Σύνδεση

View Full Version : ΑΝΤΙΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ "ΞΕΝΙΑ" ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ.

Eversman
06/12/2014, 19:01
Θα ήθελα να με συγχωρέσετε εκ' των προτέρων για το σεντόνι ...

Βρέθηκα στον τόπο καταγωγής μου και αφού τελείωσα σήμερα με τις αγροτικές εργασίες,είπα να κατέβω μαζί με την γυναίκα μου και την μικρή μου σκυλίτσα, στην Κρύα στην Λειβαδιά και στο ανακαινισμένο "Ξενία" για καφέ και χαλάρωση ....

Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά λόγω φωτιάς, πρίν από 7-8 χρόνια και η επαναλειτουργία του, ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη από τους κατοίκους της περιοχής. Προσωπικά από το καλοκαίρι που ξαναλειτούργησε δεν είχα την ευκαιρία να πάω. Σήμερα λοιπόν γεμάτοι ανυπομονησία βρεθήκαμε στο έν λόγω κατάστημα.
Λόγω της σκυλίτσας μας προτιμήσαμε να κάτσουμε στο πιο απόμερο τραπέζι και εννοείται στον εξωτερικό, μη περιφραγμένο χώρο του μαγαζιού. Παραπάνω από τα μισά τραπέζια ήταν άδεια. Καθίμενοι λοιπόν και πρίν προλάβουμε καλά καλά να βγάλουμε τα μπουφάν μας, μας πλησίασε ο σερβτόρος και μας πληροφόρησε ότι η Διεύθυνση του καταστήματος δεν επιθυμεί σκυλάκια και μας ζήτησε να φύγουμε.

Ζήτησα από τον σερβιτόρο να φωνάξει τον "Υπεύθυνο". Ήρθε λοιπόν ένας όλο τουπέ συντοπίτης μου και μου ξαναείπε ότι η Διεύθυνση απαγορεύει τα κατοικίδια στον χώρο. Λόγω του ότι είχα πρίν από την σκυλίτσα μου, άλλο σκυλάκι που ζήσαμε μαζί για 18 ολόκληρα χρόνια, γνωρίζω απ΄έξω τι προβλέπεται για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως και για τις καινούργιες διατάξεις του Υπουργείου.
Αρνήθηκα να φύγω, ζητώντας του να μου δείξει την σχετική διάταξη του Υγειονομικού που απαγορεύει σε κατοικίδια να βρίσκονται εκτός του εσωτερικού χώρου του καταστήματος και σε εξωτερικό μη περιφραγμένο χώρο. Σαφώς τέτοια διάταξη δεν υπάρχει, οπότε ο "υπεύθυνος" άρχισε να τα μασάει λέγοντας ότι έχουν γίνει παράπονα από τους περίοικους για τις ακαθαρσίες που αφήνουν τα αδέσποτα σκυλιά στις πηγές καθώς και ότι δεν γίνεται εκεί που παίζουν παιδιά να υπάρχουν και σκυλιά.
Αυτό αύξησε ακόμη περισσότερο τον εκνευρισμό μου και του "πέταξα" στην μούρη το βιβλιάριο υγείας της σκυλίτσας μου (το έχουμε πάντα μαζί) καθώς και το διαβατήριο της. Το τραύλισμα του έγινε μεγαλύτερο και επειδή δεν μπορούσα να συννενοηθώ προτίμησα, από το να φωνάξω την Αστυνομία και να χαλάσει τελείως όλη η καλή διάθεση που μου είχε απομείνει, προτίμησα να φύγω. Το ότι δεν τον έπιασα να τον ρίξω στο ποτάμι ήταν θαύμα αυτοσυγκράτησης μετά από τις π@παριές που μου έλεγε.

Φεύγοντας από το "Ξενία" κατηφόρισα στην αμέσως επόμενη καφετέρια (δεν θυμάμαι όνομα) που βρίσκεται επάνω από τον μικρό υδρόμυλο στον πεζόδρομο. Μπήκα μέσα και ρώτησα αν επιτρέπουν κατοικίδια στον εξωτερικό χώρο της καφετέριας. Μου απάντησαν αρνητικά. Ο εκνευρισμός μου είχε φτάσει στο απώγειο του.

