PDA

View Full Version : συνοδευτικα!



peterTHErider
26/11/2014, 13:55
μετα απο την υποδειξη του σνιπερ να μην σπαμαρω στο ´σε είδά´ θελω να θεσω ενα θεματακι που μου κανει εντυπωση και να ακουσω τις αποψεις σας!με εκπληξη μου ακουσα κατι για συνοδευτικα οκταβια και tdm ακρανωτα που πρεπει να τα φοβασαι και να μην τα πλησιαζεις!και ρωταω γιατι αυτο ρε παιδια θα σας δαγκωσουν?θα κανουν τσαμπουκα?και αν ναι εσεις πως αντιδρατε σε αυτους?
μου κανει εντυπωση γιατι ειμαι απο επαρχια και δεν το εχω αντιμετωπισει ποτε αλλα με σοκαρει αυτη η κοινη αποδοχη πως αυτους τους φοβομαστε και δεν τους πλησιαζουμε!

7Tolis
26/11/2014, 14:05
Δεν τους πλησιάζεις γιατί ειναι απρόβλεπτες οι κινήσεις τους στον δρόμο και γιατί ειναι εκεί για να φυλάνε κάποιον=>φέρουν όπλα και μπαίνοντας στον κύκλο τους ίσως σε περάσουν για εχθρό και η αντίδρασή τους θα έιναι μάλλον εχθρική.Σε άλλη περίπτωση προσωπικά παραμέρισα* όλη τη συνοδεία του τότε πρωθυπουργου και τους προσπέρασα όλους και δε μου είπε κανείς τίποτα.






*Με κινητή μονάδα του εκαβ και ήμουν φουλ προβλεπέ.

sniper
26/11/2014, 14:07
1. Αυτά συνοδεύουν κάποιους που είναι πιθανοί στόχοι, οπότε καλά ειναι να μην είσαι κοντά και σε πάρουν τα σκάγια σε περίπτωση που γίνει κάτι.
2. Οι συνοδοί, έχουν εκπαιδευτεί (αυτό χωράει μεγάλη κουβέντα) να μην εμπιστεύονται τίποτα στο δρόμο και ειδικά όσους πλησιάζουν κοντά.
3. Σε περίπτωση που νοιώσουν απειλή και δεν έχουν τι άλλο να κάνουν, θα προσπαθήσουν να σε απομακρύνουν με οποιοδήποτε τρόπο.
κλπ

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
26/11/2014, 14:12
ποστ 2&3. σοστααααααααααααα:beer:

TROOPER
26/11/2014, 14:33
οτι ειπε ο σναιπερ.

mreza
26/11/2014, 14:35
1. ...
2. ...
3. ...

άρα καλύτερα "μακριά κι αγαπημένοι" που λένε, δεν χάθηκε ο κι κόσμος δα αν τους αποφεύγει κάποιος :)

peterTHErider
26/11/2014, 14:39
ενταξει ολα κατανοητα και λογικα αυτα ρε παιδια απλα ισως μου φανηκε λιγο οτι υπαρχει φοβος και πως ειναι ο φοβος και ο τρομος οι συγκεκριμενοι!ολα καλα παιδια!

georgezzr600
26/11/2014, 14:44
οι κανονικοι κανονες εμπλοκης λενε ότι πρεπει να εξακριβωθει ο στοχος πριν αντιδρασεις. μαλιστα οι κανονες της αστυνομιας αλλα και του στρατου λενε οτι πρεπει να δεχτεις πυρα για να ανταποδωσεις.
εγω παντως προσωπικα ειχα εντολη να προειδοποιησω και σε περιπτωση που δεν συμμορφωθει ο υποπτος να ριξω.
μαλιστα αν ο υποπτος πλησιαζε το στοχο σε αποσταση μικροτερη απο 5 μετρα ,εμπλεκομαι.
τωρα....θελεις να ρισκαρεις??ο καθε "τρελλος" φυλακας που οπλοφορει δε ξερεις τι εντολες εχει και γιατι και απο ποιον...
μεινει μακρια τους να εχεις το κεφαλακι σου ησυχο..
α και οπως ειπε και ενας προλαλησαντας και εγω με πολιτικο αυτοκινητο μπηκα σφηνα σε αυτοκινητοπομπη της g4 τοτε στη χαλκιδικη....απλα με πλησιασε ελικοπτερο και οι ζηταδες με ειχαν πλευρισει για να φυγω απο τη μεση.δεν έγινε καμμια περεταιρω εμπλοκη ουτε συσταση ουτε κληση ουτε τιποτα

spyro
26/11/2014, 14:51
κάποιες προσωπικές εμπειρίες:

δεν είναι μόνο tdm. είναι οτιδήποτε.

