View Full Version : Riding school 888 6-8 οκτωβριου στις σερρες
Οπότε αυτά περί σχολείων ασφαλούς οδήγησης της ΠΑ (και ναι διάβασα τα περιεχόμενα της εκπαίδευσης του συγκεκριμένου σχολείου, για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της ΠΑ), και της Μοτοθέσις (ή όπως αλλιώς τα λένε) που έρχονται σαν τα διεπιστευτήρια του εκπαιδευτή πάνε για πέταμα. Κι επειδή γυρίζει κάποιος στα Μέγαρα στο 05 και στο 26 στα Σέρρας, δεν τον κάνει εκπαιδευτή.
Δε βλέπω πως αυτά που είπα σε οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Ούτε είπα πως σε κάνει εκπαιδευτή ο χρόνος σου στην πίστα.
SHOOTER045
16/10/2014, 22:10
Οπότε αυτά περί σχολείων ασφαλούς οδήγησης της ΠΑ (και ναι διάβασα τα περιεχόμενα της εκπαίδευσης του συγκεκριμένου σχολείου, για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της ΠΑ), και της Μοτοθέσις (ή όπως αλλιώς τα λένε) που έρχονται σαν τα διεπιστευτήρια του εκπαιδευτή πάνε για πέταμα. Κι επειδή γυρίζει κάποιος στα Μέγαρα στο 05 και στο 26 στα Σέρρας, δεν τον κάνει εκπαιδευτή.
στο ενα ΤΕΙΜΟ
ειχα μαζι μου και λιμενικο
και απο τον στρατο 2 ατομα
λες?
Δε βλέπω πως αυτά που είπα σε οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Ούτε είπα πως σε κάνει εκπαιδευτή ο χρόνος σου στην πίστα.
Δεν αναφερόμουν σε σένα. Συμπεράσματα βγάζω βασιζόμενος στα λεγόμενά σου από αυτά που έζησες εσυ εκεί και το όλο περιβάλλον που φτιάχνει αυτή τη σχολή (σχολή = ενας υπα/αξιωματικός της ΠΑ δλδ).
Ρε ΄σεις, αρκετά δεν τράβηξε αυτή η κουβέντα? Τα παιδιά πήγαν επειδή έψαχναν κάποιες λύσεις σε θέματα τους. Τα σχολεία ασφαλούς/ανασφαλούς/γρήγορης/αγωνιστικής οδήγησης δεν είναι καμμιά μυστικιστική στοά για μυημένους. Όποιος θέλει το ψάχνει λίγο και βλέπει αν του κάνει ή όχι.
Καλώς ή κακώς, ελεύθερη αγορά είναι.
Ρε ΄σεις, αρκετά δεν τράβηξε αυτή η κουβέντα? Τα παιδιά πήγαν επειδή έψαχναν κάποιες λύσεις σε θέματα τους. Τα σχολεία ασφαλούς/ανασφαλούς/γρήγορης/αγωνιστικής οδήγησης δεν είναι καμμιά μυστικιστική στοά για μυημένους. Όποιος θέλει το ψάχνει λίγο και βλέπει αν του κάνει ή όχι.
Έχεις δίκιο Τραυματισμένη Τσιμουχα.
devil's animal
16/10/2014, 22:30
οπως καταλαβες φιλε μου δεν ειπε κανεις οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος ειναι κακος σε αυτο που κανει...(δεν θα μπορουσαμε αλλωστε αφου δεν εχουμε παρακολουθησει κατι απο αυτα που κανει)
η διαφωνια ειναι οτι αυτοπροσδιοριζεται εκπαιδευτης χωρις να ειναι πιστοποιημενος απο καποια αρχη σχετικη με το αθλημα/χωρο...+ οτι κανει καποιες χοντραδες οπως το 17psi αερα σε λαστιχο, επειδη πιθανοτατα ετσι ακουσε...
το θεμα διδασκαλια και εκπαιδευση ειναι τεραστιο και πολυπλοκο...
μπορει ο ανθρωπος αυτος να ειναι ο καλυτερος στο να μεταδωσει την γνωση του (οποια και αν ειναι αυτη)...μπορει ομως και οχι, και απλα να ταιριαξε σε εσενα και σε 3-4 αλλους που εκαναν τα "μαθηματα"...
υπαρχουν καθηγητες πανεπιστημιου με φοβερες γνωσεις αλλα καθολου μεταδοτικοτητα...
υπαρχουν και οικοδομοι (δεν το λεω υποτιμητικα) που μπορουν να σου εξηγησουν καλυτερα απο εναν καθηγητη πανεπιστημιου την εννοια του ολοκληρωματος και πως εφαρμοζεται...
επισης ειναι να σου ταιριαξει και ο δασκαλος...
δεν μπορουν ολοι να μαθουν απο ολους...αλλοι θελουν μια διαφορετικη προσεγγιση κλπ...
ο καλος δασκαλος ειναι αυτος που προσαρμοζεται στον μαθητη και τον διδασκει με τον τροπο που ο μαθητης θελει...οχι με τον τροπο που εχει προαποφασισει...
ουτε εγω θα πηγαινα σε αυτον γιατι με χαλαει το "κερδοσκοπικος οργανισμος" ενω τα παιρνει...(αληθεια αποδειξεις κοβει?)
ο αυτοπροσδιορισμος του εκπαιδευτη που δεν στηριζεται πουθενα...
το οτι βαζει 17psi σε "μαθητη" μεσα στην πιστα...
το οτι δεν κλεινει την πιστα για τα μαθηματα και γινονται παραλληλα και αλλα event...
που, απ'οτι καταλαβα, δεν εχει ενα σταθερο σημειο για το θεωρητικο κομματι και το κανει στο ποδι...
και τελος, το γεγονος οτι "διδασκει" στον δρομο...:uplate::eek:
ειδικα για το τελευταιο ειναι απαραδεκτος...:cry:
devil's animal
16/10/2014, 22:36
Βυρωνα επειδη καποιοι μπορει να ειναι καινουργιοι και να μπαινουν τωρα στον χωρο, που σημαινει οτι δεν εχουν ουτε τον κυκλο γνωριμιων, ουτε την εμπειρια να διακρινουν καποια πραγματα που για μας φαινονται απλα, καλο ειναι να υπαρχει ενας γενικος μπουσουλας για το τι ειναι ο καθενας και το τι προσφερει...
προς Θεου δεν θα κρινουμε την δουλεια των σχολειων ειτε λεγονται CSS, ειτε 888 racing, ειτε Sinioris racing...απλα τι ειναι ο καθενας και απο που κραταει η σκουφια του...;)
Allst@rf
16/10/2014, 22:40
Εγω βλεπω οτι οι περισσοτεροι δεν εχετε σφαιρικη αποψη του ζητηματος και ομως βγαζετε συμπερασματα.
Θα ηταν πιο αντρικιο αν εμπαινε στη κουβεντα και ο εν λογω εκπαιδευτης να του θεσουμε τις αντιρρησεις μας απο το να γραφουμε πραγματα σχεδον πισω απο την πλατη του.
Εγω βλεπω οτι οι περισσοτεροι δεν εχετε σφαιρικη αποψη του ζητηματος και ομως βγαζετε συμπερασματα.
Θα ηταν πιο αντρικιο αν εμπαινε στη κουβεντα και ο εν λογω εκπαιδευτης να του θεσουμε τις αντιρρησεις μας απο το να γραφουμε πραγματα σχεδον πισω απο την πλατη του.
Δημόσια είναι η κουβέντα.
devil's animal
16/10/2014, 22:43
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=129381&highlight=888
Nα ρωτησω κάτι που δεν γνωρίζω.Αμα σκάσει μυτη ξερω γω κανας ξεχασμενος γρηγορος και κερασει αφεψημα τον δασκαλο τι γινεται τοτε εκτος απο μπαχαλο;Δε ξερω πως μου ηρθε αυτη η απορια αλλα αφου ήρθε..
SHOOTER045
16/10/2014, 23:55
σαν να κερασεις εσυ καφε εμενα ας πουμε...
σαν να κερασεις εσυ καφε εμενα ας πουμε...
ε;;;Δε σε επιασα τωρα ωρε.
Nα ρωτησω κάτι που δεν γνωρίζω.Αμα σκάσει μυτη ξερω γω κανας ξεχασμενος γρηγορος και κερασει αφεψημα τον δασκαλο τι γινεται τοτε εκτος απο μπαχαλο;Δε ξερω πως μου ηρθε αυτη η απορια αλλα αφου ήρθε..
325040
Το ότι είναι κάποιος εκπαιδευτής δεν σημάνει ότι είναι και ο γρηγορότερος στην γειτονιά του. Ε?
Το ότι είναι κάποιος εκπαιδευτής δεν σημάνει ότι είναι και ο γρηγορότερος στην γειτονιά του. Ε?
Προφανώς
Καλημέρα,
Έκανα και εγώ μαθήματα στην συγκεκριμένη σχολή και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής (ναι είναι εκπαιδευτής και είναι άριστος) με βοήθησε πάρα πολύ απαντώντας μου σε όλες τις απορίες μου διορθώνοντας όλα τα λάθη μου και γενικός αντιμετωπίζοντας με σαν άτομο ξεχωριστά και όχι σαν σύνολο. Εγώ προσωπικά ήθελα να κάνω κάποια ιδιαίτερα μαθήματα γτ έχω καθαρόtrack bike και θέλω να μάθω να οδηγώ μόνο στην πίστα… για να μην μακρηγορώ ,το πόσο με βοήθησε φαίνεται και στον χρόνο μου… από εκεί που γυρνούσα στα 2 λεπτά πέσαμε στο 1:34 και οδηγώ μηχανή μόνο 7 μήνες…
Αυτή ήταν καθαρά η γνώμη μου, έχω παρακολουθήσει μόνο τα σχολεία του κύριου λαουτάρη και κανένα άλλο σχολείο. Αν και με φίλους που έχουν κάνει και το 888 και το css έχουμε συζητήσει τις διαφορές, τα θετικά και τα αρνητικά…
Κάποιες ανακρίβειες θέλω να διορθώσω μόνο:
1) 190 ευρώ κόστισαν τα μαθήματα σε εμένα που έκανα ιδιαίτερο το lvl3. Το lvl1 κοστίζει 100 ευρώ + 30 ευρώ την πίστα. Μέσα σε αυτά τα λεφτά υπάρχει μεσημεριανό στο εστιατόριο της πίστας και ένα αναμνηστικό μπλουζάκι.
2) Τα μαθήματα γίνονται μέσα στο press room στις εγκαταστάσεις της πίστας… δλδ στο Press room γίνεται η θεωρία και προβάλλονται κάποια βίντεο και φωτογραφίες με προτζέκτορα και κατευθείαν μετά γίνονται πράξη μέσα στην πίστα.