Φεύγοντας και από 'κεί, πήγαμε στην αμέσως επόμενη καφετέρια κατηφορίζοντας τον πεζόδρομο, αυτή που βρίσκεται δίπλα στην ψησταριά, το cafe EΡΚΥΝΑ.
Απ' έξω ήταν παρκαρισμένα ένα ΧR και ένα ΧΤ, φτιαγμένα για χώμα όσο δεν πάει άλλο.
"Καλό σημάδι αυτό" λέω από μέσα μου και ρωτώντας για την σκυλίτσα μου, η απάντηση ήταν "μα φυσικά .. τί λέτε τώρα". Τελικά οι άνθρωποι μας καλοδέχτηκαν και μας εξυπηρέτησαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Η σκυλίτσα μου, κυρία στην αγκαλιά μου, απολάμβανε τον ήλιο και τις μυρωδιές και εμείς τον καφέ μας και τις ίδιες ακριβώς εικόνες που δεν μας άφησαν να απολαύσουμε οι προηγούμενες καφετέριες.

Ο συντοπίτης και ιδιοκτήτης της μικρής καφετέριας, αποδείχθηκε όχι μόνο φιλόζωος, αλλά και άκρως "χωματερό" μέλος του φόρουμ!!! Ενημερώθηκα μετέπειτα λοιπόν, ότι αρκετοί επισκέπτες και κάτοικοι της πόλης έχουν δυσαρεστηθεί με την αντιφιλοζωική συμπεριφορά του "Ξενία" και έχει τεθεί σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο. Επίσης έχει ενημερωθεί και η Φιλοζωική Λειβαδιάς και αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αν λοιπόν βρεθείτε στην Λειβαδιά και στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας μόνοι ή με το κατοικίδιο σας, προτιμήστε να δώσετε τον οβολό σας, στον χωματερό, μοταίο και φιλόζωο συμφορουμίτη και στην μικρή οικογενειακή του επιχείρηση, παρά στους ρατσιστές και αντιφιλόζωους διαχειριστές του "Ξενία".

daz
06/12/2014, 20:27
Γιατί εκνευρίστηκες?

el-Gatto
06/12/2014, 20:36
- Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα
Μαχάτμα Γκάντι

- Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.
Mark Twain, What Is Man, 1906

- Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ, θα κοιτάζουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα κοιτάνε τη δολοφονία των ανθρώπων.
Λεονάρντο Ντα Βίντσι

- Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, όπως και των δικαιωμάτων των ανθρώπων… αυτός είναι ο δρόμος του ολοκληρωμένου ανθρώπου
Αβραάμ Λίνκολν

- Μέχρι να αγαπήσει ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής ενός ανθρώπου παραμένει κοιμισμένο.
Ανατόλ Φρανς

- Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα
Μαχάτμα Γκάντι

- Τα ζώα μοιράζονται με εμάς το προνόμιο να έχουν ψυχή
Πυθαγόρας

- Τα ζώα διαθέτουν το χάρισμα της επικοινωνίας και το χρησιμοποιούν…αλλά εμείς φαίνεται να το αγνοούμε
Αλις Ουόκερ

- Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα.
Μ. Λουντέμης

peterTHErider
06/12/2014, 20:38
καταγγελια απευθειας στην προστασια του πολιτη!και θα τρεξουν αρκετα!ειναι σαν να μην σου σερβιρουν επειδη δεν τους αρεσει η φατσα σου!ακριβως το ιδιο!αλλα δεν ξερω γιατι τονιζεις το εξω συνεχεια αλλα απο οσο γνωριζω και μεσα ειναι ακριβως το ιδιο!με τον σκυλο στο λουρι και το βιβλιαριο υγειας πας ΠΑΝΤΟΥ!ασχετο αν εχουν προβλημα οι γυρω σου!στα φρυδια σου!εγω εχω σκυλο και παμε παντου παρεα και ευτυχως δεν μου εχει πει ποτε κανεις τιποτα γιατι θα εκανα μεγαλο χαμο...ευτυχως προσεχουν που με βλεπουν λιγο φουσκωτο..εχει και τα καλα του τελικα...:nono::bawl:

nikos_abel
06/12/2014, 22:08
- Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα
Μαχάτμα Γκάντι

- Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.
Mark Twain, What Is Man, 1906

- Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ, θα κοιτάζουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα κοιτάνε τη δολοφονία των ανθρώπων.
Λεονάρντο Ντα Βίντσι

- Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, όπως και των δικαιωμάτων των ανθρώπων… αυτός είναι ο δρόμος του ολοκληρωμένου ανθρώπου
Αβραάμ Λίνκολν

- Μέχρι να αγαπήσει ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής ενός ανθρώπου παραμένει κοιμισμένο.
Ανατόλ Φρανς

- Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα
Μαχάτμα Γκάντι

- Τα ζώα μοιράζονται με εμάς το προνόμιο να έχουν ψυχή
Πυθαγόρας

- Τα ζώα διαθέτουν το χάρισμα της επικοινωνίας και το χρησιμοποιούν…αλλά εμείς φαίνεται να το αγνοούμε
Αλις Ουόκερ

- Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα.
Μ. Λουντέμης

"Χεστ@καμε"
Συγχρόνους Ανθρώπους Φεισμπέκους

:(

sotostzav
06/12/2014, 22:37
Αν λοιπόν βρεθείτε στην Λειβαδιά και στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας μόνοι ή με το κατοικίδιο σας, προτιμήστε να δώσετε τον οβολό σας, στον χωματερό, μοταίο και φιλόζωο συμφορουμίτη και στην μικρή οικογενειακή του επιχείρηση, παρά στους ρατσιστές και αντιφιλόζωους διαχειριστές του "Ξενία".

