View Full Version : Αγορά Scooter
Καλημέρα,
λόγω αλλαγής εργασίας πλέον θα έχω καθημερινά 22 χλμ δρόμο πήγαινε και άλλα τόσα έλα (44 σύνολο). Σημειωτέον ότι τα μισά από αυτά τα χιλιόμετρα θα είναι στην εθνική οδό. Είμαι 100-110 κιλά και αναζητώ ένα scooter αξιόπιστο που δεν θα με κουράσει στιγμή σε αυτό το καθημερινό πηγαινέλα. Όπως καταλαβαίνετε θέλω ένα scooter άνετο (θρόνος ;)) και οικονομικό(κατανάλωση κ συντήρηση). Σημ. Αυτό θα είναι το πρώτο μου μηχανάκι.
Είμαι μεταξύ του Beverly 300cc και Kymco People 300cc. Θα ήθελα γνώμες παιδιών που έχουν ένα από αυτά τα μηχανάκια και να δώσουν μια εικόνα του κόστους συντήρησης - ανταλλακτικών.
Δεκτές και εναλλακτικές προτάσεις.
Μια τελευταία ερώτηση. Λένε ότι τα scooter έχουν σχετικά μικρό χρόνο ζωής. Ισχύει ή είναι υπερβολή? Αν ναι ένα scooter δυνατό με καλή συντήρηση και προσοχή, για πόσα χρόνια μπορείς να το υπολογίζεις?
Φίλε μου καλημέρα. Δεν είμαι κάτοχος κανενός από τα 2. Από εμπειρία φίλου μου όμως σε συμβουλεύω αν θες κάτι που να μη βγάζει προβλήματα μιας και το θέλεις για καθημερινή χρήση να ξεχάσεις το Beverly.
Όντως είναι πολύ όμορφο και με πολύ καλή συμπεριφορά στο δρόμο και πολύ καλά φρένα.
ΑΛΛΑ βγάζουν πολλά προβλήματα και θα σε κουράσει αυτό.
Ο φίλος μου πάντα και όπου πήγαινε είχε κάτω απ τη σέλα και μια εφεδρική μπουζόπιπα. (το είχε πάρει και καινούριο)
Αναγκάστηκε να το δώσει γιατί πολλά τα έξοδα για καθημερινό μηχανάκι.
Αν και δεν εγραψες το ποσό που διαθετεις,θα σου προτεινα το honda sh300.
Γρηγορο ,αξιοπιστο αλλα ακριβο.
Το kymco καλητερα να το προσπερασεις γιατι εχω δει
αρκετες ζημιες στο φυγοκεντρικο.
nikos_abel
29/09/2014, 14:35
Είμαι 100-110 κιλά και αναζητώ ένα scooter αξιόπιστο που δεν θα με κουράσει στιγμή σε αυτό το καθημερινό πηγαινέλα.
Από κάτω μου, στην υπογραφή μου σε έχω.
Αλλά αν πάρεις σκούτερ, όποιο και να είναι, ετοιμάσου να έχεις σχετικά ακριβά σέρβις, τα οποία βέβαια αν κάνεις στην ώρα τους θα σε βγάλουν μια χαρά χωρίς προβλήματα.
Για ανταλλακτικά, λόγω πλαστικών (πολλών πλαστικών) θα έχεις θέμα, καθώς σε κάθε χαζομάρα θα υπάρχει κόστος.
Θα ψηφίσω το sh300 με ABS, έχω ακούσει τα καλύτερα, αν τότε που πήρα υπήρχε, δύσκολα θα πήγαινα στα 600cc.
Περιμενω τον τυπο τωρα που θα του πει να μην παρει σκουτερ αλλα Gsxr....
:p
:a014:
SHOOTER045
29/09/2014, 14:51
TDM όχι τζιξερ
Bradipous
29/09/2014, 18:00
Επειδη τα χεις τα κιλακια σου, μεταξυ των 2 θα σου προτεινα το πιπολ λογω ισχυροτερου κινητηρα και μεγαλυτερης αξιοπιστιας.
Μετα μπορεις να δεις για downtown (που εχει τον ιδιο κινητηρα), για sym citycom, f4 και maxsym400 και για τα πολυ ακριβοτερα sh και xmax. Εξαρταται τι θελεις και ποσα εισαι διατεθημενος να σκασεις...
