Σύνδεση

View Full Version : Απόψεις για κράνος

Nik0s_Dk
13/11/2014, 10:32
Καλημέρα/Καλησπέρα σε όλους.
Νέος στο forum καθότι νέος και στον δρόμο με 2 τροχούς (με πάπιο (wave 110)-αφού έκλεισε μια 10ετια με τους 4…) και (όπως πάααρα πολλοί άλλοι από όσο έχω προλάβει να δω) βρίσκομαι στην αναζήτηση κράνους για αντικατάσταση του ΜΤ 956 που δόθηκε δώρο κατά την αγορά. Το budget που υπάρχει είναι τα 350Ε (από εξωτερικό αγορά) εκτός και αν με λίγα παραπάνω ανέβουμε επίπεδο. Ωστόσο πριν πάω να δοκιμάσω και κάνοντας μια έρευνα αγοράς κατέληξα σε 5 (τουλάχιστον να δοκιμαστούν). Σε όποιον δεν κάνει κόπο και γνωρίζει είτε να προτείνει κάποιο άλλο ώστε να δοκιμαστεί είτε να μου απορρίψει βάση εμπειρίας κάποιο από τα παρακάτω θα ήμουν ευγνώμον. Αν βοηθάει σε κάτι το κράνος θα είναι για καθημερινή χρήση εντός Αθήνας κυρίως (όχι ταξίδια δλδ τουλάχιστον προς ώρας και όσο υπάρχει μόνο ο πάπιος). Ευχαριστώ πολύ (και συγγνώμη αν κουράζω και γω με τη σειρά μου για ένα χιλιοσυζητημένο θέμα..):D
1)Shark S900C
2)HJC RPHA ST
3)AGV K3 SV
4)Bell RS-1
5)Shoei XR1100

VaradEric
13/11/2014, 12:41
Δές και τα Nolan σειρά 103 και 104, ανοιγόμενα και προσωπικά με έχουν βολέψει πάρα πολύ οι φόρμες τους. Δες και τα τεστ του ανεξάρτητου κυβερνητικού οργανισμού SHARP στην Αγγλία και θα καταλάβεις πολλά

http://sharp.direct.gov.uk/testhelmetlist

paramedic
13/11/2014, 14:17
https://www.louis.de/en/artikel/x-lite-x-702-gt-dynamic/215826?filter_size=M&list=24197789
https://www.louis.de/en/artikel/x-lite-x-802r-brave/216344?filter_size=M&list=24197789
https://www.louis.de/en/artikel/shark-speed-r-sauer-mat/216114?filter_size=M&list=24197789
https://www.louis.de/en/artikel/scorpion-exo-1000-e11-darkness/216438?filter_size=M&list=24197789

Γενικά το louis.de έχει εκτπωσεις μέχρι τις 15/11/2014 οπότε θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο site και να πάρεις καλό κράνος σαν αυτά που έβαλα σε πολύ καλές τιμές. Αυτά που έβαλα είναι MEDIUM οπότε καταλαβαίνεις οτι μιλάμε για διαθέσιμα πολλά μεγέθη και όχι για σπασμένα νούμερα του στυλ XXXL κράνος.

harris_x
13/11/2014, 14:21
ρε παιδιά ξεκολλήστε επιτέλους με το sharp....

εγώ θα έπαιρνα το Shoei.

7Tolis
13/11/2014, 14:36
ρε παιδιά ξεκολλήστε επιτέλους με το sharp....

εγώ θα έπαιρνα το Shoei.
και απο τις τετριμμένες μάρκες θα ήθελα να συμπληρώσω.

harris_x
13/11/2014, 15:08
και απο τις τετριμμένες μάρκες θα ήθελα να συμπληρώσω.

Εγω απο όσα έχω δοκιμάσει το shoei ήταν αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο, ακόμα και από το arai...
Εσύ δηλαδή ποιο θα έπαιρνες;

7Tolis
13/11/2014, 15:27
το bell ή το shoei θα έπαιρνα απο αυτα που εχει γραψει το παληκαρι.

Bladerunner
13/11/2014, 16:03
Δε θα σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο. Αυτό που έχω να σου πω είναι να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το κράνος που θέλεις να πάρεις.
Πέρα από το σωστό μέγεθος, πρέπει και να σου "κάθεται" καλά. Δεν κάνουν όλα τα καλούπια για όλα τα κεφάλια.

Μπες σε ένα μαγαζί που έχει ποικιλία και προσπάθησε να φορέσεις για τουλάχιστον 5 λεπτά τα κράνη που σε ενδιαφέρουν. Αν σε πιέζουν στο μέτωπο ή/και σου προκαλούν δυσφορία ίσως να μην είναι κατάλληλα για σένα.
Επίσης, αν φοράς π.χ medium σε μια συγκεκριμένη μάρκα δε σημαίνει αυτόματα ότι το ίδιο μέγεθος άλλης μάρκας θα εφαρμόζει το ίδιο.

Nik0s_Dk
13/11/2014, 20:08
@ VaradEric Το έχω υπόψιν μου το sharp και το τσέκαρα για αυτά που έχω καταλήξει. Τα Nolan δεν με εντυπωσίασαν (το Ν86 μου φάνηκε καλό) ωστόσο μπορώ να τα βάλω στα υπό δοκιμή!! Ευχαριστώ
@ paramedic Το συγκεκριμένο Site δεν το είχα υπόψιν μου σε ευχαριστώ θα το κοιτάξω καθότι είδα ότι όντως έχει καλές τιμές. Ότι είχα δει ήταν από το helmetcity και το fc.moto.de.
@ harris_x και 7Tolis Τα Shark Μπήκα στη διαδικασία να τα δω για 2 λόγους, είχαν καλές αξιολόγήσεις κάποια μοντέλα στο sharp και η τιμή τους μου φάνηκε πολύ λογική. Το shoei και το bell τα έχω στο τοπ της λίστας αγοράς αλλά είναι πιο ακριβά από τα 5. Γιαυτό μπήκα στη διαδικασία να ρωτήσω μήπως υπάρχει και κάτι αλλο αξιόλογο ίσως πιο οικονομικό. Πάντως είναι δεδομένο πως το "ότι πληρώνεις παίρνεις" ισχύει σε μεγάλο βαθμό στα αξεσουάρ μηχανής.
@ bladerunner ΦΥΣΙΚΑ θα γίνει δοκιμή σε αρκετά κράνη και όχι μόνο στα 5. Απλά επειδή δεν έχω κάνει πάλι αγορά δεν θα ήθελα να μετανιώσω παίρνοντας ένα κράνος που κάποιος είχε κάτι αρνητικό να πει, ότι και να ταν αυτό, και γιαυτό ρώτησα. Ευχαριστώ πάντως που ξανα-επισύμανες πως πρέπει να δοκιμαστεί το κράνος
Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε!

Nik0s_Dk
13/11/2014, 20:27
Επίσης μια απορία που έχω και μήπως κάποιος γνωρίζει. Ορισμένα κράνη δεν έχουν δοκιμαστεί από την sharp. Υπάρχει κάπου αλλού που να μπορεί κάποιος να δει αξιολογήσεις? Πχ το Bell RS-1 δεν το έχει.

Bradipous
13/11/2014, 21:20
Το μονο αρνητικο ειναι οτι οποιο και να επιλεξεις δεν θα αξιοποιησεις το 100% των δυνατοτητων του με τη χρηση που θα του κανεις.

Απο αυτα που εβαλες εγω θα τα επελεγα με σειρα προτιμησης 5, 2, 4, 3, 1

Billymuse
13/11/2014, 21:53
Shoei (http://www.helmetcity.co.uk/categories/SHOP-BY-BRAND/Shoei-Helmets/Shoei-XR1100/?setCurrencyId=2)φυσικά
και μην κοιτάς τι λεει η Sharp δν ειναι 100% αξιόπιστη

lykourgi
13/11/2014, 22:25
Μην αποκλείσεις τα ελληνικά μαγαζιά. Οι διαφορές των τιμών δεν είναι όπως κάποτε.

teo_g7
13/11/2014, 23:04
Μην αποκλείσεις τα ελληνικά μαγαζιά. Οι διαφορές των τιμών δεν είναι όπως κάποτε.