Ο Χρηστος και ο Λεωνιδας,που ειναι αδερφια και ιδιοκτητες της ΕΡΚΥΝΑΣ,ειναι και οι δυο φοβεροι τυποι και χωματινοι απο μικρα παιδια!Τους ξερω απο πιτσιρικαδες,μιας και με τον Λεωνιδα ειμαστε ιδια ηλικια και μεγαλωσαμε μαζι..Στον αντιποδα,τους ιδιοκτητες του ΞΕΝΙΑ,οι οποιοι ειναι και ιδιοκτητες του σουβλατζιδικου διπλα ακριβως απο την ΕΡΚΥΝΑ,ξερεις με τι παρατσουκλι τους αποκαλουν στην Λειβαδια?Τα "γαιδουρια"!!!!Απο αυτο και μονο βγαλε συμπερασμα.....

taisteal
06/12/2014, 22:44
Κλασικοι ελληνες.
Η καλυτερη λυση γραφτηκε πιο πανω,να γινετε schwarzenegger να σας βλεπουν και να φοβουνται οοολοι...

:bawl:

toyar
07/12/2014, 08:49
τα ζωα ενοχλουν μονο οταν τα αφηνουν τα <<ζωα>> που τα συνοδευουν

peterTHErider
07/12/2014, 10:24
Κλασικοι ελληνες.
Η καλυτερη λυση γραφτηκε πιο πανω,να γινετε schwarzenegger να σας βλεπουν και να φοβουνται οοολοι...

:bawl:

φιλε μου μιας και το ανεφερα εγω αυτο να σου πω πως απλα ειναι γελοιος ο κοσμος!και ποσο δειλοι ορισμενοι ανθρωποι!εχω να παιξω μπουνιες απο το γυμνασιο και αυτο οφειλετε κυριως στην σωματοδομη μου και το παρουσιαστικο μου!πχ να σου πω πως γειτονας παππους,στην αρχη που μετακομισαμε στο σπιτι μας εκανε καθε μερα παρατηρηση στην κοπελα μου για τον σκυλο!την μια γαυγιζει(παπαριες)την αλλη κατουρησε στο δεντρο μπροστα στο σπιτι μου,ολο κατι εβριςεκ να της πει,ε οταν τον βγαζω εγω τον παω επιτηδες στο δεντρο μπροστα στο σπιτι του και να ειναι εξω αυτος!ε,ουτε μια φορα δεν μου ειπε κατι!
εχει να κανει και ποσο εσυ επιτρεπεις να σου κανουν παρατηρηση ενω δεν εχεις κανει λαθος!προς θεου αν εχω κανει το λαθος πρωτος θα ζητησω συγνωμη αλλα σε ολες τις αλλες περιπτωσεις θα ειμαι πολυ απολυτος!δηλαδη ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να παρω τον σκυλο και να φυγω!ισα ισα που θα εμπαινα να κατσω μεσα!

VASOS
07/12/2014, 11:30
...Αν λοιπόν βρεθείτε στην Λειβαδιά και στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας μόνοι ή με το κατοικίδιο σας, προτιμήστε να δώσετε τον οβολό σας, στον χωματερό, μοταίο και φιλόζωο συμφορουμίτη και στην μικρή οικογενειακή του επιχείρηση, παρά στους ρατσιστές και αντιφιλόζωους διαχειριστές του "Ξενία".

Εντάξει αντιφιλόζωος το καταλαβαίνω αλλά ρατσιστής? :confused:

Cpt. Haddock
07/12/2014, 12:23
[...]Το τραύλισμα του έγινε μεγαλύτερο και επειδή δεν μπορούσα να συννενοηθώ προτίμησα, από το να φωνάξω την Αστυνομία και να χαλάσει τελείως όλη η καλή διάθεση που μου είχε απομείνει, προτίμησα να φύγω.[...]

Σορυ, αλλα κλασσικη ελληνικη αντιδραση. Αντι να φωναξεις την αστυνομια, φευγεις και μετα μπαινεις σε φορουμ να γραψεις τον καημο σου.

Δε λυνονται ετσι τα προβληματα.

daz
07/12/2014, 12:57
Eversman ξέρεις τα δικαιώματά σου και τι προβλέπει ο νόμος και παρόλα αυτά άφησες κάποιον που παραλογιζόταν να σε εκνευρίσει!

