View Full Version : οι ΑΛΗΤΕΣ κι ο ΕΝΦΙΑ
sarimarina
24/09/2014, 22:50
για να επανέλθουμε, εννοεί χωρίς να τα έχει "μασήσει" από κανέναν πελάτη :lol:ενταξει.....αυτο αποκλειεται!!
amyroukai
24/09/2014, 22:52
ενταξει.....αυτο αποκλειεται!!
καλά. συμβιβάζομαι και με ένα μπέργκερ, ξέρει εκείνος...
καλά. συμβιβάζομαι και με ένα μπέργκερ, ξέρει εκείνος...
323474
μην παίζεις με τον πόνο μας ρε Μάικ φασολάκη
κι εσυ στη διαιτα?? τι εγινε ρε πστμ περονοσπορος επεσε?
οταν λες.....νηστικος????
ανευ φαγητού εννοω! για εμας τους χοντρους η λεξη νηστικος δεν εχει καμια άλλη ερμηνεια..
sarimarina
24/09/2014, 22:57
323474
εγω Μαικ θα σου κανω παρεα σε αυτα......κι ασε τους αλλους να γινουν φετες!!
ως γνωστον....η καλυτερη φετα....ειναι η βαρελισια!!:p
amyroukai
24/09/2014, 22:59
323474
έναν μπούστη ρε βραδιάτικο...
sarimarina
24/09/2014, 22:59
ανευ φαγητού εννοω! για εμας τους χοντρους η λεξη νηστικος δεν εχει καμια άλλη ερμηνεια..
αγορινα μου, ποιος κακος σε ειπε χοντρο??
παχουλοδροσατος!!!
amyroukai
24/09/2014, 23:00
αγορινα μου, ποιος κακος σε ειπε χοντρο??
παχουλοποθατος!!!
διορθώθηκε.
Ναι!!! το παλιό καλό μοτό που από κουβέντα για μοτο τζι πι γύρναγε άνετα σε ταβερνοκαταδρομική βόλτα, έτσι μωρέ για να φορτίσουμε τις μπαταρίες.
KAWAMANRIDER
25/09/2014, 04:57
Οταν συνεννοείται ο κλάδος σας να παίρνει 10 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ (παράδειγμα λέω), με συγχωρείς είναι κλοπή. Με την ηθική έννοια του όρου και οχι με την κυριολεκτική.
Άμα (παράδειγμα πάλι) συμφωνήσουμε όλοι εμείς που πουλάμε μπανάνες, να τις πουλάμε 50€ το κιλό, κανείς δεν σε υποχρεώνει να πάρεις. Μπορείς να παραγγείλεις και απο έξω. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι 50€ για ένα κιλό μπανάνες είναι κλοπή.
Και μιλάμε για τον ΕΝΦΙΑ. Μια απλή εκτύπωση δλδ. Δεν μιλάμε να έρθω εγώ να κάνω την δήλωση μου ώρες ολόκληρες , να μου γλυτώσεις λεφτά, να μου ανοίγεις εταιρείες κλπ κλπ.Εκεί να πληρωθείς κ με το παραπάνω.
Ελπίζω να έγινα σαφής.
Over & Out.
δυστυχως αγνοια ;)
ενας κλαδος δεν κοστολογει αυθαιρετα ποτε , διαμορφωνει την τιμη σε συναρτηση με πολλους παραγοντες που αφορουν το κοστος λειτουργιας , απλα για να γνωριζεις το 99% των λογιστων δουλευει με τιμες τουλαχιστον 30% κατω απο τις προτεινομενες του οικονομικου επιμελητηριου ,
επισης για καποιους που δεν γνωριζουν - να μαθετε και κατι ;) - ενας επαγγελματιας χρεωνει βασει
του κοστους λειτουργιας , δηλαδη εσυ που πας στο λογιστικο γραφειο να εξυπηρετηθεις , γνωριζεις τι κοστος λειτουργιας εχει το συγκεκριμενο γραφειο για να παραμενει σε λειτουργια και να σε εξυπηρετησει - οχι δεν γνωριζεις -
μονο με πραγματικα νουμερα μπορεις να πεις οτι αυτο ειναι πολυ ακριβο , ακριβο , φθηνο κτλ ,
ουτε εγω το γνωριζω το κοστος καθε λογιστικου γραφειου ξεχωριστα και γι ' αυτο δεν μπορω να πω συγκεκριμενα ,
αυτο που γνωριζω ομως ειναι οτι ολοι οι λογιστες για να συντηρησουν ενα γραφειο εχουν δαπανες που δεν τις αντιλαμβανεστε και δεν τις γνωριζετε και ουτε παει το μυαλο σας , δαπανες για τις οποιες ειναι υποχρεωμενοι απο το κρατος να κανουν για να μπορουν επι της ουσιας να αντικαθηστουν το κρατος και να εξυπηρετουν τους φορολογουμενους ,
επισης , εσυ βλεπεις εναν εκτυπωτη πχ , λες ρε π@υστη ποσο να κοστιζει μια εκτυπωση ? , κανεις μια προχειρη εκτιμηση με τα δικα σου δεδομενα ομως που ειναι σωστη και λες αντε να του στοιχιζει 1 ή 2 ευρω ,
αυτος ο εκτυπωτης ομως που βλεπεις δεν ειναι για οικιακη χρηση , εχει αλλο κοστος αγορας και συντηρησης , ειναι εγκατεστημενος σε δικτυο με server και τερματικα , κοστος server , δικτυου , αναβαθμισεις κτλ ,
για να υπολογισεις αν το κερδος του λογιστη σου ειναι μεγαλο ή οχι και η επιβαρυνση για την υπηρεσια που σου παρεχει υπερβολικη θα πρεπει με πραγματικα νουμερα παντα να υπολογισεις το κοστος της υπηρεσιας που σου παρεχεται ,
ανηθικο λοιπον ειναι να κατηγορειτε ως ληστες ανθρωπους που σας παρεχουν υπηρεσιες και λαμβανουν αμοιβη για τις οποιες εχετε αγνοια ποσο πραγματικα κοστιζουν σε αυτους που σας τις παρεχουν και εφοσον μιλαμε με ενηλικους και οχι με δωδεκαχρονα οφειλετε να καταλαβετε τουλαχιστον τις εννοιες κοστος και πραγματικα νουμερα ,
η κοστολογηση ανα ειδος ή παρεχομενη υπηρεσια γινεται με λεπτομερεια , οσες φορες εδωσα σε επιχειρηματιες το ποσο που κοστιζει ενα ειδος ανα τεμαχιο ή υπηρεσια κατα προσεγγιση - απολυτα ακριβης δεν μπορει να ειναι η κοστολογηση υπαρχουν παντα μεταβλητες - δεν πιστευαν οτι καταφερναν ακομα να λειτουργουν την επιχειρηση τους , βεβαια αυτη η αναλυση στο κοστος με πραγματικα νουμερα το τονιζω παντα και οχι αυτα που φανταζομαστε , δινει την δυνατοτητα στην επιχειρηση χωρις να μειωσει μισθους , χωρις να φοροδιαφυγει και χωρις να αυξησει την τιμη του προιοντος ή της παρεχομενης υπηρεσιας για να παραμενει ανταγωνιστικη να μειωσει επι μερους το κοστος ωστε να εχει μια σταθερη αυξηση κερδους με την ιδια τιμη πωλησης ,
αυτα καθομαι και τα γραφω μπας και σοβαρευτουν λιγο μερικοι γιατι ξεστομιζουν πραγματα χωρις να εχουν επιγνωση και αντιληψη της πργματικοτητας και αλλο ειναι οτι νομιζουμε εμεις με το κεφαλι μας ή τι μας φαινεται εμας και αλλο τι ισχυει ρεαλιστικα και πραγματικα με νουμερα , εφοσον λοιπον δεν γνωριζετε ποιο ειναι το πραγματικο κοστος της υπηρεσιας που σας παρεχεται μην αποκαλειται τον αλλο ληστη και ανηθικο ;)
HolyDiver
25/09/2014, 05:56
αυτο που γνωριζω ομως ειναι οτι ολοι οι λογιστες για να συντηρησουν ενα γραφειο εχουν δαπανες που δεν τις αντιλαμβανεστε και δεν τις γνωριζετε και ουτε παει το μυαλο σας , δαπανες για τις οποιες ειναι υποχρεωμενοι απο το κρατος να κανουν για να μπορουν επι της ουσιας να αντικαθηστουν το κρατος και να εξυπηρετουν τους φορολογουμενους ,
Ε βέβαια, νόμοι πολύπλοκοι που αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι, φορολογική δήλώση - ένας γρίφος για γερά νεύρα, για να αναγκάζομαστε οι ΠΟΛΙΤΕΣ να πληρώνουμε παρασιτικές υπηρεσίες. Με τόσες επιχειρήσεις που κλείσανε ( και κλείνουν) χάσανε οι λογιστές το κύριο όγκο της δουλειάς τους....................
