Σύνδεση

View Full Version : Κλοπη οργάνων απο XT660X 2008

athigb
11/12/2014, 07:59
Παιδια γεια σας.
Μου εκλεψαν το φανάρι και τα οργανα απο ΧΤ660Χ 2008
Δεν ξεκουμπωσαν τις φισες αλλα εκοψαν τα καλώδια!!!
Το προβλημα ειναι οτι η μηχανη δεν παιρνει μπρος. Δεν πειραξαν τον διακόπτη, ουτε το Immobilizer (κεραια)
Ανοιγοντας τον διακόπτη, ακουγεται ο ηχος της τρομπας. Η μιζα λειτουργει.
Στο συνεργείο μου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξω πλεξουδα (γιατι τα χρωματα αλλαζουν) και οπωσδηποτε χρειαζεται τα όργανα γιατι αλλιως δεν λειτουργει ο κινητήρας.
Σε εξουσιοδοτημένο της Yamaha (τηλεφωνικα) ειπαν οτι δεν ξερουν.

Επειδη τα οργανα κοστιζουν πολυ, δεν εχω σκοπο να βαλω. Μονο το φαναρι κι αυτο οτι βρω, οπως το βρω (δεν εχω χρηματα)
Μπορειτε να βοηθησετε?
Σας ευχαριστω

azar41
11/12/2014, 09:29
Καλημέρα φίλε μου! Δεν γνωρίζω το ηλεκτρικό κύκλωμα του ΧΤ αλλά απ όσα λες συμπεραίνω οτι μάλλον θα χρειαστείς ηλεκτρολόγο για να σου γεφυρώσει πλήρως το κύκλωμα. Στο μπουζί έχεις ρεύμα; Εγώ απο κει θα ξεκίναγα. Ψυχραιμία και υπομονή , αργότερα θα σου απαντήσουν και οι ειδικοί ΧΤολόγοι.

Λευκάδιος
11/12/2014, 09:50
Σορυ για το σπαμ(μη τεχνικη βοηθεια) αλλά προστατεψε το μηχανακι σου.Τωρα ειναι τα όργανα /φανάρι,μεθαυριο μπορεί να "χρειαστούν" άλλα ανταλλακτικά ..:sad:

athigb
11/12/2014, 12:33
Δυστηχώς δεν εχω παρκινγκ. Μονο με κλειδαρια στο μπροστινο δισκόφρενο.
Αλλα μεχρι στιγμης (απο οτι μου πε το συνεργείο...παει ο μισθος μαζι με το δώρο)

lykourgi
11/12/2014, 12:47
Κατ' αρχήν να σου πω ότι λυπάμαι για αυτό που σου συνέβει. Ειδικά το κόψιμο των καλωδίων ........................

Οσο αφορά τα ανταλλακτικά που χρειάζεσαι, έψαξες για μεταχειρισμένα;

Στο car.gr ή με τηλέφωνα σε μαγαζιά μτχ ανταλλακτικών, μπορεί να ρίξεις πολύ το κόστος σε σχέση με τα καινούργια.

Ειδικά για τα όργανα, αν βρεις μτχ, αγόρασε μετά από δοκιμή.

typhoon
11/12/2014, 13:43
Μιας και δεν έχεις δυνατότητα για κάτι καλύτερο όσον αφορά τον τομέα της φύλαξης,κοίτα να κάνεις την δουλειά σου φθηνά, κοινώς ηλεκτρολόγος και κάνα κοντεράκι ποδηλατικό.Αλλά να ξέρεις ότι ο λήπτης την επόμενη φορά που θα παίξει παραγγελία θα σε επισκεφθεί πρώτο πρώτο καθότι είσαι easy target

athigb
11/12/2014, 14:28
Ευχαριστω ρε παιδια... Μεγαλη πικρα !!!!

Τελικα ο εγκέφαλος λειτουργει σε συνεργασία με τα όργανα.
Τα δύο κουμπακια που αλλαζουν και την ώρα, ελέγχουν και μερη του εγκέφαλου, οπως στροφές κινητήρα, ρελαντι, ρυθμιση καυσαερίων, χρονισμος αβανς κλπ.
Αν απο το ΧΤΧ βγαλεις τα οργανα δεν παιρνει μπροστα.
Αυτη τη στιγμη ψαχνω για μεταχειρισμένα.

taisteal
11/12/2014, 14:33
Αν ψαξεις θα βρεις μεταχειρω.
Υπομονη,και μην το αφηνεις εξω γιατι θα το ψαχνεις ολο.

