View Full Version : Με πόσα km/h ταξιδεύετε εκτός Ελλάδας;
Σε ποιες χώρες περνάτε τα όρια ταχύτητας χωρίς σκίσιμο από τους τροχαίους;
Αξίζει η αγορά μεγάλου sport-touring για τέτοια ταξίδια ή ενα μεσαίοήμεγάλο ον/οφ είναι προτιμότερο αν υποθέσουμε ότι η αστυνόμευση είναι αυστηρή;
Για ρίξτε τα φώτα σας οι ταξιδιάριδες.
Με όσα πάει ο ροή.
Ουγγαρία πχ, ενώ τα όρια ηταν στα 130, η ροή πήγαινε με 140-160 οποτε και ακολουθούσαμε
costas106
17/10/2014, 18:15
Δεν υπάρχει κανόνας στο θέμα αυτό...
Συνήθως με όσα πάνε οι ντόπιοι και πάντα με προσοχή γιατί είσαι σε ξένο κράτος και δε θες να χεις νταραβέρια με τον τοπικό wanabe σερίφη...
spyrakos35
17/10/2014, 18:54
το κακό ξέρεις ποιο είναι κώστα?
οτι σε πολλές χώρες μπορεί να σου έρθει απο κει που δεν το περιμένεις καθώς το τηλεφωνάκι/ρουφ από λοιπούς χρήστες της εθνικής παει σύννεφο.....
σε κάποιες δε χώρες, να το θεωρήσεις δεδομένο σε αλλοδαπή πινακίδα...
πυξιδας990
17/10/2014, 19:45
γερμανια και ιταλια εχω παει πανω απο 150.
βαλκανια εθνικες 115-130 οπως και αυστρια,ουγγαρια
μια φορα μονο ανοιξα κροατια και αυτο διοτι το team που ταξιδευα παρεα ξεφευγε.
επαρχιακους δεν κοιταγα,απολαμβανα.
Δεν υπάρχει κανόνας στο θέμα αυτό...
Συνήθως με όσα πάνε οι ντόπιοι και πάντα με προσοχή γιατί είσαι σε ξένο κράτος και δε θες να χεις νταραβέρια με τον τοπικό wanabe σερίφη...
Ετσι ακριβώς
Φέτος Βουλγαρία - Τουρκία - Ρουμανία με όσα με έπαιρνε ώστε να μη κουράζομαι ούτε εγώ ούτε η γυναίκα.
Στον επαρχιακό περίπου 140-150 και στην εθνική έως 200.
Αυστηρή αστυνόμευση στις εισόδους των κατοικημένων περιοχών.
Είδες χωριό κόβεις στα 50Km/h από την ταμπέλα ακόμα. Η αστυνομία με το ραντάρ θα κρύβεται στα πρώτα σπίτια.
costas106
17/10/2014, 21:06
οτι σε πολλές χώρες μπορεί να σου έρθει απο κει που δεν το περιμένεις καθώς το τηλεφωνάκι/ρουφ από λοιπούς χρήστες της εθνικής παει σύννεφο.....
Δε διαφωνώ, απλά το θεωρώ μικρό σαν ποσοστό...
Περισσότερο φταίμε "εμείς", κατά τη γνώμη μου, που οδηγούμε σαν κανίβαλοι βγαίνοντας έξω παρά οι ντόπιοι.
Στο λέω εγώ, που κατάφερα να με γράψουν μια φορά και να την γλυτώσω άλλη μία σε κάτι βουνά στη Βοσνία σε απόσταση ενός - δύο χλμ...
spyrakos35
17/10/2014, 21:17
Περισσότερο φταίμε "εμείς", κατά τη γνώμη μου, που οδηγούμε σαν κανίβαλοι βγαίνοντας έξω παρά οι ντόπιοι.
Στο λέω εγώ, που κατάφερα να με γράψουν μια φορά και να την γλυτώσω άλλη μία σε κάτι βουνά στη Βοσνία σε απόσταση ενός - δύο χλμ...
σίγουρα αλλά όχι πάντα...
πχ
στη γερμανία, σε εθνική με όριο που γίνονταν έργα, μου την λέγανε για τη διήθηση οι οδηγοί των ιχ, τη στιγμή που, λίγο παρακάτω, όταν άνοιγε ο δρόμος πλέον, στην αριστερή τα suv κάνανε πάρτυ....
