View Full Version : αλλαγη κινητηρα σε αυτοκινητο
giannis23
02/12/2014, 17:09
Μην γελασετε.. εκτος απο το ενα mazda bt50 και ενα polo,εχουμε στην οικογενεια και ενα αυτοκινητο του 1988, στο χωριο για να μεταφερω πραγματα(αγροτες).. απλα η μηχανη εχει χασει παρα πολυ σε αποδωση...τωρα δεν το κινουμε βγαλαμε και πινακιδες (προσωρινη παραδοση) .. μαςλενε μερικοι να το παρουν 400-500 ευρω να το φτιαξουν ομως εγω το σκεφτομαι αλλιως..επειδη θελω να μαθω κιολας και θα εχω και χρονο (φεβρουαριο τελειωνω τις σπουδες) να αγορασω εναν αλλο κινητηρα ..να τον περασω μονος μου!!! επειδη οτι εχω φτιαξει μονος μου το εμαθα τελεια... εδω ειναι το κολλημα μου... σκεφτομαι μηπως κολλησω καπου που θελει πολυ εμπειρια... 1)εχει κανει καποιος απο εσας κατι τετοιο μονος του? 2) πουθα μπορουσα να βρω πληροφοριες για να με βοηθησουν? ελπιζω να μην ειναι πολυα κυρο που γραφω για 4 τροχους στο φορουμ :lol:
τι θα πει εχει χασει σε αποδοση; μηπως αντι για αλλαγη κινητηρα θελει σερβις ή επισκευη του παλιου;
θελει δουλεια μονο σε κεφαλη ή και σε κορμο;
εχεις κλειστο χωρο;
εχεις τροπο να στηριξεις και να σηκωσεις τον κινητηρα;
εχεις τροπο να δουλεψεις απο κατω ανετα;
giannis23
02/12/2014, 17:30
να σου πω τι ελεγα,να βρω καποιον αλλο κινητηρα και αν τον αλαλξω τελειως.. πχ... ενω το ψυγειο ηταν καινουριο ζεστενονταν ευκολα,στις ανηφορες αν ειναι και φορτωμενο εκανες τον σταυρο σου κλπ..εχω αποθηκη που τα εχω μεσα... εχω κουβα στο τρακτερ οποτε θα σηκωθει...
μην παρεξηγεις αν λεω κατι λαθος :)
SHOOTER045
02/12/2014, 17:43
Συγκεκριμένα τι θέλεις?
Να σου πω επειδή το έχω κάνει.
1 τιμολόγιο αγοράς τού νέου μοτέρ
2 απόδειξη μηχανικού ότι σου έκανε την αντικατάσταση
3 βεβαίωση μηχανολογου - μηχανικού με αποτύπωμα αριθμού κινητήρα, ότι είναι ο σωστός και προβλέπεται ( τύπος, μάρκα κλπ) εδώ να συμπληρώσω ότι ο Νόμος σου δίνει το δικαίωμα αυξομειώσης των κυβικών κατά 25% +-
Δηλαδή ένας 1.6 μπορεί να μπει 2.0 νόμιμα αλλά το κόστος ( τέλη κλπ) είναι απαγορευτικό.
Προσκομιζεις όλα αυτά στο αρμόδιο συγκοινωνιών της περιοχής σού,περνας κτεο και καλές βόλτες
δεν παρεξηγω........:)
να ξερεις οτι κινητηρα δεν αλλαζουμε αν ο δικος μας δεν ειναι κατεστραμμενος πχ απο χτυπημενο μπλοκ για τον απλο λογο οτι ο μεταχειρισμενος που θα βαλουμε μπορει να ειναι χειροτερος απο τον δικο μας
πιστευεις οτι αξιζει να δωσεις λεφτα για εναν μεταχειρισμενο κινητηρα 25ετιας;
υπαρχουν χιλιες αιτιες να μην τραβαει και να ζεσταινεται ενας κινητηρας καποιες απο τις οποιες λυνονται με ενα καλο σερβις ή μια προσεκτικη ρυθμιση ειδικα οταν μιλαμε για μοτερ παλιας τεχνολογιας
οποτε θα σου προτεινα να φερθεις με αγαπη και στοργη στο μοτερ σου και να του δωσεις μια ευκαιρια πριν το πεταξεις
Αν βρεις κινητηρα ιδιου τυπου σαν αυτον που φορουσε δηλαδη τα γραμματα που προηγουνται των αριθμων ειναι τα ιδια ( πχ. ABF -------) δεν χρειαζεται να δηλωσεις τιποτα περναει ΚΤΕΟ κανονικα, κοιτανε τα Πρωτα γραμματα στην αδεια, δεν τους ενδιαφερει αν τον εχεις αλλαξει και τα γραμματα ειναι διαφορετικα ο κυβισμος ειναι οδιος και αυτο εχει σημασια.
