View Full Version : Γιατι υπαρχει το καθεστος αμα εισαι συνεργειο σου κανω εκπτωση αν δες οτι λεει....
Εχω χαλασει πανω απο 7000 ευρω σε ανταλακτικα στην Honda μεσα σε μια 10ετια, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν δινει
ποτε εκπτωση στον ιδιωτη ο μεταπωλητης,αλλα στο συνεργειο δινει παντα και παλια τους εδινε και επι πιστωση....για πολλα ευρω.
Τα συνεργεια εχουν την αμοιβη εργασιων τους, και εχουν και κερδος απο τα ανταλακτικα.
Αν ομως εσυ σαν ιδιωτης το φτιαχνεις μονος εκπτωση μηδεν.
Δηλαδη αντιπροσωπε στο συνεργειο δινεις και στον ιδιωτη οχι?
MG-KTiNoS
02/10/2014, 18:21
Και τα συνεργεία @@ έκπτωση έχουν (πολύ μικρή)
και είναι και ντούκου.
Το ποσοστο εκπτωσης ποικιλει αναλογα με τον ογκο πωλησεων του εκαστοτε συνεργειου.
AristidisZ
02/10/2014, 18:42
με αυτή την λογική και εγώ έχω δώσει πάνω από 15000 ευρώ σε τσιγάρα τα τελευταία 10 χρόνια, ο Παπαστράτος γιατί να μη μου κάνει έκπτωση ;
lykourgi
02/10/2014, 18:46
Anco, γνωρίζεις τη διαφορά χονδρικής και λιανικής;
Τα 7000€ που έχεις δώσει σε δέκα χρόνια, είναι ψίχουλα για μία αντιπροσωπεία ή κάποιον χονδρέμπορο ανταλλακτικών.
Σοβαρά σου τα γράφω, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης. :)
δηλαδη ποση εκπτωση δινει σε ενα συνεργειο? κατω του 10%?
catmaster
02/10/2014, 20:25
Εχω χαλασει πανω απο 7000 ευρω σε ανταλακτικα στην Honda μεσα σε μια 10ετια, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν δινει
ποτε εκπτωση στον ιδιωτη ο μεταπωλητης,αλλα στο συνεργειο δινει παντα και παλια τους εδινε και επι πιστωση....για πολλα ευρω.
Τα συνεργεια εχουν την αμοιβη εργασιων τους, και εχουν και κερδος απο τα ανταλακτικα.
Αν ομως εσυ σαν ιδιωτης το φτιαχνεις μονος εκπτωση μηδεν.
Δηλαδη αντιπροσωπε στο συνεργειο δινεις και στον ιδιωτη οχι?
άμα έρθω εγώ και σου ζητήσω κάσα για να μπω μέσα και απαιτήσω τη χοντρική που αγοράζεις δεν θα μανουριάσεις ;; :lol:
(μην παραμυθιάζεσαι με την χοντρική είναι πολύ μικρές οι εκπτώσεις και έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα τα τελευταία χρόνια )
λιγότερη είναι η εκπτωση αν δεν είσαι εξουσιοδοτημένος ...
τώρα εαν είσαι στο υποδίκτυο μεγάλης εταιρίας και ανάλογα με την κλάση (Α τάξης Β σαν τους λογιστές ενα πράγμα :lol: ) αλλάζει το θέμα ... στόχος τζίρου λέγεται το παιχνίδι ...
Υπαρχει και το άλλο,να αγοράζεις με την εκπτωση του συνεργείου:D
Pan (dvs)
02/10/2014, 21:59
Σε πολλα ανταλλακτικα το ενα αλλο ενα,αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
devil's animal
02/10/2014, 22:57
εγω οποτε παω στην αντιπροσωπεια της suzuki μου κανει τρελες εκπτωσεις...της ταξεως του 25%...και δεν κανω πλακα...ψωνιζω πιο φτηνα ακομα και απ'το νετ...
