View Full Version : Πρώτο Enduro/MX
The Dread Rider
11/11/2014, 20:45
Γεια σας παιδιά,
Με λένε Θρασύβουλο,είμαι 15 χρονών (και κάτι ψιλά :P) και θέλω να κάνω την εισαγωγή στις μοτοσυκλέτες. Το μεγάλο μπαμ έγινε όταν ο πατέρας μου άρχισε να μου μαθαίνει σιγά σιγά να οδηγώ άλλες φορές με ένα africa twin 650 '89 και άλλες με ένα zrx 1100 '98, ε και από τότε κόλλησα άσχημα. Μιας και ήδη ασχολούμαι πάρα πολύ με το ποδήλατο και ειδικά το mountain biking (έχω ένα scott scale 70) σκέφτομαι να κάνω την εισαγωγή στο χώμα έτσι ώστε να αποκτήσω μια σχετική εμπειρία για να αγοράσω μια μηχανή στα 21 λόγω του ηλίθιου συστήματος νέων διπλωμάτων.
Είμαι 1,79 και 70 κιλά και αυτό που προσωπικά μου αρέσει είναι το yamaha yz 85 λόγω αρκετών μεταχειρισμένων αλλά και ανταγωνιστικής τιμής σε σχέση με άλλα 85αρια. Έχω μια σχετική εμπειρία με την οδήγηση μηχανής λόγω των "μαθημάτων" στις μηχανές του πατέρα μου και έχω μάθει αρκετά περί ισορροπίας από το ποδήλατο. Εσείς τι θα προτείνατε και θα μπορούσατε να μου πείτε μια σχετική τιμή για μια καλή στολή και ένα κράνος? Όσον αφορά την μεταφορά του στο κατάλληλο έδαφος έχουμε ένα τρέιλερ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
The Dread Rider
11/11/2014, 20:49
Να προσθέσω πως η πιθανότητα να ασχοληθώ με αγώνες είναι ελάχιστη λόγω προτεραιότητας σχολικών υποχρεώσεων
Μη πάρεις τίποτα αλλο εκτός από δίχρονο 125 enduro ή Motocross.
Είναι το καλύτερο σχολείο και αν μαθεις με αυτό, σε κανα δυο χρόνια θα οδηγάς ότι χωμάτινο πέσει στα χέρια σου τάπα.
Τώρα που είσαι στην αρχή να κάνεις και κάποιο σχολείο εντούρο ή ΜΧ να μάθεις σωστά.
Μην καβαλίσεις ποτέ χωρίς εξοπλισμό, ποτέ των ποτών.
Οταν είσαι σε πιστάκια προπόνησης να παρακολουθείς τι κάνουν οι γρήγοροι, πως δουλεύουν το σώμα τους πάνω στο μηχανάκι.
Χρειάζεσαι κάποιον έμπειρο να σου εξηγήσει τα βασικά.
Ξεκίνα να ενημερώνεσαι από χωμάτινα φόρουμ Ελληνικά και ξένα.
Είσαι πολύ τυχερός που εχεις τέτοιο πατέρα :lol: , ο δικός μου δεν ήθελε να ακούσει για μηχανάκια και είχε zastava.
SHOOTER045
11/11/2014, 20:55
Για το ύψος σού θα έλεγα να δεις το ΥΖ 125
Μίας και τα 85αρια είναι με μικρούς τροχούς
The Dread Rider
11/11/2014, 21:01
Καταρχήν ευχαριστώ για την απίστευτα γρήγορη απάντηση σου. Είναι κομματάκι δυσκολούτσικο να βρεθώ σε πίστα με έμπειρους αφού μένω στον παλαμά καρδίτσας που είναι μετά βίας κομώπολη. Επίσης όπως είπα 90% δεν θα ασχοληθώ με αγώνες και το θέλω πιο πολύ για να περνάω καλά και να μάθω αφού από τοτε που οδήγησα για πρώτη φορά την μηχανή μετά το ποδήλατο ήταν just not enough, you know? + πως στοχεύω για νομική και πρέπει να συγκεντρωθώ και στο σχολείο ( να διαδεχτούμε και τον πατέρα στην νομική :P) οπότε λίγο δύσκολο οι αγώνες. Το yz 125 μήπως παραείναι άγριο για κάποιον άπειρο σαν εμένα?
Υ.Σ. Εξοπλισμό και να ήθελα να μην βάλω θα μου κοβε τα χέρια ο πατέρας μου που λέει ο λόγος
The Dread Rider
11/11/2014, 21:05
Όσον αφορά τον πατέρα μου πραγματικά είμαι πολύ τυχερός. Είναι εδώ κάτι φίλοι μου με κάτι καγκουρεμένα glx/chaly/ yamaha z και νομίζουν πως οδηγούν H2R χαχαχα. Εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου κίνησαν το ενδιαφέρον τα παπιά.
Εγω θα ελεγα μην ασχοληθεις καθολου για τωρα. Φτασε τα 18 και βλεπουμε. :Ρ λοιπον μιας και ειδαι μικρος ακομα προτεινω διχρονακι dt, 80αρακια κλπ. Παναλαφρα και γκαζακι μπολικο για τα κυβικα τους. Εξοπλισμος εννοειται και τα μυαλα στο κεφαλι μιας και δεν ειναι ποδηλατο.....
Υ.γ. τυχερος εισαι. Εγω "εκλεβα" το kdx του αδερφου μου, καβαλουσα φιλων κλπ και την αλλη μερα ακουγα οτι δεν μπορεις να φανταστεις!!
The Dread Rider
11/11/2014, 21:08
E και γω μόνο τον πατέρα μου έχω. Η μάνα μου όλη την ώρα μας πρήζει και μας φωνάζει. Δεν πρόκειται να αντέξω μέχρι τα 18 χωρίς κάτι σου λέω. Είναι άμα κολλήσεις το μικρόβιο, μετά πάει τέλειωσες. Δεν είπα να το βγάζω και στον δρόμο χωρίς δίπλωμα. Να το χω να ξεσπάω λίγο τα σαββατοκύριακα :P
E και γω μόνο τον πατέρα μου έχω. Η μάνα μου όλη την ώρα μας πρήζει και μας φωνάζει. Δεν πρόκειται να αντέξω μέχρι τα 18 χωρίς κάτι σου λέω. Είναι άμα κολλήσεις το μικρόβιο, μετά πάει τέλειωσες. Δεν είπα να το βγάζω και στον δρόμο χωρίς δίπλωμα. Να το χω να ξεσπάω λίγο τα σαββατοκύριακα :P
Αμ ολοι ετσι λεμε κ αμα βρεθει καμια αλανιαρα αγριογκομενα ξεσπαθωνουμε να μην φανουμε βουτυρομπεμπεδες...... χαχαχαχα
Μια λεξη. Οτι διαλεξεις π-ρ-ο-σ-ο-χ-η
The Dread Rider
11/11/2014, 21:17
Για αυτό ακριβώς και εγώ είχα πει αρχικά το 85. Άμα πάρω το 125 θα με ψάχνουν σε κάνα χαντάκι με τα 40 άλογα και 0 εμπειρία χαχαχαχαχα
Υ.Σ. Όσον αφορά τις γκόμενες έχουμε ήδη οπότε εντάξει καγουριλίκια μόνο off road :P. Άμα σε πιάσουν οι καύλες κάνα σαββατόβραδο όμως χααχαχαχ
-ΣΦΑΧΤΗΣ-
11/11/2014, 21:51
Φίλε και εγώ έχω κλείσει τα 18 και τζάμπα το δίπλωμα για 125.. Ας λέμε πως κατέχουμε τα σήματα ναούμε :p
Δε μας είπες ψάχνεις για μεταχειρισμένο μηχανάκι? Όπως και να 'χει πιστεύω πως ένα 125 δίχρονο enduro με μαμά εξάτμιση θα σε καλύψει πλήρως..Μη σου πω ο,τι αν το μάθεις θα ζητάς όλο και περισσότερα!!
Και εγώ πρωτοέμαθα σε ένα xr 250 του πατέρα μου στη β' γυμνασίου (επίσημα) γιατί ανεπίσημα είχα αρκετές εμπειρίες με γουρούνια και παπιά..:rolleyes:
motomaniac
11/11/2014, 22:03
η διαφορα αναμεσα σε ΜΧ 85 και 125 enduro ειναι μεγαλη. οσο κι αν σου φαινεται απιστευτο το 85 ειναι πιο αποτομο και θελει αλλο ειδος οδηγησης. μπορεις να ξεκινησεις με κατι πολυ φτηνο πχ dt 125 και μετα σιγα σιγα αοφυ σοβαρεψει το πραμα κι οι ικανοτητες σου ξεπερασουν την μοτοσυκλετα αγοραζεις και κατι σαφως ανωτερο.
-ΣΦΑΧΤΗΣ-
11/11/2014, 22:12
Παιδιά το 85 είναι πιο σουλουπωμένο..το 125 πλησιάζει τα μεγέθη των μεγαλύτερων κυβικών...
motomaniac
11/11/2014, 22:19
Παιδιά το 85 είναι πιο σουλουπωμένο..το 125 πλησιάζει τα μεγέθη των μεγαλύτερων κυβικών...
ε και?????????????????????????????????
Γεια σας παιδιά,
Με λένε Θρασύβουλο,είμαι 15 χρονών (και κάτι ψιλά :P)
Είμαι 1,79 και 70 κιλά
SHOOTER045
12/11/2014, 01:04
το ΥΖ 85 ειναι με μικρους τροχους
εκτος αν βρηκε κανενα απο τα ελαχιστα που υπαρχουν με κανονικους
το 125 μπορει να φαιεται βουνο
αλλα για την ηλικια και τα κυβικα του φανταζει ιδανικο
φιλαρακο
ψαξε ταυτοχρονα για εξοπλισμο
μποτες,στολη,επιγονατιδες,θωρακα,γυαλια,κρανος
παιζουν και εδω μεσα μεταχειρα
ρωτα και θα σου πουν
το οτι μενεις στον παλαμα εχει τα καλα της επαρχιας
και τα ασχημα,στην περιπτωση σου ελειψη πιστας - παρεας
ενα ΜΧ μηχανακι σε πιστα βρισκεται στο φυσικο του περιβαλλον
ανεβαινει και βουνα
στα οποια οπως και στην πιστα ΠΑΝΤΑ με παρεα
ΠΟΤΕ μονος
Allst@rf
12/11/2014, 09:25
Εισαι σε πολυ καλη ηλικια να ξεκινησεις κατι σωστα που θα το αγαπας για ολη σου τη ζωη.
Ενα 125 mx πιστεύω θα ειναι καλο σχολείο.
Επισης θα ηθελα να σου πω να μην αποκλεισεις ετσι αμεσως την μελλοντικη σου εμπλοκη με τους αγωνες. Για πολλους λογους.
στα οποια οπως και στην πιστα ΠΑΝΤΑ με παρεα
ΠΟΤΕ μονος
Σε αυτο δωσε ιδιαιτερη σημασια. Μην το παρεις αψηφιστα.
Allst@rf
12/11/2014, 12:17
Σε αυτο δωσε ιδιαιτερη σημασια. Μην το παρεις αψηφιστα.
Ολοι οι "κανονες" εχουν και τις εξαιρεσεις τους...
; )
Ολοι οι "κανονες" εχουν και τις εξαιρεσεις τους...
; )
ναι ρε Κωστα. Και εγω θα επαιζα σε ενα πιστακι εαν ηταν διπλα απο το σπιτι μου και με εβλεπε η γυναικα απο το μπαλκονι :p
Allst@rf
12/11/2014, 12:26
ναι ρε Κωστα. Και εγω θα επαιζα σε ενα πιστακι εαν ηταν διπλα απο το σπιτι μου και με εβλεπε η γυναικα απο το μπαλκονι :p
:lol:
Δεν εννουσα ακριβως αυτο αλλα και αυτο (μπορει να) συμβαινει...
; )
:lol:
Δεν εννουσα ακριβως αυτο αλλα και αυτο (μπορει να) συμβαινει...
; )
ε πεστο ντε να μαθενουμε και τιποτις
Allst@rf
12/11/2014, 12:40
Βραδυπορια και ασκησεις ισορροπιας καλλιστα μπορεις να κανεις και μονος σου σε μια αλανα με χωματα διπλα στο σπιτι σου, σωστα;
The Dread Rider
12/11/2014, 12:56
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. Από ότι κατάλαβα μου προτείνεται ένα mx 125 π.χ. yz 125 το οποίο να οδηγώ με σύνεση μέχρι να μάθω να ελέγχω την δύναμη του. Όσον αφορά την οδήγηση πάντα θα πάω με τον πατέρα μου αφού ούτως ή άλλως δικό του είναι το τρέιλερ και πρέπει να μου μάθει και κάποια βασικά της οδήγησης. Δεν είπα ότι αποκλείω τους αγώνες απλά λόγω σχολικών υποχρεώσεων στο μυαλό μου έχω ότι οι αγώνες ισοδυναμούν με αρκετή ενασχόληση και προπονήσεις πράγματα που απαιτούν αρκετό χρόνο. Όσον αφορά αν τα καταφέρω θα προσπαθήσω να πάω και σε οργανωμένες πίστες
Υ.Σ. Οι αγγελίες στις οποίες δίνεται και εξοπλισμός μαζί αξίζουν?
