View Full Version : Αφυγραντήρας... help!
johnnyman
17/10/2016, 13:45
Δοκίμασε στο 60% υγρασία.
Το ιδιο πραμα κανει φιλε μου.μονο αμα το βαλω στο 70% παει μεχρι 70 και σταματαει εκει...
eagle flying
31/10/2016, 11:00
Τελικά πήρα τον Philco AirDry 16 , το σπίτι από 78 % υγρασία σε μια νυχτα πήγε στο 55 % , γέμισε σε μια μέρα όλο το δοχείο νερού , πολύ καλή ποιότητα κατασκευής , ούτε τρίζει , ούτε τίποτα ( μπαίνοντας στο site δίνεις το part number , έτσι η εγγύηση πάει στα 5 έτη ) , στην πρώτη ταχύτητα δουλεύει αφόρυβα και αποτελεσματικά :cool:
Υπάρχει αφυγραντίρας να μην μυρίζει? και να είναι αθόρυβος?
Αθόρυβος, όχι.
Να μυρίζει, πρώτη φορά το ακούω. ....
andreastwin
18/11/2016, 12:52
υπαρχει αφυγραντηρας με καποια οσμη αλλα οχι ενοχλητικη και ειναι αυτος που εχω εγω ο οποιος δεν ειναι με κομπρεσερ ξυκτικο,αλλα με ζεολιθο.
μαρκα INVENDO αντιπροσοποια στην εθν.οδο αγ,στεφανο στοκ ανταλακτικα.δουλευη αψογα 2 χρονια τωρα,και το σπητη μου καθαρισε δια παντος απο υγρασια.
lleonidas
21/11/2016, 11:31
Ενδιαφέρον θέμα διότι ψάχνω αφυγραντήρα αυτόν τον καιρό.
Λοιπόν...το σπίτι βρίσκεται στο 2ο(και τελευταίο) όροφο σε αττική συνοικία,δεν είναι καινούριο αλλά διαθέτει κουφώματα αλουμινίου.Η θερμοκρασία (όταν δε λειτουργεί το καλοριφέρ) κυμαίνεται αυτές τις μέρες από 15 μέχρι 17 βαθμούς εντός του σπιτιού το οποίο είναι 90τ.μ. αλλά ο ένας χώρος(περίπου 25τ.μ.) ανοίγει σπάνια,αν αυτό έχει σημασία.
Ακριβή μέτρηση υγρασίας δεν έχω κάνει αλλά πέρα από το γεγονός ότι τη νιώθουμε,βλέπω συχνά τα ταβάνια και τα τζάμια ''υγρά'' γι'αυτό και αερίζεται καθημερινά το σπίτι.
Ψάχνω λοιπόν έναν αφυγραντήρα που θα βελτιώσει λίγο την κατάσταση, έχοντας ως βασικό γνώμονα την οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.Είναι σωστή η σκέψη να επιλέξω κάποιον για πολλά τετραγωνικά μέτρα ώστε να δουλεύει άνετα και να μη ζορίζεται στη λειτουργία του ή να πάρω κάποιον μικρότερο-φθηνότερο ο οποίος είναι κατάλληλος π.χ. για 40-50τ.μ. και να τον μεταφέρω μέσα στην ημέρα από δωμάτιο σε δωμάτιο;Επίσης,δεν ξέρω αν πρέπει να κινηθώ προς κάποιον με ζεόλιθο ή με συμπιεστή.
Ο θόρυβος δε με απασχολεί ιδιαίτερα.
