Σύνδεση

View Full Version : "Indianoi" kai emporoi stin Thessaloniki...

gchin
17/11/2014, 01:23
Kalispera , tha ithela na rwthso ean kapoios apo esas gnorizei kapoion kalo kai "empisto" :lol:emporo na mou parathesei oste na exo gia na epilekso gia tin agora mias metaxirismenis mhxanhs kai ean episis gnorizei poioi einai oi :ninja: "indianoi" :ninja: sthn perioxi tis thessalonikis oste na tous apofigo....

AristidisZ
17/11/2014, 07:26
Ξακουστος Ινδιάνος της περιοχής της Βορείου Ελλάδος θρυλειται ότι είναι ένας κυριουλης ονόματι oldman
Προσπάθησε να τον αποφύγεις και νομίζω όλα θα πάνε καλά

gchin
17/11/2014, 14:13
Ξακουστος Ινδιάνος της περιοχής της Βορείου Ελλάδος θρυλειται ότι είναι ένας κυριουλης ονόματι oldman
Προσπάθησε να τον αποφύγεις και νομίζω όλα θα πάνε καλά

den se piano :/ den gnorizo kapoion me to onoma pou aneferes...an eixes na mou peis kanan emporo tha me voithouses!!! ( oxi narkotikon :D:D:D )

SHOOTER045
17/11/2014, 14:22
den se piano :/ den gnorizo kapoion me to onoma pou aneferes...an eixes na mou peis kanan emporo tha me voithouses!!! ( oxi narkotikon :D:D:D )

Αν πας σ/κ κατά Τούμπα μεριά, ( εξαρτάται ποτε παίζει ο ΜΠΑΟΚ)
θα δεις όλες τις φυλές, απάτσι, κομαντσι, σιου, μοικανους σε πλήρη αρμονία.
Μόνο οι υπόλοιποι οι μη ΜΠΑΟΚ είναι οχτροί

Πέρα απ την πλάκα, ανεβάζεις δύο μηνύματα για εμπόρους, ινδιανους, και λοιπές φυλές του Αμαζονίου.
Τι θέλεις?
Τι ψάχνεις?
Καινούργιο ή όχι?
Μάρκα?
Τύπος/ κυβικά?
Παρτο απ την αρχή και ξαναρώτα

Pan (dvs)
17/11/2014, 14:31

Κακως δεν τον γνωριζεις.Μεγαλεμπορος αποσταγματων ειναι ο ανθρωπος.

Επι της ουσιας.Γινε πιο συγκεκριμενος και γραψε Ελληνικα,να καταλαβαινομαστε.Υπαρχουνε ατομα καποιας ηλικιας σε αυτο το φορουμ, που δεν τα πανε καλα με τα γρικλις.

OldMan
17/11/2014, 14:50
Exeis kati me tous indianous, filos..?? :D

nickald
17/11/2014, 14:51
Μ'αρεσει όμως που θα ψαξουμε τον καθαρο εμπορα στην πιατσα της Σαλονικης..... δεν θα μεινει αντερο.....

πεντακοσιαι χιλιαδαι δισκοι και περιπλέον.....

OldMan
17/11/2014, 14:54
Μ'αρεσει όμως που θα ψαξουμε τον καθαρο εμπορα στην πιατσα της Σαλονικης.....
Καθαρός έμπορος είναι αυτός που παίρνει μηχανακι με κουρελού και του βαζει σέλα..

Ινδιάνος ειναι το ακριβώς αντίθετο..

gchin
17/11/2014, 22:42
Αν πας σ/κ κατά Τούμπα μεριά, ( εξαρτάται ποτε παίζει ο ΜΠΑΟΚ)
θα δεις όλες τις φυλές, απάτσι, κομαντσι, σιου, μοικανους σε πλήρη αρμονία.
Μόνο οι υπόλοιποι οι μη ΜΠΑΟΚ είναι οχτροί

Πέρα απ την πλάκα, ανεβάζεις δύο μηνύματα για εμπόρους, ινδιανους, και λοιπές φυλές του Αμαζονίου.
Τι θέλεις?
Τι ψάχνεις?
Καινούργιο ή όχι?
Μάρκα?
Τύπος/ κυβικά?
Παρτο απ την αρχή και ξαναρώτα

Ψαχνω για αγορα μεταχειρισμενου scooter 250 κυβικων ...εχω καταληξει σε yamaha majesty 250 μοντελο του 2003 και μετα η κατι σε x-max με μαξιμουμ τιμη στα 2000ευρω...για αυτα εχω ακουσει καλα λογια ...θα ειναι η πρωτη μου μηχανη και για αυτο θα ηθελα καποια βοηθεια...ευχαριστω για το ενδιαφερον!

gchin
17/11/2014, 22:44
γιου γκοτ α ποιντ...θελω εν ολιγοις να ενημερωθω και να ξερω αν υπαρχει καποιος αξιοπιστος εμπορος και αν ναι ποιος και επισης εαν γνωριζετε καποιον ο οποιος ειναι ταλιμπαν απατσι ινδιανος ρε παιδι μου και τα λοιπα....

gchin
17/11/2014, 22:45
οχι ισα ισα...τους αποφευγω ευχαριστα...

Bob_o_mastoras
17/11/2014, 22:53
Γιατι δεν παιρνεις ενα απο ιδιωτη, να το πας και σε ενα μηχανικο να το ελεγξει, να τσεκαρεις και την ιστορια του με την ασφαλιστικη σου και να εισαι κομπλε. Οι εμποροι το μονο που κανουν ειναι να βαζουν καπελο στην τιμη (στην καλυτερη).

Επισης γιατι δεν παιρνεις SH300 να εισαι πιο κομπλε;; :D

teogtp
17/11/2014, 23:12
Αν αποφασισεις για ΧΜΑΧ κοιτα για μοντελα μετα του 08 καθ'οτι τα προηγουμενα ειχαν αρκετα θεματα με ηλεκτρολογικα αλλα και με το πλαισιο τους.

nick_VFR
17/11/2014, 23:13
Πράγματι... αν κάνεις μια βόλτα στα forums, θα δεις ότι οι περισσότεροι προτιμούν να αγοράζουν από ιδιώτη. Οι έμποροι γενικά, δεν έχουν καλή φήμη...

teogtp
17/11/2014, 23:14
Αλλα θα χρειαστει να ανεβεις σε χρηματα.
Α!
Και τα σκουτερ δεν ειναι μοτοσυκλετες.(εχω και εγω σκουτερ)

teogtp
17/11/2014, 23:16
Πράγματι... αν κάνεις μια βόλτα στα forums, θα δεις ότι οι περισσότεροι προτιμούν να αγοράζουν από ιδιώτη. Οι έμποροι γενικά, δεν έχουν καλή φήμη...

Ειναι απλο.
Ο ιδιωτης θελει να ξεφορτωθει το μηχανακι του και το πουλαει σε εμπορο.Ο εμπορος δεν ειναι λακαμας,θελει να βγαλει απο αυτο κερδος.
Και θα κοιταξει να να το κανει παση θυσια........;)

gchin
17/11/2014, 23:31
Αναμφιβολα...συμφωνω σε οσα λετε αλλα καταρχας δεν εχω τη δυνατοτητα να ανεβω σε χρηματα εκτος αν βρω καποιον που θα μπορεσω να αφησω ενα υπολοιπο 30% και να το εξοφλησω με γραμματια πραγμα δυσκολο....θεωρω πιο αξιοπιστο κατι απο εναν εμπορο με καλη φημη απο το να παρω απο εναν ιδιοτη...τον ιδιοτη το θεωρω κατι σα παντρια ...ενω τον εμπορο αραβωνα ...

gchin
17/11/2014, 23:32
Θα μου αξιζει αν με κραξεις...αλλα δε μου αρεσει εμφανισιακα...και θρλω κατι σε μεγαλυτερο "σκαφος"

gchin
17/11/2014, 23:33
Αν αποφασισεις για ΧΜΑΧ κοιτα για μοντελα μετα του 08 καθ'οτι τα προηγουμενα ειχαν αρκετα θεματα με ηλεκτρολογικα αλλα και με το πλαισιο τους.

Δυσκολο για μετα του 8...ηταν τοσο σοβαρα αυτα που παρουσιασαν ωστε να μην αξιζει καν να ψαξω κατι πριν απο το 08?

teogtp
17/11/2014, 23:36
Απο ανορθωτες πηνια μεχρι και ραγισμενα πλαισια.

toyar
17/11/2014, 23:37
στον εμπορο φτανει ο κατιμας που δεν μπορει να πουληθει απλα με μια αγγελια για διαφορους λογους
οπως γινεται στις περισσοτερες περιπτωσεις στους μεσιτες με τα σπιτια
ακομα κι αν ο εμπορος πεσει σε κατι καλο θα το δωσει αμεσα σε γνωστο

gchin
17/11/2014, 23:37
Ειναι απλο.
Ο ιδιωτης θελει να ξεφορτωθει το μηχανακι του και το πουλαει σε εμπορο.Ο εμπορος δεν ειναι λακαμας,θελει να βγαλει απο αυτο κερδος.
Ναι εχει βαση αυτο ...για αυτο ρωτησα αν γνωριζουμε καποιον αξιοπιστο εμπορο...

teogtp
17/11/2014, 23:43
στον εμπορο φτανει ο κατιμας που δεν μπορει να πουληθει απλα με μια αγγελια για διαφορους λογους
οπως γινεται στις περισσοτερες περιπτωσεις στους μεσιτες με τα σπιτια
ακομα κι αν ο εμπορος πεσει σε κατι καλο θα το δωσει αμεσα σε γνωστο

Ετσι ακριβως.
Φιλος μου που αλλαζει τα μηχανακια σχεδον καθε χρονο(ειναι αρρωστος...)παει στον εμπορο του αφηνει το "παλιο" και φευγει με το καινουργιο.
Το "παλιο" ποτε δεν εχει κατσει πανω απο μερα στον εμπορο,ενω αλλα σκονιζονται στην βιτρινα...............

gchin
18/11/2014, 00:21
Ειναι απλο.

Ετσι ακριβως.
Φιλος μου που αλλαζει τα μηχανακια σχεδον καθε χρονο(ειναι αρρωστος...)παει στον εμπορο του αφηνει το "παλιο" και φευγει με το καινουργιο.
Το "παλιο" ποτε δεν εχει κατσει πανω απο μερα στον εμπορο,ενω αλλα σκονιζονται στην βιτρινα...............

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας και θα σας ακουσω σαν πιο εμπειρους...αλλα με τα χιλιομετρα πως μπορω να ειμαι σιγουρος οτι ειναι οσα λεει???ειδικα αν δεν εχει και βιβλιο σερβις??

theofilos888
18/11/2014, 06:20
Ευχαριστω για τις συμβουλες σας και θα σας ακουσω σαν πιο εμπειρους...αλλα με τα χιλιομετρα πως μπορω να ειμαι σιγουρος οτι ειναι οσα λεει???ειδικα αν δεν εχει και βιβλιο σερβις??

Ποιός σου είπε, πως το βιβλίο σέρβις λέει πάντα την αλήθεια; Τα χιλιόμετρα σε ένα όχημα στη χώρα μας είναι μια σχετική έννοια. Άν πάρεις από μάντρα, βάλε μηχανικό να το δεί. Άν πάρεις από ιδιώτη, το ίδιο. Σε καλή κατάσταση να είναι.

nickald
18/11/2014, 08:00

9/10 μηχανάκια που υπαρχουν σε εμπορους με υποπτα χιλιόμετρα δεν είναι υποπτα.... είναι πειραγμενα....

Υπαρχει αυτή τη στιγμη στο καρ μηχανη που την εχει αγγελια ταυτόχρονα ο ιδιοκτητης και ο εμπορος.... ο ενας γραφει 60κατι και ο άλλος 30κατι.....

Βρηκα μηχανη γνωστου με μαλλον 65χιλ χιλιόμετρα (δευτερο χερι οποτε υποθετω ότι ο πρωτος δεν ειχε γυρισει τα χιλιόμετρα), την οποια ειχε πληρωσει (σε εμπορο Suzuki Θεσ/κης) και ειχε ριξει τα χιλιόμετρα στα 24, να πωλειται με 22......

gchin
18/11/2014, 11:12
Ειναι απλο.

Ετσι ακριβως.

Ποιός σου είπε, πως το βιβλίο σέρβις λέει πάντα την αλήθεια; Τα χιλιόμετρα σε ένα όχημα στη χώρα μας είναι μια σχετική έννοια. Άν πάρεις από μάντρα, βάλε μηχανικό να το δεί. Άν πάρεις από ιδιώτη, το ίδιο. Σε καλή κατάσταση να είναι.

Αυτη την εντυπωση ειχα...και ο μηχανικος σιγα μη καταλαβει...

buckley
18/11/2014, 11:30
Καθαρός έμπορος είναι αυτός που παίρνει μηχανακι με κουρελού και του βαζει σέλα..

Ινδιάνος ειναι το ακριβώς αντίθετο..

Κουρελού και σέλα ! εσύ τελικά είσαι πιο αρχαίος κι απ τις λάσπες...

gchin
18/11/2014, 13:46
Εν τελει καλυτερα απο ιδιωτη ε??Μετα απο τοση συζητηση δεν ειπε ουτε ενας εναν καλο εμπορο στη θεσσαλονικη...θα το παρω σαν υπονοουμενο ...χαχααχ

OldMan
18/11/2014, 14:39
Μετα απο τοση συζητηση δεν ειπε ουτε ενας εναν καλο εμπορο στη θεσσαλονικη...θα το παρω σαν υπονοουμενο ...χαχααχ
Να μην παίρνεις πραγματα αν δεν στα δίνουν...

daz
18/11/2014, 15:20
Δλδ ποιός είναι καλός έμπορος? Αυτός που δεν γυρίζει τα χλμ? Καλά κάνουν και τα γυρίζουν αφού όλοι ψάχνουν για μηχανές 10ετίας με 15.000 χλμ και όταν τις βρίσκουν είναι ευχαριστημένοι για την αγορά τους Αφού μας αρέσει να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας μερικοί, υπάρχουν και κάποιοι που μας βοηθούν!
Αυτός που δεν θα σου πει τι πρόβλημα έχει το μηχανάκι? Γιατί σε συμπάθησε? Και το μηχανάκι τι θα το κάνει? Θα το βάλει στον π@το του?
Μήπως αυτός που δεν έχει κανένα σκάρτο μηχανάκι για πούλημα? Ποιος είναι αυτός ο τύπος? Τα σκάρτα τα αναγνωρίζουν αμέσως και τα παίρνουν τσάμπα. Κορόιδα να τα αγοράσουν υπάρχουν πολλά οπότε γιατί όχι? Και να μη θέλουν να βάλουν σκάρτο μηχανάκι στο μαγαζάκι τους, αυτό θα βρει τρόπο να τρυπώσει μέσα από καμία ανταλλαγή.
Στο κάτω κάτω αυτός ήταν ατσίδα και βρήκε ότι το τάδε μηχανάκι έχει κολλημένο πλαίσιο, και το πήρε τσάμπα. Εσύ είσαι για να μη το αγοράσεις? Αν όχι δε σου φταίει κανείς. Σου λέει "να το μηχανάκι, αν σου κάνει πάρτο αν όχι πάνε αλλού."
Και τον σωστό έμπορο τι να τον κάνεις? Έχεις σκοπό να πάρεις γουρούνι στο σακί επειδή σου γέμισε το μάτι αυτός που το πουλάει?

Το αν θα πάρεις καλό μηχανάκι εξαρτάται από σένα και μόνο. Αν είσαι θύμα δε φταίει κανένας έμπορος.

Αν δεν γνωρίζεις τίποτα βρες ένα φίλο σου που γνωρίζει και μη ψάχνεις σωστούς εμπόρους.

daz
18/11/2014, 15:25
Φίλος έδωσε πάνω από 2Κ για αφρικα που δεν είχε επάνω της τίποτα γνήσιο. Τρακαρισμένη ήταν, τα προστατευτικά σίδερα ακουμπούσαν στα σκατοβαμμένα πλαστικά. Μαρσπιέ συνεπιβάτη από κινέζο πλανόδιο. Ο κινητήρας ήταν λες είχε φάει τη ζωή του στη θάλασσα. Βίδες από συνοικιακό μαγαζάκι. Κολλήσεις σε διάφορα μέρη από καλλιτέχνες χωρίς μάσκα.
Μηχανή σε χειρότερο χάλι δεν έχω ξαναδεί.

2000+ ευρώ. Ήθελα να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο.

Ποιος μάγκας του την πούλησε? Μακάρι να μπορούσα να το κάνω και εγώ αυτό!! :wave2:

skylaros
18/11/2014, 15:49
Νομίζω πως είσαι λάθος εδώ σουπιά. Υπάρχουν και νόμοι που προστατεύουν τον καταναλωτή από τέτοιους εμπόρους αλλά είναι και ηθικά απαράδεκτο να πουλάς κάτι που γνωρίζεις πως έχει πρόβλημα χωρίς να το λες. Πόσο μάλλον αν είσαι επαγγελματίας. Αυτή η λογική επίσης του να πρέπει να έχεις έναν ειδικό δίπλα σου για κάθε συναλλαγή ή εργασία θέλεις να κάνεις στην Ελλάδα έχει καταντήσει αηδία... Να στο πω με ακραία παραδείγματα για να γίνω κατανοητός. Πας και αγοράζεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο και σε 2 χρόνια που τελειώνει η εγγύηση σκορπίζει στο δρόμο και η εταιρεία σου λέει πούλο ας πρόσεχες. Θες να κάνεις χειρουργείο και αντί να σου βγάλουν αμυγδαλές σου κόβουν προστάτη ... Δηλαδή θα πρέπει να έχουμε έναν μηχανικό για να μας ελέγχει τα πάντα, έναν υδραυλικό για να ελέγχει τον υδραυλικό μας, άπειρους καθηγητές για να ελέγχουν τους καθηγητές των παιδιών μας, γιατρό κάθε ειδικότητας για να ελέγχει τον εκάστοτε γιατρό μας και πάει λέγοντας... Ναι είμαστε για τον μπέκο λαός θέλουμε να αγοράζουμε όσο το δυνατόν φτηνότερα και να πουλάμε όσο το δυνατόν ακριβότερα. Πολλοί κομπάζουν αν πιάσουν κάποιον κορόιδο και του σπρώξουν κάτι σκάρτο και το κρύβουν όταν οι ίδιοι την πατάνε σε κάποια αγορά τους. Αυτό όμως δε πάει να πει πως κάποιος έμπορος θα πρέπει να μη σέβεται τα χρήματα του πελάτη του, πόσο μάλλον όταν μιλάς για πλαίσια που έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή. Αν όλοι οι έμποροι ήταν τυπικοί και ήσουν σίγουρος για το μηχάνημα που αγοράζεις, ακόμα και κάτι παραπάνω να έδινες οι περισσότεροι εκεί θα κατέληγαν. Τα λαμόγια σε κάθε επάγγελμα πρέπει να βγαίνουν εκτός, μόνο ζημιά κάνουν.

Bob_o_mastoras
18/11/2014, 16:07
Σωστος εμπορας για μενα θα ηταν καποιος που θα αλωνιζε ολη την Ελλαδα και την Ευρωπη να βρισκει καλα μεταχειρισμενα μηχανακια σε καλη τιμη, να τα φερνει στο μαγαζι του και να τα πουλαει σε λογικες τιμες, βγαζοντας βεβαια κερδος, χωρις να πειραζει τα χιλιομετρα.
Ή αυτος που θα ειχε και ενα συνεργειο για να επαναφερει τα μεταχειρισμενα σε αριστη κατασταση και να τα πουλαει στην αναλογη τιμη δινωντας και εγγυηση.
Οι υπολοιποι ειναι αεριτζιδες...

Φταιει βεβαια και ο αγοραστης, αλλα οτι ειναι νομιμο δεν ειναι και ηθικο, οπως το να κοροϊδεψεις καποιον που δεν ξερει και να του παρεις λεφτα.

gchin
18/11/2014, 17:14
Δλδ ποιός είναι καλός έμπορος? Αυτός που δεν γυρίζει τα χλμ? Καλά κάνουν και τα γυρίζουν αφού όλοι ψάχνουν για μηχανές 10ετίας με 15.000 χλμ και όταν τις βρίσκουν είναι ευχαριστημένοι για την αγορά τους Αφού μας αρέσει να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας μερικοί, υπάρχουν και κάποιοι που μας βοηθούν!
Αυτός που δεν θα σου πει τι πρόβλημα έχει το μηχανάκι? Γιατί σε συμπάθησε? Και το μηχανάκι τι θα το κάνει? Θα το βάλει στον π@το του?
Μήπως αυτός που δεν έχει κανένα σκάρτο μηχανάκι για πούλημα? Ποιος είναι αυτός ο τύπος? Τα σκάρτα τα αναγνωρίζουν αμέσως και τα παίρνουν τσάμπα. Κορόιδα να τα αγοράσουν υπάρχουν πολλά οπότε γιατί όχι? Και να μη θέλουν να βάλουν σκάρτο μηχανάκι στο μαγαζάκι τους, αυτό θα βρει τρόπο να τρυπώσει μέσα από καμία ανταλλαγή.
Στο κάτω κάτω αυτός ήταν ατσίδα και βρήκε ότι το τάδε μηχανάκι έχει κολλημένο πλαίσιο, και το πήρε τσάμπα. Εσύ είσαι για να μη το αγοράσεις? Αν όχι δε σου φταίει κανείς. Σου λέει "να το μηχανάκι, αν σου κάνει πάρτο αν όχι πάνε αλλού."
Και τον σωστό έμπορο τι να τον κάνεις? Έχεις σκοπό να πάρεις γουρούνι στο σακί επειδή σου γέμισε το μάτι αυτός που το πουλάει?

Το αν θα πάρεις καλό μηχανάκι εξαρτάται από σένα και μόνο. Αν είσαι θύμα δε φταίει κανένας έμπορος.

Αν δεν γνωρίζεις τίποτα βρες ένα φίλο σου που γνωρίζει και μη ψάχνεις σωστούς εμπόρους.

Exeis apoluto dikio...

gchin
18/11/2014, 17:20
Προσωπικα παντως δεν θα μσ πειραζε να γνωριζα οτι το μηχανακι που περνω εχει πχ 50000χλμ και κανει τοσο απο το να βλεπω 10ετιας μηχανακια με 20000χλμ και να πρπσπαθω να κανω μαντεψια αν τα κατεβασαν απο 40000 απο 60000 η απο 390000.....δυστηχως δεν εχω τις γνωσεις για να καταλαβω αλλα βαση προσφατης εμπειριας με την αγορα ενος μεταχειρισμενου αυτοκινητου που πηρα,το πηγα σε μηχανικο μου το ενεκρινε και εοχε καμενη φλαντζα...ναι το αυτοκινητο...οχι μονο ο μηχανικος

daz
18/11/2014, 17:22
...Αν όλοι οι έμποροι ήταν τυπικοί και ήσουν σίγουρος για το μηχάνημα που αγοράζεις, ακόμα και κάτι παραπάνω να έδινες οι περισσότεροι εκεί θα κατέληγαν. Τα λαμόγια σε κάθε επάγγελμα πρέπει να βγαίνουν εκτός, μόνο ζημιά κάνουν.

Φυσικά και είμαι υπερβολικός και το γνωρίζω. Είμαι όμως λάθος? Ειλικρινά το ψάχνω ακόμα και αν αποδειχτεί ότι είμαι, θα το παραδεχτώ. Βασικά θέλω να είμαι λάθος όπως επίσης βεβαιώνω το γεγονός ότι ο έμπορας ΕΠΡΕΠΕ να είναι πιο τίμιος. Κέρδος γι' αυτόν θα ήταν όπως είπες και εσύ. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορούν να είναι όλοι ίδιοι και απ' την στιγμή που κάποιοι ειναι λαμόγια, θέλοντας και μη θα γίνουν και οι υπόλοιποι για να επιβιώσουν.

Το παράδειγμά σου αναφέρεται σε καινούριο αμάξι και δεν είναι το ίδιο. Επίσης δεν υπάρχει κάτι που αντέχει 2 χρόνια χωρίς να πάθει κάτι και μετά ξαφνικά αρχίζει να σκορπάει.
Καθηγητές δεν χρειάζεσαι. Υπάρχουν πίσω απ' το όνομα της κάθε εταιρείας και στους νόμους που απαιτούνται για να βγει κατι στην αγορά. Από κει και πέρα η νομίκή οδός σε εξασφαλίζει. Και εφ' όσον ο νόμος σε καλύπτει ο κατασκευαστής ειναι σαν να παίζει ρώσικη ρουλέτα.
Όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο όμως δεν παίζει ρόλο αν επάνω λέει honda η yamaha. Αν το αγόραζες από μένα θα ήταν μάρκα daz. Και ναι θα έπρεπε να ήσουν επιστήμονας για να δεις αν είναι καλό ή όχι.
Ή αν θέλεις, όπως όταν αγοράζεις μερσεντές ξέρεις ότι είναι καλύτερο απ' το σεατ χωρίς να έχεις γνώσεις, για τον ίδιο λόγο δεν μπορείς να ξέρεις αν το daz είναι καλύτερο απ' το skylaros χωρίς να είσαι επιστήμονας.
Ναι το κόλλησα το πλαίσιο και για μένα (με το μυαλό που κουβαλάω) είναι μια χαρά. Το έβαψα κιόλας να μην είναι άσχημο και το ξέχασα. Γιατί να στο πω? Επειδή εσύ είσαι κολλημένο μυαλό και δεν θέλεις μηχανή με κολλημένο πλαίσιο? (ή επειδή τσιγκουνεύτηκες το 20 ευρο στο μαστορα για να βγάλει το κουστούμι). Ή με βίδες απ' το συνοικιακό μαγαζάκι για να συγκρατούν τον κινητήρα? Ή επειδή θέλεις φίλτρο στη μηχανή σου ενώ είναι παντελώς άχρηστο? (το θυμάσαι το θρεντ?)
Όχι φίλε μου, δε θα στο πω και θα έχω και τη συνείδησή μου ήσυχη γιατί θεωρώ ότι οι απαιτήσεις σου (φίλτρο αέρα επάνω στη μηχανή?) πλησιάζουν την παράνοια ενώ εγώ είμαι λογικός.

Και αυτοί που περιέγραψα ειναι οι καλοί. Κακοί είναι αυτοί που ρίχνουν πριονίδι για να μη καίει λάδι μέχρι να το αγοράσεις. Αν σου κολλήσει στο άλλο τετράγωνο δικό σου πρόβλημα. Μήπως θα τους χαλάσεις το όνομα? Ναι θα τους κάνεις αέρα! Το όνομα τους το χάλασε κάποιος που ενώ το μηχανάκι ήταν καλό χρειάστηκε καποια στιγμή αλλαγή στους δίσκους και τα έβαλαν με τον έμπορο. (Γιατί είμαστε και εμείς για το διάολο δεν είναι μόνο αυτοί!)
Αλλά ποιός θα μου πει γνωστό λαμόγιο της Λ. Αλεξάνδρας που έχει πιστολιάσει πολλούς? Ελάχιστοι τον γνωρίζουν παρόλα τα όσα έχει κάνει και πολλοί ανυποψίαστοι εξακολουθούν να του δίνουν τα λεφτά τους. Οπότε πραγματικά τους κάνουμε αέρα στα π@π@ρια αν μας πιάσουν κότσους.

Καινούριες φθηνοκατασκευες που δεν αντέχουν στο χρόνο δεν υπάρχουν και μάλιστα πολλές?
Δεν αγοράζουμε από κατασκευαστές που δεν ξέρουμε και δεν δίνουν καμία εγγύηση για το προιόν τους?
Δεν αγοράζουμε προιόντα χωρίς πιστοποίηση? (μέχρι και κράνη!)
Ακριβώς το ίδιο είναι και η αγορά μτχ. Αν ξέρεις ψωνίζεις καλά, αν όχι μόνο η τύχη σε σώζει.

Ναι είναι ηθικά απαράδεκτο να πουλάς κάτι το οποίο γνωρίζεις ότι έχει πρόβλημα. Ηθκά όμως. Είναι και νομικά? Οκ! Απέδειξε πρώτα ότι γνώριζα πως το μηχανάκι του τάδεΑ που το αγόρασε ο ταδεΒ, απ' τον οποίο το αγόρασα εγώ και στο πουλάω, είχε σπασμένο πλαίσιο. Στο κάτω κάτω ρε φίλε εγώ σου πουλάω το μηχανάκι στην κατάσταση που το βλέπεις. Τι είπες είναι επικίνδυνο? Τι λες φίλε μου! Το πέρασα κτεο και το βρήκε κατάλληλο και ασφαλέστατο, τι μου λες εμένα τώρα?

Εδώ αγοράζουμε καινούρια και δεν ξέρουμε τι χρώμα έχουν από κάτω. Πλάκα κάνουμε! :lol:

Παρόλο το σεντόνι μου, κατάλαβα τι θες να πεις και συμφωνώ μαζί σου. :beer:

daz
18/11/2014, 17:43
Σωστος εμπορας για μενα θα ηταν καποιος που θα αλωνιζε ολη την Ελλαδα και την Ευρωπη να βρισκει καλα μεταχειρισμενα μηχανακια σε καλη τιμη, να τα φερνει στο μαγαζι του και να τα πουλαει σε λογικες τιμες, βγαζοντας βεβαια κερδος, χωρις να πειραζει τα χιλιομετρα.
Ή αυτος που θα ειχε και ενα συνεργειο για να επαναφερει τα μεταχειρισμενα σε αριστη κατασταση και να τα πουλαει στην αναλογη τιμη δινωντας και εγγυηση.

Ωραία. Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ λοιπόν βάζω μόνο τα καλύτερα στο μαγαζί μου παρόλο που δεν ειμαι μάγος για να ξέρω αν είναι πραγματικά καλά. Έστω όμως ότι είμαι και μάγος. Έρχεσαι τώρα εσύ και μου λες θέλω ένα που να είναι διαμάντι. Ωραία να έχω αυτό. Το βλέπεις, σου αρέσει, το αγοράζεις. Έρχεσαι μετά και μου παραπονιέσαι ότι το μηχανάκι δεν είναι διαμάντι. Ναι είναι καλό, αλλά εγώ σου ζήτησα διαμάντι όχι απλά καλό. Φαουλ ο "καλός" έμπορος.

Μετά έρχεται άλλος και μου λέει. Φίλε έχω αυτή τη σακαράκα και θέλω ένα καλύτερο. Κάνω λοιπόν την ανταλλαγή και έχω 15 καλά μηχανάκια και μια σακαράκα. Τι θα την κάνω τη σακαράκα?
Θα βρω ένα θύμα και θα του πω. Φιλαράκι μου καλό έχω αυτό που κάνει που έχει .000 αυτό που έχει .000 και αυτό που έχει .00. Και παίρνεις εσύ το τελευταίο, την σακαράκα. Και μετά έρχεσαι και μου λες ότι σου πούλησα σκάρτο πράγμα. 2ο φαουλ ο "καλός" έμπορος.

Έστω λοιπόν ότι εγώ δεν την πουλάω τη σακαράκα και την φτιάχνω. Την φιτάχνω και δεν μοιάζει με σακαράκα ουτε είναι. Φυσικά την πουλάω ακριβότερα. Την παίρνεις εσύ και σου χτυπάει δίσκους μετά από 5,000χλμ και τα βάζεις με μένα. Γιατί νόμιζες ότι το μηχανάκι όπως το είδες ήταν σαν καινούριο ενώ δεν είναι, και επειδή εγώ σου εγγυήθηκα ότι το μηχανάκι δεν θα σου βγάλει πρόβλημα. 3φαουλ ο "καλός" έμπορος.

Μέχρι εδώ ο "καλος" σου έμπορος μοιάζει να έχει γίνει 3 φορές κακός. Και επειδή τρίτωσε το κακό μονολογεί ο άμοιρος.

Ε άντε και γ@μ σ λοιπόν, αν εσύ είσαι μ@λάκας δεν σου φταίω εγώ. Πρέπει να ζήσω και εγώ την οικογένειά μου. Πάρε λοιπόν τα @ μου και κάτσε να σου πιάσω και τον κώλο.

Και ξαφνικά γίνεται και κακός ρίχνει πριονίδι και σου λέει, φίλε αυτό είναι σου κάνει? Το βλέπεις εσύ του λες ναι και το αγοράζεις.

Προσωπικα παντως δεν θα μσ πειραζε να γνωριζα οτι το μηχανακι που περνω εχει πχ 50000χλμ και κανει τοσο απο το να βλεπω 10ετιας μηχανακια με 20000χλμ και να πρπσπαθω να κανω μαντεψια αν τα κατεβασαν απο 40000 απο 60000 η απο 390000.....δυστηχως δεν εχω τις γνωσεις για να καταλαβω αλλα βαση προσφατης εμπειριας με την αγορα ενος μεταχειρισμενου αυτοκινητου που πηρα,το πηγα σε μηχανικο μου το ενεκρινε και εοχε καμενη φλαντζα...ναι το αυτοκινητο...οχι μονο ο μηχανικος

Αν ο μηχανικός σου σου έλεγε να του το αφήσεις και να πας την επόμενη για να σου πει το πόρισα της βιοψίας, σε χρέωνε και κανένα 100αρικο στην καλύτερη αλλά σου έβρισκε την καμμένη φλάτζα θα ήσουν ευχαριστημένος? Πόσα 100αρικα μπορείς να δώσεις? Λιγότερα από 20αρικα ε!?
Ναι αλλά απ' τους περισσότερους περιμένουμε τον έλεγχο να τον κάνουν δωρεάν. Αν μας πουν και για κανένα 20αρικο για να βγάλει κουστούμια να ελέγξει κτλ. δε μας αρέσει.

Edit
Και ναι του μάστορα του έκοψε να ελέγξει την δισκόπλακα για να δει αν τα χλμ είναι πραγματικά αλλά δεν ήταν μάγος για να ξέρει αν ο προηγούμενος την την έχει αλλάξει επειδή έσπασε όταν ξέχασε το abus κ ξεκίνησε μαζί με αυτό.
O μη χρόνος και το απών χρήμα δεν του επέτρεψε να τσεκάρει και από αλλού αν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε απ' την δισκόπλακα είναι σωστό ή όχι.

daz
18/11/2014, 18:00
Μήπως θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχουμε τους εμπόρους που μας αξίζουν?
Απλά ρωτάω, δεν την ξέρω την απάντηση!

Βασικά λάδι ρίχνω. :D

Υγ. Τώρα κάποιος θα πεταχτεί να πει ότι δεν ρίχνω λάδι αλλά μελάνι! :lol:

teogtp
18/11/2014, 18:14
Μήπως θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχουμε τους εμπόρους που μας αξίζουν?
Απλά ρωτάω, δεν την ξέρω την απάντηση!

Βασικά λάδι ρίχνω. :D

Υγ. Τώρα κάποιος θα πεταχτεί να πει ότι δεν ρίχνω λάδι αλλά μελάνι! :lol:

Ενα μονο θα ρωτησω και δεν ξαναγραφω..........

Ποσά πληκτρολογια χαλας τον χρόνο;:cry:
:D

daz
18/11/2014, 18:26
Ενα μονο θα ρωτησω και δεν ξαναγραφω..........
Ποσά πληκτρολογια χαλας τον χρόνο;:cry:
:D

Ρε συ με το τυφλό σύστημα δεν καταλαβαίνω για πότε "ξύνω γόνατο"! :lol:

devil's animal
18/11/2014, 18:37
οσο και να το ελεγξεις, τζοκερ ειναι...ειτε αγορασεις απο εμπορο...ειτε απο ιδιωτη...
απο ιδιωτη εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να παρεις καθαρο μηχανακι, χωρις κατεβασμενα χλμ, αλλα δεν παιζουν δοσεις και τα ρεστα...πας με το ρευστο στο χερι και κανεις παζαρι οσο σε παιρνει...
ο εμπορος εχει την αβαντα των δοσεων αλλα αν παρεις κανεναν χαρο..και θα σου χαλασει και θα το πληρωνεις ακομα...

ενα tip για να δεις ποσο καλος ειναι ο εμπορος, πριν ψωνισεις ρωτα αν μπορει να σου δωσει ΓΡΑΠΤΗ εγγυηση για μηχανικα και ηλεκτρικα μερη 6 μηνων...
το 99,9% δεν το κανει...
αν βρεθει καποιος που το κανει, αγοραζεις αμεσα αυτο που σου αρεσει και την πρωτη βδομαδα του πινεις το αιμα...του κανεις, οτι θα εκανες σ'ενα νοικιαρικο...'νταξει μην το αφησεις χωρις λαδι...καταλαβες τι θελω να πω...μετα θα εισαι σιγουρος...:D

toyar
18/11/2014, 18:57
οπως εχω ξαναπει ο βασικοτερος ελεγχος που εχεις να κανεις σε μεταχειρισμενο ειναι να γνωρισεις τον ιδιοκτητη προσωπικα
εκει θα φανει αμεσως η περιπτωση που πρεπει να φυγεις μακρυα
με τον εμπορο χανεις αυτο το πλεονεκτημα
δεν θα αγοραζα ποτε με δοσεις αλλα αν ηταν απολυτη αναγκη θα εβρισκα το μηχανακι της αρεσκειας μου απο εναν ιδιωτη και μετα θα πηγαινα σε εναν εμπορο να μου κανονισει δοσεις με το αζημιωτο σε λογικα πλαισια

daz
18/11/2014, 18:59
Κάποιος έμπορος ορκιζόταν ότι όλα του τα μηχανάκια ήταν τσεκαρισμένα και σε υπεράριστη κατάσταση. Όταν του είπα για ανταλλαγή με το δικό μου (ένα gagiva είχα τότε) το κοίταξε από μακριά και μου είπε τιμή.
To επόμενο που τον ρώτησα ήταν αν με αυτόν τον τρόπο είχε τσεκάρει και τα υπόλοιπα που είχε στην έκθεση. :lol:
To μηχανάκι είχε χαρακιά στον κύλινδρο και αρκετά χλμ από την τελευταία αλλαγή ελατηρίων. Βασικά το είχα λιώσει στην κυριολεξία.
Την χαρακιά (βαθιά γρατσουνιά στην μέση του κυλίνδρου) δεν θα την ήξερα ούτε εγώ αν δεν το έλυνα μόνος μου (αφού ήταν εκεί πριν το πάρω εγώ) και τα χλμ από την τελευταία αλλαγή ελατηρίων δεν ήταν σε θέση να τα ξέρει κανείς εκτός από εμένα. (ούτε ο καλύτερος μάστορας)

Ερώτηση προς προβληματισμό. Πόσοι θα λέγατε λεπτομέρειες στον έμπορο ακόμα κι αν σας ρωτούσε?
Πόσοι θα λέγατε τα παραπάνω σε ιδιώτη που ενδιαφέρθηκε γι' αυτό το μηχανάκι.
Ποιος έμπορος θα έδινε εγγύηση γι' αυτό το μηχανάκι?

Αυτός που θα άλλαζε κύλινδρο? Και ποιος θα το αγόραζε στην τιμή που θα το πουλούσε μετά?

Υγ. Για όσους έχουν περιέργεια πως κατέληξε η παραπάνω ιστορία λεω ότι το μηχανάκι κατέληξε στα χέρια φίλου που ήξερε τι πήρε και δε το μετάνιωσε.

panavour
18/11/2014, 19:30
Σε ολα τα πραγματα υπαρχει η υπερβολη ,αλλα και η μεση οδος.Ειναι αληθεια οτι δεν εχουμε την κουλτουρα ουτε τους νομους ουτε την νοοτροπια του Γερμανου ,η του Αμερικανου ουτε θα την φτασουμε -μαλλον-ποτε.Εδω ειναι βαλκανια δεν ειναι παιξε γελασε.Δυστυχως και στο εμποριο οπως και σε πολλα αλλα πραγματα ,εχουμε αυτο που αξιζουμε σαν λαος και σαν νοοτροπια.
Οταν παρανομουμε στον δρομο και μας πιασουν ,δυσανασχετουμε,γκρινιαζουμε,απειλουμε η καταριομαστε το οργανο που μας εγραψε,ενω οταν βλεπουμε καποιον αλλο να το κανει, φωναζουμε και λεμε -μα που ειναι η αστυνομια να τον πιασει τον μαλακα που παρανομει.Τα ιδια κανουμε και σαν επαγγελματιες οταν πουλαμε κατι,και τα ιδια σαν καταναλωτες οταν αγοραζουμε κατι.Δυστυχως η ηθικη,ο επαγγελματισμος ,η ειλικρινεια και η αυτογνωσια δεν μας χαρακτηριζει σαν λαο και παντα υπερισχυει ο εγωισμος μας και τιποτα αλλο.Γι αυτο ειμαστε και εδω που ειμαστε.Γι αυτο και ο εμπορος παντα στην Ελλαδα θα κινειται στα ορια της απατεωνιας ,και ο καταναλωτης στα ορια της κοροιδιας.:wave2::wave2::wave2::wave2::wave2:

teogtp
18/11/2014, 20:05
Το έχω ξαναγράψει.
Ο Ελληνας θέλει παραμύθι. Αν του πεις την αλήθεια τον κάνεις εχθρό σου........

gchin
19/11/2014, 15:05
Ωραία. Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ λοιπόν βάζω μόνο τα καλύτερα στο μαγαζί μου παρόλο που δεν ειμαι μάγος για να ξέρω αν είναι πραγματικά καλά. Έστω όμως ότι είμαι και μάγος. Έρχεσαι τώρα εσύ και μου λες θέλω ένα που να είναι διαμάντι. Ωραία να έχω αυτό. Το βλέπεις, σου αρέσει, το αγοράζεις. Έρχεσαι μετά και μου παραπονιέσαι ότι το μηχανάκι δεν είναι διαμάντι. Ναι είναι καλό, αλλά εγώ σου ζήτησα διαμάντι όχι απλά καλό. Φαουλ ο "καλός" έμπορος.

Μετά έρχεται άλλος και μου λέει. Φίλε έχω αυτή τη σακαράκα και θέλω ένα καλύτερο. Κάνω λοιπόν την ανταλλαγή και έχω 15 καλά μηχανάκια και μια σακαράκα. Τι θα την κάνω τη σακαράκα?
Θα βρω ένα θύμα και θα του πω. Φιλαράκι μου καλό έχω αυτό που κάνει που έχει .000 αυτό που έχει .000 και αυτό που έχει .00. Και παίρνεις εσύ το τελευταίο, την σακαράκα. Και μετά έρχεσαι και μου λες ότι σου πούλησα σκάρτο πράγμα. 2ο φαουλ ο "καλός" έμπορος.

Έστω λοιπόν ότι εγώ δεν την πουλάω τη σακαράκα και την φτιάχνω. Την φιτάχνω και δεν μοιάζει με σακαράκα ουτε είναι. Φυσικά την πουλάω ακριβότερα. Την παίρνεις εσύ και σου χτυπάει δίσκους μετά από 5,000χλμ και τα βάζεις με μένα. Γιατί νόμιζες ότι το μηχανάκι όπως το είδες ήταν σαν καινούριο ενώ δεν είναι, και επειδή εγώ σου εγγυήθηκα ότι το μηχανάκι δεν θα σου βγάλει πρόβλημα. 3φαουλ ο "καλός" έμπορος.

Μέχρι εδώ ο "καλος" σου έμπορος μοιάζει να έχει γίνει 3 φορές κακός. Και επειδή τρίτωσε το κακό μονολογεί ο άμοιρος.

Ε άντε και γ@μ σ λοιπόν, αν εσύ είσαι μ@λάκας δεν σου φταίω εγώ. Πρέπει να ζήσω και εγώ την οικογένειά μου. Πάρε λοιπόν τα @ μου και κάτσε να σου πιάσω και τον κώλο.

Και ξαφνικά γίνεται και κακός ρίχνει πριονίδι και σου λέει, φίλε αυτό είναι σου κάνει? Το βλέπεις εσύ του λες ναι και το αγοράζεις.

Αν ο μηχανικός σου σου έλεγε να του το αφήσεις και να πας την επόμενη για να σου πει το πόρισα της βιοψίας, σε χρέωνε και κανένα 100αρικο στην καλύτερη αλλά σου έβρισκε την καμμένη φλάτζα θα ήσουν ευχαριστημένος? Πόσα 100αρικα μπορείς να δώσεις? Λιγότερα από 20αρικα ε!?
Ναι αλλά απ' τους περισσότερους περιμένουμε τον έλεγχο να τον κάνουν δωρεάν. Αν μας πουν και για κανένα 20αρικο για να βγάλει κουστούμια να ελέγξει κτλ. δε μας αρέσει.

Edit
Και ναι του μάστορα του έκοψε να ελέγξει την δισκόπλακα για να δει αν τα χλμ είναι πραγματικά αλλά δεν ήταν μάγος για να ξέρει αν ο προηγούμενος την την έχει αλλάξει επειδή έσπασε όταν ξέχασε το abus κ ξεκίνησε μαζί με αυτό.
O μη χρόνος και το απών χρήμα δεν του επέτρεψε να τσεκάρει και από αλλού αν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε απ' την δισκόπλακα είναι σωστό ή όχι.

Οι περισσοτεροι περνουν την "πρωτοβουλια" να μη ζητησουν κατι...δεν ειναι λογικο αλλα και διολου παραλλογο εφοσον θα "φαει" απο εσενα...ναι δυστυχως υπαρχουν χιλιαδες συνεργια και εφοσον σε θελει σα πελατη θα πρεπει να σου κανει και καποια εξυπηρετηση....οχι ομως για τα ματια του κοσμου....κανε το καλο και ριξ'το στο γιαλο λεγανε οι παλιοι....αλλα αν κανεις το κακο σιγουρα δεν θα πεσει στο γιαλο...επισης "εχω να δωσω" σιγουρα περισσοτερα 100αρικα και 50αρικα συνηθως απο 3χιλιαρα και 4χιλιαρα...δεν απαιτησα ποτε να γινει κατι δωρεαν οπως σωστα μαντεψες με την ιδιοτητα του μαγου :p:p αλλα σιγουρα θα προτιμουσα να πληρωνα και να γινοταν σωστος ελενγχος....το οτι δεν θα μου επερνε χρηματα προεξοφλουσε οτι κατα ενα 50% δε θα γινοταν και σωστος ελενγχος...πραγμα που σιγουρα δεν θα ηθελα...αλλα τι να του λεγα δηλαδη κατσε ρε μπαμπη δεν το ειδες καλα θα σου δωσω ενα 50αρικο κατσε φαε 3 ωρες?

gchin
19/11/2014, 15:08
οσο και να το ελεγξεις, τζοκερ ειναι...ειτε αγορασεις απο εμπορο...ειτε απο ιδιωτη...
απο ιδιωτη εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να παρεις καθαρο μηχανακι, χωρις κατεβασμενα χλμ, αλλα δεν παιζουν δοσεις και τα ρεστα...πας με το ρευστο στο χερι και κανεις παζαρι οσο σε παιρνει...
ο εμπορος εχει την αβαντα των δοσεων αλλα αν παρεις κανεναν χαρο..και θα σου χαλασει και θα το πληρωνεις ακομα...

ενα tip για να δεις ποσο καλος ειναι ο εμπορος, πριν ψωνισεις ρωτα αν μπορει να σου δωσει ΓΡΑΠΤΗ εγγυηση για μηχανικα και ηλεκτρικα μερη 6 μηνων...
το 99,9% δεν το κανει...
αν βρεθει καποιος που το κανει, αγοραζεις αμεσα αυτο που σου αρεσει και την πρωτη βδομαδα του πινεις το αιμα...του κανεις, οτι θα εκανες σ'ενα νοικιαρικο...'νταξει μην το αφησεις χωρις λαδι...καταλαβες τι θελω να πω...μετα θα εισαι σιγουρος...:D

ναι σιγουρα ειναι μια εγγυηση αλλα παλι μπορει να καταληξει σε ενα χαρτι που μπορεις να σκουπισεις το μερος του σωματος που καθεσε στην καρεκλα εαν ο εμπορος ειναι απατεωνας....

devil's animal
19/11/2014, 15:18
ναι σιγουρα ειναι μια εγγυηση αλλα παλι μπορει να καταληξει σε ενα χαρτι που μπορεις να σκουπισεις το μερος του σωματος που καθεσε στην καρεκλα εαν ο εμπορος ειναι απατεωνας....

εισαι λαθος...
μπορεις να διεκδικησεις απο απλη αντικατασταση μοτοσυκλετας μεχρι ολικη αποζημιωση χρηματων + ηθικη βλαβη...

αν βεβαια ειναι ενα βημα πριν την φυλακη και δεν εχει τιποτα στ'ονομα του κλπ, οντως μπορει να μην παρεις τιποτα...αλλα αυτοι ειναι ελαχιστοι και γνωστοι στους μοτοσυκλετιστικους κυκλους...
ειμαι σιγουρος οτι αν υπηρχε ενα τετοιου βεληνεκους λαμογιο να το ηξεραν οι θεσσαλονικεις και να στο ελεγαν...

gchin
19/11/2014, 16:46
εισαι λαθος...
μπορεις να διεκδικησεις απο απλη αντικατασταση μοτοσυκλετας μεχρι ολικη αποζημιωση χρηματων + ηθικη βλαβη...

αν βεβαια ειναι ενα βημα πριν την φυλακη και δεν εχει τιποτα στ'ονομα του κλπ, οντως μπορει να μην παρεις τιποτα...αλλα αυτοι ειναι ελαχιστοι και γνωστοι στους μοτοσυκλετιστικους κυκλους...
ειμαι σιγουρος οτι αν υπηρχε ενα τετοιου βεληνεκους λαμογιο να το ηξεραν οι θεσσαλονικεις και να στο ελεγαν...

δεν μπορω να σε αμφισβητησω 100% αλλα συμφωνα με τα οσα μου ειπε ενας αντιπροσωπος γνωστης εταιριας ...υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που κανουν τις παπιες....