View Full Version : Μονεμβασία - Ελαφόνησος διήμερο 16-17 Αυγούστου
Mits-fz6
22/07/2014, 14:07
Διήμερη βόλτα Μονεμβασία - Ελαφόνησος 16 και 17/8.
Όσοι καλοί τους βρήκε Αθήνα ο 15αυγουστος και θέλουν να ξεδώσουν σε μια καλή διαδρομή, έναν όμορφο προορισμό και σε υπέροχες παραλίες, εδώ είμαστε.
Πρόγραμμα:
8πμ ραντεβού στο περίπτερο.
Αναχώρηση 8:30πμ με προορισμό την Μονεμβασία.
Άφιξη Μονεμβασία 3 ώρες και 47 λεπτά αργότερα (όπως λέει ο γκουκλης).
Επίσκεψη στο κάστρο, καφεδάκι στο enetiko με όλο το πέλαγος στα πόδια μας και φαγητό σε ταβέρνα.
Αναχώρηση με προορισμό την Ελαφόνησο και το γνωστή παραλία του Σίμου.
Άφιξη - παραμονή - διανυκτέρευση στο ομώνυμο Camping.
320558
Μέχρι στιγμής συμμετοχές:
Mits-fz6
pektis
Mike777
Billymuse*
montechristo
22/07/2014, 21:00
15Aυγουστου? Και θα εχει ελευθερες θεσεις το καμπιγκ? Μακαρι...
Billymuse
22/07/2014, 22:15
15Aυγουστου? Και θα εχει ελευθερες θεσεις το καμπιγκ? Μακαρι...
Ισχυει...
Οντως ρε Δημητρη δε παιζει με τη καμια ελευθερες θεσεις τοτε..
δεν παιζει με την καμια..
μονο!ξαπλωστρα..παραλια!!
:rolleyes:
Το ότι δεν παίζει να έχει θέσεις είναι σχεδόν σίγουρο... άρα, όπως λέει & ο Μιχάλης, μας βλέπω στο πολύ χύμα!(όχι ότι θα έχουμε πρόβλημα κιόλας!)
Πάτε καλά? :(:lol::D
Μια παραλία έχει το νησί μόνο. Ναι είναι όμορφη.
Δεν υπάρχει όμως κάτι άλλο. Σαν μοτοσυκλετιστικός προορισμός είναι χάλια.
Δεν έχει τίποτα. Τίποτα όμως. Μόνο τους ντόπιους να προσπαθούν να σου πιάσουν τον κώλο κανονικά όπου κι' αν σταθείς. Κανονικότατα όμως.
1000 φορές Στούπα και βόλτες στην Μάνη και στον Ταύγετο. Όμορφες παραλίες, όσο και του Σιμου, και απίθανες διαδρομές με τα τοπία να εναλλάσσονται μέσα σε μερικά χλμ καλό φαγητό απίθανη φιλοξενία.
Ένα μάτσο μαντραχαλέοι στην Ελαφόνησο! Να βγάλετε και καμιά φωτογραφία. :lol:
Και να περάσετε καλά! :beer:
Mits-fz6
23/07/2014, 03:06
Πήρα τηλέφωνο χθές το μεσημέρι το κάμπινγ και ρώτησα αν έχουν διαθέσιμα. Μου απάντησε η κοπέλα πως διαθέσιμα με ρεύμα δεν υπάρχουν αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα βρούμε θέσεις στο ελεύθερο χώρο του κάμπινγ. Όταν ρώτησα αν θα βρούμε σίγουρα στις ημερομηνίες που σας είπα μου απάντησε πως με βεβαιότητα θα μπορεί να μου απαντήσει 4 με 5 μέρες πριν.
Έτσι σκέφτηκα σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, σαν εναλλακτική το κάμπινγ στο Γύθειο.
Τώρα αν όλα μας πάνε στραβά κοιμόμαστε και στην παραλία που λέει και ο Τσανής.
Πάντως αν το 16-17/8 σας φαίνεται δύσβατο έχω περιθώριο να το μεταφέρουμε και για το διήμερο 12-13/8 ή 13-14/8.
Ακούω προτάσεις... καθώς και για την διαδρομή.
