PDA

View Full Version : ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΑΝ ΉΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ

SHOOTER045
10/10/2014, 19:58
Όπως λέει ο τίτλος
Και εξηγούμαι
Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα μαγνητικης πού έκανα το πρωί
Κάτι κυλες έχω χαμηλά,κατι για αφυδάτωση είπε κλπ
Πιθανόν από ζορισμα παλιά
Πεσίματα
Μη άσκηση κλπ
Παλιά ζόρια, από 12 χρονων φορτονομουν κοφινια με καπνά στην πλάτη, για να τα πάω στην καρότσα τού τρακτέρ - όσοι ασχοληθηκατε με Γεωργία θα γνωρίζεται + τα ζόρια στην στρατιωτική μού θητεία ( τελικά μεγααααλο ζόρι ο μπερες )
Χτυπήματα? Ναι από τούμπες στα βουνά κυρίως
Μη άσκηση και καθιστική ζωή.Ναι τα τελευταία χρόνια πολύ καθισιό με την ενοια ότι οι οποίες εργασίες ( χωράφια κλπ) δεν είναι άσκηση
Και έρχεται η κυρά και λέει
< μέχρι πού θα πας? Δεν φτάνει τόσα χρόνια? Σε έχω μαζέψει από βουνά,δρομους,νοσοκομεια,δεν κουράστηκες? ( όχι )
Άσε κανέναν άλλο,με μαθηματική ακρίβεια θα μπεις μια μέρα χειρουργείο >
Η οδήγηση Μοτο ( απ ότι είπε ο ορθοπαιδικος)δεν επιβαρύνει, γιατί σφίγγεις πόδια, χέρια κλπ
Μια πτώση ναι

theofilos888
10/10/2014, 20:04
Προχωρα άφοβα και μην πέφτεις.

spyrakos35
10/10/2014, 20:08
μην απαντάτε ρε γιατί θα μπει μετά ο Τρούπης και θα σας ακυρώσει όλους.... μία φορά την πάτησα, δεν την ξαναπατάω...

:D

MG-KTiNoS
10/10/2014, 20:11
ΠΙΣΙΝΑ

:cool:

SHOOTER045
10/10/2014, 20:13
η
μην απαντάτε ρε γιατί θα μπει μετά ο Τρούπης και θα σας ακυρώσει όλους.... μία φορά την πάτησα, δεν την ξαναπατάω...

???

amyroukai
10/10/2014, 20:14
Πες στο Σοφάκι, το κλογκς όχι στη μέση, στον κώλο που έχει ψαχνό και είσαι μιά χαρά.

Πόσο χρονώ είσαι ρε Μήτσε και έχεις σαραβαλιάσει έτσι που να πάρει και να σηκώσει;

spyrakos35
10/10/2014, 20:19
Πόσο χρονώ είσαι ρε Μήτσε και έχεις σαραβαλιάσει έτσι που να πάρει και να σηκώσει;

είπε ο "γελώ και λιποθυμώ"...

:lol:

iliasfyntanidis
10/10/2014, 20:22
Μία πτώση μπορεί κάποιον που δεν έχει πρόβλημα υγείας να τον στείλει.....είτε να του φορτώσει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.
Οπότε όλοι είμαστε σε αυτήν την κατηγορία που περιγράφεις λίγο ή πολύ.Στην πρώτη την μακάβρια σίγουρα είμαστε περισσότεροι.
Μην το σκέφτεσαι έτσι λοιπόν,βάζοντας δίλημμα ότι είναι η τελευταία σου ευκαιρία παίζοντας ρώσικη ρουλέτα με την τύχη σου.
Δεν καβαλάω με το σκεπτικό αυτό.
Θα μπορούσα να πω και εγώ ότι δεν θα οδηγάω γιατί έχω οικογένεια.Θα παίρνω το αμάξι.
Συμβουλέψου έναν γιατρό για την μέση.Τα άλλα είναι ψυχολογικά που όλοι κουβαλάμε απλά δεν μιλάμε για αυτά.
Καβάλα μέχρι να βαρεθείς.

virus
10/10/2014, 20:28
εγω ξερω ενα πραγμα. οσο ασχολεισε με κατι (οτιδηποτε κι αν ειναι αυτο) τοσο το σωμα ειναι δραστηριο και αντεχει. η καταρευση ερχεται οταν παραιτηθεις απο ολα.

εγω προσωπικα θα συνεχιζα. οσο αντεξω.

και το θρεντ που σηκωσες ειναι ολιγον ακυρο επειδη θα επηρεαστεις και δεν θα παρεις σωστη αποφαση.

:beer::beer:

Black Mamba
10/10/2014, 20:35
ΠΙΣΙΝΑ

:cool:

+690 στη πισινα!

Ειχα και εγω μια γαμωκηλη στην μεση και με βοηθησε παρα πολυ οπως επισης
και να χασεις κανα κιλακι (αν εισαι μπαμπατσικος, ναι?):D

Κατ' αλλα, μην πεφτεις, λεμε...:wave2:

teogtp
10/10/2014, 20:49
Όπως λέει ο τίτλος
Και εξηγούμαι
Πεσίματα
Μη άσκηση κλπ
Παλιά ζόρια, από 12 χρονων φορτονομουν κοφινια με καπνά στην πλάτη, για να τα πάω στην καρότσα τού τρακτέρ - όσοι ασχοληθηκατε με Γεωργία θα γνωρίζεται + τα ζόρια στην στρατιωτική μού θητεία ( τελικά μεγααααλο ζόρι ο μπερες )
Μη άσκηση και καθιστική ζωή.Ναι τα τελευταία χρόνια πολύ καθισιό με την ενοια ότι οι οποίες εργασίες ( χωράφια κλπ) δεν είναι άσκηση
< μέχρι πού θα πας? Δεν φτάνει τόσα χρόνια? Σε έχω μαζέψει από βουνά,δρομους,νοσοκομεια,δεν κουράστηκες? ( όχι )
Η οδήγηση Μοτο ( απ ότι είπε ο ορθοπαιδικος)δεν επιβαρύνει, γιατί σφίγγεις πόδια, χέρια κλπ
Μια πτώση ναι
Ερωτηση πρωτη........
Πια ειναι αυτη η Γεωργια που σε ξεκανε ρε συ;
:tooth:

εγω ξερω ενα πραγμα. οσο ασχολεισε με κατι (οτιδηποτε κι αν ειναι αυτο) τοσο το σωμα ειναι δραστηριο και αντεχει. η καταρευση ερχεται οταν παραιτηθεις απο ολα.

εγω προσωπικα θα συνεχιζα. οσο αντεξω.

και το θρεντ που σηκωσες ειναι ολιγον ακυρο επειδη θα επηρεαστεις και δεν θα παρεις σωστη αποφαση.

:beer::beer:

+1340....στον αποπανω.
Ηρεμησε,πιες ενα τσιπουρακι και τα ξαναλεμε.
:beer:

KAWAMANRIDER
10/10/2014, 20:59
+ στην πισινα , διαιτα αν εχεις κιλα και γυμναστικη , να δυναμωσεις τετρακεφαλο κτλ , η γυναικα βεβαια δικιο εχει απο την πλευρα της , αλλα αν τις ακουγαμε τωρα θα γραφαμε σε φορουμ για σεμεδακια

PetranGR
10/10/2014, 21:18
ο γιατρός ήταν κομπογιανίτης...

Μια χαρά είσαι φίτ ,και κοιλίτσα δεν είδα...

