PDA

View Full Version : Μεταφορά εργαλείων χειρός(power tools) με αεροπλάνο απο Αμερική..

Manalishi
25/11/2014, 20:50
Σε λίγες μέρες θα μεταβώ στην Νεα Υόρκη για 2-3εβδομάδες, και μου ζήτησε ο γαμπρός μου στην επιστροφή να του φέρω κάποια εργαλεία Milwaukee Tools (τροχός, δράπανο, επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια, κ.α.) τα οποία θα αγοράσω απο εκεί.

Ξέρει κανείς εαν θα υπάρξουν τίποτα σφιχταγκαλιάσματα με τα παλλικάρια στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης? Το θέμα του βάρους το έχω κανονίσει, καθώς έχω ήδη "κλείσει" +2 βαλίτσες ως extra cargo.

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί εκτός απο το θέμα με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, που ούτως ή άλλως, δεν θα έχω μαζί μου στην καμπίνα??

Να κρατήσω τα original κουτιά?? Σκεφτόμουν να τα πετάξω για να μην μου πιάνουν χώρο.

Έχει μεταφέρει κανείς εργαλεία έτσι, είτε για δώρο είτε για εργασία??

Ευχαριστώ!!

spyrakos35
25/11/2014, 20:55
κατι μπουράκια που θέλω χωράνε????

low pass
25/11/2014, 21:44
Aντικείμενα για τα οποία υπάρχει η υποψία πως μπορείς να βλάψεις πλήρωμα κ επιβάτες, θεωρούνται safety items κ φορτώνονται στο cargo του αεροσκάφους. Τα παραλαμβάνεις στον προορισμό σου απο συγκεκριμένο τμήμα του αεροδρομίου. Αν θέλεις μπες στο site της αεροπορικής που θα πετάξεις κ ψάξε στο f.a.q.

Manalishi
25/11/2014, 21:50
Μα δεν θέλω να τα έχω Στην καμπίνα, ούτε και μπορώ να τα κουβαλάω μαζί μου λόγω βάρους

teogtp
25/11/2014, 22:04
Σε λίγες μέρες θα μεταβώ στην Νεα Υόρκη για 2-3εβδομάδες, και μου ζήτησε ο γαμπρός μου στην επιστροφή να του φέρω κάποια εργαλεία Milwaukee Tools (τροχός, δράπανο, επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια, κ.α.) τα οποία θα αγοράσω απο εκεί.

Ξέρει κανείς εαν θα υπάρξουν τίποτα σφιχταγκαλιάσματα με τα παλλικάρια στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης? Το θέμα του βάρους το έχω κανονίσει, καθώς έχω ήδη "κλείσει" +2 βαλίτσες ως extra cargo.

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί εκτός απο το θέμα με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, που ούτως ή άλλως, δεν θα έχω μαζί μου στην καμπίνα??

Να κρατήσω τα original κουτιά?? Σκεφτόμουν να τα πετάξω για να μην μου πιάνουν χώρο.

Έχει μεταφέρει κανείς εργαλεία έτσι, είτε για δώρο είτε για εργασία??

Ευχαριστώ!!

Ποιο πιθανο ειναι το σφιχταγκαλιασμα με το customs control στην χωρα μας.

zannisvel
25/11/2014, 22:58
Οταν θα παρεις τη βαλιτσα σου κανε τον ανετο και περνα οταν ελεγχουν τη βαλιτσα καποιου αλλου αλλιως σε βλεπω με Chiquita και οχι με makita.

Παθων με macbook και ipοd στα κουτια τους, ειχα κολλησει και την αποδειξη (ο μ@λ@κ@ς) στο κουτι για το φιλο για να μην εχει θεμα εγγυησης. Με το που τα ειδαν μεχρι και και κατι μποξερακια με εβαλαν να περασω τελωνιο.:lol:
Μετα εμαθα τα κολπα... Παντως ουτε να το σκεφτεις να περασεις στη καμπινα power tools.

andreaspetr
25/11/2014, 23:21
αν στειλεις κανα δυο με δεμα ως gift?

teogtp
26/11/2014, 00:22
αν στειλεις κανα δυο με δεμα ως gift?
Δεν "παιζει"παντα αυτο το σεναριο.......