15αυγουστος
προορισμό την Ελαφόνησο
γνωστή παραλία του Σίμου.
:yuck:
Δεν έχει τίποτα. Τίποτα όμως. Μόνο τους ντόπιους να προσπαθούν να σου πιάσουν τον κώλο κανονικά όπου κι' αν σταθείς. Κανονικότατα όμως.
1000 φορές Στούπα και βόλτες στην Μάνη και στον Ταύγετο. Όμορφες παραλίες, όσο και του Σιμου, και απίθανες διαδρομές με τα τοπία να εναλλάσσονται μέσα σε μερικά χλμ καλό φαγητό απίθανη φιλοξενία.
Εχει γινει καθαρά εμπορικό το μέρος... Δεν είναι όπως παλιά. Ίσως αξίζει καλύτερα η Στούπα ή άλλος προορισμός...έχεις ένα δίκιο!
Είμαι στη Λακωνία (χωριό Γυναίκας) για καμιά βδομάδα και πήγαμε για μπανάκι Ελαφόνησο. Αλλά πήγαμε Δευτέρα και ήταν ανθρώπινα, λίγος κόσμος, χαλαρά και το ευχαριστιθήκαμε.
Το στροφιλίκι μετά τους Μολάους είναι ωραίο για μηχανή, και αν πάτε από Μονεμβασιά εχει πιο κλειστό αλλά ωραίο στροφιλίκι.
Αλλά 15γουστο ελαφόνησο γίνεται το αδιαχώρητο, καλύτερα είναι στην Αθήνα, ειλικρινά. Η διαδρομή γεμίζει αυτοκίνητα-φορτηγά-τροχόσπιτα, εχει ουρά για το καραβάκι, ουρά στο φαί, γενικώς ουρά.
Εχω σκεφτόμουνα να κάνω μονοήμερη στην Ελαφόνησο αλλά τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτώβρη από Νέα Κίο - Λεωνίδιο - Κοσμά - Γεράκι - Νιάτα - Μολάους κλπ και επιστροφή από τον κανονικό δρόμο.
Και στην Στούπα χαμός γίνεται τον Αύγουστο,αλλά από Ελαφόνησο χίλιες φορές καλύτερα.
(Για να χαρείτε στροφιλίκι πηγαίντε Ταίναρο)
skylaros
23/07/2014, 08:34
Όχι στην Ελαφόνησο!!! Τους σιχάθηκα, είναι ικανοί να νοικιάσουν τα κεφάλια τους για να τους βάλεις φωτοβολταϊκά πάνω. Μόνο σε νεκρή περίοδο αξίζει η όλη φάση. Επίσης Μονεμβάσια κατακαλόκαιρο να κάνεις τι? Αν επιλέξετε Λακωνία κινηθείτε προς την άλλη μεριά και μετά το Γύθειο. Στο Μαυροβούνι έχει ένα πολύ καλά οργανωμένο camping που έχεις αρκετές ανέσεις, λίγο πιο κάτω στην παραλία Βαθύ έχει τρία (με αγαπημένο κλασσικό και ολίγον τι αυθεντικό το camping Κρόνος) Αν πάλι πάτε προς Στούπα, πάλι καλά θα περάσετε. Προσοχή οι δρόμοι μετά το Γύθειο είναι αρκετά στενοί με αρκετά καλή χάραξη αλλά πλέον η άσφαλτος έχει φθαρεί. Αν πάτε προς εκείνα τα μέρη ρίξτε κάνα σήμα να σας κάνω προτάσεις για μέρη που θα ήταν καλό να περάσετε και μέρη για ποτό και φαγητό.
Kostas2B
23/07/2014, 09:10
Θα ειμαι Ελαφονησο 20 με 24 Αυγούστου στο κάμπινγκ.
Οποιος ειναι εκει,αν αναγνωρίσει το Σούπερ Τενεκε ας έρθει να μιλήσει!!!
Δημήτρη,οντως χλωμό να βρεις...παρε ενα τηλ να ρωτήσεις καλύτερα,για να μην την βγάλεις στην παραλία και ακούς γκρίνια μετα...!
OΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ..........ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ
Οί μετακινήσεις καί οί έκδρομές έκείνο τό τριήμερο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ....μεγάλη ταλαιπωρία.
Γενικά διακοπές τόν Αύγουστο..??
Πάρε τά βουνά..!! καί τά ποτάμια,μακρυά άπό παραλίες.
Οί καλύτερες μέρες άπό πάσσης άποψης είναι τό πολύ μέχρι 10 Ίουλίου,καί Σεπτέμβριο.
Άλλιώς ........ύπομονή,σπάσιμο νεύρων,φέσι στά πάντα ,φαγητό,ύπνος ,διασκέδαση καί όλα
ΚΑΚΗΣ ποιότητας.
Οί τυχεροί λοιπόν πού μπορούν νά έπιλέξουν.....άς κάτσουν σπίτι τους δεκαπενταύγουστο καί γενικά
άπό 10 Αύγούστου μέχρι καί 20-25.
Τό πιό καυτό δεκαπενθήμερο.....
Giorgos19
23/07/2014, 11:12
Αν δεν την κάνω πιο νωρίς, τότε θα σας ακολουθήσω μέχρι Μολάους.
12-13/8 καντο!καλλυτερα!!
πεσανε καλες προτασεις..
παμε καπου καλα!!δεν θα παμε
για να προβληματιστουμε..συζητηστε το..:beer:
Αλλά 15γουστο ελαφόνησο γίνεται το αδιαχώρητο, καλύτερα είναι στην Αθήνα, ειλικρινά. Η διαδρομή γεμίζει αυτοκίνητα-φορτηγά-τροχόσπιτα, εχει ουρά για το καραβάκι, ουρά στο φαί, γενικώς ουρά.
Η Αθήνα είναι όμορφη τα Χριστούγεννα, στις 4 ηώρα το πρωί και τον Δεκαπεντάυγουστο. :lol:
Εχω σκεφτόμουνα να κάνω μονοήμερη στην Ελαφόνησο αλλά τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτώβρη από Νέα Κίο - Λεωνίδιο - Κοσμά - Γεράκι - Νιάτα - Μολάους κλπ και επιστροφή από τον κανονικό δρόμο.
Η Ελαφόνησος θέλει νεκρή περίοδο, τετράτροχο και όμορφη παρέα απαραιτήτως αντίθετου φύλλου. :smokin:
Και στην Στούπα χαμός γίνεται τον Αύγουστο,αλλά από Ελαφόνησο χίλιες φορές καλύτερα.
Στούπα καρδαμύλη και όλη η έξω Μάνη είναι καταπληκτικός προορισμούς για μηχανή το καλοκαίρι. Έχει απίθανες παραλίες αλλά και τόσες διαδρομές στον πενταδάχτυλο που δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις. Στα δε χωριά του Ταυγέτου μας έφερναν από μόνοι τους τις τοπικές σπεσιαλιτέ τους και τόσα κεράσματα που σπάνια καταφέρναμε να φάμε αυτό που παραγγείλαμε. Τιμές σε ταβέρνες και ξενοδοχία απόλυτα λογικές (δεν είχα πάει Δεκαπεντάυγουστο αλλά ούτε σε νεκρή περίοδο) και οι ντόπιοι ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που είδα ένα χρόνο μετά στην Ελαφόνησο.
Για τους πιο ανήσυχους η προσηλιακή και η μέσα Μάνη είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό.
Γενικά είναι τόσες οι αντιθέσεις που δεν ξέρεις που ήρθες. Απ' τη μία βουνό, απ' την άλλη θάλασσα, λίγο πιο κάτω ο Αγ. Νικόλαος, ψαροχώρι που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο νησί των Δωδεκανήσων και μετά.. Κρανιού τόπος. Πυργόσπιτα, πέτρα και άγρια τοπία.
320644
Sorry αν σας πρήζω! :D
320644
Sorry αν σας πρήζω! :D
Ασε τα μας πρηζεις δεν μας πρηζεις και κανονισε αν θες να ερθεις!;)
Ασε τα μας πρηζεις δεν μας πρηζεις και κανονισε αν θες να ερθεις!;)
Ίσως έρθω καμιά βόλτα αλλά το ΠΣΚ 15-16-17 θα είναι το τελευταίο που θα έχω άδεια οπότε θα πρέπει να επιστρέψω.
