View Full Version : Αθήνα-Θεσσαλονίκη διόδια?
motolover@@
13/10/2014, 14:37
Πόσο πάει περίπου το μαλλί για όλα τα διόδια της διαδρομής? Επίσης κάποια ιδιαίτερη συμβουλή για αυτό το πρώτο μου μακρινό ταξίδι? Θενκς!
MG-KTiNoS
13/10/2014, 14:48
324789
amyroukai
13/10/2014, 14:55
Που κολλάει τούτο με τα διόδια μπρε Χτήνε;
Αυτοκίνητο περίπου 30 ευρώ να πας, άλλα τόσα να γυρίσεις.
Μηχανή περίπου 20 να πας, άλλα τόσα να γυρίσεις.
Δες αέρα, αλυσίδα, βάλε βενζίνη πριν φύγεις γιατί στην ΕΟ είναι αρκετά πιο ακριβά, μην πιέζεσαι να πας γρήγορα γιατί και βενζίνη παραπάνω καις και έχει μπλόκα ειδικά στο μεσαίο κομμάτι της διαδρομής. Αν νιώσεις κούραση σταμάτα και ξεκουράσου, όχι πολλούς καφέδες γιατί αφυδατώνεσαι, αν είναι να πας τώρα ντύσου καλά γιατί σε αρκετά σημεία έχει κρύο. Καλό δρόμο.
Πόσο πάει περίπου το μαλλί για όλα τα διόδια της διαδρομής? Επίσης κάποια ιδιαίτερη συμβουλή για αυτό το πρώτο μου μακρινό ταξίδι? Θενκς!
Μην πέσεις.
Για τα υπόλοιπα με κάλυψε ο απο πάνω μου.
akis_trevor
13/10/2014, 15:20
Επίσης κάποια ιδιαίτερη συμβουλή για αυτό το πρώτο μου μακρινό ταξίδι? Θενκς!
να το ρουφηξεις και να το ευχαριστηθεις πολυ!!!γιατι παντα θα το εχεις στο μυαλο σου,σαν πρωτη βολτα!!!με προσοχη και ολα κομπλε..
Ξεκίνα πρωί για να έχεις την ημέρα μπροστά σου.
Λίγο βαρετός δρόμος, όλο εθνική. Με τη μηχανή θα κινηθείς?
MG-KTiNoS
13/10/2014, 15:38
Που κολλάει τούτο με τα διόδια μπρε Χτήνε;
Κοίτα είναι αλληγορικό...
Δες το απλά, θα του τον πιάσουν τον κ...
:lol:
--------------------------------------------------------------
Βάλε βενζίνη στα Τέμπη και κοίτα να είσαι... αδιάβροχος!
:)
SHOOTER045
13/10/2014, 16:21
Από Θεσσαλονίκη μέχρι αλμυρό - Βόλου έχεις 5 διόδια
Αλλά 6 ( νομίζω ) έχεις από εκεί ως Αθήνα
Ένα γενικό τσεκ απ στην Μοτο - λάδια- ξυδια - αέρα κλπ
Αδιάβροχο καλού κακού, και απέφυγε τα βενζινάδικα τής εθνικής ,και από τιμή και από ποιότητα
motolover@@
13/10/2014, 17:21
Ξεκίνα πρωί για να έχεις την ημέρα μπροστά σου.
Λίγο βαρετός δρόμος, όλο εθνική. Με τη μηχανή θα κινηθείς?
Ναι μηχανή και το φαντάζομαι ότι θα ναι βαρετός αλλά άμα πάω από αλλού στάνταρ θα χαθώ και θα καθυστερήσω και θα τα φάω σε βενζίνη αντί σε διόδια...
motolover@@
13/10/2014, 17:24
Κοίτα είναι αλληγορικό...
Δες το απλά, θα του τον πιάσουν τον κ...
:lol:
--------------------------------------------------------------
Βάλε βενζίνη στα Τέμπη και κοίτα να είσαι... αδιάβροχος!