Αν ο κινητηρας εχει αλλα γραμματα περναει ΚΤΕΟ μονο αν το συγκεκριμμενο μοντελο τον φορουσε σε αλλες εκδοσεις κυβικων ( θελει ψαξιμο αυτο) αλλιως πας για εγκριση τυπου αλλα θα μπλεξεις ασχημα σε περιπτωση που δεν υπαρχει αναλογη περιπτωση μετατροπης στο μηχανολογικο, με λιγα λογια: προτιμησε ιδιον κινητηρα για να ταιριαζει με το σασμαν, ημιαξονια, ηλεκτρικα κτλ.π.
Τωρα οπως ειπωθηκε παραπανω αν ειναι 25ετιας εχει αρκετο ρισκο ο κινητηρας να τον παρεις μονο απο καταστημα με ανταλλακτικα με μια εξαμηνη η τουλαχιστον τριμηνη γραπτη εγγυηση καλης λειτουργειας, οχι οτι σε καλυπτει αυτο αλλα τουλαχιστον θα το σκεφτει καλυτερα να σου δωσει κατι σκαρτο.
Για να τον περασεις μονος θελεις μπαλανγκο για να τον σηκωσεις και εργαλεια, (οχι πενσα κατσαβιδι και γερμανικα κλειδια).
Αν δεν εχεις προηγουμενη εμπειρια αλλα αρκετη ορεξη βρες ενα φιλο να σε βοηθησει, ειναι δυσκολα μονος, το εχω κανει και ξερω.
Bob_o_mastoras
03/12/2014, 00:43
Πες μας τι αμαξι ειναι.
Παντως η αλλαγη κινητηρα δεν συνφερει επ ουδενι. Με 1000 ευρω παιρνεις αμαξι χωρις βλαβη μια 10ετια νεοτερο απο αυτο που εχεις τωρα.
Ξεχασε το. Δωσ'το σε αυτους που το ζητανε, βαλε κατι ακομα και παρε αλλο.
Ασε που λογικα επισκευαζεται με πολυ μικροτερο κοστος και μπελα απο την αλλαγη κινητηρα.
giannis23
03/12/2014, 14:56
Σας ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας... το αυτοκινητο ειναι για να μεταφερει φορτια,ειναι nissan vanette.. δεν εχει ιχνος σκουριας... αλλα απ οτι βλεπω δεν αξιζει... η να το κανω service η να παρω ενα πιο καινουριο... κριμα κι ηθελα να το επεξεργαστω :D :smokin:
skylaros
03/12/2014, 16:30
Πως λες πως δεν αξίζει ένα service ? ότι μεταχειρισμένο και να αγοράσεις serci θα του κάνεις. Το ότι ανεβάζει θερμοκρασία μπορεί να είναι ζημιά του 10ευρου. Δε μπορείς να ξέρεις αν δε το ψάξεις. Αφού το έχεις και είναι και εργαλείο δουλειάς πήγαινε το για τις όποιες ζημιές σε κάποιον μηχανικό της προκοπής και τα ψιλικά τα κάνεις μόνος. Πχ σου φτιάχνει τις ζημιές και όλα τα υγρά τα αλλάζεις εσύ. Αν το κουστούμι που θα σου πει δε σε συμφέρει το ξαναβλέπεις.
giannis23
03/12/2014, 22:02
Πως λες πως δεν αξίζει ένα service ? ότι μεταχειρισμένο και να αγοράσεις serci θα του κάνεις. Το ότι ανεβάζει θερμοκρασία μπορεί να είναι ζημιά του 10ευρου. Δε μπορείς να ξέρεις αν δε το ψάξεις. Αφού το έχεις και είναι και εργαλείο δουλειάς πήγαινε το για τις όποιες ζημιές σε κάποιον μηχανικό της προκοπής και τα ψιλικά τα κάνεις μόνος. Πχ σου φτιάχνει τις ζημιές και όλα τα υγρά τα αλλάζεις εσύ. Αν το κουστούμι που θα σου πει δε σε συμφέρει το ξαναβλέπεις.
εννοουσα δεν συμφερει αν αλλαξω μηχανη
andreaspetr
04/12/2014, 00:45
πιο Vannete εχεις και με ποιον κινητηρα?
giannis23
04/12/2014, 01:57
πιο Vannete εχεις και με ποιον κινητηρα?
88' c220 1450 cc .. υπαρχει και το ιδιο 1500 cc diesel
andreaspetr
05/12/2014, 02:43
αρα εχεις τον Α15 κινητηρα που εμπαινε και σε καποια datsun.
βρισκεις ανταλλακτικα για επισκευη σχετικα ευκολα παντως η και ολοκληρο κινητηρα.