KAWAMANRIDER
25/09/2014, 06:23
Ε βέβαια, νόμοι πολύπλοκοι που αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι, φορολογική δήλώση - ένας γρίφος για γερά νεύρα, για να αναγκάζομαστε οι ΠΟΛΙΤΕΣ να πληρώνουμε παρασιτικές υπηρεσίες. Με τόσες επιχειρήσεις που κλείσανε ( και κλείνουν) χάσανε οι λογιστές το κύριο όγκο της δουλειάς τους....................
απ ' ολα που εγραψα αυτο σκεφτηκες :rolleyes:
και γιατι λετε κουλα ρε παιδια , νομιζεις υπαρχει επιστημονας λογιστης να καθεται να ασχολειται με τις μ@λακιες του υπουργειου και τις ηλιθιες λεπτομερειες που σκαρφιζεται ο καθε ανεγκεφαλος υπουργος , ουτε να τις βλεπουμε δεν θελουμε ,
ή θα περιμενει να ζησει με τις εκτυπωσεις του ενφια , σοβαρευτειτε λεμε , δουλεια για τους λογιστες υπαρχει και αλλες τοσες επιχειρησεις να κλεισουν και μην σε νοιαζει οι σοβαροι ελληνες λογιστες μια χαρα τα καταφερνουν και σε ελλαδα και εξωτερικο
ειπα και προηγουμενως καποιοι μεγαλοι σε ηλικια πλεον συναδελφοι ή νεοι που κανουν το κανουν το ξεκινημα τους μπορει να συμπεριλαβουν στο μεροκαμματο τους και εκτυπωσεις ενφια
προσωπικα δεν ασχολουμαι ουτε με περιστασιακες ατομικες δηλωσεις , ουτε με εκτυπωσεις ενφια περαστικων , δεν με ενδιαφερει και το αποφευγω ακομη και σε γνωστους ,
ξερεις ποσοι λογιστες ζουν και εργαζονται στην ελλαδα και εκπροσωπουν εταιρειες του εξωτερικου ,
εσυ περιμενεις οτι οι σοβαροι επαγγελματιες θα ζουν με εκτυπωσεις των 3 και των 10 ευρω
manhunter
25/09/2014, 09:15
δυστυχως αγνοια ;)
ενας κλαδος δεν κοστολογει αυθαιρετα ποτε , διαμορφωνει την τιμη σε συναρτηση με πολλους παραγοντες που αφορουν το κοστος λειτουργιας , απλα για να γνωριζεις το 99% των λογιστων δουλευει με τιμες τουλαχιστον 30% κατω απο τις προτεινομενες του οικονομικου επιμελητηριου ,
επισης για καποιους που δεν γνωριζουν - να μαθετε και κατι ;) - ενας επαγγελματιας χρεωνει βασει
του κοστους λειτουργιας , δηλαδη εσυ που πας στο λογιστικο γραφειο να εξυπηρετηθεις , γνωριζεις τι κοστος λειτουργιας εχει το συγκεκριμενο γραφειο για να παραμενει σε λειτουργια και να σε εξυπηρετησει - οχι δεν γνωριζεις -
μονο με πραγματικα νουμερα μπορεις να πεις οτι αυτο ειναι πολυ ακριβο , ακριβο , φθηνο κτλ ,
ουτε εγω το γνωριζω το κοστος καθε λογιστικου γραφειου ξεχωριστα και γι ' αυτο δεν μπορω να πω συγκεκριμενα ,
επισης , εσυ βλεπεις εναν εκτυπωτη πχ , λες ρε π@υστη ποσο να κοστιζει μια εκτυπωση ? , κανεις μια προχειρη εκτιμηση με τα δικα σου δεδομενα ομως που ειναι σωστη και λες αντε να του στοιχιζει 1 ή 2 ευρω ,
αυτος ο εκτυπωτης ομως που βλεπεις δεν ειναι για οικιακη χρηση , εχει αλλο κοστος αγορας και συντηρησης , ειναι εγκατεστημενος σε δικτυο με server και τερματικα , κοστος server , δικτυου , αναβαθμισεις κτλ ,
για να υπολογισεις αν το κερδος του λογιστη σου ειναι μεγαλο ή οχι και η επιβαρυνση για την υπηρεσια που σου παρεχει υπερβολικη θα πρεπει με πραγματικα νουμερα παντα να υπολογισεις το κοστος της υπηρεσιας που σου παρεχεται ,
ανηθικο λοιπον ειναι να κατηγορειτε ως ληστες ανθρωπους που σας παρεχουν υπηρεσιες και λαμβανουν αμοιβη για τις οποιες εχετε αγνοια ποσο πραγματικα κοστιζουν σε αυτους που σας τις παρεχουν και εφοσον μιλαμε με ενηλικους και οχι με δωδεκαχρονα οφειλετε να καταλαβετε τουλαχιστον τις εννοιες κοστος και πραγματικα νουμερα ,
η κοστολογηση ανα ειδος ή παρεχομενη υπηρεσια γινεται με λεπτομερεια , οσες φορες εδωσα σε επιχειρηματιες το ποσο που κοστιζει ενα ειδος ανα τεμαχιο ή υπηρεσια κατα προσεγγιση - απολυτα ακριβης δεν μπορει να ειναι η κοστολογηση υπαρχουν παντα μεταβλητες - δεν πιστευαν οτι καταφερναν ακομα να λειτουργουν την επιχειρηση τους , βεβαια αυτη η αναλυση στο κοστος με πραγματικα νουμερα το τονιζω παντα και οχι αυτα που φανταζομαστε , δινει την δυνατοτητα στην επιχειρηση χωρις να μειωσει μισθους , χωρις να φοροδιαφυγει και χωρις να αυξησει την τιμη του προιοντος ή της παρεχομενης υπηρεσιας για να παραμενει ανταγωνιστικη να μειωσει επι μερους το κοστος ωστε να εχει μια σταθερη αυξηση κερδους με την ιδια τιμη πωλησης ,
αυτα καθομαι και τα γραφω μπας και σοβαρευτουν λιγο μερικοι γιατι ξεστομιζουν πραγματα χωρις να εχουν επιγνωση και αντιληψη της πργματικοτητας και αλλο ειναι οτι νομιζουμε εμεις με το κεφαλι μας ή τι μας φαινεται εμας και αλλο τι ισχυει ρεαλιστικα και πραγματικα με νουμερα , εφοσον λοιπον δεν γνωριζετε ποιο ειναι το πραγματικο κοστος της υπηρεσιας που σας παρεχεται μην αποκαλειται τον αλλο ληστη και ανηθικο ;)
Σαφώς και έχω άγνοια, δεν είπα ποτέ ότι είναι η δουλειά μου.
Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, κανένας επαγγελματίας ή κλάδος δεν κλέβει/αισχροκερδεί, γιατί δεν μπορούμε οι έξω από τον εκάστοτε χορό, να συνυπολογίσουμε τις διάφορες μεταβλητές κόστους κλπ.
Δεν έχω κάτι με κανέναν. Αλλά τελικά, όταν κράζουμε κάποιον, βγαίνουν οι του κλάδου και λένε ότι τσάμπα κράζουμε, και έχουμε άδικο. Κράζουμε το κράτος,τους μηχανικούς, τους εργολάβους, τους εμπόρους μοτοσυκλετών και γενικώς εμπόρους, τους ταξιτζήδες κλπ κλπ. Τελικά ή κράζουμε για να κράζουμε και δεν φταίει κανείς (αφού όλοι έχουν ''στοιχεία υπεράσπισης'') ή απλά κάτι κάνουμε όοοοολοι στραβά και δεν το καταλαβαίνουμε.
Είμαστε οκ με τον ΕΝΦΙΑ και μας καίει πώς θα τον τυπώσουμε δηλαδή..
pipe_smoker
25/09/2014, 09:31
:lol::lol::lol::beer:
KAWAMANRIDER
25/09/2014, 09:34
Σαφώς και έχω άγνοια, δεν είπα ποτέ ότι είναι η δουλειά μου.
Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, κανένας επαγγελματίας ή κλάδος δεν κλέβει/αισχροκερδεί, γιατί δεν μπορούμε οι έξω από τον εκάστοτε χορό, να συνυπολογίσουμε τις διάφορες μεταβλητές κόστους κλπ.
