View Full Version : Αρχάριοι οδηγοί με το ένα πόδι στον τάφο
amyroukai
15/09/2014, 06:57
Πρόταση ήταν, να φαίνεται που ξεκίνησε η ιδέα. Δεν είναι απαραιτητο, δεν είναι και κακό...
spyrakos35
15/09/2014, 07:08
.........
Pan (dvs)
15/09/2014, 07:29
Μιας και απ'οτι βλεπω υπαρχει ενα σχετικο ενδιαφερον νομιζω οτι απο το #56 και κατω μπορουνε να μεταφερθουνε τα μυνηματα σε νεο θεμα.
Οποιος απο τη διευθυνση ειναι διαθεσιμος ας το κανει,μηπως και καταφερουμε να κανουμε κατι.
amyroukai
15/09/2014, 07:48
ΑΝ συμφωνησει το κονκλάβιο σε τέτοια κίνηση και το θρεντ μείνει ως σοβαρό, ας σβηστουν, τι να μεταφερεις;
Pan (dvs)
15/09/2014, 07:52
ΑΝ συμφωνησει το κονκλάβιο σε τέτοια κίνηση και το θρεντ μείνει ως σοβαρό, ας σβηστουν, τι να μεταφερεις;
Ο Vice ανοιξε ενα θεμα και ισως να θεωρησει οτι του το χαλασαμε.Αν το παλικαρι δεν εχει προβλημα το συνεχιζουμε απο εδω.
Ωραιο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να εχει το λογκο του μοτο.γκρ
Για να προλαβουμε την katouratec οταν θα γινει hype......
Pan (dvs)
15/09/2014, 07:57
Σπυρο δεν ειναι απαραιτητο αλλα αν ξεκινησει απο εδω μεσα γιατι οχι?
amyroukai
15/09/2014, 07:58
Αμα έχει πρόβλημα ο βιτσιος άσε να το πει ο ίδιος, Πάνο :beer:
spyrakos35
15/09/2014, 07:59
Σπυρο δεν ειναι απαραιτητο αλλα αν ξεκινησει απο εδω μεσα γιατι οχι?
εγώ ρώτησα πρώτος.... :cool:
spyrakos35
15/09/2014, 08:00
Αμα έχει πρόβλημα ο βιτσιος άσε να το πει ο ίδιος, Πάνο :beer:
εγώ είμαι αυτός??? :lol:
για πες ρε αρχοντα να μαθουμε μπαλιτσα και μεις
ΣΥ ΕΙΠΑΣ......................
Γιατί ρωτάς....??
Θεωρείς ότι είσαι στούς μερικούς....???
Όλα τά πράμματα έχουν μιά ήλικία όπου ό έκπαιδευόμενος ΑΦΟΜΕΙΩΝΕΙ....!!!
Στούς 12 μήνες γιά παράδειγμα περπατάς,λίγο άργότερα μιλάς,στά 5 πάς σχολείο
γιά τά πρώτα γράμματα κ.λ.π.....
Τώρα άρχοντα μου............πώς τό βλέπεις...?? Μπορείς νά μάθεις σέ κάποιον νά φοράει
κράνος ,μπότες καί όλο τόν έξοπλισμό στά 30-35 άλλιώς όπως δήλωσες μέ αύταρχικό τρόπο
έσύ δέν θά τόν έπαιρνες στή δική σου βόλτα...??
Καί φυσικά θά τόν έπαιρνα μαζί μου καί θά τόν έκανα νά νοιώσει ΠΙΘΑΝΩΣ άβολα όταν θά έβλεπε
5-10 μοτοσυκλετιστές ντυμένους όμορφα,καί άν ό σκοπός ήταν νά ΒΟΗΘΗΣΩ ,νά σώσω ζωές δηλαδή,
καί όχι μή χαλαστώ στή βόλτα άν προκύψει κάποιο άπρόοπτο,τότε μέ τήν στάση μου θά τόν
ΚΕΡΔΙΖΑ 100% καί θά τόν προβλημάτιζα γιά τό πώς θά έπρεπε νά έρθει τήν έπόμενη φορά....!!!
Μέ άπαγορευτικά καί φιρμάνια.....ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ...!!!
Αύτή είναι η στάση καί ή θέση τών μπάτσων όταν τούς βγάζει βόλτα ό άξιωματικός μέ όλο τό γκρούπ
διότι καί αύτοί όταν βγαίνουν μόνοι τους, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ πρός τιμήν τους καί μέ άτομικό ρίσκο
ΧΑΡΙΖΟΥΝ πολλές παραβάσεις στούς μοτοσυκλετιστές σκεπτόμενοι τουλάχιστον τήν τσέπη τού άλλου
άλλά καί άπό τήν έμπειρία τους ξέρουν ότι ύπάρχουν πολλές πιθανότητες νά κερδίσουν πραγματικά κάποιον
καί νά προσφέρουν κοινωνικό έργο κρίνοντας όχι πάντα μέ τό ΓΡΑΜΜΑ τού νόμου παρά καί μέ τό ΠΝΕΥΜΑ.
Τί νά σού έξηγήσω λοιπόν..??
Έγραψα τή λέξη ΜΕΡΙΚΟΙ, δέν άναφέρθηκα σέ κανέναν προσωπικά.
