Σύνδεση

View Full Version : ΚΑΣΕΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΤΥΡΙΑ...

chester24
01/09/2014, 00:50
Με αφορμη την συζητηση που εχει γινει στις αστειες φωτο, οι θεσσαλονικεις (κυριως) πρεπει να καταλαβουν οτι.....

Τυρια ειναι ολα... Ασπρα, κιτρινα, ροκ φορ, μετζηθρες, ανθοτυρα, γιδοτυρια, ΚΑΣΕΡΙΑ, κεφαλοτυρια και ουτω καθ' εξης.... Δεν ειναι ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΣΠΡΑ!!!!!

Μετα χωριζονται σε κιτρινα και λευκα....

ΚΑΣΕΡΙ ειναι ειδος ΚΙΤΡΙΝΟΥ τυριου....

Οπως επισης και το καλαμακι που θα σας πω αυριο γιατι βαριεμαι τωρα... :evil:

Ετσι κουβεντα να γινεται...

Το εβαλα κατευθειαν στις αντιπαραθεσεις....:smokin:

:a014:

Lioulios
01/09/2014, 00:59
Με αφορμη την συζητηση που εχει γινει στις αστειες φωτο, οι θεσσαλονικεις (κυριως) πρεπει να καταλαβουν οτι.....

Τυρια ειναι ολα... Ασπρα, κιτρινα... ροκ φορ,

Το ροκ φορ είναι μάρκα , δεν είναι είδος . Ανήκει στα μπλέ τυριά . Εϊναι ένα μλέ τυρί που μπαίνει σε μια σπιλιά κάπου στο ΡΟκφόρ και γίνεταοι ροκφορ ..

Δηλ Το ροκφόρ είναι μπλέ τυρί , αλλά τα μπλέ τυριά δεν είναι όλα ροκφορ

taisteal
01/09/2014, 01:08
Μισο να ξερασω γ@μω τα τυρια σας νυχτιατικα..:lol:

:a04:

SHOOTER045
01/09/2014, 01:42
Το ροκ φορ είναι μάρκα , δεν είναι είδος . Ανήκει στα μπλέ τυριά . Εϊναι ένα μλέ τυρί που μπαίνει σε μια σπιλιά κάπου στο ΡΟκφόρ και γίνεταοι ροκφορ ..

Ακριβώς
Το είχα δει και πρόσφατα σε ντοκιμαντέρ.
Κάποτε σε μια περιοχή της Γαλλίας έκανε λέει πολύ ζέστη
Τα έβαλαν στην σπηλιά τα ξέχασαν κλπ
Κάποια στιγμή τα θυμήθηκαν
Έφαγαν τούς άρεσε, καθιερώθηκε
Τα υπόλοιπα είναι τύπου ροκφόρ
Όπως όλα τα λευκά δεν είναι φέτες

Lioulios
01/09/2014, 02:09
Να φάτε τυροκαυτερή με τελεμέ , να ξεχάσετε το όνομά σας λέμε ...

chester24
01/09/2014, 07:37

Αρα??? Ειναι και αυτο ενα τυρι... Το ξερω οτι ανηκει στα μπλε τυρια.. απλα το εγραψα επειδη ανηκει στα τυρια γενικα χαχαχαχαχ

MG-KTiNoS
01/09/2014, 07:41
Τα πιο καλά τυρΓιά τα κουβαλάει ο ΜΠουλμόντ στις βόλτες όλα τα άλλα που λέτε....
322453

buckley
01/09/2014, 07:46
Κάτι μου μυρίζει εδώ...

Pan (dvs)
01/09/2014, 07:48
Υπαρχει ενα τυρι στην Ιταλια ,που περιμενουνε να βγαλει ασπρα σκουλικια για να το φανε.

Αυτο ανημει στα τυρια,αυτοι που το τρωνε που ανηκουνε?

Υ.Γ.Πλεον ειναι παρανομο και απαγορευεται η πωληση του.Φυσικα οι Ιταλοι.....στα απαυτα τους.

Bowleno
01/09/2014, 08:29
Υπαρχει ενα τυρι στην Ιταλια ,που περιμενουνε να βγαλει ασπρα σκουλικια για να το φανε.

Υ.Γ.Πλεον ειναι παρανομο και απαγορευεται η πωληση του.Φυσικα οι Ιταλοι.....στα απαυτα τους.