tai
26/11/2014, 00:49
Εαν τα έχεις στην βαλίτσα που θα παραδώσεις δεν έχεις πρόβλημα εκεί
Μόνο στην χειραποσκευή απαγορευονται τα <αιχμηρά-επικίνδυνα>
Απο το Ελ.Βε. ειναι το θέμα με το τελωνείο.
Νομίζω αλλα μην το δένεις και κόμπο, γιατί μιλώ για αρκετά χρόνια πριν, οτι εαν τα έχεις χωρίς την συσκευασια τους, σαν μεταχειρισμένα δλδ ή για ιδία χρήση,τα περνάς σαν "επιστροφή" όπως πχ μια φωτογραφική που είχες πάρει μαζί σου, δεν την περνάς τελωνείο όταν επιστρέφεις.
Τυπικά θα έπρεπε να τα ειχες και καλά δηλώσει οταν έφευγες, αλλα εγώ παντα το ξέχναγα;) :D

pektis
26/11/2014, 01:17
Οταν σου κανουν ελεγχο απλα δεν εχεις τις αποδειξεις επανω στα κουτια και υποστηριζεις οτι τα ειχες μαζι σου(για να μη θεωρηθει ''εμποριο'')...:wave2:
Θυμαμαι οτι σε βαζουν ακομα και τα παππουτσια να βγαλεις και περνας με τις καλτσες στον ελεγχο:lol:

lykourgi
26/11/2014, 07:43
Αν και δεν έχω άποψη για το θέμα της μεταφοράς, θα ρωτήσω κάτι άλλο σχετικό με το θέμα.

Είστε σίγουροι ότι αξίζει να αγοράσετε Milwaukee Tools από Αμερική; Εχω ακούσει από συγγενείς εκεί ότι, ενώ παλιά ήταν πολύ καλά εργαλεία, η παραγωγή έχει φύγει πλέον από τις ΗΠΑ και έχει πέσει η ποιότητά τους. Η συζήτηση είχε γίνει παλαιότερα, όταν είχαν φέρει στον πατέρα μου ένα κομπρεσέρ της Milwaukee Tools, το οποίο το έχω και είναι όντως πολύ καλοφτιαγμένο εργαλείο. Υποτίθεται όμως πως ήταν από τα τελευταία "made in USA" (110V, θέλει μετασχηματιστή).

Τα παραπάνω σου τα μεταφέρω με επιφύλαξη, δεν ξέρω αν ισχύουν. Υποθέτω ότι ο γαμπρός σου θα το έχει ψάξει και αυτός.

Manalishi
26/11/2014, 09:45
Αυτό με τις κάλτσες το έχω ακούσει και εγώ....

Τα αντικείμενα δεν θα μπουν στην καμπίνα.

Προφανώς το πρόβλημα πλέον μετατίθεται στον τελωνειακό έλεγχο..? Κουτιά - αποδείξεις και λοιπά δεν θα υπάρχουν...θα πάρω και ενα blanco και θα το ρίξω πάνω τους, όπως κάνουν τα τζιπ στο Κωλονάκι...

vaska
26/11/2014, 09:54
Σκέφτηκε κανείς την διαφορά τάσης που έχουν οι Αμεκλάνοι με την τάση που έχουμε στο Ελλάντα??

alex14
26/11/2014, 09:55
Ποιο πιθανο ειναι το σφιχταγκαλιασμα με το customs control στην χωρα μας.

+1

Εχουν αρχισει παλι εδω και λιγο καιρο τις ιδιες παλιες ιστοριες

Cpt. Haddock
26/11/2014, 09:56
Σκέφτηκε κανείς την διαφορά τάσης που έχουν οι Αμεκλάνοι με την τάση που έχουμε στο Ελλάντα??

Ναι, και;

Για μας ειναι τα εργαλεια; :tooth:

lykourgi
26/11/2014, 10:17

(110V, θέλει μετασχηματιστή)

Εγώ. Τι κερδίζω; :D

Πιθανόν ο φίλος να θέλει εργαλεία μπαταρίας. Αλλιώς, ο μετασχηματιστής είναι πολύ σπάσιμο.

zannisvel
26/11/2014, 10:31

Εχω την εντυπωση οτι τα milwaukee tools ειναι 110 - 240V απο καποια που κοιταξα στο internet. Αρα μονο ενα ανταπτορακι θελει και ειναι OK.

Manalishi
26/11/2014, 11:40
- Ναι, η διαφορά τάσης έχει ληφθεί υπόψιν..