Ούτε καυγά θέλω νά άνοίξουμε,άπλά πήρα θέση σέ κάτι πολύ παλιό πού
έχει άμεση σχέση μέ τό τωρινό θέμα γιά τό πώς ,πότε κ.λ.π...θά έπρεπε
νά γίνεται μιά καμπάνια γιά νά σωθούν ζωές σέ ότι άφορά τόν έξοπλισμό
ένός μοτοσυκλετιστή καί μάλιστα τού άπαραίτητου ΚΡΑΝΟΥΣ..!!
Μιά όμως καί ρώτησες τώρα...........
Pan (dvs)
15/09/2014, 08:05
εγώ ρώτησα πρώτος.... :cool:
Απο τη στιγμη που κατι γινετε συλλογικα,ας αποφασισουνε αυτοι που θα το κανουν.
Ισως θα ητανε πιο πρακτικο να μην μπει.Αυτο ομως ειναι το τελευταιο που θα επρεπε να δουμε.Ας κανουμε τα υπολοιπα και βλεπουμε.
spyrakos35
15/09/2014, 08:12
Γιατί ρωτάς....??
Τώρα άρχοντα μου............πώς τό βλέπεις...?? Μπορείς νά μάθεις σέ κάποιον νά φοράει
κράνος ,μπότες καί όλο τόν έξοπλισμό στά 30-35 άλλιώς όπως δήλωσες μέ αύταρχικό τρόπο
Καί φυσικά θά τόν έπαιρνα μαζί μου καί θά τόν έκανα νά νοιώσει ΠΙΘΑΝΩΣ άβολα όταν θά έβλεπε
5-10 μοτοσυκλετιστές ντυμένους όμορφα,καί άν ό σκοπός ήταν νά ΒΟΗΘΗΣΩ ,νά σώσω ζωές δηλαδή,
καί όχι μή χαλαστώ στή βόλτα άν προκύψει κάποιο άπρόοπτο,τότε μέ τήν στάση μου θά τόν
ΚΕΡΔΙΖΑ 100% καί θά τόν προβλημάτιζα γιά τό πώς θά έπρεπε νά έρθει τήν έπόμενη φορά....!!!
Αύτή είναι η στάση καί ή θέση τών μπάτσων όταν τούς βγάζει βόλτα ό άξιωματικός μέ όλο τό γκρούπ
διότι καί αύτοί όταν βγαίνουν μόνοι τους, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ πρός τιμήν τους καί μέ άτομικό ρίσκο
ΧΑΡΙΖΟΥΝ πολλές παραβάσεις στούς μοτοσυκλετιστές σκεπτόμενοι τουλάχιστον τήν τσέπη τού άλλου
άλλά καί άπό τήν έμπειρία τους ξέρουν ότι ύπάρχουν πολλές πιθανότητες νά κερδίσουν πραγματικά κάποιον
καί νά προσφέρουν κοινωνικό έργο κρίνοντας όχι πάντα μέ τό ΓΡΑΜΜΑ τού νόμου παρά καί μέ τό ΠΝΕΥΜΑ.
προφανώς και έχουμε άλλη οπτική επί του ιδίου θέματος....
δεν πειράζει βεβαίως - βεβαίως....
είναι όμως τραγικό να λες "ΜΕΡΙΚΟΙ" και να "μην αναφέρεσαι σε κανέναν προσωπικά" τη στιγμή που το ποστάρισμά σου είναι απάντηση σε ποστάρισμα άλλων...
;)
amyroukai
15/09/2014, 08:48
Προσωπική εμπειρία από δια βίου ακρανωτους που το παίζουν για τα ματια του κόσμου τυπικοί, δεν φορούσαν, δεν φοράνε, κατ'ιδιαν ευθαρσώς δηλώνουν αντίθεση με την χρήση και λοιδωρουν τους επι μόνιμου βάσης φορωντες το κράνος.
Το πιθανώς Τέρενς δυστυχώς είναι απιθάνως... Γυρνώντας αυτοί που γράφεις θα πουν μλκ είχα παει βόλτα με τα κάτι υποχονδρια γίδια... :lol:
Για το οτι you can't teach an old dog new tricks σχεδόν συμφωνω. Ο άνθρωπος γηρασκει διδασκομενος, απλά επιλέγει το βολεμα στο λάθος, πιο ξεκούραστο.
spyrakos35
15/09/2014, 09:04
Για το οτι you can't teach an old dog new tricks σχεδόν συμφωνω..
Αυτο.... ή το ξερει μονος του ή βραστε ορυζα....
Μπορει εγω να ειμαι των ακρων αλλα δε θα κατσω να μαθω στον 30φευγα τα περι ασφαλειας.....
Οσο για το λογοτυπο, θα γραψω τι πιστευω οταν θα ειμαι σε πισι....
Γιατί ρωτάς....??
Ναι εγώ ξέρω πολλους που γλίτωσαν μια κλήση για κράνος κι απο την επόμενη μέρα δεν το έβγαλαν απο το κεφάλι τους ποτε ξανά....Χαχαχαχα
amyroukai
15/09/2014, 09:27
Πόσοι έπεσαν, το χτύπησαν και παρ'ολα αυτά δεν φορούν κράνος...
Ναι εγώ ξέρω πολλους που γλίτωσαν μια κλήση για κράνος κι απο την επόμενη μέρα δεν το έβγαλαν απο το κεφάλι τους ποτε ξανά....Χαχαχαχα
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...........
Καί πιστεύω άκράδαντα πώς μέ τή βία........βία παράγεις.
Έχω δεί τούς νομοταγέστατους Εύρω-πέους νά συμπεριφέρονται σάν ζώα
στό Έλλαδιστάν έπειδή ύπάρχει άτιμωρησία.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ..............φόβο έχουν άπό τά αύστηρά προτεσταντικά
καθεστώτα τού τύπου έγκλημα καί τιμωρία όπου ζούνε....!!!
Φοράω ΚΡΑΝΟΣ γιατί μού έσωσε τή ζωή 2 φορές...!!
Είχα πεισθεί όμως νά τό φορέσω,δέν είχα ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΘΕΙ...!!
Καί τήν κοροιδία καί τήν είρωνία νά άντιμετωπίσω όταν προσπαθώ νά πείσω κάποιον,
θά τήν δεχτώ έχοντας στό μυαλό μου τίς δικές μου πτώσεις σκεπτόμενος ότι
μπορώ νά σώσω μιά ζωή...!!
Κάποτε πέρασα μέ κόκκινο κατά λάθος χωρίς λόγο άφηρημένος.
Μού τήν έπεσε κάποιος άστυνομικός μή μηχανή πού ήταν παραδίπλα.
Μέ άκολούθησε μέ σταμάτησε,τού έξήγησα ότι δέν είχα λόγο γιατί είδε πόσο χαλαρά
πήγαινα καί άποφάσισε μέ ρίσκο δικό του,γιατί μπορεί κάποιο μάτι νά έβλεπε
νά μού κάνει συστάσεις καί νά φύγει.
Άπό τότε ,σκεπτόμενος τίς συνέπειες πού θά μπορούσα νά έχω,όλων τών είδών
ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ....!!!
Ύπάρχει καί ό άλλος τρόπος γιά νά συνετίσεις κάποιον....!!!
Καί νά ξέρεις ότι αύτός είναι ό καλύτερος διότι δέν έχει άξία γιά παράδειγμα
νά μήν κλέβεις έπειδή σού έχουν δεμένα τά χέρια ΑΛΛΑ έπειδή τό πιστεύεις
ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ....!!!!
Πόσοι έπεσαν, το χτύπησαν και παρ'ολα αυτά δεν φορούν κράνος...
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.................
ΕΣΥ.................καί μιά ζωή νά σωθεί δέν θάσαι άνακουφισμένος καί χαρούμενος...??
amyroukai
15/09/2014, 09:32
Σύμφωνοι. Και την επιοικια που έδειξε το όργανο σε εσένα, η την ευγένεια/πολιτισμό, το απαίδευτο ανθρωποειδες την αντιλαμβάνεται ως αδυναμία και κάνει όλο και χειρότερα.
Εδιτ: Όχι Τέρενς. Επι προσωπικού, όχι. Έχω και άλλα κριτήρια.
Θα πω κι εγω την αποψαρα μου μιας κι ολοι έχουμε από μια …:p
δεν μπορω να καταλαβω το αγχος που μας πιανει για το αν φοραν οι αλλοι κρανος .
Επισης , δεν μπορω να καταλαβω (και θεωρω απαραδεκτες) τις «καταρες» για αυτούς που δεν φοραν κράνος .
Άμα ρωτήσεις οποιοδήποτε δεκάχρονο , θα ξέρει να σου απαντήσει σωστά στην ερώτηση «γιατί πρέπει να φοράμε κράνος στην μηχανή».
Τωρα , γιατι το δεκαχρονο όταν μεγαλώσει και γινει 17-27-37-47-57 δεν φοραει κρανος από άποψη …άβυσσος το μυαλό του άνθρωπου… μπορουμε να πούμε με μια λεξη ότι είναι ΜΑΛΑΚΑΣ και δεν παίρνει χαμπαρι ούτε από καμπάνιες , ούτε από παραδείγματα , ούτω από πρόστιμα , ούτε από αυτοκόλλητα..
Επεσε η ιδεα να παμε σε σχολεια να τους δειξουμε εμεις οι καλοι μοτοσυκλετιστες (εχει γινει από την ΛΕΜΟΤ στο παρελθόν).
Όμως , αν ειμαστε καλοι μοτοσυκλετιστες και νοιαζομαστε για το καλο των παιδιων , θα πρέπει να ειμαστε και εντιμοι απεναντι στα παιδια και να τους πουμε ΟΛΗ την αληθεια..
Να τους πουμε δλδ ότι εκει εξω είναι ζουγκλα και με την μηχανη εχεις πολλες περισσοτερες πιθανότητες να δεις τα κυπαρισια από τις ριζες ακομα και αν εισαι ντυμενος σαν αστακος ,ακομα κι αν δεν φταις , ακομα κι αν τα κανεις όλα σωστα..
Για τα αυτοκολλητα , καλα είναι αμα θελεις να κρύψεις καμια λακουβα ή καμιά γρατζουνιά.
Το να εχουν και το λογοτυπο του moto.gr , μου κανει σαν διαφήμιση επαρχιακου ΚΤΕΟ που έχει και το κοινωνικό μήνυμα..
Επι της ουσιας , ολοι ξερουμε ότι δεν πρόκειται να αλλαξουν τα μυαλα σε κανεναν.
Το μονο που μπορούμε να κάνουμε , είναι να φοράμε εμείς το κράνος και όποιος θελει ακολουθει..