Δεν έχω κάτι με κανέναν. Αλλά τελικά, όταν κράζουμε κάποιον, βγαίνουν οι του κλάδου και λένε ότι τσάμπα κράζουμε, και έχουμε άδικο. Κράζουμε το κράτος,τους μηχανικούς, τους εργολάβους, τους εμπόρους μοτοσυκλετών και γενικώς εμπόρους, τους ταξιτζήδες κλπ κλπ. Τελικά ή κράζουμε για να κράζουμε και δεν φταίει κανείς (αφού όλοι έχουν ''στοιχεία υπεράσπισης'') ή απλά κάτι κάνουμε όοοοολοι στραβά και δεν το καταλαβαίνουμε.
ναι κραζουμε για να κραζουμε ,
ειναι δυνατον μια ομαδα ανθρωπων που ασκει ενα επαγγελμα νομιμα να μην εχει στοιχεια υπερασπισης ?
δεν ειναι απατεωνες ή κλεφτες κατ ' επαγγελμα , εργαζονται και ασκουν το επαγγελμα τους νομιμα και μαλιστα ειναι υποχρεωμενοι να εχουν επαγγελματικη αδεια για να ασκουν αυτο το επαγγελμα ,
αυτο που μπορει να κανει καποιος ειναι ελεγχο τιμων , πριν κανει μια δουλεια ρωταει το κοστος και επιλεγει , τωρα αν λογω συνθηκων δεν υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης ή δεν εχει δυνατοτητα να πληρωσει ουτε το ελαχιστο απευθυνεται πχ σε επαγγελματικο συλλογο , στο κεπ , στον δημο προκειμενου να του παρασχεθει μια υπηρεσια δωρεαν ,
εγω συμφωνω παντως οτι ειναι μ@λακια μεγαλη να τρεχεις στον λογιστη καθε τρεις και λιγο , προσωπικα οταν δουλευω δεν θελω να βλεπω ανθρωπο και αφοσιωνομαι στα νουμερα ,
οι ιδιοι οι λογιστες μεσω συλλογων εχουν ζητησει επανειλημμενα να σταματησει αυτη η ιστορια με την μετατοπιση εργασιων απο το κρατος στα λογιστηρια , δεν τους συμφερει οικονομικα ,
υπαρχουν λογιστες που προσφερουν αφειλοκερδος τις υπηρεσιες τους σε ευπαθεις ομαδες , εχει συγκροτηθει και μια ομαδα για αυτον τον σκοπο δεν θυμαμαι μεσω ποιου μκο , καποια στιγμη ηθελα να ασχοληθω και εγω ελπιζω απο το '15 να συμμετεχω ,
δεν φταινε ολοι οι λογιστες για την τραγικη κατασταση που συμβαινει , δεν φταινε οι λογιστες που αμειβονται νομιμα με αποδειξη και δεν φταινε και οι πολιτες που τραβιουνται ετσι , το προβλημα ειναι κοινο για ολους και με το να κραζουμε ανεξελεγκτα δεν οδηγει πουθενα
Τι ? δεν ειμαστε?
:tooth::tooth:
:lol::lol::lol::beer:
Ντεφορμε σε " κοβω".........
Που ειναι τα σεντονια;
Στο θεμα μας.....
Εγω που ανακαλυψα οτι ο λογιστης μου, χρησιμοποιει και ανακυκλωσιμα μελανια και ουχι γνησια.......
Θα του κοψω την καλημερα!
:tooth:
manhunter
25/09/2014, 09:52
ναι κραζουμε για να κραζουμε ,
ειναι δυνατον μια ομαδα ανθρωπων που ασκει ενα επαγγελμα νομιμα να μην εχει στοιχεια υπερασπισης ?
δεν ειναι απατεωνες ή κλεφτες κατ ' επαγγελμα , εργαζονται και ασκουν το επαγγελμα τους νομιμα και μαλιστα ειναι υποχρεωμενοι να εχουν επαγγελματικη αδεια για να ασκουν αυτο το επαγγελμα ,
Η αισχροκέρδεια δεν είναι παράνομη ίσως (αυτό εξαρτάται, άλλη κουβέντα), και δεν κάνει κανέναν κλέφτη.
Αλλά δεν παύει να είναι αισχροκέρδεια. Δεν είπα ότι είναι παράνομο να μου παίρνεις 10 ευρώ για να μου εκτυπώσεις κάτι, είναι βλακεία δικιά μου/άγνοια που στα δίνω και αισχροκέρδεια δικιά σου.
Και δεν είναι όλοι σαν και εσένα. Με μεγάλες δουλειές, συνείδηση και να μπορούν να επιλέξουν δουλειές (στο εύχομαι πάντα να πηγαίνεις μπροστά, γιατί φαίνεται ότι το έχεις).
Υπάρχουν όπως είπες και εσύ, άνθρωποι που έχουν κάνει μπίζνα το 10ευρω και κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό είναι ντροπή.
Μην επεκταθούμε άλλο. Δεν είναι θέμα κλάδου. Θέμα ανθρώπου είναι που θα το έκανε ανεξαρτήτως μπίζνας, margin κλπ.
Έτυχε τώρα να είναι οι λογιστές.
συνειδηση μια αρετη που εχει χασει ο ελληνας απο την καθημερινοτητα του δεκαετιες τωρα (πολλοι γεννηθηκαν χωρις αυτη) μαζι με κακες νοοτροπιες μας οδηγουν σε τετοιες καταστασεις κανοντας αυτες τις συζητησεις.Απευθυνομαι σε ολους μας οτι και αν κανουμε και οχι μονο στο παραδειγμα που εφερε ο φιλος.Το κρατος (βλεπε ενφια,φοροι,κτλ) απαξιω να το σχολιασω,άλλωστε φταιω και εγω για το χαλι του.
ρε παιδιά είναι ιδιώτες επαγγελματίες που πρέπει να πληρωθούν για τη δουλειά τους. Δεν πληρώνονται όλοι με εργατοώρες.
πληρώνεις και τις γνώσεις και τα έξοδα της επιχείρησης. Δεν ξέρω αν είναι υπερβολή τα 10Ε αλλά πρέπει να πληρωθούν έστω και για πέντε λεπτά δουλειάς.
Δεν πληρώνεις τη σελίδα Α4.
Γιατί δεν κρίνετε κι αυτούς που εκτυπώνουν στάμπες σε μπλουζάκια και τα χρεώνουν 20 και 30Ε; Κι αυτοί μια εκτύπωση κάνουν 5 λεπτά.
KAWAMANRIDER
25/09/2014, 10:40
Η αισχροκέρδεια δεν είναι παράνομη ίσως (αυτό εξαρτάται, άλλη κουβέντα), και δεν κάνει κανέναν κλέφτη.
Αλλά δεν παύει να είναι αισχροκέρδεια. Δεν είπα ότι είναι παράνομο να μου παίρνεις 10 ευρώ για να μου εκτυπώσεις κάτι, είναι βλακεία δικιά μου/άγνοια που στα δίνω και αισχροκέρδεια δικιά σου.
Και δεν είναι όλοι σαν και εσένα. Με μεγάλες δουλειές, συνείδηση και να μπορούν να επιλέξουν δουλειές (στο εύχομαι πάντα να πηγαίνεις μπροστά, γιατί φαίνεται ότι το έχεις).
Υπάρχουν όπως είπες και εσύ, άνθρωποι που έχουν κάνει μπίζνα το 10ευρω και κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό είναι ντροπή.
Μην επεκταθούμε άλλο. Δεν είναι θέμα κλάδου. Θέμα ανθρώπου είναι που θα το έκανε ανεξαρτήτως μπίζνας, margin κλπ.
Έτυχε τώρα να είναι οι λογιστές.
σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια , προσωπικα στηριζομαι στις ικανοτητες μου , στις γνωσεις μου , στις γνωριμιες μου και στα ξενυχτια που ριχνω , δεν ψαχνω μεγαλες δουλειες - οχι οτι δεν τις θελω - ψαχνω σιγουρες δουλειες , ενα καλο
company profile για πελατη μπορει να μου βγαλει και μισο μηνιατικο ;)
τωρα δεν μπορω να κατηγορησω ενα συναδελφο που παιρνει 10 ευρω για εκτυπωση και μαλιστα εκδιδει αποδειξη για την υπηρεσια που παρεχει , αν ηξερα πραγματικα τι κοστολογει θα σου ελεγα πιθανον οτι ειναι ακριβος και θα σου ελεγα να βρεις καποιον φθηνοτερο , σε καμμια περιπτωση ομως δεν μπορω να πω οτι προκειται για αισχροκερδεια εφοσον υπαρχει αιτιολογηση με νουμερα για αυτο που χρεωνει ;)
τωρα αν ειναι καποιος απατεωνας και εισπραττει αβερτα χωρις να εκδιδει αποδειξη ειναι τουλαχιστον παρανομος και βλαπτει τους υπολοιπους που κανουν το ιδιο επαγγελμα
Παίδες μη χανετε το δάσος...
Δε πα να χρεώνουν κ 300 γιουρια οι λογιστές για να κανουν δεξι κλικ... Δικό τους κ των πελατών τους θέμα.
Το πρόβλημα ειναι οτι ειναι ΜΑΥΡΑ και το οτι για τον μέσο κατοικο αυτης της χωρας ειναι απολύτως αποδεκτό το να συνναλάσσεται ΜΑΥΡΑ κλέβοντας όλους τους υπολοιπους (και τον εαυτο του ταυτοχρονα).
Οσο πληρωνεις τους φόρους που σου αναλογούν εχεις δικαίωμα να μιλας.
Ολα τα άλλα ειναι απλώς οδοντοκρεμες.
peterTHErider
25/09/2014, 11:20
Εγω θα πω την σαχλομπαρουφα μου και μια παραμετρο που κανεις δεν εθεσε επι ταπητος!επειδη ειμαι επιχειρηματιας μπορω να κατανοησω την λογικη να χρεωνεις φυσικα τον χρονο σου και τον κοπο σου!εμενα αλλο με ενοχλει,περα απο την ανηθικοτητα και την παρανομια της μη εκδοσης αποδειξης το παρανομο στους κανονες ελευθερης αγορας απο την θεσπιση ελαχιστης τιμης απο το επιμελητηριο!!!αυτο ειναι μια μορφη καρτελ και υπονομευσης της ανταγωνιστικοτητας!γιατι δηλαδη ο φιλος απο πανω να λεει πως χρεωνει λιγοτερα αλλα φοβαται μην εκθεσει τον κλαδο του?το σωστοτερο ειναι το επιμελητηριο να ορισει ΜΕΓΙΣΤΗ τιμη και οτι πανω απο αυτο να διωκεται σαν εσχροκερδια!αυτο ναι το καταλαβαινω,αλλα να οριζει ελαχιστο ειναι παραλογο!εσυ πχ που εισαι σοβαρος λογιστης και δεν θες να ασχολησε με εκτυπωσης το βαζεις 10 και δεν παταει ανθρωπος,αλλα ο διπλα που δεν εχει δουλιτσα το βαζει 3 η 5 και βγαζει μεροκαματακι!
KAWAMANRIDER
25/09/2014, 11:44
Εγω θα πω την σαχλομπαρουφα μου και μια παραμετρο που κανεις δεν εθεσε επι ταπητος!επειδη ειμαι επιχειρηματιας μπορω να κατανοησω την λογικη να χρεωνεις φυσικα τον χρονο σου και τον κοπο σου!εμενα αλλο με ενοχλει,περα απο την ανηθικοτητα και την παρανομια της μη εκδοσης αποδειξης το παρανομο στους κανονες ελευθερης αγορας απο την θεσπιση ελαχιστης τιμης απο το επιμελητηριο!!!αυτο ειναι μια μορφη καρτελ και υπονομευσης της ανταγωνιστικοτητας!γιατι δηλαδη ο φιλος απο πανω να λεει πως χρεωνει λιγοτερα αλλα φοβαται μην εκθεσει τον κλαδο του?το σωστοτερο ειναι το επιμελητηριο να ορισει ΜΕΓΙΣΤΗ τιμη και οτι πανω απο αυτο να διωκεται σαν εσχροκερδια!αυτο ναι το καταλαβαινω,αλλα να οριζει ελαχιστο ειναι παραλογο!εσυ πχ που εισαι σοβαρος λογιστης και δεν θες να ασχολησε με εκτυπωσης το βαζεις 10 και δεν παταει ανθρωπος,αλλα ο διπλα που δεν εχει δουλιτσα το βαζει 3 η 5 και βγαζει μεροκαματακι!
συμφωνω μαζι σου στο πλαφον προς τα πανω , καποιες υπηρεσιες και αγαθα θα επρεπε να εχουν πλαφον προς τα πανω σιγουρα , το επιμελητηριο βαζει μια μεση ενδεικτικη τιμη για να μην χαθει η μπαλα γιατι δεν εχει το δικαιωμα και μπορει να καταγγελθει αν βαλει ταβανι προς τα πανω ή προς τα κατω λογω της ελευθερης αγορας γι ' αυτο αναφερεται οτι οι τιμες ειναι ενδεικτικες , καποιος μπορει να εισπραξει λιγοτερα ή περισσοτερα απο την ενδεικτικη τιμη δεν υπαρχει περιορισμος σε αυτο ,
αυτο που μπορει να ειναι ισως προς συζητηση και να αντιμετωπιστει νομικα ειναι η διαφοροποιηση της τιμης για την ιδια υπηρεσια απο αυτον που την παρεχει σε διαφορετικους πελατες , δηλαδη σε ' μενα πηρε 10 στον αλλο πηρε 5 , αλλα ανοιγουμε μεγαλη κουβεντα και εμπλεκονται και αλλοι παραγοντες ,
τελοσπαντων εγω το κλεινω εδω , το θεμα ειναι οτι μας εχουν γ@μησει με διαφορους φορους και την πληρωνουν δικαιοι και αδικοι , τραβιεται ο κοσμος αριστερα και δεξια και πληρωνει και το κρατος και τον λογιστη και τον δικηγορο και τον μηχανικο κτλ, οι δε λογιστες αντι να παρεχουν λογιστικη και οικονομοτεχνικη υποστηριξη επι της ουσιας , που τοσο αναγκη εχουν οι επιχειρησεις στην ελλαδα σημερα , ασχολουνται με ενα κ@ρο ανουσιες μ@λακιες που ειναι και ζημια για την τσεπη τους και μεσα σ'αυτους πιθανον και καποιοι το εχουν κανει μεροκαμματο ,
ελπιζω να βοηθησα με αυτα που εγραψα και παλι εδω ειμαστε να τα λεμε :wave2:
Ούτε μέγιστη, ούτε ελάχιστη... Άστο ελεύθερο και θα βρει τον δρόμο του. Άλλωστε τέτοιου είδους κόλπα-παρεμβάσεις τα χρησιμοποιούν πάντα οι συντεχνίες προς όφελός τους...
Και από προκύπτει ότι πρέπει να αποφασίζει το κάθε Επιμελητήριο για το πόσο θα κοστολογείται από τον κάθε επαγγελματία μια υπηρεσία ? Καλύτερα να στρώσουν τον κώλο τους εκεί στο Επιμελητήριο και να ασχοληθούν με σοβαρά πράγματα, αντί να τσεπώνουν κάθε χρόνο ένα σκασμό λεφτά (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καταβολή μάλιστα...) για να ασχολούνται με παπαριές μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και τους μισθούς τους
nikos_abel
25/09/2014, 13:41
Θεά :lol:
Υ.Γ. Εμένα που δεν έχει έρθει καν ακόμη ο ΕΝΦΙΑ, ούτε ο πρώτος ο "ελαττωματικός", ούτε ο δεύτερος ο "επεξεργασμένος" τι να πω;
Είσαι σίγουρος πως έχεις δήλωση Ε9, έτσι;
spyrakos35
25/09/2014, 13:59
Υ.Γ. Εμένα που δεν έχει έρθει καν ακόμη ο ΕΝΦΙΑ, ούτε ο πρώτος ο "ελαττωματικός", ούτε ο δεύτερος ο "επεξεργασμένος" τι να πω;
Μαλλον δε βαλανε ενφια στον πλανητη σου.....
akis_trevor
25/09/2014, 14:00
οταν εκανα την δηλωση,ηταν να παρω επιστροφη φορου ενα κατοσταρικο.ακομα δεν το εχουν βαλει στον λογαριασμο μου.τον ενφια δεν τον ξεχασαν να τον ζητησουν ομως....
nikos_abel
25/09/2014, 14:05
Είσαι σίγουρος πως έχεις δήλωση Ε9, έτσι;
Δεν υπήρξε καμμία μεταβολή από το 2003 και μετά οπότε δεν έχω κάνει ουδέποτε (όχι εγώ, το σπλάχνο μου, εγώ δεν έχω στον ήλιο μοίρα).
Μαλακία έχει κάνει;
Θεά :lol:
Νέα τάξη πραγμάτων Νικόλα. Φέτος δεν θα σου 'ρθει στα ξαφνικά, μόνος θα πας να τον αρπάξεις, οικειοθελώς που λένε :bawl:
Αν δε με πιστεύεις, ρώτα και τον λογιστή σου!
;)
nikos_abel
25/09/2014, 14:30
Νέα τάξη πραγμάτων Νικόλα. Φέτος δεν θα σου 'ρθει στα ξαφνικά, μόνος θα πας να τον αρπάξεις, οικειοθελώς που λένε :bawl:
Αν δε με πιστεύεις, ρώτα και τον λογιστή σου!