- Λέτε τα καλόπαιδα εδώ να έχουν άλλη γνώμη όσον αφορά τα τελωνειακά...?? Αυτό με προβληματίζει και εμένα, προς το παρόν το θέμα της φόρτωσης στο αεροπλάνο δείχνει οτι δεν θα δημιουργήσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

vaska
26/11/2014, 13:05
Εχω την εντυπωση οτι τα milwaukee tools ειναι 110 - 240V απο καποια που κοιταξα στο internet. Αρα μονο ενα ανταπτορακι θελει και ειναι OK.

αν έχουν παλμοτροφοδοτικά απο 120-250 ούτε καν αντάπτορα, αλλαγή του φις του καλωδίου και είναι οκ. Δεν το είχα τσεκάρει.

Dimos35
26/11/2014, 13:59
Έχεις κλείσει τα εισιτήρια; Είναι απ' ευθείας από Ν.Υ.;

Ρωτάω γιατί αν είναι με πτήση transfer (π.χ. μέσω Μαδρίτης ή Ρώμης) κανείς δεν θα αχοληθεί μαζί σου (άφιξη εντός Σένγκεν).

devil's animal
26/11/2014, 14:14
βγαλ'τα απ'τα κουτια τους και βαλ'τα σε μια μεγαλη σακουλα ολα μαζι και μετα στην βαλιτσα...
παρε τα φυλλαδια και τις εγγυησεις και βαλ'τα σε αλλη βαλιτσα ξεχωριστα...

πιθανως με ολα τα εργαλεια μαζι, χυμα στην μια βαλιτσα και ολο το χαρτομανι που τα συνοδευει σε αλλη βαλιτσα και επιμελως τακτοποιημενα σε κανεναν φακελο, να μην το ψαξουν τοσο πολυ και να μην πληρωσεις τελωνειο...

επειδη ομως ξερω οτι τα ταχυδρομεια τους ειναι φτηνα εκει, θα μπορουσες να τα αγοραζες και να τα εστελνες με usps..
ο τροπος ειναι γνωστος...usps priority international mail και αξια πακετου + shipping 50$...

ουτε εξτρα βαλιτσες, ουτε κουβαλημα, ουτε αγχος για τελωνεια...;)

Manalishi
26/11/2014, 15:02
-Εισιτήρια κλεισμένα μέσω Αμστερνταμ

-Αξία πακέτου: δεν θα πρεπει να πληρώσω και ασφαλιστική κάλυψη?

- Dimos35:
ωραίο αυτό, και προφανως απο Αμερική δεν θα έχω θέμα, εφόσον όλα θα είναι οκ απο εκεί, μπαταρίες/στοιβασία/τοποθέτηση σε βαλίτσα..???

Dimos35
26/11/2014, 15:33
Έτσι νομίζω, ας μας πει κι ο zannisvel τη γνώμη του καθώς στο αμέρικα δεν έχω πάει.

Από Ρωσία όμως που γύρισα μέσω Γαλίας δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί μου (που να το ξέρουν άλλωστε ότι ξεκίνησα από χώρα εκτός EU).

satel
26/11/2014, 15:45
Γύρισα από ΝΥ πριν από 3 εβδομάδες μέσω Μονάχου. Κανένας έλεγχος καθώς έρχεσαι από χώρα ΕΕ και η βαλίτσα στο transfer φορτώνεται κατευθείαν στο αεροσκάφος για Αθήνα.

Εργαλεία έχω μεταφέρει εντός Ελλάδας και Κύπρο με Aegean στη βαλίτσα χωρίς πρόβλημα.

RaGe_Raptor
26/11/2014, 16:25
καλό θα ήταν όλη τη "χαρτούρα" να τη στείλεις με ταχυδρομείο (αποδείξεις,εγγυήσεις) και τα εργαλεία χωρίς κουτιά εννοείται...

pektis
26/11/2014, 17:19
καλό θα ήταν όλη τη "χαρτούρα" να τη στείλεις με ταχυδρομείο (αποδείξεις,εγγυήσεις) και τα εργαλεία χωρίς κουτιά εννοείται...

Μα αυτο πρεπει να γλυτωσει...

RaGe_Raptor
26/11/2014, 17:55
Μα αυτο πρεπει να γλυτωσει...

μα ένα flat envelope θα στείλει..ένα "γράμμα" στο γαμπρό του από την ξενιτιά βρε αδερφέ..!!!:D

sv9cvk
26/11/2014, 21:48
Επειδη τα δυο τελευταια χρονια πηγαινοερχομαι αεροπορικως με βαλιτσα - εργαλειοθηκη για δουλεια ,να ξερεις πως ολα τα εργαλεια με μπαταρια πρεπει να εχουν την μπαταρια εκτος , και καλο θα ειναι πριν περασεις την βαλιτσα απο το μηχανημα που βλεπουν το περιεχομενο να τους πεις οτι εχεις μεσα εργαλεια να ειναι προετοιμασμενοι!! (αν και εχει πολυ πλακα η αντιδραση τους οταν τους αφηνεις να το ανακαλυψουν μονοι τους) :evil: Α! και 99% θα σου ανοιξουν την-τις βαλιτσες οποτε μην τις πλακωσεις σε κλειδωματα ιμαντες μεμβρανες κλπ !!!

geez996
30/11/2014, 09:53
Κυκλοφορώ με εργαλεία σε όλον τον κοσμο. Δηλώνεις εργαλεία δουλειάς και τα δίνεις cargo. Όσα έχουν μπαταρία πρέπει να είναι εκτος.
Μιλα όμως με την αεροπορική διότι ορισμένες και ειδικά οι αμερικανικές ενδέχεται να μην τα δεχθούν ούτε ως cargo.
Άφιξη μέσω Ευρώπης δεν θα ασχοληθούνε με τις βαλίτσες αλλά ίσως βαρέσει το μηχάνημα του τελωνειου που βρίσκετε όταν πας να βγεις. Για όσους δεν το έχουν δει είναι 2 μαύρες κολώνες με μπλε φωτισμο.

Manalishi
05/12/2014, 13:59
Κυριακή κοντή γιορτή!!

Φεύγω Κυριακή, επιστρέφω Παρασκευή 19 Δεκ. Εαν μέχρι 21 Δεκ δεν έχω γράψει εδώ, δεν καπνίζω, κανα βιβλίο επιστ. φαντασίας φέρτε μου.....Ωρες επισκεπτηρίου και πτέρυγα, θα σας ενημερώσει ο δικηγόρος μου...

pektis
05/12/2014, 15:26
Κυριακή κοντή γιορτή!!

Φεύγω Κυριακή, επιστρέφω Παρασκευή 12 Δεκ. Εαν μέχρι 14 Δεκ δεν έχω γράψει εδώ, δεν καπνίζω, κανα βιβλίο επιστ. φαντασίας φέρτε μου.....Ωρες επισκεπτηρίου και πτέρυγα, θα σας ενημερώσει ο δικηγόρος μου...

:lol::lol:
Μην αγχωνεσαι ρε!!!

teogtp
05/12/2014, 15:46
Κυριακή κοντή γιορτή!!

Φεύγω Κυριακή, επιστρέφω Παρασκευή 12 Δεκ. Εαν μέχρι 14 Δεκ δεν έχω γράψει εδώ, δεν καπνίζω, κανα βιβλίο επιστ. φαντασίας φέρτε μου.....Ωρες επισκεπτηρίου και πτέρυγα, θα σας ενημερώσει ο δικηγόρος μου...

:lol::lol:
Μην αγχωνεσαι ρε!!!

Ναι ρε μην αγχωνεσαι....................

Υγρο σαπουνι να παρεις...........:D

Manalishi
23/12/2014, 11:15
:D
329025

geez996
23/12/2014, 13:44
Τελικα ?

Να φερω τσιγαρα ?

Manalishi
23/12/2014, 14:39
Κράτα τα μάστουυυρη.....όλα καλά!!! Ελεύθερο πουλί, σα το Σπουργίτι του Αρκά!!!!

Μπήκα - βγήκα Κύριουυυςς...!!! (με ξύρισαν λίγο βέβαια, 100 usd λόγω υπέρβαρου..αλλα δεν πειράζει, θα το ξέρω για την άλλη φορά να αφήσω τις μπταρίες να ξεφορτίσουν για να αλαφρώσει λίγο...)

geez996
23/12/2014, 14:48
;) .....

Manalishi
02/01/2017, 14:36
Τυμβωρύχος...

Τρίτη χρονιά που πηγαινοέρχομαι, και κανένα πρόβλημα στην μεταφορά ηλεκτρικών εργαλείων και με τις μπαταρίες τους στις αποσκευές....