Σύνδεση

View Full Version : Γνωμες για gilera runner 50 sp

Gilleras
06/11/2014, 19:56
Καλησπερα σε ολους!!Εχοντας κλεισει αρκετο καιρο τα 16 ενδιαφερομαι να αγορασω ενα 50αρι και μετα απο αρκετα ψαξιμο κατεληξα στο gillera...Πειτε μου τη γνωμη σας στο αν ειναι καλο,αν βγαζει βλαβες,αν εχει προβληματα κτλ...
Ευχαριστω εκ των προτερων :wave2:

taisteal
06/11/2014, 19:59
Το ειχα...μπ@@ρδελο,οοοταν δουλευε πηγαινε γρηγορα για πενηνταρι,αλλα συνηθως δεν δουλευε.
Δες κανενα αλλο,παπι π.χ.

Gilleras
06/11/2014, 20:04
Το ειχα...μπ@@ρδελο,οοοταν δουλευε πηγαινε γρηγορα για πενηνταρι,αλλα συνηθως δεν δουλευε.

εξηγησε μου...δηλαδη τι προβληματα;

taisteal
06/11/2014, 20:07
Να σου εξηγησω,προβληματα με τα ρευματα συνεχεια,φτιαχναμε το ενα χαλαγε το αλλο,με τα σωληνακια λαδιου,και με πιστονια που τα αλλαζαμε
καθε τριμηνο,μεχρι που το βαρεθηκα και πηρε πουλο.
Γενικα εχουν ηλιθια προβληματα,οχι μονο το δικο μου αλλα τα περισσοτερα που γνωριζω.
Η χαρα του μαστορα.

Gilleras
06/11/2014, 20:11
Να σου εξηγησω.....μου αλλα τα περισσοτερα που γνωριζω.
Η χαρα του μαστορα.
Εγινε φιλε...κανεις αλλος καμια γνωμη;

Gilleras
09/11/2014, 17:51
κανεις αλλος;

akis_trevor
10/11/2014, 20:25
θα συμφωνησω με τον γιωργο παραπανω.το ειχα στα 16μου για κανα χρονο και το εδωσα και πηρα παπι γιαυτον ακριβως τον λογο.

Bob_o_mastoras
11/11/2014, 01:27
Σε αυτα που δουλευα για 3 χρονια, τα ηλεκτρικα, οπως ειπαν και οι προλαλησαντες, παρουσιαζαν αρκετες βλαβες. Δεικτες, κοντερ κλπ τα ξεχνας, πληρως αναξιοπιστα ακομα και αν λειτουργουν υποτυποδως. Αν λειτουργει η μιζα θα εισαι τυχερος! :lol:
Μηχανικες βλαβες παρουσιαζαν μερικα στο συστημα ψυξης. Κατα τα αλλα με μια καλη συντηρηση ετησιως και παροτι ηταν πειραγμενα ωστε να ανταπεξερχονται σε ανηφορες δικαβαλα δεν παρουσιασαν κατι αλλο αξιο αναφορας.
Σαν οδικη συμπεριφορα (στριψιμο-φρενα κλπ) ηταν πολυ καλα για την εποχη τους ομως παρολο τους μικρους τροχους που φοραγαν.

Δεν θα τα προτεινα παντως ως αγορα μεταχειρισμενου. Ενα kymco people 50cc πχ ειναι σαφως πιο αξιοπιστο και με 16αρηδες τροχους.
Δεν ειναι τοσο ομορφο και ντιζαϊνατο αλλα κανει τη δουλεια του καλα.

Gilleras
11/11/2014, 12:32
Σε αυτα που δουλευα για 3 χρονια,... 50cc πχ ειναι σαφως πιο αξιοπιστο και με 16αρηδες τροχους.
Δεν ειναι τοσο ομορφο και ντιζαϊνατο αλλα κανει τη δουλεια του καλα.
Συντηρηρηση;Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος αν μπορεις γιατι δεν ξερω και πολλα απο scooter...εχω ακουσει και για τριμηνη συντηρηση...ποια μερη του δηλαδη χρειαζονται συντηρηση;

Bob_o_mastoras
11/11/2014, 13:52
Δεν θελαν καμια ζορικη ή συχνη συντηρηση. Μια φορα τη σεζον, μετα το καλοκαιρι καναμε τα εξης:
Καθαρισμα εξατμισεων, ελεγχος σε ιμαντα κινησης και βαριατορ, καθαρισμα καρμπυρατερ, καθαρισμα φιλτρου αερα και ενα γενικο ελεγχο παντου, που ολο και κατι αλλο θα χρειαζοταν. (επισης λυναμε καθε χρονο πολλα απο τα ηλεκτρικα και τα ψεκαζαμε με wd40 και σπεϋ επαφων αλλα αυτα λογω extreme υγρασιας που ειχαμε)

Αλλα ηταν ενοικιαζομενα και καναν μπολικα χιλιομετρα και σε ασχημες συνθηκες παντως.

Gilleras
11/11/2014, 14:08
Δεν θελαν καμια ζορικη ή συχνη συντηρηση. Μια φορα τη σεζον, μετα το καλοκαιρι καναμε τα εξης:
Καθαρισμα εξατμισεων, ελεγχος σε ιμαντα κινησης και βαριατορ, καθαρισμα καρμπυρατερ, καθαρισμα φιλτρου αερα και ενα γενικο ελεγχο παντου, που ολο και κατι αλλο θα χρειαζοταν. (επισης λυναμε καθε χρονο πολλα απο τα ηλεκτρικα και τα ψεκαζαμε με wd40 και σπεϋ επαφων αλλα αυτα λογω extreme υγρασιας που ειχαμε)

Αλλα ηταν ενοικιαζομενα και καναν μπολικα χιλιομετρα και σε ασχημες συνθηκες παντως.

και ποσα λεφτα περιπου επαιρναν ολα αυτα μαζι με την εργασια;

Bob_o_mastoras
11/11/2014, 14:47
Σε αυτο δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι τα καναμε εμεις που δουλευαμε στο μαγαζι με τα ενοικιαζομενα. Οποτε δεν ειχαμε καποιο κοστολογιο.
Ολα τα παραπανω αν πιανει λιγο το χερι σου και εχεις χωρο και καποια εργαλεια μπορεις να τα κανεις και μονος σου ή με καποιον φιλο παρεα. Δεν ειναι κατι δυσκολο. Ειδικα αμα εχεις και το service manual.

Παντως εγω θα ελεγα οπως και να 'χει να το αποφυγεις και να κινηθεις προς παπι ή αλλο σκουτερ. Τα ηλεκτρικα τους ηταν οντως προβληματικα.

catmaster
11/11/2014, 15:54
αφού έχεις αποφασίσει αμέτι μωχαμέτι να το πάρεις ότι και να πούμε (απίστευτο μπουρδέλο ήταν για να λέμε και την αλήθεια) εσύ το έχεις ήδη πάρει οπότε τι το ψάχνεις ;; τσίμπα το και τρέχα

:beer:

Gilleras
11/11/2014, 20:44
αφού έχεις αποφασίσει αμέτι μωχαμέτι να το πάρεις ότι και να πούμε (απίστευτο μπουρδέλο ήταν για να λέμε και την αλήθεια) εσύ το έχεις ήδη πάρει οπότε τι το ψάχνεις ;; τσίμπα το και τρέχα

:beer:
αρχιζει και αλλαζει η γνωμη μου γιατι οπου και να ρωτησω μου λενε τα ιδια...+οτι τα ιδια λεει και ο πατερας μου,με βλεπω με κανα παπακι τελικα τετραχρονο...για τα daytona sprinter 50cc τι γνωμη εχετε παιδια;

harris_x
11/11/2014, 22:00
[...]με βλεπω με κανα παπακι τελικα τετραχρονο...για τα daytona sprinter 50cc τι γνωμη εχετε παιδια;

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=96045

Gilleras
11/11/2014, 22:12
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=96045
Ναι το ξερω οτ υπαρχουν και αλλα τα εχω δει σχεδον ολα....γενικα καλες γνωμες διαβαζω και επισης λενε οτι παιρνει και μετατροπες αν το βαρεθεις...παει μεχρι 125

catmaster
11/11/2014, 22:14
αρχιζει και αλλαζει η γνωμη μου γιατι οπου και να ρωτησω μου λενε τα ιδια...+οτι τα ιδια λεει και ο πατερας μου,με βλεπω με κανα παπακι τελικα τετραχρονο...για τα daytona sprinter 50cc τι γνωμη εχετε παιδια;

από θέμα γκαζιού είναι τάφος αλλά τουλάχιστον δεν γίνεσαι γκόμενα του μάστορα

Gilleras
11/11/2014, 22:17
από θέμα γκαζιού είναι τάφος αλλά τουλάχιστον δεν γίνεσαι γκόμενα του μάστορα
ε το πολυ πολυ να το κανω 72 για να πηγαινει αξιοπρεπως και δικαβαλο

catmaster
11/11/2014, 22:22
ε το πολυ πολυ να το κανω 72 για να πηγαινει αξιοπρεπως και δικαβαλο

:a013: και 2 κρανάκια και αν μπορεις και κανα γαντάκι - μπουφανάκι για σενα και το "πρόσωπο"

Gilleras
11/11/2014, 22:45
:a013: και 2 κρανάκια και αν μπορεις και κανα γαντάκι - μπουφανάκι για σενα και το "πρόσωπο"
ξερεις αν εχει χωρο κατω απο τη σελα για το κρανος; οσο για τα υπολοιπα τα γαντακια αστα,ενα μπουφανακι επιβαλλεται

catmaster
11/11/2014, 22:58
ξερεις αν εχει χωρο κατω απο τη σελα για το κρανος; οσο για τα υπολοιπα τα γαντακια αστα,ενα μπουφανακι επιβαλλεται

σιγά μην έχει και χώρο για τα πέδιλα του σκι .... παπί είναι μια κλειδαριά και κανα αδιαβροχο και πολύ είναι ... αλλά με πίσω βαλιτσάκι στρώνει ..

γαντάκι γιατί όχι ;; έχεις τα χέρια του γούλβεριν αδαμάντιο κιετς ;

bruno
11/11/2014, 23:03
σιγά μην έχει και χώρο για τα πέδιλα του σκι .... παπί είναι μια κλειδαριά και κανα αδιαβροχο και πολύ είναι ... αλλά με πίσω βαλιτσάκι στρώνει ..

:lol::lol::lol:

Gilleras
11/11/2014, 23:09

χαχαχα και χιουμοριστας :D το gillera εχει για αυτο ρωτησα,σιγα μη βαλω βαλιτσα νταξει 17 χρονων ειμαι :P ξερεις αρχιζουν οι καγκουριες,η κλειδαρια κρανους κανει τιποτα αν παρω μια καλη η αν το αφησω για 2 ωρες εφυγε και το κρανος μαζι γιατι το εχω ψαξει και εχω διαβασει πολλα κλεψιματα...

taisteal
11/11/2014, 23:15
νταξει 17 χρονων ειμαι :P ξερεις αρχιζουν οι καγκουριες

:lol::cry::lol:

catmaster
11/11/2014, 23:20
χαχαχα και χιουμοριστας :D το gillera εχει για αυτο ρωτησα,σιγα μη βαλω βαλιτσα νταξει 17 χρονων ειμαι :P ξερεις αρχιζουν οι καγκουριες,η κλειδαρια κρανους κανει τιποτα αν παρω μια καλη η αν το αφησω για 2 ωρες εφυγε και το κρανος μαζι γιατι το εχω ψαξει και εχω διαβασει πολλα κλεψιματα...

ναι βασικά στο τσιλέρα χωράει το κράνος στον κουβά αλλά κλάιν μάιν αφού θα το αφήνεις στο μάστορα μαζί με το μηχανάκι για να το φοράει αυτός ο καημένος να μην κρυώνει ...
(πέντε μέσα - μια έξω οπως στο στρατό - Α ναι δεν έχεις πάει ακόμα )

τώρα η κλειδαριά σίγουρα παίζει ρόλο αλλά άμα στο βάλει ο τσόγλανος στο μάτι τι να πω ...

Gilleras
11/11/2014, 23:22
ναι βασικά στο τσιλέρα χωράει το κράνος στον κουβά αλλά κλάιν μάιν αφού θα το αφήνεις στο μάστορα μαζί με το μηχανάκι για να το φοράει αυτός ο καημένος να μην κρυώνει ...
(πέντε μέσα - μια έξω οπως στο στρατό - Α ναι δεν έχεις πάει ακόμα )

τώρα η κλειδαριά σίγουρα παίζει ρόλο αλλά άμα στο βάλει ο τσόγλανος στο μάτι τι να πω ...
χαχαχα εισαι θεουλης...οταν π.χ. παω σχολειο ας πουμε το κρανος που να το βαλλω; στην εδρα του καθηγητη; μαλλον οχι ...σε τετοιες περιπτωσεις χρησιμευει πολυ η κλειδαρια

catmaster
11/11/2014, 23:40
χαχαχα εισαι θεουλης...οταν π.χ. παω σχολειο ας πουμε το κρανος που να το βαλλω; στην εδρα του καθηγητη; μαλλον οχι ...σε τετοιες περιπτωσεις χρησιμευει πολυ η κλειδαρια

άμα το κλειδώνεις το κράνος σε κλειδαριά χύμα έξω σε μια καλή βροχή θα το έχεις μετά να πας στο pet shop να βάλεις το χρυσόψαρο να μην τους χρεώνεις και σακούλα ...

αμα σε χαλάει η βαλίτσα η φοβάσαι μην τη σπάσουν τότε το κράνος στην τσάντα του με το κορδονάκι της και το κουβαλάς ... και άμα σου πει ο καθηγητής τι είναι αυτό πες του είσαι πρωταθλητής στο μπόουλινγκ ...

Gilleras
11/11/2014, 23:44
άμα το κλειδώνεις το κράνος σε κλειδαριά χύμα έξω σε μια καλή βροχή θα το έχεις μετά να πας στο pet shop να βάλεις το χρυσόψαρο να μην τους χρεώνεις και σακούλα ...

αμα σε χαλάει η βαλίτσα η φοβάσαι μην τη σπάσουν τότε το κράνος στην τσάντα του με το κορδονάκι της και το κουβαλάς ... και άμα σου πει ο καθηγητής τι είναι αυτό πες του είσαι πρωταθλητής στο μπόουλινγκ ...
χαχαχα εσυ χαραμιζεσαι κανε κανα stand up comedy ,ε αν βρεχει θα το παρω μαζι να κανει μαθημα