3) Στην πίστα μπαίνεις ένα εικοσάλεπτο και βγαίνεις. Στο συγκεκριμένο εικοσάλεπτο, είτε οι υπεύθυνοι της πίστας βγάζουν του άλλους έξω για να μπούνε οι μαθητές είτε από πριν συνεννοούμαστε με τους άλλους χρήστες της πίστας πότε θα μπουν αυτοί για να μπούμε εμείς όταν θα βγουν. Επομένως είσαι πάντα μόνος. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν και τους είπα να μπαίνουν κανονικά γτ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
4) Οι γόμες οδηγούνται με 17-18-19 psi στο πίσω ελαστικό. Αυτό μπορείτε να το εξακριβώσετε πολύ εύκολα. Δεν βάζει σε όλα τα λάστιχα 17-18-19 Psi. Σε κάθε λάστιχο βάζει την σωστή πίεση αέρα. Μόνο σε γόμες βάζει τόσο δλδ όσο ορίζει και ο κατασκευαστής. Στην τελική δεν σε υποχρεώνει να βάλεις τόσο. Μια συμβουλή δίνει.
5) Το γεγονός ότι «δεν έχει κάποια σπουδαία πιστοποίηση» (το βάζω σε εισαγωγικά γτ εσείς το θίγετε τόσο πολύ) ή ότι οι χρόνοι του δεν είναι πάρα πολύ χαμηλοί, ή δεν έχει τρέξει σε πολλούς αγώνες δεν σημαίνει ότι δεν τον κάνουν εκπαιδευτή. Ένας προπονητής στο ποδόσφαιρο δεν ξέρει να παίζει μπάλα αλλά προπονεί μια ολόκληρη ομάδα.
6) Αυτό για τον δρόμο δεν τον γνωρίζω αλλά νομίζω, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, ότι δεν κάνει μαθήματα στο δρόμο (κακώς για εμένα). Κανονικά τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης αν όχι ολόκληρα ένα μεγάλο μέρος τους θα πρέπει να γίνεται στον δρόμο. Όπως το κάνουν πολλές μεγάλες σχολές. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να μάθεις σε πραγματικές συνθήκες παρά στην πίστα που δεν έχει καμία σχέση με τον δρόμο. Άλλωστε τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης δεν γίνονται για να πηγαίνεις κομμάτια αλλά για να αυξήσεις τις πιθανότητες να γυρνάς κάθε φορά σπίτι σου σώος και αβλαβής, γιατί καλώς ή κακώς οι μηχανές είναι πολύ επικίνδυνες.
7) Το ότι είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός δεν σημαίνει ότι θα ανέβει από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη με 2 αυτοκίνητα, 3 μηχανάκια, 5 μέρες να πληρώνει ξενοδοχεία, φαγητά κλπ για να μας κάνει εμάς μαθήματα τζάμπα. Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι αδύνατον. Πρέπει τουλάχιστον να βγάλει αυτά τα έξοδα. Μπορείτε να υπολογίσετε πόσους μαθητές έχει και πόσα παίρνει για να δείτε ότι λεφτά δεν κερδίζει ή έστω για να μην με πείτε και υπερβολικό, τα λεφτά που κερδίζει είναι ελάχιστα.
Υγ: επειδή δεν θέλω να μπω και εγώ σε αυτό το τρυπάκι των πολλών αντιπαραθέσεων, δεν έχω καμιά σχέση με τον κύριο Λαουτάρη ούτε θέλω να του κάνω διαφήμιση ούτε και με νοιάζει. Απλά θεωρώ ότι η δουλειά του είναι άριστη την οποία την κάνει με ελάχιστο κέρδος και είναι κάπως άδικο να παρερμηνεύουμε κάποια λόγια άλλων είτε να βγάζουμε εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα.
Καλημέρα,
Έκανα και εγώ μαθήματα στην συγκεκριμένη σχολή....
Κατατοπιστικότατος
Ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις
:beer:
Κατατοπιστικότατος
Ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις
Εγώ είπα απλά την δικιά μου εμπειρία… αν εσύ απ’όλο αυτό νομίζεις ότι το καλύτερο που είχες να πεις ήταν μια ειρωνεία…. Τι να πω δεν ξέρω…. Εγώ δεν ειρωνεύτηκα κανέναν και δεν μου αρέσει να με ειρωνεύονται.
Κανείς δεν σε ειρωνεύτηκε.
Βέβαια άμα έχεις τη μύγα...
+ πολλα....
chducos1
17/10/2014, 09:45
Καλημέρα,
το πόσο με βοήθησε φαίνεται και στον χρόνο μου… από εκεί που γυρνούσα στα 2 λεπτά πέσαμε στο 1:34 και οδηγώ μηχανή μόνο 7 μήνες…
.
χωρις καμια δοση ειρωνιας το να γραφεις 1,34 με τοση λιγη εμπειρια είναι πολύ καλο σημαδι.ψαξτο περισοτερο
sapila racing
17/10/2014, 09:46
Εγώ είπα απλά την δικιά μου εμπειρία… αν εσύ απ’όλο αυτό νομίζεις ότι το καλύτερο που είχες να πεις ήταν μια ειρωνεία…. Τι να πω δεν ξέρω…. Εγώ δεν ειρωνεύτηκα κανέναν και δεν μου αρέσει να με ειρωνεύονται.
:confused: :bawl:
Ρε τι ναι τούτοι!!!!
χωρις καμια δοση ειρωνιας το να γραφεις 1,34 με τοση λιγη εμπειρια είναι πολύ καλο σημαδι.ψαξτο περισοτερο
σε ευχαριστώ, καλό είναι αλλά όσο πιο κάτω τόσο πιο επικίνδυνα είναι τα πράγματα .... ελπίζω να μπορώ να γυρνάω όλο και πιο κάτω και να νιώθω την ίδια ασφάλεια που νιώθω τώρα…. :smokin:
Το ξέρω ότι δεν με ειρωνεύεσαι το άλλο το παιδί απαντάει: ευχαριστούμε για τις διευκρινίσεις πάνω στην πρόταση "έκανα και εγώ μαθήματα στην συγκεκριμένη σχολή" είναι καθαρά ‘’ειρωνεία’’ και υπονοεί κάτι για εμένα και την συγκεκριμένη σχολή. Μπορεί να μου απαντήσει ευθέως: φίλες λες μ@κακίες και δεν είναι έτσι τα πράγματα για τους συγκεκριμένους λόγους.
τώρα αν το κατάλλαβα εγώ λαθος τότε sorry!!!!!!!!! :beer:
θα την φέρω πίσω :D
Λοιπον εγω λεω να μαζευτουμε ολοι μαζι να βαλετε τα λεφτα να παω σερρες για να κανω το μαθημα και μετα να σας πω αν ειναι καλος ή οχι! :D
υποψιν υπολογιστε οτι χρειάζομαι και λαστιχα....:D
τώρα αν το κατάλλαβα εγώ λαθος τότε sorry!!!!!!!!! :beer:
O γραπτος λογος, συχνα παρερμηνευεται ;)
Λοιπον εγω λεω να μαζευτουμε ολοι μαζι να βαλετε τα λεφτα να παω σερρες για να κανω το μαθημα και μετα να σας πω αν ειναι καλος ή οχι! :D
:lol:
εχεις paypal?
Allst@rf
17/10/2014, 10:22
και που ξερουμε αν θα πεις την αληθεια ρε φιλος? :p
:confused: :bawl:
Ρε τι ναι τούτοι!!!!
ακου να δεις τωρα!
μπαινει ο ενας ''μαθητης'', κανει διαφημιση και οταν βλεπει οτι δεν μασαει η κατσικα ταραμα τσουπ! εμφανιζεται 2ος ''μαθητης'' με σημεριμνη ημερομηνια εγγραφης για να συνεχιστει η διαφημιση!! :lol::lol: (στην ερωτηση ποιος ΑΡΜΟΔΙΟΣ φορεας εντος η εκτος των τοιχων τον πιστοποιησε απαντηση δεν θα παρουμε παντως.)
ακου να δεις τωρα!
μπαινει ο ενας ''μαθητης'', κανει διαφημιση και οταν βλεπει οτι δεν μασαει η κατσικα ταραμα τσουπ! εμφανιζεται 2ος ''μαθητης'' με σημεριμνη ημερομηνια εγγραφης για να συνεχιστει η διαφημιση!! :lol::lol: (στην ερωτηση ποιος ΑΡΜΟΔΙΟΣ φορεας εντος η εκτος των τοιχων τον πιστοποιησε απαντηση δεν θα παρουμε παντως.)
εγώ δεν κάνω διαφήμιση και ούτε με ενδιαφέρει... επίσης δεν μπήκα να υποστηρίξω τον Μπάμπη και αυτό φαίνεται. μπήκα να πω τι γίνεται στα μαθήματα γιατί κάποια παιδιά παρερμήνευσαν μερικά πράγματα... όσο για την ερώτηση που λες ποιος ΑΡΜΟΔΙΟΣ φορέας τον πιστοποίησε, κάπου απάντησε ο Μπάμπης. δεν ξέρω αν είναι αρμόδιοι οι φοροίς αυτοί που αναφέρει... Πραγματικά δεν ξέρω γιατί εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί. αλλά αν θέλει κάποιος να μάθει περισσότερα είναι εύκολο να μάθει.
mpampis200
17/10/2014, 10:59
ακου να δεις τωρα!
ακου να δεις και εσυ και ολοι οι "αλλοι"...
απο την αρχη ειπα την αποψη μου για το σχολειο και ειπα καλα λογια και πεσατε να με φατε! οτι δεν υπαρχει πιστοποιηση, οτι δεν πληρει τους ορους "σχολειου", οτι κανω διαφημιση και αλλα...
κανω διαφημιση λεγοντας αυτα που εζησα μετα το σχολειο?
εκανα διαφημιση στο πρωτο μου ποστ λεγοντας οτι οποιος θελει ας δηλωσει συμμετοχη γιατι το σχολειο πραγματικα αξιζει και εβαλα το λινκ?
αν σας φαινονται αυτα διαφημισεις τοτε σβηστε τα ολα, διαχειριστες ειστε αντμινιστρειτορς, μοντερειτορς ή οπως αλλιως δε ξερω λεγεται,
και σβηστε και τα υπολοιπα θεμτα οπως αυτο: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141894&page=3&highlight=california+superbike+school
που με βαση τα δικα σας παντα δεδομενα γινεται διαφημιση (αλλα κατα εναν περιεργο τροπο δεν μιλατε για διαφημιση σε αυτο, ουτε αν οι εκπαιδευτες εχουν πιστοποιηση και από που την εχουν)
(τωρα κανω συγκριση με αλλα σχολεια ναι αλλα μονο εκει που μπορω (στο θεμα πιστοποιησης γιατι δεν τα εχω παρακολουθησει))
και ολα αυτα τα γραφω γιατι ξαναλεω δε μου αρεσει η αδικια!
mpampis200
17/10/2014, 11:03
με την χαρακτηριστκη απανταση του sniper: "Απλά πιάνομαι απο το δικό σου ποστ, αν θέλετε να μάθετε είναι απο τα καλύτερα σχολεία που υπάρχουν και τα 280€ του κάθε level είναι η καλυτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος που καβαλάει.