εχω πιασει 2-3 φορες κουβεντα με τα παιδια εκει στο συνεργειο περι μοτοσυκλετων και εχουμε αλληλοσυμπαθηθει..:lol:
βεβαια μην φανταστειτε οτι παιρνω τιποτα τρελα πραγματα...
κατι φιλτρα λαδιου...φιλτρα αερα..καμια βιδα που θελω ν'αλλαξω αμα δεν μ'αρεσει το πατημα της και εχει ψιλοφαγωθει απο τις κατσαβιδιες...τετοιες παπαριτσες...
απο την αλλη...
οταν εφτιαχνα το xr και ημουν καθε 2η βδομαδα στον Σαρακακη (οταν ηταν στην Λ.Αθηνων) για καθε ειδους κοκοκοψαρο...ΠΟΤΕ δεν μου ειχαν κανει εκπτωση στο παραμικρο...
και συνεχως ζηταγαν και τον αριθμο πλαισιου για το ανταλλακτικο λες και ειχε πολλα μοντελα και χρονιες το 650R...πραγμα που στην suzuki δεν εχει συμβει ποτε...gsxr 1000 k9 λεω και μολις τους πω τι θελω, το καταλαβαινουν αμεσως...
παιζει ρολο η πολιτικη της εταιρειας αλλα και οι ανθρωποι που δουλευουν εκει...
:wave2::wave2:
Το χτίσιμο της πελατείας είναι σοβαρή υπόθεση και κυρίως τέχνη.
Έχοντας γυρίσει αρκετά συνεργεία, προσωπικά όσο και για φίλους, έχω δει διάφορα: από συμπεριφορές για μπινελίκια, δημοσίους υπαλλήλους, άσχετους, επικίνδυνους μέχρι Μαστόρια.
Πριν κάποιο καιρό, έχοντας κάνει σέρβις, ανακαλύπτω από το manual ότι ο μάστορας έχει κάνει τα μισά. Μαλακία δικιά μου αλλά κυρίως του "μάστορα" που δεν ασχολήθηκε καν (ένεκα "φιλικής" my ass εμπιστοσύνης)
Με νεύρα τσιτωμένα, ανοίγω internet και ακού πολύ καλά λόγια για τον Χ που είναι στου διαόλου τη μάνα.
Πηγαίνω άγνωστος, με υποδέχεται, ευγενικός, στον πληθυντικό, ο χώρος οργανωμένος, καθαρός, τα μαστόρια να δουλεύουν με κλειστά μάτια, τα εργαλεία τους ταχτοποιημένα...Καθώς περίμενα σε 15' με το ρολόι είχαν λύσει κυριολεκτικά ένα ολόκληρο tdm και δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο εύκολο το έκαναν να δείχνει. Σαν κουρδισμένοι...
"Κυρ τέτοιε μου, έτσι και έτσι με το σέρβις..." Πριν να πω δεύτερη κουβέντα, φέρνει εργαλεία, ανταλλακτικά, λύνει, φτιάχνει, βάζει αναλώσιμα (κάτι ψιλά που ήθελε), καθαρίζει προσεκτικά (...), τσεκάρει ό,τι μπορούσε με τα χέρια και τα μάτια και μου λέει: "φύγε, είσαι οκ, άλλη φορά"...Μα χριστιανέ μου τι οκ, εδώ έκανες δουλίτσα.."Να σου πω δώσε 8 ευρώ (γιατί τόσο ήταν το αναλώσιμο) είναι ντροπή, θα τα βρούμε την επόμενη.." Και τα βρήκαμε την επόμενη και τη μεθεπόμενη... Σωστές δουλειές, τίμιες εξηγήσεις, νοιάξιμο για τον άνθρωπο που σου εμπιστεύεται το μηχανάκι σου, φροντίδα για το χώρο, αυτά θέλουμε γαμώτο, γιατί το κάνουν τόσο δύσκολο...
KAWAMANRIDER
03/10/2014, 14:32
Το χτίσιμο της πελατείας είναι σοβαρή υπόθεση και κυρίως τέχνη.
Έχοντας γυρίσει αρκετά συνεργεία, προσωπικά όσο και για φίλους, έχω δει διάφορα: από συμπεριφορές για μπινελίκια, δημοσίους υπαλλήλους, άσχετους, επικίνδυνους μέχρι Μαστόρια.
Πριν κάποιο καιρό, έχοντας κάνει σέρβις, ανακαλύπτω από το manual ότι ο μάστορας έχει κάνει τα μισά. Μαλακία δικιά μου αλλά κυρίως του "μάστορα" που δεν ασχολήθηκε καν (ένεκα "φιλικής" my ass εμπιστοσύνης)
Με νεύρα τσιτωμένα, ανοίγω internet και ακού πολύ καλά λόγια για τον Χ που είναι στου διαόλου τη μάνα.
Πηγαίνω άγνωστος, με υποδέχεται, ευγενικός, στον πληθυντικό, ο χώρος οργανωμένος, καθαρός, τα μαστόρια να δουλεύουν με κλειστά μάτια, τα εργαλεία τους ταχτοποιημένα...Καθώς περίμενα σε 15' με το ρολόι είχαν λύσει κυριολεκτικά ένα ολόκληρο tdm και δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο εύκολο το έκαναν να δείχνει. Σαν κουρδισμένοι...
"Κυρ τέτοιε μου, έτσι και έτσι με το σέρβις..." Πριν να πω δεύτερη κουβέντα, φέρνει εργαλεία, ανταλλακτικά, λύνει, φτιάχνει, βάζει αναλώσιμα (κάτι ψιλά που ήθελε), καθαρίζει προσεκτικά (...), τσεκάρει ό,τι μπορούσε με τα χέρια και τα μάτια και μου λέει: "φύγε, είσαι οκ, άλλη φορά"...Μα χριστιανέ μου τι οκ, εδώ έκανες δουλίτσα.."Να σου πω δώσε 8 ευρώ (γιατί τόσο ήταν το αναλώσιμο) είναι ντροπή, θα τα βρούμε την επόμενη.." Και τα βρήκαμε την επόμενη και τη μεθεπόμενη... Σωστές δουλειές, τίμιες εξηγήσεις, νοιάξιμο για τον άνθρωπο που σου εμπιστεύεται το μηχανάκι σου, φροντίδα για το χώρο, αυτά θέλουμε γαμώτο, γιατί το κάνουν τόσο δύσκολο...
οπως εσυ θα το εκτιμησεις και θα ξαναπας και θα αφησεις μπουρμπουαρ ή θα κερασεις και τιποτα θα στειλεις και γνωστους κτλ υπαρχουν και οι πελατες μ@λακες δεν θα εκτιμησουν τιποτα θα του πρηξουν τα @ρχιδια , θα θελουν να κανουν δουλεια τσαμπα και στο τελος θα τον βριζουν ,
δεν δικαιολογω τους απαραδεκτους αντιπροσωπους και συνεργεια , αλλα υπηρχαν και σωστοι επαγγελματιες στον χωρο που με αυτα που επαθαν απο πελατες αλλαξαν και αυτοι ροτα τουλαχιστον στο οικονομικο ,
παντως μεχρι τωρα τοσα χρονια - εκτος ενος κατσαπλια - εχω πεσει σε καλους επεαγγελματιες και εκπτωση κανουν και σωστοι ειναι και λεμε και καμμια κουβεντα
άμα έρθω εγώ και σου ζητήσω κάσα για να μπω μέσα και απαιτήσω τη χοντρική που αγοράζεις δεν θα μανουριάσεις ;; :lol:
(μην παραμυθιάζεσαι με την χοντρική είναι πολύ μικρές οι εκπτώσεις και έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα τα τελευταία χρόνια )
λιγότερη είναι η εκπτωση αν δεν είσαι εξουσιοδοτημένος ...
τώρα εαν είσαι στο υποδίκτυο μεγάλης εταιρίας και ανάλογα με την κλάση (Α τάξης Β σαν τους λογιστές ενα πράγμα :lol: ) αλλάζει το θέμα ... στόχος τζίρου λέγεται το παιχνίδι ...