Άσε που με τόσο τρέξιμο που ρίχνεις με τα παιδιά,σιγά μην πάθεις εσύ τίποτα,μάλλον ο γιατρός δεν έχει παιδιά...

virus
10/10/2014, 21:49
η γυναικα βεβαια δικιο εχει απο την πλευρα της , αλλα αν τις ακουγαμε τωρα θα γραφαμε σε φορουμ για σεμεδακια

κατι τετοιο δηλαδης; :lol:

324616

SHOOTER045
10/10/2014, 21:50
Ρε τεο είπαμε το γαμω touch pal
Κιλακια έχω πάρει λίγα για την ακρίβεια είμαι 82 πού δεν τα είχα περάσει ποτέ
Ηλικιακά κλείνω τα 40 σε λίγες μέρες
Το ανέφερα ποιο πάνω, ότι ούτε η ενασχόληση με τα μικρά μού, ούτε άλλες δραστηριότητες, είναι γυμναστική
Πισίνα έχω στα 12 χλμ ζεστη ιαματική, αλλά μόλις πριν 4 μέρες στάθηκα όρθιος, και επειδή και η κυρα δούλευε δεν μπόρεσα να πάω
Το τι μού είπε ο γιατρός το έβαλα ποίο πάνω
Αν και πού σαι τεο δεν πίνω αλκοόλ εδώ και δύο εβδομάδες

Dbnn
10/10/2014, 21:55
Γερασες καημενε. Αστα τα σαπια!!

tzimidis
10/10/2014, 22:26
και αν δεν έχεις πισίνα εύκαιρη,
παίρνεις μια από αυτές τις μεγααααλες μπάλες γυμναστικής και κάνεις 10 λεπτά ημερησίως απαλές ασκησούλες.
Εγώ έτσι γλίτωσα το χειρουργείο.

SHOOTER045
10/10/2014, 22:43
Βασικά
Ψάχνω γνώμες από ομοιοπαθεις κυρίως
Όπως ο tzimidis
Δηλαδή τι μπορώ να κάνω να την παλέψω

vaska
10/10/2014, 22:43
Φίλε μην ξαναχρησιμοποιήσεις την τσουτσού σου παρά μόνο για κατούρημα, το πρώτο που πρέπει να κάνεις.
Μην ξανα καβαλήσεις μοτοσακό παρά μόνο αυτοκίνητο, μην ξανα πιείς και μην ξανα καπνίσεις, νωρίς για ύπνο το βράδυ (άσε τις μεταμεσονύκτιες τσόντες δεν είναι για σένα). Ποτέ ξανά βουνό με το μηχανάκι και όλα κομπλέ.

Να σωθείς και να σου περάσουν όλα, μπααα δεν παίζει, αλλά θα σου φανούν οι μήνες αιωνιότητα και μια χαρά παππούδι θα είσαι, καβαλάς και την παππουδιέρα όλα κομπλέ.

:a024:

tzimidis
10/10/2014, 23:13
κοίτα , εγώ μετά από έντονους πόνους πήγα για μαγνητική (ΔΕΝ ξαναμπαίνω εκεί μέσα , που να μου τάξεις το Τζόκερ) βρέθηκα με δισκοκήλες σε μερικούς σπόνδυλους χαμηλά, ζημιά στην Ιππουρίδα και διάφορα άλλα όμορφα.

Πρώτη γνώμη : μόνο με χειρουργείο θα γιάνεις.
Δεύτερη γνώμη :Κόφτο μηχανάκι και έλα να σε χειρουργήσω.
Τρίτη γνώμη :Χάσε 40 κιλά (150 ήμανε ) και πάμε για χειρουργείο

Για να μην τα πολυλογώ, επικοινώνησα και με 2 φίλους γιατρούς στο εξωτερικό και τους έστειλα με mail τη μαγνητική και τις διαγνώσεις , και ακόμα γελάνε..........................

Και οι δύο (αμφότεροι έλληνες , Γερμανία ο ένας και Αυστραλία ο έτερος) μου συνέστησαν σαφώς δίαιτα , και ασκήσεις με τη μπάλα γυμναστικής για ενδυνάμωση ραχιαίων-κοιλιακών . το χειρουργείο είναι η έσχατη των εσχάτων λύση (και όχι η πρώτη που προτείνεται εδώ).

Με τη φυσικοθεραπεία μπορεί να μην εξαφανιστούν οι κήλες στο 100% , αλλά οι πόνοι και τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν, αναίμακτα , ανώδυνα και ανέξοδα (κόστος μπάλας 10-15 € + μερικά παυσίπονα 5-10 €).
Ισως στο μέλλον να χρειαστώ τελικά το μαχαἰρι , αλλά 5 χρόνια τώρα είμαι περδίκι, 41 χρονώ παίδαρος.

Βρες έναν φυσιοθεραπευτή να του πεις που πονάς να σου υποδείξει τις κατάλληλες ασκήσεις. (Το ιντερνετ είναι γεμάτο από προτάσεις-ασκήσεις, αλλά για θέματα υγείας δεν είναι να το εμπιστεύεσαι ιδιαιτερα )

Και σαφώς το μηχανάκι δεν βοηθάει. Καπως μου είχαν εξηγήσει ότι η καθιστή σταση που παίρνει το σώμα στη μηχανή επιβαρύνει τη μέση πάρα πολύ αλλά αν μπω σε λεπτομέρειες μάλλον μαλακίες θα γράψω. Κάτι για το ζελέ μεταξύ των σπονδύλων που προεξέχει και τελικά βγαίνει έξω δημιουργώντας την κήλη.

Φίλε μην ξαναχρησιμοποιήσεις την τσουτσού σου παρά μόνο για κατούρημα τη χρησιμοποιείς άνετα , αλλά μόνο σε ύπτια στάση (ξεκούραστος ΚΑΙ με συνταγή γιατρου :) )

vaska
10/10/2014, 23:21
τη χρησιμοποιείς άνετα , αλλά μόνο σε ύπτια στάση (ξεκούραστος ΚΑΙ με συνταγή γιατρου :) )

μην του λες τέτοια μωρέ, θα πάθει τπτ πάνω στο σπρώξιμο. Τέλος λέμε.
:p

Hell_Rider
10/10/2014, 23:32
Εγω παλι ειχα μετατοπιση σπονδυλου...ο τελευταιος σπονδυλος πιεζε το ζελε και τα ποδια μου ηταν μουδιασμενα σε σημειο να μην μπορω να σταθω ορθιος..ειχα φτασει σε σημειο να κανω 45 λεπτα να συκωθω απο το κρεβατι απο πονο κλπ... τελικα την παλεψα με χαπια.. και τωρα νιωθω καποιες ενοχλησεις μερικες φορες οταν κουραζομαι στην δουλεια..αλλα οκ με ξεκουραση περναει... ειχα ρωτησει τον γιατρο αν θα εχω θεμα με την μηχανη..η αν φταιει η μηχανη και μου ειπε ΟΧΙ..κανενα απολυτως θεμα με μηχανη ! προσοχη οταν πας να σηκωσεις βαρος... σιγουρα τα κιλα παιζουν ρολο... γυμνασε τους ραχαιους... και το σημαντικοτερο μην παιρνεις χαπια απο μονος η οτι σου λενε οι φιλοι...μεγαλη μλκ..

tzimidis
10/10/2014, 23:44
Φίλε μην ξαναχρησιμοποιήσεις την τσουτσού σου παρά μόνο για κατούρημα,

τη χρησιμοποιείς άνετα , αλλά μόνο σε ύπτια στάση (ξεκούραστος ΚΑΙ με συνταγή γιατρου :) )
μην του λες τέτοια μωρέ, θα πάθει τπτ πάνω στο σπρώξιμο. Τέλος λέμε.
:p

οπότε επανερχόμαστε στο μαγικό γάντι του Κτήνους........

Bob_o_mastoras
11/10/2014, 00:04
Το λοιπονε!
Αποφευγεις να σηκωνεις βαρη. Πηγαινεις συχνα Ποζαρ για λουτρα και το καλοκαιρι οπωσδηποτε μπανιο στη θαλασσα (μπανιο ε! οχι φραπε, ξαπλωστρα και ματι). Πας γυμναστηριο με προγραμμα που θα σου δωσει φυσιοθεραπευτης (τον οποιο καλο θα ειναι να επισκευτεις) για να ενδυναμωσεις ραχαιους ωστε να πεφτει λιγοτερο φορτιο στη μεση. Αποφευγεις τα κρυα, τουτεστιν κρυο μπανιο, κρυος αερας, υγρασιες κλπ. Φορας συχνα πυκνα ζωνη μεσης θερμαντικη. Συνεχιζεις να καβαλας αλλα με ζωνη μεσης και προστασια καλη απο το κρυο.
Αν, ω μη γενοιτο, χρειαστεις γιατρο για σερβις ξερω τον καλυτερο νευρολογο-νευροχειρουργο ειδικευμενο στη σπονδυλικη στυλη στη Θεσ/νικη. Κορυφαιος γιατρος, καθηγητης πανεπιστιμιου στο ΑΠΘ και καλος ανθρωπος.

macedonas
11/10/2014, 00:13
Ψάξτην λίγο και με θεραπεία με όζον.
Φιλαράκι με δισκοκήλες που στο νοσοκομείο στο Κιλκις τον πήγαμε με το καροτσάκι , έκανε μια σειρά ενέσεις στα Γιαννιτσά και τώρα χορεύει !!!!
Λίγο μπανάκι στο Ποζαρ , κανένα τσιπουράκι μετά και είσαι αστέρι :wave2:

toyar
11/10/2014, 05:05
παρα πολυς κοσμος προβλημα με μεση (κι εγω)
πρωτη λυση:φουλ κοιλιακους και ραχιαιους ωστε να αποφορτιστει η σπονδυλικη στηλη (σωστα ομως οχι οτι ναναι)
δευτερη λυση: κολυμβητηριο συστηματικα (αν εχεις κοντα και αν υπαρχει χρονος)
το μαχαιρι ξεχασε το:beer:

xaotikos
11/10/2014, 07:36
Εγώ έχω κήλη στον αυχένα μετράει;

Χωρίς πλάκα, η κήλη στον αυχένα είναι αρκετά πιο σοβαρή λόγω μυνιγγικού σάκου και στενού χώρου.
Λόγω δουλειάς και κύκλου πήγα σε 3 χειρουργούς ορθοπαιδικούς και οι 3 μόλις έκαναν κλινική διάγνωση μου έλεγαν δεν χρειάζεσαι τίποτα. Μόλις έβλεπαν τη μαγνητική...χειρουργείο.
Σημείωση, έχω ξάδελφο φυσικοθεραπευτή με εξειδίκευση σε βελονισμό, laser και πολύ μεγάλη πείρα σε αθλητικούς τραυματισμούς. Σε συζήτηση που κάναμε μου λέει ξεχνας το μαχαίρι, ΜΟΝΟ σε extreme καταστάσεις και όταν δεν υπάρχουν άλλες λύσεις. Επίσης με το μαχαίρι (σπονδυλοδεσία ή μόσχευμα) αλλάζουν οι δυνάμεις στην σπονδυλική και πολυ πιθανά να εμφανιστεί νέα κήλη πιο πάνω ή πιο κάτω. Το βασικό μου είπε είναι φυσικοθεραπεία με laser για να αφυδατωθεί η κήλη και να μαζέψει κάποια χιλιοστά ώστε να μην χτυπάει νεύρο και μυνιγγικό σάκο που χτυπούσε εμένα (κυρίως μουδιάσματα αλλά κανονική δύναμη). Από εκεί και πέρα φουλ ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών που στηρίζουν τον αυχενα και να αποφέυγω κάποιες κινήσεις και πολλούς κραδασμούς (έκοψα το ποδήλατο στο βουνό, στην πόλη μόνο με ψηλό τιμόνι για να έχω σωστή θέση).
Ο τελευταίος γιατρός που είδα, νευροχειρουργός μου είπε καθαρά, δεν χειρουργούμε κήλες αν δεν υπάρχει σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα, τελεία και παύλα.

Το ίδιο ισχύει και για τη μέση, με φυσικοθεραπείες (ρεύματα και λαμπες μόνο δεν κάνουν τίποτα στην κήλη, μόνο στους μύες για χαλάρωση...ψάξε να βρείς κάποιον που να ξέρει απο laser -ινδιο,αλουμίνιο) και γυμναστική ραχιαίους κοιλιακούς. Όσο λιγότερα κιλά τόσο καλύτερο για να μην την επιβαρύνεις περισσότερο. Επίςης το μπάνιο βοηθάει σε όλα!!
Στη μηχανή επίσης θέλει καλή γυμναστική στα πόδια για στήριξη εκεί ενώ έχει φτιάξει την πλάτη να αντέχει.
Περαστικά και μην τα παρατας γιατί τότε σαραβαλιάζεις εντελώς!!

Pan (dvs)
11/10/2014, 07:36
Νοσοκομα και πολλα μασαζ.
Αν δεν σου κανει αυτη που εχεις ,με λες και σου κανονιζω συναντηση με την κυρια

324634

Αν δεν κανει και αυτη τιποτε,τοτε κρατα ζεστη τη μεση σου.Οταν εχουνε εξαρση οι κοιλες κατσε στα αυγα σου.Ρωτα για ειδικες ασκησεις καποιον ειδικο.Μην καβαλας (οτιδηποτε) οταν εχεις ζορι.

SHOOTER045
11/10/2014, 07:42
Ρε παιδιά ο γιατρός μού δεν είπε για χειρουργείο, ούτε ότι επηρεάζει τόσο η μηχανή, γιατί κάθεσαι μεν αλλά σφίγγεις πόδια- γόνατα, και ρίχνεις και βάρος στα χέρια,η οδήγηση κουτιού είναι περισσότερο επιβλαβης γιατί όλο το βάρος τού σώματος πέφτει στην μέση, πάνω σε αυτό να πω πως τα τελευταία χρόνια η οδήγηση τού αυτοκινήτου για μεγάλη απόσταση μού προκαλούσε πονο και εντονο μάλιστα( Αριδαία - Βόλος )
Όταν έφερα τον Απρίλιο το στρώμα από Αθήνα εδώ, δεν πονεσα καθόλου
Δηλαδή για να μην μακρυγορουμε, άσκηση, κολύμβηση,αποφυγη βάρους - όσο γίνεται - και σχεδόν πάντα ζώνη στην μηχανή

Pan (dvs)
11/10/2014, 07:47
Οσο ζοριζεσε "φουσκωνουν" οι κοιλες.Αν ειναι λιγο φουσκωμενες και ζοριστεις φουσκωνουν περισσοτερο και εχεις θεμα.Μαθε να κανεις την παπια οταν νοιωθεις οτι εχεις προβλημα.