Οπότε, μην ασχολείστε με το ποιος είναι αυτός που θα σας διδάξει αλλά το τι μπορείται να μάθετε εσείς. Και σας υπόσχομαι ότι μετά από κάθε level θα βγαίνετε καλυτεροι και ασφαλέστεροι στο δρόμο."
που λεει ξεκαθαρα να μην ασχοληθουμε με το ποιος ειναι αυτος που θα διδαξει.
ακου να δεις και εσυ και ολοι οι "αλλοι"...
απο την αρχη ειπα την αποψη μου για το σχολειο και ειπα καλα λογια και πεσατε να με φατε! οτι δεν υπαρχει πιστοποιηση, οτι δεν πληρει τους ορους "σχολειου", οτι κανω διαφημιση και αλλα...
κανω διαφημιση λεγοντας αυτα που εζησα μετα το σχολειο?
εκανα διαφημιση στο πρωτο μου ποστ λεγοντας οτι οποιος θελει ας δηλωσει συμμετοχη γιατι το σχολειο πραγματικα αξιζει και εβαλα το λινκ?
αν σας φαινονται αυτα διαφημισεις τοτε σβηστε τα ολα, διαχειριστες ειστε αντμινιστρειτορς, μοντερειτορς ή οπως αλλιως δε ξερω λεγεται,
και σβηστε και τα υπολοιπα θεμτα οπως αυτο: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141894&page=3&highlight=california+superbike+school
που με βαση τα δικα σας παντα δεδομενα γινεται διαφημιση (αλλα κατα εναν περιεργο τροπο δεν μιλατε για διαφημιση σε αυτο, ουτε αν οι εκπαιδευτες εχουν πιστοποιηση και από που την εχουν)
(τωρα κανω συγκριση με αλλα σχολεια ναι αλλα μονο εκει που μπορω (στο θεμα πιστοποιησης γιατι δεν τα εχω παρακολουθησει))
και ολα αυτα τα γραφω γιατι ξαναλεω δε μου αρεσει η αδικια!
φιλε δεν χρειαζεται να σβηστει τπτ. οσο εκτιθομαστε βγαινουν συμπερασματα.
για σενα εγω ειμαι ενας κακεντρεχης τυπος που χωρις λογο προσπαθω να ριξω λασπη (ασχετα αν εγω θελω απλα να μου πει καποιος οτι Χ σχολαρχης εχει το δικαιωμα να μεταλαμπαδευσει γνωση, την οποια ο Ψ αρμοδιος του την πιστοποιησε και να πω ενα μεγαλο μπραβο)
για μενα κανεις διαφημιση στεγνα. ο κοσμος διαβαζει και κρινει. φυσικα αν οι διαχειριστες κρινουν οτι καπου πρεπει να επεμβουν, φυσικα και θα το κανουν χωρις να ρωτησουν κανεναν.
με την χαρακτηριστκη απανταση του sniper: "Απλά πιάνομαι απο το δικό σου ποστ, αν θέλετε να μάθετε είναι απο τα καλύτερα σχολεία που υπάρχουν και τα 280€ του κάθε level είναι η καλυτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος που καβαλάει.
Οπότε, μην ασχολείστε με το ποιος είναι αυτός που θα σας διδάξει αλλά το τι μπορείται να μάθετε εσείς. Και σας υπόσχομαι ότι μετά από κάθε level θα βγαίνετε καλυτεροι και ασφαλέστεροι στο δρόμο."
που λεει ξεκαθαρα να μην ασχοληθουμε με το ποιος ειναι αυτος που θα διδαξει.
Όταν ωριμάσεις κι εσύ θα δεις ότι ναι μεν ένας μπορεί να σε διδάξει όσα μπορείς να καταλάβεις αλλά αυτός ο κάποιος πρέπει να είναι εκπαιδευτής. Δεν ειπα ότι αν σε διδάξει ένας ασχετος θα μάθεις. Η κουβέντα ήταν για συγεκριμένους εκπαιδευτές και τη χημεία με τον εκπαιδευόμενο.
mpampis200
17/10/2014, 11:16
θελω να δω πραγματικα οταν θα κανω το california και θα γραψω τις εντυπωσεις μου που σιγουρα θα ειναι καλες, και το λεω αληθεια αυτο χωρις ηρωνια, τι θα μου πειτε μετα?
οτι κανω παλι διαφημιση?
ο κοσμος σας κρινει που διαβαζει τωρα, οπως και εμενα
θελω να δω πραγματικα οταν θα κανω το california και θα γραψω τις εντυπωσεις μου που σιγουρα θα ειναι καλες, και το λεω αληθεια αυτο χωρις ηρωνια, τι θα μου πειτε μετα?
οτι κανω παλι διαφημιση?
ο κοσμος σας κρινει που διαβαζει τωρα, οπως και εμενα
βρε παλικαρι τι δεν καταλαβαινεις?
αλλο το καλιφορνια (του code),
αλλο το σχολειο του μπουστα,
αλλο το σχολειο του σβαντζ
και αλλο το ειμαι ενας αγωνιζομενος που εχω παρακολουθησει τα παραπανω και κανω κι εγω μια σχολη.
αν δεν καταλαβαινεις την διαφορα......:wave2:
@mpampis200
Απορώ γιατί το συνεχίζεις και γιατί επιμένεις ότι ρεζιλεύονται οι άλλοι ενώ είσαι εσύ ο ρεζίλης της υπόθεσης.
Ουυυυυυπς τώρα το έπιασα… άργησα λίγο χαχαχαχ :lol: ….. σόρρυ στο παιδί που του είπα ότι με ειρωνεύτηκε… μάλλον ήθελε να κάνει quote όλο το κείμενο αλλά για συντομία και για να μην φαίνεται μακρουλό το κείμενο έκανε μια φράση μόνο ( η οποία είναι λίγο παρεξηγήσιμη με το έντονο κλίμα που επικρατεί στο θρεντ).
Συγνώμη και πάλι αλλά δεν σας ξέρω και ο γραπτός λόγος παρερμηνεύεται εύκολα…. σορρυ
Τι να πω δεν ξέρω…. Εγώ δεν ειρωνεύτηκα κανέναν και δεν μου αρέσει να με ειρωνεύονται.
ΟΚ τότε είμαστε κομπλέ, γιατί και εγώ πραγματικά σε ευχαρίστησα που μπήκες στον κόπο να γράψεις τις διευκρινήσεις
ΟΚ τότε είμαστε κομπλέ, γιατί και εγώ πραγματικά σε ευχαρίστησα που μπήκες στον κόπο να γράψεις τις διευκρινήσεις
δεν το κατάλαβα ο μ@κακας από την αρχή... μετά όταν είδα τις τελίτσες λέω ωχχχχ μάλλον όλο το κείμενο εννοεί... :lol: :beer:
Εγώ πάντως θα πήγαινα λόγω κόστους να μάθω κάτι και να μπω σε μια σειρά σκέψεων.
Μπήκαν κάποια παιδιά και έγραψαν τις εντυπώσεις τους από ένα σεμινάριο/σχολείο whatever. Μπορεί εγώ να είμαι ο αφελής αλλά δεν μου φαίνεται ότι έγινε με σκοπό τη διαφήμιση ή κερδοσκοπική διάθεση, απλά περιγράφουν την εμπειρία τους, η οποία εφόσον ήταν θετική, λογικό είναι να γράφουν καλά λόγια.
Από την πλευρά των υπολοίπων, καλώς επισημαίνεται ότι ενδεχομένως ο συγκεκριμένος να μην είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής αλλά μέχρις εκεί. Το να πέφτει τέτοιο κράξιμο μου φαίνεται υπερβολικό. Και προφανώς όταν σε τέτοια φάση πέφτουν 10 άτομα και σου τα χώνουν, θα βρεθείς σε αμυντική θέση και θα σου βγει επιθετικότητα (όπως του mpampis), με αποτέλεσμα να χάνεις εντελώς το όποιο δίκιο σου.
Σωστά αναφέρετε τις ενστάσεις σας ώστε να υπάρχει αντίλογος και να δημιουργείται σφαιρική άποψη επί του θέματος, αλλά τα περί απάτης, κοροϊδίας, εκμετάλλευσης κλπ που έχουν αναφερθεί μου φαίνονται υπερβολικά. Το αν τα χρήματα είναι πολλά ή εάν είναι λάθος να γίνονται "μαθήματα" σε δρόμο κλπ είναι ζήτημα κρίσης του καθενός. Αν σας φαίνεται μαλακία η μέθοδος ή πολλά τα λεφτά απλά δεν πάτε.
Γενικά υπάρχει μια γενικότερη διάθεση αντιπαράθεσης σε φάση να 'χαμε να λέγαμε, όπως πχ το νήμα για το track day και πως θα επιλεγούν οι συμμετέχοντες κλπ.
Kostas900
17/10/2014, 12:47
Λοιπον, θα γραψω δυο πράματα και δε θα μπω πλέον στη διαδικασία να κοντραριστω με κανεναν χασομέρη λασπολόγο εδω μέσα. Και εδω άλλα και σε αρκετα άλλα forum τα αρνητικά σχόλεια πάντα τα γράφουν τύποι που δεν έχουν παρακολουθήσει έστω ένα σχολείο του Κου Λαουτάρη, ενώ αντίθετα στο σύνολό τους όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και ένα σχολείο έχουν να πουν τα καλύτερα!!!!! (αυτό τα λέει όλα)
Λοιπόν κύριοι λασπολόγοι εκεί που κάθεστε με τις ώρες και γράφεται ότι κατεβάζει η κούτρα σας προκειμένου να κατηγορήσετε, κάντε κανα φράγκο δουλειά ώστε να μαζέψετε το αστρονομικό ποσό των 100€ και πάτε να παρακολουθήσετε το σχολείο του εν λόγω Κυρίου έτσι ώστε και σεις με τη σειρά σας στο τέλος να επιβραβρύσετε τη προσπάθειά του...!
SHOOTER045
17/10/2014, 13:01
Ξαναδιάβασε το όλο
Δεν είπε κανένας ότι ο λαουταρης και ο κάθε λαουταρης δεν γνωρίζουν η δεν κατέχουν
Αλλά ποίος τον πιστοποιει ότι είναι δάσκαλος
Και με ποια ενοια αποκομίζει κομιστρο για τις υπηρεσίες πού παρέχει και τις γνώσεις πού προσφέρει
Δηλαδή ο καθένας ο οποίος ξέρει 5 πράγματα παραπάνω μπορεί να θεωρηθεί δάσκαλος κατά μία ενοια.
Είπα παραπάνω ότι στο βασίλειο των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος
Λοιπον, θα γραψω δυο πράματα και δε θα μπω πλέον στη διαδικασία να κοντραριστω με κανεναν χασομέρη λασπολόγο εδω μέσα....
:a28:
Έλα λίγο κόσμια με τους χαρακτηρισμούς λεμεεεε
mpampis200
17/10/2014, 14:39
@mpampis200
Απορώ γιατί το συνεχίζεις και γιατί επιμένεις ότι ρεζιλεύονται οι άλλοι ενώ είσαι εσύ ο ρεζίλης της υπόθεσης.
Επιμενω γιατι δε μου αρεσει η αδικια. Ξερω γινομαι βαρετος αλλα με σας που εχω μπλεξει τι να κανω. Το ξερω και δεν εχω σκοπο να αλλαξω την αποψη σας μερικων μερικων εδω μεσα γιατι εχετε τη κλικα σας αλλα να ανοιξω τα ματια μερικων αλλων που δεν ξερουν τι συμβαινει, και αυτοι μπορουν να κρινουν ποιος γινεται ρεζιλι και ποιος οχι..
βρε παλικαρι τι δεν καταλαβαινεις?
αλλο το καλιφορνια (του code),
αλλο το σχολειο του μπουστα,
αλλο το σχολειο του σβαντζ
και αλλο το ειμαι ενας αγωνιζομενος που εχω παρακολουθησει τα παραπανω και κανω κι εγω μια σχολη.
αν δεν καταλαβαινεις την διαφορα......:wave2:
Αμα παρακολουθησεις ποτε το σεμιναριο του λαουταρη τοτε θα εχεις δικαιωμα να τον κρινεις! Και αυτον και το σχολειο του. Τωρα καταλαβαινεις εσυ τη διαφορα; και στη τελικη διαβασες το βιογραφικο του εκει μεσα ειναι και οι πιστοποιησεις. Αφου δεν σου κανουν μη πας ποτε. Αλλα δεν ειναι δικαιο να λες αυτα που λες επειδη δεν σου κανουν οι πιστοποιησεις του. Μπορεις πολυ απλα να αδιαφορησεις.
......
Αμα παρακολουθησεις ποτε το σεμιναριο του λαουταρη τοτε θα εχεις δικαιωμα να τον κρινεις! Και αυτον και το σχολειο του. Τωρα καταλαβαινεις εσυ τη διαφορα; και στη τελικη διαβασες το βιογραφικο του εκει μεσα ειναι και οι πιστοποιησεις. Αφου δεν σου κανουν μη πας ποτε. Αλλα δεν ειναι δικαιο να λες αυτα που λες επειδη δεν σου κανουν οι πιστοποιησεις του. Μπορεις πολυ απλα να αδιαφορησεις.
1.δεν θυμαμαι να μου απαγορευτηκε απο κανεναν να λεω την αποψη μου!
2.δεν εκρινα ουτε τον λαουταρη, ουτε το σχολειο του. ελληνικα μιλατε αλλα δεν δειχνετε να τα καταλαβαινετε κι ολας. το μονο που ειπα ειναι οτι καλο θα ειναι οι ΜΗ πιστοποιημενοι (κατα τα αλλα ενδεχομενως αριστοι) γνωστες ενος θεματος να μην εχουνε το δικαιωμα να διδασκουνε για λογους ασφαλειας πανω απ' ολα των διδασκομενων.
3.τα περι κλικας που εχεις επαναλαβει μπορεις να τα παρεις πισω μια και μη γνωριζοντας (η μηπως οχι?) τον χωρο δεν μπορεις να εχεις και γνωμη για τις σχεσεις των μελων.
4.την σταυροφορια σου και σε αλλη παραλια λοιπον που ''θα ανοιξεις και ματια οσων δεν ξερουν τι συμβαινει''
5.μακαρι να υπηρχαν 200 σχολεια ασφαλους οδηγησης και αλλα τοσα γρηγορης και μακαρι να μπορουσαμε να επιλεξουμε ο καθενας αυτο που του ταιριαζει αναλογα με το βαλαντιο του, τις δυνατοτητες του και τις βλεψεις του αλλα αυτο θα πρεπει να γινεται με σαφως διαφανεις διαδικασιες απο ανθρωπους που αποδεδειγμενα κατεχουν τη γνωση και οχι με τον καθενα που απλα εκμεταλευεται την αγνοια και καψα του κοσμακη.
Allst@rf
17/10/2014, 16:14
Ολοι εχουν αποψη. Ειδικα σε αυτη τη χωρα που ειμαστε ολοι ξερολες.
καποια στιγμη παλιοτερα, αφου ειχα κανει το πρωτο μου css (και μοναδικο δυστυχως) ετυχε να μιλησω με μαστορα μοτο παλιο αγωνιζομενο... αναποφευκτα η κουβεντα πηγε στα της πιστας και του ειπα οτι ξερεις εχω κανει ενα css που με βοηθησε πολυ...
το τι απαξιωτικους χαρακτηρισμους ακουσαν τα αυτια μου δε λεγονται μαγκες... λες και κατειχε την απολυτη γνωση ο ανθρωπος, που κακα τα ψεματα εχει καποιες διακρισεις και ηταν γρηγορος.
Ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του λοιπον.
καποια στιγμη παλιοτερα, αφου ειχα κανει το πρωτο μου css (και μοναδικο δυστυχως) ετυχε να μιλησω με μαστορα μοτο παλιο αγωνιζομενο... αναποφευκτα η κουβεντα πηγε στα της πιστας και του ειπα οτι ξερεις εχω κανει ενα css που με βοηθησε πολυ...
το τι απαξιωτικους χαρακτηρισμους ακουσαν τα αυτια μου δε λεγονται μαγκες... λες και κατειχε την απολυτη γνωση ο ανθρωπος, που κακα τα ψεματα εχει καποιες διακρισεις και ηταν γρηγορος.
Ιδια κουβέντα είχα και εγώ με αγωνιζόμενο και πρωταθλητη Ελλάδος όμως αυτό που μου απάντησε είναι πως αυτό που θα μάθεις εσυ ίσως για να το αφομοιώσεις χρειαστείς χ χρόνο ενώ αν το κάνω εγώ, που ίσως κάποια πράγματα τα κάνω ήδη στη πίστα αλλα δεν μπορώ να τα μεταφράσω,θα τα κάνω σε συντομότερο χρόνικό διάστημα πρός όφελος μου.Ηταν πολύ θετικός ο άνθρωπος με τα σχολεία.Ο κύριος λόγος ήταν μπας και ζωντανέψουν οι εδώ αναβάτες και ασχοληθουν πιο ζεστά με το σπόρ.(Φυτώριο)
H.A.Balafoutre
17/10/2014, 17:56
Ιδια κουβέντα είχα και εγώ με αγωνιζόμενο και πρωταθλητη Ελλάδος όμως αυτό που μου απάντησε είναι πως αυτό που θα μάθεις εσυ ίσως για να το αφομοιώσεις χρειαστείς χ χρόνο ενώ αν το κάνω εγώ, που ίσως κάποια πράγματα τα κάνω ήδη στη πίστα αλλα δεν μπορώ να τα μεταφράσω,θα τα κάνω σε συντομότερο χρόνικό διάστημα πρός όφελος μου.Ηταν πολύ θετικός ο άνθρωπος με τα σχολεία.Ο κύριος λόγος ήταν μπας και ζωντανέψουν οι εδώ αναβάτες και ασχοληθουν πιο ζεστά με το σπόρ.(Φυτώριο)
Πιστεύω πως αυτές οι 2 απαντήσεις συνοψίζουνε με τον καλύτερο τρόπο ακριβώς, εν μέρη της άρνησης και εν μέρη της συνεχόμενης ανάγκης για γνώση για τη μοτοσικλέτα. Αυτό το επικίνδυνο και ολίγον ελιτίστικο αντρικό χόμπι-ικανότητα σε άλλες εποχές, με την αντιδιαστολή στη σημερινή πραγματικότητα όπου υπάρχουνε πολλές απόψεις, κάποιες πιο "ειδικές" από κάποιες άλλες για το πως να οδηγήσεις (κι ας μη κρυβόμαστε και γρηγορότερα από τους άλλους, κυρίως στην πίστα) οπότε και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αν αυτό είναι το ζητούμενο σε αυτό το θέμα.
Ας αφήσουμε την πρακτική της διαφήμισης καθεαυτής στο παρόν θέμα, χωρίς όμως να την παραγνωρίζουμε ως πρακτική(αν υπάρχει καν) και δούμε τελικά πού θέλουμε να καταλήξουμε με πιστοποιήσεις ή όχι, η ανάγκη για γνώση έχει μεγαλώσει με το αναπόφευκτο πλέον πλήθος απόψεων και οπτικών προσέγγισης της οδήγησης μιας μηχανής και τελικά γρήγορης οδήγησης στην πίστα (οπότε αυτομάτως καλό είναι να σταματήσουμε για το τι έκανε παλιά στο δρόμο ο εν λόγω εκπαιδευτής, για την οικονομία της κουβέντας κυρίως μιας και οι απόψεις αυτές είναι καταγεγραμμένες), καταλήγουμε πως ευτυχώς υπάρχουνε πολλές επιλογές να διαλέξεις, όμως θέλει προσοχή να κάνεις τη "σωστή" επιλογή για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα όπως το θέλεις ή όπως πρέπει να είναι αυτό, δηλαδή να ξέρεις τι κάνεις πάνω στη μηχανή, ταχύτερα με ασφάλεια μέσα στην πίστα.
Με όποιον δάσκαλο (και "δάσκαλο") καθίσεις λοιπόν, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Κάποιοι είναι ταχύτατοι, είτε γιατί γεννήθηκαν ταλέντα, είτε έμαθαν μόνοι τους και δεν το χρωστάνε σε κανέναν εκπαιδευτή (διότι ξέρουμε πολύ καλά πόσο διαφημίζεται και η όποια σχολή όταν περάσει από αυτούς ένας τέτοιος αναβάτης), ενώ κάποιοι άλλοι για διάφορους λόγους, δεν είναι σε φάση για να το έχουνε με την πρώτη από μόνοι τους. Άρα μια εναλλακτική είναι κι ο αυτός ο εκπαιδευτής. Για κάποιους δεν είναι καν εκπαιδευτής, οπότε κοιτάνε αλλού. Απλά. Όλα τα ενδιάμεσα, καλό είναι να τα δούμε ως μια πολύ καλή κουβέντα, όπου κάπου ξέφυγε, αλλά πιστεύω όπως είπα πιο πάνω αυτή η κουβέντα συνοψίζεται με άριστο τρόπο κι από πολλές απόψεις και προεκτάσεις στα 2 τελευταία μηνύματα των φίλων από πάνω. Κι όπως έχει γίνει copyright πλέον, ο γρηγορότερος στην πίστα θα φανεί στα .pdf's ανάλογα τον εκπαιδευτή-δάσκαλο-σχολείο κτλ-κτλ. Θες Μπούστα γιατί είναι ο ΤΟΠ, πάνε εκεί, βλέπεις δε σε παίρνει γιατί λέει πράγματα που δεν τα νιώθεις, κοιτάς αλλού...δεν θες τον ΤΟΠ, θέλεις κάτι πιο προσιτό και εύκολο κι όχι τόσο κορυφαίο, πας εκεί, βλέπεις ότι βαριέσαι και δε σε βοηθάνε τα μαθήματά του, αλλάζεις και προσπαθείς να μάθεις από τον ΤΟΠ. Ο καθένας την προσωπική του ίντριγκα την βλέπει αλλιώς σε όλα τα πράγματα, ακόμη και στα αξιώματα αυτού του κόσμου. Οπότε μας μένει η καλή καρδιά.