View Full Version : Triumph Tiger 800 Θέμα με ταχύτητες
Γεια χαρά σε όλους,
Έχω ένα θεματάκι με τις ταχύτητες στο tiger. Πολλές φορές ενώ ας πούμε κατεβάζω για να σταματήσω, κολλάει στην 3η ταχύτητα και για να κατέβει σε 2α και σε 1η πρέπει να παίξω λίγο με τον συμπλέκτη και καλά ότι πάω να προχωρήσω για να ξεκολλήσει και τελικά να κατεβάσει. Πήγα στο Σάκη και μου είπε ότι είναι ένα μικρό εξάρτημα και ότι το κόστος είναι 30-40 ευρώ (ενώ το εξάρτημα κοστίζει 2-3 ευρώ μόνο).
Το έχει πάθει κανείς σας αυτό; Μπορώ να το αλλάξω μόνος μου αν ξέρω που πρέπει να μπει τι;
Επίσης ένα άλλο είναι ότι πολλές φορές η ένδειξη των ταχυτήτων αναγράφεται λάθος στην οθόνη. Ο Σάκης μου είπε ότι απλά πρέπει να καθαριστεί η ροδέλα που είναι υπεύθυνη για αυτή την ένδειξη και ότι δεν είναι τπτ.
Τι λέτε;
amyroukai
04/10/2014, 15:23
Μας κάλυψε ο Σάκης.
Καλά, τόσο εύθραυστα είναι τα τιγκερ;
Δε νομίζω να είναι εύθραυστο, έχει 23000χλμ και απλά ίσως να ήταν ελαττωματικό το συγκεκριμένο εξάρτημα (ή ίσως φταίω εγώ; ). Οι μηχανές που χαλάνε, αυτές είναι εύθραυστες :)
Cpt. Haddock
04/10/2014, 19:46
Τι λέτε;
Λεμε ο,τι πει ο Σακης.
ΛΑδια εχουμε αλλαξει?
iliasfyntanidis
04/10/2014, 19:48
Προφανώς εννοεί ο Σάκης το ελατήριο επαναφοράς του λεβιέ.
Ναι έχω αλλάξει λάδια στο service κανονικά στην ώρα τους.
Κι εγώ απ'ότι κατάλαβα εννοεί ένα ελατήριο στις ταχύτητες το οποίο όπως είπε "καμιά φορά δεν πιάνει και όσο περνάει ο καιρός θα πιάνει και λιγότερο".
Τελικά ποιος είναι αυτός ο Σάκης και δεν τον ξέρω εγώ???
Μήπως ο γνωστός ???
324194
amyroukai
05/10/2014, 10:12
Όχι ρε. Ο τρελός επιστημονας της ουμφ στο πολύγωνο. Μη εξουσιοδοτημενος, αλλά πολλοί τον θεωρούν τον μικρό θεουλη του σέρβις.
Spyrious
05/10/2014, 10:38
Για το ελατήριο έχει βγει ανάκληση.Ρωτήστε στην αντιπροσωπία το αλλάζουν δωρεάν.
ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ ΚΑΙ...............
Μπλέκετε..........
akispoulis
05/10/2014, 11:03
κριμα .... λυπαμε πολυ για τα tiger 800. και εγω αγανακτισα, μεχρι που σχεδων το χαρισα...
Όχι ρε. Ο τρελός επιστημονας της ουμφ στο πολύγωνο. Μη εξουσιοδοτημενος, αλλά πολλοί τον θεωρούν τον μικρό θεουλη του σέρβις.
thnx dude !!
notakos600
05/10/2014, 19:39
40 ευρώ λείπουν του Σάκη λέει;.
harris_x
05/10/2014, 20:44
40 ευρώ λείπουν του Σάκη λέει;.
Δεν είναι τέτοιος τύπος ο Σάκης.
Είναι πρώην εξουσιοδοτημένο που από τεχνογνωσία, χρεώσεις κλπ, τα πάει πολύ καλά!
Εκεί πήγαινα όταν είχα το daytona και εκεί θα πηγαίνω και το επόμενο.
ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΡΗ.............
Εύτυχώς πού έσβησες τίς σαχλαμάρες καί άφησες τά ΣΟΒΑΡΑ σχόλια,
μή χαλάμε καί τό θρέντ.......
:a44:
Η μηχανή είναι του 2011 οπότε λογικά το θέμα ανάκλησης δεν παίζει, ή παίζει;
Επίσης, δε νομίζω να του λείπουν 40 ευρώ του Σάκη. Γίνονται αυτά τα πράγματα, ορισμένα εξαρτήματα χαλάνε. Αυτή είναι η άποψη μου τουλάχιστον.
Δεν νομίζω οτι παίζει προβλημα με ελατήριο ούτε χρειάζεται κάποιο επιπλέον εξάρτημα.
Εχω κι εγώ το 800 και μου το έκανε συχνά αυτό το πρόβλημα ειδικά σε γρήγορα κατεβάσματα πριν το σταμάτημα.
Αυτό που φταίει είναι οτι πρέπει αφού πατήσεις το λεβιέ για να κατεβάσει μία ταχύτητα πρέπει να τον αφήσεις τελείως ελεύθερο πριν τον ξαναπατήσεις για να μπορέσει να ξανακουμπώσει η καατάνια του.
Τάδε έφη Πάνος (Triumph Θεσσαλονίκης). Το πρόσεξα και το εφάρμοσα και δεν ξαναέχασα αλλαγή.
2 περιπτωσεις, τις εχω παθει και τις δυο:
1) Αν δειχνει η ενδειξη λαθος ταχυτητα, πας για σενσορα.
2)Αν σου κολλησει σε καποια ταχυτητα και ο λεβιες ειναι σα μαραμενο.....ξερεις....η εχει σπασει ενα πιρακι στον αξονα των ταχυτητων,
η εσπασε το ελατηριο. Αξονας 150 ευρω, ελατηριο 4 ευρω. Και στις 2 περιπτωσεις σε αντιπροσωπεια θα σε εξυπηρετησουν με "καλη" τιμη, στον Σακη το ιδιο απο οτι εχω ακουσει.
Αν δεν συμβαινει τιποτε απο αυτα, ο,τι ειπε ο vkats!