Καλα θα ειναι οτι παρεις να εχει αβς μιας και εκτος απο σκουτερ ειναι και το 1ο σου μοτο. :wave2:
Καλησπέρα,
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
teogtp: Το kymco καλητερα να το προσπερασεις γιατι εχω δει
αρκετες ζημιες στο φυγοκεντρικο.
Είναι το πρώτο αρνητικό που ακούω για το kymco. Είσαι μηχανικός και σου έχουν έρθει πολλές τέτοιες ζημιές; Αυτές τι κόστος έχουν συνήθως;
nikos_abel: Θα ψηφίσω το sh300 με ABS
Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να είναι πολύ καλό μηχανάκι. Ξεφεύγει λίγο στην τιμή βέβαια....
Bradipous: Καλα θα ειναι οτι παρεις να εχει αβς
Θεωρείς ότι είναι τόσο σημαντικό για έναν νέο οδηγό;
SHOOTER045
01/10/2014, 11:30
Σημαντγια όλους
Και όχι μονο για νέο οδηγό
Οχι δεν ειμαι μηχανικος αλλα 3 πρωην κατοχους kymco που ξερω και οι τρεις ειχαν θεμα με το φυγοκεντρικο.
Επισης ο μηχανικος που τους τα αλλαξε ισχυριστηκε στον ενα απο αυτους οτι εχουν ενα θεματακι στο σημειο αυτο.
nikos_abel
01/10/2014, 12:50
Το ABS είναι μια διαμάχη που καλά κρατεί. Για αυτό θα μιλήσω μόνο για τη δικιά μου (πολύ μικρή) εμπειρία
καθώς και εγώ ξεκίνησα με σκούτερ.
Αν δεν είχα το ABS, θυμάμαι τώρα τουλάχιστον 6 περιπτώσεις που θα είχα σαβουριαστεί και έμεινα όρθιος, με αποκορύφωμα
Silverwing vs σκύλος : σημειώσατε x (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=124185&highlight=silverwing+vs+%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82)
σκουτερ και οικονομια δεν πανε μαζι
ειδικα οσο ανεβαινεις σε κυβικα
απο κει και περα το sh300 ειναι εκτος συναγωνισμου με μονο μειον τους χωρους για πραγματα
σκουτερ και οικονομια δεν πανε μαζι
ειδικα οσο ανεβαινεις σε κυβικα
απο κει και περα το sh300 ειναι εκτος συναγωνισμου με μονο μειον τους χωρους για πραγματα
Εννοείς από άποψη κατανάλωσης; συντήρησης; βγάζουν προβλήματα; ή το λες επειδή δεν είναι πιο οικονομικά σε σχέση με τα παπιά;
Αν σου πεσει το σκουτερ ετοιμασου για χοντρα φραγκα.
Επισεις να υπολογιζεις αλλαγη ιμαντα κινησης και μπιλιες περιπου καθε 30.000χλμ.
Ειναι ενα κοστος αρκετα πιο πανω απο μια παπια.
Bradipous
01/10/2014, 14:06
Οπως ηδη ειπωθηκε κανει μεγαλη διαφορα το ABS, ακομη και αν δεν εισαι απειρος.
Αν υπολογισεις το κοστος των πλαστικων που χρηζουν αλλαγης με μια απλη χαζοπτωση ισως ειναι και μεγαλυτερο απο την διαφορα που θα δωσεις για να παρεις ενα μοντελο με abs. Οι μικροι τροχοι και η κακη πληροφορηση του μπροστα τροχου που συνηθως εχουν τα σκουτερ, σε κανουν να χανεις το μπροστα για πλακα. Ενα παραπανω για καποιον που βρισκεται σε βρεφηκο σταδιο απο θεμα εμπειριας σε 2τροχο.
Επισεις να υπολογιζεις αλλαγη ιμαντα κινησης και μπιλιες περιπου καθε 30.000χλμ.
Ειναι ενα κοστος αρκετα πιο πανω απο μια παπια.
Ναι αλλα και παλι χαμηλοτερο απο το κοστος ενος 600 (οχι σκουτερ).