ε δεν εχει και τιποτα αλλο να εμπορευτω,και εκει πωληση μεχρι το 2πλο της αγορας σου λεει η εφορια.
+ την αμοιβη μου που μπορει να ειναι οτι θελω.
οπως εσυ θα το εκτιμησεις και θα ξαναπας και θα αφησεις μπουρμπουαρ ή θα κερασεις και τιποτα θα στειλεις και γνωστους κτλ υπαρχουν και οι πελατες μ@λακες δεν θα εκτιμησουν τιποτα θα του πρηξουν τα @ρχιδια , θα θελουν να κανουν δουλεια τσαμπα και στο τελος θα τον βριζουν ,
δεν δικαιολογω τους απαραδεκτους αντιπροσωπους και συνεργεια , αλλα υπηρχαν και σωστοι επαγγελματιες στον χωρο που με αυτα που επαθαν απο πελατες αλλαξαν και αυτοι ροτα τουλαχιστον στο οικονομικο ,
παντως μεχρι τωρα τοσα χρονια - εκτος ενος κατσαπλια - εχω πεσει σε καλους επεαγγελματιες και εκπτωση κανουν και σωστοι ειναι και λεμε και καμμια κουβεντα
Ο κακός πελάτης, αυτός που τα θέλει τσάμπα, έχει ύφος, είναι παντογνώστης και έχει μόνο δικαιώματα και γλώσσα (και γενικά όποιος σκέφτεται σαν πελάτης...) να παίρνει πούλο με συνοπτικές και να πηγαίνει εκεί που του αρμόζει...εννοείται αυτό...
Απλά κατά τη γνώμη μου, η πρώτη προσέγγιση σε έναν άνθρωπο, είτε για δουλειά είτε για γνωριμία, πρέπει να του αποδίδει ένα στοιχειώδη σεβασμό και μια καλοπιστία. Αν αυτός αρχίσει το γνωστό γαμάτο ύφος που έχουν όλα τα μηδενικά στις μέρες μας, να τρώει δούλεμα, να του τρώνε φράγκα ή να φεύγει απ τον καλό μάστορα..Μαζί σου όσο δεν πάει
Εκεί βέβαια κατά τη γνώμη μου που εκτιμάς τον κάθε είδους καλό μάστορα, δεν είναι στις δύσκολες προφανείς επισκευές/ανάγκες, αλλά στις μικρές αυτές κινήσεις που σου δείχνει ότι δε σε βλέπει σαν πορτοφόλι, αλλά προσπαθεί να δώσει το κατιτίς παραπάνω...Αυτά προσωπικά εμένα με σκλαβώνουν και σε αυτόν έρχεται συστημένη δουλειά...εννοείται...
Ένα καλό έχει αυτή η γαμωεποχή, εκτιμάς ξανά την ουσία
ειμαστε λιγο off topic.
Πιασαμε τους μαστορες στο topic, και ειμαστε σε θεμα με την πολιτικη πωλησης ανταλακτικα σε ιδιωτη, και γιατι δεν περνει την ιδια εκπτωση με το συνεργειο.
+ οτι κανενα εξουσιοδωτιμενο ποτε μα ποτε δεν μου ανοιξε καρτελα απο τις αγορες ανταλακτικων, ολοι κοβουν 0 αφμ και ιδιωτης.
Μερικοι π.χ Λαμπριανιδης που τα εχουμε πει πολλες φορες, οταν πηγαινουν τα συνεργεια τους δινει τιμη οτι λεει, και οταν απαντανε εγω τι θα βγαλω, λεει εχω κοψει τον μεσαζοντα και πουλαω το
ιδιο σε ολους.
Ασχετα που γουσταρει πολλες φορες και κανει εκπτωση απο το κερδος του ο Μιχαλης και τα δινει ακομα ποιο φτηνα.
theofilos888
03/10/2014, 18:57
Θεωρεις πως θα ηταν σωστο να υπαρχει ενιαια τιμολογιακη πολιτικη για τα ανταλλακτικα; Να ψωνιζει το συνεργειο οσο και εσυ;
ειναι απλο
το συνεργειο το θελει για πελατη ενω ο ιδιωτης δεν τον ενδιαφερει
ο ιδιωτης ψωνιζει τοσο σπανια και τοσο λιγους κωδικους σε σχεση με το συνεργειο που καποιες φορες δεν αξιζει ουτε τον υπαλληλο που απασχολει
πχ μπαινω εγω μεσα και παιρνω 2 λτ λαδι δυο φορες το χρονο για το μηχανακι μου και μπαινει και ενα μεσο συνεργειο και παιρνει 10 κουτες το μηνα
γιατι να ασχοληθει μαζι μου και να φοβηθει μη με χασει;:lol:
tzimidis
03/10/2014, 20:28
Kserete, yparxei kai to legomeno "epixeirimatiko kerdos".
Mexri kai to KKE to exei apodextei
stefanos
04/10/2014, 00:35
Οι εξουσιοδοτημένοι πουλάνε και ανταλλακτικό δεν είναι μόνο συνεργεία.
Χωρίς έκπτωση θα πουλάνε ακριβότερα ανταλλακτικά από την αντιπροσωπία
ή θα στοκάρουν και θα πουλάνε χωρίς κέρδος με την ελπίδα ότι θα πάς κάποτε για σέρβις?
Για την λιανική οι τιμές σε όλο το δίκτυο πρέπει να είναι ίδιες.
Από την άλλη αν ο κεντρικός αντιπρόσωπος αρχίσει να κάνει εκπτώσεις στην λιανική και παίρνει πελάτες από το δίκτυό του δεν είναι φυσικό να μείνει σε λίγο καιρό χωρίς συνεργάτες?
την λεξη τελικος καταναλωτης την ξερεται;
δεν υπαρχη λογος υπαρξης τιμοκαταλογου λιανικης με την λογικη αυτη
ολοι θελουν εκπωση σε καπιιο αγαθο αλλα δεν γινεται αυτο .
αν το αφεντικο σου κανει εκπωσεις στον τελικο πελατη και δεν κερδιζει αυτα που πρεπει
θα σου κοψη το μισθο σου πραγμα που δεν θες....:) εκτος αν εισαι δημοσιος και εχεις μαθει αλλιως.....
χωρις να παρεξηγηθω και δεν θελω αντιπαραθεση με κανεναν
stefanos
04/10/2014, 20:10
την λεξη τελικος καταναλωτης την ξερεται;
δεν υπαρχη λογος υπαρξης τιμοκαταλογου λιανικης με την λογικη αυτη
ολοι θελουν εκπωση σε καπιιο αγαθο αλλα δεν γινεται αυτο .
αν το αφεντικο σου κανει εκπωσεις στον τελικο πελατη και δεν κερδιζει αυτα που πρεπει
θα σου κοψη το μισθο σου πραγμα που δεν θες....:) εκτος αν εισαι δημοσιος και εχεις μαθει αλλιως.....
χωρις να παρεξηγηθω και δεν θελω αντιπαραθεση με κανεναν
Την περίπτωση να κόψει το αφεντικό σου λίγο τον μισθό του...?
το αφεντικο δεν εχει μισθο εχει κερδος και σκοπος του ειναι να το μεγιστοποιησει
η εκπτωση στον πελατη τα λειτουργικα εξοδα και ο μισθος του προσωπικου ειναι απλα αναγκαια κακα
Pan (dvs)
04/10/2014, 23:08
Οι Ελληνες απο τη στιγμη που καταλαβαν τον εαυτο τους,πριν καν περπατησουνε,αρχισαν να κανουν εμποριο.
Οι νομοι του εμποριου,απο τοτε μεχρι σημερα,ειναι οι ιδιοι.Οποιος θελει να σκεφτει,βρισκει απαντησεις.
Δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινουνε καποιοι.
stefanos
05/10/2014, 00:30
η εκπτωση στον πελατη τα λειτουργικα εξοδα και ο μισθος του προσωπικου ειναι απλα αναγκαια κακα
Οχι ,είναι εργαλεία του για να μεγιστοποιήσει το κέρδος του.