είναι ικανοί να σε πετάξουν εκτός δρόμου σε περίπτωση που παρεμβληθείς μεταξύ εκείνου και του αυτοκινήτου που συνοδεύουν. εμένα παραλίγο να με πετάξει σε νησίδα στην Κηφισίας ένα αυτοκίνητο. μετα το σοκ τους ξανάφτασα, δεν ήταν νευριασμένοι ή εχθρικοί, τους πλάγιασα τους κοίταξα και με νοήματα ήταν σαν μου έλεγαν "τι περιμένεις ρε φίλε δε βλέπεις τι γίνεται".

δευτερη περίπτωση πάω να μπω στη νησίδα στα διόδια και ξαφνικά έρχεται κάθετα ένα vstrom (εντελώς κάθετα μπροστά μου) τελευταία στιγμή. Φρένα πανικού κόρνες βρισίδια @σταυρίδια αλλά αυτός τίποτα. απλά προσπαθούσε να ξεφύγει απο τις μπάρες που τον εγκλώβιζαν να κάνει την άχαρη δουλειά του. έψαχνε νησίδα να περάσει χωρίς κίνηση έτσι ώστε νε είναι κοντά όταν φύγει το τζίπ που περίμενε να πληρώσει διόδια. Στα διόδια γενικώς πανικοβάλλονται γιατι περνάει πρώτα το αυτοκίνητο που συνοδεύουν και ώσπου να ξεκολλήσουν αυτοί παίζει να χάσουν το αυτοκίνητο. γενικά στην Αττική Οδό θέλει προσοχή.

Μη κοιτάς τι μηχανάκι ή τι αυτοκίνητο είναι. απλά έχε το νού σου όταν βλέπεις ένα μηχανάκι να πηγαίνει στη γωνία του πίσω προφυλακτήρα ενός τζιπ χωρίς να προσπερνάει.

Συνήθως συμβαίνουν σε Κηφισίας, Κατεχάκη, Αττική Οδό. Στους υπόλοιπους δε μου έχει τύχει τίποτα.

Σε ένα απο αυτά πήγαινα γυρεύοντας. Ήταν στην επίσκεψη της μέρκελ πριν χρόνια. 30 αυτοκίνητα συνοδεία. πήγαινε στο εξοχικό του Μπούλη στη Ραφήνα. περιμέναμε μια ουρά απο τη Μαραθώνος μέχρι το Σύνταγμα απο μηχανές και αυτοκίνητα ώστε κάποια στιγμή να περάσει. Με το που πέρασε και μας άφησαν να ξεκινήσουμε. έφυγα πρώτος. έφτασα τα τελευταία της συνοδείας. κατάφερα να περάσω 2-3. κοινά περιπολικά. με το που με είδε όμως ένα των ειδικών με πέταξε έξω απο το δρόμο :p καλά μου έκανε. μαλακιζόμουν

chillipf
26/11/2014, 15:03
ένα βράδυ με τρομάξανε κι εμένα στην Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.
Τους νόμισα φυσιολογικούς, και πήγα να προσπεράσω το αυτοκίνητο που ακολουθούσαν. Ξαφνικά ανοίγουν και οι 2 και μπαίνουν σφήνα σε μένα και το αυτοκίνητο.
Κόντεψα να βγώ στο αριστερό πεζοδρόμιο. Οι προαναφερόμενοι 2, συνέχισαν κανονικά ο ένας αριστερά και ο άλλος πίσω από το αυτοκίνητο, δεν ασχολήθηκαν μαζί μου.
Μετά σκέφτηκα ότι το μέρος είναι γεμάτο πρεσβείες, και συνέχισα το δρόμο μου.

amyroukai
26/11/2014, 15:04
Μη κοιτάς τι μηχανάκι ή τι αυτοκίνητο είναι. απλά έχε το νού σου όταν βλέπεις ένα μηχανάκι να πηγαίνει στη γωνία του πίσω προφυλακτήρα ενός τζιπ χωρίς να προσπερνάει.

Συχνά είναι ο Κούλος Κουλίδης που βλέπει το κενό και απλά δεν μπορεί να φέρει τον εαυτό του σε ψυχολογική φάση θάρρους τέτοιου που να σπάσει τον καρπό λίγο αντρίκια και να περάσει. Προπαθώ μερικές φορές να καταλάβω ποιός στο καλό χρειάζεται συνοδεία και κυκλοφορεί με Atos ας πούμε...


Το ζήτημα, πέραν των αυτοκινήτων/μοτοσικλετών κρατικών λειτουργών, ο κάθε μαλακοτρίφτης που θεωρεί εαυτόν σπουδαίο, κατά πόσο νομιμοποιείται να έχει συνοδεία που κλείνει λωρίδες και παρακωλύει κυκλοφορία. Αν ο προστάτης του τάδε επιχειρηματία σε πετάξει από το δρόμο, όχι το σίκρετ σέρβις της Μέρκελ, εκεί δικαιολογείσαι να του μπιπ το ταμτιριρίμ νομικά (αν τη γλιτώσεις); Μου έχει τύχει στην Κηφησίας επίσης, με κάποιον εφοπλιστή (ήξερα το αυτοκίνητο και την έδρα της εταιρίας). Ο σεκιούριτι σε φάση άσχημης κίνησης στην Κηφισίας με σταματημένα αυτοκίνητα, ήταν στο όχι δεν θα περάσετε. Θα σε περιμένω ρε ππρ από το Ψυχικό ως το Μαρούσι με το έτσι θέλω; Εννοείται τον στρίμωξα και πέρασα. Άσε που ο εν λόγω είχε και το χούι να βάζει τους μαλάκες να κλείνουν το δρόμο όταν έφτανε, σταματούσε, έβαζε το launch control και έκανε ένα φοβερό σπριντ για 100 μέτρα από τη γωνία του δρόμου ως την είσοδο του πάρκινγκ. ΚΑΘΕ πρωί. Σε δρόμο με παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά, με κατοικίες. Ο μλκς. Ο. Άσχετο μεν, η κατάχρηση εξουσίας του σεκιουριτά δε, επίκαιρο.

stam2
26/11/2014, 15:14
για ΚΑΤΣΤΕ ωρέ παιδιά....
εδώ μιλάμε για μπάτσους, ξεπεσμό κενωνίας, κλπ κλπ,
και εντωμεταξύ ένα ΚΔΟΑ επειδή έχει "πάρει εντολές" μπορεί να σε πετάξει στις μπαριέρες
και να σε στείλει αδιάβαστο ή να σου την μπουμπουνίσει, επειδή προστατεύει το βι-αϊ-πι...?

Τόσο κάτω έχει πέσει η ζωή και η αξία του νομοταγή πολίτη μπροστά στις διάφορες πολιτικές και μη περσόνες...????


Όχι ότι δεν τα ξέρω... ρητορική είναι η ερώτηξη....

spyrakos35
26/11/2014, 15:14
καλά, ας ήταν κανας σεκιουριτάς της προκοπής και θα σου λεγα αν θα μπορούσες να τον τζατζάρεις....

εμένα με κοιτάγανε μία φορά σε φανάρι (!!! τι να έκανα, κόκκινο ήταν) και μου μιλήσαν με μεγάφωνο μέσα από το αυτοκίνητο.... εικάζω οτι ο συνοδηγός είχε και το Μπιστόλι ανα χείρας...

manhunter
26/11/2014, 15:19
Που σημειωτέον, δεν υπάρχει χειρότερο επίπεδο ασφαλείας από συνοδεία με μοτοσυκλέτες. Είναι απλά για να διώχνει του περίεργους, γιατί πρακτικά, δεν μπορεί να προσφέρει καμία προστασία, και ούτε σκανάρει τον χώρο προκαταβολικά του αυτοκινητού, αφού βρίσκεται πίσω του.

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
26/11/2014, 15:23
Κάνουν μπαμ από χιλιόμετρο ποιο είναι και τι ρόλο βαράνε.
Περιμένω υπομονετικά μέχρι να βρω άνετο χώρο να περάσω.
Είπαμε είμαστε (σαν Μότο) 1 μέρα μπροστά.
Μην πέσουμε σε κανέναν τις Ισραηλινής σχολής και παμε καμιά 10 μήνες πίσω.

KAWAMANRIDER
26/11/2014, 16:09
μια φορα , πεζος ημουνα , στην ομονοια περιμενε το αυτοκινητο με τις μηχανες τριγυρω να αναψει πρασινο , ε για καποιον λογο δεν ηθελαν να περιμενουν περισσοτερο και ξεκινησαν ενω ηταν πρασινο για τους πεζους και διεσχιζαν τον δρομο ανθρωποι κι αυτοι θεωρησαν σωστο να κινηθουν αναμεσα απο καροτσακια με μωρα , ηλικιωμενους , τουριστες κτλ , ε τους εριξα μουτζα που πηγε συννεφο και με το που με κοιτανε τους κανω νοημα , τι τρεχει ρε μαλ@κες , ε τους εβριζε ολος ο κοσμος και δεν ειπαν τιποτα ,

μπροστα απο πρεσβεια , εψαχνα ενα στενο και περναω νυχτα με μαυρη μηχανη και τα παντα ολα μαυρα , το βλεμμα μου προς προς την μερια της πρεσβειας και η μηχανη να τσουλαει αργα , με κοζαραν την πρωτη φορα και την δευτερη φορα που ξαναπερασα ψαχνοντας παλι , το σκηνικο ειχε αλλαξει , ειχαν ακροβολιστει γυρω απο την πρεσβεια και στο κεντρο ενας τυπος με μακρια καπαρντινα με κοιταει με νοημα και μου ανοιγει λιγο την καπαρντινα , δεν ηταν επιδειξιομανης παντως :lol:, του κανω νοημα ελεος ρε φιλε :lol:

peterTHErider
26/11/2014, 16:14
δ
για ΚΑΤΣΤΕ ωρέ παιδιά....
εδώ μιλάμε για μπάτσους, ξεπεσμό κενωνίας, κλπ κλπ,
και εντωμεταξύ ένα ΚΔΟΑ επειδή έχει "πάρει εντολές" μπορεί να σε πετάξει στις μπαριέρες
και να σε στείλει αδιάβαστο ή να σου την μπουμπουνίσει, επειδή προστατεύει το βι-αϊ-πι...?

Τόσο κάτω έχει πέσει η ζωή και η αξία του νομοταγή πολίτη μπροστά στις διάφορες πολιτικές και μη περσόνες...????


Όχι ότι δεν τα ξέρω... ρητορική είναι η ερώτηξη....

το αυτο...:confused:

nihristo
26/11/2014, 16:30
ρε γμτ περνάτε ωραία στην πρωτεύουσα. Εμείς όταν είχαμε βι άι πι (τον Ψωμιάδη της καρδιάς μας) αυτός γυρνούσε με σκούτερ ξεκράνωτος κάνοντας μλκιες.

Τώρα ούτε βι αι πι έχουμε πια..

Bob_o_mastoras
26/11/2014, 17:17
Δεν εχω πετυχει τετοιους εγω ενω οδηγαω εδω.
Μια φορα παντως εξωτερικο, λογω δουλειας ειχα μεταφερει κατι ατομα στη Ρωσσικη πρεσβεια, σε μια περιοχη πολυ χαϊ που ειχε σε αποσταση αναπνοης πρεσβειες της Ρωσσιας, της Κινας, των ΗΠΑ κλπ.
Το τι σεκιουριτι, ασφαλητες, πρακτορες κλπ υπηρχαν δεν λεγεται! :hypnotize:
Μου σπασαν τα ουμπαλα μεχρι να με αφησουν να παρκαρω το λεωφορειο και με περασαν απο κοσκινο λες και ημουν Τσετσενος αυτονομιστης. Εννοειται δεν με αφησαν ουτε για αστειο να μπω στην πρεσβεια, που ηθελα να παρω ενα καφε οσο περιμενα και την εβγαλα ξεροσφυρι αφου δεν ειχε τιποτα εκει τρυγυρω. Με κοιταζαν και με μισο ματι.
Αλλη φορα που πηγα στην πρεσβεια της Τουρκιας ομως, κυριλε, με βαλαν μεσα, τα ειπαμε κιολας με τους σεκιουρηταδες τους Τουρκους και χαρηκαν που ημουν Ελληνας.
Ψυχωτικοι Ρωσσοι!! :mad:

thunder ace
26/11/2014, 17:20
Μακρια και αγαπημενοι(δηλ στα @ρχιδι@ μας να ειμαστε αγαπημενοι).................................................και για οσους δεν το καταλαβαν ΜΑΚΡΙΑ.......η σωματικη μας ακεραιοτητα δεν παιζει σημαντικο ρολο για αυτους.Το να καθυστερησουμε ενα-δυο λεπτα......(ξερω σπαει νευρα-τα εχω περασει).Δεν το εχετε παρει χαμπαρι οτι ειμαστε μυρμηγκακια για αυτους;Ξεπεραστε το.Εχουμε πιο σημαντικα πραγματα να ασχοληθουμε.Ολα θα φτιαξουν.........σε καμμια 50 χρονια.:cry: