View Full Version : απορια για διπλωμα
ρε παιδια, εχτες πηρα στα χερια μου το νεου τυπου διπλωμα. κατι ομως δεν καταλαβαινω. στην πισω πλευρα εχει τις διαφορες κατηγοριες. καποιες εχουνε παυλα και καποιες γραφουνε την ημερομηνια που ισχυει η αδεια για να οδηγει κανεις το αντιστοιχο οχημα και την ημερομηνια ληξης αυτης.
εμενα λοιπον μου εχουνε σημειωμενες τις κατηγοριες:
Α2,Α και Β.
αντιθετα τις κατηγοριες ΑΜ,Α1 και Β1 μου τις εχουνε με παυλες οπως και ολες τις απο κατω (C1,C,D1,D κλπ). αυτο τι σημαινει?
οτι δλδ μπορω να καβαλαω 1000αρια αλλα οχι μοτοποδηλατα (ΑΜ,Α1) και οτι μπορω να οδηγαω αμαξι (Β) αλλα οχι τα οχηματα του Β1 που δεν ξερω κι ολας ποια ειναι αυτα?
αν ξερει καποιος....ρωτησα εκει και μου ειπανε οτι αφου εχω Α καλυπτομαι για τα παραπανω (ΑΜ,Α1,Α2) αλλα δεν καταλαβαινω γιατι εχουνε σημειωσει μονο το Α2 και οχι τα παραπανω. ιδια ηταν η απαντηση και για το Β. ειπανε δλδ οτι αφου εχω Β οδηγω και Β1 αλλα αυτο το εχουνε με παυλες.
ξερετε τι ισχυει με τους ηλιθιους γιατι θα παω σε χωρα που τα πραματα δεν ειναι και πολυ χαλαρα και δεν θελω να εχω μπλεξιματα.
ευχαριστω εκ των προτερων.
Billymuse
31/07/2014, 16:38
Για δες εδώ ρε Γιώργη
http://www.bougatsas.gr/ypiresies/sxoli-odigon/katigories-diplomaton.html
....
... γιατι θα παω σε χωρα που τα πραματα δεν ειναι και πολυ χαλαρα και δεν θελω να εχω μπλεξιματα.
ευχαριστω εκ των προτερων.
Μη φοβάσαι ρε μλκ... με φάτσα ίδιος ο Αγιατολαχ εκείνοι δεν θα θέλουν μπλεξίματα μαζί σου... Μη χαμογελάς μόνο....
320966
Μη φοβάσαι ρε μλκ... με φάτσα ίδιος ο Αγιατολαχ εκείνοι δεν θα θέλουν μπλεξίματα μαζί σου... Μη χαμογελάς μόνο....
320966
:lol::lol: ηλιθιε μπορεις να μη σπαμαρεις? περαστικα ρε! :beer:
Για δες εδώ ρε Γιώργη
http://www.bougatsas.gr/ypiresies/sxoli-odigon/katigories-diplomaton.html
οκ λυσαμε το ''τι ειναι το Β1''
τελικα εγω οδηγω Α και Α2 αλλα οχι τα ΑΜ και Α1?
Billymuse
31/07/2014, 17:00
οκ λυσαμε το ''τι ειναι το Β1''
τελικα εγω οδηγω Α και Α2 αλλα οχι τα ΑΜ και Α1?
Δν είναι λογικό να μη μπορείς να οδηγήσεις μοτοποδήλατο και να μπορείς 1000άρι..
Προφανώς τα καλύπτει όλα η ''μεγαλυτερη κατηγόρία'' διπλώματος για δίκυκλα που έχεις
Πάντως του Σπυράκου το fjr θα πρέπει να θέλει δίπλωμα κατηγορίας C :lol:
Aggelos_SV
31/07/2014, 17:46
Δεν έχω ιδέα για τα παραπάνω,αλλά επειδή είμαι κι εγώ σε φάση που θέλω να αλλάξω σε νέο,έχω 3 ερωτήσεις
1. Οι διαδικασίες αντικατάστασης γίνονται στο Υπ.Συγκοινωνιών και τα κατά τόπους παραρτήματα ή μπορώ και σε ΚΕΠ να κάνω δουλειά?
2. Υπάρχει κάποιο κόστος ? (σιγά που δε θα υπάρχει...)
3. Σε πόσο -προσεγγιστικά - χρόνο θα το έχω στα χέρια μου?
Αυτά και καλή μετανάστευση!
Μέχρι το Γενάρη του 2013 υπήρχαν μόνο Α1 & Α, οι οποίες αντιστοιχούν πλέον στις Α2 & Α.
Εικάζω (προς το είμαι βέβαιος) πως τα mappings των παλιών διπλωμάτων στα συστήματα του Υπουργείου είναι λίγο ό,τι νά 'ναι οπότε εφόσον είχες Α1 & Α τώρα βγαίνεις πως έχεις Α2 & Α και αυτό σου τυπώνουν.
Εφόσον έχεις δίπλωμα κατηγορίας Α, οδηγείς οποιοδήποτε δίκυκλο.
:wave2:
Bob_o_mastoras
31/07/2014, 19:05
Λοιπον, το υπουργειο υποτιθεται οτι εχει ενημερωσει τις κατα τοπους αρμοδιες αρχες για τις ιδιαιτεροτητες των Ελληνικων διπλωματων. Αν δεν το 'χει πραξει το πρατει εκεινη τη στιγμη κατοπιν συννενοησεως. πχ τα ΠΕΙ τα δικα μας τυπωνονται με κωδικο διπλα απο το αντιστοιχο διπλωμα, πχ C συν ενα κωδικο απο διπλα ενω σε αλλες χωρες σου δινουν ξεχωριστη καρτουλα που ειναι το ΠΕΙ.
Ειχα αντιμετωπισει αντιστοιχο προβλημα εξω αλλα συννενοηθηκαν οι αντιστοιχες αρχες και κομπλε. Μου δωσαν το ξενο διπλωμα κανονικα.
Παντως με Α οδηγας τα παντα, με C (η C+E) ολα, με D (η D+E) παλι ολα. Δεν παιζουν ρολο τα C1, D1 κλπ αν δεν αναγραφονται.
Μέχρι το Γενάρη του 2013 υπήρχαν μόνο Α1 & Α, οι οποίες αντιστοιχούν πλέον στις Α2 & Α.
Εικάζω (προς το είμαι βέβαιος) πως τα mappings των παλιών διπλωμάτων στα συστήματα του Υπουργείου είναι λίγο ό,τι νά 'ναι οπότε εφόσον είχες Α1 & Α τώρα βγαίνεις πως έχεις Α2 & Α και αυτό σου τυπώνουν.
Εφόσον έχεις δίπλωμα κατηγορίας Α, οδηγείς οποιοδήποτε δίκυκλο.
:wave2:
εγω το ξερω. εκει που θα παω το ξερουν?
καπως το ποστ του bob με ηρεμει βεβαια...θα ρωτησω φυσικα και στην ελπα που θα παω για να το κανω ιντερνασιολναλ αλλα ελεγα μηπως υπαρχει κανενας κι εδω μεσα που να ξερει. :wave2:
Bob_o_mastoras
01/08/2014, 12:09
Αμα κανεις και το διεθνες δεν υπαρχει προβλημα. Ρωτα και εκει στην υποδιευθηνση συγκοινωνιων.
sapila racing
01/08/2014, 12:37
Το βλέπω και λέω, πήρε δίπλωμα ο Trooper!! :lol:
Και πόσο πάει το μαλλί? Κανα 100ρικο?
Ασε θα κρατησω το ροζ με τις καλικατζούρες και την φωτό που είμαι τζόβενο. :D
:beer:
Bob_o_mastoras
01/08/2014, 12:45
Αμα πας εξωτερικο ομως Στρογγυλοφαναρε και τους το δειξεις θα γελανε.
edit: κανα 80αρι ειναι η καρτουλα νομιζω.
edit no2: βγαλε κανα διπλωμα επιπλεον αμα σου λειπει κατι να την παρεις τζαμπα την καρτουλα. (μαθε τεχνη και ασ'την και αν πεινασεις πιασ'την που λενε)
sapila racing
01/08/2014, 12:49
Ναι το ξέρω, έχει γίνει αρκετές φορές.
Μαζί γελάγαμε μάλιστα. :lol:
edit no2: βγαλε κανα διπλωμα επιπλεον αμα σου λειπει κατι να την παρεις τζαμπα την καρτουλα. (μαθε τεχνη και ασ'την και αν πεινασεις πιασ'την που λενε)
Η μλκια με το νέο δίπλωμα ειναι οτι χάνεις την τη ρυμούλκηση με το αυτοκίνητο
Bob_o_mastoras
01/08/2014, 13:52
Η μλκια με το νέο δίπλωμα ειναι οτι χάνεις την τη ρυμούλκηση με το αυτοκίνητο
Χανεις: ΤΗΝ ρυμουλκηση ή ΤΗ ρυμουλκηση;;; :p
Γιατι ρε τη χανεις;;; Το Β+Ε;;;
Γιατι ρε τη χανεις;;; Το Β+Ε;;;
Καταρχάς μιλάω για παλιο :lol:
321011
οτι μετατροπή έχω δει απο πολύ παλιο σε νέο, δε σου δίνει τα αντίστοιχα που θα πρεπε
H B σου έδινε τη δυνατότητα ρυμούλκησης, οδήγησης μεχρι 3,5 τόνους και 9θέσιου
Με το νέο @@ σα δίνουν
Σου πετάν μια κατηγορία Β και τέλος, ενώ θα έπρεπε να παίρνεις Β+ΒΕ+C1 για να είναι αντίστοιχο
Bob_o_mastoras
01/08/2014, 14:17
321011
οτι μετατροπή έχω δει απο πολύ παλιο σε νέο, δε σου δίνει τα αντίστοιχα που θα πρεπε
Με το νέο @@ σα δίνουν
Σου πετάν μια κατηγορία Β και τέλος, ενώ θα έπρεπε να παίρνεις Β+ΒΕ+C1 για να είναι αντίστοιχο
Aαααα! Εσυ μιλας για αυτο! Σωστος! Αυτο το βρισκουν στις ανασκαφες πλεον!!! :lol::lol: Εχω χρονια να δω τετοιο. Απο τοτε που δουλευα σε ενοικιαζομενα.
Το Β ειναι <3,5 τονοι και 9 θεσιο μονο. Χωρις ρυμουλκηση.
Κρατηστε το παλιο οποτε αλλα καποια στιγμη θα πρεπει να το αντικαταστησετε ουτως ή αλλως.
Κάτσε μισό τον σαπιλα για τι τον πέρασες?
Τζοβενάκι? :lol:
Το Β ειναι <3,5 τονοι και 9 θεσιο μονο. Χωρις ρυμουλκηση.
:nono:
321013
Και ρυμουλκηση εχει ;)
Bob_o_mastoras
01/08/2014, 15:08
Κάτσε μισό τον σαπιλα για τι τον πέρασες?
Τζοβενάκι? :lol:
:nono:
321013
Και ρυμουλκηση εχει ;)
Για το καινουργιο Β λεω.
Ο Σαπιλας νεο παιδι δεν ειναι ακομα;;; ποσο 20, 25;;; Μη μου πεις οτι τριανταρησε;;; :ninja:
Το βλέπω και λέω, πήρε δίπλωμα ο Trooper!! :lol:
Και πόσο πάει το μαλλί? Κανα 100ρικο?
Ασε θα κρατησω το ροζ με τις καλικατζούρες και την φωτό που είμαι τζόβενο. :D
:beer:
30 ευρω παραβολο συν οι φωτογραφιες.
επρεπε να το αντικαταστησω επειδη φευγω αρη, αλλοιως σιγα μην τους τα δινα.
Δεν έχω ιδέα για τα παραπάνω,αλλά επειδή είμαι κι εγώ σε φάση που θέλω να αλλάξω σε νέο,έχω 3 ερωτήσεις
1. Οι διαδικασίες αντικατάστασης γίνονται στο Υπ.Συγκοινωνιών και τα κατά τόπους παραρτήματα ή μπορώ και σε ΚΕΠ να κάνω δουλειά?
2. Υπάρχει κάποιο κόστος ? (σιγά που δε θα υπάρχει...)
3. Σε πόσο -προσεγγιστικά - χρόνο θα το έχω στα χέρια μου?
Αυτά και καλή μετανάστευση!
1.υπουργειο
2.30 ευρω + οι φωτογραφιες
3.1 μηνα
Αμα κανεις και το διεθνες δεν υπαρχει προβλημα. Ρωτα και εκει στην υποδιευθηνση συγκοινωνιων.
το διεθνες λεει το υπουργειο το βγαζεις στο γκισε της ελπα στην πλατεια καραισκακη. θα ρωτησω κι εκει.
filipp0s
01/08/2014, 18:59
επρεπε να το αντικαταστησω επειδη φευγω αρη, αλλοιως σιγα μην τους τα δινα.
ε, μη φυγεις :lol: :beer::beer:
ε, μη φυγεις :lol: :beer::beer:
:moutza::lol::lol:
321011
Με το νέο @@ σα δίνουν
Δεν μπορεί να σου πετάνε το επαγγελματικό με το έτσι θέλω. :eek: Σίγουρα ισχύει κάτι τέτοιο;;;Αυτό έχω κι εγώ .Το Β !
Bob_o_mastoras
01/08/2014, 19:26
Mα δεν ηταν επαγγελματικο. Σε εκεινου του αιωνα τα διπλωματα στα επαγγελματικα εβαζαν και σφραγιδα στην Ε κατω κατω. Απλα τοτε με το Β ειχες δυνατοτητα ρυμουλκησης. Τωρα πλεον οχι.
Ωραιαι εποχαι θα πουν οι παλιοι.. :a024:
skylaros
01/08/2014, 19:31
Πριν φύγεις θα ήθελα να σε γνωρίσω Trooper μωρό μου :p :beer:
Mα δεν ηταν επαγγελματικο. Σε εκεινου του αιωνα τα διπλωματα στα επαγγελματικα εβαζαν και σφραγιδα στην Ε κατω κατω. Απλα τοτε με το Β ειχες δυνατοτητα ρυμουλκησης. Τωρα πλεον οχι.
Ωραιαι εποχαι θα πουν οι παλιοι.. :a024:
τι εννοεις? με Β δεν οδηγω τρειλερ η τροχοσπιτο?
Πριν φύγεις θα ήθελα να σε γνωρίσω Trooper μωρό μου :p :beer:
ωπα παιδια! ψυχαραιμια! :eek:
Bob_o_mastoras
01/08/2014, 19:42
τι εννοεις? με Β δεν οδηγω τρειλερ η τροχοσπιτο?
Πλεον οχι. Θες Β+Ε.
Που θα πας να ρθω και 'γω καλε;; Να ακουμε το πρωτο maiden παρεα... :a07::blush:
:lol::lol:
edit: τροχοσπιτα καραβανες <3,5 τονους ναι. Οχι ρυμουλκουμενα.
Πλεον οχι. Θες Β+Ε.
Που θα πας να ρθω και 'γω καλε;; Να ακουμε το πρωτο maiden παρεα... :a07::blush:
:lol::lol:
edit: τροχοσπιτα καραβανες <3,5 τονους ναι. Οχι ρυμουλκουμενα.
:eek:
ε δε πα να γαμηθουνε!!!
AristidisZ
01/08/2014, 22:17
με τις λιμουζίνες τι γίνεται ;
Bob_o_mastoras
02/08/2014, 01:50
Αν ειναι δικια σου (αμφιβαλω :p) και δεν την χρησιμοποιεις επαγγελματικα και ειναι <3,5 τονων Β. Αλλιως Β+Ε και ΠΕΙ.
Γενικοτερα πλεον ολα τα διπλωματα θεωρουνται ερασιτεχνικα. Το ΠΕΙ του καθενος ειναι αυτο που λεγαμε επαγγελματικο.
Αν εχεις πχ 20 παιδια (πολυ καρπερος και ετσι να 'ουμ) και χρειαζεσαι λεωφορειο για να πας καπου με την οικογενεια σου μπορεις να το οδηγεις με το D μονο. Αν ομως δουλευεις σε λεωφορειο ασχετα με το αν ειναι δικο σου ή οχι που εκτελει εμπορικες μεταφορες θες το αντιστοιχο ΠΕΙ. (πιστοποιητικο επαγγελματικης ικανοτητας). Παιζουν και αλλες περιπτωσεις που δεν το χρειαζεσαι. Πχ αν οδηγας στρατιωτικο οχημα.
Ψαχτε το οποιος ενδιαφερεται. Παντως για τη συντριπτικη πλειοψηφεια των περιπτωσεων εργασιας ως οδηγος χρειαζεται ΠΕΙ πλεον.
δεν μας ενδιαφερει. οποιος μπορει να παρει λιμουζινα, μπορει να παρει και οδηγο. :wave2:
AristidisZ
02/08/2014, 13:19
δεν μας ενδιαφερει. οποιος μπορει να παρει λιμουζινα, μπορει να παρει και οδηγο. :wave2:
μου αρέσει που απαντάς σοβαρά... :a22:
μου αρεσει που δεν καταλαβαινεις ποτε μιλαω σοβαρα και ποτε αστειευομαι! :a48:
Bob_o_mastoras
02/08/2014, 13:21
Τι;;; Δεν εχεις λιμουζινα;;; Τς Τς Τς... Φτωχαδακια:smokin:
AristidisZ
02/08/2014, 13:29
Τι;;; Δεν εχεις λιμουζινα;;; Τς Τς Τς... Φτωχαδακια:smokin:
έχει μια στο παλιό bowling center στον Προφήτη Ηλία, προχτές που είχα ανέβει μια βόλτα πέτυχα 3 διαφορετικά άτομα να φωτογραφίζονται
μα πόσο :a31: πια...
Bob_o_mastoras
02/08/2014, 13:37
έχει μια στο παλιό bowling center στον Προφήτη Ηλία, προχτές που είχα ανέβει μια βόλτα πέτυχα 3 διαφορετικά άτομα να φωτογραφίζονται
μα πόσο :a31: πια...
Μου δημιουργειται η απορια αν ειναι πιο :a31: αυτοι που τις νοικιαζουν ή αυτοι που τις βλεπουν και χαιρονται.