Δεν μπορεί κάποιος να σε διώχνει με το έτσι θέλω από ένα δημόσιο χώρο, ούτε να σου απαγορεύει την είσοδο χωρίς προφανή λόγο.

Αν βάση νόμου ο σκύλος ΔΕΝ έπρεπε να ήταν εκεί, έπρεπε να σου ζητήσει την απομάκρυνση του σκύλου και όχι εσένα. Για να ζητήσει την απομάκρυνση εσένα του ίδιου έπρεπε ή να είναι πλήρες, ή να το επιβάλουν λόγοι ασφαλείας (πάλι στην πληρότητα πάει αυτό), ή να είναι κλεισμένο για κάποια "ιδιωτική" εκδήλωση.
Αντιθέτως ο τύπος σου ζήτησε να απομακρυνθείς διότι είχες μαζί σου ένα σκύλο ο οποίος δεν βρισκόταν εκεί παράνομα ακόμα και με βάση της τελευταίες τροποποιήσεις της νομοθεσίας.

Αυτό προσβάλει την προσωπικότητα σου διότι γίνεται μειωτική διάκριση ενώ υπό προϋποθέσεις αποτελεί αδίκημα της "εργω" εξύβρισης.

Τον πρώτο είναι αδίκημα αστικού δικαίου και το δεύτερο ποινικό.

Η αστυνομία και να ερχόταν το μόνο που θα έκανε θα ήταν να καταγράψει το γεγονός.

Μπορείς λοιπόν να πεις ευγενικά στον κύριο αυτόν να σταματήσει να σου ζητάει να φύγεις και να σε εξυπηρετήσει διαφορετικά να φωνάξει την αστυνομία να καταγράψει το γεγονός, διότι έχεις σκοπό να κινηθείς νομικά για τους παραπάνω λόγους. Αν φύγει και δεν φωνάξει την αστυνομία αλλά κάθε τρεις και λίγο έρχεται και σου λέει να φύγεις τον ενημερώνεις ότι θα το κάνεις εσύ διότι αρνείται να σε εξυπηρετήσει και το να εξυπηρετείς κατά το δοκούν υπόκειται στα παραπάνω αδικήματα.

Μια καταγγελία στην συνήγορο του πολίτη δεν θα έβλαπτε.

Edit.. Υπάρχουν και δικηγόροι στο φόρουμ να σε ενημερώσουν καλύτερα και ίσως σωστότερα τι μπορείς να κάνεις την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσεις κάτιι παρόμοιο.

daz
07/12/2014, 12:59
Την διάθεσή σου δεν στην χάλασε αυτός, εσύ στην χάλασες διότι δεν έκανες τίποτα. Αν δεν ήταν έτσι τώρα θα συζητούσαμε σε άλλη βάση.

daz
07/12/2014, 13:08
Σορυ, αλλα κλασσικη ελληνικη αντιδραση. Αντι να φωναξεις την αστυνομια, φευγεις και μετα μπαινεις σε φορουμ να γραψεις τον καημο σου.

Δε λυνονται ετσι τα προβληματα.

+1

Το BO στη Θεσσαλονίκη έκλεισε. Κάποιος του έκανε μήνυση διότι έφαγε πόρτα και την κέρδισε. Βέβαια δεν το έκλεισε το δικαστήριο αλλά ο κόσμος με την αποχή του. Πρέπει να πάρει διαστάσεις ένα θέμα για να υπάρχει η ανάλογη αντίδραση. Αυτός που είπε ότι για να λύσεις ένα δύσκολο πρόβλημα πρέπει να το μεγεθύνεις, ήταν σοφός τελικά.

Ο cpt10 έχει δίκιο.

daz
07/12/2014, 13:17
Εντάξει αντιφιλόζωος το καταλαβαίνω αλλά ρατσιστής? :confused:

Βέβαια! Δεν ζήτησε την απομάκρυνση του σκύλου αλλά του ιδιοκτήτη του σκύλου. :lol:

Ήταν σαν να ήρθε και να του είπε "φίλε μου απαγορεύονται οι έγχρωμοι και οι σκιστομάτιδες στο μαγαζί μου"! :lol:

peterTHErider
07/12/2014, 13:49
και την απομακρυνση του σκυλου να ζητουσε μονο το ιδιο παρανομος ειναι!αν και το απλοποιω λιγο φαντασου να πηγαινες εκει και να φορουσες καπελο και να σου ελεγε δεν επιτρεπονται οσοι φορανε καπελο και αν το αφησεις απο εξω θα εισαι οκ!ειναι ρατσιστικο η οχι??αν αφησεις τον σκυλο σου(που ειναι εντελως νομιμο να παει παντου) απο εξω εισαι ευπροσδεκτος!το γαμεις η οχι κυριε προεδρε?

pipe_smoker
07/12/2014, 14:40
@daz και captain
Σωστά είναι αυτά που λέτε, αλλά μη βγάζουμε και κάποιον ελληνάρα/νεοέλληνα/οτινάναι τελος πάντων επειδή έφυγε αντί να καλέσει την αστυνομία.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σας και το σέβομαι.
Αλλά είναι λίγο απόλυτο.

Η πραγματικότητα είναι ότι ειδικά μιας και μιλάμε για επαρχία πιθανόν οι μπάτσοι να έσκαγαν μύτη και να τους κέρναγε σουβλάκια ο κουμπάρος ο Ξενίας, ο φίλος να συγχιζόταν ακόμα περισσότερο και πάει λέγοντας.

Ναι οκ, φεύγοντας και γράφοντας κάτι σε ένα φορουμ δε λύνεις το πρόβλημα, αλλά και μένα δεν είναι λίγες οι φορές που μου έχει τύχει να είμαι πηγμένος ολόκληρη εβδομάδα και να βγω ένα Σάββατο ή μια Κυριακή για ένα καφέ ή το οτιδήποτε, να μου τη δώσει στα νεύρα ένας μαλάκας με τη συμπεριφορά του (αγενή, εκτός νόμου, παράνομη, άνομη, κλπ) κι επειδή δε θέλω να ξοδέψω τη μοναδική μέρα που έχω για ξεκούραση μιλώντας με μπάτσους και καταγράφοντας περιστατικά, να κατεβάσω 2 χριστοπαναγίες να σηκωθώ να φύγω και να πάω παρακάτω.

Ανθρώπινο είναι.
Όχι νεοελληναριδίστικο.

Bob_o_mastoras
07/12/2014, 14:52
Εκει που δεν σε θελουν μια, να μην τους θες 100.
Πας στο cafe του συμφορουμιτη, περνας μια χαρα με σκυλο ή χωρις και τελος η υποθεση.

SHOOTER045
07/12/2014, 15:07
Βέβαια! Δεν ζήτησε την απομάκρυνση του σκύλου αλλά του ιδιοκτήτη του σκύλου. :lol:

Ήταν σαν να ήρθε και να του είπε "φίλε μου απαγορεύονται οι έγχρωμοι και οι σκιστομάτιδες στο μαγαζί μου"! :lol:
Το 93 στην νέα περαμο - Μ πεύκο -.σε ένα παραλιακό μπαράκι, είχαν βάλει ταμπέλα πού έγραφε < απαγορεύονται οι σκύλοι και οι λοκατζηδες >
Την επόμενη δεν υπήρχε ούτε ποτήρι ορθιο.
Απλά είναι τα πράγματα, έπρεπε να καλέσεις και να περιμένεις αστυνομία, και κατά δεύτερο κόκκινη κάρτα στον εν λόγω, αφού παρακάτω υπάρχουν και < δικά μας> παιδιά

daz
07/12/2014, 16:15
@daz και captain
Σωστά είναι αυτά που λέτε, αλλά μη βγάζουμε και κάποιον ελληνάρα/νεοέλληνα/οτινάναι τελος πάντων επειδή έφυγε αντί να καλέσει την αστυνομία.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σας και το σέβομαι.
Αλλά είναι λίγο απόλυτο.

Η πραγματικότητα είναι ότι ειδικά μιας και μιλάμε για επαρχία πιθανόν οι μπάτσοι να έσκαγαν μύτη και να τους κέρναγε σουβλάκια ο κουμπάρος ο Ξενίας, ο φίλος να συγχιζόταν ακόμα περισσότερο και πάει λέγοντας.

Ναι οκ, φεύγοντας και γράφοντας κάτι σε ένα φορουμ δε λύνεις το πρόβλημα, αλλά και μένα δεν είναι λίγες οι φορές που μου έχει τύχει να είμαι πηγμένος ολόκληρη εβδομάδα και να βγω ένα Σάββατο ή μια Κυριακή για ένα καφέ ή το οτιδήποτε, να μου τη δώσει στα νεύρα ένας μαλάκας με τη συμπεριφορά του (αγενή, εκτός νόμου, παράνομη, άνομη, κλπ) κι επειδή δε θέλω να ξοδέψω τη μοναδική μέρα που έχω για ξεκούραση μιλώντας με μπάτσους και καταγράφοντας περιστατικά, να κατεβάσω 2 χριστοπαναγίες να σηκωθώ να φύγω και να πάω παρακάτω.

Ανθρώπινο είναι.
Όχι νεοελληναριδίστικο.