SHOOTER045
11/10/2014, 07:58
Νοσοκόμα έχω μέσα στο σπίτι, είναι η γυναίκα μου, γι αυτό μού τα έκανε μπαλόνια,απο χτες έχει δείξει και έχει στείλει τα αποτελέσματα σε όσους γιατρούς ξέρει,ευελπιστωντας να της πει κάποιος ότι φταίει 100% η μηχανή.μασαζ μου κάνει δυο ββδομάδες τώρα, με counterpain και εναλλάξ με voltaren
Φυσικοθεραπειες θα κάνω μόλις περάσει ο πόνος, και αυτό με το lazer ήδη το ψάχνω
Σίγουρα δεν θέλω να τα παρατήσω, ούτε την δουλειά σε 2 ρόδες ούτε το εντουρο, γι αυτό ανέβασα το θέμα να μάθω από ομοιοπαθεις, πού απ ότι φαίνεται είμαστε πολλοί...

STOYBI
11/10/2014, 07:59
Ρε τεο είπαμε το γαμω touch pal
Κιλακια έχω πάρει λίγα για την ακρίβεια είμαι 82 πού δεν τα είχα περάσει ποτέ
Ηλικιακά κλείνω τα 40 σε λίγες μέρες
Το ανέφερα ποιο πάνω, ότι ούτε η ενασχόληση με τα μικρά μού, ούτε άλλες δραστηριότητες, είναι γυμναστική
Πισίνα έχω στα 12 χλμ ζεστη ιαματική, αλλά μόλις πριν 4 μέρες στάθηκα όρθιος, και επειδή και η κυρα δούλευε δεν μπόρεσα να πάω
Το τι μού είπε ο γιατρός το έβαλα ποίο πάνω
Αν και πού σαι τεο δεν πίνω αλκοόλ εδώ και δύο εβδομάδες

Kανε φουλ καρδιολογικες εξετασεις....... ( εφοσον ασχολεισαι με το βουνο και οχι μονο...)

Εφοσον απο εκει εισαι 100% ενταξει.....

Μην την ψαχνεις παραπανω γιατι απο εκει και περα μονο θα βρισκεις.....

Το 95 % των ορθοπεδικων θα σου λεει να μην κανεις τιποτα.....

Μονο ετσι θα ειναι εξασφαλισμενοι και αυτοι και εσυ.....!!!

:wave2:

xaotikos
11/10/2014, 08:12
τα voltaren κλπ δεν θα σου κανουν τίποτα στην κήλη πέρα από να χαλαρώσουν τους γύρω μύες οι οποίοι την ακούν επίσης όταν υπάρχει πρόβλημα απο κάτω. Στην αρχή και η δικιά μου νοσοκομα είχε αναλάβει αυτό το έργο :)
Αντιφλεγμονώδη πήρα εγω για μια εβδομάδα ώστε να ηρεμήσει.
Δυστυχώς για τους περισσότερους κλινικούς γιατρούς η αλήθεια είναι πως σε βάζουν να τα κόψεις όλα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, μιας και δεν έχουν αυτοί τη λύση.

SHOOTER045
11/10/2014, 08:21
Γενικό τσεκ απ έκανα τον περασμένο Απρίλιο πριν το φιλικό πού έτρεξα,αλλα και μετά λόγω μιας καλής πτώσης που είχα στον αγώνα.
Ο ορθοπαιδικος μού είναι μηχανόβιος και αυτός( ευρέως γνωστός στην περιοχή ) και πολύ φίλος, και επειδή ακριβώς δεν με απέτρεψε από το να οδηγώ μηχανή, γι αυτό τρελαίνεται η δικιά μού.
Μηχανή οδηγώ κάθε μέρα στην δουλειά, και ανεβαίνω βουνό μια στο τόσο, όταν μπορώ.
Εδώ να προσθέσω ότι λίγα χρόνια πριν πού πήγαινα συστηματικά στο βουνό - μια με δυο φορές την εβδομάδα - πήγαινα και γυμναστήριο, η έλλειψη προπόνησης και άσκησης,φανηκε στο φιλικό τον περασμένο Απρίλιο.
Δεν γέρασα- νομίζω - αλλά δεν είμαι και παιδάκι, καποτε δεν είχα πρόβλημα, τώρα μάλλον βγαίνουν, φαίνεται η έλλειψη άσκησης κυρίως, οπότε σύμφωνα και με εσάς η τα παρατάω η κάνω σωστή δουλειά

soter3gm
11/10/2014, 08:30
Όπως λέει ο τίτλος
Και εξηγούμαι
Πεσίματα
Μη άσκηση κλπ
Μια πτώση ναι
Με δύο κύστες στη μέση πέριση έμεινα δυο μήνες ταύλα και θα έμενα και Άλο αν δέν με έβαζαν τα παιδιά μου να τα αω για μπάνιο αυτό είναι που με έσωσε.
Το να Καβάλας ανθρώπινα παππουδιέρικα χιχι δεν κανει καθόλου κακό βλέπε τους παππούδες με της φλορετες λάου λαού και πάνε μια χαρά .αν πάς σαν το γιατρό στους δρόμους και τα βουνά τότε δεν σε βλέπω να μπορείς να στέκεσε όρθιος για πολύ καιρό φίλε μου .

thunder ace
11/10/2014, 08:38
Καλημερα.Ρωτας τι θα καναμε στη θεση σου.Στη θεση σου ακριβως δεν ειμαι,αλλα ειχα,εχω αλλα προβληματα.Εμφραγμα στα 41,εμφραγμα περσι στα 51(συν ενδιαμεσα μια βουβωνοκηλη).Τι κανω περα απο τι λενε οι γιατροι και η κατασταση μου;Σχεδον καθημερινη γυμναστικη(σπιτι μου,που λεφτα για γυμναστηριο,ανεργος)λιγο φαγητο(1.80 70κιλα).Πριν 3μηνες αρχισα ποδηλατο.Τι θελω να πω....ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν τα παραταμε,οτι και ναχουμε.Στη δικη σου περιπτωση ΕΣΥ θα βρεις την λυση(και θα τη βρεις)αρκει να θυμασαι:ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ.

STOYBI
11/10/2014, 08:39
Γενικό τσεκ απ έκανα τον περασμένο Απρίλιο πριν το φιλικό πού έτρεξα,αλλα και μετά λόγω μιας καλής πτώσης που είχα στον αγώνα.
Ο ορθοπαιδικος μού είναι μηχανόβιος και αυτός( ευρέως γνωστός στην περιοχή ) και πολύ φίλος, και επειδή ακριβώς δεν με απέτρεψε από το να οδηγώ μηχανή, γι αυτό τρελαίνεται η δικιά μού.
Μηχανή οδηγώ κάθε μέρα στην δουλειά, και ανεβαίνω βουνό μια στο τόσο, όταν μπορώ.
Εδώ να προσθέσω ότι λίγα χρόνια πριν πού πήγαινα συστηματικά στο βουνό - μια με δυο φορές την εβδομάδα - πήγαινα και γυμναστήριο, η έλλειψη προπόνησης και άσκησης,φανηκε στο φιλικό τον περασμένο Απρίλιο.
Δεν γέρασα- νομίζω - αλλά δεν είμαι και παιδάκι, καποτε δεν είχα πρόβλημα, τώρα μάλλον βγαίνουν, φαίνεται η έλλειψη άσκησης κυρίως, οπότε σύμφωνα και με εσάς η τα παρατάω η κάνω σωστή δουλειά

Περασε καμμια βολτα απο εδω....http://www.enduro.gr/3-sinantisi-veteranon-enduro-2014/

Θα σου φυγουν τετοια αγχη σε μια ημερα οχι τιποτε αλλο....!

