Σύνδεση

View Full Version : Διοδια Επειγον για ολους

spyroszx
06/11/2014, 12:20
εχθες εμαθα οτι στους σταθμους διοδιων της Ελευσηνας ,της Κορινθου και του Ζευγολατιου η του Χιλιομιδιου,η τροχαια εχει βαλει καμερες που καταγραφουν την διελευση των οχηματων,οποτε οποιος περασει τα διοδια πλεον φωτογραφιζεται και επειδη η καμερα ειναι κρατικη,της τροχαιας, θεωρειται αυτοφορη παραβαση του ΚΟΚ και τιμωρειται με 200 ευρω και μεχρι 20 μερες το διπλωμα,η 100 ευρω στις 10 πρωτες μερες,και ερχεται στο ιδιοκτητη του οχηματος,βαση του ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΔΙΑΚΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ

καποια στιγμη καποιος ειχε αναρτησει μια απολογια δικηγορου που αθωωθηκε ο κατηγορουμενος,για φωτογραφια καμερας απο υπερβολικη ταχυτητα, με βαση εναν νομο που σου επιτρεπει να δηλωσεις οτι δεν οδηγουσες εσυ αλλα πρωτου βαθμου συγγενης οποτε και δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να δηλωσουμε το ποιος οδηγαγε.

το περιστατικο με την φωτογραφεια απο την καμερα δεν "το ακουσα" συνεβει σε εμενα,

ενημερωστε και πραξτε αναλογα

stam2
06/11/2014, 12:37
ήξερα ότι το νομικό σύστημα τρέχει με windows αλλά είναι τόσο μεγάλα τα παράθυρα...? δηλαδή βεβαιώεται παράβαση αλλά χάρη σε παραθυράκι δεν μπορεί να κατονομαστεί και να τιμωρηθεί ο παραβάτης...?
εννοείται ότι είμαι κατά των διοδίων με τη σύγχρονη μορφή τους και κατάχρησή τους, όπως επίσης και με την χρήση του κρατικού μηχανισμού για την είσπραξη ιδιωτικών εσόδων, αλλά μου κάνει εντύπωση το παράθυρο....

vaska
06/11/2014, 12:57
ήξερα ότι το νομικό σύστημα τρέχει με windows αλλά είναι τόσο μεγάλα τα παράθυρα...? δηλαδή βεβαιώεται παράβαση αλλά χάρη σε παραθυράκι δεν μπορεί να κατονομαστεί και να τιμωρηθεί ο παραβάτης...?
εννοείται ότι είμαι κατά των διοδίων με τη σύγχρονη μορφή τους και κατάχρησή τους, όπως επίσης και με την χρήση του κρατικού μηχανισμού για την είσπραξη ιδιωτικών εσόδων, αλλά μου κάνει εντύπωση το παράθυρο....

Κορυφαία απάντηση.
:bawl::bawl:

amyroukai
06/11/2014, 13:11
Ο εργολάβος έχει κάμερες. Τώρα αν ζητήθηκε το υλικό από περιπολικό που ήταν παρόντες όταν διέπραξες το αδίκημα, ίσως. Αλλά η τροχαία από μόνη της να βιντεοσκοπεί την διέλευση όλων των οχημάτων, χλωμότατο.

GFawkes
06/11/2014, 13:22
Δυο βιδες ειναι....

CustomBoy
06/11/2014, 13:47
:lol::bawl::lol::bawl::D

tzimidis
06/11/2014, 13:52

Kapou allou basizetai to parathyro ayto, alla yparxei.
To idio larathyro ylarxei kai sti germania (to ksero apo proto xeri)

nomizo eksartatai an i mynisi ginei kata tou odigou i kata tou idioktiti tou oximatos

Bowleno
06/11/2014, 15:01
Kapou allou basizetai to parathyro ayto, alla yparxei.
To idio larathyro ylarxei kai sti germania (to ksero apo proto xeri)

nomizo eksartatai an i mynisi ginei kata tou odigou i kata tou idioktiti tou oximatos

Η μήνυση γίνεται ΠΑΝΤΑ κατά του ιδιοκτήτη του οχήματος, με βάση την πινακίδα εκτός αν σε έχουν σταματήσει και ελέγξει.

την έχει πατήσει δις ο διευθυντής μου όταν τον τσάκωσε η κάμερα στην Αττική οδό να πηγαίνει με πάνω από 180. Και τις 2 φορές κατέθεσε το δίπλωμα της...γραμματέας του...η οποία παρότι το είχε, δεν οδηγούσε ποτέ, οπότε....Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εννοείται πως τα πρόστιμα τα πλΕρωσε κανονικότατα αυτός στο 10ήμερο

Manalishi
06/11/2014, 15:05
Δεν την γλυτώνεις, απλά βάζεις άλλον να πληρώσεις τη νύφη.

MG-KTiNoS
06/11/2014, 15:15
Λάσπη....

πλουτς μια με το φτυάρι και τέλος ΟΛΑ.

alex14
06/11/2014, 15:17
Λάσπη....

πλουτς μια με το φτυάρι και τέλος ΟΛΑ.

Στην πινακιδα ή στην καμερα ? :D

spyroszx
06/11/2014, 16:12
Ο εργολάβος έχει κάμερες. Τώρα αν ζητήθηκε το υλικό από περιπολικό που ήταν παρόντες όταν διέπραξες το αδίκημα, ίσως. Αλλά η τροχαία από μόνη της να βιντεοσκοπεί την διέλευση όλων των οχημάτων, χλωμότατο.

καθολου χλωμο πλεον,βεβαια την καμερα μπορει να την "εκνανε δωρο " η εταιρια των διοδιων,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα

guzzistas
06/11/2014, 17:07
Ας βάλουν ό,τι θέλουν...

amyroukai
06/11/2014, 17:29
καθολου χλωμο πλεον,βεβαια την καμερα μπορει να την "εκνανε δωρο " η εταιρια των διοδιων,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα

Δηλαδή τώρα επιμένεις ότι υπάρχει τμήμα της τροχαίας που "χτενίζει" βίντεο 24ωρου για να βρει ποιός έτυχε να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει; Υπερβολικό μου φαίνεται...

ΠΟΥ'ΣΑΙ ΡΕ ΣΟΥΤΕΡ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;

sniper35mk
08/11/2014, 09:03
Ρε παιδιά μια ερωτηση.. Αν η πινακίδα ειναι διπλωμενη προς τα μεσα με την βαση της ξερετε, μπορει να την πιάσει η καμερα?

motomaniac
08/11/2014, 11:50
αχ θα την βαλω με "πεταλουδες".. η αλλιως οπως παλια ζελοτειπ κατωαπο την σελα και φυλαδιο γυραδικου...

SHOOTER045
10/11/2014, 09:31
Δηλαδή τώρα επιμένεις ότι υπάρχει τμήμα της τροχαίας που "χτενίζει" βίντεο 24ωρου για να βρει ποιός έτυχε να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει; Υπερβολικό μου φαίνεται...

ΠΟΥ'ΣΑΙ ΡΕ ΣΟΥΤΕΡ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;

Δεν γνωρίζω αν η τροχαία αυτοκινητοδρομων χτενίζει την Ε. Ο για όσους παραβιάζουν τις μπάρες στα διόδια.
Δεν είναι ούτε το αντικείμενο, ούτε η υπηρεσία μου.
Στο τελευταίο κατέβασμα μου προς Βόλο, πού περνάω 5 διόδια, στα περισσότερα είχε περιπολικό.
Τώρα αν είναι και γι αυτό δεν το γνωρίζω.
Διαφορες πατέντες - ταινίες/ χαρτιά / λάσπη ( ειδικά όταν η υπόλοιπη μότο γυάλιζει ) είναι παραποίηση αριθμού κυκλοφορίας, και παράβαση άρθρο Κ. Ο. Κ
Πού δεν θυμάμαι. Αλλά είναι και πταίσμα- μυνηση, άρα δικαστήριο.
Η στέρηση πινακίδας το ίδιο, δηλαδή σταματάω πριν τα διόδια, ξεβιδωνω, περνάω, ξαναβιδωνω, ενέχει κίνδυνο.

motomaniac
11/11/2014, 22:17
Δεν γνωρίζω αν η τροχαία αυτοκινητοδρομων χτενίζει την Ε. Ο για όσους παραβιάζουν τις μπάρες στα διόδια.
Δεν είναι ούτε το αντικείμενο, ούτε η υπηρεσία μου.
Στο τελευταίο κατέβασμα μου προς Βόλο, πού περνάω 5 διόδια, στα περισσότερα είχε περιπολικό.
Τώρα αν είναι και γι αυτό δεν το γνωρίζω.
Διαφορες πατέντες - ταινίες/ χαρτιά / λάσπη ( ειδικά όταν η υπόλοιπη μότο γυάλιζει ) είναι παραποίηση αριθμού κυκλοφορίας, και παράβαση άρθρο Κ. Ο. Κ
Πού δεν θυμάμαι. Αλλά είναι και πταίσμα- μυνηση, άρα δικαστήριο.
Η στέρηση πινακίδας το ίδιο, δηλαδή σταματάω πριν τα διόδια, ξεβιδωνω, περνάω, ξαναβιδωνω, ενέχει κίνδυνο.

και τι στο καλο να κανουμε ρε Μητσο με τα @ρχιδια που εχουμε μπλεξει?

daz
11/11/2014, 22:29
Ρε παιδιά μια ερωτηση.. Αν η πινακίδα ειναι διπλωμενη προς τα μεσα με την βαση της ξερετε, μπορει να την πιάσει η καμερα?

Ναι έχουν βάλει κάμερες και κάτω γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Επίσης με δορυφόρο βλέπουν και τον αριθμό πλαισίου απ' το λαιμό της μηχανής. Ο GFawkes τον έχει καλύψει με μονωτική.

dimzan
11/11/2014, 22:54
Ναι έχουν βάλει κάμερες και κάτω γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Επίσης με δορυφόρο βλέπουν και τον αριθμό πλαισίου απ' το λαιμό της μηχανής. Ο GFawkes τον έχει καλύψει με μονωτική.

εγω παντως οταν τρεχω πολυ με παιρνει τηλεφωνο η αστυνομια. βλεπω αναπαντητες απο το 100 οταν κατεβαινω.

Να κλεινετε και το gps στα smartphone οταν τρεχετε, απο εκει μας βρισκουν.

vaska
11/11/2014, 23:40
Στην πινακιδα ή στην καμερα ? :D

Στην πινακίδα σώζεις το τομάρι σου, στην κάμερα σώζεις το πλήθος, οπότε αν σε νοιάζει και η υστεροφημία σου, πλουτς στην κάμερα.

;)

SHOOTER045
12/11/2014, 00:20
και τι στο καλο να κανουμε ρε Μητσο με τα @ρχιδια που εχουμε μπλεξει?

Τι να σού πω
Πάρε τούς παραδρομους, αν δεν βιάζεσαι

motomaniac
12/11/2014, 00:55
Τι να σού πω
Πάρε τούς παραδρομους, αν δεν βιάζεσαι

κι αυτο πουστια ειναι. να σκοτωθω απο αγροτικο η απο τραχτερι γιατι ο καθε δικας τα παιρνει απο τον μπομπολα και στελνει περιπολικο σε καθε διοδιο? για δρομο που με πουστιες βγαζουν ασυμφορο και θα συνεχισουν να παιρνουν διοδια μεχρι του αγιου π@υτσ@υ...

dimzan
12/11/2014, 01:23
κι αυτο πουστια ειναι. να σκοτωθω απο αγροτικο η απο τραχτερι γιατι ο καθε δικας τα παιρνει απο τον μπομπολα και στελνει περιπολικο σε καθε διοδιο? για δρομο που με πουστιες βγαζουν ασυμφορο και θα συνεχισουν να παιρνουν διοδια μεχρι του αγιου π@υτσ@υ...

μπινια, οχι πουστια..

nick_VFR
12/11/2014, 13:46
Μία είναι η λύση:

https://www.youtube.com/watch?v=yZPDEkX-Puo

amyroukai
15/11/2014, 10:59
Και το περιοδικό ΜΟΤΟ έχει την απάντηση στο ζήτημα. Το πλήρες κείμενο σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο (http://www.motomag.gr/news/reportaz/diodia-kai-prosopika-dedomena-mas-apantisan-tessera-hronia-meta)

Όσο λοιπόν οι εταιρίες καταγράφουν πινακίδες ή αριθμούς πλαισίου (για να μην ξεχνάμε ότι στα σύγχρονα αυτοκίνητα αυτός είναι εμφανής από το παρμπρίζ) δεν χρειάζονται την αδειοδότηση της Αρχής. Οι ίδιες οι εταιρίες βέβαια, σε επιστολές τους προς τους πολίτες, λένε ότι έχουν την άδεια της Αρχής, οπότε και σε επιστολή της προς τις εταιρίες η Αρχή ζητά να αναφέρονται απλά στην Οδηγία 1/2011, χωρίς να λένε ότι αυτή «υπέχει θέση αδειοδότησης».
Εν ολίγοις, το ελληνικό δημόσιο έδωσε το δικαίωμα σε ιδιώτες ν’ αστυνομεύουν απευθείας πολίτες. Αφού ενσωμάτωσε την μη καταβολή αντιτίμου διοδίων, στις παραβάσεις του ΚΟΚ, έδωσε και το δικαίωμα στις εταιρίες να στέλνουν απευθείας πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν διόδια. Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει φωτογραφία της πινακίδας την στιγμή της παράβασης…

Αν λοιπόν η εταιρία καταγράψει τα στοιχεία οχήματος που δεν πλήρωσε διόδια, τότε ο ιδιοκτήτης έχει 15 μέρες στη διάθεσή του να πληρώσει μονάχα τα διόδια, χωρίς κανένα απολύτως πρόστιμο (το οποίο είναι το 20πλάσιο του αντιτίμου). Βέβαια, σε όσες περιπτώσεις γνωρίζουμε εμείς, οι εταιρίες έχουν στείλει απευθείας "λογαριασμό" μαζί με το πρόστιμο.