Σωστά και αποδεκτά όσα λες αλλά κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει σε αυτό το γαμώτοπο για να σταματήσει να κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Δέχομαι τη θέση του καπτεν σαν σωστή αλλά δεν είμαι και στη θέση του eversman για να μπορώ να τον κρίνω ή κατακρίνω για ότι έκανε ή δεν έκανε. Εξ' άλλου δεν ήταν αυτός ο σκοπός.

Το ότι ο eversman ενοχλήθηκε, δεν αδιαφόρησε, ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του, ενημερωμένος για τα δικαιώματά του και το δημοσιοποίησε δείχνει ότι δεν βρίσκεται στον λήθαργο του νεοέλληνα.

Όμως τα προβλήματα της καθημερινότητας, η κούραση και η οικονομική ανασφάλεια δεν μπορεί να είναι συνέχεια ο λόγος που θα ανεχόμαστε τα πάντα. Για τους ίδιους λόγους έχουμε πάψει να είμαστε και ενεργοί πολίτες! Το "παλεύω για τα δικαιώματά μου" σήμερα έχει αντικατασταθεί με το "αδιαφορώ για τις υποχρεώσεις μου επειδή εχω αποδεχτεί ότι καταπατούνται τα δικαιώματά μου". Δεν είναι αυτός όμως ο τρόπος να βγούμε από το φαύλο κύκλο που βρισκόμαστε. Ούτε είναι λύση να παρακάμψω το πρόβλημα πηγαίνοντας παρακάτω ή να κάτσω με τον τσαμπουκά. Γιατί μεθαυριο δεν θα υπάρχει κανένα μαγαζί για να κάτσεις αν έχεις σκύλο. Πρέπει και ο μαγαζάτορας να καταλάβει ότι δεν έχει δικαίωμα να διώχνει τον κόσμο χωρίς λόγο και ο "πελάτης" να αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να επιβάλει στον άλλον να μην τρώει σκόρδο δημόσια επειδή δεν του αρέσει η μυρωδιά.

Όχι κύριε, το έχω τσιπαρισμένο, εκπαιδευμένο, εμβολιασμένο, με βιβλιάριο και έχω και σακουλάκια στην τσέπη μου ώστε να είμαι σωστός στις υποχρεώσεις μου. Επίσης κάθομαι εκεί που ο νόμος μου το επιτρέπει. Ποιος είσαι εσύ που έρχεσαι να με διώξεις από δημόσιο χώρο? Έχεις "κλεισμένο" το μαγαζί για ιδιωτική εκδήλωση? Δεν δέχεσαι άλλους πελάτες λόγο πληρότητας? Αν όχι, άδειασέ μου τη γωνιά, ή αλλιώς πάρε τηλ την αστυνομία. Δεν μπορείς να έρχεσαι και να μου λες ότι ενοχλούνται οι πελάτες σου με το σκύλο! Γιατί ρε εγώ τι είμαι, κολλητός σου είμαι και ήρθα σε δω, δεν είμαι πελάτης? Είμαι! Οπότε? φώναξε φίλε μου την αστυνομία να καταγράψει την ρατσιστική συμπεριφορά σου προς το άτομό μου και τα υπόλοιπα θα τα πουν οι δικηγόροι μας.

Πρέπει να σταματήσουμε να επιτρέπουμε να επικρατεί η λογική του παραλόγου προς όφελος του ατομικού συμφέροντος κατά την κρίση του καθενός. Ειδικά όταν καταπατώνται τα δικαιώματά μας η ποιότητα ζωής μας και η προσωπικότητά μας.

daz
07/12/2014, 16:17
Το 93 στην νέα περαμο - Μ πεύκο -.σε ένα παραλιακό μπαράκι, είχαν βάλει ταμπέλα πού έγραφε < απαγορεύονται οι σκύλοι και οι λοκατζηδες >
Την επόμενη δεν υπήρχε ούτε ποτήρι ορθιο.
Απλά είναι τα πράγματα, έπρεπε να καλέσεις και να περιμένεις αστυνομία, και κατά δεύτερο κόκκινη κάρτα στον εν λόγω, αφού παρακάτω υπάρχουν και < δικά μας> παιδιά

Άσχετοι ρε πστ μου! Στο μεγάλο πευκο δεν έχει λοκατζίδες. :lol:

Ένα άλλο τυπάκι στο μαγαζί του έχει βάλει πινακίδα "απαγορεύεται αυστηρά το δέσιμο των σκυλιών εντός του μαγαζιού". :lol:

mikes
07/12/2014, 17:54
απλη η λυση..
ποσταρεις μια βολτα για καφε στη λειβαδια...

μαζευομαστε καμια 10-15αρια κεφαλια

εσυ ερχεσαι με το κουτι σου με γυναικα και σκυλιτσα..

καθομαστε σχεδον ταυτοχρονα σε διαφορετικα τραπεζια στο ξενια...

μολις σου πει να παρεις τον σκυλο και να φυγεις, σηκωνομαστε και φευγουμε ολοι...

η εκφραση στη φατσα σερβιτορου και υπευθυνου, ανεκτιμητη...

η αλλη λυση ειναι να σκασουμε παλι καμια 10-15αρια κεφαλια με απο ενα σκυλι ο καθενας...

Eversman
07/12/2014, 18:16
Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση των post σας, μα μόλις μπήκα στο σπίτι από την βόλτα.

Δέν αντιλέγω με κανέναν σας. Όλοι έχετε περισσότερο ή λιγότερο δίκιο στο πώς αντέδρασα ή θα μπορούσα να αντιδράσω. Νεοέλληνα δεν με θεωρώ και έχω την αυτογνωσία να ξέρω ότι δεν είμαι. Επειδή λοιπόν κάνουμε κουβέντα, να σας αναφέρω ότι μετά το περαστικό, συναντήθηκα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και είχαμε μία μικρή κουβέντα, όπως επίσης και με ένα μέλος της Φιλοζωικής. Εξού και το πώς έμαθα για τις αντιδράσεις για το συγκεκριμένο κατάστημα.

Θα μπορούσα και την Αστυνομία να φωνάξω και περισσότερο σαματά να κάνω και να το τραβήξω, καθώς ένοιωσα ότι με στοχοποιούν. Όταν όμως - και δεν το λέω σαν δικαιολογία, καθώς δεν νοιώθω κάποια διάθεση να δικαιολογηθώ σε κανένα - φορτώνω από τις 0600, τσουβάλια με ελιές και έχω στην διάθεση μου 1 ώρα μόλις για να πιώ ένα καφέ, πρίν παραστώ σε τραπέζι συγγενών στην Λειβαδιά και να επιστρέψω βράδυ πλέον στην Αθήνα γιατί έχω μοτοβόλτα την επόμενη το πρωί, έ συμπαθάτε με, αλλά δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο.
Θεωρώ, το ότι μιλήσα σε κάποιον αρμόδιο φορέα και του έκανα προφορική καταγγελία, ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω, την συγκεκριμένη στιγμή.

Το ότι έγραψα στο φόρουμ για αυτό που μου συνέβει, ήταν κίνηση την οποία επίσης θεώρησα και θεωρώ σωστή, καθώς αυτό μπορεί να συμβεί, στον κάθε συμφορουμίστα που θα πάει με το κατοικίδιο του. Επίσης θεωρώ, ότι οι καλές και Ανθρώπινες συμπεριφορές πρέπει να επικροτούνται και οι άσχημες να συζητιούνται και να βελτιώνονται. Αν και μετά από αυτά κάποιος με θεωρεί "νεοέλληνα" (ολίγον προσβλητικό μπορώ να πώ, καθώς παλεύω καθημερινά με νύχια και με δόντια όπως οι περισσότεροι για να τα βγάλουμε πέρα), καλώς από εμένα. Δέν τρέχει κάτι, είναι η γνώμη σας και οφείλω να την σεβαστώ.
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι όταν ξαναβρεθώ στη Λειβαδιά (συντόμως τα Χριστούγεννα), τον καφέ μου και το ποτό μου θα τα πίνω στον χωματερό φίλο μου.

nick_VFR
07/12/2014, 19:25
Το ότι έγραψα στο φόρουμ για αυτό που μου συνέβει, ήταν κίνηση την οποία επίσης θεώρησα και θεωρώ σωστή, καθώς αυτό μπορεί να συμβεί, στον κάθε συμφορουμίστα που θα πάει με το κατοικίδιο του. Επίσης θεωρώ, ότι οι καλές και Ανθρώπινες συμπεριφορές πρέπει να επικροτούνται( τα παιδιά του ΕΡΚΥΝΑ) και οι άσχημες να συζητιούνται και να βελτιώνονται. Αν και μετά από αυτά κάποιος με θεωρεί "νεοέλληνα" (ολίγον προσβλητικό μπορώ να πώ, καθώς παλεύω καθημερινά με νύχια και με δόντια όπως οι περισσότεροι για να τα βγάλουμε πέρα), καλώς από εμένα. Δέν τρέχει κάτι, είναι η γνώμη σας και οφείλω να την σεβαστώ.
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι όταν ξαναβρεθώ στη Λειβαδιά (συντόμως τα Χριστούγεννα), τον καφέ μου και το ποτό μου θα τα πίνω στον χωματερό φίλο μου.

Έχει αρχίσει και γίνεται λίγο διαφήμιση, αλλά αν τα παιδιά του ΕΡΚΥΝΑ το αξίζουν, γιατί όχι;

Θα το θυμάμαι όταν ξαναπεράσω από Λειβαδιά. :a013::a013:

VASOS
07/12/2014, 19:39

Τρικυμία εν κρανίω...:p

Eversman
07/12/2014, 20:11
Έχει αρχίσει και γίνεται λίγο διαφήμιση, αλλά αν τα παιδιά του ΕΡΚΥΝΑ το αξίζουν, γιατί όχι;

Θα το θυμάμαι όταν ξαναπεράσω από Λειβαδιά. :a013::a013:

Ειλικρινά δεν έχω τέτοιο σκοπό ... θέλησα να τονίσω την διαφορά ανάμεσα σε συμπεριφορές, αλλά μάλλον δεν το διατυπώνω όπως πρέπει και βγαίνει διαφήμιση. Σβήνω από το παραπάνω post, το όνομα του μαγαζιού. Συμπάθα με, είμαι άθελα μου φάουλ ;)

mikes
07/12/2014, 20:13
Ειλικρινά δεν έχω τέτοιο σκοπό ... θέλησα να τονίσω την διαφορά ανάμεσα σε συμπεριφορές, αλλά μάλλον δεν το διατυπώνω όπως πρέπει και βγαίνει διαφήμιση. Σβήνω από το παραπάνω post, το όνομα του μαγαζιού. Συμπάθα με, είμαι άθελα μου φάουλ ;)
μη τρελαινεσαι ρε! θα το ειχε ηδη σβησει καποιος μοντ αν δεν επρεπε να φαινεται...

nick_VFR
07/12/2014, 20:44

Δεν το είπα για αυτό!

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που βλέπουμε να προβάλλεται μια επιχείρηση και λέμε "καλώς που προβάλλεται"!

("διαφήμιση"... κατάντησε να έχει αρνητική χροιά η λέξη!)

:beer:

Eversman
07/12/2014, 21:13
Δεν το είπα για αυτό!

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που βλέπουμε να προβάλλεται μια επιχείρηση και λέμε "καλώς που προβάλλεται"!

("διαφήμιση"... κατάντησε να έχει αρνητική χροιά η λέξη!)

Άτιμος γραπτός λόγος ....

Pan (dvs)
08/12/2014, 00:03
Μωρε πειτε οτι θελετε,εγω θα παω στο Ξενια.

Xlitos
08/12/2014, 02:12
Άσχετο με το pet story σου....Καλά έκανες κι έφυγες από το Ξένια και απο το κάθε Ξένια...γιατί απ τη στιγμή που τσακώθηκες με καφετζή-μπαρμαν-ιδιοκτήτη...θα πιεις καφέ με χλέπα μέσα(χωρίς πλάκα).Απλά να το ξέρεις για άλλη φορά,πολλοί που δουλεύουν σε καφε μπαρ εστιατόρια κτλ τα κάνουν κάτι τέτοια στους ''περίεργους''..

:a13:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4ZXRlcoEW8

Bowleno
08/12/2014, 08:24
Να και κάτι σωστό που ειπώθηκε....ΠΟΤΕ μην τσακώνεσαι/βρίζεσαι με αυτόν που φτιάχνει το φαί, καφέ, ποτό σου.....απλώς πας παρακάτω

Lioulios
09/12/2014, 17:19
Άσχετο με το pet story σου....Καλά έκανες κι έφυγες από το Ξένια και απο το κάθε Ξένια...γιατί απ τη στιγμή που τσακώθηκες με καφετζή-μπαρμαν-ιδιοκτήτη...θα πιεις καφέ με χλέπα μέσα(χωρίς πλάκα).Απλά να το ξέρεις για άλλη φορά,πολλοί που δουλεύουν σε καφε μπαρ εστιατόρια κτλ τα κάνουν κάτι τέτοια στους ''περίεργους''..

:a13:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4ZXRlcoEW8

https://www.facebook.com/video.php?v=807175526007924
:wave2:

peterTHErider
09/12/2014, 22:03
https://www.facebook.com/video.php?v=807175526007924
:wave2:

δεν διαφωνω στο υφος και στην ουσια της υποθεσης...αλλα οτι και να εκανε στο κοτοπουλο και οτι μικροβιο και να μαζεψε στο τηγανισμα σκοτωθηκαν ολα και ηρθε εντελως στα ισια του το κοτοπουλακι...

Lioulios
09/12/2014, 22:07
Πάπια ήταν

:evil:

peterTHErider
09/12/2014, 22:12
Πάπια ήταν

:evil:

εξ κιουζ μι...