:)
Ότι θα πιάσουν, θα πιάσουν όντως. Τουλάχιστον θα ναι πιασμένος απο το ταξίδι, οπότε θα 'ναι σα μασάζ!:eek:
Εννοείται ότι θα πάρω και αδιάβροχα και ό,τι άλλο μου 'ρθει.
Buenaventura
13/10/2014, 17:40
Το εχω κανει πολλες φορες..Βενζινη Θεσσαλονικη-Τεμπη(στην εξοδο)-Λαμια (βγαινεις απο εθνικη στην βιομηχανικη περιοχη,πας προς Λαμια αριστερα,βαζεις στον Χατζητσοπανη,ειναι μετα τον ΟΑΕΔ).Εμενα επειδη τα μηχανακια πινανε πολυ αναγκαζομουν να βαλω και αλλη μια φορα,ειτε στο 90 ειτε πιο πριν στο 140.Προσεξε γιατι τα περισσοτερα βενζιναδικα που ειναι πανω στον δρομο εχουν κλεισει την εισοδο για να σε αναγκαζουν να βαζεις στα ΣΕΑ οπου σε βαρανε στο κεφαλι...Οι διαφορες εντος-εκτος εθνικης ειναι στα 15 με 20 λεπτα το λιτρο....Οπως ειπαν και οι αλλοι θα βαρεθεις πολυυυυ....(Το μονο ενδιαφερον κομματι ειναι απο πλαταμωνα μεχρι τεμπη).Καλο δρομο :wave2:
edit:Προσεχε στα τουνελ πανω απο αγιο κωνσταντινο-καμμενα βουρλα την στηνουν συχνα πυκνα με ρανταρ στις εξοδους.
Billymuse
13/10/2014, 18:18
Eγω τη πρωτη φορα που εκανα το Αθηνα-Σαλονικα δε πληρωσα διοδια..
ουτε τις αλλες 4-5φορες:lol: Αν θες καθε 20λεπτα να σταματας και να πληρωνεις
καλη υπομονη
ανα 20 χιλιομετρα εχει διοδια. δεν προλαβαινει να πιαστει ο κωλος λεμε
οπως ειπε ο αμυρουκης ενα 20αρικακι.
Specialized
13/10/2014, 19:30
Θα σου πρότεινα να πας από παλιά εθνική, Λαμία, Φάρσαλα, Λάρισα και μετά είτε Ελασσόνα και πίσω από Όλυμπο ή αν βιάζεσαι από Λάρισα στα Τέμπη και η συνέχεια γνωστή (με 4-5 διόδια). Εγώ τη δεύτερη εκδοχή την έκανα φέτος και πήγα πολύ πιο άνετα και γρήγορα (!) από ότι στην εθνική (=χαρακίρι βαρεμάρας). Η μόνη δυσκολία είναι στο κομμάτι Ελευσίνα-Ερυθρές με λίγες στροφές κακής ποιότητας δρόμου. Πάω με 110-120 και τουριστικά.
Εν κατακλείδι, διόδια 0€ (αχμμμμου που έλεγε και ο Θου Βου), ωραιότερη διαδρομή, πιο άνετα (για μένα) και πιο γρήγορα.
nick_VFR
13/10/2014, 20:18
Ναι μηχανή και το φαντάζομαι ότι θα ναι βαρετός αλλά άμα πάω από αλλού στάνταρ θα χαθώ και θα καθυστερήσω και θα τα φάω σε βενζίνη αντί σε διόδια...
Kανά GPS (έστω εφαρμογή σε smartphone) δεν παίζει;
Εγώ πάντως, τουλάχιστον από Θήβα μέχρι Λαμία, θα πήγαινα από τον παλιό δρόμο. Έχει τόσα πολλά διόδια η εθνική που θα χάσεις πολύ χρόνο στο σταμάτα-βγάλε_γάντια-πλήρωσε-πάρε_ρέστα-ξαναβάλε_γάντια-ξεκίνα.
motolover@@
13/10/2014, 21:41
Kανά GPS (έστω εφαρμογή σε smartphone) δεν παίζει;
Εγώ πάντως, τουλάχιστον από Θήβα μέχρι Λαμία, θα πήγαινα από τον παλιό δρόμο. Έχει τόσα πολλά διόδια η εθνική που θα χάσεις πολύ χρόνο στο σταμάτα-βγάλε_γάντια-πλήρωσε-πάρε_ρέστα-ξαναβάλε_γάντια-ξεκίνα.
Μπα... τί Τζι Πι Ες? Ούτε καν σμαρτφόουν δεν παίζει.:look:
Με τι είδους μηχανή?
motolover@@
14/10/2014, 10:39
Με τι είδους μηχανή?
Triumph Tiger 800.
mikRRopixel
14/10/2014, 10:42
Αν θες μπορείς να πας χωρίς να πληρώσεις διόδια.
http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7.html
To διάβαζα πρόσφατα και μου ήρθε στο μυαλό ;)
Triumph Tiger 800.
Παλι καλα που το εγραψες
διοτι στην αρχη σκεφτηκα οτι θα πας με το παπι της φωτογραφιας και ημουν ετοιμος να σου πω
να το πας ταπα οσο παει...τι καταναλωση και καμερες σου λεγανε...
παπι ψαρακωμενο να ψαρωνουν και οι τροχαιοι στα διοδι λεμε.....:lol:
μετα μου το χαλασες....:(
comple είσαι, δεν θα σε κουράσει... καλές διαδρομές...!
motolover@@
14/10/2014, 14:25
Παλι καλα που το εγραψες
διοτι στην αρχη σκεφτηκα οτι θα πας με το παπι της φωτογραφιας και ημουν ετοιμος να σου πω
να το πας ταπα οσο παει...τι καταναλωση και καμερες σου λεγανε...
παπι ψαρακωμενο να ψαρωνουν και οι τροχαιοι στα διοδι λεμε.....:lol:
μετα μου το χαλασες....:(
Το λέει ακόμα και στα 13 χρόνια ηλικίας η περδικούλα του παπιού αλλά ντάξει μην το παρακάνω και να το βάλω σε τέτοια ταλαιπωρία...Άλλωστε η μεγάλη μηχανή είναι με 1.200 χλμ ακόμα στο κοντερ και πρέπει να κάνει το δρόμο να το χαρεί.
Το λέει ακόμα και στα 13 χρόνια ηλικίας η περδικούλα του παπιού αλλά ντάξει μην το παρακάνω και να το βάλω σε τέτοια ταλαιπωρία...Άλλωστε η μεγάλη μηχανή είναι με 1.200 χλμ ακόμα στο κοντερ και πρέπει να κάνει το δρόμο να το χαρεί.
:beer:
motolover@@
22/10/2014, 19:58
Λοιπόν σήμερα επέστρεψα από το ταξίδι και το κόστος ήταν 20,4 ευρώ για όλη τη διαδρομή προς και άλλα τόσα από Θεσσαλονίκη. 11 διόδια σε όλο μήκος των 500 χλμ!! Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολύ καλός δρόμος εκτός από μερικά κομμάτια που είναι ακόμα άφτιαχτα ή ημιτελή π.χ. κοντα στον Πλαταμώνα ή στη Στυλίδα. Επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τα δεκάδες ζουζούνια που διαλύθηκαν πάνω στη μηχανή, στο κρανος και στα ρούχα μου...
Nik0s_Dk
05/04/2019, 00:41
Sorry για τον εκσκαφέα απλά έψαχνα καπου κάπως να βρω πόσα ρημαδοδιόδια έχει και πόσο ρημαδοκοστίζουνε σήμερα ΑΑΑΑΑΝ αποφασίσει κανένας να πάει από Εθνική κάνοντας όλες τι "Απαραίτητες" στάσεις για να αφήσει τον οβολό του. Αν κάποιος ξέρει και θέλει να το μοιραστεί θα το εκτιμούσα.
Και μιας και ξεκίνησα να γράφω αν αποφασίσω να πάω μέσω γουγλ μαπς απο το δρόμο ΧΩΡΙΣ διοδια (Θήβα, Αλίαρτος, Λαμία Λάρισα κλπ )υπάρχει κάποιο σημείο που θα πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα? κακό οδόστρωμα ξερω γω ή οτι αλλο.
giorgosb
05/04/2019, 00:47
http://diodia.com.gr/
Μην τη φοβηθείς την διαδρομή, δοκίμασε τη
Nik0s_Dk
05/04/2019, 00:49
http://diodia.com.gr/
Σωραίος και γρήγορος. θενξ!
ΤΗ διαδρομη χωρίς διοδια εννοεις φαντάζομαι.. ΝΑι το ψήνω απλα ρωτάω επειδή δεν εχω περάσει από τα περισσότερα αυτά μέρη και δε ξερω τι θα συναντήσω. Θα μαι και δικάβαλος ξέρεις να πάω και λιγο ψιλιασμενος. (λεμε τωρα καμια μακακια να περασει και η ωρα)
telegonos
05/04/2019, 01:47
Το έχω κάνει πολλές φορές, καθότι επί 3 χρόνια είχα συμφέροντα στην Κατερίνη, και πηγαινοερχόμουν.
Με μοτοσυκλέτα ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να πας από τον επαρχιακό δρόμο. Έστω το μεγαλύτερο τμήμα. Από Εθνική βαριέσαι, τρως το λάστιχο στην μέση, και φυσικά...ξοδεύεσαι.
Ο μόνος λόγος να πας από Εθνική, είναι να βιάζεσαι ιδιαιτέρως οπότε και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις μεγαλύτερες ταχύτητες που σου επιτρέπει η χάραξη του δρόμου ή σε κακές-ανασφαλείς συνθήκες π.χ. νύχτα ή βροχή.
Αν δεν βιάζεσαι ιδιαίτερα ή δεν έχει κακές συνθήκες, τζάμπα δίνεις το 30ρι.
Η διαδρομή είναι από
1) Θηβα>Αλίαρτο>Λειβαδιά>Αμφίκλεια>Μπράλος>Λαμία το πρώτο εναλλακτικό της εθνικής Θήβα>Λαμία, μέτριες ταχύτητες-ανοικτός επαρχιακός δρόμος
405618
2) Λαμία>Δομοκός>ΝέοΜοναστήρι>Φάρσαλα>Νίκαια>Λάρισα το δεύτερο εναλλακτικό τμήμα της εθνικής Λαμία>Λάρισα, μέτριες ταχύτητες-ανοικτός επαρχιακός δρόμος
405620
3) Λάρισα>Ελασόνα>Κατερίνη το τρίτο εναλλακτικό τμήμα της εθνικής Λάρισα>Κατερίνη, μικρές ταχύτητες-κλειστός επαρχιακός δρόμος.
405619
4) Από Κατερίνη μέχρι Θεσσαλονίκη, είναι πολύ χάλια ο εναλλακτικός δρόμος και δεν στον συνιστώ. Δυο διόδια είναι όλα κιόλα, δώστα, προς το τέλος κουράζεσαι κιόλλας.
Με μαύρο έντονο είναι τα μέρη που περνάς από μέσα τους, τα διασχίζεις. Τα σε απλή γραφή δεν τα διασχίζεις μέσα, τα αποφεύγεις τελείως ή απέξω-απέξω και απλά αναφέρονται ως προσανατολισμός.
Και οι τρείς εναλλακτικές διαδρομές έχουν ωραία περάσματα τόσο οπτικά όσο και οδηγικά. Δεν υπάρχει κάπου κακός δρόμος να φοβηθείς κάτι, απλά πας πιο σιγά και ειδικά όπου δεις μεγάλο δρόμο και ευθείες, πρόσεχε, δεν είναι περιφραγμένος δρόμος όπως η Εθνική, και υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάτι να βγει από τους κάθετους αγροτικούς δρόμους.
Δύο μόνο φορές έχω κάνει ΚΑΙ τις τρεις εναλλακτικές. Συνήθως έκανα τις 2 πρώτες από τις 3, και την 3η την έκανα Εθνική. Προς το τέλος κουράζεσαι πνευματικά είναι η αλήθεια και η ευθεία της Εθνικής σε ξεκουράζει.
Ανάμεσα σε Λειβαδιά και Αμφίκλεια έχει δυο διασταυρώσεις που πρέπει να δώσεις σημασία. Η πρώτη είναι αφού έχεις περάσει την έξοδο προς Λειβαδιά, ΔΕΝ συνεχίζεις προς Αράχωβα, λίγο παρακάτω κάνεις δεξιά και καπάκι αριστερά. Καμιά 20ρια χμ μετά, φτάνεις σε κυκλική πλατεία με διασταύρωση Υ όπου βγαίνεις στην δεύτερη έξοδο, στο αριστερό δλδ πόδι του Υ.
Ομοίως μέσα στο Νέο Μοναστήρι, σε χαρακτηριστική διασταύρωση, ΔΕΝ πας ευθεία προς Καρδίτσα, στρίβεις δεξιά προς Φάρσαλα.
Τα υπόλοιπα είναι εύκολα και έχει ταμπέλες, δεν χάνεσαι.
Υπάρχει και εναλλακτικό 3Β) Λάρισα>Τέμπη>Πλαταμώνας>έξοδος Λιτόχωρου προς Εθνική Οδό>Κατερίνη από το παλιό πέρασμα των Τεμπών και τους επαρχιακούς δρόμους όλης της παραλίας αυτής, αλλά είναι λίγο μπέρδεμα. Αξίζει όμως το παλιό πέρασμα των Τεμπών, γιατί έχει ωραίο motogp στροφιλίκι που δεν πάει κανείς πια από εκεί και είναι όλος ο δρόμος δικός σου.
Με δεύτερο άτομο, αν κάνεις τις 2 πρώτες εναλλακτικές, έχεις γλυτώσει πολύ διόδιο, έχεις χάσει καμιά ώρα σε χρόνο, στα χιλιόμετρα είσαι στα ίδια και ελαφρώς λιγότερα, έχεις ευχαριστηθεί οδήγηση και τοπία, και στο 3-4ο τμήμα, ξεκουράζεστε.
Sorry για τον εκσκαφέα απλά έψαχνα καπου κάπως να βρω πόσα ρημαδοδιόδια έχει και πόσο ρημαδοκοστίζουνε σήμερα ΑΑΑΑΑΝ αποφασίσει κανένας να πάει από Εθνική κάνοντας όλες τι "Απαραίτητες" στάσεις για να αφήσει τον οβολό του. Αν κάποιος ξέρει και θέλει να το μοιραστεί θα το εκτιμούσα.
Και μιας και ξεκίνησα να γράφω αν αποφασίσω να πάω μέσω γουγλ μαπς απο το δρόμο ΧΩΡΙΣ διοδια (Θήβα, Αλίαρτος, Λαμία Λάρισα κλπ )υπάρχει κάποιο σημείο που θα πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα? κακό οδόστρωμα ξερω γω ή οτι αλλο.
Το'χω κάνει τουλάχιστον 2 φορές πάνω-κάτω τα τελευταία 3 χρόνια και είναι υπέροχη διαδρομή. Μάλιστα τη μία παρέκαμψα ΟΛΑ τα διόδια (τις υπόλοιπες πλήρωνα συνήθως αυτό το ένα), ακόμα και του Αιγινίου που χρειάζεται μεγάλη παράκαμψη. Με αυτοκίνητο, βέβαια, οπότε σίγουρα δε θα δυσκολευτείς με το μηχανάκι. Χονδρικά, τα διόδια για το αυτοκίνητο είναι 30€ πηγαινέλα, οπότε για το μηχανάκι πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από 20€.
Nik0s_Dk
05/04/2019, 02:08
:eek: :a23: :a23: :a23: :a012: :beer: :beer:
Αδερφέ ότι και να πω ελάχιστο!! Ευχαριστώ ΠΑΑΑΑΡΑ πολύ. Ναι με έψησες ΠΟΛΥ.. 99,9% θα ανέβω το επομενο ΣΚ και να σου πω μάλλον στο ανέβασμα θα κανω το 3β και στο κατω το 3α!!
Αλήθεια ευχαριστώ/ουμε για ολο τον κόπο!
Α επίσης η ΕΟ είναι ΠΟΛΥ βαρετή μετά τα τελευταία έργα. Είναι μια ατελείωτη ευθεία, 0 στροφές, δεν καταλαβαίνεις καν πού βρίσκεσαι. Πλαταμώνας, Τέμπη, όλα τα καλά κομμάτια δεν υπάρχουν πια. Συνιστάται μόνο αν βιάζεσαι.
405621
:D
Το'χω κάνει τουλάχιστον 2 φορές πάνω-κάτω τα τελευταία 3 χρόνια και είναι υπέροχη διαδρομή. Μάλιστα τη μία παρέκαμψα ΟΛΑ τα διόδια (τις υπόλοιπες πλήρωνα συνήθως αυτό το ένα), ακόμα και του Αιγινίου που χρειάζεται μεγάλη παράκαμψη. Με αυτοκίνητο, βέβαια, οπότε σίγουρα δε θα δυσκολευτείς με το μηχανάκι. Χονδρικά, τα διόδια για το αυτοκίνητο είναι 30€ πηγαινέλα, οπότε για το μηχανάκι πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από 20€.
Τα διοδια μεχρι Λαρισα με το αυτοκινητο πηγαινε ελα ειναι >40 ευρω, οποτε για θεσσαλονικη θεωρω πως ξεπερναν τα 50. Εαν εχεις χρονο πηγαινε ολο απο επαρχιακη, μετραει σιγουρα ;)
Τα διοδια μεχρι Λαρισα με το αυτοκινητο πηγαινε ελα ειναι >40 ευρω, οποτε για θεσσαλονικη θεωρω πως ξεπερναν τα 50. Εαν εχεις χρονο πηγαινε ολο απο επαρχιακη, μετραει σιγουρα ;)
Ναι, έχεις δίκιο. 30€ ανά διαδρομή εννοούσα.
Nik0s_Dk
05/04/2019, 13:54
Ευχαριστώ παιδιά, να είστε καλά! καιρού θέλοντος θα γίνει! :beer:
Καλή βόλτα και από εμένα,+1 για τους Maiden και συμφωνώ ότι η ΕΟ εκεί είναι μια υπερβολικά βαρετή διαδρομή,σου παρέχει περισσότερη ασφάλεια βέβαια από τους επαρχιακούς.
Η διαδρομή που προτείνει ο Telegonos είναι απλά ο καλύτερος τρόπος να φτάσεις Θεσσαλονίκη.Μέχρι τη Λάρισα μάλιστα έχεις γλιτώσει και 50km.Απο εκεί και πάνω αν συνεχίσεις προς Ελασσόνα είναι μεν κορυφαία διαδρομή αλλά κάνεις και παραπάνω km. Αν βιάζεσαι, στη Λάρισα βγαίνεις εθνική και πλέον σε μια ώρα φτάνεις Θεσσαλονίκη.Πρέπει να έχει 3 ή 4 διόδια απο εκεί και πάνω νομίζω αλλά έχεις γλιτώσει αρκετά μέχρι εκεί οπότε συμφέρει.