Το είχε φάει ο συγχωρεμένος ο Πατέρας μου αυτό σε ένα ταξίδι του (ήταν ναυτικός) στην Μασσαλία, το 1968, του είπε ένας συνάδελφος ότι ήταν ένα από τα πιο εκλεκτά εδέσματα (βεβαίως απέφυγε να του πει ότι είχε σκουλίκια μέσα..)

πάει να κόψει κομμάτι από το τυρί βλέπει να βγαίνει σκουλίκι, παθαίνει σοκ του το λέει και αυτός γυρίζει, αρπάζει το σκουλίκι και το τρώει....μπλιάααααααχ! :cry:

θυμάμαι που που είχε πει ότι τέτοια βρωμερή μυρωδιά δεν είχε μυρίσει ποτέ του :lol:

Cpt. Haddock
01/09/2014, 08:53
:smokin:

322454

MG-KTiNoS
01/09/2014, 08:56

Casu marzu το λένε και είναι απ τη Σαρδηνία :a38:
322455

spyrakos35
01/09/2014, 09:04
Δεν πιστευα οτι μπορει να υπαρχει χειροτερο τυρι απο το καμεμπερ....
:uplate:

zannisvel
01/09/2014, 09:42
Δεν πιστευα οτι μπορει να υπαρχει χειροτερο τυρι απο το καμεμπερ....
:uplate:

Πηρα τυρι απο ενα μαντρι καπου στη Κινετα, το ανοιξα την προηγουμενη βδομαδα και ακομα μυριζει το σπιτι. Απο γευση δε ξερω να σου πω, αλλα σταματησα να εχω προβλημα με τα περιστερια...

SHOOTER045
01/09/2014, 09:47

Εγώ ξέρω κάτι νεκρές κάμπιες σε μια τεκίλα που έπινα μικρός
Πιάνεται?

teogtp
01/09/2014, 10:46
Μισο να ξερασω γ@μω τα τυρια σας νυχτιατικα..:lol:

:a04:
Εχασα ρε συ τετοιο νημα!:D

zami
01/09/2014, 10:48
Αιωνιο προβλημα....Τυρια-κασερια, σουβλακια-καλαμακια, γκαζοζα-λεμοναδα, λεμονιτα-sprite μαμισιο-μανισιο και παει λεγοντας.....Βγαλτε ενα χαρακα επιτελους και μετρηστε ποιος την εχει μεγαλυτερη να τελειωνουμε....

SHOOTER045
01/09/2014, 10:50
Εχασα ρε συ τετοιο νημα!:D

να σου ξεφυγει κατι και εσενα............:wave2:

mikes
01/09/2014, 10:59
Για το τριπτεντον που βαζουν στο τοστ οι λαρισαιοι, τι εχετε να πειτε;;;

SHOOTER045
01/09/2014, 11:06
Για το τριπτεντον που βαζουν στο τοστ οι λαρισαιοι, τι εχετε να πειτε;;;

χαπαρ κι εχω..............
ντο εν??????????? :confused:

mikes
01/09/2014, 11:10
ντο εν??????????? :confused:χαα;;;;

teogtp
01/09/2014, 11:10
ντο εν??????????? :confused:

Συμπεθερε................
Shift+alt να γυρισει το πληκτρολογιο απο τα (PN) Ποντιακα στα (GR)Ελληνικα.................

el_hymador
01/09/2014, 11:15
To καμαμπέρ που αναφέρθηκε πιο πάνω είναι από τα πιο άθλια, πραγματικό ξέρασμα... επίσης υπάρχει και το πιο ανούσιο τυρί, η μοτσαρέλα, είναι σαν να τρως ένα λιπαρό και ελαφρά υδαρές τίποτα, 0 γεύση.

ggs
01/09/2014, 11:43
ο taisteal δεν βλέπω να ανοίγει ξανά το moto.gr… :lol:

mikes
01/09/2014, 11:43
. επίσης υπάρχει και το πιο ανούσιο τυρί, η μοτσαρέλα, είναι σαν να τρως ένα λιπαρό και ελαφρά υδαρές τίποτα, 0 γεύση.
Ακριβως γι αυτο ειναι καταλληλο για να καταλαβαινεις τη γευση των υπολοιπων υλικων της πιτσας....

teogtp
01/09/2014, 11:53
ο taisteal δεν βλέπω να ανοίγει ξανά το moto.gr… :lol:

Δεν σε καταλαβαινω.........................:D

vaska
01/09/2014, 12:05
Πηρα τυρι απο ενα μαντρι καπου στη Κινετα, το ανοιξα την προηγουμενη βδομαδα και ακομα μυριζει το σπιτι. Απο γευση δε ξερω να σου πω, αλλα σταματησα να εχω προβλημα με τα περιστερια...