DAYMAN
11/12/2014, 14:47
ριξε μια ματια για μεταχειρισμενα και εδω.http://mouratisgp.gr/v2/gr/eng/index.html

RaGe_Raptor
11/12/2014, 14:53
πίκρα....να τους κοπούν τα χέρια κλπ δε βοηθάνε αλλά έτσι νιώθουμε όλοι...
δυστυχώς ή ευτυχώς,σε όλα τα σύγχρονα οχήματα τα όργανα έχουν ζωτικό ρόλο και λειτουργούν σε συνεργασία με την ecu...στην προκειμένη δυστυχώς.

athigb
15/12/2014, 00:54
ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Τελικα η συνεργασία του εγκέφαλου με τα οργανα λειτουργει ως εξης:
Απο τα δυο κουμπακια των οργάνων ρυθμιζουμε τις βαλβίδες (ακομα κι οταν η μοτοσυκλέτα κινείται) καυσαέρια κλπ.
Ο εγκέφαλος τα αποθηκεύει και λειτουργει.
Αν ομως τα καλώδια κοπούν, καταλαβαινει παραβίαση και διαγράφει το προγραμμά του μονος του.
Τωρα: πρέπει να βρω οργανα, εστω δανεικα, να τα κουμπώσω στην πλεξουδα, να παρει ο εγκέφαλος το πρόγραμμα που εχουν αυτά
και μετα να τα ξεκουμπωσω.
Απο εκει και περα, ο εγκέφαλος δεν τα εχει ανάγκη, λειτουργεί και χωρίς αυτά
Βρήκα δανεικα οργανα και θα το κανω αύριο.

Εβαλα την απαντηση αυτη μηπως καποτε κάποιος (ευχομαι ποτέ) χρειαστεί αυτο το post

Επισης κάτι αλλο πολύ χρησιμο: Η μηχανη αυτη εχει προβλημα με την βίδα στροφάλου. Δεν εχει σφήνα ή ασφάλεια, ξεβιδώνει απο μόνη της πολύ εύκολα και ακουγεται σαν μπιέλα. (Τα συνεργεία δεν το ξέρουν και λένε στους κατόχους οτι είναι μπιέλα)
Το εχω πάθει!!!!

Σας ευχαριστώ ολους.

Lioulios
15/12/2014, 01:05
Μακάρι να σου βγει αυτό τουλάχιστον .

slzr
15/12/2014, 01:11
Μακάρι να πάνε όλα καλά φίλε. Και κοίτα να δεις τι θα κάνεις με το parking!

Λευκάδιος
15/12/2014, 01:14
Περιμενουμε το πόρισμα της δοκιμης,για την βιδα του στροφάλου υπαρχει σχετικο και αναλυτικό νήμα http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141920

lykourgi
15/12/2014, 10:33
Και από πλευράς μου εύχομαι να πετύχει το κόλπο με τα δανεικά όργανα.

Εχε υπόψιν επίσης, ότι πιθανόν να μπορείς να βάλεις και κάποιο όργανο universal, τύπου Vapor http://www.motopissaris.gr/parts/PU.22120224 (τυχαίο πράδειγμα). Νομίζω ότι είχα βρει και άλλο στα 100€, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Είναι πιό οικονομικά από τα εργοστασιακά, με πάρα πολλές λειτουργίες.

Ακόμη μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες για τα ΧΤ στο http://www.xt660.com/site/.
Ψάξε, ίσως κάποιος έχει βρει λύση σε παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου.

Tedvj23
18/09/2016, 11:10
Την παρασκευη σε φιλο του πηραν οργανα,φαναρι κτλπ...Το ιδιο βραδυ αγγελια(υπαρχει αkομα) στο car.gr τα πραγματα(εκτος και ετυχε...) τι παιζει σε αυτο το σεναριο με νομιμο τροπο του ειπα χλωμο αλλα κουβεντα να κανουμε...?

AristidisZ
18/09/2016, 13:57
Αρκετά πονηρή ερώτηση αυτή...

Φαντάζομαι έχει να κάνει με το τι "πλάτες" έχει ο φίλος σου...

notakos600
18/09/2016, 16:30
Την παρασκευη σε φιλο του πηραν οργανα,φαναρι κτλπ...Το ιδιο βραδυ αγγελια(υπαρχει αkομα) στο car.gr τα πραγματα(εκτος και ετυχε...) τι παιζει σε αυτο το σεναριο με νομιμο τροπο του ειπα χλωμο αλλα κουβεντα να κανουμε...?

Είχαν κάποιο σημάδι που γνωρίζει ο φίλος σου?
Αν ναι...ξεκινήστε να πηγαίνετε να τα αγοράσετε...

Tedvj23
18/09/2016, 18:33
Είχαν κάποιο σημάδι που γνωρίζει ο φίλος σου?
Αν ναι...ξεκινήστε να πηγαίνετε να τα αγοράσετε...

Σημαδι οχι αλλα τα χιλιομετρα τα ξερει που εχει αμα το συνδεσουμε καπου θα λεει τα ιδια....