;)
Δεν έχω λογιστή και παλαιότερα είχα εκφέρει τη γνώμη μου για τους λογιστές και τους δικηγόρους και την αναγκαιότητα ύπαρξής των συγκεκριμένων επαγγελμάτων (αν θυμάσαι είχε τσιμπήσει και η Έρρικα και είχαμε διασκεδάσει τότε)
Για αυτό ερωτώ τους πανεπιστήμονες λογιστές του φόρουμ, και το 10ρικάκι θα το ξεχρεώσω σε βρουμς :D
Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε βρεθεί σε απίστευτο επίπεδο αποξένωσης.
Δε μπορεί ρε παιδιά να μην έχει ο καθένας που δεν έχει πρόσβαση σε τεχνολογία, έναν συγγενή, γείτονα, φίλο που να έχει τη διάθεση να εξυπηρετήσει.
Και σιγά δηλαδή την διαδικασία. Αλλά σου λέει η καχύποπτη γριούλα "σιγά μη δώσω κωδικούς στον ανηψιό, στον γείτονα ή στον κουμπάρο και να μάθει τι έχω ή τι δηλώνω".
Πριν 2 μήνες προγραμμάτισα 8 τηλεοράσεις συγγενών και γειτόνων ηλικιωμένων που δεν μπορούσαν. Τι έπρεπε να πω δηλαδή στην 85χρονη γειτόνισα της μάνας μου; Να πάρει τηλέφωνο τεχνικό και να του δώσει 20 ευρώ; Για να εξυπηρετήσω όμως κάποιον εκτός γονιών στον ΕΝΦΙΑ δεν με ενόχλησε κανείς, αν και ξέρουν ότι θα μπορούσα να το κάνω με ευχαρίστηση.
Κατά τα άλλα, συφωνώ με ΤΟΝ Vanda :lol:
Δεν υπήρξε καμμία μεταβολή από το 2003 και μετά οπότε δεν έχω κάνει ουδέποτε (όχι εγώ, το σπλάχνο μου, εγώ δεν έχω στον ήλιο μοίρα).
Μαλακία έχει κάνει;
Έχεις μπει δηλαδή στην εφαρμογή του Ε9 και είναι όλα οκ;
Κανονικά δηλωμένο το ακίνητο κλπ, ναι;
Αν ναι, τι να σε πω..
Απλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην έχει γίνει ακόμα, λίγες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας.
Σε οικογένεια και φίλους που τα έχουμε συζητήσει δεν έχω ακούσει περίπτωση που να μην έχει βγει ακόμα ο ΕΝΦΙΑ.
Δεν έχω λογιστή και παλαιότερα είχα εκφέρει τη γνώμη μου για τους λογιστές και τους δικηγόρους και την αναγκαιότητα ύπαρξής των συγκεκριμένων επαγγελμάτων (αν θυμάσαι είχε τσιμπήσει και η Έρρικα και είχαμε διασκεδάσει τότε)
Για αυτό ερωτώ τους πανεπιστήμονες λογιστές του φόρουμ, και το 10ρικάκι θα το ξεχρεώσω σε βρουμς :D
https://login.gsis.gr/sso/pages/login.jsp
βάζεις τους κωδικούς σου, μπαίνεις και τυπώνεις. Τόσο απλά. Δεν έρχεται τπτ, δεν περιμένεις να λάβεις τπτ. Αυτοί σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες!!
nikos_abel
25/09/2014, 18:50
Βρε στόκοι, αυτό λέω, ΔΕΝ υπάρχει Ε9 ηλεκτρονικά, γιατί ΔΕΝ έχει υπάρξει ΚΑΜΜΙΑ μεταβολή από το 2003 και μετά.
Και ερωτώ ο έρμος, επειδή εγώ ΔΕΝ έχω ακίνητο στο όνομά μου (ούτε γενικώς) και η άλλη η έρμη έχει και μέχρι τώρα πλΕρωνε κανονικά τα ΕΤΔΗΞΙΨΙΟ, έχει κάνει μαλακία που εγω ο άσχετος ΔΕΝ ξέρω;
Α ναι, να ρωτήσω λογιστή. :lol:
amyroukai
25/09/2014, 19:19
έχεις κάνει μαλακία γιατί έπρεπε να τσεκάρεις αν ο λογιστής σου που σου έκανε/κάνει τις δηλώσεις το έχει περάσει στο σύστημα. Αν δεν έχει περαστεί να το περάσεις και νομίζω ότι έχει και κάποιο προστιματάκι τόσο δα.
Βρε στόκοι, αυτό λέω, ΔΕΝ υπάρχει Ε9 ηλεκτρονικά, γιατί ΔΕΝ έχει υπάρξει ΚΑΜΜΙΑ μεταβολή από το 2003 και μετά.
Μην σε πάρω στον λαιμό μου αλλά νομίζω ότι στα πλαίσια της κατασκευής του περιουσιολογίου η υποβολή ηλεκτρονικού Ε9 ήταν υποχρεωτική το 2011 - 2012 είτε υπήρξε μεταβολή, είτε όχι...
AristidisZ
25/09/2014, 19:50
Μην σε πάρω στον λαιμό μου αλλά νομίζω ότι στα πλαίσια της κατασκευής του περιουσιολογίου η υποβολή ηλεκτρονικού Ε9 ήταν υποχρεωτική το 2011 - 2012 είτε υπήρξε μεταβολή, είτε όχι...
έτσι ακριβώς...
Και ερωτώ ο έρμος, επειδή εγώ ΔΕΝ έχω ακίνητο στο όνομά μου (ούτε γενικώς) και η άλλη η έρμη έχει και μέχρι τώρα πλΕρωνε κανονικά τα ΕΤΔΗΞΙΨΙΟ, έχει κάνει μαλακία που εγω ο άσχετος ΔΕΝ ξέρω;
Α ναι, να ρωτήσω λογιστή. :lol:
Ρε φίλε αν σε πονάει το δόντι σου δεν πας σε υδραυλικό να σου πει τι θα κάνεις πας σε οδοντίατρο, ομοίως αν έχεις λογιστικές φοροτεχνικές απορίες δεν γράφεις σε μοτο φόρουμ για να σε συμβουλέψουν τι θα κάνεις, πας σε λογιστή. Αλλιώς έλα σε μένα να σου κάνω ένα σπέσιαλ φορματάκι και θα είσαι οκ. Α και θα σου δώκω και μια αλοιφή, ένα πέρασμα θα κάμεις και θα γίνει χαρτί το εργαλείο.
Και σε είχα για έξυπνο άνθρωπο.
:bawl:
nikos_abel
25/09/2014, 20:31
(όχι εγώ, το σπλάχνο μου, εγώ δεν έχω στον ήλιο μοίρα).
:rolleyes:
:bawl:
Παντρεμένος + εξυπνος. Μάλιστα. Λαμπρά. Μλκα έχεις περισσότερη φαντασία από εμένα :lol:
nick_VFR
25/09/2014, 20:59
Άλλο που δεν κατάλαβα από 10 σελίδες... δηλαδή υπάρχει κόσμος που κατάφερε να κάνει δηλώσεις εισοδήματος, Ε9 κτλ. κτλ. μέσα από το taxisnet και το μόνο που χρειάζεται είναι μια εκτύπωση και για αυτή και μόνο πάει σε λογιστή; :confused:
Δεν τα κατάφερε μόνος του, πήγε σε λογιστή να του τις κάνει και μετά πήγε σε ΑΛΛΟ λογιστή για να πάρει τις εκτυπώσεις; :confused:
Ή τέλος, πάει σε λογιστή, κάνει τις δηλώσεις, πληρώνει και τον λογιστή 50 € π.χ. για δήλωση φόρου εισοδήματος ή Ε9 και μετά του δίνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ 10 € για να του τυπώσει εκκαθαριστικό ή/και ΕΝΦΙΑ; :confused:
Το τελευταίο μόνο θα μου έκανε εντύπωση, διότι υποτίθεται ότι τις γνώσεις, τον χρόνο, τα λειτουργικά έξοδα κτλ. κτλ. τα έχεις ήδη πληρώσει ως πελάτης επιλέγοντας τον εν λόγω λογιστή για τις δηλώσεις σου και δίνεται η εντύπωση ότι πληρώνεις 10 ευρώ την εκτύπωση! :eek:
Και κάτι ακόμα: έχεις υποβάλλει, μέσω του λογιστή σου, δήλωση εισοδήματος ή/και Ε9 και τον έχεις πληρώσει για αυτό. Λογικά, στην τιμή δεν περιλαμβάνεται και ενημέρωση για το πόσα πρέπει να πληρώσεις και με ποιο τρόπο? (aka. εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής); :confused:
Ρε φίλε αν σε πονάει το δόντι σου δεν πας σε υδραυλικό να σου πει τι θα κάνεις πας σε οδοντίατρο, ομοίως αν έχεις λογιστικές φοροτεχνικές απορίες δεν γράφεις σε μοτο φόρουμ για να σε συμβουλέψουν τι θα κάνεις, πας σε λογιστή. Αλλιώς έλα σε μένα να σου κάνω ένα σπέσιαλ φορματάκι και θα είσαι οκ. Α και θα σου δώκω και μια αλοιφή, ένα πέρασμα θα κάμεις και θα γίνει χαρτί το εργαλείο.
:bawl: μιλας κι εσυ ρε που ενω εισαι κομπιουτερας, κανεις γυναικολογικες διαγνωσεις??
και μιας και μιλαμε για ενφια, ειμαι απο αυτα τα χαπατα που πηγαν και αγορασαν οικοπεδο στο φεγγαρι οταν εκεινος ο καμενος αμερικανος τα πουλαγε προς 37 δολαρια το στρεμμα!
πηρα συνολικα 3 οικοπεδα σε 3 διαφορετικες περιοχες! αυτα τωρα δηλωνονται στο ενφια, η δεν πιανονται οι εξωπλανητικες εκτασεις?? :lol::lol:
amyroukai
25/09/2014, 21:25
και μιας και μιλαμε για ενφια, ειμαι απο αυτα τα χαπατα που πηγαν και αγορασαν οικοπεδο στο φεγγαρι οταν εκεινος ο καμενος αμερικανος τα πουλαγε προς 37 δολαρια το στρεμμα!
πηρα συνολικα 3 οικοπεδα σε 3 διαφορετικες περιοχες! αυτα τωρα δηλωνονται στο ενφια, η δεν πιανονται οι εξωπλανητικες εκτασεις?? :lol::lol:
να σου πει ο αμπέλ ο διαπλανητικός λογιστής
εσυ ως μηχανικος δεν μπορεις να εκφερεις γνωμη?
αν παντως πρεπει να δηλωθουν και στο κτηματολογιο, θελω να πεταχτεις καποια στιγμη εντως της βδομαδας να τα μετρησεις....
taisteal
25/09/2014, 21:42
Να και οι προικεεεεεεεεες.....
Πλερω τωρα
:lol::lol:
Να και οι προικεεεεεεεεες.....
Πλερω τωρα
:lol::lol: κατσε ρε να δουμε πρωτα αν εμπιπτουν στον ενφια τα οικοπεδακια.. αμα ναι, να πλερω, γιατι όχι?? :lol:
nikos_abel
26/09/2014, 07:32
έτσι ακριβώς...
Ρε παιδιά, είστε σίγουροι για αυτό; Δεν λέω ότι λέτε βλακείες, να το διασταυρώσω δε μπορώ.
nikos_abel
26/09/2014, 08:31
Οι πληροφορίες που αφορούν σε διαπλανητικά λογιστικά θέματα χρεώνονται 10 cubit το πάρσεκ.
amyroukai
26/09/2014, 09:12
Ρε παιδιά, είστε σίγουροι για αυτό; Δεν λέω ότι λέτε βλακείες, να το διασταυρώσω δε μπορώ.
Ψάξε το λίγο με τον λογιστή σου
http://www.forin.gr/articles/article/12533/katalhktikh-hmeromhnia-gia-thn-upobolhs-e9-gia-to-2014-stis-30-7-h-anarthsh-twn-praksewn-dioikhtikou-prosdiorismou-tou-en-f-i-a-tha-ksekinhsei-apo-1-8
nikos_abel
26/09/2014, 10:02
Ψάξε το λίγο με τον λογιστή σου
http://www.forin.gr/articles/article/12533/katalhktikh-hmeromhnia-gia-thn-upobolhs-e9-gia-to-2014-stis-30-7-h-anarthsh-twn-praksewn-dioikhtikou-prosdiorismou-tou-en-f-i-a-tha-ksekinhsei-apo-1-8
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΣΤΗ. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΗΡΕ ΠΟΔΙ ΟΤΑΝ ΞΕΧΑΣΕ!!!! ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΣΑ!!!!!!!
(Για αυτό μπαίνω σε σχετικά φόρουμ (μοτο, πίπες, εξωγήινοι) για να πάρω πληροφορίες :lol: )
Και εγώ νομίζω πως έχει γίνει μλκ, αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν κάνω Ε9 πάλι τώρα τον Οκτώβρη που ξανανοίγει για τις διορθωτικές.
Οι ηλίθιοι δεν έχουν τρόπο να διασταυρώσουν τα της ΔΕΗ και το τι πληρώναμε; Από το 2011 ενώ στο Ε1 μπαίνει κανονικά
στη δήλωση το ακίνητο, δεν υπάρχει ένα αλάρμ να πει "Ε ζώον, που πας; Ε9 έκανες;"
Τι να πω, τι να πω....
amyroukai
26/09/2014, 10:05
Ε σόρι αλλά και εγώ που δεν βλέπω τηλεόραση παντού άκουγα για το Ε9 τον Ιούνιο που ήταν η πρώτη καταληκτική, είχαν πάθει παροξυσμό στο δικό μου γαλαξία. Μετά ήρθαν τα μποργκ, τους αφομοίωσαν όλους και όλα ζεν...
Και εγώ νομίζω πως έχει γίνει μλκ, αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν κάνω Ε9 πάλι τώρα τον Οκτώβρη που ξανανοίγει για τις διορθωτικές.
Οι ηλίθιοι δεν έχουν τρόπο να διασταυρώσουν τα της ΔΕΗ και το τι πληρώναμε; Από το 2011 ενώ στο Ε1 μπαίνει κανονικά
στη δήλωση το ακίνητο, δεν υπάρχει ένα αλάρμ να πει "Ε ζώον, που πας; Ε9 έκανες;"
Τι να πω, τι να πω....
Αν θυμάμαι καλά, στην τελευταία υποβολή Ε1 το 2014, όταν πήγαινες στο πεδίο του ακινήτου ιδιοκατοίκησης δεν μπορούσες πλέον απλά να πληκτρολογήσεις τα στοιχεία του ακινήτου όπως παλιά. Έπρεπε να κλικάρεις πάνω στο κιτρινο χρώμα και τότε σου άνοιγε σε παράθυρο ο πίνακας των ακινήτων που υπήρχαν ήδη καταχωρημένα στο Ε9 και μετά από τον πίνακα επέλεγες ποιό ακίνητο ήταν αυτό που ιδιοκατοικείται, ποιό είναι 2η κατοικία κλπ. Έτσι αυτά μεταφερόντουσαν αυτούσια από το Ε9 στα αντιστοιχα πεδία του Ε1...
Αν έχω δίκιο είναι αδύνατον να δήλωσες στο Ε1 ακίνητο ώς ιδιοκατοίκηση χωρίς αυτό να υπάρχει ήδη στο Ε9 :wave2:
Α, και πού 'στε..
http://www.thepressproject.gr/article/67195/Zitoun-na-ektuponoume-ekkatharistika-mono-to-bradu
nikos_abel
26/09/2014, 14:43
Αν θυμάμαι καλά, στην τελευταία υποβολή Ε1 το 2014, όταν πήγαινες στο πεδίο του ακινήτου ιδιοκατοίκησης δεν μπορούσες πλέον απλά να πληκτρολογήσεις τα στοιχεία του ακινήτου όπως παλιά. Έπρεπε να κλικάρεις πάνω στο κιτρινο χρώμα και τότε σου άνοιγε σε παράθυρο ο πίνακας των ακινήτων που υπήρχαν ήδη καταχωρημένα στο Ε9 και μετά από τον πίνακα επέλεγες ποιό ακίνητο ήταν αυτό που ιδιοκατοικείται, ποιό είναι 2η κατοικία κλπ. Έτσι αυτά μεταφερόντουσαν αυτούσια από το Ε9 στα αντιστοιχα πεδία του Ε1...
Αν έχω δίκιο είναι αδύνατον να δήλωσες στο Ε1 ακίνητο ώς ιδιοκατοίκηση χωρίς αυτό να υπάρχει ήδη στο Ε9 :wave2:
Ε, αυτό είναι το θέμα, Ε9 δε βλέπω στην εφαρμογή ούτε στο δικό μου, ούτε στης συζύγου. Στις φορολογικές δηλώσεις και τα εκκαθαριστικά όμως όλα είναι σωστά.
Μάιντμπλόουινγκ.
nikos_abel
26/09/2014, 16:02
Και για να είμαι ακριβής, στην Ε1 το ακίνητο φαίνεται. Γίνεται αυτό αν δεν υπάρχει Ε9?
Και για να είμαι ακριβής, στην Ε1 το ακίνητο φαίνεται. Γίνεται αυτό αν δεν υπάρχει Ε9?
Τι να σε πω καρντιά μου... Τίποτα δεν με εκπλήσει στην Ελλάδα πλέον... Θα σου έλεγα να πάρεις τις τελευταίες δηλώσεις, τα κωδικά του taxis, και να σκάσεις μια επίσκεψη σε κάποιον λογιστή-φοροτεχνικό. Όχι άμεσα γιατί δεν έχει νόημα - όταν θα ξανανοίξει η εφαρμογή Ε9 για διορθώσεις. Πάντως μην το αφήσεις στο ντούκου γιατί θα το βρείς πολλαπλά μπροστά σου κάποια στιγμή. :wave2:
Α, και πού 'στε..
http://www.thepressproject.gr/article/67195/Zitoun-na-ektuponoume-ekkatharistika-mono-to-bradu
Τους είχα πει να τους δώκω 3-4 μετάχειρα πισιά να κάμουν τη δουλειά τους αλλά το έπαιξαν μούρη και δεν τα πήραν. Ας κάτσουν τώρα να κλαίνε :bawl::bawl:
Α, και πού 'στε..
οι υποδομες και η αναπτυξη :moutza:
Άλλο που δεν κατάλαβα από 10 σελίδες... δηλαδή υπάρχει κόσμος που κατάφερε να κάνει δηλώσεις εισοδήματος, Ε9 κτλ. κτλ. μέσα από το taxisnet και το μόνο που χρειάζεται είναι μια εκτύπωση και για αυτή και μόνο πάει σε λογιστή; :confused:
Δεν τα κατάφερε μόνος του, πήγε σε λογιστή να του τις κάνει και μετά πήγε σε ΑΛΛΟ λογιστή για να πάρει τις εκτυπώσεις; :confused:
Ή τέλος, πάει σε λογιστή, κάνει τις δηλώσεις, πληρώνει και τον λογιστή 50 € π.χ. για δήλωση φόρου εισοδήματος ή Ε9 και μετά του δίνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ 10 € για να του τυπώσει εκκαθαριστικό ή/και ΕΝΦΙΑ; :confused:
Το τελευταίο μόνο θα μου έκανε εντύπωση, διότι υποτίθεται ότι τις γνώσεις, τον χρόνο, τα λειτουργικά έξοδα κτλ. κτλ. τα έχεις ήδη πληρώσει ως πελάτης επιλέγοντας τον εν λόγω λογιστή για τις δηλώσεις σου και δίνεται η εντύπωση ότι πληρώνεις 10 ευρώ την εκτύπωση! :eek:
Και κάτι ακόμα: έχεις υποβάλλει, μέσω του λογιστή σου, δήλωση εισοδήματος ή/και Ε9 και τον έχεις πληρώσει για αυτό. Λογικά, στην τιμή δεν περιλαμβάνεται και ενημέρωση για το πόσα πρέπει να πληρώσεις και με ποιο τρόπο? (aka. εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής); :confused:
ετσι. απλα πραματα :beer:
δεν διαφωνω μαζι σου αριστο. αλλα παρε κι αυτο το σκηνικο.
παω να μου τυπωσει τον ενφια.
(επισης εκει εχω κανει την δηλωση μου)
μου λεει δεκα ευρω η εκτυπωση του ενφια.
εγω: γινομαι τουρκος και του λεω δωσε μου τους κωδικους και φευγω απο σενα.
ε δεν θα μου κανει μια στραβη στην δηλωση μου εφοσον εχει τους κωδικους ο λογιστης; προκειμενου να με εκδικηθει.
ε και τρως διπλο αγγουρι.
( οπου εμενα βαλε μια γριουλα που δεν εχει παιδια ανηψια να της τυπωσουν το καθετι )
Δίνετε τους κωδικούς σας στους λογιστές;
Προσωπικά το θεωρώ μεγάλο λάθος!!!
Πρώτον γιατί δεν μπορείτε να αλλάξετε λογιστή όποτε γουστάρετε χωρίς το φόβο ότι κι ο παλιός λογιστής έχει τους κωδικούς και δεύτερον γιατί αν ο λογιστής κάνει τη δήλωση σας με τους κωδικούς σας θα φαίνεται ότι τη δήλωση την κάνατε εσείς κι όχι αυτός... κι εφόσον τον πληρώνεται για αυτή τη δουλειά καλό είναι να φαίνεται και το όνομα του για να αναλαμβάνει την ευθύνη των λαθών του.
Μέσα από την εφαρμογή του TAXIS υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης του λογιστή... βάζετε το ΑΦΜ του και πλέον μπορεί να καταθέτει τις δηλώσεις (που επίσης επιλέγετε εσείς σε ποιες θα βάζει χέρι) για λογαριασμός σας, αλλά μέσα από τον δικό του λογαριασμό.
Αν κάτι στραβώσει στη συνεργασία σας, τον διαγράφετε από τις Εξουσιοδοτήσεις και δεν έχει καμιά πρόσβαση πλέον.
Απλά και ξεκάθαρα πράγματα!!
AristidisZ
26/09/2014, 20:36
Πρώτον γιατί δεν μπορείτε να αλλάξετε λογιστή όποτε γουστάρετε χωρίς το φόβο ότι κι ο παλιός λογιστής έχει τους κωδικούς και δεύτερον γιατί αν ο λογιστής κάνει τη δήλωση σας με τους κωδικούς σας θα φαίνεται ότι τη δήλωση την κάνατε εσείς κι όχι αυτός... κι εφόσον τον πληρώνεται για αυτή τη δουλειά καλό είναι να φαίνεται και το όνομα του για να αναλαμβάνει την ευθύνη των λαθών του.
Μέσα από την εφαρμογή του TAXIS υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης του λογιστή... βάζετε το ΑΦΜ του και πλέον μπορεί να καταθέτει τις δηλώσεις (που επίσης επιλέγετε εσείς σε ποιες θα βάζει χέρι) για λογαριασμός σας, αλλά μέσα από τον δικό του λογαριασμό.
Αν κάτι στραβώσει στη συνεργασία σας, τον διαγράφετε από τις Εξουσιοδοτήσεις και δεν έχει καμιά πρόσβαση πλέον.
αυτό νομίζω πάντως ότι είναι η πιο χρήσιμη πληροφορία που διάβασα εδώ και καιρό στο μότο... :wave2:
Pan (dvs)
26/09/2014, 20:43
αυτό νομίζω πάντως ότι είναι η πιο χρήσιμη πληροφορία που διάβασα εδώ και καιρό στο μότο... :wave2:
Αυτο εχω κανει και εγω.Νομιζω οτι ειναι το πιο σωστο.
amyroukai
26/09/2014, 21:53
Εναλλακτικα, επειδή οι κωδικοί δεν είναι γραμμένοι σε πέτρα, τους αλλαζεις, ε;
Πρώτον γιατί δεν μπορείτε να αλλάξετε λογιστή όποτε γουστάρετε
Λάθος. ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙΣ
Μπες στο gsis.gr και δες την περίπτωση της επανεγγραφής.
Και για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους: Ποιός είπε στο γεροντάκι (όλη η Ελλάδα γέμισε με γέρους και "ανήμπορους", τα ίδια θα έλεγαν οι αντίστοιχοι "γέροι" και όταν καθιερώθηκε ο ΑΦΜ πριν από 40 χρόνια "Είμαι γέρος και δεν ξέρω γραφή και ανάγνωση"), ότι είναι δουλειά του λογιστή ή του ιδίου του φορολογουμένου, να εκτυπώνει το εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος, τις δόσεις φόρου εισοδήματος, το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ-ΦΑΠ με τις αντίστοιχες δόσεις, να κάνει ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία κλπ;;;; Το ΚΕΠΥΟ στο Μοσχάτο έκανε ΟΛΕΣ τις εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων και τις ταχυδρομικές αποστολές, αυτός ήταν ένας εκ των σκοπών του.
Τόσα χρόνια, οι πληρωμένοι με τα λεφτά μας εφοριακοί και υπάλληλοι του Υ.Ο. γενικά, ήταν επιφορτισμένοι με αυτές τις διαδικασίες... Τις οποίες, για να δείξουν περικοπή δαπανών, φόρτωσαν στους λογιστές... από τους οποίους ΟΛΟΙ έχουν την απαίτηση να τις κάνουν τσάμπα.
Και ο χαρακτηρισμός κάποιου ως "γέρου" και "ανήμπορου" πολλές φορές δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα: Από το καλοκαίρι του 2013, έρχονται οι τακτικοί πελάτες στο γραφείο μου και ζητούν ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ τσάμπα εκτύπωση ταυτοτήτων πληρωμής φόρων. Όταν τους λέω να βγάζουν το ίδιο χαρτί φωτοτυπία και να δίνουν την φωτοτυπία στην τράπεζα, το "ξεχνάνε" και έρχονται σε μένα για επανεκτύπωση. Αφήνω δε το γεγονός ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ παραδέχονται ότι έχουν υπολογιστή στο σπίτι αλλά περιέργως δεν θέλουν να δώσουν ένα 50άρικο για να αγοράσουν έναν απλό εκτυπωτή... και ψάχνουν όπως πάντα τον μαλάκα της υποθέσεως.
Σύντομα οι ανανεώσεις των καρτών ανεργίας του ΟΑΕΔ θα γίνονται ηλεκτρονικά. Ποιός σας είπε ότι θέλουν οι λογιστές να ασχολούνται με αυτά; Και εάν δεν θέλουν να χρεωθούν οι άνεργοι κανα 5αρι ευρώ, στα internet cafe με 1 1/2 ευρώ την ώρα.
Το Taxisnet υπολειτουργεί εδώ και 2 χρόνια και μόνοι όσοι το χρησιμοποιούν καθημερινά ξέρουν τι ζόρια τραβάμε. Όταν στις 22/9 ανέβηκαν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, ΟΛΟΙ σκίστηκαν να έρθουν για να πάρουν τις νέες δόσεις...γιατί βαριόντουσαν να διαιρέσουν το ποσό με το 6 αντί του αρχικού 5. Το ότι το σύστημα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ για 2 μέρες και δεν είχες πρόσβαση σε φυσιολογικές ώρες, σήμαινε πως έπρεπε να κρατάμε τα γραφεία μας ανοικτά μέχρι τα ξημερώματα ή να ξενυχτούσαμε να εκτυπώνουμε εκκαθαριστικά για την επόμενη μέρα;
Προτιμώ να μην εξυπηρετήσω ΚΑΝΕΝΑ για αυτές τις εκτυπώσεις, παρά να ξεχάσω χρεωστική δήλωση ΦΠΑ, με αυτοτελές πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής 250 € για απλογραφικά ή 500 € για διπλογραφικά βιβλία.
Και έχω δώσει σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ τους κωδικούς πρόσβασής τους. Και τους τόνισα ότι είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρακολουθούν τις οφειλές τους μηνιαίως, όχι δική μου. Και ότι πρέπει να δώσουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ E-MAIL για επικοινωνία με το Υ.Ο. Δεν με ενδιαφέρει εάν είναι δίκαιο ή σωστό αυτό, απόφαση του κράτους που στηρίζουν τόσες δεκαετίες είναι, με τον Ανδρεά που πηδούσε την αεροσυνοδό και τον Κωστάκη τον Φρύδια. Βέβαια αρνούνται να το πράξουν, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω... είναι βαριά η καλογερική. Το πλέον τίμιο θα ήταν να τους βγάλουμε ένα κοστολόγιο για μηνιαία ενημέρωση, αλλά φοβάμαι ότι θα προσκρούσει στην αντίληψη του "Τσάμπα". Εαν έχουν παιδιά, ε, ας τους κοιτάξουν τα παιδιά τους, ας αναλάβουν και αυτά τα οικογενειακά βάρη και να μην περιμένουν να πεθάνουν για να τους κληρονομήσουν.
Και σε τελική ανάλυση δεν είμαι κοινοφελές ίδρυμα, έχω καταντήσει άμισθος υπάλληλος Υ.Ο., χωρίς ωράριο ή αξιοπρεπείς αμοιβές, πληρωνόμαστε τελευταίοι στις επιχειρήσεις (παρά τον ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε), κυνηγάμε φέσια ετών, χρωστάμε ΦΠΑ και φόρους ανείσπρακτων αμοιβών, ο ΟΑΕΕ καραδοκεί στην γωνία κάθε δίμηνο, το ίδιο και τα ενοίκια, τηλεφωνική σύνδεση, Internet, ΔΕΗ κλπ. Αυτά για όσους λένε ότι δεν έχει κόστος η εκτύπωση ταυτοτήτων οφειλής και εκκαθαριστικών για τα γεροντάκια...που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι συνεχίζετε να τους πληρώνετε για υπηρεσίες που δεν προσφέρουν και ότι αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για την αποπληρωμή των τοκογλύφων, ίσως αλλάξετε γνώμη για το Υ.Ο.
Φιλική συμβουλή σε όλους: Όσοι έχουν "απλή" δήλωση, ας την κάνουν μόνοι τους, ας πάρουν το βοήθημα του Υ.Ο. (το βιβλιαράκι με τις οδηγίες) ή έστω ας δώσουν 7 € για το βιβλίο που βγάζει ο Μελάς κάθε χρόνο. Και τα λεφτά σας δεν θα "πετάξετε" στους χαραμοφάηδες λογιστές (που κάποιοι νομίζουν ότι επειδή μας φόρτωσαν πολλαπλάσια δουλειά, παράλληλα αυξήθηκε αναλόγως και η αμοιβή μας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ όχι δεν αυξήθηκε η αμοιβή μας, αλλά μόνιμη επωδός είναι "Υπάρχει κρίση, κόψε κάτι") και εμείς θα γλιτώσουμε χρόνο από ανούσιες δηλώσεις και θα επικεντρωθούμε σε άλλες πιο επικερδής ασχολίες. Εδώ φορολογούμενος με 4 σελίδες ακινήτων στο Ε2 (εισόδημα από ενοίκια), με μεταβολές εντός έτους, διαφορετικούς μισθωτές για ακίνητο, εκχώρηση μισθωμάτων στο δημόσιο, συνολικό εισόδημα ΑΝΩ των 100.000 € ετησίως και μετά από 4ωρη ενασχόληση (καθαρή χρονική χρέωση) για την σύνταξη της δηλώσεως, ήθελε κάθε χρόνο να κόβω 50 ευρώ από την δήλωση (300+ΦΠΑ ήταν η χρέωση-ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ- και κάθε φορά έλεγε "Δώσε μου ένα λογαριασμό να στα βάλω" και έκοβε 50 ευρώ)... Αλλά το τηλέφωνό μου το ήθελε για συμβουλές καθ' όλο το έτος, στο τσάμπα. Μόλις τους πεις να περάσουν από το γραφέιο (για να τους πεις και ότι θα τους χρεώσεις), αρχίζουν τα "Δεν μπορώ σήμερα έχω δουλειά"....
Και σε αντίθεση με τον μηχανικό που μου είπε στο τηλέφωνο "250 με το φπα για το ενεργειακό πιστοποιητικό" και στο τέλος έδωσε απόδειξη για 73,80 € (60+φπα) για "Να μην χρεωθείς πολλά με ΦΕΜ", λέω κατευθείαν στον φορολογούμενο "61,50 € για την δήλωση" και του εξηγώ ότι 50 ευρώ είναι η αξία και 11,50 το ΦΠΑ. Και προσωπικά το ΦΠΑ για μένα είναι ΙΕΡΟ... Γιατί εάν είναι να βάζω από την τσέπη μου 23% ΦΠΑ και 26% Φόρο (για να μην υπολογίσω ότι ο πραγματικός φόρος είναι 40,30 % δηλαδή 26% +55% προκαταβολή) δηλαδή 49% ή χειρότερα 63,30% σε ΦΠΑ και ΦΟΡΟ, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν μας όλα τα υπόλοιπα έξοδα, τέλος επιτηδεύματος 650 €, έκτακτη εισφορά για εισόδημα άνω των 12000 ευρώ....το κλείνω αύριο το πρωί.
Περίμενα η πρώτη μου δημοσίευση να ήταν για συμβουλές περί απόφασης αγοράς μηχανής.... Τέλος πάντων.
Υ.Γ. "Έσπασα" την απάντηση σε 2 δημοσιεύσεις, ένεκα περιορισμού χαρακτήρων.
Υ.Γ. 2 Αποσαφήνιση: Από όσες εκτυπώσεις εκκαθαριστικών έκανα, κοντά στις 100, "έβγαλα" 50 ευρώ. Τα 50 ευρώ προήλθαν από "φιλοδώρημα" που έδωσαν ορισμένοι πελάτες. Είχα αρχικά σκεφθεί σαν τακτική να χρεώνω για το ζεύγος 5 ευρώ ανά εκτύπωση, μετά είπα "Άστους, κακομοίρηδες είναι να μην τους χρεώσω". Μέγα σφάλμα. Έπρεπε να είχα ζητήσει χρήματα από όσους δεν είχαν ούτε την ευγένια να πουν "Τι σου χρωστάω;".. Και ήταν πολλοί λίγοι όσοι το είπαν, έστω για τυπικούς λόγους. Δεν πειράζει, του χρόνου θα αναπροσαρμοθούν οι χρεώσεις στη νέα πραγματικότητα του super χαμάλη....