είσαι μλκς χαχαχαχα με κοιτάει ο πελάτης που μιλούσαμε για μια προσφορά κι έχει ήδη σηκωθεί για να φύγει

:bawl:

Bob_o_mastoras
01/09/2014, 12:49
Εχω φαει πολλες φορες casu marzu απο μια φιλη και συγκατοικο απο τη Σαρδηνια που ειχα.
Εχω να πω πως ειναι εκπληκτικο. Μπορεις και να βγαλεις τα σκουλικια αν θες αλλα η φαση ειναι με την εξτρα πρωτεϊνη μαζι. :a8:
Γενικοτερα επειδη ειμαι τυρας, οσο πιο ωριμο εως και σαπιο το τυρι τοσο πιο νοστιμο γινεται.

Στο θεμα μας.
Στο θεμα τυριων οι Αθηνεζοι εχουν δικιο. Ολα τυρια ειναι. (αργησα να το καταλαβω αλλα εν'τελει ετσι ειναι :lol:).
Στα υπολοιπα ειναι λαθος. Σουβλακι ειναι το σουβλιστο κρεας. Αμα καταφερουν και σουβλισουν το πιτογυρο ολοκληρο (μη το πω σαντουϊτς και πεσετε να με φατε) τα ξαναλεμε. Καλαμακι ειναι πρωφανως αυτο με το οποιο πινουμε τον καφε μας.
Πιτα γυρο με απ' ολα ειναι με γυρο, πατατες, ντοματα, κρεμυδι, κετσαπ, μουσταρδα.
Σαντουϊτς ειναι το σαντουϊτς, αμα το βαλεις στη τοστιερα γινεται τοστ. Ειτε τετραγωνο, ειτε στρογγυλο ειτε ρομβος κλπ. Γι'αυτο λεγεται τοστιερα. Αλλιως θα τη λεγαμε σαντουϊτσιερα :)
Το "σε λεω", "με λες", "σε κανω" κλπ ειναι διαλεκτος οποτε δεν υπαρχει θεμα σωστου-λαθους.

SHOOTER045
01/09/2014, 13:07
Άμα είσαι σε ταξί στην Σαλονίκη
Και ακούσεις την άλλη να λέει
<με ανοίγεις από πίσω....

......... Να κατεβάσω τα πράγματα >

Τι θα σκεφτείς?

Bob_o_mastoras
01/09/2014, 13:10
:hmm::a01::a021:
:tooth::tooth::tooth:

akis_trevor
01/09/2014, 13:34
Πιτα γυρο με απ' ολα ειναι με γυρο, πατατες, ντοματα, κρεμυδι, κετσαπ, μουσταρδα.
Σαντουϊτς ειναι το σαντουϊτς, αμα το βαλεις στη τοστιερα γινεται τοστ. Ειτε τετραγωνο, ειτε στρογγυλο ειτε ρομβος κλπ. Γι'αυτο λεγεται τοστιερα. Αλλιως θα τη λεγαμε σαντουϊτσιερα :)
Το "σε λεω", "με λες", "σε κανω" κλπ ειναι διαλεκτος οποτε δεν υπαρχει θεμα σωστου-λαθους.
απολα ειναι με ΤΖΑΤΖΙΚΑΡΑ τι κετσαπ και @@....
επισης σαντουιτς ειναι το μακροστενο.τοστ ειναι το τετραγωνο....:D

nikos_abel
01/09/2014, 13:49
Εχω φαει πολλες φορες casu marzu απο μια φιλη και συγκατοικο απο τη Σαρδηνια που ειχα.
Εχω να πω πως ειναι εκπληκτικο. Μπορεις και να βγαλεις τα σκουλικια αν θες αλλα η φαση ειναι με την εξτρα πρωτεϊνη μαζι. :a8:
Γενικοτερα επειδη ειμαι τυρας, οσο πιο ωριμο εως και σαπιο το τυρι τοσο πιο νοστιμο γινεται.

Δικέ μου :a10:

Στα υπολοιπα ειναι λαθος. Σουβλακι ειναι το σουβλιστο κρεας. Αμα καταφερουν και σουβλισουν το πιτογυρο ολοκληρο (μη το πω σαντουϊτς και πεσετε να με φατε) τα ξαναλεμε. Καλαμακι ειναι πρωφανως αυτο με το οποιο πινουμε τον καφε μας.

