View Full Version : Αξίζει να "σουλουπώσω" το XR 1000;
mixalakis
08/11/2014, 07:41
Έχω ένα SOEI XR 1000 εδώ και 6 χρόνια.
Όλα ΟΚ με το κράνος, αλλά οι επενδύσεις έχουν φάει το ψωμία τους, το ίδιο και η ζελατίνα και το pinlock.
Είχα σκεφτεί να αλλάξω επενδύσεις και ζελατίνες για να δώσω μια παράταση ζωής. Το κόστος έβγαινε αρκετά μεγάλο, δηλαδή ένα 50άρικο για ζελατίνα, κάτι λιγότερο για pinlock και για τις επενδύσεις και μαξιλαράκια δεν θυμάμαι.
Γενικά η όλη "ανακασκεύη" πάει σίγουρα για 120+€ και το ερώτημα είναι αν αξίζει.
Υποτίθεται ότι τα κράνη αυτά δεν έχουν ημερομηνία λήξης και αφού δεν μπορώ να πληρώσω για καινούργιο αντίστοιχο κάτι πρέπει να κάνω.
Από την άλλη να πληρώσω τόσα λεφτά για ένα παλιό κράνος, δεν μου φαίνεται λογικό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να βρεθεί κανένα ελαφρώς μεταχειρισμένο με αντίστοιχα χρήματα.
Όχι, δεν αξίζει.
Η SHOEI προτείνει αντικατάσταση μετά την παρέλευση 5ετίας από την αγορά ή 7ετίας από την ημερομηνία παραγωγής.
http://www.shoei-helmets.com/Maintenance.aspx
http://www.motorcyclistonline.com/how-to/helmet-shelf-life-answers
Κοίτα για ένα αξιοπρεπές κράνος με λιγότερα από 200 Ευρώ, π.χ. το IS17 της HJC.
mixalakis
08/11/2014, 10:58
Άρα προφανώς δεν ισχύει το ότι τα fiber δεν λήγουν.
Greenthing
08/11/2014, 11:02
αυτη την απορια την εχω και εγω.. το arai δεν ειχε ημερομηνια τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?
αν και τα λευτα του τα εχει βγαλει
sapila racing
08/11/2014, 11:05
αυτη την απορια την εχω και εγω.. το arai δεν ειχε ημερομηνια τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?
αν και τα λευτα του τα εχει βγαλει
Εχει ημερομηνία κατασκευής, είναι στο λουράκι μέσα απο την επενδυση.
Greenthing
08/11/2014, 11:08
θα σε στεναχωρησω... ποτε δεν ειχε
sapila racing
08/11/2014, 11:27
θα σε στεναχωρησω... ποτε δεν ειχε
Ε οχι και να στεναχωρηθώ! :p
Στα παλιότερα ηταν τυπωμενο στην επενδυση, μετα σε ενα μικρό ασπρο πανινο καρτελακι ραμενο μεσα απο την επενδυση που εχει το λουρακι και πιο μετα στα τελευταία ειναι τυπωμενη στο D ring.
4 Arai που ειχα μεχρι τωρα ειχαν όλα.
Τι μοντέλο έχεις?
Μετα απο καποια ημερομηνια ειναι κωδικοποιημενη η ημερομηνία.
px G 07 σημαίνει Ιούλιος 2007.
Δες κι εδω φωτό.
http://www.whyarai.co.uk/whyarai/images/How-to-find-date.jpg
Greenthing
08/11/2014, 11:30
rx7 nakano replika αμα σου πω οτι δεν ειχε ποτε θα γελασεις?
το θυμαμαι γιατι το ειχα παρει το 8 και το 10 ειχα λυσσαξει να βρω τι παιζει και δεν εβγαλα ακρη.... κανονικα πρεπει να το αποσυρω...
sapila racing
08/11/2014, 11:39
rx7 nakano replika αμα σου πω οτι δεν ειχε ποτε θα γελασεις?
το θυμαμαι γιατι το ειχα παρει το 8 και το 10 ειχα λυσσαξει να βρω τι παιζει και δεν εβγαλα ακρη.... κανονικα πρεπει να το αποσυρω...
To ξανακοίταξες σύμφωνα με τις φωτό παραπάνω?
Το δικό μου RX7 το πήρα το 8 εν γνωση μου οτι ηταν κατασκευής του 06 και πρέπει να το αλλάξω......
Την ημερομηνία την εχει στο λουρακι. Εχει 2 καρτελακια μεσα στην επενδυση που εχει στο λουρί (οχι η μερια με το D ring η αλλη), ενα πορτοκαλι που λεει Arai και απο κατω το ασπρο που λεει την ημερομηνια. Το απρο καρτελακι ειναι πιο κοντό απο το πορτοκαλι και δεν το βλέπεις με την πρωτη ματια.
Για δες το παλι!
:wave2: