View Full Version : Γνωριστήκαμε το πρωί.
Μικρό και χωρίς δηλητήριο αλλά τσαμπουκάς :)
http://youtu.be/DN4zrPBWWdw
Πω πω νεύρα.. 'Κοίτα ρε τον τύπο, δεν μ' αφήνει σε ησυχία.. μπααααα...' :lol:
Bob_o_mastoras
18/09/2014, 11:13
Ηντα 'ναι τουτο;;; Ελαφιτης;;
Μικρό και χωρίς δηλητήριο αλλά τσαμπουκάς :)
http://youtu.be/DN4zrPBWWdw
Ωραίο το μικρό!
Το άφησες φαντάζομαι.
Του ειπε το πρωι στο γραφειο με τους κηδεμονες σου
:a7::D
Πάνω στο πλακάκι δεν είχε πρόσφυση και πήγαινε με τις πάντες. Μόλις όμως πάτησε χώμα πήρε τα ίσια του.
Να ξέρεις χωμάτινος θα είναι μη σου πω και ΚΤΜάκιας
:bawl:
PetranGR
18/09/2014, 11:24
Που το ξέρεις ότι είναι χωρίς δυλητήριο;
Όσο για το θέμα με το πλακάκι όντως με τις μπάντες πήγαινε :P
zannisvel
18/09/2014, 11:28
Επιθετικο πολυ το ειδα...
Τι ηταν? Μηπως εχει και γονεις καπου εκει?:sick:
nicksior
18/09/2014, 11:43
Οχιά , κοριτσάκι ! Τα αγοράκια είναι πρασινογκρί!
και εμένα για οχιά μου μοιάζει...
Νίκο δεν φαίνεται καλά στη κάμερα. Ειναι δεντρογαλιά. Μόνο δαγκώνει. Πράσινο με στίγματα.
Χωμάτινο KXF 50αράκι Βασιλη :lol:
Οντως όταν το είδα στις πλάκες νόμισα ότι ειναι πισωκίνητο το καημένο.
Ευτυχώς το μέρος εχει αρκετή τροφή και για αυτα τα ζωντανά.
Billymuse
18/09/2014, 14:11
το βράδυ βάλτο σε μια σιδερένια βάση και βάλτου φωτιά να δουμε αν θα έχεις κουνούπια
close enough...
323142
Pan (dvs)
18/09/2014, 14:19
Δενδρογαλια,εντελως ακινδυνη και πολλες φορες ακομη και φιλικη.Καλο ειναι να υπαρχει στα σπιτια μιας και το κυριο φαγητο της ειναι ποντικια ΚΑΙ οχιες.
PetranGR
18/09/2014, 14:41
Πως φαίνετε οτι δεν σκαμπάζω μια απο αυτά.
Συγνώμη αλλά φίδι να τρώει φίδι; και μάλιστα οχιά;
George_Sp
18/09/2014, 14:42
πλακουτσωτό κεφάλι στίγματα και πάει ζιγκ ζαγκ= οχια.
οωειδες κεφαλι χωρις στιγματα και παει ισια= δεντρογαλιά
αν και μικρό δυστυχως έπρεπε να το σκοτώσεις αν είναι εντός των συνόρων του σπιτιού.
αφού το άφησες να φύγει τουλάχιστον ξεχορτιάρασε καλά γύρω γύρω και φέρε καμιά γάτα να τριγυρνάει το σπίτι.
Pan (dvs)
18/09/2014, 14:47
Πως φαίνετε οτι δεν σκαμπάζω μια απο αυτά.