Το τοστ (toast (http://en.wikipedia.org/wiki/Toast)) είναι το "φρυγανισμένο" ψωμί. Μόνο.
Η τοστιέρα (toaster (http://en.wikipedia.org/wiki/Toaster)) είναι άλλο πράγμα, αυτό που φτιάχνουμε τα "τοστ", είναι σαντουϊτσιέρα όντως, αλλά στη πραγματικότητα
δεν είναι παρά ένα εξειδικευμένο γκριλ (sandwich toaster (http://en.wikipedia.org/wiki/Sandwich_toaster)) που φτιάχνει "φρυγανισμένα σάντουϊτς" :dizzy:

Σάντουιτς (sandwich (http://en.wikipedia.org/wiki/Sandwich)), είναι οτιδήποτε έχει κάτι ανάμεσα σε 2 φέτες ψωμί.

Σουβλάκι (souvlaki (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9)), είναι κομμάτια από κάτι (συνήθως κρέας) σουβλισμένο σε μια μικρή σούβλα. Η οποία όμως μικρή σούβλα όταν είναι ξύλινη
λέγεται και καλαμάκι, διότι είναι κατασκευασμένη από καλαμιά.
Αν κάποιος πίνει το φραπόγαλο με σούβλα από καλαμιά, τότε πάσο :lol:.

Για τα τυριά (όχι τους Λαρσέους :lol: ) τα είπα και στο άλλο νήμα.

Αυτό που σε λέω :cry:

Υ.Γ. Πεθαίνω όταν διαβάζω υπότιλους σε χμ χμ ... σειρά η ταινία και γράφει π.χ. "Πάνε πέστου ότι κλπ..." :lol:

spyrakos35
01/09/2014, 13:58

τι μηχανάκια είπαμε οτι έχετε???

οι φωτό στο άβαταρ είναι δικές σας???

nikos_abel
01/09/2014, 14:03

:moutza:

Εμένα ναι. Δεν γνωρίζω για τον έταιρο σκουλικοφάγο (αυτόνα που τρώει αρειανούς λέω)

SHOOTER045
01/09/2014, 14:31

Το τοστ (toast (http://en.wikipedia.org/wiki/Toast)) είναι το "φρυγανισμένο" ψωμί. Μόνο.
Η τοστιέρα (toaster (http://en.wikipedia.org/wiki/Toaster)) είναι άλλο πράγμα, αυτό που φτιάχνουμε τα "τοστ", είναι σαντουϊτσιέρα όντως, αλλά στη πραγματικότητα
δεν είναι παρά ένα εξειδικευμένο γκριλ (sandwich toaster (http://en.wikipedia.org/wiki/Sandwich_toaster)) που φτιάχνει "φρυγανισμένα σάντουϊτς" :dizzy:

Σάντουιτς (sandwich (http://en.wikipedia.org/wiki/Sandwich)), είναι οτιδήποτε έχει κάτι ανάμεσα σε 2 φέτες ψωμί.

Σουβλάκι (souvlaki (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9)), είναι κομμάτια από κάτι (συνήθως κρέας) σουβλισμένο σε μια μικρή σούβλα. Η οποία όμως μικρή σούβλα όταν είναι ξύλινη
λέγεται και καλαμάκι, διότι είναι κατασκευασμένη από καλαμιά.
Αν κάποιος πίνει το φραπόγαλο με σούβλα από καλαμιά, τότε πάσο :lol:.

Για τα τυριά (όχι τους Λαρσέους :lol: ) τα είπα και στο άλλο νήμα.

Αυτό που σε λέω :cry:

Υ.Γ. Πεθαίνω όταν διαβάζω υπότιλους σε χμ χμ ... σειρά η ταινία και γράφει π.χ. "Πάνε πέστου ότι κλπ..." :lol:

Νίκο
Καλάμια είναι αυτά που φυτρώνουν στα ποτάμια, λίμνες κλπ
Εξ ου και οι καλαμωτες
Τώρα αν είσαι με παρέα μπορείς να παραγγειλεις μια ολόκληρη καλαμωτη
Το ξυλάκι πού είναι περασμένα τα κομμάτια κρέατος που κάνουν το σουβλάκι, είναι άλλο υλικό
Την τροφή την τρώμε νεκρή με ελάχιστες εξαιρέσεις (γυαλιστερές, στρείδια, κλπ )
Τα υπόλοιπα είναι παράσιτα
Το κρέας το τρώμε ψημένο, το μόνο κρέας πού δεν τρώμε ψημένο, είναι αυτό που ψιλοδαγκωνουμε και γλυφουμε

Bowleno
01/09/2014, 14:37
Άμα είσαι σε ταξί στην Σαλονίκη
Και ακούσεις την άλλη να λέει
<με ανοίγεις από πίσω....

......... Να κατεβάσω τα πράγματα >

Τι θα σκεφτείς?

Μήτσο....πάρε :moutza::moutza::moutza: Χρωστάς καφέ και πληκτρολόγιο πανάθεμα σε, έχω 10 λεπτά που γελάω και με κοιτάει όλο το γραφείο! :bawl::bawl::bawl:

Bob_o_mastoras
01/09/2014, 14:37

Μεταξυ αλλων ειχα:
DTυρι 125
XTυρι 600
ΤυριΤυρRι 600

Μιαμ μιαμ :a8:

:tooth::tooth:

nikos_abel
01/09/2014, 14:41
Νίκο
Καλάμια είναι αυτά που φυτρώνουν στα ποτάμια, λίμνες κλπ
Εξ ου και οι καλαμωτες
Τώρα αν είσαι με παρέα μπορείς να παραγγειλεις μια ολόκληρη καλαμωτη
Το ξυλάκι πού είναι περασμένα τα κομμάτια κρέατος που κάνουν το σουβλάκι, είναι άλλο υλικό
Την τροφή την τρώμε νεκρή με ελάχιστες εξαιρέσεις (γυαλιστερές, στρείδια, κλπ )
Τα υπόλοιπα είναι παράσιτα
Το κρέας το τρώμε ψημένο, το μόνο κρέας πού δεν τρώμε ψημένο, είναι αυτό που ψιλοδαγκωνουμε και γλυφουμε

Μήτσους, το ξυλάκι το οποίο σουβλίζει το κρέας, θεωρητικά κατασκευάζεται από καλαμιά.

Τώρα, αν το φτιάχνουν πια από ρετάλια απεμπλουτισμένου ουρανίου θα σε γελάσω :D

SHOOTER045
01/09/2014, 14:48
Μήτσο....πάρε :moutza::moutza::moutza: Χρωστάς καφέ και πληκτρολόγιο πανάθεμα σε, έχω 10 λεπτά που γελάω και με κοιτάει όλο το γραφείο! :bawl::bawl::bawl:

Ξέρω και άλλα τέτοια σαλονικιωτικα
Το αστικό που πάει ΒΟΎΛΓΑΡΗ(ΟΙ)-ΣΦΑΓΕΙΑ
Τα πολλά περιπολικά που έχει η Πόλη γιατί τα μπερδεύουνμε τα ΤΑΧΙ
και άλλα τέτοια, αλλά αυτά σε άλλο θέμα
Εδώ έχουμε τυριά και άλλες τροφές.

Σορυ ήδη σε πάω δύο καφέδες,με βλέπω να ξεφραγκιαζομαι

Bob_o_mastoras
01/09/2014, 14:48
Επισης toast ειναι το φρυγανισμενο γενικοτερα. Aς πουμε πχ και στα lucky strike τα τσιγαρα λεει για τον καπνο it is toasted. Δε λεει it is sandwitched.
Αρα σαντουϊτς ειναι πριν το βαλεις στη τοστιερα, μετα ειναι τοστ.
Οπως και να 'χει στο φαστ φουντ, δηλαδη τοστ, κρεπες, ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ, γυρους, burger, πιτσες και πολλα αλλα υγυεινα γευματα το εχουμε πολυ περισσοτερο πανω απο οτι στην Αθηνα. Εχει παρα πολλα παντου και τα περισσοτερα ειναι καλα.
Φαϊ καλο βρισκεις 24/7/365 με ντελιβερυ. Οσο εμενα Αθηνα μαρτυρησα με το θεμα φαγητου.
Αρα δικαωματικα λογω της ανωτερης κλασης που βρισκομαστε σε αυτο τον τομεα δικαιουμαστε να ονοματοδοτουμε τα εκαστοτε γευματα!!!
:a22::a25:

Bowleno
01/09/2014, 14:51
Σορυ ήδη σε πάω δύο καφέδες,με βλέπω να ξεφραγκιαζομαι

Σωραίος, ρε Μήτσο, από τους λίγους που πραγματικά πάω! αν ροβολήσεις προς τα εδώ, (Αθήνα) κερνάω πολλές :beer:

(δεν έχει γράψει ακόμα και ο γέροΣαλονικιός....) :look:

SHOOTER045
01/09/2014, 14:52
Σαν το ανεκδιήγητο (μπουγατσαν )
Εδώ απάνω είναι ποίο ευφανταστοι
Φτιάξανε ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΓΑΥΡΟ ΑΧΑΧΑΧΑ

nikos_abel
01/09/2014, 14:53
Αρα δικαωματικα λογω της ανωτερης κλασης που βρισκομαστε σε αυτο τον τομεα δικαιουμαστε να ονοματοδοτουμε τα εκαστοτε γευματα!!!
:a22::a25:

https://www.youtube.com/watch?v=WrTJTJJWld8

taisteal
01/09/2014, 14:54
Ευχομαι να σας κλεισουν σε ενα δωματιο με σαπια τυρια,με γαρο χυμενο στο πατωμα,και να τραβατε τζουρες μεχρι τελικης πτωσης.......

:cry::cry::cry:

:lol:

Buenaventura
01/09/2014, 15:21
Σαν το ανεκδιήγητο (μπουγατσαν )
Εδώ απάνω είναι ποίο ευφανταστοι
Φτιάξανε ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΓΑΥΡΟ ΑΧΑΧΑΧΑ

Το μπουγατσαν γαμει btw...το ονομα μπορει να ειναι καπως για πολλους αλλα απο γευση... :a2:

skylaros
01/09/2014, 18:00
Θα μπορούσα να ζω μόνο με τυριά και αλλαντικά ! Οκ αυτό με το σκουλήκι δε θα το δοκίμαζα αλλά δεν έχω πει όχι σε κανένα άλλο τυρί. Ακόμα και το πιο κακό τυρί πάλι ωραίο είναι !

ps: Η φράση καλαμάκι έχει επικρατήσει γιατί στην περιοχή Μοναστηράκι, έψηναν σουβλάκια περασμένα σε μικρές ξύλινες σούβλες από καλάμι.

Bob_o_mastoras
01/09/2014, 18:17
ps: Η φράση καλαμάκι έχει επικρατήσει γιατί στην περιοχή Μοναστηράκι, έψηναν σουβλάκια περασμένα σε μικρές ξύλινες σούβλες από καλάμι.

Ασε μας ρε λαογραφε! :p
:lol::lol:

zami
02/09/2014, 11:07
Μήτσους, το ξυλάκι το οποίο σουβλίζει το κρέας, θεωρητικά κατασκευάζεται από καλαμιά.

Τώρα, αν το φτιάχνουν πια από ρετάλια απεμπλουτισμένου ουρανίου θα σε γελάσω :D
Θεωρητικα?
Δηλαδη παραγγελνει καποιος με βαση οχι το ειδος κρεατος που θελει να φαει αλλα με βαση το υλικο (θεωρητικα) πανω στο οποιο ψηνεται το κρεας.....Τοτε θα μπορουσε ευκολα να παραγγειλει καποιος ενα σουβλακι με ανωξειδωτο αλουμινιο !!!σε τετοιο δεν ειναι περασμενος ο γυρος για να ψηθει?

nikos_abel
02/09/2014, 11:19
Θεωρητικα?
Δηλαδη παραγγελνει καποιος με βαση οχι το ειδος κρεατος που θελει να φαει αλλα με βαση το υλικο (θεωρητικα) πανω στο οποιο ψηνεται το κρεας.....Τοτε θα μπορουσε ευκολα να παραγγειλει καποιος ενα σουβλακι με ανωξειδωτο αλουμινιο !!!σε τετοιο δεν ειναι περασμενος ο γυρος για να ψηθει?

Όχι. Από όσο ξέρω, δεν υπάρχει grade ανοξείδωτου αλουμινίου. Και γενικά να αποφεύγετε το αλουμίνιο
που έρχεται σε επαφή με τροφές.

Οι γυριέρες είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

Bradipous
02/09/2014, 11:56
Ουτε μια αναφορα στο χαλουμι ρε τυραδες; :mad:

Καλα τα λεει ο Μπομπ, χαριστικα σας επιτρεπουμε ακομα να εχετε λογο επι των γαστρονομικων της χωρας. :a9:

Bowleno
02/09/2014, 12:02

Καλα τα λεει ο Μπομπ, χαριστικα σας επιτρεπουμε ακομα να εχετε λογο επι των γαστρονομικων της χωρας. :a9:

Άμα είναι να πιάσουμε τα τυριά του σαγανακΙΟΥ (sic) να πούμε και για την φορμαέλα.....:D

Bowleno
02/09/2014, 12:04
Όχι. Από όσο ξέρω, δεν υπάρχει grade ανοξείδωτου αλουμινίου. Και γενικά να αποφεύγετε το αλουμίνιο
που έρχεται σε επαφή με τροφές.

Οι γυριέρες είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

Από πότε οξειδώνεται το αλουμίνιο; :confused:

Πάντως σωστό είναι να μην έρχεται το αλουμίνιο σε άμεση επαφή με τροφές διότι μεταφέρονται ίχνη του σε αυτές

SHOOTER045
02/09/2014, 12:10
και αυτοι που πινουν κοκα κολα???????????
ρεντ μπουλ??????????????

:confused:

και μια και λεμε για τυρια
εγω ειμαι φανατικος
στο<τυρι της πεθερας μου> made in almyros magnhsias
κατσικισιο,σκληρο,αλμυρο,με εντονη σπιρταδα
και στο σαχανακι δυναμιτης

και ειναι και τζαμπα:D:D:D

teogtp
02/09/2014, 12:15
και αυτοι που πινουν κοκα κολα???????????
ρεντ μπουλ??????????????

:confused:

και μια και λεμε για τυρια
εγω ειμαι φανατικος
στο<τυρι της πεθερας μου> made in almyros magnhsias
κατσικισιο,σκληρο,αλμυρο,με εντονη σπιρταδα
και στο σαχανακι δυναμιτης

και ειναι και τζαμπα:D:D:D

Αν λες για το αλουμινιο στο κουτι ,αυτο εχει εσωτερικα επιστρωση.

SHOOTER045
02/09/2014, 12:18
Αν λες για το αλουμινιο στο κουτι ,αυτο εχει εσωτερικα επιστρωση.

nickasil?

teogtp
02/09/2014, 12:22
nickasil?

Κοιτα αν πιεις κολα ρεντ μπουλ και κανα μισολιτρο τσιπουρο καπακι βλεπω το κ@λαντερο σου να μην το χρειαζεται το nikasil.........

SHOOTER045
02/09/2014, 12:24
αφου με ξες
δεν τα μπερδευω.............

Bob_o_mastoras
02/09/2014, 12:26

Αφου το χαλουμι μωρε κουμπαρε, παντου χαλουμι το λενε! :)

lykourgi
02/09/2014, 12:27
Το αλουμίνιο οξειδώνεται κανονικά. Γι' αυτόν τον λόγο γίνεται ανοδίωση (δημιουργία επιφανειακού στρώματος, όχι βαφή) για να το προστατεύσει. Αυτό που βλέπουμε εμείς σαν γυμνό αλουμίνιο είναι η ανοδίωση, όχι το υλικό.

Οι δε συσκευασίες τροφίμων (κουτάκια αναψυκτικών κλπ) έχουν επιφανειακή επίστρωση (σαν πλαστικοποίηση), ώστε το αλουμίνιο να μην έρχεται σε επαφή με τις τροφές.
Παλιότερα τα μαγειρικά σκεύη από χαλκό τα γάνωναν για τον ίδιο λόγο.

SHOOTER045
02/09/2014, 12:29
καπου το ξαναειπαμε αυτο
με τα καζανια του τσιπουρου
α οι καζανιαρηδες να ετοιμαζονται ετσι.....

nikos_abel
02/09/2014, 12:30
Από πότε οξειδώνεται το αλουμίνιο; :confused:

Πάντως σωστό είναι να μην έρχεται το αλουμίνιο σε άμεση επαφή με τροφές διότι μεταφέρονται ίχνη του σε αυτές

Από τότε που πρωτοδημιουργήθηκε το στοιχείο Al στα βάθη των αστέρων και απλώθηκε στο σύμπαν μετά τα μπαμ που κάνανε :D

http://www.keytometals.com/page.aspx?ID=CheckArticle&site=ktn&NM=187

teogtp
02/09/2014, 12:31
Από τότε που πρωτοδημιουργήθηκε το στοιχείο στα βάθη των αστέρων :D

http://www.keytometals.com/page.aspx?ID=CheckArticle&site=ktn&NM=187

Πριν τον Μητσοτακη ή μετα;:tooth:

nikos_abel
02/09/2014, 12:32
Πριν τον Μητσοτακη ή μετα;:tooth:

Πριν τον Μ.... (δεν τολμώ) ήταν αστέρια. μετά τον Μ..... (πάλι δεν τολμώ) ήταν hyper-nova :cry:

Bradipous
02/09/2014, 12:32
Αφου το χαλουμι μωρε κουμπαρε, παντου χαλουμι το λενε! :)

Ναι αλλα ειναι τυρι ή κασερι; :p

Bob_o_mastoras
02/09/2014, 12:38
Κασερι εννοειται! Αφου δεν ειναι φετα! :lol:

Bowleno
02/09/2014, 15:21
Κασερι εννοειται! Αφου δεν ειναι φετα! :lol:

Δηλαδή μόνο η φέτα είναι τυρί; :hmm:

Αν ναι, τότε οι απομιμήσεις φέτας που γίνονται από αγελαδινό γάλα τι είναι; πάντως κασέρια δεν είναι σίγουρα.

Για πείτε οι.... επαϊοντες.....:p

(και η κολοκυθιά καλά κρατεί...)

Bob_o_mastoras
02/09/2014, 15:50
Κασερια ειναι και αυτα. Για να ειναι τυρι ενα κασερι πρεπει να ειναι φετα ελληνικη Π.Ο.Π. :hypnotize::hypnotize:

chester24
02/09/2014, 17:14
Ειπαμε....

ΤΥΡΙΑ τα ασπρα

ΚΑΣΕΡΙΑ τα κιτρινα

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ την πιτα με το γυρο

ΚΑΛΑΜΑΚΙ αυτο που 'ρφάν και ΟΧΙ Το σουβλακι... Εχετε ενα δικιο εδω που τα λεμε σεις οι Βορειοι.. (Μονο στο καλαμακι)

ΑΛΛΑ...

Εφοσον ομως, καλαμακι για εσας,
λεγεται (μονο) αυτο του καφε, χυμου, τσαγιου κλπ και εχει την ιδιοτητα του να περναει καποιο υγρο απο μεσα του....

Τότε γιατι δεν λεγεται..... Σωληνακι, τσουτσουνι, μαρκουτσι, μακαρονι Νο3 κλπ και λεγεται καλαμακι?

Ενω απλα το καλαμακι λεγεται ετσι λογω του υλικου του και οχι της ιδιοτητας του....

:p

7Tolis
05/09/2014, 02:08
Απορία ζαλισμένου
Ο Άλιμος γιατι λέγεται και τοπογραφικά ως καλαμάκι;
Η σωστή λέξη για το καλαμάκι ειναι το προφάν πάντως.

spyrakos35
05/09/2014, 05:59
Απορία ζαλισμένου
Ο Άλιμος γιατι λέγεται και τοπογραφικά ως καλαμάκι;
Η σωστή λέξη για το καλαμάκι ειναι το προφάν πάντως.

Α-λιμός
Δηλαδη, φαι υπαρχει......

Τι ηθελες να το λενε φακες;

amyroukai
05/09/2014, 07:17
Α-λιμός
Δηλαδη, φαι υπαρχει......

Τι ηθελες να το λενε φακες;

Φακολ ίσως.

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
08/09/2014, 06:49
Καλημέρα σας. Φραπες με σπαστό Καλαμάκι.
Απόλαυση και γεύση μαζί.

Άντε καλή εβδομάδα να έχουμε.

322689

spyrakos35
08/09/2014, 07:04
Τον πινεις;

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
08/09/2014, 07:27
Τον πινεις;

Όχι φίλε μου. Έχω κόψη τα σκληρά. Η φωτογράφηση έγινε για τις ανάγκες του νέου μου video clips.

GFawkes
08/09/2014, 08:12
Τον πινεις;

Μόνος ή με παρεα;
:a01:

HolyDiver
08/09/2014, 08:16
Καλαμάκι, η αλλιώς μικρό καλάμι. Πάρε κάνα πριόνι, τράβα στα εξοχάς και κόψε κανένα καλάμι να δεις πως είναι από μέσα.

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
08/09/2014, 09:13
Μάλιστα.
Ένα κλειδώθηκε, ένα μετακινήθηκε.
Το έπιασα το υπονοούμενο.
Ναστε καλά, παιδία.

zannisvel
08/09/2014, 09:26
Μάλιστα.
Ένα κλειδώθηκε, ένα μετακινήθηκε.
Το έπιασα το υπονοούμενο.
Ναστε καλά, παιδία.

Μην εισαι παραπονιαρης βρε, δε εισαι ο μονος που του μετεφεραν ενα post...
Ποσα ποστ με καφεδες πια?
Καλη εβδομαδα!!!
:beer:

GFawkes
08/09/2014, 12:06
Και εγω το εψαχνα.....

τετοιο καφε ....

κακως βεβαια μετακινηθηκε...