+1000
Εκτός εαν πρόκειται για καμια τρελή προσφορά ξεστοκαρισμα κι έτσι. Αλλιως οι τιμες είναι ίδιες με εδώ και ίσως και πιο πανω μαζί με τα μεταφορικά.
Μιλάω για Shoei που ψάχνω κι εγώ αυτή την εποχή.

Nik0s_Dk
14/11/2014, 07:28
Να σας πω, αν υποθέσουμε πως το shoei xr1100 το βρίσκει κανείς στην Ελλάδα από 450 έως 560 και στο helmetcity το δίνουν 352 και με δωρεάν μεταφορικά (έχεις δυο επιλογές, ή 20 λίρες για να έχεις και tracking number κλπ ή εντελώς δωρεάν για αγορές άνω των 150 λιρών) τότε πιστεύω πως θα συμφωνήσετε πως αξίζει η αγορά από εξωτερικό, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο. Και γενικά τα 5 που έγραψα κοστίζουν από 250 έως 355 και δεν είναι κοντά σε αντιστοιχία με τις ελληνικές τιμές. Τώρα αν πάω στο κατάστημα και μου κάνουν καμιά τρελή προσφορά το συζητάμε πάλι.
Για του λόγου το αληθές http://www.helmetcity.co.uk/categories/SHOP-BY-BRAND/Shoei-Helmets/Shoei-XR1100/

7Tolis
14/11/2014, 07:30
Για xr 1100, πλέον ούτε 300 ευρώ. Έχει βγει το Nxr που είναι καλύτερο. Μονοχρωμο το παίρνεις και 390 με λίγο μπιρι μπιρι.

Nik0s_Dk
14/11/2014, 07:33
@bradipous Σίγουρα και εν γνώση μου δεν θα αξιοποιηθούν στο 100% των δυνατοτήτων τους ωστόσο α) υπάρχει και η προοπτική έστω μεσομακροπρόθεσμα για αγορά μεγαλύτερης μοτό (θα μπορούσα και τώρα αλλά με μηδενική εμπειρία στον δρόμο και για την καθημερινή χρήση που τη θέλω μάλλον καλύτερα που πήρα τον πάπιο) και β) όπως γράφεται κατά κόρον και με βρίσκει 1000000% σύμφωνο την κεφάλα μας βάζουμε μέσα, καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω που θα είναι και ασφαλές!!

Nik0s_Dk
14/11/2014, 07:36
@7tolis Το NXR αν ξέρεις κάπου να πάω και να να το πάρω με 390 ευχαρίστως να το βάλω ν1 στη λίστα αλλά πέρα από το μονόχρωμα άσπρο/μαυρο που το βρήκα γύρω στα 430 οπότε δε ξέρω κατά πόσο είναι διατεθειμένοι για μια έκπτωση σε νέο μοντέλο. όλα τα υπόλοιπα τα βρήκα πάνω από 500...

lykourgi
14/11/2014, 07:46
Να σας πω, αν υποθέσουμε πως το shoei xr1100 το βρίσκει κανείς στην Ελλάδα από 450 έως 560 και στο helmetcity το δίνουν 352 και με δωρεάν μεταφορικά (έχεις δυο επιλογές, ή 20 λίρες για να έχεις και tracking number κλπ ή εντελώς δωρεάν για αγορές άνω των 150 λιρών) τότε πιστεύω πως θα συμφωνήσετε πως αξίζει η αγορά από εξωτερικό, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο. Και γενικά τα 5 που έγραψα κοστίζουν από 250 έως 355 και δεν είναι κοντά σε αντιστοιχία με τις ελληνικές τιμές. Τώρα αν πάω στο κατάστημα και μου κάνουν καμιά τρελή προσφορά το συζητάμε πάλι.
Για του λόγου το αληθές http://www.helmetcity.co.uk/categories/SHOP-BY-BRAND/Shoei-Helmets/Shoei-XR1100/

Αυτό εμπίπτει στην κατηγορία "ξεστοκάρισμα" που γράφτηκε παραπάνω.

Βέβαια με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρίσκεις κάτι τέτοιο : http://www.skroutz.gr/s/1764591/Shoei-XR-1100-Solid.html

Πάλι προσφορά βέβαια και σε σπασμένα νούμερα (το helmetcity δείχνει να τα έχει όλα).

Αν μπορείς ενημέρωσε μας όταν καταλήξεις. Με ενδιαφέρει και εμένα.

7Tolis
14/11/2014, 07:53
@7tolis Το NXR αν ξέρεις κάπου να πάω και να να το πάρω με 390 ευχαρίστως να το βάλω ν1 στη λίστα αλλά πέρα από το μονόχρωμα άσπρο/μαυρο που το βρήκα γύρω στα 430 οπότε δε ξέρω κατά πόσο είναι διατεθειμένοι για μια έκπτωση σε νέο μοντέλο. όλα τα υπόλοιπα τα βρήκα πάνω από 500...

Θα έχεις pm

Nik0s_Dk
14/11/2014, 07:55
Αυτό εμπίπτει στην κατηγορία "ξεστοκάρισμα" που γράφτηκε παραπάνω.

Βέβαια με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρίσκεις κάτι τέτοιο : http://www.skroutz.gr/s/1764591/Shoei-XR-1100-Solid.html

Πάλι προσφορά βέβαια και σε σπασμένα νούμερα (το helmetcity δείχνει να τα έχει όλα).

Αν μπορείς ενημέρωσε μας όταν καταλήξεις. Με ενδιαφέρει και εμένα.

Φυσικά και θα ενημερώσω, αφού μπαίνετε όλοι σας στον κόπο να απαντήσετε το θεωρώ υποχρέωση. Επιπλέον το είχα δει και γω αυτό που έστειλες αλλά λέω πως αν με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις και ένα πιο όμορφο αισθητικά από ένα μονόχρωμο (οκ δεν παίζει κανένα ρόλο το σχέδιο αλλά αφου μιλάμε για τα ίδια λεφτά...!!!) γιατί να μην το πάρεις.

Nik0s_Dk
14/11/2014, 07:56
Θα έχεις pm

οκ!!

EVI
21/11/2014, 02:27
μην σκευτεσε αν θα κανεις 100% χρηση του κρανους που θα επιλεξεις να παρεις... τα κρανη τα φοραμε για διαφορους λογους ο βασικοτερος για να προστατεψουμε το κεφαλι μας ... σε αυτο το θεμα που ειναι και το νουμερο 1 στη λιστα του γιατι φοραμε κρανος θα κανει τη δουλεια του 100% οσο καλυτερο το κρανος τοσο καλυτερες οι πιθανοτητες ακομα και με παπι ακομα και με διαστημοπλοιο.... μην κοιτας τι λενε τα συγκρητικα δοκιμασε και βρες αυτο που κανει σωστα στο κεφαλι σου να ειναι οσο ελαφρυτερο γινετε και τσεκαρε τα μονιμα ποστ της ενοτητας που εχουν γραψει διαφοροι για το θεμα :beer:

Vice
21/11/2014, 09:09
Θα κανω μια ριζοσπαστική πρόταση και θα σου προτείνω το Vemar Eclipse.

Ιταλική εταιρεία, πολύ καλή ποιότητα με όλα τα κομφόρ και το βρίσκεις και χαμηλή τιμή για πλάκα, 250-300 ευρώ

Το μονο μείον που του δινω ειναι οτι δεν βρίσκεις ζελατίνα εύκολα.

DOT, SNELL, SHARP ολοι το εχουν υψηλή βαθμολογια στην ασφάλεια

327334

Gia
21/11/2014, 09:26
Καλημέρα.
Έχω εδώ και 5 χρόνια περίπου το Shoei XR1100. δεν ξέρω τι κάνουν τα άλλα που σκέφτεσαι, αλλά έχε υπ'όψιν οτι σε αυτό το κράνος βγαίνουν όλα τα εσωτερικά και πλένονται. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό αυτο. Βάλε και στο λογαριασμό οτι με καθημερινή χρήση τα μαξιλαράκια του είναι ακόμα σε πολύ κάλή κατάσταση.

Τα υπόλοιπα που έβαλες δεν τα γνωρίζω..

Χαιρετώ

Nik0s_Dk
21/11/2014, 12:31
Χαιρετώ όλους σας (ξανά) και ευχαριστώ που ασχολείστε. Η αλήθεια είναι πως αφού ξεκίνησα να δοκιμάζω τα κράνη που είχα αρχικά γράψει , έχω καταλήξει να είμαι πιο μπερδεμένος απότι αρχικά. Αρχικά για τα Bell μου είπαν πως επίκειται συγχώνευση της Ευρωπαϊκής με την Αμερικάνικη εταιρία ώστε να βγάζουν τα ίδια μοντέλα και ως τότε (μου είπαν) καλό είναι να την αποφύγω. 2) Τα AVG ωραία εμφανισιακά(γραφικά κλπ), δοκίμασα Κ3 και το skyline κάθονται καλά αλλά δε μου κάνουν το "κλικ". To shoei και το Shark θα πάω λογικά αυριο να τα δω-δοκιμάσω. Βέβαια οι πωλητές μου είπαν πως δεν χρειάζεται να πληρώσεις το όνομα (shoei arai κλπ) για να έχεις την ασφάλεια και τα οφέλη που χρειάζεσαι από ένα κράνος για μέσα στην πόλη.
ωστώσο μου πρότειναν ένα κράνος, το δοκίμασα και νομίζω πως δύσκολα θα πάρω κάτι άλλο για την ώρα τουλάχιστον. To HJC IS-17. Κάθεται perfect πάνω μου, έχει 5 αστέρια στο sharp (ok δεν λέει πάντα όλη την αλήθεια αλλά είναι κάτι νομίζω), έχει Pinlock fitted, αντιχαρακτική ζελατίνα, με σύστημα RapidFire, γρήγορης απελευθέρωσης & 2η εσωτερική, σε βάρος παρότι λέει 1,5+/- μου φάνηκε πιο ελαφρύ - βολικό από αυτό που ήδη φοράω (ΜΤ 956 ........) είναι τα πάντα αφαιρούμενα και είναι μέσα στα λεφτά που μπορώ να δώσω και να μου μείνουν για υπόλοιπες αγορές (γάντια αδιάβροχα κλπ). Έχετε γνώμη για αυτό το κράνος?

Nik0s_Dk
21/11/2014, 12:32
Θα κανω μια ριζοσπαστική πρόταση και θα σου προτείνω το Vemar Eclipse.

Ιταλική εταιρεία, πολύ καλή ποιότητα με όλα τα κομφόρ και το βρίσκεις και χαμηλή τιμή για πλάκα, 250-300 ευρώ

Το μονο μείον που του δινω ειναι οτι δεν βρίσκεις ζελατίνα εύκολα.

DOT, SNELL, SHARP ολοι το εχουν υψηλή βαθμολογια στην ασφάλεια

327334

Thnx για την πρόταση, αύριο που θα ξαναβγώ στη γύρα και την αναζήτηση θα το ψάξω!

Nik0s_Dk
21/11/2014, 12:44
μην σκευτεσε αν θα κανεις 100% χρηση του κρανους που θα επιλεξεις να παρεις... τα κρανη τα φοραμε για διαφορους λογους ο βασικοτερος για να προστατεψουμε το κεφαλι μας ... σε αυτο το θεμα που ειναι και το νουμερο 1 στη λιστα του γιατι φοραμε κρανος θα κανει τη δουλεια του 100% οσο καλυτερο το κρανος τοσο καλυτερες οι πιθανοτητες ακομα και με παπι ακομα και με διαστημοπλοιο.... μην κοιτας τι λενε τα συγκρητικα δοκιμασε και βρες αυτο που κανει σωστα στο κεφαλι σου να ειναι οσο ελαφρυτερο γινετε και τσεκαρε τα μονιμα ποστ της ενοτητας που εχουν γραψει διαφοροι για το θεμα :beer:

Διάβασα αρκετά αν όχι όλα τα μόνιμα θέματα για τα κράνη και ειλικρινά άλλαξα τα "θέλω" μου στα κράνη. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω/συγκρίνω τις διαφορές που κάνουν ένα κράνος καλύτερο. Τι εννοώ. ΠΧ ένα Shoei xspiriII είναι θεωρητικά από τα καλύτερα κράνη που κυκλοφορούν.Αλλά διάβασα πως εξυπηρετεί καλύτερα όσους μπαίνουν πίστα ή όσους έχουν ss λόγω θέσης οδήγησης κλπ. Διάβασα επίσης πως κάποιο κράνος που έχει αξία πχ600e μπορεί να μην σου προσφέρει όσα ένα άλλο των 300. Οπότε αυτό που λες "οσο καλυτερο το κρανος" συμφωνώ αλλά πως ξέρεις πιο είναι το καλύτερο? Γράφουν αρκετοί πως δεν έχει σχέση για που το θες το κράνος (πόλη - πίστα- ταξίδι κλπ) και τι μηχανή έχεις. Ναι αλλά αν πχ έχεις παπί καλή ώρα και πάρεις ένα κράνος προδιαγραφών ss δεν θα σε κουράσει? Οι αεραγωγοί θα έχουν την ίδια απόδοση στην όρθια θέση οδήγησης? Γιατί ναι η ασφάλεια ασφάλεια αλλά να την παλεύεις όσο καβαλάς..
Αυτό που προσπαθώ να πω (ελπίζω δεν κούρασα...!!) είναι πως ναι το καλύτερο αλλά πιο είναι αυτό.. Και φυσικά μιλάμε με βάση και δεδομένο ότι βρίσκεις αυτό που κουμπώνει σωστά στο κεφάλι μας..

Semiaz
21/11/2014, 16:49
Χαιρετώ όλους σας (ξανά) και ευχαριστώ που ασχολείστε. Η αλήθεια είναι πως αφού ξεκίνησα να δοκιμάζω τα κράνη που είχα αρχικά γράψει , έχω καταλήξει να είμαι πιο μπερδεμένος απότι αρχικά. Αρχικά για τα Bell μου είπαν πως επίκειται συγχώνευση της Ευρωπαϊκής με την Αμερικάνικη εταιρία ώστε να βγάζουν τα ίδια μοντέλα και ως τότε (μου είπαν) καλό είναι να την αποφύγω. 2) Τα AVG ωραία εμφανισιακά(γραφικά κλπ), δοκίμασα Κ3 και το skyline κάθονται καλά αλλά δε μου κάνουν το "κλικ". To shoei και το Shark θα πάω λογικά αυριο να τα δω-δοκιμάσω. Βέβαια οι πωλητές μου είπαν πως δεν χρειάζεται να πληρώσεις το όνομα (shoei arai κλπ) για να έχεις την ασφάλεια και τα οφέλη που χρειάζεσαι από ένα κράνος για μέσα στην πόλη.
ωστώσο μου πρότειναν ένα κράνος, το δοκίμασα και νομίζω πως δύσκολα θα πάρω κάτι άλλο για την ώρα τουλάχιστον. To HJC IS-17. Κάθεται perfect πάνω μου, έχει 5 αστέρια στο sharp (ok δεν λέει πάντα όλη την αλήθεια αλλά είναι κάτι νομίζω), έχει Pinlock fitted, αντιχαρακτική ζελατίνα, με σύστημα RapidFire, γρήγορης απελευθέρωσης & 2η εσωτερική, σε βάρος παρότι λέει 1,5+/- μου φάνηκε πιο ελαφρύ - βολικό από αυτό που ήδη φοράω (ΜΤ 956 ........) είναι τα πάντα αφαιρούμενα και είναι μέσα στα λεφτά που μπορώ να δώσω και να μου μείνουν για υπόλοιπες αγορές (γάντια αδιάβροχα κλπ). Έχετε γνώμη για αυτό το κράνος?

Αν σου άρεσε τσίμπα το. Επίσης δες για shoei xr1100 που είναι πλέον discontinued και μπορείς να βρεις πολύ καλες τιμές.

EVI
21/11/2014, 17:56
Διάβασα αρκετά αν όχι όλα τα μόνιμα θέματα για τα κράνη και ειλικρινά άλλαξα τα "θέλω" μου στα κράνη. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω/συγκρίνω τις διαφορές που κάνουν ένα κράνος καλύτερο. Τι εννοώ. ΠΧ ένα Shoei xspiriII είναι θεωρητικά από τα καλύτερα κράνη που κυκλοφορούν.Αλλά διάβασα πως εξυπηρετεί καλύτερα όσους μπαίνουν πίστα ή όσους έχουν ss λόγω θέσης οδήγησης κλπ. Διάβασα επίσης πως κάποιο κράνος που έχει αξία πχ600e μπορεί να μην σου προσφέρει όσα ένα άλλο των 300. Οπότε αυτό που λες "οσο καλυτερο το κρανος" συμφωνώ αλλά πως ξέρεις πιο είναι το καλύτερο? Γράφουν αρκετοί πως δεν έχει σχέση για που το θες το κράνος (πόλη - πίστα- ταξίδι κλπ) και τι μηχανή έχεις. Ναι αλλά αν πχ έχεις παπί καλή ώρα και πάρεις ένα κράνος προδιαγραφών ss δεν θα σε κουράσει? Οι αεραγωγοί θα έχουν την ίδια απόδοση στην όρθια θέση οδήγησης? Γιατί ναι η ασφάλεια ασφάλεια αλλά να την παλεύεις όσο καβαλάς..
Αυτό που προσπαθώ να πω (ελπίζω δεν κούρασα...!!) είναι πως ναι το καλύτερο αλλά πιο είναι αυτό.. Και φυσικά μιλάμε με βάση και δεδομένο ότι βρίσκεις αυτό που κουμπώνει σωστά στο κεφάλι μας..

οι αεραγωγοι δουλευουν σε οποιαδιποτε σταση σωματος , αν εχεις πολλους αεραγωγους πχ το xspirit εχει 7 θα εχεις περισσοτερη φασαρια στο περιβαλλον της εθνικης αν τρεχεις ...απο κει και περα δεν σε εμποδιζουν οτι και να οδηγεις.... δεν υπολοιποντε τιποτα τα αμεσως επομενα απο την ''κορυφαια'' σειρα καθε εταιρειας οπωτε ειναι θεμα βαλαντιου η εχεις και δινεις η οχι και πας στο επομενο καλυτερο ... τιποτα δε σε ενοχλει σε ενα κρανος -οσων αφορα τη θεση οδηγησης- εκτος και αν παρεις εντουρο κρανος και οδηγεις ss :P κοιτα να ειναι ελαφρυ με προδιαγραφες -ολα οσα εχεις πει τις εχουν- μην σκευτεσε τιποτα παρα μονο να ειναι καλα τα υλικα κατασκευης και να σου κανει καλα στο κεφαλακι σου :) ειτε οδηγω ss ειτε το σκουτερ μου φοραω το ιδιο κρανος , το ιδιο κρανος φοραω για να παω για καφε το ιδιο και στη πιστα . και ειλικρινα τωρα ΜΗΝ διαβαζεις το sharp εχω δει ΚΟΡΥΦΑΙΑ κρανη απο κατασκευη υλικα αεροδυναμικη κλπ να τα θαβουν εκει περα ειναι τουλαχιστον αστειο απο τη πλευρα τους. Οτι και να παρεις καλα χιλιομετρα να εχεις :)

Billymuse
21/11/2014, 19:22
οι αεραγωγοι δουλευουν σε οποιαδιποτε σταση σωματος , αν εχεις πολλους αεραγωγους πχ το xspirit εχει 7 θα εχεις περισσοτερη φασαρια στο περιβαλλον της εθνικης αν τρεχεις ...απο κει και περα δεν σε εμποδιζουν οτι και να οδηγεις.... δεν υπολοιποντε τιποτα τα αμεσως επομενα απο την ''κορυφαια'' σειρα καθε εταιρειας οπωτε ειναι θεμα βαλαντιου η εχεις και δινεις η οχι και πας στο επομενο καλυτερο ... τιποτα δε σε ενοχλει σε ενα κρανος -οσων αφορα τη θεση οδηγησης- εκτος και αν παρεις εντουρο κρανος και οδηγεις ss :P κοιτα να ειναι ελαφρυ με προδιαγραφες -ολα οσα εχεις πει τις εχουν- μην σκευτεσε τιποτα παρα μονο να ειναι καλα τα υλικα κατασκευης και να σου κανει καλα στο κεφαλακι σου :) ειτε οδηγω ss ειτε το σκουτερ μου φοραω το ιδιο κρανος , το ιδιο κρανος φοραω για να παω για καφε το ιδιο και στη πιστα . και ειλικρινα τωρα ΜΗΝ διαβαζεις το sharp εχω δει ΚΟΡΥΦΑΙΑ κρανη απο κατασκευη υλικα αεροδυναμικη κλπ να τα θαβουν εκει περα ειναι τουλαχιστον αστειο απο τη πλευρα τους. Οτι και να παρεις καλα χιλιομετρα να εχεις :)

+499

Nik0s_Dk
21/11/2014, 20:15
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!! Να είσαι καλά !!!

Bradipous
22/11/2014, 00:40
Εννοειται πως σου παρεχουν την ιδια ασφαλεια και τα ελαφρως φθηνοτερα κρανη. Ολα τα κρανη απο ενα σημειο -μια τιμη αν θες- και μετα ειναι κομπλε απο θεμα ασφαλειας. Αυτο που θα ανεβασει το κοστος ειναι τα υλικα κατασκευης, τα γραφικα, οι αεραγωγοι κ.ο.κ.

Οπως θα καταλαβες απ οσα διαβασες και σου ειπαν και οι υπολοιποι το να παρεις πχ ενα xspirit ειναι υπερβολη.
Οχι μονο λογω κοστους αλλα και για πρακτικους λογους. Αυτο σημαινει οτι περισσοτερη ασφαλεια δεν θα σου παρεχει απο ενα φθηνοτερης σειρας κρανος (πχ χρ1100) αλλα πιθανως να σε κουραζει και περισσοτερο λογω των πολλων αεραγωγων του.
Επισης ακομη και αν ειναι ενα κρανος για ss και ενα αλλο για ορθια σταση διαφορα πανω στο παπι δεν προκειται να καταλαβεις, ας ειναι και εντουροκρανος.

spyrakos35
22/11/2014, 03:18
Αν σου άρεσε τσίμπα το. Επίσης δες για shoei xr1100 που είναι πλέον discontinued και μπορείς να βρεις πολύ καλες τιμές.

μονόχρωμο 278 ευρά καλά είναι?

υγ...
μου αρέσουν τα γραφικά σε κράνη αλλά αρνούμαι να τα πληρώσω στην τιμή που τα πουλάνε.....

Billymuse
22/11/2014, 05:48

υγ...
μου αρέσουν τα γραφικά σε κράνη αλλά αρνούμαι να τα πληρώσω στην τιμή που τα πουλάνε.....

μέχρι κανα 20-30άρι αμα μου αρέσει πολυ κάποιο σχέδιο..αλλιώς ειναι όντως κοροιδιία

Nik0s_Dk
22/11/2014, 17:01
Εννοειται πως σου παρεχουν την ιδια ασφαλεια και τα ελαφρως φθηνοτερα κρανη. Ολα τα κρανη απο ενα σημειο -μια τιμη αν θες- και μετα ειναι κομπλε απο θεμα ασφαλειας. Αυτο που θα ανεβασει το κοστος ειναι τα υλικα κατασκευης, τα γραφικα, οι αεραγωγοι κ.ο.κ.

Οπως θα καταλαβες απ οσα διαβασες και σου ειπαν και οι υπολοιποι το να παρεις πχ ενα xspirit ειναι υπερβολη.
Οχι μονο λογω κοστους αλλα και για πρακτικους λογους. Αυτο σημαινει οτι περισσοτερη ασφαλεια δεν θα σου παρεχει απο ενα φθηνοτερης σειρας κρανος (πχ χρ1100) αλλα πιθανως να σε κουραζει και περισσοτερο λογω των πολλων αεραγωγων του.
Επισης ακομη και αν ειναι ενα κρανος για ss και ενα αλλο για ορθια σταση διαφορα πανω στο παπι δεν προκειται να καταλαβεις, ας ειναι και εντουροκρανος.

:D:beer:

lykourgi
22/11/2014, 17:13

Πολύ καλά.

Και που το βρίσκουμε αυτό, παρακαλώ;

spyrakos35
23/11/2014, 12:12
Πολύ καλά.

Και που το βρίσκουμε αυτό, παρακαλώ;

Motocard

lykourgi
23/11/2014, 18:57
Motocard

Ευχαριστώ.

sniper35mk
25/11/2014, 03:47
Καλησπέρα κ από μένα κύριες κύριοι και ομοφυλοφιλοι... Επειδη εχω κ εγω το ιδιο προβλημα με αγορά κράνους (αλλά γενικοτερα ψάχνω για φουλ εξοπλισμό) δεν άνοιξα νέο θεμα μην κουραζω...
Ενω ειχα ψιλόκατασταλαξει κ ηθέλα το shoei gt air, τα 420-500+ εύρω που έχει αν πάρεις με γραφικα μου φαινονται βουνο ήθελα κ εγω βοηθεια... καθως χρειαζόμαι τα λεφτά για να πάρω κ ένα καλό μπουφάν... Το μαξ που ήθελα να διαθεσω κ για τα 2 ειναι 600 εύρω... έλα ομως που το κράνος κ το μπουφάν dainese talos που μου αρέσει ειναι πανακριβα.. κάνω την καρδιά πέτρα κ ψάχνω να βρω κ να κόψω... μμάλιστα θα μπουν σε δόσεις γιατι για ντούκου ούτε λόγος...
Για τον κράνος το gt air ειχε ολα αυτα που ήθελα... pinlock καλούς αεραγωγους, υποσαγωνιο, κάηκαν εφαρμογή εννοείται και φιμε τζαμακι για το καλοκαιρι κυριως... πολύ καλή κατασκευή ενω ειχα διαβασει από πολλούς ειναι αθόρυβο κ ενδείκνυται για όρθια θέση οδήγησης... Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνω σε ένα κράνος κ όχι ανοιγομενο αλλά δεν θέλω κ θερμοπλαστικό... βοηθηστε γιατι δεν εχω κ εγω μεγαλη εμπειρια... ευχαριστώ

Billymuse
25/11/2014, 14:51
Καλησπέρα κ από μένα κύριες κύριοι και ομοφυλοφιλοι... Επειδη εχω κ εγω το ιδιο προβλημα με αγορά κράνους (αλλά γενικοτερα ψάχνω για φουλ εξοπλισμό) δεν άνοιξα νέο θεμα μην κουραζω...
Ενω ειχα ψιλόκατασταλαξει κ ηθέλα το shoei gt air, τα 420-500+ εύρω που έχει αν πάρεις με γραφικα μου φαινονται βουνο ήθελα κ εγω βοηθεια... καθως χρειαζόμαι τα λεφτά για να πάρω κ ένα καλό μπουφάν... Το μαξ που ήθελα να διαθεσω κ για τα 2 ειναι 600 εύρω... έλα ομως που το κράνος κ το μπουφάν dainese talos που μου αρέσει ειναι πανακριβα.. κάνω την καρδιά πέτρα κ ψάχνω να βρω κ να κόψω... μμάλιστα θα μπουν σε δόσεις γιατι για ντούκου ούτε λόγος...
Για τον κράνος το gt air ειχε ολα αυτα που ήθελα... pinlock καλούς αεραγωγους, υποσαγωνιο, κάηκαν εφαρμογή εννοείται και φιμε τζαμακι για το καλοκαιρι κυριως... πολύ καλή κατασκευή ενω ειχα διαβασει από πολλούς ειναι αθόρυβο κ ενδείκνυται για όρθια θέση οδήγησης... Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνω σε ένα κράνος κ όχι ανοιγομενο αλλά δεν θέλω κ θερμοπλαστικό... βοηθηστε γιατι δεν εχω κ εγω μεγαλη εμπειρια... ευχαριστώ

Εκ μέρους της κοινότητας σε καλησπερίζω. E ναι ρε συ μάπα τα θερμοπλαστικά..
αυτο εδώ (http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=637) σε καλύπτει?

sniper35mk
25/11/2014, 16:17
Εκ μέρους της κοινότητας σε καλησπερίζω. E ναι ρε συ μάπα τα θερμοπλαστικά..
αυτο εδώ (http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=637) σε καλύπτει?

ψιλομαπα μου κανει...:lol: εκτος αν θελεις να μου το παρεις δωρο εφοσον ερχονται Χριστουγεννα.. Ημουν καλο παιδι ολο το χρονο..
Δηλαδη ειναι το σπανιο να μην ειναι θερμοπλαστικο, καλο για ορθια θεση οδηγησης, σχετικα αθορυβο και με φιμε τζαμακι?

est
26/11/2014, 13:10
Χωρίς να έχω κοιτάξει τις τιμές και τις τυχόν προσφορές τώρα τελευταία, από το ψάξιμο που είχα κάνει θυμάμαι πως για Fiberglass κράνος καλής εταιρείας πας γύρω στο 250-300άρι χωρίς πολλά εφέ πάνω του. Άρα το βλέπω πραγματοποιήσιμο το 600άρι μαζί με μπουφάν.
Δες για Suomy..αν σου ταιριάζει είναι καλή περίπτωση.
A.. και αυτό με το θόρυβο θα πρέπει να το ξεπεράσεις.. όλα κάνουν θόρυβο.:beer:

renos.xart
27/11/2014, 12:54
Αφου δεν τα αναφέρει κανεις άλλος θα ρίξω και εγώ μια πρόταση. Icon. Ιδια εφαρμογη με τα shoei , πολύ καλά υλικά κατασκευής ,όμορφα σχεδια και αν το πάρεις απο Ελλάδα καλη σχέση ποιότητας/τιμής. Για να μην κάνω διαφήμιση δυο καταστήματα έχουν Icon στην Ελλάδα. Προτηματε αυτό στη Θεσσαλονίκη. Εγώ είμαι υπερ- ευχαριστημένος.

sniper35mk
27/11/2014, 14:52
Καλησπερα, χτες που καθομουν εριξα ενα τριωρο ψαξιμο στα μαγαζια δοκιμαζοντας κρανη κ μπουφαν ωστε να εχω ακομα πιο σφαιρικη αποψη.
Αυτα που ξεχωρισα κυριως ειναι το HJC R-PHA 10 PLUS, το shoei GT AIR και το AGV HORIZON...
Για το Gt air το ειχα ξανα γραψει πως μου αρεσε πολυ, αλλα τα 410 για σκετο υπερβαινουν το μπατζετ μου.
Το hjc μου αρεσε επισης πολυ και το απλο ερχεται γυρω στα 320 κ με γραφικα 350... Αυτο που ηθελα να ρωτησω τους εχοντες ειναι το εξης: το κεφαλι μου ειναι 57.5 αλλα το νουμερο 57-58 μου ηταν λιγο παραπανω σφικτο στο μετωπο, ενω το 59-60 νομιζω καθοταν κουτι χωρις σφιξιματα, απλα φοβαμαι μην χαλαρωνει πολυ μετεπειτα κ αρχισω να κολυμπαω...
Οσο για το Horizon, καλο ηταν δεν λεω, αλλα ισως να ηταν κ η ιδεα μου, κατι δεν μου πηγαινε καλα... στο 57-58 ενιωθα το κεφαλι μου να ακουμπαει πανω στο κελυφος καθως τα μαξιλαρια στο πανω μερος δεν ειναι ολοκληρα, αλλα εχουν σχισμες μεταξυ τους, ενω κ εκει το μεγαλυτερο ηταν επισης πιο ανετο κ χωρις να ξυνω το εσωτερικο του κρανους... το συγκεκριμενο γεγονος με ξενισε λιγο...
Πλεον θελω να παω να δοκιμασω και καποια απο τα Scorpion καθως ειδα πως ακομα και τα καινουρια exo1200, exo2000 ειναι σε προσιτες τιμες...
Όσον αφορα αυτο το sharp ρε παιδια μου φαινεται κομματι μαλακια... Κρανη που εχουν εξεταστει πριν 5 χρονια, οπως πολλα BELL εχουν 5 αστερια κ καινουρια κρανη βλεπω 3-4 αστερια... Μηπως δλδ να χτυπησω κανενα BELL M5X carbon που εχουν σχεδον μιση τιμη? οι γνωμες ευπροσδεκτες

Όσο για το θορυβο, αυτο ειναι σχετικο... το βασικο ειναι να ειναι σταθερο σε ταχυτητες 150+ καθως μεχρι εκει λιγο πολυ ολα ειναι...ο θορυβος παλευεται καπως, υπαρχουν κ τροποι να το ξεπερασει καποιος... Αλλα η σταθεροτητα ειναι βασικο κομματι

EVI
27/11/2014, 19:34
οσον αφορα το μεγεθος....επειδη τα κελυφη σε ολα τα κρανη δεν ειναι ιδια πρεπει να βρεις αυτο που δε σε ενοχλει....το φορας για 10 λεπτα στο κεφαλι σου μεσα στο μαγαζι και καταλαβαινεις το κρανος δεν πρεπει να σε ακουμπα χαλαρα και να ειναι ανετο γιατι θα ανοιξει η σε περιπτωση πτωσης δε θα μεινει στη θεση του ακομα και κουμπωμενο , πρεπει να σε σφιγγει αλλα οχι τοσο ωστε να σου προκαλει δυσφορια πονο σε συγκεκριμενα σημεια.Οπωτε ψαχνεις διαφορα μοντελα και μαρκες να βρεις αυτο που σου κανει ,δε πρεπει να παιζει πανω κατω οταν το κουνας απο το σαγονι . Οσο για τη σταθεροτητα αν το κρανος ειναι το σωστο μεγεθος εισαι ενταξη ....τα ολοστρογγυλα κρανη ισως σε πολλα χιλιομετρα χωρις ζελατινα να σε κουραζουν απο αυτα που ειναι σαν ''σταγονα'' και παλι ομως ολα ειναι σχετικα με την αεροδυναμικη (θεση οδηγησης , σωματικη διαπλαση οδηγου , φερινγκ η οχι κλπ).

7Tolis
27/11/2014, 19:35
Θα σου πρότεινα να δεις και τα nexx. Είμαι ικανοποιημενος από την αγορά αυτή 100%

sniper35mk
27/11/2014, 20:02
Το φορουσα κανενα τεταρτο... δεν ενιωθα ιδιαιτερη δυσφορια απλα μια μικρη πιεση. στο μεγαλυτερο τι ενιωθα σταθερο χωρις την πιεση αλλα να σου πω την αληθεια δεν μπορουσα να καταλαβω κατα ποσο κουναει αριστερα δεξια κτλ... ειχα πεσει κ σε εναν βαριεστημενο πωλητη... θα το δοκιμασω παλι ειναι η αληθεια...

Nik0s_Dk
04/12/2014, 21:21
Ευχαριστώ όλους του συμφορουμίτες που με βοήθησαν να επιλέξω κράνος!! Η τελική επιλογή ήταν Το HJC IS-17 από το motorad. Από αύριο στους δρόμους της Αθήνας!! 327978

sniper35mk
05/12/2014, 01:34
Καλοριζικο, καλοφορετο και αχρειαστο να ναι φιλε...
Να ενημερωσω και εγω την εξελιξη μου, καθως πηγα και δοκιμασα σημερα και τα x-lite 702 kai 802...το 702 δεν με εντυπωσιασε τοσο, αλλα στα συν οτι εχει πολλους αεραγωγους μπροστα (καλο για το καλοκαιρι) αλλα ο επανω φαινεται δυσχρηστος... Το 802 ηταν πραγματικα πουπουλο, αλλα με ξενερωσε λιγο που δεν ειχε δωρο την φιμε ζελατινα αλλα δεν εχει κ γυαλια, ομως απο εφαρμογη κ αισθηση εδειχνε πολυ καλης ποιοτητας.. το ειχε στα stelpet το moon σε προσφορα στα 500 κ προσπαθησε να το πασαρει ο πωλητης αλλα αν ειναι για τοσα λεφτα θα τα δωσω για το gt air που εχω ερωτευθει...
Τελευταια μερα αυριο θα παω να δω και μια τα scorpion αλλα απο οτι βλεπω θα τα σκασω για το gt-air γιατι το εχω καψουρευθει, εκτος αν προτεινετε κανενα πολυ καλο και πιο οικονομικο απο τα 480 που θα πρεπει να δωσω...

zygos30
05/12/2014, 10:36
Τελευταια μερα αυριο θα παω να δω και μια τα scorpion αλλα απο οτι βλεπω θα τα σκασω για το gt-air γιατι το εχω καψουρευθει, εκτος αν προτεινετε κανενα πολυ καλο και πιο οικονομικο απο τα 480 που θα πρεπει να δωσω...

Εγω εχω το scorpion exo1100,το πηρα πριν 1μιση χρονο απο Αμερικη.Ποιοτικο,ελαφρυ,ομορφο αλλα εχει ενα θεματακι με την ζελατινα και ειναι θορυβωδης σαν κρανος ιδιαιτερα στα 120+ χλμ.Για παραδειγμα,κρυο βραδυ με βροχη,την προηγουμενη εβδομαδα δεν εβλεπα μπροστα μου.

teo_g7
05/12/2014, 11:53
Εγω εχω το scorpion exo1100,το πηρα πριν 1μιση χρονο απο Αμερικη.Ποιοτικο,ελαφρυ,ομορφο αλλα εχει ενα θεματακι με την ζελατινα και ειναι θορυβωδης σαν κρανος ιδιαιτερα στα 120+ χλμ.Για παραδειγμα,κρυο βραδυ με βροχη,την προηγουμενη εβδομαδα δεν εβλεπα μπροστα μου.

Pinlock και τα μυαλά στα μπλέντερ.
Δεν καταλαβαίνει τίποτα ουτε βροχές ουτε κρύα τίποτα.

paramedic
05/12/2014, 19:38
Στο Gt Air που έχω χάνει πάντως συνέχεια την θέση του και γλιστράει προς τα κάτω και ενα θόλωμα το έχω στα κρύα αν το κλείσψ ερμητικά κλειστά μιας και δεν περνάει καθόλου μα καθόλου αέρας μέσα. Βέβαια εγώ φοράβ και γυαλιά που χειροτερεύει την κατάσταση ομολογώ.

Φίλε οταν περάσει λίγος καιρός γράψε 2 λογάκια για το κράνος γιατί το λιγουρεύομαι καιρό για 2ο αν είναι καλό.

sniper35mk
05/12/2014, 22:29
Στο Gt Air που έχω χάνει πάντως συνέχεια την θέση του και γλιστράει προς τα κάτω και ενα θόλωμα το έχω στα κρύα αν το κλείσψ ερμητικά κλειστά μιας και δεν περνάει καθόλου μα καθόλου αέρας μέσα. Βέβαια εγώ φοράβ και γυαλιά που χειροτερεύει την κατάσταση ομολογώ.

Φίλε οταν περάσει λίγος καιρός γράψε 2 λογάκια για το κράνος γιατί το λιγουρεύομαι καιρό για 2ο αν είναι καλό.

Όταν εννοείς σου γλιστράει? Έχουν κάτσει πολύ τα μαξιλαρακια κ φεύγει? Σημερα εκανα πάλι την περατζαδα μου αλλά scorpion δεν βρηκα πουθενά κ δεν πρόλαβα να παω στο βασσαλο που ειδα ότι έχει αν τον λέω σωστα.
Δοκιμασα ένα shark δεν θυμαμαι ποιο ήταν, δεν με συγκινησε... Οπότε πηγα ξανά δοκιμασα HIC rpha10+ κ το gt air... με πονάνε τα 130 παραπάνω που πρέπει να δώσω αλλά λογικα αύριο θα παω να το παρω..
Επισης βρηκα μπουφαν... Dainese Marsh που το ένιωθα φοβερα πάνω μου....Έδειχνε πολύ ποιοτικό, και παρά πολύ ζεστό... με αδιαβροχες κ τις εξωτερικες τσεπες

paramedic
05/12/2014, 23:48
Οχι βρε το pinlock εννοώ οτι φέυγει λίγο κάτω οπότε κάνει ενα κενό εκεί στην ζελατίνα με αποτέλεσμα εκεί να θολώνει. Το GT-Air αξίζει κάθε € που έδωσα με κόπο για να το αποκτήσω φίλε.

teo_g7
05/12/2014, 23:56
Οχι βρε το pinlock εννοώ οτι φέυγει λίγο κάτω οπότε κάνει ενα κενό εκεί στην ζελατίνα με αποτέλεσμα εκεί να θολώνει. Το GT-Air αξίζει κάθε € που έδωσα με κόπο για να το αποκτήσω φίλε.

Αδυνατω να καταλάβω πως μπορεί να έχει συμβεί αυτό που λες,όπως και να χει πάντως ΔΕΝ είναι φυσιολογικό.Το pinlock εφαρμόζει ασφυκτικά και δε μετακινειτε σε καμια περίπτωση.

Α επίσης εννοείται οτι δε θολώνει με τίποτα, ουτε με τελειως κλειστη τη ζελατινα,ουτε με έντονη εκπνοή απο το στόμα.

sniper35mk
06/12/2014, 01:21
Επειδη αυτη την στιγμη ειμαι στην δουλεια, εγινε κατι το οποιο ειναι εξω απο τα συνηθισμενα και η αληθεια ειναι οτι τρομοκρατηθηκα λιγο, καθως μαλλον κατα της 9.00 θα φανει αν θα συνεχισουμε να εχουμε την δουλεια μας και να εκπληρωσουμε τα ονειρα μας...
Δεν νομιζω οτι θα στραβωσει τιποτα αλλα για τον φοβο των Ιουδαιων που λενε... Ευχομαι ολα να πανε καλα και αυριο να το εχω το Gt air στα χερια μου.. Γιατι απο την μια θα στεναχωτηθω αν δεν υπαρχει η δουλεια μας, θα διπλασιαστει ο πονος που δεν θα μπορω να παρω αυτα που ηθελα αλλα θα νιωθω και τυχερος γιατι δεν προλαβα να το παρω σημερα και να ειμαι ηδη χρεωμενος ενα σεβαστο ποσο... Ειδωμεν σε λιγες ωρες... Το gt air ηταν ερωτευσιμο παντως απο την πρωτη στιγμη που ηρθαμε κοντα!!!

spyrakos35
06/12/2014, 07:45
Αδυνατω να καταλάβω πως μπορεί να έχει συμβεί αυτό που λες,όπως και να χει πάντως ΔΕΝ είναι φυσιολογικό.Το pinlock εφαρμόζει ασφυκτικά και δε μετακινειτε σε καμια περίπτωση.

Α επίσης εννοείται οτι δε θολώνει με τίποτα, ουτε με τελειως κλειστη τη ζελατινα,ουτε με έντονη εκπνοή απο το στόμα.
Γινεται εφοσον οδηγεις με ζελατινα ανοιχτη και εφοσον το εχεις πανω και το καλοκαιρι....

sniper35mk
06/12/2014, 16:04
Λοιπον φιλοι συμφορουμιτες, ευτυχως με την δουλεια ολα ηταν καλα... Λαθος συναγερμος... Μολις επεστρεψα απο την γνωστη αποθηκη που εχει μετακομισει εδω κ λιγο καιρο...
Ενα dainese Marsh ειναι πλεον στην κατοχη μου και οφειλω να πω οτι το βρηκα στην φθηνοτερη τιμη απο τα υπολοιπα, οπως και ενα Shoei GT-AIR στο οποιο τα εσκασα και το πηρα..
Οι πρωτες εντυπωσεις αυριο που θα κυκλοφορησει για πρωτη μερα...Ευχαριστω ολα τα παιδια που βοηθησαν με τις γνωμες τους..
Συγκεκριμενα διαλεξα αυτο
328066

Nik0s_Dk
06/12/2014, 23:33
Λοιπον φιλοι συμφορουμιτες, ευτυχως με την δουλεια ολα ηταν καλα... Λαθος συναγερμος... Μολις επεστρεψα απο την γνωστη αποθηκη που εχει μετακομισει εδω κ λιγο καιρο...
Ενα dainese Marsh ειναι πλεον στην κατοχη μου και οφειλω να πω οτι το βρηκα στην φθηνοτερη τιμη απο τα υπολοιπα, οπως και ενα Shoei GT-AIR στο οποιο τα εσκασα και το πηρα..

Καλοφόρετα και αχρείαστα!! Εγώ σήμερα "αγόρασα" ένα κομμάτι δρόμου... Φυσικό βέβαια όταν περνάνε στοπ και και συ δεν υπάρχεις πουθενα γιατί είναι δύσκολο να κοιτάξουν και από τις 2 μεριές του δρόμου... Τέσπα, ήταν το δώρο της γιορτής μου!!! Το νου σας φίλοι!

sniper35mk
07/12/2014, 15:16
Καλοφόρετα και αχρείαστα!! Εγώ σήμερα "αγόρασα" ένα κομμάτι δρόμου... Φυσικό βέβαια όταν περνάνε στοπ και και συ δεν υπάρχεις πουθενα γιατί είναι δύσκολο να κοιτάξουν και από τις 2 μεριές του δρόμου... Τέσπα, ήταν το δώρο της γιορτής μου!!! Το νου σας φίλοι!

χρονια πολλα Νικολα για χτες... οτι επιθυμεις. ελπιζω να μην ηταν τιποτα σοβαρο, και να σαι οκ, οπως και να μην επαθε τιποτα ολοκαινουριο κρανος

Nik0s_Dk
07/12/2014, 18:00
χρονια πολλα Νικολα για χτες... οτι επιθυμεις. ελπιζω να μην ηταν τιποτα σοβαρο, και να σαι οκ, οπως και να μην επαθε τιποτα ολοκαινουριο κρανος

Ευχαριστώ για τις ευχές. Όχι τίποτα το σοβαρό (θα μπορούσε να ναι ΠΟΛΥ χειρότερα).Μόλις είχε σταματήσει η ολονυχτια καταιγίδα (7 παρά 10 το πρωί έγινε το συμβάν) και ο δρόμος ήταν γυαλί. Βγήκε ο τύπος από το στοπ (δεν του καταλογίζω την μεγαλύτερη ευθύνη γιατί στην άνοδο του δρόμου ένα πραγματικό ζώον σταμάτησε και του εδωσε προτεραιότητα να περάσει, όποτε ο τύπος από το στενό θεώρησε πως δεν έρχεται κανείς και βγήκε αέρα) και μου έφυγε το μπροστινό, ευτυχως με λίγα. Ζημιές τίποτα ιδιαίτερο υλικό, λίγο χρώμα λίγο το τιμόνι στράβωσε, το κράνος κομπλέ. Και λίγο ο ώμος μου αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. ήταν απλά το δώρο μου και η καλημέρα μου! Ευτυχώς όλα καλά!

sniper35mk
08/12/2014, 00:36
Ειναι η άτιμη η βροχη αστα να πανε... κ εγω εκεινη την ωρα στο δρόμο ημουν κ γλιστραγε πολύ... χρειαζομαι κ λάστιχα κ πήγαινα σαν χεσμενος

paramedic
13/12/2014, 00:03

Προφανώς όπως λές αδυνατείς να καταλάβεις τι λέω μιας και συμβαίνει αυτό που έγραψα και φυσικά εφόσον συμβαίνει αυτό θολώνει η ζελατίνα μιας και το pinlock δεν είναι στην θέση του για να κάνει την δουλειά του. Οταν το σπρώχνω λίγο και ξαναπηγαίνει στην θέση του δεν θολώνει πια η ζελάτίνα.

teo_g7
13/12/2014, 13:58
Ναι αυτό σου εξηγω οτι στο δικο μου δε μετακινείται καθόλου (εννοείται με τίποτα απο μονο του) και οδηγώ και αρκετά με ανοικτή ζελατίνα.
Ακόμα ι όταν το βγάζω για πλύσιμο βγαίνει σχετικα δύσκολα.

MG-KTiNoS
13/12/2014, 14:36
Προφανώς όπως λές αδυνατείς να καταλάβεις τι λέω μιας και συμβαίνει αυτό που έγραψα και φυσικά εφόσον συμβαίνει αυτό θολώνει η ζελατίνα μιας και το pinlock δεν είναι στην θέση του για να κάνει την δουλειά του. Οταν το σπρώχνω λίγο και ξαναπηγαίνει στην θέση του δεν θολώνει πια η ζελάτίνα.

Παλιό πιν λοκ. Άλλαξε το.

paramedic
13/12/2014, 14:42
Τι εννοείς παλιό? Με το κράνος το πήρα τον Ιούνιο που μας πέρασε ρε συ. Πιστεύω οτι είναι λάθος σχεδιαστικό ή του pinlock(εννοώ το συγκεκριμένο) ή της ζελατίνας. Εχω και ενα άλλο απο άλλο κράνος. Θα δοκιμάσω να δω αν αυτό μένει στη θέση του αν και μικρό το κακό μιας και όταν το σπρώχνω στην θέση του μια χαρά δουλειά κάνει.

Billymuse
14/12/2014, 11:56
Τι εννοείς παλιό? Με το κράνος το πήρα τον Ιούνιο που μας πέρασε ρε συ. Πιστεύω οτι είναι λάθος σχεδιαστικό ή του pinlock(εννοώ το συγκεκριμένο) ή της ζελατίνας. Εχω και ενα άλλο απο άλλο κράνος. Θα δοκιμάσω να δω αν αυτό μένει στη θέση του αν και μικρό το κακό μιας και όταν το σπρώχνω στην θέση του μια χαρά δουλειά κάνει.

μάλλον έχουμε ακριβώς το ίδιο θέμα..οταν το σπρώχω λίγο πιο πάνω εφαρμοζει just στη ζελατίνα και δουλεύει μια χαρά
και εγω το κράνος το έχω απο το καλοκαίρι..τι έγινε ρε γμτ σκάρτη παρτίδα πήραμε :confused:

sniper35mk
15/02/2015, 08:44
Μετα απο 2.5 μηνες με το κρανος εχω να πω οτι ειναι φοβερο... ΑΛΛΑ... Το pinlock ενω στην αρχη κ μενα δεν θολωνε καθολου πλεον εχω παρατηρησει πως οταν οδηγω με κλειστη ζελατινα μετα απο κανενα τεταρτο θολωνει δεξια χαμηλα απο τις εκπνοες της μυτης.. Δεν εχω βαλει το επιρυνιο καθως μου εφευγε κ δεν ξερω αν οφειλεται σε αυτο... Εγω που προσπαθησα να το βγαλω για να το ξανα βαλω το pinlock απλα δεν εβγαινε...Τι στα διαλα να γινεται?

Nik0s_Dk
19/02/2015, 19:40
Καλησπέρα σας παιδιά,
Δυο λόγια για το κράνος (HJC IS-17). Αρνητικά: Είναι αρκετά βαρύ για να το φοράς σε καθημερινή βάση πχ στη δουλειά όπως εγώ. Στο τέλος της ημέρας νομίζω πως είχα μια τσάντα με τσιμέντο στην πλάτη μου. Είχα ένα θεματάκι με το pinlock, καθώς στην πρώτη καλή βροχή πέρασε βροχή στο ενδιάμεσο και θάμπωνε, πίστεψα πως είχα κάνει κάποιο λάθος στην τοποθέτηση, επανεγκατέστησα και εκεί που νόμιζα πως ήταν κομπλέ πάλι σε βροχή αρχικά άρχισε να θαμπώνει αρκετά και μετά είδα σταγόνες στο ενδιάμεσο.. Οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Δεν είναι και τόσο αθόρυβο όσο διάβαζα (κανένα δεν είναι αθόρυβο αλλά νομίζω πως το ΜΤ που μου δώσαν δώρο είναι καλύτερο στα αυτιά). Τέλος νομίζω πως θα ήταν καλύτερα αν είχε λιγο μεγαλύτερη ζελατίνα. Νομίζω ότι είναι μικρή στο ύψος και περιορίζει ελάχιστα την ορατότητα ιδιαίτερα αν σκύβεις.
Στα θετικά: Η εσωτερική φιμε ζελατίνα είναι ικανοποιητική αν και θολώνει πολύ εύκολα(Φαντάζομαι όλες οι εσωτερικές έτσι θαναι). Όσον αφορά τους αεραγωγούς μόλις ανοίξει ο καιρός θα δούμε τι δουλειά κάνουν.

paramedic
21/02/2015, 17:11
Εχω κάποια νέα όσον αφορά το pinlock στο Shoei GT-Air. Επειδή το θέμα μου είχε σπάσει τα νεύρα είδα πολλά βίντεο για το pinlοck και έκανα και μια αναζήτηση αν υπάρχει αλλού το πρόβλημα. Μετά απο ώρα το μάτι μου επεσε σε μια λεπτομέρεια που δεν ήξερα. Τα πινάκια του Pinlock στην ζελατίνα πάνω είναι ρυθμιζόμενα!!! Δηλαδή γυρνάνε γύρω απο τον ευατό τους και τοποθετούν σε ελάχιστα διαφορετική θέση το pinlock ώστε να είναι ακλόνητο. Οπότε το δοκίμασα σε διάφορες μεριές και στην θέση που ο δείκτης στα πινάκια είναι προς τα έξω φάινεται οτι δεν ανοίγει το pinlock. Αύριο θα το δοκιμάσω το πρωί πηγαίνοντας για δουλειά να δώ αν τελικά αυτό ήταν ή τζάμπα η χαρά!!

Bradipous
21/02/2015, 21:51
Και μενα σε hjc rpha10 θολωνε ελαχιστα σε καποια σημεια. Ειδικα σε βροχη θολωνε αρκετα και μετα το μισαωρο ηταν ανυποφορο.
Οποτε το εβγαλα καθαρισα ζελατινα και πινλοκ και μετα ζεστανα λιγο με πιστολακι και τις δυο ζελατινες ισα να μαλακωσουν. Τοποθετησα το πινλοκ και ξανα με το πιστολακι το ζεστανα και μετα το πιεσα να ταιριαξει οσο καλυτερα γινεται. Μεχρι στιγμης ειναι τελειο χωρις το παραμικρο θολωμα αν και δεν το δοκιμασα σε βροχη.