Και το δίλημμα είναι: 15Αυγουστο στη Μάνη ή στην Κρήτη? :lol:
Mits-fz6
23/07/2014, 17:28
Μετά από μαζική παρακίνηση του πλήθους σκεφτόμαστε να αλλάξουμε προορισμό.
Οι σκέψεις μας προσανατολίζονται προς Γύθειο - Σκούπα που έχουμε ακούσει καλά λόγια και στο πρώτο έχουμε περισσότερες πιθανότητες για εύρεση κάμπινγ.
Η βόλτα έγινε συζητήσιμη.
ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ..................
Ταύγετο..........Ταύγετο.................Ταύγετο
Δροσιά,ήρεμία,φανταστικό βουνό,παρότι τό ρήμαξαν,τό έκαψαν......
Ήμουν έκεί όταν γινόταν τό έγκλημα,όταν καιγόταν ή Άρεόπολη κ.λ.π....
Φοβερές διαδρομές γιά μοτό.
Όποιος ζεσταθεί κατεβαίνει καί Οίτυλο....δροσίζεται,καμμιά Καλαμάτα κοσμική
Στούπα,Καρδαμύλη.......
ή στή μεριά τού Γύθειου καί μετά πάλι βουνό.
Άφού μπορείτε μόνο Δεκαπενταύγουστο μήν μείνετε χαμηλά,ούτε Μάνη ΘΑ ΨΗΘΕΙΤΕ....!!!
Ύπνο ψηλά Ταύγετο είναι καί φθηνότερα........άρκετά λέμε
amyroukai
23/07/2014, 19:12
Οι σκέψεις μας προσανατολίζονται προς Γύθειο - Σκούπα που έχουμε ακούσει καλά λόγια και στο πρώτο έχουμε περισσότερες πιθανότητες για εύρεση κάμπινγ.
σΤούπα βρε. όχι σκούπα.
σΤούπα βρε. όχι σκούπα.
σκουπα κατι ξερει..:lol:
σκουπα κατι ξερει..:lol:
Θα μπεις σκουπα?:moutza::lol:
:yuck:
:moutza:
:lol::bawl::lol::bawl:
Mits-fz6
24/07/2014, 12:19
σΤούπα βρε. όχι σκούπα.
Αμέσως να με φάτε. Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε.
Τώρα λοιπόν που ο προορισμός έγινε πιο δημοφιλής
(320679) ευελπιστώ σε περισσότερες συμμετοχές.
Αμέσως να με φάτε. Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε.
Τώρα λοιπόν που ο προορισμός έγινε πιο δημοφιλής
(320679) ευελπιστώ σε περισσότερες συμμετοχές.
:D
Έλα μωρέ!!!!
Τρίπολη- ΜΥΣΤΡΑΣ- καλαμάτα.
:D
320680
Μη με ακούτε εγώ δε θα έρθω, 18 δουλεύω.
Mits-fz6
11/08/2014, 20:19
Οι μέρες πλησιάζουν. Όσοι 15αύγουστο θα την βγάλουν Αθήνα, έχουν την επιλογή της παραπάνω διήμερης βόλτας για camping στο Γύθειο. :sun:
πυξιδας990
12/08/2014, 08:26
γυριστε απο εμας να κερασουμε καφεδακι
amyroukai
12/08/2014, 13:35
Καλά να περάσετε :)
Pan (dvs)
12/08/2014, 14:33
Ειστε λιγοι ,αρα,και ευελικτοι.Καντε ενα γενικο προγραμμα και τα υπολοιπα οπως κατσουν.
Καλα να περασετε και προσοχη στην κινηση.
akis_trevor
12/08/2014, 14:42
για εκει γυρω λεω κι εγω να ξεφυγω 2-3 μερες αλλα περι τις 10 του σεπτεμβρη...
να περασετε ομορφα και θελουμε φωτος να ζηλεψουμε..:beer:
για εκει γυρω λεω κι εγω να ξεφυγω 2-3 μερες αλλα περι τις 10 του σεπτεμβρη...
να περασετε ομορφα και θελουμε φωτος να ζηλεψουμε..:beer:
Σου το είπα εγώ. ............
Πελοπόννησο θα πας και δεν το ήξερες ακόμα. .........:D
Καλά να περάσετε παλικάρια!
akis_trevor
12/08/2014, 15:14
Σου το είπα εγώ. ............
Πελοπόννησο θα πας και δεν το ήξερες ακόμα. .........:D
Καλά να περάσετε παλικάρια!
βρες μου μερος εκει πα να σου ρθω :p
μας εχει φαει παραλια της ελαφονησου...
Mits-fz6
17/08/2014, 19:19
Πριν λίγες ώρες γύρισα από το διήμερα με 600 χιλιόμετρα επιπλέον στην μηχανή, ηλιοκαμένος μια και ξέχασα το αντηλιακό αλλά με ωραίες εικόνες να θυμάμαι.
Ο τίτλος της συζήτησης (Μονεμβασία - Ελαφόνησος) είναι λάθος, αφού όπως με παρότρυναν συμφορουμίτες ακολούθησα της εξής διαδρομή όπως την φωτογράφησα ονομαστικά: 321744
και επιστροφή
Το πρωί του Σαββάτου, δυστυχώς, στην προβλεπόμενη μισάωρη αναμονή προσέλευσης δεν παρουσιάστηκε κανένας, έτσι το Φειζεράκι επρόκειτο μοναχό να ταξιδέψει.
321745
Σε αντίθεση με τον αναβάτη του.
Έτσι με μια στάση έξω από την Τρίπολη, φτάσαμε Γύθειο χωρίς απρόοπτα.
321746
Mits-fz6
17/08/2014, 19:27
Κατευθείαν πήγαμε να εγκατασταθούμε στο κάμπινγ τριών αστέρων παρακαλώ απο το οποίο μείναμε εν τέλη πολύ ικανοποιημένοι.
Εύκολα και γρήγορα έστησα την σκηνή και τα πράγματα μας και μπορώ να πω πως για σκηνή από τα Τσάμπο (19€) είμαι πολύ περήφανος για την αγορά αυτή.
321748
321749
Mits-fz6
17/08/2014, 19:35
Για το Γύθειο δεν είχα ακούσει πολλά, και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο.
Πανέμορφη, παραθαλάσσια και γραφική πόλη που ακόμα και τέτοια εποχή μια ατελείωτη ηρεμία μας προσέφερε. Με έκανε να πάρω την απόφαση (αν βρώ ποτέ την δυνατότητα) να πάρω εκεί εξοχικό.
321750
321751
321752
Mits-fz6
17/08/2014, 19:38
321753
321754
321755
Mits-fz6
17/08/2014, 19:46
Η διαδρομή για την Καλαμάτα ήταν μια ορεινή διαδρομή, μέτριου οδοστρώματος που συνδύαζε βουνό και θάλασσα προσφέροντας κάποια κομμάτια με φοβερή θέα προς το θαλάσσιο τοπίο.
321756
321757
321758
Mits-fz6
17/08/2014, 19:47
321759
321760
321761
Mits-fz6
17/08/2014, 19:52
321762
321763
Συγχωρέστε με για τις γυρισμένες εικόνες, δεν έχω ιδέα τι παίρνει την πρωτοβουλία και τις περιστρέφει.
amyroukai
17/08/2014, 20:06
Ωραίος! Παντα τέτοια Μητς :)
Billymuse
17/08/2014, 20:08
Mητσάκο ωραία φάση πρέπει να τα πέρασες αλλα όπως σου πα δν έμεινε φράγκο μετα απο 2000χλμ :rolleyes:
akis_trevor
17/08/2014, 20:37
:beer:
σσσ'ωραιος!!!να σαι καλα να ξαναπας!!
ωραιος..αφου τα περασες καλα..:beer:
εμεις ψηθηκαμε Αθηνα!καθωτι..φραγκα..δεν.:rolleyes:
Mits-fz6
18/08/2014, 22:10
:beer: Να'στε καλά παιδιά!
Και την επόμενη φορά μακάρι να μπορούμε και άλλοι.
:wave2:
Μπραβο Δημητρη... ωραιες foto!
Τελικα το συγκεκριμενο 2ημερο δεν εκατσε...:wave2: