καλά; Εχει πάρει καποιος; Αναφέρομαι για 4εποχων.

sam4g
04/12/2015, 09:18
Μάλλον εννοεις τα AGV Pro τα οποία δεν είναι της γνωστής AGV εταιρίας που βγάζει κράνη! Το όνομα είναι καθαρά ελληνική επινόηση από γνωστό κατάστημα στην ιλιουπολη αν δεν κάνω λάθος.

Για καθημερινή χρήση μια χαρά είναι ειδικά για την τιμή τους!

spyrakos35
04/12/2015, 09:34
Μάλλον εννοεις τα AGV Pro τα οποία δεν είναι της γνωστής AGV εταιρίας που βγάζει κράνη! Το όνομα είναι καθαρά ελληνική επινόηση από γνωστό κατάστημα στην ιλιουπολη αν δεν κάνω λάθος.

Για καθημερινή χρήση μια χαρά είναι ειδικά για την τιμή τους!

το ίδιο ισχύει και για τα μπουφάν "Arai"....

τώρα σε ό,τι αφορά στην ποιότητά τους, εγώ δε θα τα επαιρνα

est
04/12/2015, 09:48
Στην κατηγορία 170-200 ευρώ και μεταξύ των
-Rev'it Nautilus
-Scott All Terrain
-Scott Technit
-Rev'it Voltiac
-Clover Storm

..τι θα επιλέγατε;

takisdemi
04/12/2015, 09:49
Να σας πω την αλήθεια το agv pro νόμιζα είναι της ιταλικής εταιρείας που βγάζει κράνη και μου φάνηκε φθηνό . Πριν αρκετά χρόνια είχα πάρει ένα orina(νομίζω μόνο γάντια βγάζει πλέον) μου είχε βγει πολύ καλό ακόμη το έχω αλλά είπα να κάνω αλλαγή. Τα dainese τελικά είναι τόσο καλά ή είναι υπερτιμημένα;

7Tolis
04/12/2015, 10:05
Δεν είναι v βρε. Ίσια γραμμή έχει. Κάνει σουρα με ιμάντες στο πλάι. Τεσπα, για το υλικό ψαχνόμανε.

Cpt. Haddock
04/12/2015, 10:29
Στην κατηγορία 170-200 ευρώ και μεταξύ των
-Rev'it Nautilus
-Scott All Terrain
-Scott Technit
-Rev'it Voltiac
-Clover Storm

..τι θα επιλέγατε;

Μιλωντας εκ πειρας (ψιλοπαθων), δε θα επέλεγα κατι απο τα φτηνα Ρεβιτ. Βγάζει φοβερα μπουφαν αν τα σκασεις, αλλα στα φτηνα δεν ξερω. Εχω το Warp2 (ιδιας τιμης), το οποιο προέκυψε μή αδιάβροχο... :sick:

est
04/12/2015, 12:13
Ευχαριστώ για την πληροφορία κάπτεν.
Σε σύγκριση που έκανα μεταξύ των επιλογών που αναφέρω, τα Scott δείχνουν να κερδίζουν και στη δική μου κλίμακα το Clover βγαίνει 2ο.
Απλά ψάχνω και γνώμες από κατόχους.

Έντιτ: νομίζω πως οι γυαλιστερές κορντούρες είναι "κερωμένες" αν έχω καταλάβει καλά. Τώρα τελευταία το πέτυχα σε σπεκς, δεν ξέρω πόσο καιρό παίζει αυτή η τεχνολογία.

amyroukai
04/12/2015, 16:58
Δεν είναι v βρε. Ίσια γραμμή έχει. Κάνει σουρα με ιμάντες στο πλάι. Τεσπα, για το υλικό ψαχνόμανε.

Dainese με αυτό το υλικό.

http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemDescV4&item=121778580883&category=177104&pm=1&ds=0&t=1449244675507

7Tolis
04/12/2015, 17:01
Ωραίο λινκ.

amyroukai
04/12/2015, 17:19
Ωραίο λινκ.

Αν δεν δουλεύει, δες εδώ στην περιγραφή.
http://m.ebay.com/itm/121778580883?_mwBanner=1