Διαβάζοντας κριτικές κατόχων στο skroutz, έχω βρει πολλούς(σε τιμές από 170-230€) και έχω μπερδευτεί
Hobby PD20-SDE (https://www.skroutz.gr/s/5491704/Hobby-PD20-SDE.html)
Rohnson R-9116 (https://www.skroutz.gr/s/5630900/Rohnson-R-9116.html) )
Electrolux EXD25DN3W (https://www.skroutz.gr/s/406154/Electrolux-EXD25DN3W.html)
Inventor Eva II E2-ION16L (https://www.skroutz.gr/s/9535868/Inventor-Eva-II-E2-ION16L.html)
Princess DYD-N20A (https://www.skroutz.gr/s/7811822/Princess-DYD-N20A.html)
Delonghi DEX-16 (https://www.skroutz.gr/s/7615764/Delonghi-DEX-16.html)
Inventor Rise 8lt (https://www.skroutz.gr/s/7348978/Inventor-Rise-8lt.html)
Meaco DD8L Junior (https://www.skroutz.gr/s/4241368/Meaco-DD8L-Junior.html) (υπάρχει και ο DD8L (https://www.skroutz.gr/s/386265/Meaco-DD8L.html) αλλά τα 650W μου φαίνονται πολλά)!
Olimpia Splendid Aquaria 22 (https://www.skroutz.gr/s/317921/Olimpia-Splendid-Aquaria-22.html)
Philco-PDH-716EA (https://www.skroutz.gr/s/4582/Philco-PDH-716EA.html)
Meaco 12L Platinum (https://www.skroutz.gr/s/4329423/Meaco-12L-Platinum.html)
Προτάσεις δεκτές!
andreastwin
21/11/2016, 12:09
φιλε εχω παρει εδω και 2 χρονια τον inventor rise και τελιωσανε ολα μου τα βασανα με την υγρασια.νομιζω ειναι για 80-100 τετραγωνικα και το σπητη μου ειναι 70.ασε που αλλαξε και η θερμοκρασια φευγοντας η υγρασια, αλλα και στην εξοδο του η θερμοκρασια εχει 10 βαθμους διαφορα με το περιβαλλον.
πιστευω να σε βοηθησα να παρεις ενα μπουσουλα για τον συγκεκριμενο.
lleonidas
21/11/2016, 12:15
φιλε εχω παρει εδω και 2 χρονια τον inventor rise και τελιωσανε ολα μου τα βασανα με την υγρασια.νομιζω ειναι για 80-100 τετραγωνικα και το σπητη μου ειναι 70.ασε που αλλαξε και η θερμοκρασια φευγοντας η υγρασια, αλλα και στην εξοδο του η θερμοκρασια εχει 10 βαθμους διαφορα με το περιβαλλον.
πιστευω να σε βοηθησα να παρεις ενα μπουσουλα για τον συγκεκριμενο.
Φυσικά και με βοηθάς!
Πόσες περίπου ώρες λειτουργεί καθημερινά,σε ποια σκάλα και τι επιπλέον κόστος υπολογίζεις να πληρώνεις στη ΔΕΗ;Έχει έντονη μυρωδιά;
devil's animal
21/11/2016, 12:21
προτιμησε συμπιεστη και οχι ζεολιθο...ειναι πιο νεα τεχνολογια και εχουν σαφως λιγοτερη καταναλωση σε ρευμα...
εγω μεσα στον προθαλαμο στις εσωτερικες πισινες των λουτρων Ποζαρ ειδα οτι δουλευαν 6 inventor power 50 και ενας στο κυριο σαλονι...αυτο κατι λεει για την αποδοση και την ποιοτητα των μηχανηματων...;)
andreastwin
21/11/2016, 12:31
απο το απογευμα που κλεινω την πορτα τον βαζω να δουλευη στην μεσεα σκαλα οχι στην δυνατη και μεχρι το πρωι.η μυρωδια δεν ειναι ενοχλιτικη και μαλλον οταν καθαρισει η υγρασια δεν πρεπει να μυριζει γιατη εμενα δεν μυριζει τωρα.τωρα για καταναλωση δεν το εχω τσεκαρει αλλα βαση των βατ βγαζεις την καταναλωση.
andreastwin
21/11/2016, 12:37
προτιμησε συμπιεστη και οχι ζεολιθο...ειναι πιο νεα τεχνολογια και εχουν σαφως λιγοτερη καταναλωση σε ρευμα...