Γνωμη μου…
Disclaimer: τα παραπάνω είναι προσωπικες αποψεις και δεν εκφραζουν την ομαδα διαχείρισης του moto, την κυβερνηση , την αρχιεπισκοπη αθηνων , τον συλλογο κτηνοτροφων Ευρυτανιας «ο Βελιγκεκας» και οποιοδηποτε άλλο φορέα ή συλλογικοτητα
amyroukai
15/09/2014, 09:46
Εχεις τέτοιες άκρες στην Ευρυτανία και δεν έχουμε φάει μοσχάρι ακόμα; ντροπή και αισχος.
Εχεις τέτοιες άκρες στην Ευρυτανία και δεν έχουμε φάει μοσχάρι ακόμα; ντροπή και αισχος.
:lol:
και στην αρχιεπισκοπη εχω ,αλλα δεν ζητησες κανα τρισαγιο...:lol:
Σύμφωνοι. Και την επιοικια που έδειξε το όργανο σε εσένα, η την ευγένεια/πολιτισμό, το απαίδευτο ανθρωποειδες την αντιλαμβάνεται ως αδυναμία και κάνει όλο και χειρότερα.
Εδιτ: Όχι Τέρενς. Επι προσωπικού, όχι. Έχω και άλλα κριτήρια.
ΟΚ.................ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ
Ντοστογιέφσκι....!!
Επισης , δεν μπορω να καταλαβω (και θεωρω απαραδεκτες) τις «καταρες» για αυτούς που δεν φοραν κράνος .
Άμα ρωτήσεις οποιοδήποτε δεκάχρονο , θα ξέρει να σου απαντήσει σωστά στην ερώτηση «γιατί πρέπει να φοράμε κράνος στην μηχανή».
Τωρα , γιατι το δεκαχρονο όταν μεγαλώσει και γινει 17-27-37-47-57 δεν φοραει κρανος από άποψη …άβυσσος το μυαλό του άνθρωπου… μπορουμε να πούμε με μια λεξη ότι είναι ΜΑΛΑΚΑΣ και δεν παίρνει χαμπαρι ούτε από καμπάνιες , ούτε από παραδείγματα , ούτω από πρόστιμα , ούτε από αυτοκόλλητα..
Επεσε η ιδεα να παμε σε σχολεια να τους δειξουμε εμεις οι καλοι μοτοσυκλετιστες (εχει γινει από την ΛΕΜΟΤ στο παρελθόν).
Όμως , αν ειμαστε καλοι μοτοσυκλετιστες και νοιαζομαστε για το καλο των παιδιων , θα πρέπει να ειμαστε και εντιμοι απεναντι στα παιδια και να τους πουμε ΟΛΗ την αληθεια..
Να τους πουμε δλδ ότι εκει εξω είναι ζουγκλα και με την μηχανη εχεις πολλες περισσοτερες πιθανότητες να δεις τα κυπαρισια από τις ριζες ακομα και αν εισαι ντυμενος σαν αστακος ,ακομα κι αν δεν φταις , ακομα κι αν τα κανεις όλα σωστα..
Για τα αυτοκολλητα , καλα είναι αμα θελεις να κρύψεις καμια λακουβα ή καμιά γρατζουνιά.
Το να εχουν και το λογοτυπο του moto.gr , μου κανει σαν διαφήμιση επαρχιακου ΚΤΕΟ που έχει και το κοινωνικό μήνυμα..
Επι της ουσιας , ολοι ξερουμε ότι δεν πρόκειται να αλλαξουν τα μυαλα σε κανεναν.
Το μονο που μπορούμε να κάνουμε , είναι να φοράμε εμείς το κράνος και όποιος θελει ακολουθει..
Γνωμη μου…
Disclaimer: τα παραπάνω είναι προσωπικες αποψεις και δεν εκφραζουν την ομαδα διαχείρισης του moto, την κυβερνηση , την αρχιεπισκοπη αθηνων , τον συλλογο κτηνοτροφων Ευρυτανιας «ο Βελιγκεκας» και οποιοδηποτε άλλο φορέα ή συλλογικοτητα
ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ...................ΟΤΙ
Προκαταβάλεις πώς δέν πρόκειται νά άλλάξουν τά μυαλά κανενός.
Άξίζει μιά προσπάθεια, ούδείς.........ΑΣΦΑΛΤΟΣ πού είπε καί ή άοιδός..!!
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ..............ΜΠΡΑΒΟ
ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ...................ΟΤΙ
Προκαταβάλεις πώς δέν πρόκειται νά άλλάξουν τά μυαλά κανενός.
Άξίζει μιά προσπάθεια, ούδείς.........ΑΣΦΑΛΤΟΣ πού είπε καί ή άοιδός..!!
Ισως εχεις δικιο τερενς , αλλα δυστυχώς νομίζω ότι τα μυαλα επι της ουσιας δυσκολα αλλάζουν (ειδικα από καποια ηλικια και μετα).
Φυσικα , αξιζει κάθε προσπαθεια …
Αλλωστε , και μεσα σε αυτό το φορουμ όταν ενας νεος οδηγος ρωταει για το xyz μοντελο , παντα τον βομβαρδιζουμε για την αναγκη αγορας εξοπλισμου πρωτα , ασχετα αν θα παρει κινεζικο παπι ή gsxr1000
Τωρα , αν καποιος βαρεθηκε να τρωει κλησεις θα παρει ένα κρανος από το πρακτικερ.
Αν καποιος εφαγε το κεφαλι του και επεζησε ή θα παρατησει την μηχανη ή θα παρει κι αυτος ένα κρανος από το πρακτικερ.
Αν καποιος οδηγαει φτηνο-μικρο μηχανακι και θεωρει ότι του ταιριάζει φτηνο κρανος , θα παρει κι αυτός από το πρακτικερ
(ξεπουλαει το πρακτικερ):lol:
Η μικρη εμπειρια μου λεει ότι σοβαρο κρανος (και γενικοτερα ψαχνονται λιγο παραπανω για την ασφαλεια) οι περισσοτεροι αγοραζουν όταν παρουν μεγαλη μηχανη.
Οι πωλησεις μεγαλων μηχανων κατέχουν το 5% της αγορας…
Παντως , για να είμαστε ειλικρινείς , τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ καλύτερα σε σχέση με 10-15-20 χρόνια πριν και νομίζω ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η πληροφόρηση μέσα από το ιντερνετ..
Γνωμη μου…
όλα γραμμένα όμορφα και περιεκτικά...:a013:
322972
Manalishi
15/09/2014, 12:18
Πώς μπορώ να να τους κάνω να καταλάβουν ώστε να μην τους δω αύριο μεθαύριο σε κανα ασθενοφόρο ή και χειρότερα; Υπάρχει κάποιος αποδοτικός τρόπος να ξυπνήσουν;
Δεν μπορείς. Δεν Υπάρχει.
-Αυτοκόλλητα:
Εαν "δούλευαν" τότε θα έπρεπε να έχουμε όλοι γίνει συνδρομητές στο 0-300, να αγοράζουμε ARIES βατραχοπέδιλα, BIllaBong boards, να παίρνουμε μόνο ΑΝΕΚ LINES για Κρήτη και όλα αυτά που κολλάνε και τα αμάξια...
gior-gos
15/09/2014, 12:50
Δεν πρεπει. Μ αρεσε και το βαλα :).
pipe_smoker
15/09/2014, 13:28
Συμφωνώ με τον ggs.
Δεν παίρνει χαμπάρι κανείς από αυτοκόλλητα. Τώρα αν κάποιος θέλει να κάνει τη μηχανή του κολάζ είναι δικό του θέμα.
Όλα έχουν να κάνουν με τον περίγυρο του καθενός.
Ναι παίζει ρόλο και η παιδεία, και το πώς μεγάλωσε ο καθένας και όλα αυτά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Δοκίμασε να μεγαλώσεις το παιδί σου με τις σωστότερες αρχές, να σιχαίνεται τη βία, να βοηθάει τον αδύναμο, να είναι ευγενικό κλπ, και την πρώτη μέρα που θα γυρίσει από το σχολείο ή θα το έχουν κάνει μαύρο στο ξύλο ή δε θα θέλει να ξαναδεί σχολείο στα μάτια του ή εσένα.
Η παιδεία και οι αρχές πρέπει να ταιριάζουν και με τον περίγυρο και το γενικότερο κοινωνικό περιβάλλον. Αλλιώς κλάφ'τα.
Και για όσους λένε αν αξίζει να προσπαθήσεις ή όχι, όλοι μας λίγο πολύ έχουμε προσπαθήσει.
Οι δυο καλύτεροί μου φίλοι (κολλητοί για 15 χρόνια) ετοιμάζονται να πάνε να βγάλουν δίπλωμα για μηχανάκι για να πάρουν σκούτερ γιατί βολεύει στην κίνηση, στο παρκάρισμα, στη βενζίνη και λοιπές μαλακίες.
Και οι δύο κάθε φορά που με βλέπανε να σκάω μύτη με τη μηχανή φουλ προβλεπέ βάζανε τα γέλια με το μπουφάν, τις μπότες, το μαλλί χάλια από το κράνος.
Όταν έπεσα και έπαθα το διάστρεμμα γιατί δε φορούσα μπότες (από αμέλεια, όχι γιατί συγκινήθηκα από το δούλεμα) το ζήσαν όλο το σκηνικό γιατί αυτοί τρέχαν να μου κάνουν τις δουλειές μου που ήμουν με το νάρθηκα και δε μπορούσα να κουνηθώ. Ζωντανό παράδειγμα. Όχι αυτοκόλλητα και μαλακίες.
Παρ'όλα αυτά, όσες κουβέντες κι αν έχουμε κάνει, με το ζόρι θα φορέσουν κανα κράνος κι αυτό κανά μισό στυλάτο.
Γιατί οι μπότες είναι γελοίες, το μπουφάν είναι γελοίο, κι όταν κυκλοφορούν θέλουν να φοράνε τα ρουχαλάκια και τα παπουτσάκια που έχουνε χρυσοπληρώσει γιατί είναι της μοδός κι όχι χοντροκομμένες κορντούρες και άρβυλα. Και ας έχουν πάρει μια χαρά παιδεία από τα σπίτια τους, κι από σωστές οικογένειες είναι, και μια χαρά άνθρωποι είναι.
Γιατί ναι μεν εγώ μπορεί να είμαι ο καλύτερός τους φίλος, αλλά οι συναναστροφές τους είναι με πολλά περισσότερα άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με το μοτοσυκλετισμό.
Τους το έχω πει ότι πιθανότατα κάποιον από τους δυο θα κηδέψω και το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως και ο ίδιος.
Μόνη ελπίδα να αρχίσουν οι πρώτες βροχούλες και να πάνε οι σκέψεις για το δίπλωμα για του χρόνου πάλι.
Pan (dvs)
15/09/2014, 14:01
Δεν παμε να αλλαξουμε τον κοσμο παλικαρια.
Θα δωσουμε 200-300 ευρω για να γλυτωσουμε δυο τρεις που θα τους κανει καποιο κλικ το αυτοκολλητο.Δεν ειναι ο σκοπος να μαθουμε σε ολους τους κανονες ασφαλειας ουτε νε λυσουμε το Κυπριακο 10-20 νοματαιοι με 300 ευρω.Μια αεχη παμε να κανουμε και οπου παει.
amyroukai
15/09/2014, 14:13
Τέρενς με έχουν καλύψει.
Δεν υπάρχει έγκλημα και τιμωρία. Μία κοπέλα πέθανα στη γκρίνια για να ντυθεί καλά ενα πρωί. Εκείνο το πρωί με τρακαραν και η ζημιά που παθαμε ηταν μηδαμινή. Τοτε, 20 χρονια συνεπιβατης με εξίσου ανεύθυνους οδηγούς, καταλαβε τι μλκια έκανε τοσο καιρό και χαίρομαι που παρ'οτι οι σχέσεις μας πλέον δεν υφίστανται, οτι έμαθε ακόμα το εφαρμόζει. Άλλοι στον περιγυρο έχουν χιλιοτσακιστει και συνεχίζουν τσιτσιδι. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Εγώ δίνω παράδειγμα με την συμπεριφορά μου χειμώνα καλοκαίρι. Ενα ωραίο στικερακι θα το βάλω για το χαβαλε, γιατί όχι. Δεν νομίζω ομως οτι το στικερακι θα σώσει κάποιον σωνει και καλά.
nikos_abel
15/09/2014, 14:39
Στικεράκι, νουθεσίες, οτιδήποτε.
Ας πιάσει έναν. Ή και κανέναν.
Δε θα σκέφτεσαι μετά ότι δεν έκανες τίποτα. Έκανες κάτι, μικρό, το έκανες όμως.
KAWAMANRIDER
15/09/2014, 17:16
γιατι το κουραζουμε ρε παιδια , οσοι δεν θελουν να ασχοληθουν ας μην ασχοληθουν , δικαιωμα τους ειναι
και σεβαστη η αποψη τους ,
λες και οσοι θελουν να ασχοληθουν να κανουμε κατι ειναι ασχετοι χωρις πειρα και πιτσιρικια 15 χρονων
που δεν ξερουν τι τους γινεται ,
εγω ειδα οτι ποσταραν θετικα στο να γινει κατι ατομα με εμπειρια στις μηχανες ή μεγαλυτερα σε ηλικια ή και τα δυο μαζι , ανθρωποι που εχουν επιγνωση της πραγματικοτητας και οχι μονο με μηχανες αλλα ευρυτερα και με πειρα ζωης , ε νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα ,
απλα πραγματα ανοιγουμε ενα θεματακι για οποιον ενδιαφερεται να ασχοληθει και οποιος δεν ενδιαφερεται δεν συμμετεχει , ηδη αυτοι που θελουν να ασχοληθουν περαιτερω μπας και γινει κατι γνωριζουν ποσο απαισιοδοξη ειναι η κατασταση , ε μην τρωνε κι αλλη απαισιοδοξια μες στην μαπα και μαλιστα μεσα σε φορουμ μοτοσυκλετιστικο και απο συμφορουμιτες μοτοσυκλετιστες
Αραία και που μας καλούν για σεμινάρια πρώτων βοηθειών.Σχολείο δεν μας έχει καλέσει ποτέ.Ας το πιάσουμε απο εκεί για αρχή.
Αλλά θα μου πείς εμείς μετά τι θα απογίνουμε δηλαδής,κλέφτες θα γίνουμε;
Το ότι εάν κυκλοφορείς ακράνοβιτς φλερτάρεις με το θάνατο είναι ένα δεδομένο. Όπως και ότι 1+1=2. Δεν είναι θέμα παιδείας, δεν χρειάζεσαι ανατριχιαστικές φωτογραφίες, ειδικά σεμινάρια ή αυτοκόλλητα για να το βάλεις στο μυαλουδάκι σου, είναι καθαρά θέμα νοημοσύνης και μόνο. Στο λένε μια φορά και ως κάτι προφανές και αυταπόδεικτο το δέχεσαι και πράττεις ανάλογα.
Εάν επιλέγεις να αδιαφορείς συνειδητά για το γεγονός αυτό, κακό του κεφαλιού σου. Ας ελπίσουμε ότι θα είσαι τυχερός και δεν θα χρειαστεί ποτέ να διαπιστώσεις τις συνέπειες της αδιαφορίας σου. Αν είσαι άτυχος, πακετό. Δικιά σου η απόφαση, δικιά σου και η κηδεία.