thunder ace
11/10/2014, 08:57
Θυμηθηκα.......οταν ειμουν 27χρονων,πηγα για 2,3μηνες γυμναστηριο.Ενα παιδι με παρα πολυ γυμνασμενο σωμα,αφου γνωριστηκαμε μου ειπε την ιστορια του.Το αριστερο του χερι πριν χρονια ηταν το μισο απο το δεξι(σχεδον ατροφικο).Οι γιατροι του λεγανε να ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΙ καθολου,να μη κανει καμμια δουλεια(ουτε που λεει ο λογος να γραφει).Αυτος λοιπον δεν παραδιδετε και σκεφτετε:θα το χασω που θα το χασω,δεν κανω το αναποδο;και πλακωνεται στα βαρη.Μακαρι να ειχα τα χερια του.DONT GIVE UP

SHOOTER045
11/10/2014, 08:57
Περασε καμμια βολτα απο εδω....http://www.enduro.gr/3-sinantisi-veteranon-enduro-2014/

Θα σου φυγουν τετοια αγχη σε μια ημερα οχι τιποτε αλλο....!

Είναι πολύ μακριά για εμενα δυστυχώς
Προϋποθέτει τουλάχιστον διήμερο, για να ξεκινήσω από εδώ

azar41
11/10/2014, 09:09
Τελικά είμαστε πάρα πολλοί, είναι μια παρηγοριά κι αυτό,δεν μασάμε λέμε,το παλεύουμε !

doctoras
11/10/2014, 09:30
το θέμα είναι πως άνω τον 40 για να συνεχίσεις να έχεις δραστηριότητες πρέπει να γυμνάζεσαι, δυστυχώς είναι κανόνας όσο και να μη γουστάρουμε το τρεντικο περιβάλον + τους σφίχτες του γυμναστηρίου πρέπει σε κάποια φάση να γίνει βίωμα καθαρά για λόγους υγείας παράλληλα βέβαια με αεροβική άσκηση....

STOYBI
11/10/2014, 09:37
Είναι πολύ μακριά για εμενα δυστυχώς
Προϋποθέτει τουλάχιστον διήμερο, για να ξεκινήσω από εδώ

Το ξερω.......

Αλλα κοψε φατσες στην φωτο....

Αμα τους δειξω τα γραφομενα σου θα ανεβουν ολοι μαζι επανω και θα σε βαρανε.... :lol:

Κατα τα αλλα η γνωμη μου ειναι οτι σου ειπα παραπανω....! :beer::beer:

SHOOTER045
11/10/2014, 09:42
το θέμα είναι πως άνω τον 40 για να συνεχίσεις να έχεις δραστηριότητες πρέπει να γυμνάζεσαι, δυστυχώς είναι κανόνας όσο και να μη γουστάρουμε το τρεντικο περιβάλον + τους σφίχτες του γυμναστηρίου πρέπει σε κάποια φάση να γίνει βίωμα καθαρά για λόγους υγείας παράλληλα βέβαια με αεροβική άσκηση....

το καταλαβα
και ελπιζω να μην αργησα

SHOOTER045
11/10/2014, 09:45
Το ξερω.......

Αλλα κοψε φατσες στην φωτο....

Αμα τους δειξω τα γραφομενα σου θα ανεβουν ολοι μαζι επανω και θα σε βαρανε.... :lol:

Κατα τα αλλα η γνωμη μου ειναι οτι σου ειπα παραπανω....! :beer::beer:

ανοιξα το pc τωρα
γιατι απ το τηλ δεν φαινοταν καλα
οντως ειδα φατσες που μπροστα τους ειμαι παιδακι
θα σας καλεσω επισημα σε ενα φιλικο τον αλλο μηνα
ελπιζω να εχω γιανει και να μπορεσω να οδηγησω

tsompanis
11/10/2014, 09:53
Και η μαλινη ζωνη οταν εργαζεσαι βοηθα πολυ.κρατα την μεση ζεστη.
πιεζει λιγο το στομαχι η μαλακια και μερικες φορες ειναι ανυποφορη αλλα πολυ σημαντικη.
Οταν στρωνει η μεση μου ξεχναω να την φορεσω αλλα αν αρχιζει να γαργαλαει την εχω φορεσει σουμπιτος.και ας μην την μπορω

SHOOTER045
11/10/2014, 09:55
εννοεις οταν ειμαι υπηρεσια?
θα το δοκιμασω
αλλα εξωτερικα εχω και την ζωνη με το γκανι κλπ κλπ

soter3gm
11/10/2014, 10:47
Και η μαλινη ζωνη οταν εργαζεσαι βοηθα πολυ.κρατα την μεση ζεστη.
πιεζει λιγο το στομαχι η μαλακια και μερικες φορες ειναι ανυποφορη αλλα πολυ σημαντικη.
Οταν στρωνει η μεση μου ξεχναω να την φορεσω αλλα αν αρχιζει να γαργαλαει την εχω φορεσει σουμπιτος.και ας μην την μπορω
Σωστός ο παίχτης έχει κάνει θαύματα αυτή η ζώνη ειδικά το χειμώνα που τα κοκαλάκια μας λόγο γήρανσης δε τα λένε και τόσο καλά κάτι ήξεραν οι παππούδες μας στα. Βουνά με τα πράματα στα χιόνια

tsompanis
11/10/2014, 11:27
εννοεις οταν ειμαι υπηρεσια?
θα το δοκιμασω
αλλα εξωτερικα εχω και την ζωνη με το γκανι κλπ κλπ

Η ζωνη αυτβ ειναι σα κορσες.εχει πλατος περιπου 40 εκατοστα και δεν υπαρ ει προβλημα εξωτερικα να φορεσεις την υπηρεσιακη σου ζωνη
αν εχεις,προσπαθησε να την φορας συνεχεια για 3-4 μερες οταν εισαι ορθιος.

tsompanis
11/10/2014, 11:32
Συγνωμη αλλα γραφω απο κινητο.
Σωτηρη ετσι ειναι τα πραγματα.
Για αυτο βλεπεις τα γεροντια να φορανε μαλλινες σωβρακοφανελες.
πως τις αντεχουν δεν μπορω να κςταλαβω!

Επισης ενα σημαντικο για οσους εχου ζορια με την μεση ειναι να μην κανεις αποτομες κινησεις και αν ειναι να σηκωσεις βαρος μεγαλο ξεκινα σιγα σιγα με τα ελαφρια για να ζεσταθει η μεση

soter3gm
11/10/2014, 11:56
Συγνωμη αλλα γραφω απο κινητο.
Σωτηρη ετσι ειναι τα πραγματα.
Για αυτο βλεπεις τα γεροντια να φορανε μαλλινες σωβρακοφανελες.
πως τις αντεχουν δεν μπορω να κςταλαβω!

Επισης ενα σημαντικο για οσους εχου ζορια με την μεση ειναι να μην κανεις αποτομες κινησεις και αν ειναι να σηκωσεις βαρος μεγαλο ξεκινα σιγα σιγα με τα ελαφρια για να ζεσταθει η μεση

Χρόνια το κάνω παλιά με γυναικεία καλσόν ( έκαναν δουλειά και μην κραξετε) τόρα με σοβρακοφανελες μάλλινες και ειδικά όταν ξεροσταλιάζεις στην υπηρεσία βράδι και με κουστούμι είναι θαυματουργό

SHOOTER045
11/10/2014, 13:28
Αυτό με το καλσόν ήταν ευρεως διαδεδομένο πριν εμφανιστούν τα κάθε λογής ισοθερμικα

Specialized
11/10/2014, 16:42
Δες σίγουρα την λύση της φυσιοθεραπειας. Εγω είχα μεγάλο πρόβλημα στα χέρια, πήγα σε τρεις γιατρούς, δεν μου είπε κανένας για φυσιοθεραπεια. Τυχαία βρέθηκα με φίλο φυσιοθεραπευτή και με έκανε καλα! Σε ερώτηση γιατι δεν μου είπαν τίποτα, μου είπε ότι τους θεωρούν ανταγωνιστές.