Saiko
31/01/2017, 16:59
Kαλησπέρα φίλε μου !! Επαθα το ίδιο δυστυχως ! !! αλλα τους έχουμε σε κάμερα...τελοςπαντων...μπορω καπως να επικοινωνήσω μαζί σου για βοήθεια...να μου πεις τι έκανες και τα σχετικά ? Ευχαριστώ πολύ !!

Παιδια γεια σας.
Μου εκλεψαν το φανάρι και τα οργανα απο ΧΤ660Χ 2008
Δεν ξεκουμπωσαν τις φισες αλλα εκοψαν τα καλώδια!!!
Το προβλημα ειναι οτι η μηχανη δεν παιρνει μπρος. Δεν πειραξαν τον διακόπτη, ουτε το Immobilizer (κεραια)
Ανοιγοντας τον διακόπτη, ακουγεται ο ηχος της τρομπας. Η μιζα λειτουργει.
Στο συνεργείο μου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξω πλεξουδα (γιατι τα χρωματα αλλαζουν) και οπωσδηποτε χρειαζεται τα όργανα γιατι αλλιως δεν λειτουργει ο κινητήρας.
Σε εξουσιοδοτημένο της Yamaha (τηλεφωνικα) ειπαν οτι δεν ξερουν.

Επειδη τα οργανα κοστιζουν πολυ, δεν εχω σκοπο να βαλω. Μονο το φαναρι κι αυτο οτι βρω, οπως το βρω (δεν εχω χρηματα)
Μπορειτε να βοηθησετε?
Σας ευχαριστω

Saiko
31/01/2017, 17:00
Σε ποια περιοχή έγινε ?? επαθα το ίδιο πριν 2 μήνες !!

SoR
01/02/2017, 11:40
για το πρόβλημα έχεις πμ

πες κανα στοιχείο για τα όργανα.
πχ σημάδια στο φανάρι , χιλιόμετρα στο καντράν... ώστε αν κάποιος βρει σε αγγελίες παρόμοια........

fiummylee
23/02/2017, 11:56
Καλησπέρα,

Αναφέρω κι εγώ την κλοπή ψυγείου, μπορστινού φαναριού και καντράν/οργάνων από XT660X 2007 από κέντρο Αθήνας πριν 4 μέρες.
Βλέπω κι εγώ στο car να πωλείται καντράν που ανέβηκε πριν από 3 μέρες.

Το βράδυ θα μιλήσω με τον αστυνομικό που έχει "αναλάβει" την μήνυση κατά αγνώστων που υπέβαλλα, αλλά δεν έχω ιδιαίτερες ελπίδες από εκεί καθώς δεν νομίζω ότι τα καντράν έχουν s/n ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που να τα δένει με την μοτοσικλέτα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια ιδέα ή κάποια συμβουλή ας με βοηθήσει σας παρακαλώ.

Ευχαριστώ πολύ.

Panos76
23/02/2017, 12:18
Μόνο σαν ιδέα, που δε ξέρω αν ευσταθεί κιόλας, όλα τα ανταλλακτικά έχουν στο εσωτερικό τους μέρος χρονολογία και μήνα κατασκευής.

Αν αυτά τα στοιχεία, του καντράν πχ, συμπίπτουν με τα άλλα ανταλλακτικά του Χτ σου (τσέκαρε το), ίσως είναι μια πιθανή ένδειξη ότι είναι δικό σου.

fiummylee
23/02/2017, 12:21
Μόνο σαν ιδέα, που δε ξέρω αν ευσταθεί κιόλας, όλα τα ανταλλακτικά έχουν στο εσωτερικό τους μέρος χρονολογία και μήνα κατασκευής.

Αν αυτά τα στοιχεία, του καντράν πχ, συμπίπτουν με τα άλλα ανταλλακτικά του Χτ σου (τσέκαρε το), ίσως είναι μια πιθανή ένδειξη ότι είναι δικό σου.

Θα το ψάξω περαιτέρω, σε ευχαριστω πολύ.

AristidisZ
23/02/2017, 14:23

Generally speaking, φυσικά σε μια γραμμή παραγωγής είναι πάρα πάρα πολύ πιθανόν κάποια parts να έχουν παραχθεί χρονικά αρκετά πιο πριν από τη συναρμολόγηση του οχήματος...

Panos76
23/02/2017, 14:33
Εννοείται, συνήθως ένα έτος πίσω. Αν όμως βγάλει πχ ένα πλαϊνό πλαστικό και γράφει 08/2006 και πάει στον πωλητή και δει το κοντέρ να γράφει 08/2006, θα μπορούσε να ήταν μία μηδαμινή ένδειξη πως είναι δικό του. (δεν αποκλείεται να δει και κάποιο σημαδάκι, κλπ)

bulmont
23/02/2017, 14:39
Εννοείται, συνήθως ένα έτος πίσω. Αν όμως βγάλει πχ ένα πλαϊνό πλαστικό και γράφει 08/2006 και πάει στον πωλητή και δει το κοντέρ να γράφει 08/2006, θα μπορούσε να ήταν μία μηδαμινή ένδειξη πως είναι δικό του. (δεν αποκλείεται να δει και κάποιο σημαδάκι, κλπ)

Πάντως με θυμάμαι την δεκαετία του '80 να σημαδεύουμε σχεδόν τα πάντα
επάνω στα μηχανάκια. Από καθρέπτες μέχρι στρόφαλους ...(οταν ανοιγαμε
κάνα κινητήρα). Συνήθεια που μου έμεινε ακόμα.........