φίλος στην τσεχία (αν θυμάμαι καλά) έφαγε κλήση γιατί πάταγε σε λωρίδα τραμ (πάλι αν θυμάμαι καλά)....
εν τέλει, και για να γυρίσουμε στο αρχικό ερώτημα, δεν μπορείς να πάρεις σα δεδομένο οτι εκεί πάω με τόσα, αλλού με τόσα....
George_M.
17/10/2014, 22:29
περισσοτερες πιθανοτητες για να τσιμπησεις κληση ειναι στις κατοικημενες περιοχες..
περαν αυτου ενα μεσαιο ΟΝ-ΟΦΦ σε παει παντου τιμια,εγω με το ΤΑ650 εχω κανει 4 ταξιδια,6 χωρες κ 11000χιλ ανα την Ευρωπη,ποτε δεν με χαλασαν τα 120 σταθερα 2καβαλος/τριβαλιτσος..αντιθετως μαλιστα διοτι κ ειχα απαλαγει απο το αγχος των οριων ταχυτητας αλλα κ απολαμβανα το τοπιο!
xarisiero
18/10/2014, 00:22
περισσοτερες πιθανοτητες για να τσιμπησεις κληση ειναι στις κατοικημενες περιοχες..
περαν αυτου ενα μεσαιο ΟΝ-ΟΦΦ σε παει παντου τιμια,εγω με το ΤΑ650 εχω κανει 4 ταξιδια,6 χωρες κ 11000χιλ ανα την Ευρωπη,ποτε δεν με χαλασαν τα 120 σταθερα 2καβαλος/τριβαλιτσος..αντιθετως μαλιστα διοτι κ ειχα απαλαγει απο το αγχος των οριων ταχυτητας αλλα κ απολαμβανα το τοπιο!
Ετσι ακριβως...κ το κυριοτερο ειναι να εχεις καποιο μηχανακι που θα ξερεις οτι θα πας κ θα γυρισεις χωρις μεγαλες πιθανοτητες βλαβης....επισης σημαντικο να μπορεις να βρεις σχετικα ευκολα καποιο ανταλακτικο-αναλοσιμο....Συμπερασμα: αψογη συντηρηση-ελεγχος και γνωμη μου μια οδικη βοηθεια να υπαρχει....
Καλες βολτες κ ταξιδια....:beer:
Αμφίσημος
18/10/2014, 01:02
Οτι λέει ο νόμος και η ροή. Εγώ έφαγα στην Ολλανδία 50€ πρόστιμο ταχυδρομικό (που ακόμα απλήρωτη θα είναι 200€+) απο ρανταράκι κρυφό γιατί λέει πήγαινα με 107 εκεί που το όριο ήταν 100. Έλεος.
taisteal
18/10/2014, 02:34
Σταθερα με 90 παω παντου εκτος Ελλαδος,και γι'αυτο διαλεγω μονο επαρχιακους δρομους.
Και οικονομια κανεις,και δεν ζοριζεις το μοτερι που ειναι φορτωμενο,και δεν ανησυχεις για κλησεις.
spyrakos35
18/10/2014, 07:19
Οτι λέει ο νόμος και η ροή. Εγώ έφαγα στην Ολλανδία 50€ πρόστιμο ταχυδρομικό (που ακόμα απλήρωτη θα είναι 200€+) απο ρανταράκι κρυφό γιατί λέει πήγαινα με 107 εκεί που το όριο ήταν 100. Έλεος.
που σαι Σταύρο??????
ψάχνεις ακόμα την υπερβολική αστυνόμευση με τα σουπερσπόρτ?
:bawl:
Εγώ 3 ταξίδια που εχω πάει εξω, με το άφρικα τα έκανα και απ' οτι διαβάζω μια χαρά επιλογή είναι.
Στην Τουρκία με τον Παντελή με το gs 1100 τότε κάναμε 6.000 Km και δεν περάσαμε σε κεντρικό οδικό άξονα τα 120.
Στα βαλκάνια σε ταξιδάκι με την γυναίκα επιλέγω επαρχιακούς όσο γίνεται. Αλλά φέτος όπου είχε εθνικό δρόμο πηγαίναμε 140 τουλάχιστον και σε κάποια κομμάτια 150+ . Πάντως μέχρι τα 140 είναι καλύτερα από κάθε αποψη τόσο για τον αναβάτη όσο και για τη μηχανή.
Στην Βουλγαρία είχε αρκετά μπλόκα και πήγαινα αρκετά συντηρητικά εως φοβισμένα.
Τώρα φίλος που πήγε βόρειο ακρωτήρι με ενα ZZR εφαγε πρόστιμο 800 Ε στην Νορβηγία και το πλήρωσε επιτόπου με πιστωτική. Και αυτό γιατί κάπου ξεχάστηκε και το θηρίο ανέβασε 140.
Μια αλλη παρέα φίλων με μεγάλα στριτάκια που βγαίνουν καθε χρόνο εξω πάνε 160+ και δεν τους εχει συμβεί κάτι για την ώρα.
spyrakos35
18/10/2014, 08:32
Και τελικα καταληγουμε οτι ο πιο ασφαλης τροπος ειναι τα εκαστοτε ορια.....
Παω να παρω παπι.. .....
Αυτό το φοβάμαι πολύ και σε κάτι Αυστρίες Ελβετίες γίνεται συχνά.
Και τελικα καταληγουμε οτι ο πιο ασφαλης τροπος ειναι τα εκαστοτε ορια.....
Παω να παρω παπι.. .....
:lol::lol::lol:
η τρανσάλπ ή αφρικα ή στρομ 650 η κλασσική κατάληξη σε κάθε μοτοαναζήτηση.
spyrakos35
18/10/2014, 08:38
Αυτό το φοβάμαι πολύ και σε κάτι Αυστρίες Ελβετίες γίνεται συχνά.
Και γερμανιες και γερμανιες.....
Επιασες ακριβως τις χωρες που ειχα κατα νου......
Ειδικα οι ελβετοι ειναι οι χειροτεροι....... Μουνοπ@να εντελως.....
MG-KTiNoS
18/10/2014, 08:46
Ειδικα οι ελβετοι ειναι οι χειροτεροι....... Μουνοπ@να εντελως.....
:D
Mlk αυτοί σε γράφουν και μετά πάνε σπίτι και το μπαίζουν !! ! !
:lol:
υγ
Δεν αξίζζζει να χαλάσεις τις διακοπές σου για λίγα χλμ παραπάνω που δε λένε και πολλά στην τελική.
devil's animal
18/10/2014, 10:43
που σαι Σταύρο??????
ψάχνεις ακόμα την υπερβολική αστυνόμευση με τα σουπερσπόρτ?
:bawl:
οταν εγω τα λεω...δεν μ'ακουει κανεις...
δεν αξιζει να ρισκαρεις ειτε με σταθερη καμερα, ειτε με πιστολι-κινητη μοναδα...
Τώρα φίλος που πήγε βόρειο ακρωτήρι με ενα ZZR εφαγε πρόστιμο 800 Ε στην Νορβηγία και το πλήρωσε επιτόπου με πιστωτική. Και αυτό γιατί κάπου ξεχάστηκε και το θηρίο ανέβασε 140.
αν δεν ειχε πινακιδα πανω και την ειχε καπου μεσα σε καμια τσαντα...και το προστιμο ηταν 300€, δεν αξιζει να φαει το 300αρι απο το 800αρι??
μπορεις να κανεις και μια μαϊμουδια αμα θελεις... να σπασεις την βαση που την κραταει και να ειναι σπασμενη...
να εχεις ομως την πινακιδα καπου μεσα σε κανα τριβαλιτσο...
σε ενδεχομενο ελεγχο τους εξηγεις οτι σου εσπασε στον δρομο και πρεπει να βρεις ανταλλακτικο απο την αντιπροσωπια π.χ....
και να σε γραψουν για μη υπαρξη πινακιδας, λογικα θα ειναι λιγοτερο απο τα προστιμα που θα τρως διασχιζοντας την χωρα με την εξωφρενικη ταχυτητα των 140...:rolleyes:
ασε που αρκετοι θα σε αφηνουν να φυγεις...:p
ρε βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει λεμε...:evil:
spyrakos35
18/10/2014, 11:29
Για να βαλουμε το μυαλο να δουλεψει.. ...
Θα κανω μαιμουδια με την πινακιδα στο εξωτερικο που σε γραφουν για 7 χλμ πανω απο το οριο και θα την βγαλεις φτηνα (καθ οιονδηποτε τροπο)
Πως δεν το χα σκεφτει μεχρι τωρα ρπστμ.......
οταν εγω τα λεω...δεν μ'ακουει κανεις...
δεν αξιζει να ρισκαρεις ειτε με σταθερη καμερα, ειτε με πιστολι-κινητη μοναδα...
αν δεν ειχε πινακιδα πανω και την ειχε καπου μεσα σε καμια τσαντα...και το προστιμο ηταν 300€, δεν αξιζει να φαει το 300αρι απο το 800αρι??
μπορεις να κανεις και μια μαϊμουδια αμα θελεις... να σπασεις την βαση που την κραταει και να ειναι σπασμενη...
να εχεις ομως την πινακιδα καπου μεσα σε κανα τριβαλιτσο...
σε ενδεχομενο ελεγχο τους εξηγεις οτι σου εσπασε στον δρομο και πρεπει να βρεις ανταλλακτικο απο την αντιπροσωπια π.χ....
και να σε γραψουν για μη υπαρξη πινακιδας, λογικα θα ειναι λιγοτερο απο τα προστιμα που θα τρως διασχιζοντας την χωρα με την εξωφρενικη ταχυτητα των 140...:rolleyes:
ασε που αρκετοι θα σε αφηνουν να φυγεις...:p
ρε βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει λεμε...:evil:
To περιστατικό που εγραψα παραπάνω εγινε κάπου το 2002, τα 800 ευρώ τότε τα εσκασε γιατί το οριο ήταν 90 και πήγε με το ZZR 11 που καβαλαγε τότε στα 140 χωρίς να το πάρει χαμπάρι. Τον σταμάτησαν σε μπλόκο και επειδή δεν είχε τόσα λεφτά μαζί του τον πήγαν στο τμήμα του κράτησαν τη μηχανή μεχρι να πληρώσει την κλίση. Τελικά την πλήρωσε με πιστωτική και τον άφησαν να συνεχίσει.
Αν δεν είχε πινακίδα θα του ειχε κατασχεθεί η μοτο επί τόπου τόσο απλά. Τώρα για τον φίλο ούτε καν μπορώ να φανταστώ τι θα του έκαναν οι δίμετροι και βαρβάτοι απόγονοι των βίκινγκς ;):p
Σε σχετική κουβέντα που εκανα με αλλο φίλο ταξιδιάρη μου είπε ότι στας Ευρώπας και ειδικά στο βορά, παίρνουν μηχανάκια που να μπορούν να ταξιδέψουν με 90 χιλόμετρα χωρίς να κόψει φλέβες ο αναβάτης. Αλλιώς είναι τα 90 με ενα ον/οφ και αλλιώς με ενα χαγιαμπούσα για παράδειγμα. Και γι αυτό γίνεται ο κακός χαμός με τα μεγάλα σκούτερ έξω :cry: (φτου φτου μακριά απο μας)
MG-KTiNoS
18/10/2014, 16:26
Δεν είναι πια 800 όμως τώρα έχει πάει 1200 ή 1400....
Σε σχετική κουβέντα που εκανα με αλλο φίλο ταξιδιάρη μου είπε ότι στας Ευρώπας και ειδικά στο βορά, παίρνουν μηχανάκια που να μπορούν να ταξιδέψουν με 90 χιλόμετρα χωρίς να κόψει φλέβες ο αναβάτης. Αλλιώς είναι τα 90 με ενα ον/οφ και αλλιώς με ενα χαγιαμπούσα για παράδειγμα. Και γι αυτό γίνεται ο κακός χαμός με τα μεγάλα σκούτερ έξω :cry: (φτου φτου μακριά απο μας)
Άστα φίλε Κώστα, τώρα 140 πάνε και τα σκούτερ :cry::bawl: Αυτοί οι γαμω-πολίτικαλ-κορέκτ θα μας βάλουν όλους να κάνουμε τα ταξίδια μας σαν τον Γκόγκο
Σοβαρά τώρα, ένα πλεονέκτημα που έβρισκα όταν σκεφτόμουν για ένα μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη με σκούτερ, ήταν ακριβώς αυτό. Ότι δηλαδή δεν θα είχα το άγχος της υπέρβασης των ορίων :rolleyes:
LOUKILOUK
19/10/2014, 01:00
Φέτος Βουλγαρία - Τουρκία - Ρουμανία με όσα με έπαιρνε ώστε να μη κουράζομαι ούτε εγώ ούτε η γυναίκα.
Στον επαρχιακό περίπου 140-150 και στην εθνική έως 200.
Αυστηρή αστυνόμευση στις εισόδους των κατοικημένων περιοχών.
Είδες χωριό κόβεις στα 50Km/h από την ταμπέλα ακόμα. Η αστυνομία με το ραντάρ θα κρύβεται στα πρώτα σπίτια.
Μάλλον η ποιο κοντινή στην πραγματικότητα απάντηση...
μετά από 2 μεγάλα ταξίδια με μηχανή εξωτερικό, ένα με αυτοκίνητο, αλλά και με τρια+ χρόνια παραμονή στο ΓιουΚέι νομίζω ότι εδώ βρίσκετε όλο το ζουμί...
Γενικά με μάτια πάντα ανοιχτά και με μυαλό σε λειτουργία δεν θα υπάρξει πρόβλημα... μαγκιές και άλλα νεοελληνικά σύνδρομα δεν βοηθάνε...επίσης άλλο βόρεια και δυτική Ευρώπη άλλο Βαλκάνια και ανατολή γενικά...
υπάρχουν σημεία υψηλού κινδύνου για κλήση και σημεία που πας "τέζα" χωρίς δισταγμούς... αρκεί να γνωρίζεις...Ιστορίες ατελίωτες από τις προσωπικές εμπειρίες ή εμπειρίες φίλων και γνωστών...διαλέγεις και παίρνεις...στάνταρ δύσκολα θα βρεις...
Κουτοπονηριές κτλ δεν πιάνουν και συχνά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα...Τα όρια ταχύτητας βρίσκονται παντού και όταν τα ξεπερνάς, αυτομάτως ρισκάρεις...
Για βρετανία που ζω θα πω τα εξής...σε κάθε όριο ταχύτητας υπάρχει μια ανοχή +10%+3μίλια...πχ 70 το όριο +7+3=80μίλια(130χλμ περίπου...) μετά από αυτό αρχίζουν τα όργανα... αν η υπέρβαση είναι μικρή, το πρόστιμο θα είναι μικρό, αν είναι λίγο μεγάλη το πρόστιμο τσούζει +βαθμούς ποινής στο δίπλωμά σου, αν του γαμήσεις τα πρέκια χάνεις δίπλωμα, μηχανή και μιλάει το δικαστήριο...
Γενικά τα πρόστιμα αρχικά δεν είναι εξοντωτικά και αν κάνεις ένα λαθάκι την βγάζεις φτηνά...το αγγούρι μεγαλώνει σταδιακά και πονάει αναλογικά...
Η αστυνόμευση μεγαλώνει σε κατοικημένες περιοχές και μεγάλους αυτοκινητόδρομους...όσο ποιο επαρχιακό το δίκτυο τόσο ποιο χαλαρά τα πράγματα, τόσο ποιο γρήγορα στρίβεις...;)
Αν είσαι με ξένες πινακίδες δύσκολα τρως κλήση στο γιουκέι και ακόμα και αν φας μπορείς να κάνεις την "πάπια" με μικρό ρίσκο... μόνο όταν σε σταματήσουν είναι ζόρικα τα πράγματα...Κάμερες κτλ δύσκολα θα σε αγγίξουν μιας και το όχημα δεν είναι εγγεγραμμένο στο βρετανικό "υπουργείο συγκοινωνιών"....
Για αλκοόλ δεν θα πω τίποτε άλλο παρά "ούτε σταγόνα"....;)
Για κράνος, χαρτιά, "κτεο", πινακίδα, λάστιχα κτλ ουδέν σχόλιο...απλά δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη...
Διόδια υπάχουν ελάχιστα...και τα πληρώνεις, αν τα επιλέξεις...;)
Μέσα σε πόλη ακολουθείς τα όρια ταχύτητας ευλαβικά και "φιλτράρεις" με το μέτρο χωρίς να προκαλείς, πολύ προσεχτικά, παρόλο που είναι παράνομο τυπικά, σου χαρίζονται συχνά...Οι αστυνομικοί με μηχανή σε χαιρετάνε και σε κανα φανάρι πιάνεις και ψιλή κουβεντούλα άμα λάχει... Αμοιβαίος σεβασμός και φιλική διάθεση...:confused: εγώ ακόμα δεν το έχω συνηθήσει...
Βγαίνουμε στα εξωτερικά κάνουμε 3,4,5 χιλιάδες χιλιόμετρα σε 15-20 μέρες και τρώμε μια κλήση...λογικό το βρίσκω...και στατιστικά αποδεκτό εφόσον είμαστε την περισσότερη ώρα πάνω από τα όρια ταχύτητας...μην τρελένεστε...στην πραγματικότητα μπορούμε και τρέχουμε γιατί οι υπόλοιποι είναι "κυρίες"...Χάιντε κάντα αυτά σε καμιά Ινδία και έλα πες μου μετά...:lol::cry:
Τα σέβη μου :wave2:
zandesiro
19/10/2014, 17:22
Σταθερα με 90 παω παντου εκτος Ελλαδος,και γι'αυτο διαλεγω μονο επαρχιακους δρομους.
Και οικονομια κανεις,και δεν ζοριζεις το μοτερι που ειναι φορτωμενο,και δεν ανησυχεις για κλησεις.
Ακριβως αυτο κανω και γω,και ποτε δεν ειχα προβλημα!
Ξερει κανεις τι παιζει αν σε φωτογραφησει ρανταρ? (Με ελληνικες πινακιδες μιλαω)
yianyian
20/10/2014, 00:08
Γερμανό-αυστρίο-ιταλίες 140km/h και σερβία-κροατία 120-130 km/h. Γενικά με cruise control ρυθμισμένο άντε στα +10 από το ανώτατο όριο ταχύτητας και υπομονή...
Και στο επαρχιακό με όσα με βολεύει για να χαζεύω το τοπίο :)
Οτι ειπε ο φίλος LOUKILOUK. Προσωπικά, κάνοντας 1370 χλμ σε μια μερα απο βόρεια Γερμανια σε Σπλιτ Κροατια, ταξίδευα παντα αρκετα πανω απο τα εκάστοτε όρια. Σεβασμός και αυτοσυγκράτηση απέναντι στους άλλους οδηγούς και δεν υπαρχει προβλημα, αν νομίσεις οτι εισαι η μετεμψύχωση του Ντανλοπ και οι υπόλοιποι ειναι Κινητα εμποδια που δεν εχουν δικαίωμα ύπαρξης, τον ήπιες. Δεν παίζουμε εκνευρισμένα τα φώτα για να φύγουν απο την μέση, δεν περνάμε απο εσωτερικές με 230 και δεν μπαίνουμε σε χωριά με 160 και χωρις χέρια στα τιμόνια.
Ναι υπαρχει ενδεχόμενο παντα για κλήση, ναι μπορει να ειναι υψηλή, ναι το ταξιδι ειναι για τον καθένα αυτο που γουστάρει. Εγω ταξιδεύω για να χαρώ οδήγηση π.χ., και γι αυτο παντα ταξιδεύω Light, ενα μικρο bagster και ενα tailbag. Μέχρι στιγμής έχω καμμια 100 χιλιάδες χλμ στην Ευρώπη, κλήση ακομα δεν έχω. Απο αυτά τουλάχιστον τα μισά σε εθνικές, συνήθως ταξιδεύω 200 η και παραπάνω. Τι να πω...νομιζω οτι μεγαλο μέρος απο αυτά που γράφετε παιδιά ίσως ειναι και φόβοι απο διηγήσεις άλλων ταξιδιωτών η απο κάποια εντελώς στραβή που σας έκατσε. Γενικα ο καθένας ταξιδεύει με όσα γουστάρει, και οσο θα κατακρίνει κάποιος το touring με πολλα, ετσι θα γινει και το αντίθετο.
ΥΓ. Ζω Κροατια, Σπλιτ, παω συχνά Ζαγκρεμπ απο εθνική για δουλειές. 150-160 με το καημένο το αμαξάκι, και με περνάνε αβέρτα, 220 με 240 στο dream-o-meter του μπουσα και δεν με περνάνε αβέρτα. Μιλώντας σε βενζινάδικο με μπάτσους που προσπέρασα με πολιτικό BMW, μου είπαν οτι τα αμαξια μέχρι 170 το θεωρούν λογικό, και δεν τα κυνηγάνε, ψάχνουν αμαξια που διακοσαριζουν και αυτά σταματάνε. Φυσικα με ρώτησαν αν το μπουσα τρακοσαριΖει ευκολα, φυσικα και απάντησα οτι τρέμω απο τον φόβο μου οτι κάποιος μπορει να παει 300 με μηχανή, και ετσι νοιώσαμε όλοι politically correct και ευτυχισμένοι.
Εχω κανει πολλά χλμ (150-200) στην autostrada με πάνω από 200
Εχω περάσει κατά λάθος κοκκινο στην Ζυρίχη
Εχω περάσει διόδια στην Ιταλια βράδυ χωρίς να πληρώσω
Εχω προσπεράσει στην Γερμανία βγαίνοντας στο αντίθετο σε μποτιλιαρισμα με αυτοκίνητα για κανα 5αρι χλμ συνεχόμενα
Μετά απο 5 χρόνια δεν εχω δεχτεί καμιά κλήση.!
Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν θα σας έρθει, αλλά μαλλον οτι είμαι τυχερός.
Απλά μπορεί να συμβει και σε σας!
Εαν πάντως, κατά κύριο λόγο, θέλετε να πάτε απο πόλη σε πόλη γρήγορα, πάρτε αεροπλάνο!
Απο τον αυτοκινητοδρομο θα πάτε αργότερα και κουρασμένοι.
Εαν θέλετε να οδηγήσετε και να ΔΕΙΤΕ τα τοπία, τότε διαλέξτε έναν ωραίο επαρχιακό, οδηγήστε μέσα στα νόμιμα όρια, (80-90) και θα γυρνάτε όλη την μέρα χωρίς να κουραστείτε ποτέ.
Για να βαλουμε το μυαλο να δουλεψει.. ...
Θα κανω μαιμουδια με την πινακιδα στο εξωτερικο που σε γραφουν για 7 χλμ πανω απο το οριο και θα την βγαλεις φτηνα (καθ οιονδηποτε τροπο)
Πως δεν το χα σκεφτει μεχρι τωρα ρπστμ.......
Νορβηγια δεν παιζουν οποιεσδηποτε μαγκιες,εξυπναδες η καγκουριες τυπου Ελλαδισταν....εκει ειναι ξεκαθαροι εαν πηγαινεις +30 πανω απο το οριο
(που κυμαινεται απο 50-90χλμ. αναλογα το σημειο)....εχει αφαιρεση διπλωματος για 6 μηνες(εαν προκειται για υπηκοο κατοικου ΕΕ στελνεται στην χωρα του και η ποινη συνεχιζεται στην χωρα του)
κ χρηματικο προστιμο 1300ευρω....Η δε μηχανη κοψε τον κwλο σου πως θα την φερεις πισω....Μαγκιες εκει δεν περνανε....Γι αυτο οποιος παει προς τα εκει τα ματια του πενηντατεσσερα....
κ οποιος περασε την χωρα απο νοτο προς βορρα χωρις να τηρει τα ορια κ δεν τον σταματησανε....Απλα ειχε μεγαλη κwλοφαρδια....Αυτα απο ενα παθοντα κ μαλιστα φρεσκο....
συγνώμην και με το μπαρδόνε δλδ και με το συμπάθειο αλλα σε λίγο δεν θα έχουμε φράγκα για εντός συνόρων και σας απασχολεί το εξωτερικό;
Οποιος πειράχθηκε απο αυτό το ποστ ξερω γω,ξύδι.
Τεσπα,στο οτομπαν με ένα golf gti όσο πήγαινε και δεν είχα θέμα.εκτος αν στειλουν καμια κλήση μετά απο 20 χρόνια.
Bladerunner
21/10/2014, 14:01
Ιταλία πάντως, από βορρά μέχρι κεντρική, οδηγούσα χειρότερα και από Ελλάδα. Με παρασέρνανε οι Ιταλοί βλέπεις! :lol:
Παντού παιχνίδια και κοντρίτσες.
akis_trevor
21/10/2014, 14:11
συγνώμην και με το μπαρδόνε δλδ και με το συμπάθειο αλλα σε λίγο δεν θα έχουμε φράγκα για εντός συνόρων και σας απασχολεί το εξωτερικό;
για μεσα οσο μπορουμε,για εξω εχουμε φτιαξει κουμπαρα και βαζουμε οτι μας παιρνει...;)