Σε κάθε περίπτωση, κακο δεν θα σου κάνει. Αν σου τις γράφει και η υπηρεσία σου ακόμη καλύτερα για την τσέπη σου.

TROOPER
11/10/2014, 17:07
.......φυσιοθεραπειας...

ΚΟ γαμω τον μπελα μου, φυσιΚΟθεραπεια :lol:

spyrakos35
11/10/2014, 17:18

ΚΟ γαμω τον μπελα μου, φυσιΚΟθεραπεια :lol:

Μονο αυτο;

Με εκθετεις γιωργη.......

TROOPER
11/10/2014, 17:20
Μονο αυτο;.......

και πολυ ειναι!

spyrakos35
11/10/2014, 17:21
και πολυ ειναι!

Ετσιιιιιιιιιι

:lol:

Bob_o_mastoras
11/10/2014, 20:20
Παντως οι κοιλες δεν θεραπευονται με φυσιΚΟθεραπεια. (ενταξει Τρουπ;; :D) Βελτιωνει την κατασταση αλλα δεν θεραπευει. Ειδικα απο ενα μεγεθος κοιλης και μετα δεν κανει καν να κανεις φυσικοθεραπεια γιατι μπορει να δημιουργησεις περισσοτερο προβλημα. Σε περιπτωση μικρης κοιλης θα κανει καλο διοτι και θα προσπαθησει να τη μικρυνει και θα ενδυναμωσει το μυϊκο συστημα γυρω απο τη σπονδυλικη στυλη και τη μεση.
Ο ορθοπεδικος σου και ο φυσιοθεραπευτης θα σου πουν (και κυριως ο ορθοπεδικος) βαση της μαγνητικης αν ενδυκνεινται ή οχι και τι ακριβως φυσικοθεραπεια πρεπει να κανεις.

tsompanis
11/10/2014, 20:56
επειδή αναφέρθηκε το βολταρέν και άλλα παπαροειδή σκευάσματα...
και μιας και βλέπω ότι είμαστε πολλοί να αναφέρω και ένα γιατροσόφι να μείνει στα πρακτικά.οποιος θέλει το κάνει για δοκιμή.
βοηθά στην μέση,στις κοίλες τις θλάσεις και πάσης φύσεως τραβήγματα.
το έχω μάθει απο την γιαγιά μου που το είχε μάθει απο την γιαγιά της και πάει λέγοντας...

βρες σινάπι (τον σπόρο) και θα χρειαστείς λίγο πράσινο σαπούνι το ασπράδι απο ένα αυγό και ένα χοντρό χαρτί μεγέθους Α4.
Τον σιναπόσπορο τον χρησιμοποιούν και στα έμπλαστρα αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα λόγω οικονομίας οι μπιχλιάρηδες + ότι μετά κάνεις χαλάουα για να το βγάλεις...

Στουμπίζεις 1 κουταλιά του γλυκού σιναπόσπορο πολύ καλά να γίνει σκόνη και χτυπάς το ασπράδι να γίνει μαρέγκα.
στην συνέχεια προσθέτεις τριμένο στον τρίφτη απο την ψιλή πλευρά 2-3 κουταλιές του γλυκού πράσινο σαπούνι.στο τέλος ρίχνεις το σινάπι και ανακατεύεις καλά.
το μείγμα το απλώνεις στην κόλα χαρτί και κατευθείαν στο μέρος που σε πονάει.το στερεώνεις στην μέση με μάλλινη ζώνη π.χ για να μην φύγει ή με στενή μπλούζα αν είναι σε άλλο σημείο.
Το κάνεις το βράδυ πριν πέσεις στο κρεβάτι.το πρωί ξυπνάς άλλος άνθρωπος.

Η δόση σιναπιού που θα βάλεις σε αυτό χειροποίητο έμπλαστρο εξαρτάται απο το πόσο αντέχεις το κάψιμο.
1 κουταλάκι γλυκού είναι νορμάλ.εγώ ας πούμε βάζω μια της σούπας και λαμπαδιάζω!
το καλύτερο εβερ

xaotikos
11/10/2014, 22:06
Παντως οι κοιλες δεν θεραπευονται με φυσιΚΟθεραπεια. (ενταξει Τρουπ;; :D) Βελτιωνει την κατασταση αλλα δεν θεραπευει. Ειδικα απο ενα μεγεθος κοιλης και μετα δεν κανει καν να κανεις φυσικοθεραπεια γιατι μπορει να δημιουργησεις περισσοτερο προβλημα. Σε περιπτωση μικρης κοιλης θα κανει καλο διοτι και θα προσπαθησει να τη μικρυνει και θα ενδυναμωσει το μυϊκο συστημα γυρω απο τη σπονδυλικη στυλη και τη μεση.
Ο ορθοπεδικος σου και ο φυσιοθεραπευτης θα σου πουν (και κυριως ο ορθοπεδικος) βαση της μαγνητικης αν ενδυκνεινται ή οχι και τι ακριβως φυσικοθεραπεια πρεπει να κανεις.
Δυστυχώς η πλειονότητα των ορθοπεδικών δεν ξέρουν λεπτομέριες για τη φυσικοθεραπεια, εδώ δεν ξέρουν αρκετοί φυσικοθεραπευτες. Φυσικοθεραπεια δεν είναι μόνο μασάζ και κινησιοθεραπεία ούτε μόνο διαθερμία και ρεύματα. Έχει πολλές παραλλαγές θέλει σφαιρική γνώση, συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση όπως όλες οι ιατρικές/παραϊατρικές ειδικότητες.

Αρκετοί είναι για παράδειγμα που έχουν laser στο φυσικοθεραπευτήριο, ελάχιστοι αυτοί που γνωρίζουν ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσουν, πως και πότε. Για μια περίοδο δούλευα σε εταιρία που πουλούσε laser και γενικότερα μηχανήματα σε φυσικοθεραπευτές...τι π@π@ριά άκουσα δεν λέγεται. Ρωτούσαν εμάς για παράδειγμα πόση ενέργεια να βάλουνε πόση ώρα, σε τι παθήσεις κλπ. Άλλοι με κήλη πας, με μυικό σπασμό πας, σου λένε λαμπίτσα να ζεσταθεί και ρευματάκια και θα είσαι περδίκι.
Στην ουσία τώρα, οι κήλες ΔΕΝ θεραπευονται. Η αποσυμπίεση που γίνεται με ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν στον πόνο αλλά αν γίνουν από κάποιον που δεν το έχει μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Η θεραπεία με laser (επαναλαμβάνω όχι όλα τα laser και όχι από κάποιον τυχαίο αλλά από κάποιον που γνωρίζει) μπορεί να αφυδατώσει την κήλη και να μειώσει τα συμπτώματα, αλλά επίσης δεν θεραπεύει. Κερδίζεις όμως χρόνο στον οποίο μπορείς να γυμνάσεις τους μύες δίπλα ώστε να στηρίζουν την περιοχή.