Και σε συγκριση με ενα busa ειναι πολυ φτηνοτερο.:p
egw_o_idios mode on
Busa 1999 nitro me 2500 kai katharises apo entero mexri moyxritsa
egw_o_idios mode off
Lioulios
01/10/2014, 15:27
Aν θες οικονομία δες τα μοντέλα της Συμ
Joyride 200
citycom 300
GTS 250
και αν σε παίρνει .. το GTS 300 που είναι και το καλύτερο .
Κοίτα χαρακτηριστικά τους και ψαξτο .
Το SH της HONDA ειναι το καλύτερο , αλλά τα απο πάνω υπερτερούν σαν εργαλεία (χωροι κτλ) .
τα παπια ειναι ασυναγωνιστα σε οικονομια
τα μεσαια σκουτερ σε συντηρηση επισκευες καταναλωση βλαβες ειναι πισω ακομα και απο μεσαιες μοτοσυκλετες τυπου xt transalp kle f650 κι ενα σωρο αλλες
το μονο που κανουν καλυτερα ειναι η προστασια απο νερα στα ποδια και η ευκολια λογω ελλειψης συμπλεκτη (αν και οποιος οδηγησε με συμπλεκτη 2-3 μερες δεν ξαναπαραπονεθηκε ποτε γι αυτον:D)
nikos_abel
01/10/2014, 16:27
Ναι αλλα και παλι χαμηλοτερο απο το κοστος ενος 600 (οχι σκουτερ).
Όχι απαραίτητα. Εμένα σε καμμία περίπτωση δεν είναι οικονομικερο από το CBF 600 π.χ. στη συντήρηση (ούτε στα καύσιμα υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά).
Bradipous
01/10/2014, 17:24
Όχι απαραίτητα. Εμένα σε καμμία περίπτωση δεν είναι οικονομικερο από το CBF 600 π.χ. στη συντήρηση (ούτε στα καύσιμα υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά).
Αναφερομαι στην κατηγορια των σκουτερ 250-350. Εννοειται πως θα ειναι καριβοτερα απο παπια στη συντηρηση, αφου τα παπια εχουν λιγο ακριβοτερη συντηρηση απο ποδηλατο. Αλλα οταν ενα σκουτερ παιζει στα 2 λιτρα χαμηλοτερη καταναλωση, μιση τιμη σε λασχτιχα, μιση ποσοτητα λαδιου, 1 κυλινδρος κλπ σε σχεση με ενα 2κυλινδρο (μην πω 4κυλινδρο που ξεφευγει) 600, τοτε ενας ιμαντας και ραουλα μια φορα στα 2-3 χρονια δε κανουν και τοσο μεγαλη διαφορα, που στο κατω κατω και η μηχανη θελει αλυσογραναζα.
patsavour
01/10/2014, 19:10
Αναφερομαι στην κατηγορια των σκουτερ 250-350. Εννοειται πως θα ειναι αΚριβοτερα απο παπια στη συντηρηση, αφου τα παπια εχουν λιγο ακριβοτερη συντηρηση απο ποδηλατο. Αλλα οταν ενα σκουτερ παιζει στα 2 λιτρα χαμηλοτερη καταναλωση, μιση τιμη σε λασχτιχα, μιση ποσοτητα λαδιου, 1 κυλινδρος κλπ σε σχεση με ενα 2κυλινδρο (μην πω 4κυλινδρο που ξεφευγει) 600, τοτε ενας ιμαντας και ραουλα μια φορα στα 2-3 χρονια δε κανουν και τοσο μεγαλη διαφορα, που στο κατω κατω και η μηχανη θελει αλυσογραναζα.
τα ειπες ολα
δεν μπορω να καταλαβω την σκουτεροφοβια μερικων και τον μυθο περι αυξημενων εξοδων σχετικα με μια μοτο.Η μηχανη 250-600 κυβικα θελει καθε 20-25 χιλ χλμ .αλυσιδογραναζα 100-200 ευρω με την τοποθετηση
Στα συγχρονα σκουτερ 250-400 cc καθε 24-40 χιλ χλμ θελεις ιμαντα απο 60-140 ευρω με τοποθετηση.Ομως ουτε λαδωνεις καθε 50 χλμ ουτε λαδωνεσαι κλπ.Στα σκουτερ θελεις 0,9 εως 2 λιτρα λαδι στις μοτο Θελεις τα διπλα.Στα λαστιχα τα διπλα λεφτα στα μπουζι τα διπλα εως τετραπλα.Που ειναι λοιπον η οικονομια?? Ασε το βρεξιμο και το λερωμα ,ασε οι χωροι ασε η προστασια απ το κρυο τον χειμωνα κλπ.
Θα μου πεις η μοτο εχει καλυτερο κρατημα στο δρομο.ΚΑΙ απαντω Για τον μεσο αναβατη που ειναι το 99 τοις εκατο η διαφορα ειναι αμελητεα σε κανονικες συνθηκες .Τωρα σε πεσιμο κλπ ισως ειναι πιο ακριβο το κοστος αλλα κανεις δεν αγοραζει μηχανη σκεφτομενος οτι θα πεσει.Για μενα που ειχα σκουτερ και εχω μηχανη πιστευω οτι ΣΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ το σκουτερ υπερτερει.ΤΕΛΟΣ
εγω επαθα σκουτεροφοβια μια φορα που επαθε γνωστος μου πισω λαστιχο κι επρεπε να λυθει το μισο μηχανακι για να το φτιαξει και δε μιλαω για τα πλαστικα:cry:
Τα sym μην τα φοβασαι απο θεμα μηχανης.Eτυχε να παρω το πρωτο μου sym super duke 125 γυρω στο 2000 και εχουμε στην οικογενεια κι αλλα οπως joyride 200.Το δικο μου το gts250i το πουλησα προπερσυ.Περαν της σωστης συντηρησης και της βενζινης δεν ζητησαν τιποτα.
Ειναι ενα ''κλικ'' πιο κατω σε ποιοτητα πλαστικων και κατασκευης απο yamaha,honda,piaggio αλλα αξιζει η διαφορα που γλιτωνεις απο την τιμη.
Οτι και να αποφασισεις μην κανεις το λαθος και παρεις σκουτερ με μικρο τροχο!!!!! (το ειπε και καποιος αλλος φιλος νομιζω παραπανω)
Με το gts καταλαβαινα και την παραμικρη λακκουβιτσα να με κοπαναει την ραχοκοκκαλια,ασε που ειναι μειον και στο φρεναρισαμα,στριψιμο κ.τ.λ.
Κι εγώ που τώρα έχω 3 1/2 χρόνια ένα SH300 με ABS έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Δε συγκρίνεται με παπί, σε ασφάλεια και επιδόσεις. Μόνο ουσιαστικό μείον η τιμή και οι μικροί αποθηκευτικοί χώροι. Μακροπρόθεσμα νομίζω η τιμή αγοράς αντισταθμίζεται με την αξιοπιστία και την υψηλότερη τιμή τυχόν μεταπώλησης.
Bob_o_mastoras
22/11/2014, 01:54
Να σας πω μια πολυ απλη λυση για τα πλαστικα μετα απο πτωση;;;;
ΔΕΝ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ!!! ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΜΕΝΑ!!!!! :faint:
Τι θα γινει δηλαδη;; Θα σε κοιταν με οικτο;;;
Δεν σπανε τοσο ευκολα και αν σπασουν υπαρχει και παλι φθηνη λυση και λεγεται ταϊραπ!
Αυτα σε περιπτωση που θες το σκουτερ για εργαλειο δεν σε πολυνοιαζει η εμφανιση.
Να σας πω μια πολυ απλη λυση για τα πλαστικα μετα απο πτωση;;;;
ΔΕΝ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ!!! ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΜΕΝΑ!!!!! :faint:
Τι θα γινει δηλαδη;; Θα σε κοιταν με οικτο;;;
Δεν σπανε τοσο ευκολα και αν σπασουν υπαρχει και παλι φθηνη λυση και λεγεται ταϊραπ!
Αυτα σε περιπτωση που θες το σκουτερ για εργαλειο δεν σε πολυνοιαζει η εμφανιση.
Αυτο μονο σε περιπτωση που εχεις παρει αποφαση οτι θα πεθανει μαζι σου.
Γιατι αν θες να αλλαζεις οχημα ανα μερικα χρονια απλα δεν παιζει σαν σεναριο.
Bob_o_mastoras
22/11/2014, 15:28
Γιατι ρε συ Τεο;; Αμα θελησεις να το πουλησεις τα αλλαζεις.
Ουτως ή αλλως απο την πτωση θα χασεις λεφτα, ειτε τα δωσεις ειτε οχι, καποια στιγμη.