εγω μεσα στον προθαλαμο στις εσωτερικες πισινες των λουτρων Ποζαρ ειδα οτι δουλευαν 6 inventor power 50 και ενας στο κυριο σαλονι...αυτο κατι λεει για την αποδοση και την ποιοτητα των μηχανηματων...;)
δεν το κατεχω το θεμα ποιος βγηκε πρωτα σαν υγραντηρας, αυτος με τον ζεολιθο η αυτος με το κομπρεσερ,αλλα το θεμα ειναι οτι κανει παρα πολυ καλη δουλεια αυτος που εχω με ζεολιθο και δεν θελει συντηρηση, ενω αυτος με το κομπρεσερ ολο και κατι θα παθει,με τον καιρο καποιος πυκνωτης, λιγο φρεον, λιγο το ενα, λιγο το αλλο.
lleonidas
21/11/2016, 12:37
Ναι,κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά τους είναι φανερή η διαφορά στην κατανάλωση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδίδουν το ίδιο ρε συ.Στα Πόζαρ πάντως σίγουρα έχει περισσότερη υγρασία από τα σπίτια μας οπότε αυτό είναι καλό σημάδι!
Ως άσχετος το έχω στο μυαλό μου ως εξής:αν θέλεις να πάρεις ένα αμάξι για να πηγαίνεις με 150-160+ ας πούμε,είναι καλύτερο να πάρεις ένα χιλιάρι micra και να το ζορίζεις τόσο ή να πάρεις ένα 1600άρι κατηγορίας C και να πηγαίνεις άνετος;Λογικά η δεύτερη είναι η καλύτερη λύση αλλά δεν ξέρω πόσο μπακαλίστικη είναι η συλλογιστική μου.
andreastwin
21/11/2016, 12:39
δεν το κατεχω το θεμα ποιος βγηκε πρωτα σαν υγραντηρας, αυτος με τον ζεολιθο η αυτος με το κομπρεσερ,αλλα το θεμα ειναι οτι κανει παρα πολυ καλη δουλεια αυτος που εχω με ζεολιθο και δεν θελει συντηρηση, ενω αυτος με το κομπρεσερ ολο και κατι θα παθει,με τον καιρο καποιος πυκνωτης, λιγο φρεον, λιγο το ενα, λιγο το αλλο.
Πόσα είδη αφυγραντήρων υπάρχουν και πως λειτουργούν. Ποιος τύπος αφυγραντήρα είναι πιο κατάλληλος για τις ανάγκες μου.
Λειτουργία Αφυγραντήρων: Υπάρχουν δύο είδη αφυγραντήρων και δύο αντίστοιχες αρχές λειτουργίας. Ο πρώτος τύπος είναι οι αφυγραντήρες με συμπιεστή (compressor dehumidifiers) και ο δεύτερος είναι οι αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant με χρήση ζεόλιθου (desiccant dehumidifiers). Η τεχνολογία desiccant είναι πιο σύγχρονη σε σχέση με την κλασσική πλέον λειτουργία των αφυγραντήρων με κομπρεσέρ.
Nikos988
21/11/2016, 13:35
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.
Ρίξτε μία ματιά στο κάτω μέρος της σελίδας του link που παραθέτω. Μιλάει σχετικά με τους τύπους των αφυγραντήρων και σε βοηθάει να διαλέξεις τύπο ανάλογα με τις ανάγκες σου:
http://www.meaco.gr/
bros400pgm
21/11/2016, 14:28
Όταν το σπίτι είναι μεζονέτα, (80 ισόγειο, 40 όροφος) χρησιμοποουνται 2 αφυγραντηρες;
Εγω στα ιδια τετραγωνικα και θερμοκρασιες με τις δικιες σου προτιμησα τον meaco platinum 20l.
Κυρίως λόγω καταναλωσης .
Είμαι πολυ ικανοποιημενος.
Οσο για τον θόρυβο εγω τουλάχιστον δεν μπορω να κοιμηθω στον ιδιο χωρο με αυτο.
Δεν εχω δοκιμασει για να συγκρινω με αλλους αλλα οταν εκανα την αγορά ηταν απο τους πιο αθορυβους στη κατηγορία του.
Δεν τον λειτουργώ οταν λειπω απτο σπιτι.
Και σπανια οταν δεν αναβω θερμανση.
Εχουν εξαφανιστει υγρασιες απο τζαμια τοιχους κλπ.
Οσοι έρχονται επισκεψη σχολιαζουν οτι νιωθουν τον αερα πολύ φρεσκο.
dimitris-144
28/11/2016, 17:20
Καλησπέρα
Αγόρασα τον Meaco platinum 20L πριν 1 εβδομάδα και βρήκα τον μπελά μου.
Από την πρώτη στιγμή που τον έβγαλα από την συσκευασία μυρίζει κάτι σαν πλαστικό.
Η μυρωδιά είναι ανυπόφορη και δεν μπορεί κανείς να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με τον αφυγραντήρα σε λειτουργία. Ενώ πρέπει να ανοίγω τα παράθυρα για να ξεμυρίζει το δωμάτιο μετά τη χρήση του.
Το δούλεψα αρκετές ώρες στο μπαλκόνι μήπως και ξεμυρίσει αλλά η βελτίωση ήταν ελάχιστη.
Διαπίστωσε κανείς σας παρόμοιο πρόβλημα στην αρχή της λειτουργίας αυτού του αφυγραντήρα ή κάποιου άλλου;
Για όσους δεν γνωρίζουν το μοντέλο λειτουργεί με κομπρέσσορα, δεν είναι με ζεόλιθο που ως γνωστό μυρίζουν στην αρχή.
sofiamak
28/11/2016, 17:28
Γεια σας! Έχει αγοράσει κάποιος το Meaco DD8L Junior ή το Meaco dd8l zambezi; Μπορείτε να μου πείτε πόσο έντονα μυρίζει, μετά την πρώτη χρήση και κατά την διάρκεια του στεγνώματος ρούχων; Ρωτάω, γιατί διάβασα σε σχόλια ενός αγοραστή ότι μυρίζει έντονα ιδίως όταν χρησιμοποιείς το ''στέγνωμα ρούχων''. Ο σχολιασμός του ήταν: ''μυρίζει έντονα καυσαέριο''. Αν μπορεί ας μου απαντήσει κάποιος, γιατί μην αγοράσω έναν από τους δύο και μετά τι να τον κάνω αν είναι να στεγνώνω τα ρούχα και αυτά μετά να μυρίζουν καυσαέριο και θέλουν πάλι πλύσιμο; είναι πολύ βασικό για μένα να στεγνώνω τα ρούχα με αφυγραντήρα τα ρούχα τώρα το χειμώνα.
Γεια σας! Έχει αγοράσει κάποιος το Meaco DD8L Junior ή το Meaco dd8l zambezi; Μπορείτε να μου πείτε πόσο έντονα μυρίζει, μετά την πρώτη χρήση και κατά την διάρκεια του στεγνώματος ρούχων; Ρωτάω, γιατί διάβασα σε σχόλια ενός αγοραστή ότι μυρίζει έντονα ιδίως όταν χρησιμοποιείς το ''στέγνωμα ρούχων''. Ο σχολιασμός του ήταν: ''μυρίζει έντονα καυσαέριο''. Αν μπορεί ας μου απαντήσει κάποιος, γιατί μην αγοράσω έναν από τους δύο και μετά τι να τον κάνω αν είναι να στεγνώνω τα ρούχα και αυτά μετά να μυρίζουν καυσαέριο και θέλουν πάλι πλύσιμο; είναι πολύ βασικό για μένα να στεγνώνω τα ρούχα με αφυγραντήρα τα ρούχα τώρα το χειμώνα.
Αγαπητή Σοφία,
Όλοι είναι καλοί αφυγραντηρες.
Αν μυρίζει έντονα καυσαεριο, καλό θα ήταν να κοιτάξεις τα μπουζί αν έχουν μαυρισει . Ίσως, τα καρμπυΛατερ να θέλουν καθάρισμα και ρύθμιση. Ένα νούμερο μικρότερο ζιγκλερ ίσως βοηθήσει στην οικονομία του μαλακτικου.
Επίσης, καλό θα ήταν να κάνεις μια καυσαναλυση και να βάζεις απορυπαντικο πολλών οκτανιων από καλά βενζινάδικα.
Ελπίζουμε να βοηθησαμε.
ΥΓ: Στα χρωματιστά πέρνα και ένα σπρέι σιλικόνης. Θα εκπλαγείς
andreastwin
28/11/2016, 20:23
καλησπερα φιλε.αν τον βαζεις να δουλευει και με τον ιονιστη τοτε θα μυριζει λιγο οπως μυριζει και ο δικος μου αφυγραντηρας.για δες το αν δουλευει με ιονιστη.
Ο δικός μου Meaco DD8L Junior (τον έχω κοντά 4 χρόνια) δε μου μυρίζει έντονα, ίσα που και πάντα χρησιμοποιώ και τον ιονιστή. Μυρίζει μόνο όταν χρησιμοποιώ σαν θέρμανση τη σόμπα kerosan για αρκετές ώρες τη μέρα.
Μάλλον οι αναθυμιάσεις από τη καύση της κηροζίνης περνάν μέσα στο ζεόλιθο και τον κάνουν να μυρίζει μετά.
Πάντως αν θες τον αφυγραντήρα για να στεγνώνεις ρούχα μάλλον θα γίνεις ένας δυσαρεστημένος αγοραστής. Καλύτερα να πάρεις ένα στεγνωτήριο.
dimitris-144
30/11/2016, 13:26
Γεια σας.
Κάποιος που να αγόρασε τον Meaco 20L μπορεί να μου πει αν μύριζε όταν ήταν καινούριος και πόσο καιρό πήρε για να σταματήσει να μυρίζει;
AristidisZ
30/11/2016, 13:54
2 εγγραφές μελών την ίδια μέρα με μοναδικά post στο θέμα για τους αφυγραντήρες
moto.gr λέμε :bawl:
2 εγγραφές μελών την ίδια μέρα με μοναδικά post στο θέμα για τους αφυγραντήρες
moto.gr λέμε :bawl:
Βγαινουμε ψηλα στο Google :bawl:
akis_trevor
30/11/2016, 14:54
Τσίμπησα χτες τον inventor eva ii και μου φαίνεται μία χαρά.
Ξεκίνησε να δουλεύει στις 10 το βράδυ περίπου και το πρωί νωρίς που σηκώθηκα είχε γεμίσει το δοχείο νερού.
Όταν το έβαλα μπροστά ο αισθητήρας του έγραφε 80% υγρασία,τωρα έχει πέσει στο 50.
7gibernau
06/12/2016, 11:54
Μεγαλη κουβέντα...
Με ΠΑΣΟΚ όλοι ψάχναμε για υγραντηρες μιας και τα καλοριφέρ καιγανε νον στοπ...
Τώρα με ΣΥΡΙΖΑ αφυγραντηρες.
Μέχρι και την υγρασία ρε θα μας πάρουν αυτοί,μέχρι και την υγρασία.
sotostzav
12/12/2016, 10:04
Αγαπητή Σοφία,
Όλοι είναι καλοί αφυγραντηρες.
Αν μυρίζει έντονα καυσαεριο, καλό θα ήταν να κοιτάξεις τα μπουζί αν έχουν μαυρισει . Ίσως, τα καρμπυΛατερ να θέλουν καθάρισμα και ρύθμιση. Ένα νούμερο μικρότερο ζιγκλερ ίσως βοηθήσει στην οικονομία του μαλακτικου.
Επίσης, καλό θα ήταν να κάνεις μια καυσαναλυση και να βάζεις απορυπαντικο πολλών οκτανιων από καλά βενζινάδικα.
Ελπίζουμε να βοηθησαμε.
ΥΓ: Στα χρωματιστά πέρνα και ένα σπρέι σιλικόνης. Θα εκπλαγείς
Η καυσαναλυση δεν νομιζω να βοηθαει στην περιπτωση αυτη...Καλυτερα να βαλει κατευθειαν ενα παουερ κομμαντο να γεννν δλιτσα.....Μαζι με μπουζι (χ)ιριδιου...
ωραια..
υπαρχει πλεον μπολικο υλικο για αφυγραντηρες . καλη αναγνωση!