Οριστική θεραπεία εχεις χειρουργικά με δισκεκτομή και μόσχευμα ή σπονδυλοδεσία κλπ αλλά εκεί έχεις κίνδυνο να εμφανιστεί το πρόβλημα σε άλλο γειτονικό σπόνδυλο και μετά δυσκολεύει η κατάσταση και λιγοστεύουν οι λύσεις.
Γι'αυτό οι περισσότεροι σοβαροί ιατροί σου λένε συντηρητικά μέχρι να μην έχεις επιλογή εκτός του χειρουργείου.

Σορρυ για το σεντόνι αλλά μετά από τόσες συζητήσεις και ψάξιμο (δουλεύω σε εταιρία με μόσχευμα για να δώσω και ένα στίγμα του χώρου) για τον εαυτό μου αλλά και από συνάδελφο που δούλευε σε νευροπαρακολούθηση και έχει σοβαρό πρόβλημα στη μέση έχω πλέον κατασταλλάξει στο τι ισχύει.

catmaster
11/10/2014, 22:09
το καταλαβα
και ελπιζω να μην αργησα

δεν άργησες
1. πας τις ακτινες - μαγνητικές όλα τελος πάντων που έχεις σε ενα δυό καλούς γιατρούς
2. πας και σε φυσικοθεραπευτή για γνώμη και για να συμβουλευτείς ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ (ρώτα τον για καλλισθενικη )
3. πας ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΝΕΙΣ ΧΟΝΤΡΑ σε ενα πολυ πολυ καλό ορθοπεδικο στρώμα να κοιμάσαι σωστά
4. κόβεις ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ . το κάπνισμα αλλάζει πολύ τον τρόπο που αναπνέεις και οξυγονώνεις τους μυς σου
5. κάνεις γυμναστική αυτη που σου προτείνει κάποιος ειδικός
6. αποφευγεις να σηκώνεις μεγάλα βάρη

SHOOTER045
11/10/2014, 22:22
Δες σίγουρα την λύση της φυσιοθεραπειας. Εγω είχα μεγάλο πρόβλημα στα χέρια, πήγα σε τρεις γιατρούς, δεν μου είπε κανένας για φυσιοθεραπεια. Τυχαία βρέθηκα με φίλο φυσιοθεραπευτή και με έκανε καλα! Σε ερώτηση γιατι δεν μου είπαν τίποτα, μου είπε ότι τους θεωρούν ανταγωνιστές.

Σε κάθε περίπτωση, κακο δεν θα σου κάνει. Αν σου τις γράφει και η υπηρεσία σου ακόμη καλύτερα για την τσέπη σου.

να προσθεσω οτι εχω εξαρθρωμενο αριστερο χερι απο τον ωμο
το 92 το εβγαλα πρωτη φορα
απο τοτε το εβγαλα καμια δεκαρια φορες ακομα
ποτε κανενας δεν μου τονισε την αναγκη φυσικοθεραπειας
μονο ξεκουραση λιγα βαρη κλπ
την τελευταια φορα το 2008
νοσηλευτηκα στο 424 οπου με κρατησαν εκει
εκανα φυσικοθεραπειες εκει
ασκησεις ενδυναμωσεις εκει
και δεν ειχα προβλημα απο τοτε στο συγκεκριμενο σημειο
γι αυτο οι εχοντες αποψη σοβαρη,θα ληφθουν υπ οψιν
αυτα τα περι λειζερ τα ξερω και ψαχνομαι

SHOOTER045
11/10/2014, 22:25
Δυστυχώς η πλειονότητα των ορθοπεδικών δεν ξέρουν λεπτομέριες για τη φυσικοθεραπεια, εδώ δεν ξέρουν αρκετοί φυσικοθεραπευτες. Φυσικοθεραπεια δεν είναι μόνο μασάζ και κινησιοθεραπεία ούτε μόνο διαθερμία και ρεύματα. Έχει πολλές παραλλαγές θέλει σφαιρική γνώση, συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση όπως όλες οι ιατρικές/παραϊατρικές ειδικότητες.

Αρκετοί είναι για παράδειγμα που έχουν laser στο φυσικοθεραπευτήριο, ελάχιστοι αυτοί που γνωρίζουν ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσουν, πως και πότε. Για μια περίοδο δούλευα σε εταιρία που πουλούσε laser και γενικότερα μηχανήματα σε φυσικοθεραπευτές...τι π@π@ριά άκουσα δεν λέγεται. Ρωτούσαν εμάς για παράδειγμα πόση ενέργεια να βάλουνε πόση ώρα, σε τι παθήσεις κλπ. Άλλοι με κήλη πας, με μυικό σπασμό πας, σου λένε λαμπίτσα να ζεσταθεί και ρευματάκια και θα είσαι περδίκι.
Στην ουσία τώρα, οι κήλες ΔΕΝ θεραπευονται. Η αποσυμπίεση που γίνεται με ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν στον πόνο αλλά αν γίνουν από κάποιον που δεν το έχει μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Η θεραπεία με laser (επαναλαμβάνω όχι όλα τα laser και όχι από κάποιον τυχαίο αλλά από κάποιον που γνωρίζει) μπορεί να αφυδατώσει την κήλη και να μειώσει τα συμπτώματα, αλλά επίσης δεν θεραπεύει. Κερδίζεις όμως χρόνο στον οποίο μπορείς να γυμνάσεις τους μύες δίπλα ώστε να στηρίζουν την περιοχή.

Οριστική θεραπεία εχεις χειρουργικά με δισκεκτομή και μόσχευμα ή σπονδυλοδεσία κλπ αλλά εκεί έχεις κίνδυνο να εμφανιστεί το πρόβλημα σε άλλο γειτονικό σπόνδυλο και μετά δυσκολεύει η κατάσταση και λιγοστεύουν οι λύσεις.
Γι'αυτό οι περισσότεροι σοβαροί ιατροί σου λένε συντηρητικά μέχρι να μην έχεις επιλογή εκτός του χειρουργείου.

Σορρυ για το σεντόνι αλλά μετά από τόσες συζητήσεις και ψάξιμο (δουλεύω σε εταιρία με μόσχευμα για να δώσω και ένα στίγμα του χώρου) για τον εαυτό μου αλλά και από συνάδελφο που δούλευε σε νευροπαρακολούθηση και έχει σοβαρό πρόβλημα στη μέση έχω πλέον κατασταλλάξει στο τι ισχύει.

δηλαδη να απαιτησω απο τον γιατρο μου
στις φυσικοθεραπειες που θα κανω
να μου γραψει και λειζερ?

xaotikos
11/10/2014, 22:29
Σχεδόν πάντα σου γράφει όλες τις γνωστές θεραπείες (διαθερμίες, ηλεκτροθεραπείες, tens, laser κλπ ώστε να αποφασίσει ο φυσικοθεραπευτής τι χρειάζεται. Δεν σου βγάζει τις ασκήσεις ο ορθοπεδικος.
Για να είσαι καλυμένος με το ταμείο καλύτερα θα είναι να του το πεις και εσύ για να είσαι σίγουρος. Βεβαια απο την άλλη ότι θέλεις θα σου γράψει και ο φυσικοθεραπευτής.

Bob_o_mastoras
11/10/2014, 22:36
Α στο καλο!!! :eek::eek: Αλλαξες avatar ρε Σουτερ;;;
Καλο! :lol:
Τι ειναι;;; Ο Νταλτον;;;

Εντιτ: Το προηγουμενο αν δεν κανω λαθος ηταν απο καποιο δισκο. Τι ομως? γιατι δεν μπορουσα να το βρω. Saxon? Omen?

SHOOTER045
11/10/2014, 22:43
Α στο καλο!!! :eek::eek: Αλλαξες avatar ρε Σουτερ;;;
Καλο! :lol:
Τι ειναι;;; Ο Νταλτον;;;

Εντιτ: Το προηγουμενο αν δεν κανω λαθος ηταν απο καποιο δισκο. Τι ομως? γιατι δεν μπορουσα να το βρω. Saxon? Omen?

εψαχνα στο γουγλη κρανη v.rossi και μου το εβγαλε
το προηγουμενο αβαταρ ειναι ο judge dredd απο το κομικ
καμμια σχεση με την ταινια

Bob_o_mastoras
11/10/2014, 22:47
Aαα. My mistake οποτε. Αλλα μου θυμιζε σιγουρα ενα εξωφυλλο απο δισκο.

kerasaki
11/10/2014, 23:03
Καβαλάω από τα 16. Τώρα είμαι 32, στα 25 ανακάλυψα ότι έχω σπονδυλολίσθηση 2ου προς 3ο βαθμό. Φυσικά όταν είδα τις ακτινογραφίες και τις μαγνητικές ήταν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Στα 24 ονειρεύεσαι άλλα πράγματα για τον εαυτό σου.
Οι πρώτες 2-3 γνωματεύσεις γιατρών ήταν να σταματήσω να καβαλάω, μου γράψανε φυσικοθεραπείες γιατί για να πάω στο γιατρό και να δω τι συμβαίνει επιτέλους με τη μέση μου έπρεπε να φτάσω στο σημείο να μην μπορώ να σταθώ όρθιος το πρωί για να ξυριστώ μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου.
Έκανα φυσικοθεραπείες, πήρα κάποια μυοχαλαρωτικά(τα χάπια δεν είναι λύση, είναι μια εφήμερη ανακούφιση), ο πολύς πόνος πέρασε κάπως αλλά και πάλι με ενοχλούσε αρκετά. Εννοείται ότι οι γιατροί μου συνέστησαν και ασκήσεις, κυρίως ενδυνάμωση κοιλιακών κ λίγους ραχιαίους....εφόρου ζωής.
Κάποια στιγμή μετά από 2-3 χρόνια που είχα μάθει το πρόβλημα πάω σε έναν ορθοπεδικό ο οποίος κούτσαινε! Ο τύπος αφού συζήτησε μαζί μου το πρόβλημα και είδε τις μαγνητικές, με ρωτάει στα ίσια 'θέλεις να κάνεις χειρουργείο'? του λέω 'όχι' και μου απαντάει 'γίνε κολυμβητής και θα ξεχάσεις το πρόβλημά σου, κι αν δεις ότι συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα....εδώ είμαστε' :lol:
Από το 2010 κολυμπάω σε πισίνες 4,5 χρόνια και μπορώ να σου πω ότι είμαι πολύ καλά. Δεν αναστρέφεται το πρόβλημα, ούτε θεραπεύεται αλλά τουλάχιστον περνάω δημιουργικά τη μέρα μου και δεν κλείστηκα στο σπίτι να κοιτάω το ταβάνι από τα 25 μου. Για κάποια χρόνια έκανα την ίδια δουλειά με εσένα, καβάλα σε μια μηχανή όλη μέρα να τρέχω για τους άλλους. Τώρα είμαι αλλού αλλά πλέον πήρα ένα sx125 και είμαι πάνω στα βουνά :D καθώς θεωρώ ότι οποιαδήποτε καταπόνηση τραβάει η μέση μου τουλάχιστον να το ευχαριστιέμαι στο μέγιστο. Φυσικά το πρωί που σηκώνομαι κάποια σετάκια κοιλιακών είναι ότι πρέπει, πονάω λιγότερο και νιώθω το κορμί μου πιο δεμένο.
Εάν έχεις παραπανίσια κιλά, καλό είναι να τα χάσεις και ξεκίνα το κολύμπι.

SHOOTER045
11/10/2014, 23:09
κιλα παραπανω εχω ελαχιστα
το κολυμπι ειναι μεσα στα σχεδια οταν περασει ο πονος
ευχαριστω

notakos600
12/10/2014, 20:07
κιλα παραπανω εχω ελαχιστα
το κολυμπι ειναι μεσα στα σχεδια οταν περασει ο πονος
ευχαριστω

Μήτσε, τον άλλο μήνα μπαίνω στα 50 (γμστα) και καβαλάω μηχανή όταν και όποτε μπορώ, όταν ξεκλέβω χρόνο από το μαγαζί και την οικογένεια.
Έχω σκοπό να το πάω όσο πάει (πρώτα ο θεός).
Η δική μου συμβουλή είναι να προσέξεις λίγο τη διατροφή σου και να περπατάς που και που, χαλαρά όχι βιαστικά.
Όλο το υπόλοιπο κομμάτι είναι η ψυχολογία.
Όχι γυμναστική με βάρη, όχι έντονη ποδηλασία και όχι πολλά ζόρια, το κολύμπι θα βοηθήσει αν γίνεται με πρόγραμμα, αλλιώς θα σε κουράσει και θα το σταματήσεις.
Φυσικά αυτό που ξεχνάμε οι περισσότεροι είναι η έντονη καταπόνηση του σώματός μας τα προηγούμενα χρόνια που λειτουργεί πάντα συσσωρευτικά.

Desperado
17/10/2014, 08:45
Μήτσο, η αλήθεια είναι ότι από μια ηλικία και μετά όλοι μας, σε άλλοτε άλλο βαθμό, παρουσιάζουμε αλλοιώσεις στις αρθρώσεις, είτε μιλάμε για σπονδυλική στήλη είτε για γόνατο κλπ. Επίσης δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι συμπτώματα και το αντίστροφο. Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι με οσφυαλγία χωρίς ευρήματα και άλλοι με ευρήματα ασυμπτωματικοί. Το όλο πρόβλημα, κατά την γνώμη μου, προέρχεται κυρίως από την καθιστική ζωή και την έλλειψη άσκησης. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να γυμνάζεις πρώτα από όλα την περιοχή που στηρίζει την μέση, δηλαδή τον κορμό. Αυτό γίνεται με κοιλιακούς και ραχιαίους, επίσης θα πρέπει να ξεκινήσεις να περπατάς περισσότερο, να ξεχάσεις το ασανσερ και να αγοράσεις ένα ποδήλατο. Η κολύμβηση είναι πολύ καλή άσκηση γιατί γυμνάζει με ήπια αντίσταση όλο το σώμα. Επίσης και οι μπάλες πιλατες. Αφού θα έχεις προχωρήσει λίγο την γυμναστική σου και δεν θα πονάς πλέον θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις γυμναστική ανακαλύπτοντας το Kettlebell, είναι τρομερό εργαλείο εκγύμνασης όλου του σώματος. (Στα γράφω μπας και τα εφαρμόσω κι εγώ.........πιο βαρετό πράγμα από το γυμναστήριο δεν υπάρχει ρε γμτ....:cry:)

SHOOTER045
17/10/2014, 09:18
Σαν να άκουσα τον γιατρό μού
Τα ίδια ακριβώς μού είπε
Έχω ξεκινήσει περπάτημα,ποδηλατο,εχω και για κολύμβηση το ψάχνω
Μου συνέστησε για κοιλιακούς να πάρω κάποιο από αυτά τα μηχανήματα πού υπάρχουν στο εμπόριο