Saiko
01/06/2017, 07:38
Παιδιά εμένα το κοντέρ εγραφε περίπου 107.000 χμ....Τωρα αν το βρεί κανείς σε ανταλακτικά θα ήθελα να μου πεί μόνο απο που το πήρε και θα κινηθώ ανάλογα ! Γενικά τον τελευταίο καιρό εχω δει πάρα πολλά XT X που έχουν κλέψει με τον ίδιο τρόπο τα μπροστινά ( δλ. κόβουν με κόφτη τις πλεξουδες) Εγω τα αγόρασα ολα τα ανταλλακτικά που μου κλέψανε , μονο το πλεξουδάκι των οργάνων μου λείπει (αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος θα το εκτιμούσα να βρω σε καλή τιμή) προστατεύω την μηχανή μου και εύχομαι να ειναι τυχεροί μην ξανάρθουν γιατι την @@μησανε πολύ άσχημα !! Ευχαριστώ πολύ !
Eπίσης εχω μια ολοκαίνουρια ηλεκτρονική για XT X..μου έμεινε λόγω λάθους ενος "μάστορα" ...Έχει κουμπώσει μόνο 1 φορά στην μηχανή μου ! Όποιος ενδιαφέρεται για δοκιμή η αγορά να μου στείλει μύνημα. Ευχαριστώ και πάλι !

Saiko
02/11/2017, 06:35
Καλησπέρα σε όλους ! Περιοχή Πετράλωνα και Κουκάκι άλλα 2 περιστατικά τον τελευταιό μήνα σε xtx 660 με κλοπή μπροστινών οργάνων και εγω τους πρόλαβα ενα πρωινό κατα τις 7 παρά στην μηχανή μου ! Ευτυχώς τους είδα και φώναξα απο το παράθυρο και φύγανε αμέσως τα μπαστάρδια . Ήταν 2 με ενα μαύρο αυτόματο χωρίς πινακίδα. Ο Οδηγός φορούσε κράνος και ο άλλος κουκούλα και είχε μουσάκι ! Τους εχω και σε κάμερα και εκανα και μύνηση στο αστυνομικο τμήμα Κουκακίου ! Την γλυτώσαν προς το παρόν την επόμενη δεν θα ειναι όμως τόσο τυχεροί. !

vaska
02/11/2017, 13:28
όσο κι αν ακούγεται κάπως, εύκολα μπαίνω στην θέση του 79χρονου που παλιότερα "έφαγε" έναν με την καραμπίνα και πρόσφατα άλλον έναν που πήγαν να του διαρρήξουν το χρυσοχοΐο . Δεν ξέρω αλλά σε μερικά συμβάντα μου γυρίζει το μυαλό. Ξέρω σωστό δεν είναι και δεν προτρέπω κανέναν να το κάνει, απλά λέω τι νιώθω εγώ.

Pearl Nebular
02/11/2017, 19:53
όσο κι αν ακούγεται κάπως, εύκολα μπαίνω στην θέση του 79χρονου που παλιότερα "έφαγε" έναν με την καραμπίνα και πρόσφατα άλλον έναν που πήγαν να του διαρρήξουν το χρυσοχοΐο . Δεν ξέρω αλλά σε μερικά συμβάντα μου γυρίζει το μυαλό. Ξέρω σωστό δεν είναι και δεν προτρέπω κανέναν να το κάνει, απλά λέω τι νιώθω εγώ.

Αυτό να κάνεις! Και μετά να σε δω πίσω από τα κάγκελα να κλαις και να χτυπιέσαι. Άσε που έχεις πρόβλημα αν νομίζεις πως η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ίση με την αξία ενός κοντέρ από Yamaha 660. :nono:
Φιλικά.
P.S.1 Να σου θυμίσω πως αυτά που γράφουμε εδώ διαβάζονται από πολλούς, ακόμα και ανήλικους που έχουν μειωμένη αντίσταση σε τέτοιου είδους προτροπές.
P.S. 2 Δεν επικροτώ σε καμμία περίπτωση την πράξη της κλοπής.
Φιλικά πάντα.

Leon67
02/11/2017, 20:13
389929

Leon67
02/11/2017, 20:16
389930

vaska
02/11/2017, 20:40
Αυτό να κάνεις! Και μετά να σε δω πίσω από τα κάγκελα να κλαις και να χτυπιέσαι. Άσε που έχεις πρόβλημα αν νομίζεις πως η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ίση με την αξία ενός κοντέρ από Yamaha 660. :nono:
Φιλικά.
P.S.1 Να σου θυμίσω πως αυτά που γράφουμε εδώ διαβάζονται από πολλούς, ακόμα και ανήλικους που έχουν μειωμένη αντίσταση σε τέτοιου είδους προτροπές.
P.S. 2 Δεν επικροτώ σε καμμία περίπτωση την πράξη της κλοπής.
Φιλικά πάντα.

Φιλικά κι εγώ σου λέω πως για ότι γράφω είμαι υπεύθυνος και υπόλογος. Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω κανέναν να το κάνει, το έχω ήδη γράψει και όσο για την αξία αυτής της ανθρώπινης ζωής να είσαι σίγουρος ότι όταν βλέπω τέτοια περιστατικά στα διάφορα σάιτ ενημέρωσης τα προσπερνάω ελαφρά τη καρδία. Αυτή είναι η ΔΙΚΙΑ μου αξιολόγηση και κανενός άλλου. Και δεν έχει να κάνει με την αξία των κλαπέντων αλλά με αυτή καθαυτή την πράξη. Σήμερα διάβασα ότι από γκαράζ σήκωσαν 2 μηχανές και 3 ποδήλατα μεγάλης αξίας, εδώ που η αξία είναι μεγαλύτερη αλλάζουν τα πράγματα??
Μα την αλήθεια ίσως όχι θάνατο αλλά ένα σακατεματάκι με μόνιμα κουσούρια το αξίζουν και με το παραπάνω (κατά την δική μου ταπεινή γνώμη).

Φιλικά
Vaska (ξάδερφος του Τσακ Νόρις)

Pearl Nebular
02/11/2017, 21:13
Νόμιζα πως η κοινωνία μας τα είχε λύσει αυτά τα θέματα.
Εξ' άλλου η ποινή της εκτέλεσης έχει καταργηθεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.
Η αυτοδικία εξακολουθεί να είναι ποινικά κολάσιμη, άσε το ηθικό μέρος απ'έξω.
Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια με αυτά που υπερασπίζεσαι, αλλά δεν θα κάτσω να συνεχίσω την κουβέντα αυτή, όχι γιατί δεν έχω επιχειρήματα για να υποστηρίξω τις απόψεις μου, αλλά γιατί πιστεύω πως δεν βγάζουμε άκρη.
Over and out από εμένα.

toyar
03/11/2017, 05:33
η ανθρωπινη ζωη ειναι πανω απο ολα
αλλαζοντας θεμα μηπως θα μπορουσε να γινει κατι ωστε μια πολυ συγκεκριμενη μειονοτητα της κοινωνιας μας να σταματησει να ζει μονο κλεβοντας;

bulmont
03/11/2017, 06:55
αλλαζοντας θεμα μηπως θα μπορουσε να γινει κατι ωστε μια πολυ συγκεκριμενη μειονοτητα της κοινωνιας μας να σταματησει να ζει μονο κλεβοντας;

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.....
Πρέπει κι' αυτοί κάποια στιγμή να εκμοντερνιστούνε......

Να επεκταθούν στις νταβατζιλίκια, στα χασίσια, στους εκβιασμούς, στις τοκογλυφείες.....

Ελεος πιά, κλοπές και πάλι κλοπές, .....ήμαρτον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

buckley
03/11/2017, 07:54
389930

Σπάω το κεφάλι μου να βρω ποιον μου θυμίζει ο λεγάμενος...

Panos76
03/11/2017, 07:54
Νομίζουμε ότι γίναμε πολιτισμένοι. Ωστόσο ποτέ δε συνέβη αυτό. Μόνο προσωπείο αλλάζουν οι κοινωνίες.

vaska
03/11/2017, 08:38
Όταν σου έχουν ανοίξει το μαγαζί σε βάθος 10ετίας 4 φορές παρ' όλες τις προφυλάξεις και τα μέτρα ασφαλείας που έχεις πάρει και σου έχουν κάνει ζημιά πάνω από 70 χιλιάρικα, όταν τους πιάνουν και δεν παίρνεις πίσω ούτε φορτιστή λάπτοπ από τα κλεμμένα, όταν τους έχουν οδηγήσει 7 φορές στο δικαστήριο για να δικαστούν κι 7 φορές έχουν πάρει αναβολή ενώ εσύ χάνεις πολύ χρόνο από την δουλειά σου και χρήμα στους δικηγόρους, όταν στον διάδρομο του δικαστηρίου και στην αίθουσα σε κοιτούν και γελάνε, όταν σε πλησιάζει δικός τους και σε απειλεί ευθέως για την ζωή την δικιά σου και του παιδιού σου, όταν γίνεται για 8η φορά δικαστήριο και αποφασίζεις να μην πας και τρως πρόστιμο στον κWλο για ασέβεια κλπ κλπ κλπ, αλλάζεις θέση και τρόπο σκέψης. Απλά πράγματα είναι. Ωραία η θεωρία αλλά απέχει πολύ από την πράξη, απέχει πολύ από το να βρεθούν χρήματα να πληρωθούν οι επιταγές στους προμηθευτές των πραγμάτων που χάθηκαν, απέχει πολύ από το να βρεθούν χρήματα να ζήσει η οικογένειά σου και να καλύψεις βασικές ανάγκες και άλλα που θα μπορούσα να γράφω σελίδες.
Γυρίζει το μυαλό σου ρε παιδί μου πως το λένε και κάνεις ακραία πράγματα.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν λέω ότι είναι σωστό ούτε επικροτώ την αυτοδικία, αλλά στην παρούσα φάση της ζωής μου μετά από άπειρο πήδημα που έχω φάει για να είμαι σωστός και να πηγαίνω "με τον σταυρό στο χέρι", να μην κοροϊδεύω τον πελάτη αλλά και να προσπαθώ να επιβιώσω αξιοπρεπώς, θα ήταν απλά άτυχος αυτός που θα ακούμπαγε έστω και βίδα από δικό μου πράγμα και τον έπαιρνα χαμπάρι.
Ούτε μάγκας είμαι, ούτε φουσκωτός (δηλ φουσκωτός είμαι από την μάσα όμως) ούτε το παίζω πολλά βαρύς και όχι, αλλά είναι να μην σου τύχει που λένε.
Αν υπήρχε προστασία από την πολιτεία, αν οι τιμωρίες ήταν διαφορετικές με υποχρεωτική εργασία ας πούμε σε αυτούς που έβλαψες και όχι εγκλεισμός σε σωφρονιστικά ιδρύματα Πανεπιστήμια της παρανομίας όπου στην αποφοίτησή σου έχεις γίνει γκουρού στις κλοπές και στις διαρρήξεις με δικιά μου επιδότηση, και πολλά άλλα αν, τότε το συζητάγαμε.
Τες πα ξέφυγε η κουβέντα και το παρών νήμα δεν ανοίχτηκε γι' αυτό το σκοπό άσε που φέρνουμε και τους διαχειριστές σε δύσκολη θέση.
Τέλος από μένα.

teogtp
03/11/2017, 09:31
Σπάω το κεφάλι μου να βρω ποιον μου θυμίζει ο λεγάμενος...

Να πω;
:D

sniper
03/11/2017, 10:38
Νόμιζα πως η κοινωνία μας τα είχε λύσει αυτά τα θέματα.
Εξ' άλλου η ποινή της εκτέλεσης έχει καταργηθεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.
Η αυτοδικία εξακολουθεί να είναι ποινικά κολάσιμη, άσε το ηθικό μέρος απ'έξω.
Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια με αυτά που υπερασπίζεσαι, αλλά δεν θα κάτσω να συνεχίσω την κουβέντα αυτή, όχι γιατί δεν έχω επιχειρήματα για να υποστηρίξω τις απόψεις μου, αλλά γιατί πιστεύω πως δεν βγάζουμε άκρη.
Over and out από εμένα.

Ναι, ναι, συμφωνούμε όλοι και ζήτω η ζωή και επι γης ειρήνη.

Ον δη άδερ χαντ (πελοποννησιακή/κρητική διάλεκτος χαμένη στο χρόνο), αν δεν εχω προστασία από το κράτος (με όποια μορφή είναι αυτή) για τον κόπο της δουλειάς μου (υλικά αγαθά) και της ζωής μου (εγώ και τα συγγενικά/φιλικά μου πρόσωπα), πολύ χαλαρά μετράω παΐδια, γόνατα ή μονόβολα/9ρες/30-06 σε κάποιον που θα δω να φεύγει με την μηχανή μου ή μου έχει ανοιξει το σπίτι και τα έχει πάρει όλα ή προσπαθήσει να πειράξει κάποιον δικό μου.

Δεν λέω εκ των υστέρων, εκείνη τη στιγμή. Μετά είναι αργά και ότι και να κάνεις δεν αλλάζει κάτι. Εκείνη τη στιγμή όμως, δεν υπάρχει νόμος.

Προφανώς και ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεών του και σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε τη βία. Αλλά η ζωή είναι πουτ@να.

Panos76
03/11/2017, 10:47
Αλλά η ζωή είναι πουτ@να.

και εμείς ο νταβάς της (που την κάναμε έτσι).

vaska
03/11/2017, 11:39
και εμείς ο νταβάς της (που την κάναμε έτσι).

Είπα δεν θα μιλήσω αλλά συνεχίζω ο βλάκας. Δεν την έκανα εγώ πουτάνα φίλε αλλά εγώ εισπράττω τις συνέπειες.

Πριν 3 χρόνια 2 αδέρφια φίλοι μου πήγαν με τις οικογένειές τους και την μητέρα τους στο εξοχικό που έχουν στην Αίγινα να αφήσουν τις οικογένειες για καλοκαίρι και αυτοί μετά το 2ήμερο να γυρίσουν πίσω. Είχαν ανοίξει το σπίτι μάλλον Ρομά. Είχαν πάρει τα πάντα, από εξωλέμβιες μηχανές που ήταν σε βάρκες στο γκαράζ, τηλεοράσεις φώτα ακόμα και τα σώματα του καλοριφέρ με αποτέλεσμα να τρέχει το νερό μέσα στο σπίτι άγνωστο για πόσο καιρό. Είχαν ξηλώσει ακόμα και τις μπρίζες. Το σπίτι ερείπιο, η μάνα τους επίσης γιατί το είχε φτιάξει με αιματηρές οικονομίες κλπ κλπ.
Ας βάλει ο καθένας μας στην θέση τους τον εαυτόν του και μετά ας πει τι θα έκανε.
Σε άλλη περίπτωση μπήκαν Ρουμάνοι κι έκλεβαν το σπίτι και το ζευγάρι με το μηνών βρέφος τους ήταν σε άλλο δωμάτιο και κοιμόντουσαν. Ο πατέρας ξύπνησε αλλά ήταν πολύ ψύχραιμος, ξύπνησε και την γυναίκα του και της είπε τι παίζει, έκαναν απόλυτη ησυχία για να μην βάλουν το παιδί τους σε κίνδυνο. Τους ρήμαξαν κανονικά κι έφυγαν οι λεβέντες. Όταν το κουβεντιάζαμε μετά από καιρό του είπα ότι απορώ με την ψυχραιμία του και μου απάντησε κάτι που το έχω ξαναγράψει σε άλλο παρόμοιο θρεντ "αυτοί Βασίλη θέλουν να κλέψουν και να φύγουν, και θα φύγουν ο κόσμος να χαλάσει. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν αντίθετα από μένα που έχω πολλά να χάσω, οπότε τα ζύγισα κι έπραξα έτσι". Του βγάζω το καπέλο αλλά ο καθένας μας λειτουργεί διαφορετικά κάτω από συνθήκες πίεσης.

karellen
03/11/2017, 12:24
Όσοι 'νομιμόφρονες' (βασικά νομοταγείς,που είναι χειρότερο) διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας πιπιλίζοντας την καραμέλα 'αυτοδικία' μήπως θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι πρώτοι εκείνοι αυτοδικούν εις βάρος μας? Και δεν αναφέρομαι απλώς σε κλοπή αλλά και σε χειρότερο επακόλουθο,να σε σκοτώσουν επειδή αντιστάθηκες ή να μείνει από καρδιά ένας ηλικιωμένος.

PortisHead
03/11/2017, 14:04
Μ'αρεσει που ολοι προσπαθουν με ευγένεια και πολιτισμενο τρόπο να πουν τα αυτονοητα. :D

Λες και θα μας κρινει κανεις...

Τι ασυναρτησιες (για να μην πω τιποτα χειροτερο) ειναι η συγκριση του κοντερ με την ανθρωπινη ζωή
ή τα 70,000 με την ανθρωπινη ζωη.
Κι επειδη λοιπον η ανθρωπινη ζωη δεν αξιζει οσο ενα κοντερ ή 70 χηνες....θα κάτσουμε σαν αμιλητοι θεατές.

Ο μόνος λόγος να ΜΗΝ πραξεις τα δεοντα...ειναι επειδη ΕΣΥ ο ιδιος δε θες να υποστεις τις συνεπειες. ΔΕΚΤΟ και λογικό.

Αλλα για μενα προσωπικα.....ουτε cent δεν αξιζει η σωματικη ακεραιοτητα του αλλου...οταν βαζει χερι στο βιος μου και στους αγαπημενους μου.

Αντε πήξαμε με τις κουλτουροφιλοσοφίες του κ@λου.

ggs
03/11/2017, 14:51
Μην κάνουμε το θέμα
"Πίσσα και πούπουλα και κρέμασμα στο πιο ψηλό δέντρο"

Κανείς δεν είναι χαρούμενος με τις κλοπές.

Αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάπως τα παιδιά που έπεσαν θύματα , καλώς.

Τα άλλα είναι για το σινεμά.

TsoliasGR
03/11/2017, 20:35
Eίναι τυχεροί που είμαι ολίγο άστοχος.
Αλλα η προσπάθεια μετράει..σωστά;Θα βελτιωθώ στο σημάδι (καλά δεν θα γίνω και Κορακάκη) και άμα ξαναέρθουν...τα λέμε.

taisteal
03/11/2017, 20:49
Πω πω έχουμε γεμίσει σκληρούς καργιόληδες :lol:
Σιγά παιδιά θα βγάλουμε κάνα μάτι

:a15:

Μανολης67
03/11/2017, 21:02
Σημερα όλως τυχαια ειχα αυτήν την συζητηση με καταστηματαρχη στην Μυτιληνη, χθες του εκλεψαν 300 euro και I phone , βρηκε τον κλεφτη αφου καταγραφηκε από την καμερα του μαγαζιου , ο κλεφτης συνελήφθην αυτόφωρα χθες και σημερα αφέθηκε ελευθερος...
Ο μαγαζότορας αγανακτισμένος μου ειπε πως αν δει τον κύριο ξανα στο μαγαζί θα του ρίξει, και διαθέτει και όπλο, και αδεια,
Του απάντησα ηρεμα και πολιτισμένα πως αν το κάνει, απλά θα βρεθεί φυλακή και τα παιδιά του στον δρόμο.....

Red Rider
04/11/2017, 18:30
Βασίλη αν τους έβλεπα μέσα στο σπίτι με τα παιδιά μου, δεν νομίζω να είχα άλλη επιλογή...
Πως θα προσποιούμουν ότι κοιμάμαι...και στο άλλο δωμάτιο?
Ο κόσμος έχει γίνει πολύ σκατα για να είμαστε φιλήσυχοι.

andreastwin
04/11/2017, 19:25
[QUOTE=vaska;2906979]Όταν σου έχουν ανοίξει το μαγαζί σε βάθος 10ετίας 4 φορές παρ' όλες τις προφυλάξεις και τα μέτρα ασφαλείας που έχεις πάρει και σου έχουν κάνει ζημιά πάνω από 70 χιλιάρικα, όταν τους πιάνουν και δεν παίρνεις πίσω ούτε φορτιστή λάπτοπ από τα κλεμμένα, όταν τους έχουν οδηγήσει 7 φορές στο δικαστήριο για να δικαστούν κι 7 φορές έχουν πάρει αναβολή ενώ εσύ χάνεις πολύ χρόνο από την δουλειά σου και χρήμα στους δικηγόρους, όταν στον διάδρομο του δικαστηρίου και στην αίθουσα σε κοιτούν και γελάνε, όταν σε πλησιάζει δικός τους και σε απειλεί ευθέως για την ζωή την δικιά σου και του παιδιού σου, όταν γίνεται για 8η φορά δικαστήριο και αποφασίζεις να μην πας και τρως πρόστιμο στον κWλο για ασέβεια κλπ κλπ κλπ, αλλάζεις θέση και τρόπο σκέψης. Απλά πράγματα είναι. Ωραία η θεωρία αλλά απέχει πολύ από την πράξη, απέχει πολύ από το να βρεθούν χρήματα να πληρωθούν οι επιταγές στους προμηθευτές των πραγμάτων που χάθηκαν, απέχει πολύ από το να βρεθούν χρήματα να ζήσει η οικογένειά σου και να καλύψεις βασικές ανάγκες και άλλα που θα μπορούσα να γράφω σελίδες.
Γυρίζει το μυαλό σου ρε παιδί μου πως το λένε και κάνεις ακραία πράγματα.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν λέω ότι είναι σωστό ούτε επικροτώ την αυτοδικία, αλλά στην παρούσα φάση της ζωής μου μετά από άπειρο πήδημα που έχω φάει για να είμαι σωστός και να πηγαίνω "με τον σταυρό στο χέρι", να μην κοροϊδεύω τον πελάτη αλλά και να προσπαθώ να επιβιώσω αξιοπρεπώς, θα ήταν απλά άτυχος αυτός που θα ακούμπαγε έστω και βίδα από δικό μου πράγμα και τον έπαιρνα χαμπάρι.
Ούτε μάγκας είμαι, ούτε φουσκωτός (δηλ φουσκωτός είμαι από την μάσα όμως) ούτε το παίζω πολλά βαρύς και όχι, αλλά είναι να μην σου τύχει που λένε.
Αν υπήρχε προστασία από την πολιτεία, αν οι τιμωρίες ήταν διαφορετικές με υποχρεωτική εργασία ας πούμε σε αυτούς που έβλαψες και όχι εγκλεισμός σε σωφρονιστικά ιδρύματα Πανεπιστήμια της παρανομίας όπου στην αποφοίτησή σου έχεις γίνει γκουρού στις κλοπές και στις διαρρήξεις με δικιά μου επιδότηση, και πολλά άλλα αν, τότε το συζητάγαμε.
Τες πα ξέφυγε η κουβέντα και το παρών νήμα δεν ανοίχτηκε γι' αυτό το σκοπό άσε που φέρνουμε και τους διαχειριστές σε δύσκολη θέση.
Τέλος από μένα.+

+++++++++++++++++++