Συγνώμη αλλά φίδι να τρώει φίδι; και μάλιστα οχιά;
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-zmtYScUc0eI%2FULeX6rG8qTI%2FAAAAAAAAmls%2FBzOpjofQqic%2Fs1600%2F4667f7de2fa41436fb3b6049e88cf32e_XL. jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fkolindrosfire.blogspot.com%2F2012%2F11%2Fblog-post_8631.html&h=515&w=650&tbnid=p89_crpM99OUIM%3A&zoom=1&docid=fV1D1V4SNHlV4M&ei=y9MaVLfXDobUapnOgsAG&tbm=isch&ved=0CB8QMygBMAE&iact=rc&uact=3&dur=430&page=1&start=0&ndsp=10
Γιώργο και κόμπρα να ταν δεν μου κάνει καρδιά να το σκοτώσω. Κάθε ζωντανό χρήσιμο ειναι που λεει ο λόγος. Χορτα ευτυχώς δεν εχει μιας και τα καθάρισα πριν και κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού και ευτυχώς ήρθε και μια γατα και γέννησε 3 μικρά και συνεχίζει και με επισκέπεται. Επίσης δεν μένει η οικογένεια εκεί οπότε είπα ας το να ζήσει.
George_Sp
18/09/2014, 15:05
Γιώργο και κόμπρα να ταν δεν μου κάνει καρδιά να το σκοτώσω. Κάθε ζωντανό χρήσιμο ειναι που λεει ο λόγος. Χορτα ευτυχώς δεν εχει μιας και τα καθάρισα πριν και κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού και ευτυχώς ήρθε και μια γατα και γέννησε 3 μικρά και συνεχίζει και με επισκέπεται. Επίσης δεν μένει η οικογένεια εκεί οπότε είπα ας το να ζήσει.
αφού οι παράμετροι είναι έτσι με γάτα και 3 μικρά και ξεχορταριάσματα καλά έκανες. και γω αυτής της λογικής είμαι αλλά εξαρτάται και την επικινδυνότητα του πράγματος. π.χ. αν είχα πιτσιρίκι να παίζει στην αυλή δίχως γάτα/σκύλο και περιμετρικά είχε αρκετά χόρτα δε θα το διακινδύνευα περισσότερο.
πάντως είναι 100% οχιά. Πέρα από τα μορφολογικά χαρακτηριστικά, η δεντρογαλιά ποτέ δε κουλουριάζεται σε στάση επίθεσης με το κεφάλι σε γωνία σαν ελατήριο. η δεντρογαλιά προτιμά να φύγει παρά stand its ground
Ρε γαμώτο ήταν πρασινωπό με μάυρα στίγματα το μπαγάσικο....πάντως μεγαλύτερες δεντρογαλιές στο παρελθόν τις έβλεπα να φεύγουν ίσια και φοβισμένες...
George_Sp
18/09/2014, 15:33
τα νεαρά φίδια δεν έχουν ακόμα αποκτήσει πλήρες χρώμα ενήλικου. θα το δεις και σε άλλα είδη όπως και στα πτηνά.
καλού κακού θα έκανα έναν περιμετρικό έλεγχο για φωλιά οχιάς κάτω από βράχο πέτρα ή στοίβα ξύλων κούτσουρων για χειμώνα. ειδικά αν δεις και αλλαγμένο δέρμα θα καταλάβεις αν πρόκειται να υπάρχει και η μαμά κάπου κοντά.
το μικρό που βρήκες ήταν λίγων εβδομάδων και με ασθενές δηλητήριο που δεν ήταν επικίνδυνο. σε κάνα 2μηνο όμως δε το θες κοντά σου :)
Red Rider
18/09/2014, 15:56
Όπως λέει ο George sp..
Αυτή η συμπεριφορά μου θυμίζει και εμένα οχιά, γιατί από το βίντεο δεν φαίνεται καθαρά.
Και το χειρότερο είναι να σε δαγκώσει και να μην το καταλάβεις,όπως έπαθα εγώ..και δαγκώνουν ανεπαίσθητα.!
εγώ από το τριγωνικό κεφάλι τις ξεχωρίζω τις οχιές και σε αυτό φαίνεται
bros400pgm
18/09/2014, 16:36
Γιώργο και κόμπρα να ταν δεν μου κάνει καρδιά να το σκοτώσω.
Kαλα κανεις:beer: Να προσεχεις ομως να μην χωνεις τα χερια σου οπου να 'ναι. Το φιδι συνηθως την κανει μακρια απο τον ανθρωπο, το προβλημα ειναι ομως οταν εχει "εγκλωβιστει" ή εχει κατσει στην φωλια/ενεδρα του οπου απλα θα στην ριξει απο αμυνα. Δεν θα παθεις κατι αλλα και μονο το οποιο τρεξιμο δεν αξιζει τον κοπο.
ps. Εαν υπαρχουν παιδια, ειμαι υπερ της θανατωσεως του.
Και για να μην τρελαινόμαστε.
Το 99% των θανάτων απο φίδια στην Ελλάδα προέρχεται απο ανακοπή καρδιάς λόγο φόβου
Εχετε 5-6 ώρες διορία να κάνετε αντιοφικο ορό, οπότε και με τα πόδια να πάτε σε νοσοκομείο προλαβαίνετε όπου και να ειστε.
Πιο πολύ κινδυνεύετε απο μόλυνση του δαγκώματος από τα μικρόβια που εχουν τα δόντια του φιδιού παρά απο το δηλητήριο.(πηγή Ε.Ε.Σ.)
Α! το ρούφηγμα, το δέσιμο πάνω από το δάγκωμα και άλλα μαγικά, που λένε δεν ισχύουν.
Το δηλητήριο με το που μπει, έχει κυκλοφορήσει στο σώμα, με την ταχύτητα της ροής του αίματος.
Πρώτα εχει φτάσει στην καρδιά και μετά έχεις βρει που είναι το δάγκωμα.
Αντί λοιπόν να κάνετε "μαγικά", πλύντε το δάγκωμα με σαπούνι και μπόλικο νερό, βάλτε μπεταντίν και τραβάτε με την ησυχία σας στο νοσοκομείο για αντιοφικο και αντιτετανικό.
PetranGR
18/09/2014, 17:19
Το 99% των θανάτων απο φίδια στην Ελλάδα προέρχεται απο ανακοπή καρδιάς λόγο φόβου
Εχετε 5-6 ώρες διορία να κάνετε αντιοφικο ορό, οπότε και με τα πόδια να πάτε σε νοσοκομείο προλαβαίνετε όπου και να ειστε.
Πιο πολύ κινδυνεύετε απο μόλυνση του δαγκώματος από τα μικρόβια που εχουν τα δόντια του φιδιού παρά απο το δηλητήριο.(πηγή Ε.Ε.Σ.)
Α! το ρούφηγμα, το δέσιμο πάνω από το δάγκωμα και άλλα μαγικά, που λένε δεν ισχύουν.
Το δηλητήριο με το που μπει, έχει κυκλοφορήσει στο σώμα, με την ταχύτητα της ροής του αίματος.
Αντί λοιπόν να κάνετε "μαγικά", πλύντε το δάγκωμα με σαπούνι και μπόλικο νερό, βάλτε μπεταντίν και τραβάτε με την ησυχία σας στο νοσοκομείο για αντιοφικο και αντιτετανικό.
γιατί στο καλό λένε τότε ότι πρέπει να ρουφήξεις το δυλήτήριο και να το φτίσεις;
Pan (dvs)
18/09/2014, 17:24
Eχω ακουσει οτι πολλοι πεθαινουνε απο αλλεργικο σοκ,κατα τα αλλα συμφωνουμε.
Επισης τωρα που το ξαναειδα κανονικα δεν ξεχωριζω τι ειναι σιγουρα,αλλα συμπεριφερεται σαν οχια.
akis_trevor
18/09/2014, 17:45
γιατί στο καλό λένε τότε ότι πρέπει να ρουφήξεις το δυλήτήριο και να το φτίσεις;
με την ελπιδα οτι θα τους αρεσει το ρουφηγμα και αποσκοπουν σε αλλα πραγματα...:bawl:
devil's animal
18/09/2014, 18:02
https://www.youtube.com/watch?v=VrCYzKBwar8
:lol:
Eχω ακουσει οτι πολλοι πεθαινουνε απο αλλεργικο σοκ.
ναι όντως, αλλά ποσοι ειναι ? ποσοστο 0,5-1 % ? οσοι θα γίνουν τούμπανα και απο μελισσες :smokin:
με την ελπιδα οτι θα τους αρεσει το ρουφηγμα και αποσκοπουν σε αλλα πραγματα...:bawl:
ναι αλλα αυτοι δεν σου λενε να το φτυσεις
;)
akis_trevor
18/09/2014, 18:40
ναι αλλα αυτοι δεν σου λενε να το φτυσεις
;)
:rotflmao:
Pan (dvs)
18/09/2014, 19:34
ναι όντως, αλλά ποσοι ειναι ? ποσοστο 0,5-1 % ? οσοι θα γίνουν τούμπανα και απο μελισσες :smokin:
Aκουσα οτι ειναι αρκετα μεγαλο το ποσοστο.Αν καποια στιγμη με βοηθησει η μνημη μου ...............
ΥΓ.Το ακουσα ,δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι και σωστο.
miscelano
18/09/2014, 20:05
παιδια ουτε οχια ειναι αλλα ουτε και δενδρογαλια...100%
spyrakos35
18/09/2014, 20:28
Σαιτα παιζει;
Ασχετος γαρ
Σαιτα παιζει;
Ασχετος γαρ
Νομίζω, οτι σαϊτα λένε την δεντρογαλιά. Ασχετος επίσης.
sernodas2
18/09/2014, 20:47
εεεε ρε κ σε τσιμπήσει μόλις μεγαλώσει!!!!! (προς θεου ποτε να μην γινει)
ητε αυτο ητε τα αδελφακια του τοτε να δω την φιλοζωική συνείδηση που θα χεις
τοσο μικρο κ τετοιο τσαμπουκα??? δλδ αμα μεγαλωσει τι θα κανει οεο???
spyrakos35
18/09/2014, 20:52
Οχι ειναι σα να συγκρινεις τουονο με φουζουρου.....
:D
George_Sp
18/09/2014, 20:57
η σαϊτα είναι τρικολόρε (κόκκινα λευκά στίγματα μέσα σε πρασινοκαφέ δέρμα) με σώμα όπως η δεντρογαλιά αλλά σε μέγεθος πολύ μικρότερη. πάει γρήγορα (εξ ου και το όνομα).
το συγκεκριμένο στο βίντεο είναι μικρή οχιά 100%. πέρα από πλακουτσωτό-τριγωνικό κεφάλι έχει τις χαρακτηριστικές βούλες-στίγματα, κουλουριάζεται σε στάση επίθεσης και φεύγει με ζιγκ ζαγκ.
επίσης από τα φίδια που υπάρχουν στην Ελλάδα μόνο η οχιά κρατά το έδαφός της σε στάση επίθεσης όταν απειλείται ή και επιτίθεται. τα υπόλοιπα φεύγουν γρήγορα για να κρυφτούν.
μια οχιά επίσης δεν μεγαλώνει σε μήκος πολύ αλλά χοντραίνει πολύ στη μέση του σώματός της. Η δεντρογαλιά έχει πιο ομοιόμορφο σώμα αλλά μακρύ (εχω δει κοντά στο 1,5 μέτρο). Μια φορά είχα δει από κοντά σαίτα και το πότε χάθηκε από μπροστά μου ακόμα το θυμάμαι. Ακαριαία, δεν είδα ούτε προς τα που πήγε....
nassosxlvbros
18/09/2014, 23:33
Οχιά είναι παίδες 1000% Τριγωνικό κεφάλι ΜΟΝΟ οχιά έχει...όσο για τα χρώματα ποικίλλουν ανάλογα τον τόπο, έχω δεί από πρασινωπή μέχρι καφέ (στον Όλυμπο) πάντα με σχέδια στη ράχη...Η οχιά ΔΕΝ επιτίθεται παρά μόνο αν την ενοχλείς επίτηδες ή κατά λάθος.Πρόσεχε που βάζεις τα χέρια σου,ρίξε και ένα χεράκι θειάφι περιμετρικά στο σπίτι και ΠΑΝΤΑ με προσοχή! Αφού δεν τα σκοτώνεις (και καλά κάνεις) πρέπει να τα σέβεσαι και να συμβιώνεις μαζί τους!...:)
σου κάνει τσαχπινιές
Όντως η δεντρογαλιά,είτε νεαρά είτε μεγάλη,παθαινει καρδιακό απ το φόβο της όταν βλέπει άνθρωπο και έχει χωρο διαφυγης...έχω ''φιλοξενήσει'' τουλάχιστον 10 τα τελευταια 5 χρόνια(και εναν λαφιάτη)...τα αφήνεις να τριγυρνάνε για τα ποντικια απλά θέλει προσοχη γιατι ψάχνουν να βρουν να μπουν μεσα στο σπίτι ψάχνοντας νερο και δροσιά,να κατσουν στον καναπε να δουν Nova ντοκιματερ για τα ξαδερφια τους στον Αμαζόνιο...
οχιά ευτυχως δε μου έχει τύχει,αν γίνει τότε θα φαει αποκεφαλισμό...ο γείτονας πιο πανω πήγε να παρει αυγα κα ιτον περιμενε ένα γομάρι στο κοτετσι,την γλύτωσε φθηνά...όταν την σκότωσε έσταξε ένα κιλο δηλητηριο απ τα δόντια(καλά υπερβολές όπως οι ψαράδες αλλά όντως είναι χεσμεντεν φάση...εγω σκοτωμενο το είδα να στζει σταγόνες απ τα δόντια και είχα εφιάλτη το βραδυ)
εδω μια ομορφούλα
http://www.youtube.com/watch?v=--B1hI1GTyw
Και Μαρσουπιλαμί την λένε επίσης Βύρωνα
hidefnick
19/09/2014, 07:47
Πες μου τι πίνεις για πρωινο.... plllleeeeeaaaaaseeeee....:bawl:
Πες μου τι πίνεις για πρωινο.... plllleeeeeaaaaaseeeee....:bawl:
Καφεδάκι φίλε μου αλλά τον φτιάχνω μόνος και χωρίς μηχανικά μέσα όπως ο Θόδωρας (Τεοτζιτιπι) που φκιάνει καφεσαπουνάδα.
:wave2:
nicksior
19/09/2014, 09:55
http://www.youtube.com/watch?v=7RP5l09DlQs
Δείτε το , αυτός γνωρίζει απο οχιές.
Θειάφι , σκόρδα κλπ , λίγο παίζουν.
Τα φίδια είναι κουφά , αντιλαμβάνονται όμως τις δονήσεις του εδάφους γιαυτό όταν βαδίζουμε προς το μέρος τους , μας αντιλαμβάνονται και φεύγουν ..
Στατιστικά , αν και φαινομενικά παράδοξο, τα περισσότερα δαγκώματα είναι στα χέρια και όχι στα πόδια..
Χρησιμοποιούμε ενα ραβδί χτυπώντας το έδαφος όταν βαδίζουμε σε χαλάσματα , πετρώδεις περιοχές κλπ που μπορεί να βρίσκεται μια οχιά .
Αντιοφικός ορός δεν υπάρχει ! Κάποια ένεση κορτιζόνης (solu cortef αν το γράφω σωστά) που έχω πάντα μαζί μου (μαζί με απομορφίνες , ατροπίνες κλπ για την αντιμετώπιση φόλας) και χρησιμοποίησα περσυ όταν δαγκώθηκε η σκύλα μου πανω απ το μάτι, μετα απο επικοινωνία με τον κτηνίατρο μου, (κάποιοι γιατροί δεν τις συνιστούν ) μάλλον ήταν αποτελεσματική.
Το σκυλί έμεινε μια βδομάδα στον ορό και... ΔΕΝ θέλετε να ανεβάσω φωτογραφία της φάτσας της ,νταουλιασμένη..
Ευτυχώς ο "Αγιος Θωμάς" , ο κτηνιατρός μου , κατάφερε να τη σώσει ..
Λίγα με τον αγαπημένο μου. :mad: