PDA

View Full Version : προβληματισμος για ταξιδι

calmen
13/11/2014, 22:59
πολυ απλα τα πραγματα...δουλεια ...στην ελλαδα γιοκ..
υπαρχει μια προταση για μενα στην γερμανια...μαλλον θα δουλευω για να βγαζω το σπιτι..και οχι για να ζω..αλλα τουλαχιστον θα δουλευω+σε αυτο που σπουδασα...
τερμα η ψυχαναληση...

ο προβληματισμος ειναι οτι θα παω..με αμαξι
1) επιλογη καραβι
2)σκοπια

το θεμα ειναι οτι μπορω να φυγω παρασκευη(μαλλον βραδυ) και πρεπει να ειμαι εκει το αργοτερο κυριακη βραδυ ή δευτερα πρωι

το αμαξι θα ειναι ντικα στα πραγματα..εχω βαλει καινουρια λαστιχα..για ελλαδα.

ειχα κανει την διαδρομη πριν μερικα χρονια με μηχανη απο μπαρι- αυστρια..αλλα καλοκαιρι..
τωρα απο χιονια?
απο σκοπια δεν εχω περασει ποτε..δεν εχω διαβατηριο..αλλα ειχα ακουσει οτι πλεον ειναι μια χαρα σε αυτο.

3)πρασινη καρτα η anytime βγαζει για 6 μηνες?μετα που θα την ξανακανω που θα πρεπει να βγαλω ξανα για 6 μηνες θα εχω θεμα?

4)η μηχανη θα ερθει πανω αν ειναι ολα καλα ... το πασχα..μεχρι τοτε..κουκουλα..γεμισμενο ντεποζιτο ,καλο πλυσιμο..στεγνωμα..διπλο σταντ..αυτα θα κανω οχι με αυτην σειρα βεβαια..κατι αλλο???

αυτα ..οποιος εχει να πει κατι ας το πει..δεν ειναι ευκολο..να ξερετε...το περιμενα ευκολοτερο...αλλα @@

Pan (dvs)
14/11/2014, 07:42
Πηγαινε οδικως,μαλλον θα κοστισει λιγοτερα.Τα χιονι δεν θα σου ειναι προβλημα.Στα Σκοπια μονο ταυτοτητα.Πρασσινη καρτα βγαινει αμεσα,δωρεαν και ισχυει οσο ισχυει και η ασφαλεια.
Οσο για τη μηχανη,φουλαρε και το τεποζιτο.

Καλο δρομο.

GFawkes
14/11/2014, 08:04
Δεν ξερω σε ποια πολη εισαι αλλα απο Αθηνα Σκοπια ειναι 10 ωρες με νορμαλ οδηγηση και 2 μικρες στασεις των 30'.
Απο Συνορα μεχρι Βελες ο δρομος ειναι στενος και επικινδυνος διπλα στο ποταμι σε στυλ Τεμπη-οριο 80χλμ/ω ΝΑ ΤΟ ΤΗΡΕΙΣ γραφουν.
Σκοπια Βελιγραδι ειναι περιπου 3~4 ωρες μετριου δρομου στην αρχη και καλου μετα.
Μπορεις να το πας μονορουφι Αθηνα Βελιγραδι ή Νις (που ειναι φτηνοτερα) αλλα ειναι σκοτωμα.(χαμηλες μ.ο.)
Απο Βελιγραδι Βουδαπεστη 4 ωρες ευθεια σε πολυ καλο αυτοκινητοδρομο.
Βουδαπεστη Βιεννη 2~2,5 ωρες.
Βιεννη Μοναχο 4,5 ωρες πολυ καλου δρομου (ορια 120 στην Αυστρια ΔΕΝ τρεχεις)

Οπως καταλαβαινεις γινεται η διασρομη αλλα θα πρεπει να εισαι σιδεροκωλος.
Εναλλακτικα θα προτεινα διανυκερευση 1η ή Σκοπια ή μολις μπεις Σερβια, και αλλη μια μετα καπου Αυστρια.
Μπορεις να βρεις μοτελ στην εθνικη της Αυστριας με 25-30€

Καλη τυχη στην ξενιτια!Τα εχουμε περασει και εμεις!!!

Βενζινη φουλαρεις μολις φτασεις συνορα στα duty free της ΕΚΟ.
Σκοπια Σερβια περιπου 1.20 το λιτρο Ουγγαρια 1.30
Αυστρια σαν εμας περιπου

πυξιδας990
14/11/2014, 08:29
γερμανια που?

nihristo
14/11/2014, 11:26
φίλε καλή αρχή και μην σε παίρνει από κάτω! Τα περάσαμε-περνάμε πολύς κόσμος!

calmen
14/11/2014, 14:20
Δεν ξερω σε ποια πολη εισαι αλλα απο Αθηνα Σκοπια ειναι 10 ωρες με νορμαλ οδηγηση και 2 μικρες στασεις των 30'.
Απο Συνορα μεχρι Βελες ο δρομος ειναι στενος και επικινδυνος διπλα στο ποταμι σε στυλ Τεμπη-οριο 80χλμ/ω ΝΑ ΤΟ ΤΗΡΕΙΣ γραφουν.
Σκοπια Βελιγραδι ειναι περιπου 3~4 ωρες μετριου δρομου στην αρχη και καλου μετα.
Μπορεις να το πας μονορουφι Αθηνα Βελιγραδι ή Νις (που ειναι φτηνοτερα) αλλα ειναι σκοτωμα.(χαμηλες μ.ο.)

Εναλλακτικα θα προτεινα διανυκερευση 1η ή Σκοπια ή μολις μπεις Σερβια, και αλλη μια μετα καπου Αυστρια.

Αυστρια σαν εμας περιπου

σε ευχαριστω,δεν θα ηθελα να μεινω σκοπια θα προτιμουσα βελιγραδι..
απο αθηνα φευγω αλλα θα μπορουσα να μεινω μια μερα θεσσαλονικη και να το κανω διαμονη στο βελιγραδι..δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι
δεν καταλαβα.. πρεπει να παρασω απο αυστρια αν παω μοναχο?

calmen
14/11/2014, 14:22
φίλε καλή αρχή και μην σε παίρνει από κάτω! Τα περάσαμε-περνάμε πολύς κόσμος!

οχι μια χαρα...πινω καθε μερα μπυρα με φιλους....και γυρναω σπιτι και ειμαι..γάματα..!!

ευχαριστω !

calmen
14/11/2014, 14:23
γερμανια που?
μοναχο

calmen
14/11/2014, 14:24
Πηγαινε οδικως,μαλλον θα κοστισει λιγοτερα.Τα χιονι δεν θα σου ειναι προβλημα.Στα Σκοπια μονο ταυτοτητα.Πρασσινη καρτα βγαινει αμεσα,δωρεαν και ισχυει οσο ισχυει και η ασφαλεια.
Οσο για τη μηχανη,φουλαρε και το τεποζιτο.

Καλο δρομο.
ευχαριστω!

Cpt. Haddock
14/11/2014, 14:26
μοναχο

Απο Ιταλια να πας. Παρασκευη απογεμα με το πλοιο, Σαββατο απογεμα Ανκονα, Σαββατο βραδυ Μπολζανο, Κυριακη μεσημερι Μοναχο. Το Μπρένερο δεν κλεινει με χιονια παραμονο αν γινεται της πουτανας.

GFawkes
14/11/2014, 14:36
σε ευχαριστω,δεν θα ηθελα να μεινω σκοπια θα προτιμουσα βελιγραδι..
απο αθηνα φευγω αλλα θα μπορουσα να μεινω μια μερα θεσσαλονικη και να το κανω διαμονη στο βελιγραδι..δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι
δεν καταλαβα.. πρεπει να παρασω απο αυστρια αν παω μοναχο?

326977

Απο Ελβετια εχει βινιετα.

Cpt. Haddock
14/11/2014, 14:37
Απο Ελβετια εχει βινιετα.

Και απο Αυστρια :lol:

GFawkes
14/11/2014, 14:42
Και απο Αυστρια :lol:

Ναι αλλα ειναι λιγοτερα τα χλμ...

:rolleyes:

tzimidis
14/11/2014, 15:05
οι γνωστοί μου όλοι πάνε με το καράβι οχι ανκόνα αλλά βενετία.
Ξυπνάς στη βενετία και το πας σερί μέχρι μόναχο. 500xlm

calmen
14/11/2014, 15:30
οι γνωστοί μου όλοι πάνε με το καράβι οχι ανκόνα αλλά βενετία.
Ξυπνάς στη βενετία και το πας σερί μέχρι μόναχο. 500xlm

απλα..24 ωρες χωρις καμπινα δεν ειναι ευκολο..

και με καμπινα..2 ατομα αμαξι +500 κμ για μοναχο +500 αθηνα-ηγουμεν

μαλλλον ειναι πολυ ακριβο

Viking
14/11/2014, 15:34
Πήγα οδικώς μέχρι Αγγλία, προτίμησα την Ιταλία, όπως στα είπε ο Κάπτεν.

Στην anytime ένα τηλέφωνο έκανα και τους είπα ότι θέλω πράσινη κάρτα για ένα χρόνο (μέχρι να λήξει το συμβόλαιο μου δηλαδή) και μου την έστειλαν με mail την ίδια μέρα το απόγευμα. Έγχρωμη εκτύπωση και έτοιμος. Και ανανέωση τηλεφωνικά μια χαρά θα γίνεται (αν έχεις βάλει και το συμβόλαιό σου να ανανεώνει αυτόματα).

Καλό ταξίδι.

ypapadio
14/11/2014, 19:13
Στην Ιταλία πάντως θα πρέπει να εχεις λάστιχα MS (multi season) ή αλυσίδες ονμπορντ γιατι αν σε σταματήσουν σε γράφουν!
Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και στην Γερμανία και ίσως τα MS λάστιχα να ειναι και υποχρεωτικά.
Ψάξτο λιγάκι πριν φύγεις.

Καλή δύναμη!!!

calmen
14/11/2014, 19:17
εβαλα καινουρια λαστιχα...αλλα δεν εχω ιδεα τι ειναι...το ms..αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν θα ειναι.
οταν λες ονμπορντ φανταζομαι να λες να εχω μαζι μου.. ?

Ασωτος
14/11/2014, 19:34
Τι μου θυμίζεις τώρα ..........http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=142304

Μικρές λεπτομέρειες :

Μπαίνοντας Σκόπια, κάνε ανεφοδιασμό σε τσιγάρα στα Ντιούτι φρι. Αν ο Σκοπιανός σου κάνει νερά με την πράσινη κάρτα, περίμενε να ακούσεις ''κανένα καφέ θα πιούμε'' και ετοίμασε 5ευρο...Πρόσεχε τα όρια ταχύτητας - καλύτερα να μπεις γύρω στις 3 με 4 το πρωί..

Μπαίνοντας Σερβία, πρόσεχε όρια και κίνηση μέχρι να μπεις σε αυτοκινητόδρομο, οι Σέρβοι είναι εντάξει ...

Μπαίνοντας Ουγγαρία, θα ταλαιπωρηθείς λίγο στα σύνορα από κόσμο, βγάζεις βινιέτα για Ουγγαρία ΚΑΙ Αυστρία, μόλις περάσεις τον έλεγχο δεξιά ...

Αν είναι να πας τουαλέττα, μέχρι Ουγγαρία ΟΚ, από Αυστρία και μετά υπολόγισε 70 λεπτά την επίσκεψη. Αν χρειαστείς νερό, ζήτησε νατουρ βασσερ, γιατί θα βρεθείς με χωνευτικό ή σόδα

Ευρώ δέχονται όλοι (βενζινάδικα, διόδια), μικρή διαφορά στην ισοτιμία. Για τη βενζίνη, ναι είναι φθηνότερη αλλά ακόμα πιο φθηνή αν φουλάρεις μέσα σε πόλη και όχι στους σταθμούς των αυτοκινητοδρόμων

Καλό ταξίδι

tai
14/11/2014, 20:41
1ον απο αθήνα μεσω σκοπιων 25 ωρες οδικώς από το απογευμα της παρασκευής με μια διανυκτέρευση θεσσαλονικη και μια μετά,θα εισαι Κυριακή απογευμα Μοναχο
2ον απο Πατρα για Βενετια μπαίνεις απόγεμα παρασκευής και βγαίνεις πρωί Κυριακής. Δυο νύχτες και 550χλμ ή 5,30 ωρες. Κυριακη βραδι Μοναχο
3ον απο Πατρα απογεμα παρασκευής φεύγεις, Σαββάτο μεσημέρι είσαι ανκονα και μετα απο 700χλμ ή 7 ωρες δλδ, εφτασες το βράδυ του Σαββάτου Μοναχο
κανόνισέ το εσύ, αλλα ο καπετάνιος εχει την καλύτερη πρόταση

ΥΓ βγάλε τους πόλους απο την μπαταρία και βάλε την μηχανή στο διπλό σταντ για να μην στραβώσουν τα λάστιχα

mikes
14/11/2014, 21:36
λεω εγω τωρα.. αν πας μεσω ιταλιας, δε τσεκαρεις μην τυχων και σου ερχεται οικονομικοτερα να περασεις ιταλια (μπαρι σιγουρα, δεν ξερω για αλλα λιμανια) απο δυρραχιο(αλβανια)??

The_Scientist
15/11/2014, 09:12
Πάτρα - Ανκόνα και συνεχίζεις μετά οδικώς.

Τα λεφτά για καμπίνα είναι πάρα πολλά, δεν αξίζει να τα δώσεις.

Αγόρασε φουσκωτό διπλό στρώμα (φουσκώνει με ρεύμα 220 V) 35 euro και την πέφτεις με Sleeping bag στο κατάστρωμα

πυξιδας990
15/11/2014, 09:21
απο ανκονα,
σερι βγαινει για μοναχο,αλλιως την πεφτεις αυστρια που θα την πιασεις ανετα.

Cpt. Haddock
15/11/2014, 10:12
Ουτε στρωμα, ουτε καταστρωμα. Χειμωνιασε πλέον. Αεροπορικες θεσεις τετραδα. Αδεια ειναι τα πλοια τετοιες εποχες.

Αναλογως ώρας, Ανκονα πλεον φτανουν απογευμα (εγω εφτασα στις 6 τοπικη) και ειναι ήδη νυχτα. Οποτε το να ειναι το ιδιο βραδυ Μοναχο το βλεπω ζορι, αλλα ο ιδιος ξερει καλυτερα.

Υπολογισε κανενα 40αρι τα διοδια Ιταλιας συν 10 ευρω βινιετα Αυστριας (στο περιπου). Κλεισε φτηνο ξενοδοχειο απο τωρα μεσω hostelword και θα εισαι ανετος.

tai
15/11/2014, 18:08
Ουτε στρωμα, ουτε καταστρωμα. Χειμωνιασε πλέον. Αεροπορικες θεσεις τετραδα. Αδεια ειναι τα πλοια τετοιες εποχες.

Αναλογως ώρας, Ανκονα πλεον φτανουν απογευμα (εγω εφτασα στις 6 τοπικη) και ειναι ήδη νυχτα. Οποτε το να ειναι το ιδιο βραδυ Μοναχο το βλεπω ζορι, αλλα ο ιδιος ξερει καλυτερα.

Υπολογισε κανενα 40αρι τα διοδια Ιταλιας συν 10 ευρω βινιετα Αυστριας (στο περιπου). Κλεισε φτηνο ξενοδοχειο απο τωρα μεσω hostelword και θα εισαι ανετος.

Η ΑΝΕΚ απο Πατρα εχει στις 2,30μμ και φτανει 10,30 και 2ο 13,30 και φτανει 17,30
Αρα 10,30μμ και μια ωρα καθυστέρηση συν 30 λεπτά να βγει απο το λιμάνι,+8 ώρες = 6 με 7 μμ εισαι Μοναχο Για τα διόδια μαλλον θελει κανενα 50αρι +

thalasinos
16/11/2014, 08:38

Αυστρια σαν εμας περιπου

Eζησα 4 χρονια στο Μόναχο και ηρθα 3 καλοκαιρια οδικως με αυτοκινητο, δεν χρειαζεται να πας απο ουγγαρια, απο Βελιγραδι συνεχιζεις zagrep - Maribor - Gratz διασχιζεις Αυστρια και περνας Γερμανια!! Αν την κανεις με την μια τότε (1989) εισουν σε 24 ωρες τωρα εχει βελτιωθει κατα πολυ ο Δρόμος!!

calmen
16/11/2014, 08:58
Ευχαριστω πολυ παιδια,τελικα αποφασισα να παω απο ιταλια.μου φανηκε οτι ειναι ευκολοτερο..