Δεν μπορείς να κυνηγάς τον άλλο να φορέσει κράνος εάν δεν θέλει να προστατεύσει ο ίδιος τον εαυτό του. Στο κάτω κάτω όπως έγραψε και κάποιος νωρίτερα ας εφαρμοστεί ο φυσικός νόμος της ζωής όπου ο χαζός/απροσάρμοστος/αδύναμος εκλείπει.
Pan (dvs)
15/09/2014, 20:01
γιατι το κουραζουμε ρε παιδια , οσοι δεν θελουν να ασχοληθουν ας μην ασχοληθουν , δικαιωμα τους ειναι
και σεβαστη η αποψη τους ,
λες και οσοι θελουν να ασχοληθουν να κανουμε κατι ειναι ασχετοι χωρις πειρα και πιτσιρικια 15 χρονων
που δεν ξερουν τι τους γινεται ,
εγω ειδα οτι ποσταραν θετικα στο να γινει κατι ατομα με εμπειρια στις μηχανες ή μεγαλυτερα σε ηλικια ή και τα δυο μαζι , ανθρωποι που εχουν επιγνωση της πραγματικοτητας και οχι μονο με μηχανες αλλα ευρυτερα και με πειρα ζωης , ε νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα ,
απλα πραγματα ανοιγουμε ενα θεματακι για οποιον ενδιαφερεται να ασχοληθει και οποιος δεν ενδιαφερεται δεν συμμετεχει , ηδη αυτοι που θελουν να ασχοληθουν περαιτερω μπας και γινει κατι γνωριζουν ποσο απαισιοδοξη ειναι η κατασταση , ε μην τρωνε κι αλλη απαισιοδοξια μες στην μαπα και μαλιστα μεσα σε φορουμ μοτοσυκλετιστικο και απο συμφορουμιτες μοτοσυκλετιστες
Στικεράκι, νουθεσίες, οτιδήποτε.
Ας πιάσει έναν. Ή και κανέναν.
Δε θα σκέφτεσαι μετά ότι δεν έκανες τίποτα. Έκανες κάτι, μικρό, το έκανες όμως.
Με αφορμη και αυτα τα δυο σχολια ανοιγω νεο θεμα και οποιος θελει ακολουθει.Μπορει να μην γινει τιποτε τελικα,αλλα αξιζει να γινει μια προσπαθεια.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=142617&p=2507364#post2507364
George_Sp
16/09/2014, 10:03
Η φωτογραφία ανέβηκε τα ξημερώματα εν κινήσει πάνω στη μηχανή.
323010
το 1ο σχόλιο δικό μου.
το 2ο κάποιου κοινού φίλου των παιδιών
το 3ο σχόλιο της ακράνωτης κοπέλας.
SHOOTER045
16/09/2014, 10:15
Τουλάχιστον εγώ παλαιότερα οταν
< ψηριζα> ευκαιριακό συνεπιβάτη, της έδινα το δικό μου
George_Sp
16/09/2014, 13:04
Τουλάχιστον εγώ παλαιότερα οταν
< ψηριζα> ευκαιριακό συνεπιβάτη, της έδινα το δικό μου
εγώ αυτό που βλέπω είναι οτι σε ενήλικα δε μπορείς να βάλεις μυαλό.έχει πήξει πλέον ο εγκέφαλος και δε δέχεται νέα σήματα. στο δίπλα θέμα με το αυτοκόλλητο η ιδέα δε θα κάνει καμία διαφορά γιατί η πλειοψηφία που θα το δει είναι ενήλικες με πηγμένα μυαλά, επομένως χαμένοι ήδη. ας πάνε καλύτερα σε σχολεία για την προετοιμασία της επόμενης γενιάς.
billy of the R6
19/09/2014, 00:24
Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί καθυστερημένοι που ότι και να κάνεις δεν θα αλλάξουν άλλα πιστεύω αξίζει να γίνει μια κίνηση.
Επίσης έχω μια πολύ σοβαρή πρόταση να κάνω να πάρουμε φθηνά κράνη και να αρχίζουμε να τα καρφωνουμε σε ακρανωτους βλακες :smokin:
Bradipous
19/09/2014, 00:53
Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί καθυστερημένοι που ότι και να κάνεις δεν θα αλλάξουν άλλα πιστεύω αξίζει να γίνει μια κίνηση.
Επίσης έχω μια πολύ σοβαρή πρόταση να κάνω να πάρουμε φθηνά κράνη και να αρχίζουμε να τα καρφωνουμε σε ακρανωτους βλακες :smokin:
Για την υλοποιηση χρειαζομαστε τα εξης συστατικα:
1. Κρανη φθηνα
323155
2. Σφυρι
323156
3. Καρφια διαφορων ειδων, αναλογως την περιπτωση
323157
Εκτελεση:
Αφου αγορασουμε τα υλικα μας, τη στηνουμε σε φαναρια, καφετεριες, παραλιακες οδους, παρκινγκ μηχανων και γενικοτερα σε τοπους συναθρισης ακρανοτων.
Μολις εντοπισουμε το θυμα μας βρισκουμε τι νουμερο κρανος φοραει. Στη συνεχεια του το φοραμε και αναλογα ποσο ξεροκεφαλος ειναι (ποση αντισταση θα προβαλλει δλδ) επιλεγουμε το καταλληλο καρφι. Ξεκιναμε το καρφωμα με 2 καρφια στους κροταφους, ενα πισω στην κορυφη και ενα στο σαγονι. Αφου εχουμε εξασφαλισει οτι δεν θα βγει ξανα ακρανωτος, του ευχομαστε καλη συνεχεια και ανακουφησμενοι συνεχιζουμε το κοινωνικο μας εργο! :cool:
Υ.γ. Εναλλακτικα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε πιστολι καρφιων για να μην χανουμε χρονο αλλα επειδη τα μελη του moto.gr ειναι παραδοσιακοι τυποι προτιμουμε το σφυρι.
amyroukai
19/09/2014, 07:51
Αυτό με τα κράνη χωρίς καρφιά βέβαια, έχει γίνει και από επίσημους φορείς. Μαντέψτε την επιτυχία του εγχειρήματος...
Οι άνθρωποι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να φορέσουν κράνος, απλά και κατανοητά.
Pan (dvs)
19/09/2014, 08:01
Αυτό με τα κράνη χωρίς καρφιά βέβαια, έχει γίνει και από επίσημους φορείς. Μαντέψτε την επιτυχία του εγχειρήματος...
Οι άνθρωποι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να φορέσουν κράνος, απλά και κατανοητά.
Kαι καλα θα κανανε να μην φορεσουνε ποτε,οσο αυτο δεν επιρεαζει εμας,τους υπολοιπους.
Eversman
19/09/2014, 08:27
Κρίμα .... κρίμα γιατί εκτός από εγωιστικό το σχόλιο της κοπελίτσας, είναι και προκλητικό ...
Εάν είχα πρόσβαση στο λογαριασμό τους, θα έγραφα ...
"Στο επάνω μέρος της φωτό και δεξιά, διακρίνω μία μαύρη φιγούρα με ατσάλινο δρεπάνι που γυαλίζει ή απλά είναι η φαντασία μου?"
ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ...........
Μέχρι έκεί πού δέν παίρνει είναι τό σχόλιο....!!!
Άπό έναν άνθρωπο ΑΣΧΕΤΟ μέ τό άντικείμενο...!!!
Άπλά βρέθηκε στό πίσω μέρος μιάς μηχανής.
ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ,γινόμαστε γραφικοί...!!!
argy_kap
19/09/2014, 21:14
Υπάλληλος μου την περασμένη εβδομάδα ενεπλάκη σε σοβαρότατο ατύχημα με μηχανή.... έζησαν και οι δύο.... μία απο τις άλλες υπαλλήλους που έχει επίσης γκόμενο με μηχανή απολογητικά είπε οτι αυτή απο εδώ και πέρα θα φοράει γιατί είδε την άλλη και έπαθε σοκ....
Η απάντηση μου όπως και σε όλους αυτούς είναι μία:
"Δεν πειράζει αγάπη μου, κάποιοι πρέπει να πεθαίνουν....ας είναι οι ηλίθιοι"
Μόνο για τα παιδιά μου είμαι υπεύθυνος....οι άλλοι ας κόψουν τον λαιμό τους
akis_trevor
19/09/2014, 21:17
Μόνο για τα παιδιά μου είμαι υπεύθυνος....οι άλλοι ας κόψουν τον λαιμό τους
συμφωνω οτι δεν ειμαι/εισαι/ειμαστε υπευθυνοι για ολο τον κοσμο,αλλα τους δικους μου ανθρωπους θελω να τους ενημερωσω η να τους κανω να δουν τα πραγματα απο αλλη οπτικη αν μπορεσω.εχω κοψει την παρεα με 2 ατομα που ακομα και μετα απο θανατο φιλου,δεν φορανε κρανη.
επισης ξερουμε πολυ καλα πως τα παιδια στην εφηβεια(καποια και μεταγενεστερα)επηρεαζονται απο τις παρεες.
πλεον το θεωρω ματαιο. ειναι θεμα παιδειας και μονο. ουτε αστυνομευσης (ειδαμε ποσο φοραγε κρανος ο κοσμος και με τα παλια φτηνα, και με τα νεα προστιμα), ουτε ''προπαγανδας'', ουτε τπτ.
παιδεια χρειαζεται. οχι οδηγικη παιδεια. απλα παιδεια. ικανοτητα κρισης και λογικης. και εδω δεν εχουμε ουτε λογικη, ουτε ικανοτητα και μας εχει μεινει και μια κριση να διαχειριστουμε. οποτε μην βαυκαλιζομαστε. κανενας και τπτ δεν θα αποτρεψει κανεναν απο το να κανει οτι γουσταρει.
εχουμε πλεον πιο σοβαρα θεματα να λυσουμε σαν κοινωνια. και επειδη ξερω τι θα πειτε καποιοι: ''ασε μας ρε αγορι μου, εδω σαν μοτοσυκλετιστες προσπαθουμε να κανουμε μια κινηση μπας και βγει κατι καλο, μην μας ριχνεις με την αρνητικη ενεργεια του θανατηφορου κισσου'' και αλλα τετοια, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ! αλλα το αποτελεσμα που περιμενετε να ειναι αναλογο με 7χρονου παιδιου που το βαλατε να λυσει διαφορικες εξισωσεις.
no hard feelings :wave2:
Εγώ απλά δεν ασχολούμαι με αυτούς και αυτές..... Πόση φαιά ουσία να χαλάσω δηλαδή......
MG-KTiNoS
22/09/2014, 14:26
το 3ο σχόλιο της ακράνωτης κοπέλας.
κρητικές ρπστμ...
:lol: