PDA

View Full Version : RAINY DAYS...

vkats
13/11/2014, 20:33
Μάλλον είμαι από τους τυχερούς που όταν βρέχει (όπως σήμερα) μπορώ να αφήσω τη μηχανή και να κινηθώ με το αυτοκίνητο.

Σκέφτομαι όμως οτι πολλοί από τους φίλους στο φόρουμ είναι αναγκασμένοι να βγουν στη βροχή με το δίκυκλό τους είτε λόγω έλλειψης άλλου μέσου είτε λόγω ειδικών επαγγελματικών συνθηκών.

Πως το αντιμετωπίζετε ρε παιδιά, πέρα από αδιάβροχα κλπ.? Τι σας απασχολεί περισσότερο, τι σας φοβίζει, σε τί δίνετε προσοχή?

Οι εμπειρίες σας θα είναι πολύτιμες για όλους μας

Allst@rf
13/11/2014, 20:34
Τι μας προβληματιζει;

:confused:

Μα φυσικα η προσφυση! :lol:

vkats
13/11/2014, 20:57
Εννοείται!!! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Σκέψου ορατότητα, κρύο, κίνηση, βρεγμένη ζελατίνα κράνους, εκνευρισμός, αργοπορία κλπ...

DAYMAN
13/11/2014, 20:59
γμτ λερωσα την μηχανη!:lol:

sniper
13/11/2014, 21:00
Tα πάντα μας προβληματίζουν αλλά κυρίως οι υπόλοιποι οδηγοί στο δρόμο που λες και κάτι τους συμβαίνει και οδηγουν σαν τυφλές γριές.

Bradipous
13/11/2014, 21:07
Τα νερα που πεταει το προπορευομενο οχημα.

CustomBoy
13/11/2014, 21:20
Αν εχω να πάω κάπου : η ξενέρα του οτι θα πρεπει να χρησιμοποιήσω ΜΜΜ (ηλεκτρικο κυρίως) ή Ποδια

Αν ειμαι ήδη κάπου : η βρεγμένη σέλα,και τα πραγματα που θα κουβαλάω (αν κουβαλαω)

τα νερα απο το προπορευόμενο όχημα

και
....οι υπόλοιποι οδηγοί στο δρόμο που λες και κάτι τους συμβαίνει και οδηγουν σαν τυφλές γριές...

Αν ειμαι βόλτα (αν εχω καλη παρεα,και δεν βρέχει καταρακτωδώς..ίσως και να μην με νοιαζει,το απολαμβάνω...με ημιανοικτη ζελατίνα κατι γινεται...

Η οδήγηση με ΒΡΟΧΗ μεσα στην αθηνα παντως...ειναι απο τα χειρότερα πραγματα πιστευω...σκετη αηδια ...αυτη η μίξη καυσαερίου,μουντάδας,λασπης,βρώμας,βροχης

PetranGR
13/11/2014, 22:52
μόνο ένα με απασχολεί και βγαίνω όλο τον χειμώνα όχι λόγω μόνο επαγγελματικών κτλ. αλλά επειδή το γουστάρω και μόνος μου την βροχή.

Μόνο 1 πράγμα με καίει και είναι η τύχη του να πέσεις πάνω σε άσπρη διαγράμμιση στο δρόμο ,λώριδες των πεζών ειδικά όταν στρίβεις σαν πατίνι είναι.

teo_g7
13/11/2014, 23:10
Tα πάντα μας προβληματίζουν αλλά κυρίως οι υπόλοιποι οδηγοί στο δρόμο που λες και κάτι τους συμβαίνει και οδηγουν σαν τυφλές γριές.

Exactly όμως!
Όσο για τα υπόλοιπα εξοπλισμός αδιάβροχα και φύγαμε...

AristidisZ
13/11/2014, 23:22
Σίγουρα αντιμετωπιζεται με μειωμένη ταχύτητα. Απο εκεί και το θέμα με την ζελατίνα είναι ένα ζήτημα, και προσωπικά επειδή δεν έχω μπαγκαζιερα εκνευρίζομαι όταν πρέπει να βρω τρόπο να προστατέψω το tankbag..

Bob_o_mastoras
14/11/2014, 01:55
Μολις οδηγησα σε βροχη γυρνωντας απο ενα χωριο...:(
Δεν με ενοχλει τιποτα πολυ (αν εχω το σωστο εξοπλισμο) εκτος της μειωμενης προσφυσης και ειδικα οταν τα λαστιχα δεν ειναι σε πολυ καλη κατασταση... :mad:
Επισης σε κινηση στην Εθνικη η σε ταχειας κυκλοφοριας το νεφος σταγονιδιων απο τα προπορευομενα οχηματα ειναι επισης σπαστικο, σου κοβει την ορατοτητα τελειως σε φασεις.

dimzan
14/11/2014, 02:34
το εκνευριστικο και επικινδυνο ειναι η προσφυσφη προφανως.

δε μπορεις να στριψεις γιατι φοβασει μη γλυστρησει

δε μπορεις να επιταχυνεις γιατι φοβασει μη γλυστρησει

δε μπορεις να φρεναρεις γιατι φοβασει μη γλυστρησει. Αυτο το τελευταιο λυνεται με abs. Πιο σπανια και το προηγουμενο με traction control.

Επισςη τα κρανη δεν εχουν υαλοκαθαριστηρα, αρα το γαντι παιζει αναγκαστικα αυτο το ρολο, με μετρια αποτελεσματα.

Επισης κατι που μου τη σπαει ειναι οτι οσο καλα και να χεις καλυφθει με αδιαβροχα παντα καπως θα τρυπωσει το γαμωνερο και δε θα βγεις 100% στεγνος.

Το οτι δε μας προσεχουν και ειανι πιο δυσκολο στη βοχη ειναι προφανες νομιζω...

παρτε και μια φωτο μου απο την προηγουμενη βροχη. οι φιλοι μου μου λεγαν οτι εβαλα στολη γι ανα γλυτωσω απο τον εμπολα

326964

yannis24
14/11/2014, 06:33
Εμένα πάντως που Έρχομαι Από ΣΑΡΩΝΙΔΑ, κάθε μέρα, εκείνο που με ενοχλεί και με φοβίζει ειναι ο αέρας πιο πολυ, παρά η βροχή .......

nickald
14/11/2014, 07:44
Εμεις που φοραμε γυαλια...... η εσωτερικη ομιχλη......

Eversman
14/11/2014, 08:28
Άν βρέχει, δεν οδηγώ μοτό. Εάν ωστόσο πρέπει να πάω κάπου, προτιμώ τους 4 τροχούς.

Εάν είμαι στο δρόμο με μοτό και με πιάσει βροχή, μειώνω αισθητά ταχύτητα, αφού δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στην άσφαλτο, ούτε στους άλλους. Σε στροφές, διαβάσεις, διασταυρώσεις, ακόμη περισσότερο. Το να πέσω/με ρίξουν και οι επιπτώσεις αυτού, με κάνουν να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός και αργός.

Επίσης με ανησυχεί η έλλειψη ορατότητας των οδηγών αυτοκινήτων ,οπότε εκτός από το αδιάβροχο και γκέτες που έχω πάντα μαζί, κουβαλάω ένα φθηνό, φωσφορίζον γιλέκο (αξίας 5 ευρώ), που το βάζω πάνω από το αδιάβροχο, έτσι ώστε να γίνομαι περισσότερο διακριτός.

Pan (dvs)
14/11/2014, 08:29
Εννοείται!!! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Σκέψου ορατότητα, κρύο, κίνηση, βρεγμένη ζελατίνα κράνους, εκνευρισμός, αργοπορία κλπ...

Καλως ηρθες στην οικογενεια των δυο τροχων.

alex14
14/11/2014, 08:35
με ενοχλει που πανε σαν κοτες οι περισσοτεροι με αυτοκινητα.
Νερο εχει ο δρομος, οχι γρασσο :mad:

edit : παντα με μηχανη κυκλοφορω εκτος εαν εχει στρωσει χιονι :D

7Tolis
14/11/2014, 08:35
Με τις πρώτες σταγόνες πιάνω υποστεγο. Δεν υπάρχει λόγος να οδηγώ μοτό στη βροχή. Αν χρειαστεί όμως, με μια ταχύτητα κάτω.

alexxxcbr
14/11/2014, 08:43
Λαθος το ειπες.Ειμαστε απο τους τυχερους που οδηγουν και οταν βρεχει μοτο.
Ατυχοι ειναι αυτοι που μπαινουν στο κουτακι τους για να μη βραχουν.:wave2:

TROOPER
14/11/2014, 09:04
μαλλον ειμαι απο τους τυχερους! οταν βρεχει βαζω αδιαβροχα και καβαλαω το μηχανακι!