The Dread Rider
12/11/2014, 12:58
Υπάρχει ο απαραίτητος χώρος αλλά αφού ακόμα δεν έχω μια μηχανή δεν θέλω να το ρισκάρω με αυτές του πατέρα μου επειδή από μια φορά που με πήρε το βάρος της africa και μου έπεσε (ευτυχώς δεν χτύπησα) ποδήλατο μόνο
Βραδυπορια και ασκησεις ισορροπιας καλλιστα μπορεις να κανεις και μονος σου σε μια αλανα με χωματα διπλα στο σπιτι σου, σωστα;
Σωστοτατα :beer:
The Dread Rider
12/11/2014, 13:17
Με τι να τα κάνω αυτά ρε παιδιά????
mitsos_ktm
12/11/2014, 14:11
Θρασύβουλε γεια σου.
Πρώτα απ'όλα το σχολείο όπως προανέφερες. Έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου να ασχοληθείς με ότι αγαπάς. Ο μεγάλος γιος μου ξεκίνησε στα 18 ουσιαστικά το ENDURO και αυτή τη στιγμή στα 22 του είναι πάρα πολύ καλός. Έχει λύσει το οικονομικό του πρώτα με την δουλειά του (Πολεμικό Ναυτικό- ΣΜΥΝ),συνεχίζει τις σπουδές του στο Πολιτικό της Νομικής, και τρέχει και στο Πανελλήνιο Νοτίου Ελλάδας με ΚΤΜ 125 09 (προς το παρόν). Ο μικρός δεν έχει κλείσει τα 18 ακόμα και είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και για τον λόγο αυτό, το μηχανάκι του (ΚΤΜ 125 03) περιμένει τα Χριστούγεννα Οπότε μην αγχώνεσαι. Αν τώρα θέλεις να ασχοληθείς ενδιάμεσα στα διαβάσματά σου (για να ξεδίνεις), θα πρότεινα ENDURO 125 αφού είναι πολύ πιο γλυκά στο γκάζι τους από τα ΜΧ, χωρίς να τους λείπει η δύναμη όταν την χρειαστείς, σε αναρτήσεις είναι εφάμιλλα με τα ΜΧ αλλά πιο μαλακά γενικά, και πιστεύω ότι θα το χαρείς περισσότερο. Θα πρότεινα KTM 125 EXC λόγω πληθώρας ανταλλακτικών, όσο πιο καινούριο γίνεται και στην δυνατή καλή κατάσταση (να το δει συνεργείο που ξέρει). Είναι ένα μηχανάκι ιδανικό για να μάθεις να οδηγείς και όχι μόνο.
Καλή επιτυχία στις σπουδές σου
Γεια σας παιδιά,
Με λένε Θρασύβουλο,είμαι 15 χρονών (και κάτι ψιλά :P) και θέλω να κάνω την εισαγωγή στις μοτοσυκλέτες. Το μεγάλο μπαμ έγινε όταν ο πατέρας μου άρχισε να μου μαθαίνει σιγά σιγά να οδηγώ άλλες φορές με ένα africa twin 650 '89 και άλλες με ένα zrx 1100 '98, ε και από τότε κόλλησα άσχημα. Μιας και ήδη ασχολούμαι πάρα πολύ με το ποδήλατο και ειδικά το mountain biking (έχω ένα scott scale 70) σκέφτομαι να κάνω την εισαγωγή στο χώμα έτσι ώστε να αποκτήσω μια σχετική εμπειρία για να αγοράσω μια μηχανή στα 21 λόγω του ηλίθιου συστήματος νέων διπλωμάτων.
Είμαι 1,79 και 70 κιλά και αυτό που προσωπικά μου αρέσει είναι το yamaha yz 85 λόγω αρκετών μεταχειρισμένων αλλά και ανταγωνιστικής τιμής σε σχέση με άλλα 85αρια. Έχω μια σχετική εμπειρία με την οδήγηση μηχανής λόγω των "μαθημάτων" στις μηχανές του πατέρα μου και έχω μάθει αρκετά περί ισορροπίας από το ποδήλατο. Εσείς τι θα προτείνατε και θα μπορούσατε να μου πείτε μια σχετική τιμή για μια καλή στολή και ένα κράνος? Όσον αφορά την μεταφορά του στο κατάλληλο έδαφος έχουμε ένα τρέιλερ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Για το ερώτημά σου δεν έχω απάντηση, μπορώ όμως να σου πω ότι όταν βλέπω δεκαπεντάχρονα να γράφουν δομημένα και με σωστή ορθογραφία χαίρομαι ρε φίλε. Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνεις.
The Dread Rider
12/11/2014, 15:13
Φίλε Δημήτρη,
Η αλήθεια να λέγεται πάντα το γλυκοκοίταζα το exc 125 αλλά έχει και μια ανάλογη τιμή. Η πλειοψηφία τουλάχιστον των αγγελιών είναι, δυστυχώς, άνω των 2000 ευρώ επειδή δεν θέλω να ζορίζω πολύ οικονομικά τον πατέρα μου (ούτως ή άλλως όλα αυτά λόγια του αέρα είναι μέχρι να συγκεντρώσω ένα αξιοπρεπές ποσό χρημάτων, απλά ζητάω γνώμες και συμβουλές από έμπειρους) είναι λίγο περιορισμένες οι επιλογές μου στο συγκεκριμένο μοντέλο. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5578844/?
Υ.Σ. Την καλή ορθογραφία και τον δομημένο λόγο τα χρωστάω στον πατέρα μου που νοιάστηκε για την μόρφωση μου
Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5578844/?
Επειδή σε βλέπω να το λυσσάς στους χωραφόδρομους της Ματαράγκας και της Κυψέλης, καλύτερα όχι...
Έχει συχνή συντήρηση - σε σχέση με άλλα 125 2T - και δεν φημίζεται για την ευσταθειά του "στα πολλά"
(βαρύ μπροστινό για τα κυβικά του, μικρή καστερ και μεγαλο μεταξόνιο σε μηχανακι που δεν έχει "φρενο" από τον κινητήρα αλλα και δεν έχει απόθεμα γκαζιού συνεχεια διαθέσιμο μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με ανεπιθύμητες καταστασεις..)
Υ.Γ.
Αν κανεις κουράγιο και τραβηχτείς μεχρι τον Αμάραντο ή το Κούτσουρο, αλλαζουν τα πραγματα...;)
SHOOTER045
12/11/2014, 15:40
Το ΚΤΜακι της φώτο,φαινεται κουκλάκι.
ΕΦ όσον δεν έχεις πίστα κοντά,ενα εντουρο σαν αυτό θα βόλευε ,γιατί μπορεί να σε πιάσει βράδυ, γιατί δεν θα σε κουράσει στο βουνό όσο ένα αντίστοιχο ΜΧ
1) πάρε το μηχανάκι και τον εξοπλισμό
2) βρες παρέα για βουνό η πίστα
3) μια πολύ απλή και καλή άσκηση για να μάθεις ισορροπία και σπάσιμο τής μέσης, είναι να οριοθετησεις μια χωματινη διαδρομή,οχι ευθεία, να βάλεις στροφές και εύκολες ανηφοροκατηφορες.
Ξεκινας και ξεχνας το αριστερό χέρι,χειρισμος μόνο με το δεξί, και την μέση, κάνε το με μια ταχύτητα, όταν πάρεις αέρα, κάνε και αλλαγές καρφωτες χωρίς συμπλέκτη, δεν πάθαινει τίποτα, και έλα να μιλήσουμε μετά
2stroker
12/11/2014, 15:44
Ωραιος ο μικρος και φαινεται ωριμος και μυαλομενος.
Τσιμπα οποιοδηποτε διχρονακι 125 (yz,kx,rm,cr κλπ) και θα σε μια χαρα.
Για ενα οικονομικο πακετο εξοπλισμου υπολογισε
Κρανος 120 ευρω
Googles 30 ευρω
Θωρακας 70 ευρω
Μποτες 120 ευρω
Επιγονατιδες 25 ευρω
Επιαγκωνιδες 30 ευρω
Στολη 100 ευρω
Γαντια 20 ευρω
Κολαρο λαιμου 35
Αν θες κατι καλυτερο μετα ανεβαινουν οι τιμες.
Καλο ξεκινημα! :beer:
The Dread Rider
12/11/2014, 19:50
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Έχω καταλήξει σε ενα mx 125 ειδικα το kx 125 μου αρέσει πολύ το οποίο θα το χρησιμοποιω εδώ αλλά και στο στόμιο στο οποίο έχουμε εξοχικο και έχει αρκετές ωραίες χωμάτινης διαδρομες . Τώρα σκληρή οικονομία και συνεση . Αλήθεια αν βγαίνει στο 500αρικο ο οικονομικος εξοπλισμός τοτε πρεπει να υπολογιζω +- 2000 για μηχανάκι και εξοπλισμό έτσι ;
Allst@rf
12/11/2014, 20:35
Προσεχε πολυ στον εξοπλισμο που θα αγορασεις μην κανεις επιπολαιοτητες.
Θα μετρηθεις σωστα σωματικα και θα παρεις εξοπλισμο στα μετρα σου.ειναι σημαντικο αυτο γιατι αν δεν ειναι στα μετρα σου θα σε ενοχλει και θα χανεις τη συγκεντρωση σου στην οδηγηση και το κυριοτερο αντι να σε προστατευσει μπορει ευκολα να γινει η αιτια να τραυματιστεις λογο κακης εφαρμογης.
Εδω θα ηθελα να σε παρακαλεσω για κατι. Οτι σου λεμε εμεις εδω καλο θα ηταν να τα συζητας με τον πατερα σου, εαν ηδη δε το χεις κανει.
2stroker
12/11/2014, 20:38
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Έχω καταλήξει σε ενα mx 125 ειδικα το kx 125 μου αρέσει πολύ το οποίο θα το χρησιμοποιω εδώ αλλά και στο στόμιο στο οποίο έχουμε εξοχικο και έχει αρκετές ωραίες χωμάτινης διαδρομες . Τώρα σκληρή οικονομία και συνεση . Αλήθεια αν βγαίνει στο 500αρικο ο οικονομικος εξοπλισμός τοτε πρεπει να υπολογιζω +- 2000 για μηχανάκι και εξοπλισμό έτσι ;
μπορεις να παραβλεψεις την στολη και να φορας στη αρχη ρουχα που δεν τα θες.ενα στρατιωτικο παντελονι π.χ και μια φαρδια μαρκυμανικη μπλουζα.εγω ετσι εκανα στην αρχη.επισης μπορεις να παραβλεψεις και το κολαρο λαιμου,μη φανταστεις πολυ λιγοι το φορανε.εγω ας πουμε δνε εχω.τωρα για μηχανακι,ενα kx μπορεις να το βρεις και με 1000ευρω. :)
The Dread Rider
12/11/2014, 21:02
Όσον αφορά την συζήτηση με τον πατέρα μου μην ανησυχείς το έχω συζητήσει μαζί του. Και στο κάτω κάτω, αυτός είναι που με κόλλησε με τις μηχανές χαχαχαχα
mitsos_ktm
12/11/2014, 21:06
Επειδή σε βλέπω να το λυσσάς στους χωραφόδρομους της Ματαράγκας και της Κυψέλης, καλύτερα όχι...
Έχει συχνή συντήρηση - σε σχέση με άλλα 125 2T - και δεν φημίζεται για την ευσταθειά του "στα πολλά"
(βαρύ μπροστινό για τα κυβικά του, μικρή καστερ και μεγαλο μεταξόνιο σε μηχανακι που δεν έχει "φρενο" από τον κινητήρα αλλα και δεν έχει απόθεμα γκαζιού συνεχεια διαθέσιμο μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με ανεπιθύμητες καταστασεις..)
Υ.Γ.
Αν κανεις κουράγιο και τραβηχτείς μεχρι τον Αμάραντο ή το Κούτσουρο, αλλαζουν τα πραγματα...;)
Δεν θα συμφωνήσω με τον γέροντα, αφού με αντίστοιχο μηχανάκι (03), ο γιός μου κατέκτησε την 2η θέση στην Ε1 του ΠΠΝΕ πέρισυ. Με μια καλή συντήρηση και χρήση επώνυμου λαδιού μίξης, θα βγάλει πολλές απροβλημάτιστες ώρες.Άλλωστε μιλάμε για 125 και ότι επιλέξεις θα θέλει συντήρηση ανάλογα με την χρήση.Πιθανόν τα ΜΧ να είναι πιο δουλεμένα με τέρμα γκάζι αφού αυτό απαιτεί η πίστα, ενώ στο Enduro, αρκετές φορές κινείσαι με ροπή και χαμηλές ταχύτητες. Με ένα reavalving στις αναρτήσεις, βελτιώνεται αισθητά στο κούνημα (που έρχεται βέβαια στα πολλά χιλιόμετρα όμως, που πιστεύω ο Θρασύβουλος θα αργήσει να καρυδώσει το γκάζι). Σε σχέση με το 03, το 04 έχει λίγο πιο ήπιο κινητήρα και καλύτερη ροπή στα χαμηλά.
Είναι πολύ καλό σχολείο.
Εάν έχεις άνθρωπο να το δει και είναι καλό,(να βγάλει εξάτμιση και να δει εσωτερικά τον κύλινδρο και το πιστόνι, τα ball joinds του PDS και τα ρουλεμάν τροχών) πάρτο και θα με θυμηθείς.
Ariskawasaki
12/11/2014, 21:15
Δύσκολα μηχανάκια τα ΜΧ 125 2τ ............οπως κ τα 2τ 85 κ.ε ...............
Καλύτερα εντουράκι 125 για αρχή που ειναι πιό ηπιο οδηγικά............
Με 1000 ευρώ δεν αγοράζεις μηχανάκι ......μόνο κάνα ρέμα ......
Ρούχα μεταχειρο για αρχή θες κάνα 400 αέρα κομπλεδάν ...........
το ΚΤΜ 125 πρέπει να εχει πουληθεί ..............Μεσσηνία μεριά..............
Aκόμα και με ενα DT 125 R θα μπορούσες να μάθεις τα βασικά στο χώμα και μετά όταν βγάλεις δίπλωμα θα μπορείς να κάνεις και καμιά ασφάλτινη βόλτα στην πόλη και στα πέριξ. Προτίμησε να αγοράσεις ενα μηχανάκι φιλικό και ροπάτο γι' αυτό γνώμη μου είναι καλύτερα να αποφύγεις για την ώρα τα μοτοκρος. Αν βρεις ενα καλό DT 125 πάρτο, είναι ΤΟ σχολείο και είναι και γερό χωρίς πολλές απαιτήσεις συντήρησης.
Αν δεις ότι σου αρέσει το χώμα και εφόσον θέλεις να ασχοληθείς πιο σοβαρά, τότε αγόρασε ενα καθαρόαιμο εντούρο.
Οτι και αν πάρεις πρόσεχε να μην εκθέσεις τον πατέρα σου, στα μάτια της μητέρας σου. Αφού ο πατέρας σου σε εμπιστεύεται και σε στηρίζει στους δυο τροχούς να τον ακούς και να προσέχεις πολύ. Αν πάρεις χωμάτινο μην το βγάλεις στον δρόμο για μαγκιές, ειδικά χωρίς δίπλωμα.
Δεν ισχύει ούτε στο χώμα το ρητό "πρέπει να πέσεις για να μάθεις". Αν μάθεις σωστά από την αρχή δεν θα πέφτεις, πέρα από τις χαζοτούμπες με ελάχιστα χιλιόμετρα. Και ξεκίνα σιγά σιγά, ενα ενα βήμα κάθε φορά. Είσαι μικρός και εχεις όλο το χρόνο μπροστά σου.
2stroker
12/11/2014, 21:53
Δύσκολα μηχανάκια τα ΜΧ 125 2τ ............οπως κ τα 2τ 85 κ.ε ...............
Καλύτερα εντουράκι 125 για αρχή που ειναι πιό ηπιο οδηγικά............
Με 1000 ευρώ δεν αγοράζεις μηχανάκι ......μόνο κάνα ρέμα ......
Ρούχα μεταχειρο για αρχή θες κάνα 400 αέρα κομπλεδάν ...........
το ΚΤΜ 125 πρέπει να εχει πουληθεί ..............Μεσσηνία μεριά..............
δεν ειναι παντα ετσι.εγω ειχα παρει kdx200 '93 το 2007 με 600 ευρω.το μονο που ηθελε ηταν λαστιχα.Στα 2 χρονια που το ειχα τα μονα που εβγαλε ηταν ενα τρυπιο κολαρο εισαγωγης,μια φλατζα στην κουρμπα και ατερμονα κοντερ.εμφανισιακα δεν ηταν κ οτι καλυτερο ειχε τις γρατζουνιες του και τα ξεφτισματα του στα πλαστικα,αλλα την δουλεια του την εκανε μια χαρα.Απλα θελει πολυ ψαξιμο. ;)
The Dread Rider
12/11/2014, 21:56
Αρη εγω σκοπεύω να δώσω περίπου 1500 ευρώ για ένα μηχανάκι και δεν είναι δυνατόν στην ηλικία μου να μαζεύω 3-4 χιλιάρικα.
Όταν λέτε enduro 125 έχετε να προτείνετε κάποιο?
SHOOTER045
12/11/2014, 22:01
ΚTM/ HUSQWARNA /TM
Όλες οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν κορυφαία εντουρο,μπορεις να ψάξεις και για κανένα KDX125 / WR 125-200 αλλά θέλει πολύ ψάξιμο, γιατί και παλαιότερα θα είναι και δεν φτάνουν τα ευρωπαϊκά σε στήσιμο και περιφερειακά
-ΣΦΑΧΤΗΣ-
12/11/2014, 22:34
Ρε παιδιά μια απορία..Επειδή και εγώ είμαι σε φάση αποταμίευσης για πρώτο endurάκι ενώ έχω περίπου 4-5 χρόνια εμπειρία στο χώμα με άλλα μηχανάκια, ως επί το πλείστον τετράχρονα δεν μπορώ να ξεκινήσω με 250 2T επειδή δε γνωρίζω την τεχνική του φρένου?
Δηλαδή φρένο σε δίχρονο 250 δε μαθαίνεις? Γιατί ρε αλήτες μου χαλάτε το όνειρο για το betάκι μου γιατί?????
Το φρένο από τη σούζα μετράει σαν bonus? :rolleyes:
SHOOTER045
12/11/2014, 23:05
Λάθος κατάλαβες
Με διχρονο μαθαίνεις να φρενάρεις γιατί κλεινοντας το γκάζι δεν κόβει ταχύτητα ή κόβει ελάχιστη.
Ενώ ένα 4 Τ όταν ξερό Γκάζι φρενάρει αρκετά
-ΣΦΑΧΤΗΣ-
12/11/2014, 23:12
Αυτό εννοώ..το ερώτημά μου είναι γιατί προτείνετε 125 και όχι 250.. Μόνο για το γκάζι? γιατί το 125 είναι σχολείο και το 250 όχι?
-ΣΦΑΧΤΗΣ-
12/11/2014, 23:16
επισης shooter δε διαφωνησα για το φρενο..ειναι αργα φιλε!! σε πειραζει η νυχτα,περασαν τα χρονια σου και εσενα! :cool:
Bob_o_mastoras
12/11/2014, 23:28
Γεια σου Θρασυβουλα!!! (ωραιο ονομα! brutal!)
Kαι 'γω αυτο που εχω να προτεινω ειναι 125 2Τ enduro κοντα στο 1000αρικο. Υπαρχουν διαφορες επιλογες. WR, CRM, KDX, EXC κλπ.
Ενδεικτικα:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/?category=31&engine_size-from=%3E100&engine_size-to=%3C150&offer_type=sale&pg=5&price-to=%3C1500
Ετσι σου περισσευουν αρκετα για σωστο εξοπλισμο που θα σου μεινει κι ολας ακομα και οταν θα πουλησεις το μηχανακι για αλλο.
Απεφυγε τα motocross 125 γιατι θα διαπιστωσεις οτι δεν ειναι καθολου ευκολοδηγητα και θα σε δυσκολεψουν πολυ στην αρχη. Φαινονται μικρα και ελαφρια και ειναι οντως αλλα αν αρχισει και στροφαρει το μοτερ τους "τρως κλωτσια" ενω σε χαμηλες στροφες ειναι εντελως ψοφια.
Τα enduro ειναι πολυ πιο ισσοροπημενα και πολυ πιο καταληλα για βολτες στο χωμα και σχολειο οδηγησης.
SHOOTER045
13/11/2014, 07:23
Αυτό εννοώ..το ερώτημά μου είναι γιατί προτείνετε 125 και όχι 250.. Μόνο για το γκάζι? γιατί το 125 είναι σχολείο και το 250 όχι?
Γιατί το 125 είναι σχολείο, ενώ το 250 για πρώτο μηχανάκι είναι πολύ, σε πηγαίνει, δεν το πηγαίνεις...
SHOOTER045
13/11/2014, 07:28
επισης shooter δε διαφωνησα για το φρενο..ειναι αργα φιλε!! σε πειραζει η νυχτα,περασαν τα χρονια σου και εσενα! :cool:
Νύχτα δεν γλίτωσε κανείς.
Όσο για το αν πέρασαν τα χρόνια μου, αυτοί που συναντάω σχεδόν καθημερινά στην δουλειά,στους δρόμους και στα βουνά, σίγουρα έχουν διαφορετικη άποψη
Έχω καταλήξει σε ενα mx 125 ειδικα το kx 125 μου αρέσει πολύ το οποίο θα το χρησιμοποιω εδώ αλλά και στο στόμιο στο οποίο έχουμε εξοχικο και έχει αρκετές ωραίες χωμάτινης διαδρομες .
Πες μας ότι θα πηγαίνεις απο τον Παλαμά στο Στόμιο με το ΚΧ...:smokin:
The Dread Rider
13/11/2014, 13:18
Όχι βέβαια. Φόρτωμα στο τρέιλερ και μεταφορά εκεί με το τζιπ. Αλήθεια πολλοί μου λένε να μην πάρω mx 125 και να πάρω enduro πχ exc αλλά ξεφεύγει πολύ από το budget μου.. (2500+) Τι να κάνω?
Δεν θα συμφωνήσω με τον γέροντα, αφού με αντίστοιχο μηχανάκι (03), ο γιός μου κατέκτησε την 2η θέση στην Ε1 του ΠΠΝΕ πέρισυ.
Να υποθέσω ότι δεν ηταν το πρώτο μηχανακι που καβαλησε, ούτε οι πρωτες ώρες ενασχόλησής του με το χωμα...;)
Αυτα για το ΚΤΜ 125 τα είπα εξ ιδίας πείρας, όταν αλλάζαμε το 450 με το 125 της κόρης μου, γιατί θεωρούσα ότι με παταει στα κλειστά λόγω μικρού βαρους..:(
Αλήθεια πολλοί μου λένε να μην πάρω mx 125 και να πάρω enduro πχ exc αλλά ξεφεύγει πολύ από το budget μου.. (2500+) Τι να κάνω?
Τα ΜΧ ειναι πιο απαιτητικά μηχανάκια γι αυτό που προορίζονται (το οποίο έχει στενότερα όρια από αυτα του enduro)..
Κατα την άποψή μου, θα μάθεις να οδηγείς "λαθος" με ενα ΜΧ, γιατί είναι "περιορισμενων" δυνατοτήτων..
The Dread Rider
13/11/2014, 13:34
Οκ τότε να το θέσω αλλιώς έχετε να προτείνετε κάποιο enduro 125(δίχρονο κατά προτίμηση) που να μην κοστίζει 2500+?
Allst@rf
13/11/2014, 13:40
Και σενα τι σε πειραζει ρε φιλε ;εσυ θα το πληρωσεις;:smokin:
Ως σύγχρονος Μιχαλόπουλος από την ταινία "Η στροφή", που πήγε ο κακομοίρης ο πρεζάκιας να κατέβει από τα σύνορα στην Αθήνα με το ΚΧ αλλά τον τσακώσανε, για την ακρίβεια τον έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο. :cry::lol:
Οκ τότε να το θέσω αλλιώς έχετε να προτείνετε κάποιο enduro 125(δίχρονο κατά προτίμηση) που να μην κοστίζει 2500+?
Το καλύτερο εντούρο που μπορείς να αγοράσεις είναι το ΕXC 125 λόγω γραμμικού μοτέρ και καλών αναρτήσεων.
Αν δεν φτάνουν τα λεφτά εγώ σου προτίνω ενα DT 125, είναι πολύ κοντά σε εντούρο και ότι πρέπει για να μάθεις.
π.χ. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5521871/
Κοίτα και τα yamaha wr 200 και dt-wr 200, είναι οικονομικά (σε αγορά και συντήρηση), αξιόλογα σε πλαίσιο-αναρτήσεις και μια χαρά για να ξεκινήσεις χώμα. Επίσης δεν θα είσαι με το χέρι στο συμπλέκτη, όπως στα 125 mx.
Bob_o_mastoras
13/11/2014, 15:38
Οριστε:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=&variant=exc+125&price-from=&price-to=%3C1500®istration-from=®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale
Εναλακτικα μπες στο car.gr, επελεξε μοτοσυκλετες, enduro, 100-150 κυβικα, εως 1500 ευρω, πατα αναζητηση και καλο ψαξιμο! Θα βρεις μπολικα αξιολογα. Ποσταρε εδω αυτα που σου αρεσουν να τα συζητησουμε.
Ασε τα mx. Θα σου βγαλει την ψυχη στην αρχη. Ειδικα διχρονο και 125.
The Dread Rider
13/11/2014, 16:36
Μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει σε αυτά τα 3 :
Kawasaki kmx 125 2003 http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5586994/ πολύ καλή η κατάσταση για το συγκεκριμένο μηχανάκι και όταν βγάλω δίπλωμα στα 18 πιστεύω θα βολεύει και για καθημερινές μετακινήσεις
KTM Exc 125 2004 http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5578844/ το ίδιο που είχα αναφέρει και πάνω. Επικοινώνησα με τον πωλητή(πολύ ευγενικό παιδί) και το μηχανάκι δεν έχει πουληθεί όπως αναφέρθηκε κάπου παραπάνω
Yamaha DT125R 2005 http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5521871/ επίσης αναφέρθηκε από κάποιον συμφορουμίτη
Από ότι καταλαβαίνω το ktm exc 125 είναι το καλύτερο όσον αφορά το εντούρο αλλά και το πιο απαιτητικό σε συντήρηση ενώ τα άλλα δύο είναι μια πιο on/off κατάσταση
Allst@rf
13/11/2014, 16:49
Το kawa ειναι mx.
Τα αλλα ειναι εντουρο, με το ktm, να εχει προβαδισμα σαν πιο στημενο.
Και τα τρια ειναι εξισου ευκολα στη συντηρηση γιατι ειναι διχρονα.
μη σου πω οτι το ktm ειναι το πιο βατο στη συντηρηση λογο ευκολιας ανταλλακτικων.
Τωρα οδηγικα το ktm και το yamaha ειναι πιο ευκολοοδηγητα απο το kawa, γιατι δινουν την δυναμη τους απο σχετικα χαμηλες στροφες και δε χρειαζεται να καρυδωνεις το γκαζι και να συμπλεκταρης συνεχεια για να κρατας τις στροφες ψηλα και να μαζευεις και πολυ φορα ταυτοχρονα, οπωςιειναι το motocross.
Προσωπικα παντος στη θεση σου θα αγοραζα mx 125 για αυτο ακριβως το λογο. Να μαθω να οδηγω με φορα και να μαθω να χρησιμοποιω το συμπλεκτη που στο εντουρο, ειδικα με μικρο διχρονο, ειναι βασικη δεξιοτητα.
Παντως και τα εντουρο125 με φορα οδηγουνται απλα την κρατουν πιο ευκολα λογω πιο απλομενης ροπης σε ολες τις στροφες.
Allst@rf
13/11/2014, 16:53
Γραψε λαθος...
Δεν ειδα καλα και νομιζα οτι ειχες βαλει το kx 125.
Οποτε και τα τρια εντουρο ειναι
.
απο αυτα σου προτεινω το ktm, σαν πιο στημενο, αγωνιστικο εντουρο.
SHOOTER045
13/11/2014, 16:57
Το κτμι. Είναι λελούδι, και έχει πολλά έξτρα
motomaniac
13/11/2014, 18:56
DT βρσκεις με τα μισα λεφτα. ο αδερφος πουλαει ενα τετοιο ας πουμε.
Ariskawasaki
13/11/2014, 20:06
Αρη εγω σκοπεύω να δώσω περίπου 1500 ευρώ για ένα μηχανάκι και δεν είναι δυνατόν στην ηλικία μου να μαζεύω 3-4 χιλιάρικα.
Όταν λέτε enduro 125 έχετε να προτείνετε κάποιο?
οτι ειπε ο mitsos-ktm .............125 KTM .........που εχουν κ οι γιοί του για ξεκίνημα ........
Ariskawasaki
13/11/2014, 20:13
δεν ειναι παντα ετσι.εγω ειχα παρει kdx200 '93 το 2007 με 600 ευρω.το μονο που ηθελε ηταν λαστιχα.Στα 2 χρονια που το ειχα τα μονα που εβγαλε ηταν ενα τρυπιο κολαρο εισαγωγης,μια φλατζα στην κουρμπα και ατερμονα κοντερ.εμφανισιακα δεν ηταν κ οτι καλυτερο ειχε τις γρατζουνιες του και τα ξεφτισματα του στα πλαστικα,αλλα την δουλεια του την εκανε μια χαρα.Απλα θελει πολυ ψαξιμο. ;)
ΚDX 200 R toy 1991 ειχα καινούργιο καρασαγμένο ...........ειναι καθαρόαιμο εντούρο κ ηταν το καλύτερο μηχανάκι που ειχα ποτέ
.........
Τώρα ολα αυτά κ τα dt ειναι λιωμένα κ εχουν αλλάξει 10 ιδιοκτήτες που τα εχουν ξεκολι@σει....
οταν λέμε εντούρο καθαρόαιμο ......ξερό εννοούμε ΚΤΜ 125 με ανταλλακτικά ,φρενάρες ,αναρτησάρες κ αγωνιστικό πλαισιο............
τα αλλα που λέτε ειναι για βόλτα κ κάνα γκομενακι .........
σαν τον τον πρώην ιδιοκτήτη του δικού μου π κόλλησε μαρσπιέ στο υποπλαίσιο ο κ@ριόλης ......
Bob_o_mastoras
14/11/2014, 01:25
To ΚΜΧ ασ'το. Ειναι απο εμπορα (οχι οτι καλυτερο οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο), δεν ειναι του 2003 διοτι δεν νομιζω καν να εβγαινε μεχρι τοτε. Ειναι στου διαολου τη μανα σε σχεση με το που μενεις εσυ και το δινει και ακριβα. Γενικοτερα ειναι 80's μηχανακι. Αξιοπιστο μεν παμπαλαιο δε και υπολοιπεται σε εμφανιση, πλαισιο-αναρτησεις κλπ (ειχα κανει την πρωτη χωματινη βολτα με ενα τετοιο παντως-ασχετο :D).
Το dt φαινεται πενα. Ειναι Αθηνα. Δεν ειναι καθαροαιμο enduro αλλα θα κανει τη δουλεια του αξιοπρεπεστατα. Στο συγκεκριμενο θα πρεπει να βαλεις λαστιχα αν θες να το βγαλεις σε καλα χωματα και λασπες. Εχει ον-οφ λαστιχακι που δεν κανει για enduro καταστασεις.
Πιο καλο απο το KMX παντως σιγουρα και πιο ομορφο. Τσιμπιμενο σε τιμη αλλα ειναι και απο τα καινουργια και δεν φαινεται καθολου ταλαιπωρημενο, παιζει να μην εχει παει χωμα καν.
Βρισκεις παντως φθηνοτερα dt ή wr αλλα θελει προσοχη στην κατασταση που θα ειναι διοτι ειδικα τα wr τα ταραζανε στις καγκουριες.
Το wr υπερεχει στο χωμα εναντι του dt.
To KTM ειναι γ@ματο αλλα το συγκεκριμενο ειναι πολυ μακρια, Λακωνια. Οποτε υπολογιζε και τα εξοδα μεταφορας. Και απο αυτα βρισκεις φθηνοτερα, μην κολλας τοσο στην εξωτερικη εμφανιση. Κουστουμια αλλαζεις για πλακα σε αυτα τα μηχανακια. Το μοτερ να σε νοιαζει. Και το συγκεκριμενο επισης πρεπει να το ειχε νεαρος ιδιοκτητης αν κρινω απο τα εκατομυρια αυτοκολλητα που εχει. Οποτε προσοχη γιατι δεν ειναι και οτι καλυτερο.
Παντως το exc υπερεχει εναντι ολων. Αγωνιστικο enduro. Δεν εχω οδηγησει το 125 αλλα αν κρινω απο τα αλλα πρεπει να ειναι αστερι στο χωμα.
Επισης απεφυγε τα Husqvarna που παιζουν σε 125. Καλο στησιμο αλλα τελειως ψοφια σε χαμηλες στροφες, μηδεν ροπη.
Καπου στα σκαει ολα μαζι αλλα αντε να το κρατας συνεχεια σε ενα φασμα 1000 στροφων που αποδιδει το μοτερ.
The Dread Rider
14/11/2014, 06:56
Για αυτό τι λέτε ; http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5664282 Είναι λίγο πιο καινούριο δεν έχει όλα τα extra του άλλου αλλα ούτε τους 300σιους έχει πάνω :P και φαίνεται να είναι σε αρκετά και κατάσταση εκτός του οτι είναι και πιο κοντά σε αποσταση
Allst@rf
14/11/2014, 07:01
Καλο δειχνει
Ολα θα εξαρτηθουν απο το τι ελλείψεις εχει...και πανω απο ολα σε τι κατάσταση ειναι ο κινητήρας.
The Dread Rider
15/11/2014, 11:05
Αλήθεια παιδιά, μπορεί κάποιος να προτείνει ένα καλό μαγαζί για εξοπλισμό?
Allst@rf
15/11/2014, 12:20
Ερρικος Καρρρερ στο νεο κοσμο τηλ. 210 92 28 242 .εγγυηση ο ανθρωπος οτι θελεις ρωτησε τον.
The Dread Rider
15/11/2014, 13:08
Ευχαριστώ πολύ :beer:
motomaniac
15/11/2014, 23:51
dkr louis.de fc-moto.de monstershop.gr και γενικα ψαξε στο google και συγκρινε τιμες. εγω θα σου προτεινα να φορουσσες πρωτα κατι πριν το αγορασεις. ειδικα αφου εισαι αμαθος.
mitsos_ktm
17/11/2014, 12:57
Να υποθέσω ότι δεν ηταν το πρώτο μηχανακι που καβαλησε, ούτε οι πρωτες ώρες ενασχόλησής του με το χωμα...;)
Αυτα για το ΚΤΜ 125 τα είπα εξ ιδίας πείρας, όταν αλλάζαμε το 450 με το 125 της κόρης μου, γιατί θεωρούσα ότι με παταει στα κλειστά λόγω μικρού βαρους..:(
Ήταν το πρώτο του μηχανάκι και η ουσιαστική ενασχόλησή του με το άθλημα 1,5 χρόνο περίπου. Δεν το ανέφερα για να δείξω τι ταλέντο είναι ο γιος μου (θα το κρίνουν άλλοι), αλλά για το ότι ένα παλιό μηχανάκι εντούρο έβγαλε πέρα από τις προπονήσεις, αρκετές ώρες σε πλήρη αγωνιστική χρήση (και βγάζει ακόμα) και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οδηγήθηκε αγωνιστικά πραγματικά. Και η συντήρησή του τυπική για 125. Ένα πιστόνι το χρόνο, δυο αλλαγές λαδιού κάρτερ το χρόνο, ένα μπουζί το χρόνο και ΠΑΝΤΑ καθαρό και λαδωμένο φίλτρο αέρα.
Μην συγκρίνεις το 450 με το 125. Είναι άδικο για το 450:D
Μην συγκρίνεις το 450 με το 125. Είναι άδικο για το 450:D
To συγκεκριμενο 450 του.... γουσταρει τα χαρμανια ( και εχει ξεμεινει απο πνευμονια.....! ) :p
Μητσαρα μου ολα καλα....???? :beer::beer:
( Μου στραβωσε χθες και δεν συναντηθηκαμε γμτ...) :rolleyes:
Ariskawasaki
18/11/2014, 11:48
Εξοπλισμό καινούργιο κ μεταχειρισμένο παλαιά μοδέλα στοκάκι επίσης θα βρείς κ στο RIDER"S SHOR,Κουκάκι ,Δημητρακοπούλου 32-34 ..............fox-sinisalo ........κλπ
http://riders-shop.gr/
mitsos_ktm
18/11/2014, 12:19
To συγκεκριμενο 450 του.... γουσταρει τα χαρμανια ( και εχει ξεμεινει απο πνευμονια.....! ) :p
Μητσαρα μου ολα καλα....???? :beer::beer:
( Μου στραβωσε χθες και δεν συναντηθηκαμε γμτ...) :rolleyes:
Γεια σου ρε Κώστα.....
Όλα καλά ειδικά μετά την βολτάρα της Κυριακής.......
Θα τα πούμε εν ευθέτω χρόνο ;)