Σύνδεση

View Full Version : Μηχανές για το μεσαίο δίπλωμα Α2...

GeoMark
14/11/2014, 14:33
Καλησπέρα...
Έχω το δίπλωμα για 125cc και σκέφτομαι τώρα την άνοιξη που κλείνω τα 20 να βγάλω το επόμενο(Α2). Βέβαια επειδή θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι, αλλάξαμε τα διπλώματα! Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω μηχανή οικονομική για την κατηγορία αυτή, γιατί όλα τα καινούρια μοντέλα που κυκλοφόρησαν τώρα είναι πανάκριβα. Το στιλ που ψάχνω θέλω να είναι πιο πολύ προς naked φάση. Έχετε να μου προτείνετε κάτι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

ΥΓ: Παραθέτω από κάτω και τον νόμο

Κατηγορία Α2
Μεσαία δίκυκλα ανεξαρτήτως κυβικών με ισχύ έως 35kW και «με μέγιστο
λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW (0,268Hp)/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσικλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσικλέτας», και τρίκυκλα/τετράκυκλα έως 15kW. Ελάχιστη ηλικία αναβάτη, τα 20 έτη. Όπως το υποψιαστήκατε, στην υπόλοιπη Ε.Ε. χρειάζεται να είσαι μόλις 19 ετών για να πάρει το Α2. Το Α2 μπορεί να το πάρει κανείς είτε κατευθείαν, εάν είναι 20 ετών, είτε προοδευτικά, αν κατέχει ήδη δίπλωμα Α1 για 2 έτη (πρέπει όμως να περάσει πάλι 7 ώρες τεστ). Ας σας παραθέσουμε μία ακόμα ανεξήγητη διάταξη του νόμου. Οι μοτοσικλέτες του τεστ για το δίπλωμα Α2 πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 κυβικά (γιατί; αφού πουθενά στο νόμο της Ε.Ε. δεν γίνεται λόγος για κυβισμό, θα μπορούσε να είναι 300, ή 250, η ότι θέλουμε), και ισχύος έως 15kW (γιατί; αφού ο εξεταζόμενος δίνει για δίπλωμα έως 35kW)! Μιλήσαμε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, και μας είπαν πως το τοπίο είναι ακόμα πολύ θολό, και περιμένουν και αυτοί διευκρινήσεις από το Υπουργείο.

akis_trevor
14/11/2014, 14:40
λιγο πιο μεγαλα γραμματα βαλε γιατι δεν φαινεται καλα απτο φεγγαρι...

το μπατζετ σου;;

GeoMark
14/11/2014, 14:46
αχαχαχαχαχαχ

Κοίτα φίλε κοντά στα 2000-3000 δεν θέλω να φύγω παραπάνω!

harris_x
14/11/2014, 15:16
Δες και στα παρακάτω θέματα:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=142510&highlight=%CE%B4%CE%AF%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1+%CE%912
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=82491&highlight=%CE%B4%CE%AF%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1+%CE%912
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141522&page=2&highlight=%CE%B4%CE%AF%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1+%CE%912
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141939&highlight=%CE%B4%CE%AF%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1+%CE%912

Καλώς ήρθες :beer:

ΥΓ: αν δεν έχεις ήδη, μην παραλείψεις την αγορά σωστού και ποιοτικού εξοπλισμού (κράνος, μπουφάν, μπότες και γάντια κατ' ελάχιστο).

CustomBoy
14/11/2014, 17:38
κατι δεν ψάχνεις σωστα...γιατι υπάρχουν πολλά πραγματα σ αυτο το budget...

μεχρι και FMX 650 παίρνεις και το καλυπτει και το δίπλωμα οριακά ....

το νου σου σ αυτο
ΥΓ: αν δεν έχεις ήδη, μην παραλείψεις την αγορά σωστού και ποιοτικού εξοπλισμού (κράνος, μπουφάν, μπότες και γάντια κατ' ελάχιστο).

Kαθως και στο σωστό ψάξιμο για μοτο

GeoMark
14/11/2014, 17:53
Ευχαριστώ πολύ Χάρη! Κοίτα τώρα έχω ένα καλό κράνος και τώρα που θα αγοράσω μεγάλη μηχανή να πάρω και τα υπόλοιπα!

GeoMark
14/11/2014, 17:58
Ίσως και αυτό, απλά δεν βρίσκω κάτι που να με καλύπτει! Το FMX πολύ ωραίο, αλλά δεν είναι λίγο σκοτώστρα; Έχεις μήπως να προτείνεις κάτι σε στιλ Ζ750 ή κάτι σε On/Off; To ninja πως το βλέπεις;

Dbnn
14/11/2014, 20:05
Αν το fmx ειναι σκοτωστρα, το ninja τι ειναι; και το c50 σκοτωστρα ειναι. Μην σκεφτεσαιετσι.

CustomBoy
14/11/2014, 20:23
κοιτα ημουν σίγουρος...λόγω ηλικιας (σου ) κ με αυτό το δίπλωμα...τίποτα δεν θα σε καλυψει στο ΓΟΥΣΤΟ ...και γιατι στο λεω αυτο...για να μου φέρνεις σαν παραδειγμα το Ζ...δεν θέλει και πολύ σκέψη...(ηθελα να στο γράψω στο προηγουμενο ποστ,οτι Ζ μην περιμενεις να βρείς...)...

οποτε..κοιτα πως εχει...βολεψου τώρα..μεχρι να εισαι νόμιμος...με κάτι στα 250 κυβικα Ή μεχρι 37-39 ίππους...

το FMX ειναι απο τα πιο amateur friendly μηχανάκια,ομορφο και ''σχολείο''...

εγώ απεκτησα προσφατα ενα on/off(250cc Kawasaki KLR) κ μεχρι να μου επιτρεψει το δίπλωμα μου κατι μεγαλυτερο σε κυβικα,ειμαι υπερκαλυμένος...

κοιταω και το θέμα της συντήρησης κατανάλωσης φυσικα...γιατι καλά τα Ζ αλλα αν εισαι φοιτητής ή ανεργος,300για λαστιχα,αλλα τοσα για σερβις,τακακια,λαδια,βενζινες...που θα τα βρείς?..εκτος αν σου περισευουν πια τα λεφτα...

με ταβάνι τα 2.500 χιλιαρικα...βρίσκεις πολυ αξιόλογα πράγματα....και το ninja φυσικα το 250 ειναι μια παρα πολυ καλη και αξιόπιστη-ευκολοοδήγητη μηχανή...(στήσιμο ψιλο-supersport βεβαια) αλλα θα το συνηθισεις ευκολα...

καλες επιλογές ειναι τα on/off στα 250κυβικά ,δεν υπαρχουν παρα πολλές επιλογές σε street-naked (στα 250κυβικα) εκτος απο κατι cbf,ybr κλπ εκτος αν παμε σε duke 390 οπου ξεφευγουν τα λεφτα κατα πολυ....

δεν εχεις δεί τιποτα που να σου αρεσει!?

Bradipous
14/11/2014, 20:28
:lol: :lol: :lol:

λιγο πιο μεγαλα γραμματα βαλε γιατι δεν φαινεται καλα απτο φεγγαρι...

το μπατζετ σου;;

Για take a look

http://www.dft.gov.uk/motorcycle-test-vehicle-list/

Απλα σε οσα λεει restricted μην τα υπολογιζεις καν.
(αλλα προφανως και θα ξεφευγουν σε χρηματα αυτα τωρα που το σκεφτομαι)

GeoMark
15/11/2014, 01:14
Αυτά που έχω στο νου μου αυτή την στιγμή είναι:
-FMX 650
-MT-03
-Kawasaki Ninja
-YBR 250
-CB400
-XT

Από αυτά εσείς πιο θα επιλέγατε και γιατί;

SHOOTER045
15/11/2014, 08:03
Τι χρήση θα κάνεις?
Πόλη ?
Θα διανυεις μεγάλη απόσταση ως την δουλειά κάθε μέρα.
Ταξιδάκια?

GeoMark
15/11/2014, 10:44
Τώρα έχω ένα innovaki απ τον πατερα μου και θα το κρατήσω για τη ρουτίνα (δουλεια-σχολη-αγγαρίες) και λέω να πάρω ένα μεγαλύτερο για βόλτες,μικρο ταξιδακια κλπ...

SHOOTER045
15/11/2014, 17:08
Με όλα όσα αναφέρεις μπορείς να κάνεις αυτό που λες, ίσως λίγο ποίο δύσκολα με μορς και ybr κυρίως λόγω θεσης οδήγησης

PetranGR
15/11/2014, 17:18
και το CB400SF τελικά μπορεί και σε καλύπτει να το έχεις και αυτό κατά νου.