κινουμαι πιο γρηγορα απο τα κουτια, παρκαρω πιο ευκολα απο τα κουτια και βγαζοντας τα αδιαβροχα ειμαι παντελως στεγνος σε σχεση με τους οδηγους των αυτοκινητων που απο το αμαξι μεχρι την εισοδο της πολυκατοικιας τους εχουνε γινει μπανιο!

:wave2:

Bladerunner
14/11/2014, 09:31
Η εργασία μου είναι 4 χιλιόμετρα από το σπίτι. Πρόβλημα με parking δεν έχει.
Όταν βρέχει λοιπόν και δεν έχω εξωτερικά ραντεβού ή δουλειές, παίρνω το αυτοκίνητο.

Δεν βρίσκω το λόγο να γίνω μούσκεμα ή να ρισκάρω μια πτώση για 3-5 λεπτά χρόνο-καθυστέρηση. Άσε που σταματάω στο δρόμο και παίρνω τυρόπιτα κι espresso για το γραφείο. Χλιδή λέμε.

Πάντως, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στη βροχή είναι που όλοι οδηγούν χεσμένοι όπως έγραψε ο Sniper, και το "τούκου-τούκου" της βροχής στο κράνος. Μου προκαλεί νύστα.

sniper
14/11/2014, 09:42
μαλλον ειμαι απο τους τυχερους! οταν βρεχει βαζω αδιαβροχα και καβαλαω το μηχανακι!

κινουμαι πιο γρηγορα απο τα κουτια, παρκαρω πιο ευκολα απο τα κουτια και βγαζοντας τα αδιαβροχα ειμαι παντελως στεγνος σε σχεση με τους οδηγους των αυτοκινητων που απο το αμαξι μεχρι την εισοδο της πολυκατοικιας τους εχουνε γινει μπανιο!

Όταν γίνουν κουζίνα, πες μου.

KAWAMANRIDER
14/11/2014, 09:54
με ενοχλει που πανε σαν κοτες οι περισσοτεροι με αυτοκινητα.
Νερο εχει ο δρομος, οχι γρασσο :mad:

edit : παντα με μηχανη κυκλοφορω εκτος εαν εχει στρωσει χιονι :D

οτι λεει ο φιλος , ελεος ρε παιδια νερο ειναι , κανουν λες και θα εκραγει το αυτοκινητο με την βροχη :lol:

sapila racing
14/11/2014, 09:58

+ 1074

+ 919

vkats ίσως το καταλάβεις κι εσύ σε καποια φάση. Ισως και όχι.

Όταν γίνουν κουζίνα, πες μου.

:lol:

Allst@rf
14/11/2014, 11:20
Μου αρεσε να καβαλαω και να κανω βολτα με βροχη. Και ας πηγαινα με 30 φοβουμενος την προσφυση.
Μου εδινε την αισθηση οτι βελτιωνωμαι στο φρεναρισμα και στο ανοιγμα του γκαζιου, με ολες τις αισθησεις μου τεταμενες για την παραμικρη περιεργη συμπεριφορα.

πυξιδας990
14/11/2014, 12:09
Μου αρεσε να καβαλαω και να κανω βολτα με βροχη. Και ας πηγαινα με 30 φοβουμενος την προσφυση.
Μου εδινε την αισθηση οτι βελτιωνωμαι στο φρεναρισμα και στο ανοιγμα του γκαζιου, με ολες τις αισθησεις μου τεταμενες για την παραμικρη περιεργη συμπεριφορα.
+992

Pan (dvs)
14/11/2014, 13:36
Εαν εχω επιλογη δεν καβαλαω τη μηχανη.Αν ομως δεν μπορω να την αποφυγω.οσο δυναμωσει τοσο μεγαλωνει το χαμογελο μου.

Ταξιδευω και χαμογελαω σαν ηλιθιος,φτιαχνομαι.:D

akis_trevor
14/11/2014, 14:02
εγω αυτοκινητο δεν εχω..μια στο τοσο παιρνω του πατερα μου αν ειναι σπιτι,αν δεν το χρειαζεται κανεις αλλος κλπ..
στην δουλεια οσο βρεχει βρεχομαι.περναει μεσα απο αδιαβροχα παντελονια,παπουτσια κλπ..οταν περασει η πρωτη κρυαδα,συνηθιζω και δεν με νοιαζει...:D

Tycho Moon
14/11/2014, 14:14
Όσο και να βρέχει, πάντα μοτοσυκλέτα με φουλ αδιάβροχα, με το επάνω να είναι ΚΙΤΡΙΝΟ.

Επειδή το προηγούμενο αδιάβροχο - μετά από 12 χρόνια - παρέδωσε πνεύμα, φέτος πήρα καινούργιο.

Ταλαιπωρήθηκα όμως πολύ να βρω επάνω αδιάβροχο σε κίτρινο. Μόνο της Scott και της Revit βρήκα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι προτιμούν πάνω/κάτω μαύρα σαν τους νίντζα...

Το καταλαβαίνω ότι έχουν ανακλάστική γραμμή στην πλάτη, αλλά δεν είναι καλύτερα να είναι ΚΑΙ έντονου χρώματος?

stefanos
14/11/2014, 14:15
Δεν πήρα αμάξι, και αδιαβροχο έχω ένα διαφημιστικό μπουφανάκι.
Οπως καταλαβαίνετε μέχρι τις 16:30 θα έχει σταματήσει να βρέχει :)

akis_trevor
14/11/2014, 14:18
Όσο και να βρέχει, πάντα μοτοσυκλέτα με φουλ αδιάβροχα, με το επάνω να είναι ΚΙΤΡΙΝΟ.

Επειδή το προηγούμενο αδιάβροχο - μετά από 12 χρόνια - παρέδωσε πνεύμα, φέτος πήρα καινούργιο.

Ταλαιπωρήθηκα όμως πολύ να βρω επάνω αδιάβροχο σε κίτρινο. Μόνο της Scott και της Revit βρήκα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι προτιμούν πάνω/κάτω μαύρα σαν τους νίντζα...

Το καταλαβαίνω ότι έχουν ανακλάστική γραμμή στην πλάτη, αλλά δεν είναι καλύτερα να είναι ΚΑΙ έντονου χρώματος?

εβγαλε και η acerbis παντως.χτες το ειδα,ειχα παει για ερευνα αγορας.

kordix
14/11/2014, 14:53
Γουστάρω τρελά την βροχή με την μηχανή. Είμαι εντουράς :D

Μ ' αρέσει να ταξιδεύω με βροχή, αρκεί να είμαι οκ από εξοπλισμό και να οδηγάω το άφρικα ή το ΚΤΜ ή κάτι με νορμάλ ιπποδύναμη..

Δεν μου αρέσει να οδηγάω σε βροχή σούπερσπορτ ή σπορτ-τούρινγκ πολλών ίππων που ετσι και αλλιώς δεν εχω πια. Στην εθνική κάτι γίνεται αλλά στροφιλίκι με τέτοια μηχανάκια και βροχή είναι μαρτύριο, οχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.

kostas777
14/11/2014, 15:29
Όποιος όταν βρέχει αφήνει τη μηχανή και παίρνει το κουτί, είναι κότα.

Επίσης αυτοί με μηχανή ή σκουτεροπάπιο που πάνε με 15χλμ/ω ανάμεσα στην αριστερή και τη μεσαία και μου σπάνε τα @@ :mad: λες και είναι παγκόσμιοι με σλικς

Bladerunner
14/11/2014, 15:33

:lol::bawl:

Κάποιες κότες να τις προσέχεις... Είτε στο στεγνό είτε και στο βρεγμένο αν τύχει.

kyo
14/11/2014, 15:37
και εγω παντα με τη μηχανη ετσι κι αλλιως δεν εχω αυτοκινητο.αδιαβροχα πανω κατω και δρομο

7Tolis
14/11/2014, 15:38

Έχεις λαγό;

sniper
14/11/2014, 15:49
:lol::bawl:

Κάποιες κότες να τις προσέχεις... Είτε στο στεγνό είτε και στο βρεγμένο αν τύχει.

Και τους κόκκορες! :rotflmao:

VANDA
14/11/2014, 16:53

Ναι, και επειδή έτυχε να βρέξει καμιά φορά που ξεκίνησαν με μηχανή και δεν το περίμεναν, έχουν και άποψη.. ορίστε μας. :rolleyes:

Επίσης αυτοί με μηχανή ή σκουτεροπάπιο που πάνε με 15χλμ/ω ανάμεσα στην αριστερή και τη μεσαία και μου σπάνε τα @@ :mad: λες και είναι παγκόσμιοι με σλικς

Το ότι σε πάνε καρότσα ανάμεσα στα σταματημένα αλλά φτάνοντας στο φανάρι περνάνε το κόκκινο ξέχασες.
Οι λίγοι δε που σταματάνε, λίγο πριν ανάψει το πράσινο δίνουν μια να μπουν μπροστά από όλους για να συνεχίσουν το τρενάκι.. :mad:

zannisvel
14/11/2014, 17:38
Μολις εγινα μουσκεμα.... Αλλα χαρηκα με τα καινουρια μου λαστιχα (Dunlop Mutant). Πραγματικα δε το πιστευω πως ανταποκριθηκαν στη βροχη και με τοσο νερο!!!

foogr01
14/11/2014, 19:17
Πραγματικά πιο πολύ απ' όλα μου τη σπάει ότι θα λερωθεί η μηχανή :D Με πιάνει ένα ψυχαναγκαστικό μετά να θέλω να την καθαρίζω και πολλές φορές δεν προλαβαίνω :mad:
Δε λέω ότι η μηχανή πρέπει να γυαλίζει πάντα. Εξάλλου θα τη βάλω και στο χώμα και στη λάσπη κλπ. αλλά όταν το κάνω μετά έχω το χρόνο να ασχοληθώ μαζί της.

Μου τη δίνει επίσης που στους "δρόμους" μας δεν μπορείς να ξεχωρίσεις-αποφύγεις τις λακκούβες, κάτι που μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες.

Ακόμα, που η ζελατίνα του κράνους θολώνει παρόλο που είναι ΑΝΤΙΘΑΜΒΩΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΧΑΡΑΚΤΙΚΗ και γενικά όλα τα ΑΝΤΙ... Γι' αυτό και στη βροχή μόνο με το Shoei μου με το Pinlock (XR1100, πραγματικά κρανάρα!).

Τέλος, μιας και τώρα δεν έχω μπαγκαζιέρα, πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός με τα πράγματα που κουβαλάω στο σάκο (γι' αυτό αυτήν την εποχή έχω πάντα μαζί μου 1-2 σακούλες σκουπιδιών για την "προστασία" τους).

Ε, κατά τα άλλα, εξοπλισμός, αδιάβροχα και γεια σας :wave2:

George_Sp
14/11/2014, 19:40
όσα μας ενοχλούν είναι υποκειμενικά και έχουν να κάνουν καθαρά με την άνεση, επίπεδο ασφάλειας που νιώθει ο καθένας ξεχωριστά. Άλλος δε θέλει να λερωθεί, άλλος δε θέλει να μπει στη διαδικασία να ντυθεί σαν αστακός για να μη βραχεί, άλλος γιατί η πρόσφυση μειώνεται και φοβάται. Όλοι μας κρίνουμε με τα δικά μας κριτήρια.
Προσωπικά αν δεν είχε έρθει η κρίση δε ξέρω καν αν θα γνώριζα τους 2 τροχούς, μαθημένος να οδηγώ 8χρόνια αυτοκίνητο με το ωραίο μου ηχοσύστημα το διζωνικό κλιματισμό και άλλα ωραία, αλλά σαν άτομο πάντα ενθουσιαζόμουνα όταν πήγαινα να λασπωθώ με το ποδήλατο από πιτσιρικάς ή να με πιάσει καταιγίδα στο βουνό και να αράξω με φίλους κάτω από καμιά τρύπα με καλή κουβεντούλα απολαμβάνοντας την αγριάδα του καιρού. Πλέον διανύω τον 3ο χειμώνα με καθημερινές μετακινήσεις για δουλειά με οποιεσδήποτε συνθήκες εκτός πάγου-χιονιού που τα θεωρώ εξόχως επικίνδυνα για την σωματική μου ακεραιότητα. Τα υπόλοιπα με έξτρα προσοχή παλεύονται σε μεγάλο βαθμό.
Όλα όσα γράφτηκαν με απασχολούν και μένα αλλά όχι σε βαθμό να με κάνουν να εύχομαι να είχα αυτοκίνητο. Έγραψα κάποια χιλιόμετρα στις 2 ρόδες, τα συνήθισα και τα αποδέχτηκα. Ειδικά όταν σκέφτομαι τις καιρικές συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι παππούδες μας για να βγει το μεροκάματο ότι καιρό και να είχε έξω, όπου και αν έπρεπε να τσακισστούν να πάνε. Τα όρια είναι για να τα περνάς, να τεστάρεις τον εαυτό σου και την ετοιμότητα που θες να βρίσκεσαι, και γιατί όχι και να το διασκεδάζεις όσο γίνεται βλέποντας από άλλη οπτική αυτών που αποκομίζεις.

LOUKILOUK
15/11/2014, 02:29
Αν περίμενα ήλιο και στεγνό δρόμο δεν νομίζω να οδηγούσα στη Σκωτία... Εξοπλισμός σωστός αςτακός, λάστιχα τσεκαρισμένα και βγαίνω..., αρκεί να μην έχει κάτω από 3βαθμούς γιατί πιάνει και πάγο και εκεί δεν παίζεις...
Προπόνηση στο βρεγμένο λέμε...μιλάω μόνο για βόλτα στο επαρχιακό, 100-150 μίλια μίνιμουμ και όχι αγγαρεία μέσα στην πόλη... Προσοχή και αυτοσυγκράτηση πάντα...

Bob_o_mastoras
15/11/2014, 02:38
Σημερα εβρεχε και βγηκα οταν σταματησε, το καταχαρηκα ομως γιατι ενω στις στροφες ηθελε προσοσχη σε κατι ευθειακια η ανοιχτες στροφες με λιγο γκαζακι παραπανω εκανες κατι ντριφτ ολα τα λεφτα, μοταρντ εγινε το Ντομι. :vroum:

Vice
15/11/2014, 08:00
Δεν νομίζω οτι θα επέλεγα να πάρω την μηχανή οταν βρέχει.Μιλάμε για βροχή, όχι για ψιχάλες. Η μηχανή για εμένα είναι μέσο διάσκέδασης και χαράς, γιατί να την επιλέξω όταν δεν θα μου προσφέρει αυτά τα δύο πραγματάκια; Για να το παίξω παγκόσμιος ή ψημένος μηχανόβιος και son of anarchy στα φιλαράκια μου;

Εξάλου δεν εχω την πολυτέλεια να αρρωστήσω και να λείψω απο την δουλειά 2-3 μέρες για αυτό το λόγο.

Μια φορά μεχρι τώρα μου ετυχε να οδηγήσω καμια 200ριά χιλιόμετρα βράδυ, με ομίχλη, βροχή και κρύο και για μια εβδομάδα είχα πυρετό, εχασα ενα σωρό μεροκάματα. Έτυχε πέρισυ τα Χριστούγεννα και δεν θα το ξανάκανα ποτέ. Είχαν ποτίσει τα πάντα μέχρι το βρακί και δεν ενιωθα ουτε αλλαγές ταχυτήτων, ουτε συμπλέκτη ουτε γκάζι, ουτε τίποτα. Ακουμπούσα το χέρι στην ζελατίνα να καθαρίσω το νερό και δεν ηξερα πόσο δύναμη βάζω με αποτέλεσμα να την κοπανάω κάθε φορά.

Γιατί να μπώ σε αυτό το λούκι ξανά;

Αν έχεις επιλογή...κουτί και πάλι κουτί.

Ορίστε και μια φωτογραφία απο εκεινη την μέρα λίγο πρίν νυχτώσει

326996

pektis
15/11/2014, 10:02

Πολυ σωστος!:wave2:
Μονο τον χρονο που κερδιζεις απο κινηση, δεν το σκεφτεσαι καν & παιρνεις κατευθειαν το 2τροχο!

teo_g7
15/11/2014, 11:45
Τέλος, μιας και τώρα δεν έχω μπαγκαζιέρα, πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός με τα πράγματα που κουβαλάω στο σάκο (γι' αυτό αυτήν την εποχή έχω πάντα μαζί μου 1-2 σακούλες σκουπιδιών για την "προστασία" τους).

Ε, κατά τα άλλα, εξοπλισμός, αδιάβροχα και γεια σας :wave2:

Αδιάβροχη τσάντα Oxford 35€ απο Αγγλία και το ελυσα το πρόβλημα μια και καλη. Δεν έχει μπασει σταγόνα ακόμα και σε πολύ βροχή.

Επίσης Shoei και τα μυαλά στα μπλεντερ...Δε θολώνει με τίποτα λέμε!

foogr01
15/11/2014, 22:55
Αδιάβροχη τσάντα Oxford 35€ απο Αγγλία και το ελυσα το πρόβλημα μια και καλη. Δεν έχει μπασει σταγόνα ακόμα και σε πολύ βροχή.

Επίσης Shoei και τα μυαλά στα μπλεντερ...Δε θολώνει με τίποτα λέμε!

Έχεις κανα link πρόχειρο ή το όνομα απ' το μοντέλο; Ό,τι έχω δει να αξίζει πάει 100 € οπότε τα κρατάω να τα μαζεύω για τη βαλίτσα.

Για το Shoei τα ίδια έχω να πω :a013:

teo_g7
16/11/2014, 11:13
Αυτή είναι η δικιά μου,αλλά έχει κι αλλες ανάλογα τη χωρητικότητα. Ενα καλό που έχει είναι οτι δεν έχει φερμουάρ και κλείνει σα "λουκάνικο" απο πανω με τετοιο τροπο ώστε να μη μπαίνει νερό. Επίσης φαίνεται γερή κατασκευή. Εμένα είναι ο δεύτερος χειμωνας που την έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.mobile/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Oxford-Aqua-20R-All-Weather-Backpack&Locale=en_GB

k7600
19/11/2014, 22:01
εγώ πάλι μία φορά έφαγα βροχή, επιστροφή από Μέγαρα προς Μαρκόπουλο, στην αρχή σπάστηκα που θα λερωνόταν η μηχανή, το κράνος κτλ, μετά είπα στον εαυτό μου, βιασμό που δεν μπορείς να αποφύγεις απόλαυσέ τον και πραγματικά το απόλαυσα. Όταν έφτασα σπίτι και είδα το πώς είχε γίνει η μηχανή.... ξενέρωσα τόσο απ την ζωή μου... από τότε διπλοτσεκάρισμα του καιρού για να είμαστε σίγουροι, ναι μου την δίνει να λερώνονται μηχανή και εξοπλισμός τι να κάνουμε... δεν το παίζω σκληροτράχηλος μηχανόβιος, για μένα μηχανή είναι διασκέδαση και μόνο, εντάξει έχω την τύχη να μου δίνει η εταιρία τουτού.

Αμφίσημος
20/11/2014, 15:00
Βροχή σημαίνει συναγερμός - ειδικά στην πόλη!
Φουλ αδιαβροχοποίηση - αντιθαμβωτική ζελατίνα και φωσφορίζον γιλέκο (το τελευταίο όπως προείπαν και παραπάνω είναι φοβερή επένδυση και χωράει παντού).
Η βροχή στο ταξίδι τουλάχιστον αποκτά και μια άλλη διάσταση. Η μοτοσυκλέτα έτσι είναι. Επαφή με το περιβάλλον και συμμετοχή με όλο το σώμα.
Αυτό που θα με ηρεμούσε και δεν είχα ποτέ είναι το ABS. Διάβολε! Είναι κάτι κατηφόρες παγοδρόμια που πεταρίζει η καρδιά μου κάθε φορά που κατεβαίνω αλλά παλεύεται με προνοητικότητα - ανεβασμένη οξυδέρκεια και το κυριότερο; Ομαλότητα. Αυτό είναι το κλειδί μου. Κλειδώνομαι σε safe mode - survival χάρτες κτλ. και πάω απαλούζα. Με ενδιαφέρει πρωτίστως να ξεχωρίζω και πολλές φορές παίζω μεγάλη σκάλα, στις καταιγίδες είμαι και με αλάρμ και σας είπα για το γιλέκο;

devil's animal
20/11/2014, 16:03
δεν υπαρχει λογος οταν ριχνει καρεκλες να βγεις με το μοτοσακο στον δρομο...
αν σε πιασει στον δρομο, απλα βρεχεσαι και το απολαμβανεις...
αν απλα βρεχει, φορας αδιαβροχα και βγαινεις μια χαρα...χαλαρα φρενα, χαλαρα γκαζια,χαλαρες κλισεις και "διαβασμα" του δρομου για λακουβες, πετρελαια, γλιτσα...
στην ψιχαλα δεν το συζηταμε καν...

επισης στα @@ μου για το αν λερωθει η μηχανη...
θα πλυθει οταν εχω ορεξη...ουτε νωριτερα, ουτε αργοτερα...

εχω αφησει μηχανακι με μπιχλα απο τα βρωμονερα του δρομου, αφρικανικη σκονη και καυσαερια καθημερινης μετακινησης στο κεντρο της Αθηνας για ολο το χειμωνα..5-6 μηνες...:lol: