View Full Version : Για ένα φίλτρο αέρος πήγα ,και σφύξιμο βίδες
amyroukai
25/08/2014, 10:19
φοβάμαι με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω μην κάνω μακακία και μετά τρέχω και δεν φτάνω...
Γέλιο που λες. Προ ετών, αποφασίζω ν'αλλάξω λάδια και τσιμούχες στα καλάμια. Κοιτάω manual, δεν αισθανόμουν σίγουρος να το πιάσω μόνος μου. Ρωτάω έναν "γνώστη", αφού ερωνεύτηκε (φιλικά) πιάνουμε να κάνουμε τη δουλειά παρέα. Τώρα εγώ δεν ξέρω λέμε και εμπιστεύτηκα, μπήκε κάτι λάθος ή ήταν η τσιμούχα λάθος, πάντως το λάδι έτρεχε ποτάμι. Έξω πάλι, άλλες τσιμούχες, όλα ΟΚ τη δεύτερη φορά. Μετά από λίγο καιρό, σε ένα ατύχημα με λακκούβα, ανακαλύπτω ότι ο "γνώστης" πέραν της μαλακίας με το πρώτο σετάκι τσιμούχες, είχε στραβώσει από το κοπάνημα και κάτι ροδελάκια που κρατάνε τα κουζινέτα στη θέση τους, οπότε και ζημιά στο καλάμι γινόταν γιατί είχε τζόγους και με την λακκούβα του απογάμ... τη μάνα. Και είχε και μούτρα να λέει ότι υπάρχουν και άσχετοι που δεν ξέρουν ούτε τσιμούχες ν'αλλάξουν και όλα τα καουτσουκόδεντρα δεν τους φτάνουν, ξεχνώντας βολικά ποιός ήταν ο κουλός που έκανε και λάθος και ζημιά... Διάφορα κωμικά έγιναν σε άλλους, αλλά είπαμε, ομερτά :P
Το πόρισμα, "γνώστης" δεν υπάρχει, όλοι κάνουν μαλακίες, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά ενημερώσου και ασχολήσου, αν μη τι άλλο για να ξέρεις τι γίνεται και τι κάνουν στο μηχανάκι σου. Και μαλακία να γίνει, θα είσαι πιο υποψιασμένος ως προς το γιατί και πως.
Με τις ελάχιστες γνώσεις που έχει ο καθ' ένας από εμάς, τα περισσότερα στο μηχανάκι του μπορεί να τα κάνει αργά αργά, με manual, με υπομονή, με λίγο θάρρος, με λίγα εργαλεία που δεν είναι ανάγκη να είναι πανάκριβα. Ντάξει, καδένα και εγώ δεν ξέρω αν θα έπιανα ν'αλλάξω μόνος μου, όπως και να δω βαλβίδες. Αλλά τα πιο πολλά "καθημερινά" σε ότι αφορά αναλώσιμα, "παιχνιδάκι".
Αν η καδένα σου ήταν χάρχαλο, τότε οι εκκεντροφόροι δεν θα έρχονταν στα σημάδια τους μόλις την φορούσες σωστά (στο fazer μου έτσι ήταν, λόγω φθοράς καδένας οι εκκεντροφόροι δεν κάθονταν σωστά αλλά ήταν πιο ανοιχτοί). Από τη στιγμή που μπήκε σωστά και φαντάζομαι πριν κλείσετε κάπάκι το φέρατε μερικές στροφές να δείτε ότι όλα είναι ΟΚ και ήταν ΟΚ, η καδένα είναι εντάξει. Για να πηδήξει δόντι φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ακούγεται όντως σαν ντουκάτι από το τζόγο.
Γέλιο που λες. Προ ετών, αποφασίζω ν'αλλάξω λάδια και τσιμούχες στα καλάμια. Κοιτάω manual, δεν αισθανόμουν σίγουρος να το πιάσω μόνος μου. Ρωτάω έναν "γνώστη", αφού ερωνεύτηκε (φιλικά) πιάνουμε να κάνουμε τη δουλειά παρέα. Τώρα εγώ δεν ξέρω λέμε και εμπιστεύτηκα, μπήκε κάτι λάθος ή ήταν η τσιμούχα λάθος, πάντως το λάδι έτρεχε ποτάμι. Έξω πάλι, άλλες τσιμούχες, όλα ΟΚ τη δεύτερη φορά. Μετά από λίγο καιρό, σε ένα ατύχημα με λακκούβα, ανακαλύπτω ότι ο "γνώστης" πέραν της μαλακίας με το πρώτο σετάκι τσιμούχες, είχε στραβώσει από το κοπάνημα και κάτι ροδελάκια που κρατάνε τα κουζινέτα στη θέση τους, οπότε και ζημιά στο καλάμι γινόταν γιατί είχε τζόγους και με την λακκούβα του απογάμ... τη μάνα. Και είχε και μούτρα να λέει ότι υπάρχουν και άσχετοι που δεν ξέρουν ούτε τσιμούχες ν'αλλάξουν και όλα τα καουτσουκόδεντρα δεν τους φτάνουν, ξεχνώντας βολικά ποιός ήταν ο κουλός που έκανε και λάθος και ζημιά... Διάφορα κωμικά έγιναν σε άλλους, αλλά είπαμε, ομερτά :P
Το πόρισμα, "γνώστης" δεν υπάρχει, όλοι κάνουν μαλακίες, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά ενημερώσου και ασχολήσου, αν μη τι άλλο για να ξέρεις τι γίνεται και τι κάνουν στο μηχανάκι σου. Και μαλακία να γίνει, θα είσαι πιο υποψιασμένος ως προς το γιατί και πως.
Με τις ελάχιστες γνώσεις που έχει ο καθ' ένας από εμάς, τα περισσότερα στο μηχανάκι του μπορεί να τα κάνει αργά αργά, με manual, με υπομονή, με λίγο θάρρος, με λίγα εργαλεία που δεν είναι ανάγκη να είναι πανάκριβα. Ντάξει, καδένα και εγώ δεν ξέρω αν θα έπιανα ν'αλλάξω μόνος μου, όπως και να δω βαλβίδες. Αλλά τα πιο πολλά "καθημερινά" σε ότι αφορά αναλώσιμα, "παιχνιδάκι".
Αν η καδένα σου ήταν χάρχαλο, τότε οι εκκεντροφόροι δεν θα έρχονταν στα σημάδια τους μόλις την φορούσες σωστά (στο fazer μου έτσι ήταν, λόγω φθοράς καδένας οι εκκεντροφόροι δεν κάθονταν σωστά αλλά ήταν πιο ανοιχτοί). Από τη στιγμή που μπήκε σωστά και φαντάζομαι πριν κλείσετε κάπάκι το φέρατε μερικές στροφές να δείτε ότι όλα είναι ΟΚ και ήταν ΟΚ, η καδένα είναι εντάξει. Για να πηδήξει δόντι φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ακούγεται όντως σαν ντουκάτι από το τζόγο.
H πρώτη αλλαγή λαδιών που έκανα μόνος μου στο μηχανάκι μου, παρόλο που μου είχε δείξει ο παραπάνω μάστορας, κράτησε 6 ώρες :lol:
"Βίδωσα καλά αυτή τη βίδα;", "Στράγγιξε όλο το λάδι;", "Έβαλα καλά το o-ring;" και δωσ' του βίδωνε-ξεβίδωνε, περίμενε και περίμενε, βάλε-βγάλε....
Το πρώτο μου service (τακάκια, υγρά κλπ.) κράτησε 2 μέρες... :plaf: Δε λέω τίποτε άλλο :lipssealed:
Τώρα πάω μπάλα ;)
PetranGR
25/08/2014, 11:35
-next time.
........................
Απο όλο αυτό ; τι βγάζετε πόρισμα;
Τα έγραψα χοντρικά,γιατί ήμουν και είμαι ζορισμένος.
Τραβα καμια βολτα να ξελαμπικαρεις βρε παλικαρι μου.
Εμεις θα πεθανουμε και τα παλιοσιδερα ακομα θα κυκλοφορουν.......................:wave2:
PetranGR
25/08/2014, 11:49
Τραβα καμια βολτα να ξελαμπικαρεις βρε παλικαρι μου.
Εμεις θα πεθανουμε και τα παλιοσιδερα ακομα θα κυκλοφορουν.......................:wave2:
Σήμερα έβαλα 5€ όσα είχα στο πορτόφολι και πήγα για να μιλήσω στην εταιρία,τα πράγματα πάνε καλά ελπίζω θεού θέλοντως να τα καταφέρω να με πάρουν στην δουλειά,και έτσι έκανα και μια βόλτα παραπάνω,αλλά ακόμα είμαι λίγο ζορισμένος ...
αλλά έχεις δίκιο, και το πιστεύω και εγώ.
PetranGR
01/10/2014, 20:28
Ο εν λόγω μάστορας που έλεγα , κατόπιν αναφοράς στην Honda ,μου έκανε δωρέαν την αλλαγή που είχαμε συμφωνήσει εξ'αρχής και τον είχα πληρώσει. Γιατί τώρα ζητούσε κάποια εξτρά χρήματα.
Μετά από σχεδόν 2 μήνες καβαλάω το μωρό μου,Δευτέρα θα γίνει και αλλαγή τακάκια με τσιμούχες rebuild μικρό ,και μετά είμαστε άνετοι για το Χειμώνα.
Αλλάχτηκε καδένα και γλύστρες καδένας (οδηγοί) όπου ο ένας ήταν σπασμένος.ήταν που δεν ήθελε αλλαγή όπως έλεγε και να το αφήσω όλο το καλοκαίρι.
Τέσπα,το κροτάλισμα του κινητήρα έχει φύγει αν και νομίζω ότι ακόμα το ακούω ώρες ώρες, αλλά ιδέα μου ψύχωση έχει γίνει η κωλοκαδένα.
Από εκεί και πέρα.
Όλα βαδίζουν καλώς.
Ευχαριστώ.
spyrakos35
02/10/2014, 08:47
Αλλη μια φορα που επιβεβαιωνεται οτι στο ελλαδα θελει τσαπου για να κανεις τη δουλεια σου
PetranGR
02/10/2014, 09:09
Αλλη μια φορα που επιβεβαιωνεται οτι στο ελλαδα θελει τσαπου για να κανεις τη δουλεια σου
αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Δεν το περίμενα απο τόν εν λόγω άνθρωπο γιατί έχει το καλύτερο όνομα εδώ πάνω στα Βόρεια,ειδικά για Honda και το πόσο ψυχάκιας είναι ,αλλά παρότι αναγνώρισε το λάθος του δεν είχε κάνει κάτι για αυτό που είχε ξεχάσει να αλλάξει καδένα ενώ το είχα πληρώσει και μου είχε ζητήσει εξτρά χρήματα μετά για να την αλλάξει,οπότε αναφορά και έγινε...
Ερώτηση,
Αν ξέρεις οτι άλλαξες,τεντωτήρα καδένα,καδένα,γλύστρες και όλα σε εκείνη την μεριά τα έχεις ελέγξει τι μπορεί να ακούγεται μόνο όταν τραβήξεις γκάζι για μαρσάρισμα,και το αφήσεις μετά;δηλαδή τραβάς γκάζι το αφήνεις και τότε ακούς σαν πολλές πολλές πολλές μπίλιες να κατεβαίνουν έναν σωλήνα .. (για να περιγράψω τον ήχο) ούτε εκείνος που τον ρώτησα δεν καταλάβαινε τι μπορεί να είναι.
SHOOTER045
02/10/2014, 09:12
Σάν γουργουρητό εννοείς ?
Μήπως ξέχασε καμιά γάτα μέσα?
Σάν γουργουρητό εννοείς ?
Μήπως ξέχασε καμιά γάτα μέσα?
Μπα!
Το κομπολοι του θα ξεχασε.......
αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Δεν το περίμενα απο τόν εν λόγω άνθρωπο γιατί έχει το καλύτερο όνομα εδώ πάνω στα Βόρεια,ειδικά για Honda και το πόσο ψυχάκιας είναι ,αλλά παρότι αναγνώρισε το λάθος του δεν είχε κάνει κάτι για αυτό που είχε ξεχάσει να αλλάξει καδένα ενώ το είχα πληρώσει και μου είχε ζητήσει εξτρά χρήματα μετά για να την αλλάξει,οπότε αναφορά και έγινε...
Ερώτηση,
Αν ξέρεις οτι άλλαξες,τεντωτήρα καδένα,καδένα,γλύστρες και όλα σε εκείνη την μεριά τα έχεις ελέγξει τι μπορεί να ακούγεται μόνο όταν τραβήξεις γκάζι για μαρσάρισμα,και το αφήσεις μετά;δηλαδή τραβάς γκάζι το αφήνεις και τότε ακούς σαν πολλές πολλές πολλές μπίλιες να κατεβαίνουν έναν σωλήνα .. (για να περιγράψω τον ήχο) ούτε εκείνος που τον ρώτησα δεν καταλάβαινε τι μπορεί να είναι.
Για να καταλαβω..................
Αλλαξες ολα αυτα και εξακολουθει να ακουγετε χτυπος στο μοτερ;
SHOOTER045
02/10/2014, 09:16
Λες?
Μικρός είχα από καδένα παπισια, να δεις κάτι τέτοιο θα ναι
PetranGR
02/10/2014, 11:09
Για να καταλαβω..................
Αλλαξες ολα αυτα και εξακολουθει να ακουγετε χτυπος στο μοτερ;
Όχι ακριβώς,θα το βγάλω βίντεο την δευτέρα που θα ανοίξω πλαστικά πάλι κτλ. για να ακούγεται ποιο καθαρά.
Ακούγεται στην δεξιά μεριά ακριβώς στο κέντρο.
Για να στο περιγράψω, έναν σωλήνα και πετάς μέσα πολλές πολλές μπίλιες, τότε θα ακούσεις κάτι εεε αυτό ακούγεται όταν αφήνεις το γκάζι.
Ο ήχος απο καδένα κτλ. εξαφανίστηκε.Πλεόν δεν ακούγεται το τικ τικ τικ...
Όχι ακριβώς,θα το βγάλω βίντεο την δευτέρα που θα ανοίξω πλαστικά πάλι κτλ. για να ακούγεται ποιο καθαρά.
Ακούγεται στην δεξιά μεριά ακριβώς στο κέντρο.
Για να στο περιγράψω, έναν σωλήνα και πετάς μέσα πολλές πολλές μπίλιες, τότε θα ακούσεις κάτι εεε αυτό ακούγεται όταν αφήνεις το γκάζι.
Ο ήχος απο καδένα κτλ. εξαφανίστηκε.Πλεόν δεν ακούγεται το τικ τικ τικ...
Πετραν πραγματικα δεν καταλαβαινω.
Δεν βοηθαει και ο καπνος που αγοραζω απο τον περιπτερα ρπστμ...................:tooth:
PetranGR
02/10/2014, 11:25
Πετραν πραγματικα δεν καταλαβαινω.
Δεν βοηθαει και ο καπνος που αγοραζω απο τον περιπτερα ρπστμ...................:tooth:
χαχαχαχαχ
Ντάξει μωρέ δευτέρα περίμενε θα ανεβάσω ένα βίντεο να ακούσετε να με πείτε καμία ιδέα :D
OK, μεταφερθήκαμε στα Τεχνικά αφού δεν ακους το τικ τικ τικ τικ αλλά κάτι σαν τσίκι τσικ.
spyrakos35
02/10/2014, 14:53
OK, μεταφερθήκαμε στα Τεχνικά αφού δεν ακους το τικ τικ τικ τικ αλλά κάτι σαν τσίκι τσικ.
:bawl:
SHOOTER045
02/10/2014, 16:40
Μήπως στα μουσικά?
< τσίκι τσίκι τσικουλατα... >
Petran αν και την Δευτερα (με το βιντεο)δεν βγαλουμε ακρη φερτο μια βολτα στο σκοπευτηριο,θα κανονισω να ερθει και ο συμπεθερος να το σιαξουμε.
Θα ξεκινησουμε με το G21 θα περασουμε στο strike1 και στο τελος για fine tuning θα το περιλαβουμε με το Μ1..............
:p
SHOOTER045
03/10/2014, 22:35
να φερω και το τοξο για το τελος
να το παιξουμε DUKES OF HAZZARD
Για σιγουριά ε? Σίγουρα? :lol:
Δλδ δεν φαίνεται αν θέλουν άλλαγμα ή όχι? Πόσα χλμ έχει το μηχανάκι? Τι φθορά έχουν υποστεί? Όταν αλλάξεις καδένα θα δεις. Αν έχουν φάει το 50% της ζωής τους τις αλλάζεις γιατί θα έχουν παραδώσει πνεύμα πριν χτυπήσει πάλι η καδένα. Αν η φθορά τους είναι μηδαμινή δεν τις αλλάζεις. Μήπως τα δίνουν και σετ αυτά όπως τα αλυσιδογράναζα?
Ρωτάω γιατί μου φαίνεται υπερβολικό αυτό αυτό το ας τα αλλάξουμε όλα για να είμαστε σίγουροι.
Χωρίς τις γλίστρες είναι λιγότερα απ' τα μισά απ' αυτά που υπολογίζεις.
Ας πει κάποιος που ξέρει γιατί εσένα αν σου πουν να αλλάξεις και τις γλίστρες τις αλυσίδας στο πιρούνι θα αρχίσεις να μαζεύεις φράγκα.
Πάντως εγώ πολύ θα ήθελα να σε δω ν' αλλάζεις γλίστρες αλυσίδας στο πιρούνι μαρή κουφάλα Αποστόλη.
:bawl:
PetranGR
08/10/2014, 14:19
Μέχρι το βράδυ θα έχετε το βίντεο γιατί ή τρελός είμαι η θα πρέπει να ξανα πάω στον εν λόγω αντιπρόσωπο να δεί ξανά την μηχανή γιατί εγώ ακούω καθαρά πάλι την καδένα να βαράει.
Ενώ έχει αλλαχθεί το έλα να δείς από εκεί μέσα...
Α,δεν σας είπα; Η μια γλύστρα που ισχυρίζοταν ότι γενικά η μηχανή δεν είχε θέμα με αλλαγή καδένας (παλαιότερα άλλα έλεγε και άλλα είπε πριν την άλλαξω και άλλα μετά),ξανα λέω η μια γλύστρα ήταν τελείως σπασμένη,ήταν στην θέση της κανονικά,δεν μπορούσε να πάει κάπου,αλλά και πάλι σπασμένη γλύστρα;;;;!!!!
catmaster
08/10/2014, 14:43
:a018::a018::a018::a02:
Κάνε καλού κακού κι ένα :priest:
Τι να πεις... Εύχομαι να τακτοποιηθούν όλα το συντομότερο δυνατό !
notakos600
08/10/2014, 16:24
Πέτρο πήγαινέ την σε άλλο μάστορα να δεις τι θα σου πει κι αυτός ρε φίλε, τι να πω...
PetranGR
08/10/2014, 17:24
Τώρα περιμένω να ανέβει και το βίντεο θα σας δείξω και φώτο από τις γλύστρες.Όντως τα άλλαξε για να μου έδωσε τα παλιά πίσω στο χέρι ,αλλά πάλι κροταλίζει ...
Τι στο καλό πήρα ducatti και δεν το ξέρω; Όλα έτσι στα ξαφνικά ;
Πήγα μόνο σε 1 ,και με είπε πρέπει να την ανοίξω να την λύσω για να δώ τι παίζει κτλ. και θα σου στοιχίσει 100€ μόνο να την ανοίξω και έφυγα.
theofilos888
08/10/2014, 17:32
Στο ειπα και παλιοτερα, χηναρι σε βρηκαν και σε μαδανε.
SHOOTER045
08/10/2014, 17:34
Να σε στείλω σε ένα κολλητό,ετσι να το δει να σου πει την γνώμη του
PetranGR
08/10/2014, 17:41
Να σε στείλω σε ένα κολλητό,ετσι να το δει να σου πει την γνώμη του
στείλε μου ΡΜ γιατί κοιμάται ο μικρός και δεν θα μπορώ να το σηκώσω.
@theofilos888 ωράια και τι να κάνω εγώ ρε μαν ; γνώσεις ΔΕΝ έχω,μάστορες έχω πάει σε πολλούς,δηλαδή ένας δεν υπάρχει; πρέπει πάντα να είμαι με δικηγόρο μαζί μου ή να κάνω αναφορές επίσημες;γαμώτι μου δηλαδή.
PetranGR
08/10/2014, 17:42
Ορίστε το βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=7NGSz9S3ePI&feature=youtu.be
catmaster
08/10/2014, 17:53
Ορίστε το βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=7NGSz9S3ePI&feature=youtu.be
δεν μπορώ να ακούσω καλύπτει πολύ η εξάτμιση και με τις σκαστές δεν πιάνω τον ήχο
κάνε ένα κόπο και τάπωσε για λιγα δευτερόλεπτα την εξάτμιση και κρατα και το συμπλεκτη πατημενο , άνοιε το γκάζι προοδευτικά μέχρι τις 3-4 χιλιάδες και κράτα το 4-5 δευτερα και μετά άσε το απότομα να κατέβει στο ρελαντί
PetranGR
08/10/2014, 18:01
δεν μπορώ να ακούσω καλύπτει πολύ η εξάτμιση και με τις σκαστές δεν πιάνω τον ήχο
κάνε ένα κόπο και τάπωσε για λιγα δευτερόλεπτα την εξάτμιση και κρατα και το συμπλεκτη πατημενο , άνοιε το γκάζι προοδευτικά μέχρι τις 3-4 χιλιάδες και κράτα το 4-5 δευτερα και μετά άσε το απότομα να κατέβει στο ρελαντί
με τι να την ταπώσω ; Είχα παλιά ένα πλαστικό της Yoshimura αλλά δεν το έχω πλεόν.
Έχεις καμία ιδέα;
spyrakos35
08/10/2014, 18:05
Με ενα πανι με το χερι σου
PetranGR
08/10/2014, 18:06
Με ενα πανι με το χερι σου
Πανί θα βάλω γιατί με το χέρι θα πρέπει να βγάζω με το 1 βίντεο και με το άλλο να πατάω συμπλέκτη και με το άλλο να δίνω γκάζι :P
Οπότε θα γίνει ηχογράφηση πάω τώρα.
spyrakos35
08/10/2014, 18:14
Βαλε τη γιαγια να το κραταει......
Ελα πλακα κανω μην τα παιρνεις.....
PetranGR
08/10/2014, 18:18
Έκανα αυτό με το τάπωμα και το ανεβάζω τώρα το βίντεο.
catmaster
08/10/2014, 18:21
Πανί θα βάλω γιατί με το χέρι θα πρέπει να βγάζω με το 1 βίντεο και με το άλλο να πατάω συμπλέκτη και με το άλλο να δίνω γκάζι :P
Οπότε θα γίνει ηχογράφηση πάω τώρα.
πιάσε το συμπλέκτη με ενα δεματικό
PetranGR
08/10/2014, 18:22
πιάσε το συμπλέκτη με ενα δεματικό
Ναι,το έκανα και αυτό.
Τάπωσα και την εξάτμιση περιμένω να ανέβει το βίντεο.
PetranGR
08/10/2014, 18:25
https://www.youtube.com/watch?v=UNpuA0C1ylI&feature=youtu.be
έτοιμο.
catmaster
08/10/2014, 18:33
Από τον ήχο που μπορώ να πιάσω στο βίντεο και με ενα μικρό ποσοστό να με ξεγελάει, η καδένα ακούγεται σαν να τραβάει στις γλίστρες
εδώ τώρα μπορεί να είναι λάσκα ο τεντωτήρας δηλαδή να θέλει πολύ λίγο μέσα να μαζέψει το μπόσικο
αλλά να πεις στο μηχανικό να τσεκάρει και τα reed στο ψευτοκάπακο καθώς και την πάνω γλίστρα μήπως και αναπαράγεται από εκεί ο ήχος
PetranGR
08/10/2014, 18:45
Από τον ήχο που μπορώ να πιάσω στο βίντεο και με ενα μικρό ποσοστό να με ξεγελάει, η καδένα ακούγεται σαν να τραβάει στις γλίστρες
εδώ τώρα μπορεί να είναι λάσκα ο τεντωτήρας δηλαδή να θέλει πολύ λίγο μέσα να μαζέψει το μπόσικο
αλλά να πεις στο μηχανικό να τσεκάρει και τα reed στο ψευτοκάπακο καθώς και την πάνω γλίστρα μήπως και αναπαράγεται από εκεί ο ήχος
αν το πάω σε μηχανικό θα με ζητήσει πάλι 130 ευρώ για να το δεί.
Όσο για αυτά που λες δεν αμφιβάλλω. Ο τεντωτήρας όμως είναι αυτόματος άρα πως θα μπεί πιο μέσα ;
catmaster
08/10/2014, 18:56
αν το πάω σε μηχανικό θα με ζητήσει πάλι 130 ευρώ για να το δεί.
Όσο για αυτά που λες δεν αμφιβάλλω. Ο τεντωτήρας όμως είναι αυτόματος άρα πως θα μπεί πιο μέσα ;
έχεις δίκιο γιατί ότι και να σου περιγράψω σαν διαδικασία χρειάζεται έμπειρο χέρι και αυτί γιατί πρέπει να το κάνεις με το μηχανάκι εν λειτουργία και φοβάμαι μην κάνεις καμιά πατάτα
πρέπει να πας στον μηχανικό που πλήρωσες και σου άλλαξε τις γλύστρες , αν έχει αλλάξει σωστά τα πάντα οφείλει να κάτσει και να τσεκάρει τον ήχο να βάλει ακουστικά και να εντοπίσει ακριβώς από που έρχεται
τώρα αυτός αν δεν γνωρίζει πως ελέγχεις τα μπόσικα ε του πούστη ρε παιδιά τι να πω και εγω
PetranGR
08/10/2014, 18:59
έχεις δίκιο γιατί ότι και να σου περιγράψω σαν διαδικασία χρειάζεται έμπειρο χέρι και αυτί γιατί πρέπει να το κάνεις με το μηχανάκι εν λειτουργία και φοβάμαι μην κάνεις καμιά πατάτα
πρέπει να πας στον μηχανικό που πλήρωσες και σου άλλαξε τις γλύστρες , αν έχει αλλάξει σωστά τα πάντα οφείλει να κάτσει και να τσεκάρει τον ήχο να βάλει ακουστικά και να εντοπίσει ακριβώς από που έρχεται
τώρα αυτός αν δεν γνωρίζει πως ελέγχεις τα μπόσικα ε του πούστη ρε παιδιά τι να πω και εγω
Αύριο θα πάρω τηλ. στο άτομο που με είπε ο Shooter μπας και βγεί καμία άκρη.
Έστειλα ξανά e-mail στην εταιρία να μου πεί τι μπορώ να κάνω ,με τον εν λόγω μάστορα,γιατί δεν μπορεί . Ο ήχος απλά ελαττώθηκε,ακούγεται το ίδιο όμως πάλι. Όπως είχε γίνει με τον τεντωτήρα.
Παλιά ήταν πχ.
100% ακουγόταν όλο μαζί
70% μόλις αλλάχθηκε ο τεντωτήρας
20% μόλις αλλάγχθηκε και η καδένα και οι γλύστρες
(η μείωση για να την βάλω σε κλίμακα ,ώστε να καταλάβετε)
notakos600
08/10/2014, 20:45
Το εσωτερικό ελατήριο του τεντωτήρα προφορτίζεται με το χέρι ή μπαίνει κάποιο σκληρότερο.
PetranGR
25/10/2014, 23:55
έπειτα απο άλλα συνεργεία που πήγα επίσης.
Πήγα και σε άτομο εμπιστοσύνης του Shooter ,για να μου ρίξει μια ματιά.
Όπως το άκουσε κτλ. λέει 2 εκδοχές.
1. Στοιχίζει 30€ και είναι να ρυθμίσει το αντικραδασμικό μετά απο τόσες χιλιάδες χλμ.
2. Στοιχίζει 80€ και να κάνει έναν επανέλεγχο εσωτερικά,ένα προς ένα τα αντικείμενα τα οποία αλλάχτηκαν καδένες γλύστρες κτλ.
Αν δεν είναι διορθωθεί με το 1. αλλά και με τον έλεγχο του 2.
Τότε λέει μπορεί να είναι αυτό που του έχει ξανα τύχει σε CBR, τα ασημένια καπελότα εσωτερικά του κινητήρα ; Κάτι τέτοιο με είπε, που δημιουργούν ένα κενό, Όχι τα καπελώτα των βαλβίδων, με είπε σαν ποτήρια ασημένια ανάποδα.Που εκεί δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί είναι της καμπάνας ; Δεν τα θυμάμαι ακριβώς με μηχανολογικούς όρους.
Αυτά,οπότε τώρα στο επόμενο μικρό-service Λάδια κτλ .θα πάω για το αντικραδασμικό μπας και...
+άλλοοι 2 αντιπρόσωποι που το είδαν της Honda ,ο ένας είπε οτι δεν ακούει τίποτα ,και ο άλλος λέει ότι δεν έχουν ξηθεί ακόμα καλά οι γλύστρες ότι ναναι μου φαίνετε.