View Full Version : Βενζιναδικα και "κατεβαινετε λιγο απο την μηχανη;"
Αρχιζω και προβληματιζομαι με το θεμα του τιτλου....Αρχικα, εδω και πολυ καιρο ειχε ξεκινησει να το εφαρμοζει η Shell μονο στα ιδιοκτητα πρατήριά της..Τωρα τελευταια εγινε μοδα και μου το εχουν ζητησει σε Avin , Aegean και Eco!!! Φυσικα και φευγω και δεν βαζω εκει βενζινη...Τι γινεται με αυτο?υπαρχει καποιος που υπευθυνα να μας πει για ποιο λογο εφαρμοζεται?Υπαρχουν μελετες σχετικα με αυτο?
RaGe_Raptor
13/12/2014, 23:00
σπαστικό πάντως είναι...μόνο σε shell το έχω συναντήσει και ήθελα να γεμίσω και το δάπεδο είχε κλίση..ρε , του λέω, με δουλεύεις? μου λέει τέτοιες εντολές έχω...
xristos x
13/12/2014, 23:04
Αρχιζω και προβληματιζομαι με το θεμα του τιτλου....Αρχικα, εδω και πολυ καιρο ειχε ξεκινησει να το εφαρμοζει η Shell μονο στα ιδιοκτητα πρατήριά της..Τωρα τελευταια εγινε μοδα και μου το εχουν ζητησει σε Avin , Aegean και Eco!!! Φυσικα και φευγω και δεν βαζω εκει βενζινη...Τι γινεται με αυτο?υπαρχει καποιος που υπευθυνα να μας πει για ποιο λογο εφαρμοζεται?Υπαρχουν μελετες σχετικα με αυτο?
Η εξηγηση που εχω ακουσει εγω ειναι οτι γινεται για την ασφαλεια του αναβατη, για το ενδεχομενο π.χ να πεσει βενζινη εκτος ντεποζιτου (υπερχειλιση) να φτασει στο μοτερ η σε σημειο που καιει και να προκληθει αναφλεξη...
Συν του οτι ειναι πιο δυσκολο να σηκωθει καποιος να φυγει μολις γυρισει την πλατη ο βενζινας....
Οποτε και για τους δυο δεν ειναι κακο να κατεβεις απο την μηχανη..
Black Diamond
13/12/2014, 23:45
Και γω σε shell μονο το συναντω. Εχουν οδηγια ασφαλειας. Δυσκολευει το ¨ξεχειλο¨ γεμισμα καθοτι σε κληση αλλα σου δινεται η ευκαιρια να παρεις την αντλια απο τον κυρ μλκ που την κοπαναει συνηθως στο τεποζιτο σου και να βαλεις μονος σου.
SHOOTER045
14/12/2014, 00:28
Μάλλον για να αποφεύγονται τα< πιστόλια > το βλέπω.
Με τόσες κάμερες δυσκολο το βλέπω για πιστόλι.Πιο πολύ μηγινει καμια μαλακια με τη βενζίνη μάλλον. Οπως και να χει πρήξιμο...
SHOOTER045
14/12/2014, 00:45
Και όμως
Αν ο αναβάτης φοράει κράνος και η Μοτο δεν έχει πινακίδα, τι να σού κάνουν οι κάμερες.
nikos_XT600
14/12/2014, 01:00
Μπορώ να μιλήσω από 1ο χέρι.
Δούλευα σε Shel, μας ανάγκαζαν να κατεβάζουμε τους αναβάτες για λόγους ασφαλείας.
Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να γίνει ανάφλεξη από στατικό ηλεκτρισμό κ αν κάθετε ο αναβάτης πάνω στην μηχανή κ πάρει καμιά φωτιά, θα πηδηξει από την μηχανή, η μηχανή θα πέσει, θα εξαπλωθεί η βενζίνη κτλ..
Αν είναι δίπλα από την μηχανή κ πάρει φωτιά, ο βενζινας θα κλείσει την τάπα της βενζίνης αν είναι ψύχραιμος κ όλα οκ.
κ σε μένα έφευγαν πολλοί, τι να κάνουμε..
Οποιος εχει δει το Long Way Around, ή το εχει ζησει γνωριζει κι <εναν> απο τους λογους.
Μην ειμαστε για ολα τοσο καχυποπτοι.
Πιοτερο για να μην την "παντησουμε" εμεις οι αναβατες ειναι, παρα για να μην χασουν χρημα.
SHOOTER045
14/12/2014, 01:11
Δεν μου< πολυκολαει > αυτή η δικαιολογία.
Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και στα αυτοκίνητα.
Γιατί δεν κατεβάζουν τούς επιβάτες κάτω?
Επίσης σε ίδιο βενζινάδικο Shell σταμάτησα φορώντας κράνος - δεν το έβγαλα- και μου ζήτησε ο υπάλληλος να κατέβω.
Μετά από λίγες μέρες στάση στο ίδιο, βγάζω το κράνος, και δεν μου είπαν τίποτε.
Μπορεί να ήταν και τυχαίο, μιας και ήταν άλλος υπάλληλος.
Πάντως φίλος υπάλληλος ιδιοκτήτης βενζιναδικου, μου έχει πει ότι < δεν > παίζει ανάφλεξη, αν οι αντλίες είναι σωστά γειωμενες, και ο υπάλληλος κατά την γέμιση ΔΕΝ χτυπάει την μάνικα να στραγγισει για να μην στάξει και λερώσει.
xristos x
14/12/2014, 01:33
Δεν μου< πολυκολαει > αυτή η δικαιολογία.
Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και στα αυτοκίνητα.
Γιατί δεν κατεβάζουν τούς επιβάτες κάτω?
Επίσης σε ίδιο βενζινάδικο Shell σταμάτησα φορώντας κράνος - δεν το έβγαλα- και μου ζήτησε ο υπάλληλος να κατέβω.
Μετά από λίγες μέρες στάση στο ίδιο, βγάζω το κράνος, και δεν μου είπαν τίποτε.
Μπορεί να ήταν και τυχαίο, μιας και ήταν άλλος υπάλληλος.
Πάντως φίλος υπάλληλος ιδιοκτήτης βενζιναδικου, μου έχει πει ότι < δεν > παίζει ανάφλεξη, αν οι αντλίες είναι σωστά γειωμενες, και ο υπάλληλος κατά την γέμιση ΔΕΝ χτυπάει την μάνικα να στραγγισει για να μην στάξει και λερώσει.
Στο αμαξι δεν παιζει να συμβει αυτο...
αν κάθετε ο αναβάτης πάνω στην μηχανή κ πάρει καμιά φωτιά, θα πηδηξει από την μηχανή, η μηχανή θα πέσει, θα εξαπλωθεί η βενζίνη κτλ.. αλλα και το οτι δεν παιζει αναφλεξη ειναι υπο προυποθεσεις
taisteal
14/12/2014, 01:37
Μια φορα μου το εκαναν και μενα,και εφυγα γιατι στραβωσα.
Αλλα ξαναγυρισα με μπιτονακι γιατι πιο κατω εμεινα απο βενζινη...
Οποτε δεν ξαναστραβωσα.
Bob_o_mastoras
14/12/2014, 02:54
Για λογους ασφαλειας ειναι ρε παιδια. Μην γινει καμια αναφλεξη.
Οχι για να μη ριξεις πιστολι. Πιστολια ριχνεις και με το αμαξι αμα εισαι μεσα. Τι διαφορα θα ειχε;; Γκαζωνεις και φευγεις.
xristos x
14/12/2014, 03:08
.....Πιστολια ριχνεις και με το αμαξι αμα εισαι μεσα. Τι διαφορα θα ειχε;; Γκαζωνεις και φευγεις.
328571
Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες
328572
PetranGR
14/12/2014, 06:37
με ζήτησαν πρόσφατα σε πρατήρειο της ΕΚΟ ,ενώ ήθελα να φουλάρω και η μηχανή υπό κλίση δεν φουλάρει ,και είπα και εγώ το ίδιο πλάκα με κάνεις;με λέει το ίδιο πράγμα ,έχω ρητές εντολές. Λέω και τι για να γεμίσω ως πάνω θα την κρατάω στα 2 χέρια; κοκκαλώνει δεν ξέρει να απαντήσει.Λέω γέμισε μου και αν είναι εδώ ο υπεύθηνος φώναξε τον. Δεν ήταν εκεί μου την γέμισε πλήρωσα κανονικά και όλα ωραία τον ευχαρίστησα με είπε και συγνώμη,είπα δεν χρειάζεται συγνώμη απλά είναι λίγο υπερβολικό.
(γνώμη μου και μόνο από περιστατικό που έγινε σε εμένα όχι σε πρατήρειο shell αλλά σε ΕΚΟ.)
Οδηγία ασφαλείας είναι και ισχύει πολλά χρόνια στη shell .
Τουλάχιστον εγώ τη θυμάμαι να υπάρχει από το 2005 που εργαζόμουν σε πρατήριο της . ;)
Δεν έχει να κάνει με τουφέκια , και πιστόλια κτλ , είναι για λόγους ασφαλείας μόνο .
Κατεβαίνεις στη γεμίζουν , ανεβαίνεις και φεύγεις ... τόσο απλό . :D
Αν λαμπαδιάσει κανείς μετά θα αρχίσει η κουβέντα
περί αποζημίωσης από τη shell ,
και ψυχικές οδύνες ,
και τι μάνικες είναι αυτές που έχουν ,
και φταίει ο εξοπλισμός ,
και φταίει η ελλειπής εκπαίδευση του υπαλλήλου ...κ.α ωραία ,
οπότε , σου λέει , κατέβα που είναι πιο εύκολο να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο . ;)
Απο τη πρώτη φορά που μου το ζητήσανε σε Shell, το καθιέρωσα μόνος μου σε κάθε περίπτωση. Τι να κάνω πάνω, να του φύγει καμιά του βενζινά και να μου λούσει τα [λογοκρίθηκε]; Ασε που πρέπει να βρεις τα χρήματα, να βάλεις την απόδειξη στο πορτοφόλι για να μη τη χάσεις κλπ κλπ. Πιο ανετα γίνονται απο κάτω αυτά. Ασε και που ξεπιάνεσαι.
tzimidis
14/12/2014, 08:43
Se mia shell ston korydallo mou eipe to idio.
Oti tous etrexe sta dikastiria kapoios epeidi lerothike kai tous ta pire xontra.
Desperado
14/12/2014, 09:53
Κι εγώ την πρώτη φορά στράβωσα και μετά το καθιέρωσα να κατεβαίνω μόνος μου. Βάζω την μηχανή στο διπλό σταντ βέβαια και έχω μεγαλύτερη άνεση για τα λεφτά , το γέμισμα κλπ
ερχεστε ολοι στα λόγια μου!!Ενα κάρο λαλακίες για διακαιολογίες!ότι θέλει ο καθένας λεει!!!!Και εγω έχω ακούσει τα πάντα.... Γιαυτό ρωτάω, αν καποιος εχει κατι στα χέρια του, εγκυρο και όχι ακούσματα...Το γνωρίζω ότι εδω και χρόνια το εφαρμόζει η shell και ακριβως για αυτο τον λόγο ειχα κοψει να πηγαινω σε αυτη...Ομως τωρα μαγκεψαν και δυο τρεις αλλες εταιρείες και στο τελος θα βαζω με μπετονακι μου φαινεται γιατι εγω ΔΕΝ κατεβαινω! Τουλαχιστον όχι μεχρι να παρω στα χερια μου μελετη που εχει δημοσιευτει σε εγκριτο φυλλο που να αποδεικνυει οτι κινδυνευει ο αναβατης κατα το γεμισμα...Επίσης θα κατεβω όταν υπαρξει ειδικη σημανση στην εισοδο του πρατηριου που να με ενημερωνει προς τουτο.Τοτε ναι, θα κατεβω.Τωρα , επειδη ο καθε βλαχος βενζινας φοβαται τα πιστολια, δεν θα το κανω,Αεισταδιαλα πια με τις πατεντες μας....Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να κινηθω νομικα, υπαρχει καποιος συλλογος (τυπου ομοσπονδίας, δλδ να εκπροσωπει πολλους συλλογους μοτοσυκλετιστων για να απευθυνθω?).
Την επόενη φορά που θα μου το κανουν θα καλέσω επι τοπου το 100 επιθυμοντας να υποβαλω μηνυση για αρνηση παροχής υπηρεσιών ή επιλεκτικη παροχή υπηρεσιών που είναι ποινικά αδικηματα.
ΥΓ:
-Αναφλεξη δεν παιζει σε ΚΣ . Για να γινει κατι τετοιο θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κατω(αρα λαλακια εξήγηση).
-υπερχειληση δεν παιζει γιατι οι αντλίες εχουν auto stop απο τις αναθυμιάσεις (επίσης λαλακία)
-οσο κινδυνευω εγω, τοσο κινδυνευει και ο υπαλληλος αλλα και ο κουτακιας πελατης.Να μην σου πω οτι θα εχω φυγει και γρηγοροτερα και απο τους τρεις αν τυχει κατι.
-Μονο απο τα πιστόλια κινδυνεύουν , τα οποια ειχαν γινει πολλά τελευταία, αλλα δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα να πληρωνω προκαταβολικα , πριν με γεμισει...
Bladerunner
14/12/2014, 10:28
Από φυλλάδιο της Shell (http://www.shell.ca/content/dam/shell-new/local/country/can/downloads/pdf/consumers/safety/fuel-safety.pdf):
3η σελίδα, τελευταία παράγραφος.
"• ALWAYS dismount from your motorbike beforefueling. Fuel spilled onto the hot exhaust or
engine could cause a fire,injuring you and others."
Προσωπικά πάντα κατεβαίνω από το μηχανάκι όταν βάζω βενζίνη. Ίσως δεν είναι πολύ πιθανή μια ανάφλεξη, αλλά λούσιμο στον καβάλο με βενζίνη, είναι!
Αν έχουν δημοσιευτεί μελέτες και πού, δεν το γνωρίζω.
notakos600
14/12/2014, 10:32
Ανόθευτη βενζίνη να μου βάζουν και ας με βάλουν να τραβάω κάμψεις...
Που κολλάτε ορισμένοι ρε πστμ.
Μας έχουνε πηδήξει στη νοθεία κι εσείς βαριέστε να ξακαβαλικέψετε.
devil's animal
14/12/2014, 10:40
αντε μπραβο!!!
:a10:
οντως ειναι λιγο σπασαρχιδεξ να κατεβαινεις αλλα υπαρχουν πολυ σοβαροτερα προβληματα οσον αφορα τα βενζιν(αδικα) για να στραβωνετε με κατι τετοιο...
KAWAMANRIDER
14/12/2014, 10:58
αν γινει υπερχειλιση δεν ξερω αν σταματαει αμεσως , εγω την επαθα βαζοντας μονος μου μια φορα σε μπουκαλι , ειχα βαλει απειρες αφορες μονος μου στην μηχανη , σε μπιτονι και σε μπουκαλι , δεν ξερω τι μ@λακια εκανα εκεινη την φορα ή αν εφταιγε η αντλια , εβαλα σε βενζιναδικο με αυτοματο πωλητη , υπαλληλος δεν υπηρχε ηταν κλειστο , μου γυρισε ολη η βενζινη στα μουτρα , τα παντα με εκαιγαν σαν καυτο λαδι , αρχισα να ουρλιαζω "τα ματια μου" , ευτυχως ημουν με φιλο με βουτηξε και για καλη μου τυχη υπηρχε βρυση ανοιχτη , με εβαλε απο κατω και με επλενε , στο καπακι νοσοκομειο , στο τσακ γλυτωσα εγκαυμα στον κερατοειδη και οι πνευμονες και γενικα το αναπνευστικο μου ειχαν γινει κ@λος , λογω του πλυσιματος δεν προλαβε να παει πολυ σε στομαχι και αλλα οργανα , ημουν σε κατασταση μεθης και χειροτερα , απιστευτη μαστουρα , οι γιατροι δεν με αφησαν να κανω εμετο γιατι στην βενζινη κανεις ασχημη αναρροφηση , με πλακωσαν αμεσως να μου χορηγουν διαφορα που δεν θυμαμαι , το σιγουρο ειναι οτι αν ημουν μονος θα ειχα παθει τα χειροτερα , αληθεια παιδια να μην σας τυχει , ειδικα το καψιμο εσωτερικα αβασταχτο , νομιζα οτι λιωνουν οι σαρκες μου
για πολυ καιρο δεν μυριζα , δεν ειχα γευση και εβλεπα θολα για μερες , συν την ζαλη και ολο το πακετο στο αναπνευστικο , περιμενα ποτε θα εξατμιστει η ρουφιανα :lol: , για να συνελθω απο το σοκ μου κανανε χαβαλε στην παρεα , μου ' λεγαν οι φιλοι "ρε μ@λακα θα με γεμισεις , τι αυτονομια εχεις και διαφορα τετοια" :lol:
εννοειται βεβαια μετα απο αυτο που περασα οχι μονο κατεβαινω αλλα και 5 μετρα πιο ' κει να πρεπει να παω δεν με χαλαει , δεν ειναι δα και τοσο σπουδαιο να κατεβεις , αλλωστε συνηθως στο γεμισμα τσεκαρω και αερα στα λαστιχα οποτε δεν εχω θεμα , αν ειναι για θεμα ασφαλειας ουτε συζητηση , δεν ξερεις πως και ποτε μπορει να γινει στραβη , μπορει να φαινεται λιγο υπερβολικο , αλλα καλυτερα να προσεχουμε για να εχουμε ;)
SHOOTER045
14/12/2014, 11:04
Φτιαχτηκες άγρια ε?
Μάλλον έπεσες σε χαλασμένη αντλία,παρολο πού ήταν αυτόματη, ΕΦ όσον γέμισε το τεποζιτο ,θα έπρεπε να σταματήσει, άσχετα αν είχες βάλει παραπάνω χρήματα από το ποσό που χρειαζόταν για να γεμίσει
το κανουν.για να μην φυγεις χωρις να πληρωσεις. απλο ειναι. τοσες δεκαετιες δεν εγινε κανεις μπουρλοτο..... σβηνω τον κινητηρα, βγαζω κρανος, τα χερια μου ελευθερα να τα βλεπει κ αμα θελει με εξυπηρετει..... αλλιως υπαρχουν καθε 2 χλμ βενζιναδικα. οπως απαγορευοταν τα μπετονακια και καλα......
KAWAMANRIDER
14/12/2014, 11:14
Φτιαχτηκες άγρια ε?
Μάλλον έπεσες σε χαλασμένη αντλία,παρολο πού ήταν αυτόματη, ΕΦ όσον γέμισε το τεποζιτο ,θα έπρεπε να σταματήσει, άσχετα αν είχες βάλει παραπάνω χρήματα από το ποσό που χρειαζόταν για να γεμίσει
αστο δεν υπηρχε , δεν καταλαβαινα τιποτα μιλαμε , παντως σε μπουκαλι γεμιζα , λεπτομερειες δεν θυμαμαι , τα εκαψα ολα τα εγκεφαλικα :lol:, τα περισσοτερα ηταν απο διηγηση του φιλου , το καψιμο ομως δεν ξεχνιεται ,
οπως εγραψα το ειχα κανει πολλες φορες , αλλα ή εγω εκανα μαλακια αυτην την φορα ή η αντλια ειχε προβλημα , ο λογος που γραφω την εμπειρια ειναι για να τονισω ειτε μ@λακια του χειριστη ειτε τεχνικο προβλημα ειναι προτιμοτερο να κατεβεις παρα να ζησεις κατι τετοιο , δεν θελω να το ξαναζησω για κανεναν λογο
Κλασσικά όχι που δε θα αντιδρούσε ο Ελληνάρας...:cry:
Για την ασφάλειά σας γίνεται. Εγώ το εφαρμόζω σε κάθε πρατήριο που σταματώ από όταν καβάλησα πρώτη φορά μηχανάκι. Και βολεύει περισσότερο μιας και το μηχανάκι στο κεντρικό στο σταντ φουλάρει όπως πρέπει και δεν έχω κίνδυνο άμα γίνει μ@λ@κία από το βενζινά να λαμπαδιάσω. Όταν σταματάτε στο εξωτερικό για να ανεφοδιάσετε το μοτόρι σας όπου τις περισσότερες φορές βάζετε και τη βενζίνη μόνοι σας εκεί γιατί το κάνετε αδιαμαρτύρητα; :a39:
Πολύς λόγος για το τίποτα. Δε λέω, στην αρχή με ξένισε και μένα κάπως αλλά δεν είναι δα και τόσο μεγάλος κόπος να κατεβείς, αν σκεφτείς τις επιπτώσεις μιας "στραβής". Μου φαίνεται φυσιολογικό.
stefanos
14/12/2014, 12:00
Η αντλία σταματάει ΜΟΝΟ εάν βυθιστεί το ρύγχος στην βενζίνη.
Αυτό στα μηχανάκια ή σε δοχείο σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστείς με λιγότερο
ή να κρατάς την κάνουλα χιλιοστά κάτω από την τάπα.
Η κοινή λογική λέει πως είναι θέμα ασφάλειας.
Τα υπόλοιπα είναι για καφενειακές συζητήσεις.
Η κοινη λογικη λεει να μην ειμαστε προβατα.Αποδειξτε μου, οχι στα λογια, αλλα με επιστημονικες μελετες- ερευνες, οτι ειναι πραγματι θεμε ασφαλειας και ευχαριστως θα το κανω και θα το προωθησω κιολας...Ολα τα αλλα ειναι τερτιπια, ειτε των πρατηριουχων ειτε οποιονδηποτε αλλων...Φτανει πια το κουτοχορτο...Αν ηταν οντως θεμα ασφαλειας και οχι ητιδηποτε αλλο, καποια σοβαρη εταιρεια θα ειχε καμπανια, θα ειχε χρηματοδητησει ερευνες και , φυσικα, θα διανεμε τα αποτελεσματα δωρεαν σε οσους απο εμας ενδιαφερονται.Ετσι γινεται στις ανεπτυγμενες χωρες και ετσι κανουν τα νοημοντα οντα...Εγω θα συνεχισω μεσω ΜΟΤΟΕ, ΜΟΤΕΚ και ινστιτουτο καταναλωτη μεχρι να μαθω τον λογο και να αναγραφει , αν ευσταθει, σε ολα τα βενζιναδικα...
Ok ,
ακόμα και αν το κάνουν σκόπιμα για να μην τρώνε πιστόλια ,
που είπαμε ότι είναι το πρόβλημα ? :confused:
Ok ,
ακόμα και αν το κάνουν σκόπιμα για να μην τρώνε πιστόλια ,
που είπαμε ότι είναι το πρόβλημα ? :confused:
Το προβλημα ειναι το κουτοχορτο, η παραπλανηση φιλε μου. Τις πιστολιες τις δεχομαι, εχουν δικιο, πουλανε κατι και πρπει να εισπραξουν.ομως πες αυτο, μη μου λες χιλιες δυο μακακιες....Ή απαιτησε προκαταβολικα τα λεφτα, κανενα προβλημα..Δηλαδη αυτοι σε λιγο θα μας ζητανε να βγουεμ και απο τα αμαξια μας γιατι ετσι θελουν....
Bradipous
14/12/2014, 14:03
Δηλαδη τι ειδους μελετη περιμενεις να βγει;
Οτι το 35% των βενζιναδων ειναι αστοχοι και το 80% των περιπτωσεων μαλιστα κανει το καπακι της τουαλετας μ00νι. Γι αυτο κατεβειτε απο τη μηχανη οταν βαζετε βενζινη μην σας παρουν τα σκαγια.
Δηλαδη τοσο απιθανο σου φαινεται οτι μπορει να γινει στραβη και να πεσει πανω σου βενζινη;
Ας μην γινομαστε συνωμοσιολογοι με το παραμικρο.
low pass
14/12/2014, 14:14
Το έχουμε ξανακάνει θέμα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127138&highlight=%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B6%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1) μάγκες... Έχουν πέσει κ βιντέο κ αρκετά εμπεριστατωμένες απόψεις για το λόγο που πρέπει να ξεκαβαλάμε.
Bob_o_mastoras
14/12/2014, 14:30
Ρε παιδια μου εχουν χυσει βενζινη χιλιες φορες. Ειναι πολυ πιθανον να συμβει. Τι λετε τωρα;;;
Ειναι για λογους ασφαλειας του αναβατη και μονο. Γιατι κολλατε;;; Δεν ειναι και τοσο τραγικο.
Εγω κατεβαινω μονος μου σχεδον παντα ουτως ή αλλως, παντως.
Μια χαρα τα λετε...Δηλαδη οταν παει ο καταναλωτης να αγορασει κατι, η ευθυνη της ασφαλειας του μεταβιβαζεται στον ιδιο και οχι στον προμηθευτη...Αντι δηλαδη να εχει λαβει μετρα ο παροχος(ασφαλεις και συγχρονες αντλιες,κλπ, κλπ) θα πρεπει ο πελατης να φευγει...Ωραια!!
Υπαρχει, εστω και μια, περιπτωση να εισαι λιγο υπερβολικος;
Αν δεν σου αρεσει, απλα πας στο επομενο.
Κι αν καποια στιγμη το εφαρμοσουν ολοι οι βενζινοπωλες, παρε ηλεκτρικο.
bros400pgm
14/12/2014, 14:56
Eχετε χαθει με το θεμα ασφαλειας. Το προβλημα ειναι οτι μπορει να χυθει βενζινη πανω σου και να σε κανει μανταρα και επειδη ο καθε υπαλληλος δεν θελει να μπαινει στην διαδικασια να παιξετε τις μπουνιες γιατι εισαι στραβωμενος και δεν κοιμηθηκες καλα, σου ζηταει ευγενικα να κατεβεις. Στο αμαξι δεν συμβαινει αυτο για πολυ απλα δεν προκειται να σε περιλουσει. Ελαχιστοποιουν τον κινδυνο της μανουρας και των λερωμενων ρουχων (και καμμενων γεννητικων οργανων :lol:). Παντα θα υπαρχει ομως καποιος που θα παιξει τις μπουνιες μαζι τους γιατι την εχυσαν στην μηχανη αλλα ειπαμε, ελαχιστοποιουν την μανουρα.
Bob_o_mastoras
14/12/2014, 15:02
Μια χαρα τα λετε...Δηλαδη οταν παει ο καταναλωτης να αγορασει κατι, η ευθυνη της ασφαλειας του μεταβιβαζεται στον ιδιο και οχι στον προμηθευτη...Αντι δηλαδη να εχει λαβει μετρα ο παροχος(ασφαλεις και συγχρονες αντλιες,κλπ, κλπ) θα πρεπει ο πελατης να φευγει...Ωραια!!
Mα ακριβως για την ασφαλεια σου, σου λεει το βενζιναδικο "σε παρακαλω κατεβα απο το οχημα". Χιλιες παραμετρους ασφαλειας να εχουν δεν ξερεις τι μπορει να γινει..
Αν ειναι να κατηγορησουμε τη Shell, εχουμε πολυ σοβαροτερα θεματα να της προσαψουμε απο το οτι μας κατεβαζει απο τα μηχανακια για να βαλει βενζινη.
μερικοι εδω μεσα γραφετε επικες μαλακιες...
τι πιστολια και παπαριες μας τσαμπουνατε ρε παιδες?
θελετε να μου πειτε δλδ οτι ο βενζινας θεωρει οτι μεχρι να γυρισει να ακουμπησει τη μανικα στη βαση της,
εσεις προλαβαινετε να κλεισετε την ταπα, να παρετε το κλειδι απο πανω, να το βαλετε στον διακοπτη,
να τον ανοιξετε, να κανει τσεκ η μηχανη (αν ειναι συγχρονη), να βαλετε μπροστα να πατησετε συμπλεκτη
να βαλετε ταχυτητα και να την κανετε??? και οοοολο αυτο ειναι εφικτο ακομα και αν ακριβως μπροστα σας
ειναι αλλο κουτι που φουλαρει??
και θελετε να μου πειτε δλδ τωρα οτι ο μηχανοβιος που πρεπει να κανει ολη αυτη τη διαδικασια θα ριξει πιστολι
πιο γρηγορα απο τον κουτακια που εχει ηδη τα κλειδια στον διακοπτη? για συνελθετε λιγο, και παραδεχτειτε οτι
η λογικη σας ειναι του στυλ "σε πληρωνω σε πηδαω" η "με τα λεφτα μου γαμω και την κυρα μου" και αφηστε τις
συνομωσιολογιες στην ακρη! καθαρα για λογους ασφαλειας γινεται η φαση!
(τι να πουν δλδ και οσοι καβαλανε f 650/800 gs/st και παπια?? :lol: )
KAWAMANRIDER
14/12/2014, 15:54
καθαρα για θεμα ασφαλειας , να προσθεσω και την πιθανοτητα να φας σαβουρδα σταματημενος , συμβαινει ουκ ολιγες φορες
nikos_XT600
14/12/2014, 16:05
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα στο να κατεβεί κάποιος από την μηχανή. .
Έχω δει άλλους να βάζουν βενζίνη σε αμάξι που δουλεύει, άλλοι μιλάνε στο κινητό, έχω δει να καπνίζουν δίπλα στην μάνικα.. Δεν λαμπάδιασαν αλλά έλεος ρε παιδιά. . Θα κατέβεις από την μηχανή κ κάτι τρέχει. .
Αυτοί που λένε ότι ΔΕΝ παίρνει φωτιά, να πατήσει στο γιουτιούμπ να δει πως λαμπαδιαζεις.
nikos_abel
14/12/2014, 16:39
...εγω την επαθα βαζοντας μονος μου μια φορα σε μπουκαλι...
Πάντως έτσι εξηγούνται πολλά με εσένα :lol:
nikos_abel
14/12/2014, 16:44
Πάντως η πουτ@να παίρνει και όταν πάρει δε καταλαβαίνεις τι έγινε. Οι υπόλοιπες διατάξεις ασφαλείας είναι για να μην ανατιναχτεί το πρατήριο,
όχι για να μη λαμπαδιάσει ο αναβάτης-οδηγός-υπάλληλος.
Όσο για τη σήμανση, η shell έχει σήμανση δίπλα στις αντλίες.
KAWAMANRIDER
14/12/2014, 16:45
Πάντως έτσι εξηγούνται πολλά με εσένα :lol:
:a2::a2:
:rotflmao::rotflmao::rotflmao:
υ.γ. : το τι κοροιδια ειχα φαει δεν λεγεται , αλλα μου εκανε καλο γιατι με τον χαβαλε το ξεπερασα και ψυχολογικα , ασε πολυ πονο λεμε
Bob_o_mastoras
14/12/2014, 17:06
"βενζινοκινητος" ο Kawaman! :p
Μια φορα μου το εκαναν και μενα,και εφυγα γιατι στραβωσα.
Αλλα ξαναγυρισα με μπιτονακι γιατι πιο κατω εμεινα απο βενζινη...
Οποτε δεν ξαναστραβωσα.
:lol:
Η κοινη λογικη λεει να μην ειμαστε προβατα.Αποδειξτε μου, οχι στα λογια, αλλα με επιστημονικες μελετες- ερευνες, οτι ειναι πραγματι θεμε ασφαλειας και ευχαριστως θα το κανω και θα το προωθησω κιολας...Ολα τα αλλα ειναι τερτιπια, ειτε των πρατηριουχων ειτε οποιονδηποτε αλλων...Φτανει πια το κουτοχορτο...Αν ηταν οντως θεμα ασφαλειας και οχι ητιδηποτε αλλο, καποια σοβαρη εταιρεια θα ειχε καμπανια, θα ειχε χρηματοδητησει ερευνες και , φυσικα, θα διανεμε τα αποτελεσματα δωρεαν σε οσους απο εμας ενδιαφερονται.Ετσι γινεται στις ανεπτυγμενες χωρες και ετσι κανουν τα νοημοντα οντα...Εγω θα συνεχισω μεσω ΜΟΤΟΕ, ΜΟΤΕΚ και ινστιτουτο καταναλωτη μεχρι να μαθω τον λογο και να αναγραφει , αν ευσταθει, σε ολα τα βενζιναδικα...
Εγώ δεν είπα σε κανένα να είναι πρόβατο.
Τώρα για τις αποδείξεις που ζητάς, τις μελέτες και τις έρευνες απορώ γιατί τις χρειάζεσαι αφού δεν καταλαβαίνεις ούτε τα αυτονόητα (κοινή λογική).
paramedic
15/12/2014, 11:32
Εχω πάνω απο μήνα να πάρω την μηχανή και δεν ξέρω αν διογκώθηκε το θέμα. Τωρα που κυκλοφορώ με παπί αναγκαστηκά κατεβαίνω. Μια φορά παλιότερα που φούλαρα με την μηχανή για να κάνω ταξίδι που το ζητήσανε κατέβηκα μιας και δεν το βρήκα παράλογο παρόλο που ήμνουν φούλ φορτωμένος. Απλά δυσκολέυτηκα να την ανεβάσω στο στάντ χεχε.
Εγώ δεν είπα σε κανένα να είναι πρόβατο.
Τώρα για τις αποδείξεις που ζητάς, τις μελέτες και τις έρευνες απορώ γιατί τις χρειάζεσαι αφού δεν καταλαβαίνεις ούτε τα αυτονόητα (κοινή λογική).
Δεν θα ασχοληθω παραπανω μαζι σου. δεν εχεις να μου προτεινεις λυση στον προβληματισμο μου αρα εισαι μερος του προβληματος. ευχαριστω παντως για τον χρονο σου
Bob_o_mastoras
15/12/2014, 13:42
Zami αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις τηλεφωνο τη Shell στα γραφεια της στην Ελλαδα και να συζητησεις με καποιον υπευθυνο ή να του υποβαλεις τα παραπονα σου για το συγκεκριμενο θεμα.
Εμεις απο 'δω τι να κανουμε;;
sapila racing
15/12/2014, 13:54
Αν ψαχνεις να βρείς τετοια έρευνα στην Ελλάδα μαλλον χανεις τον χρόνο σου.
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να δείς τετοια documents δεν εχεις παρα να ψάξεις λίγο.
πχ
Το MAG (Motorcycle Action Group) της Ιρλανδίας ζήτησε από τον φορέα PELG (Petroleum Enforcement Liaison Group ) τις αναλυτικές οδηγίες που δινονται στα πρατήρια.
http://www.magireland.org/2013/news-media/clarification-on-forecourt-rules/
http://www.magireland.org/maghome/wp-content/uploads/2013/09/the-red-guide.pdf
στην σελίδα 71 αναφέρει : 'd. motor cyclists and their passengers should dismount from their machines;'
Το MAG (Motorcycle Action Group) της Ιρλανδίας ζήτησε και διευκρινίσεις και τις έλαβε:
“There are many recorded of cases of fires having occurred due to the overfilling of motor cycle and scooter tanks. Due to the close proximity of the tanks to hot engine parts and associated electrics, petrol vapour has been ignited either immediately the tank has been overfilled, or when the motorcycle is being restarted.
The reason for the overfilling can be associated with the fact that the filling of motor cycle fuel tanks is directly into the tank and not via a fill pipe as with a car, having the nozzle placed into the fill pipe of a car enables the cut off mechanism to operate before the fuel reaches a level where it will be spilt, this is not always possible with the tank of a motor cycle, particularly when the customer is trying to top up the tank, or during times when petrol has been adapted for winter temperatures, and the fuel is more volatile.
In view of the above, and to also avoid the contamination of customers clothing with petrol, the guidance to the operators of petrol filling stations is to not permit the filling of motor cycles or scooters whilst the rider or any passengers are sitting on them.”
Σου φτάνουν αυτά η θέλεις κι άλλα? :confused:
Επίσης αν το σκεφτείς λίγο θα δείς οτι εχουν δίκιο, αλλά πρέπει να ξεκολλήσεις πρωτα. ;)
Eγω προσωπικά κατεβαίνω παντα απο την μηχανή από τότε που πρωτοεμφανίστηκε η αμόλυβδη.
Προτιμώ να μην αναπνέω από τόσο κοντά τις αναθυμιάσεις της αμόλυβδης.
Zami αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις τηλεφωνο τη Shell στα γραφεια της στην Ελλαδα και να συζητησεις με καποιον υπευθυνο ή να του υποβαλεις τα παραπονα σου για το συγκεκριμενο θεμα.
Πολυ σωστη η προσεγγισή σου.Ομως το θεμα ξεφυγε πια απο την shell , οπως γραφω και στην αρχη του ποστ.ολοενα και περισσοτερες εταιρειες το απαιτουν.Αυτο που ηθελα εγω απο το χωρο εδω ηταν μονο και μονο να μου συστησει καποιος, εαν γνωριζει, καποιο συλλογο μοτο(τυπου ομοσπονδιας) για να απευθυνθω εκει ´η αν υπαρχει καποιος του "χωρου" των πετρελαιοειδων που να εχει εγκυρη(σε χαρτι) απαντηση.τιποτε παραπανω δεν ζητησα.....Βρηκα ομως την ΜΟΤΟΕ και θα απευθυνθω εκει.
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις
Αν ψαχνεις να βρείς τετοια έρευνα στην Ελλάδα μαλλον χανεις τον χρόνο σου.
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να δείς τετοια documents δεν εχεις παρα να ψάξεις λίγο.
πχ http://www.magireland.org/maghome/wp-content/uploads/2013/09/the-red-guide.pdf
στην σελίδα 71 αναφέρει : 'd. motor cyclists and their passengers should dismount from their machines;'
Το MAG (Motorcycle Action Group) της Ιρλανδίας ζήτησε και διευκρινίσεις και τις έλαβε:
“There are many recorded of cases of fires having occurred due to the overfilling of motor cycle and scooter tanks. Due to the close proximity of the tanks to hot engine parts and associated electrics, petrol vapour has been ignited either immediately the tank has been overfilled, or when the motorcycle is being restarted.
The reason for the overfilling can be associated with the fact that the filling of motor cycle fuel tanks is directly into the tank and not via a fill pipe as with a car, having the nozzle placed into the fill pipe of a car enables the cut off mechanism to operate before the fuel reaches a level where it will be spilt, this is not always possible with the tank of a motor cycle, particularly when the customer is trying to top up the tank, or during times when petrol has been adapted for winter temperatures, and the fuel is more volatile.
In view of the above, and to also avoid the contamination of customers clothing with petrol, the guidance to the operators of petrol filling stations is to not permit the filling of motor cycles or scooters whilst the rider or any passengers are sitting on them.”
Σου φτάνουν αυτά η θέλεις κι άλλα? :confused:
Επίσης αν το σκεφτείς λίγο θα δείς οτι εχουν δίκιο, αλλά πρέπει να ξεκολλήσεις πρωτα. ;)
Eγω προσωπικά κατεβαίνω παντα απο την μηχανή από τότε που πρωτοεμφανίστηκε η αμόλυβδη.
Προτιμώ να μην αναπνέω από τόσο κοντά τις αναθυμιάσεις της αμόλυβδης.
Τα εχω διαβασει και εγω αυτα.....Στο πρωτο με προβληματιζει το should και το δευτερο ειναι αυτο που , μεταφρασμενο, κυκλοφορει και στην Ελλαδα..Δυστυχως θελω κατι παραπανω οπως στατιστικα κλπ.Ευχαριστω για τον κοπο σου
Cpt. Haddock
15/12/2014, 14:31
Πανω απ όλα αυτός ο λαός ξέρει που να κάνει την επανάσταση του. :lol:
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ
Κι ας έφτανε να πληρώνει τη βενζίνη 1.80 λόγω φόρων.... Αλλο αυτο :lol:
Κάντε μια βόλτα έξω που δεν υπάρχει υπάλληλος και τα κάνετε όλα μόνοι σας να στρώσετε χαρακτήρα.
Βουτυρομπεμπεδες...
Pan (dvs)
15/12/2014, 14:37
Τι παραπονα και παραμυθια,να υποβαλει?Τεσσερις σελιδες για τα αυτονοητα?
Φοβος για φωτια αν χυθει το καυσιμο,τι δεν καταλαβαινει?
Και αν δεν το καταλαβαινει,κακως εχει μηχανη.
Βαζω βενζινη σε πρατηρια με το σημα της Shell σε Αγρινιο, Αμφιλοχια, Αρτα, Φιλιππιαδα. Σε κανενα δεν μου ζητησαν να κατεβω απο την μηχανη. Στο μοναδικο που μου ζητησαν να κατεβω ειναι ενα πρατηριο Shell λιγο πριν τα Ιωαννινα.
Cpt. Haddock
15/12/2014, 14:38
Βαζω βενζινη σε πρατηρια με το σημα της Shell σε Αγρινιο, Αμφιλοχια, Αρτα, Φιλιππιαδα. Σε κανενα δεν μου ζητησαν να κατεβω απο την μηχανη. Στο μοναδικο που μου ζητησαν να κατεβω ειναι ενα πρατηριο Shell λιγο πριν τα Ιωαννινα.
Δε μιλαμε για επαρχία ρε φίλε, εκει ισχύουν άλλοι νόμοι. :D
Φίλτατε ΖΑΜΙ δεν μπορώ να καταλάβω το κολλημα σου πραγματικά. Καταρχάς δεν έγινε και τίποτα αν θα κατέβεις απο την μηχανή, ελεος δηλαδή.
Δευτερον σου δείχνει ο σαπίλας τον λόγο που (πιθανόν να) γίνονται όλα αυτά αλλά εσύ θέλεις τον Σαμαρά σε τηλεοπτικό διάγγελμα να σε ενημερώσει. Ελλάδα ζουμε ρε; ξυπνήστε!!! Εδώ έχουνε σοβαρά προβλήματα να ψάξουνε, να λύσουνε και να ενημερώσουνε ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ, δεν θα ασχολούνται με τα κολλήματα του καθενός.
Σημερα σπάζεσαι εσύ με το "κατεβείτε" και ετοιμάζεις μυνήσεις, αυριο θα τσατιστώ εγώ με τα μούτρα του βενζινά και θα πάω να του σπάσω τα δόντια. Ε δεν γινεται δουλειά έτσι. τσιλ αουτ να ουμε.
Και ξεχασα να αναφερω οτι στα Ιωαννινα μου ζητησε ευγενικα να κατεβω απο την μηχανη μου και στη συνεχεια μου ελεγε ολο συγνωμη και συγνωμη.
Δεν ισχύουν πάντα τα της Αθήνας ( και Θεσσαλονίκης ενίοτε ) ,
στην υπόλοιπη Ελλάδα της επαρχίας . ;)
χανομαστε και ασχολουμαστε με το αν θα κατεβει ο αλλος απο την μηχανη και τσαμπουκαδες απο το πληκτρολογιο και θεωριες της τεχνης.Αθανατε ελληνα!
Pan (dvs)
15/12/2014, 14:46
Στα Γιαννενα,οταν βαζω σε shell,βαζω παντα στο ιδιο.Μου το ζητησαν πρωτη φορα πριν απο 4 χρονια και μου εξηγησαν και το λογο.
atom_smasher
15/12/2014, 14:50
Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά από δω και πέρα θα κατεβαίνω πάντα και εγώ (όταν ξανακαβαλήσω)
afortistos
15/12/2014, 15:43
Εμένα δε μου το έχουν ζητήσει ακόμη και δε το κάνω και από μόνος μου. Συνήθως κάθομαι πιο πίσω στη σέλα απλά για να έχω μια ψευδαίσθηση ασφάλειας. Πάντως υπάρχει και μία λογική, οπότε αν το ζητήσουν να κατέβω, μάλλον θα κατεβώ.
Σκέφτομαι πάντως ότι το ίδιο πράμα είναι στα πλοία όταν διώχνουμε τους επιβάτες μακριά από τα δεξιά και αριστερά του καταπέλτη του πλοίου.Κανείς δε σκέφτεται οτι ο καταπέλτης μπορεί να κινηθεί και να του πάρει το πόδι. Έτσι και στα πρατήρια βενζίνης κανείς δε σκέφτεται ότι μπορεί να υπάρξει φωτιά. και στις δύο περιπτώσεις αμα γίνει το κακό ...ζήτω που καήκαμε.
Ισχυει μονο στα πρατηρια που ειναι της ιδιας της εταιρειας και οχι σε αυτα που απλα συνεργαζονται με αυτην
:beer:
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω εδω μεσα, και γενικοτερα στην νοοτροπια μας ως Ελληνες, ειναι γιατι θα πρεπει υποχρεωτικα να υποκυψει ο ενας στην γνωμη του αλλου...Γιατι δηλαδη, ενω εχω μια γνωμη, οπως και οι υπολοιποι, θα πρεπει να υπερισχυσει η δικη μου εναντι της δικης σας...Εχω την γνωμη μου, εχεις την δικη σου, μπορεις να την πεις, ελευθερια εχουμε.Μην προσπαθεις να μου επιβαλλεις οτι εχεις δικιο και μη με προπαντος , μη με κρινεις.Προς ολους τους κριτες μου..
ζάμη μην ακούς κανένα εδώ μέσα. τους έχω μάθει καλά τόσα χρόνια, όλο βλακείες λένε, πίστεψέ με.
εγώ είμαι μαζί σου. πιστεύω πως όλα τα πρατήρια έχουν συνομωτήσει κατά της ελευθερίας σου γιατί έτσι.
kostas777
15/12/2014, 16:25
Ποτέ δεν μου έχει τύχει να μου ζητήσουν να κατέβω από τη μηχανή. Μπας και στα δυτικά προάστια δεν είναι έθιμο; Αντίθετα πολλές φορές αφήνουν την αντλία πάνω στη μηχανή να βάζει βενζίνη και φέυγουν να εξυπηρετήσουν αλλού :lol:
nikos_abel
15/12/2014, 18:47
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω εδω μεσα, και γενικοτερα στην νοοτροπια μας ως Ελληνες, ειναι γιατι θα πρεπει υποχρεωτικα να υποκυψει ο ενας στην γνωμη του αλλου...Γιατι δηλαδη, ενω εχω μια γνωμη, οπως και οι υπολοιποι, θα πρεπει να υπερισχυσει η δικη μου εναντι της δικης σας...Εχω την γνωμη μου, εχεις την δικη σου, μπορεις να την πεις, ελευθερια εχουμε.Μην προσπαθεις να μου επιβαλλεις οτι εχεις δικιο και μη με προπαντος , μη με κρινεις.Προς ολους τους κριτες μου..
Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις ειναι οτι 5 άνθρωποι εδω μέσα σου έδωσαν κάποια λογικά επιχειρήματα για ποιο λόγο ειναι σωστό να ξεκαβαλας οταν γεμίζεις και εσύ χωρίς ουσιαστικό αντίλογο υποστηρίζεις την ελευθερία της γνώμης σου.
Αν είσαι τόσο σίγουρος οτι δεν κινδυνεύεις γιατι ρώτησες εξ αρχής;
Μπορείς επίσης να μη φοράς κράνος επειδή έχεις τη δική σου γνώμη. Θα ρώταγες εδω μέσα κάτι τέτοιο περιμένοντας να συμφωνήσουμε μαζί σου;
stefanos
15/12/2014, 19:08
Με την συζήτηση σήμερα πάντως παρατήρησα ότι το σκούτερ έχει αποχέτευση και σωληνάκι αποχέτευσης για την βενζίνη που χύνεται έξω από το ρεζερβουάρ.
Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις ειναι οτι 5 άνθρωποι εδω μέσα σου έδωσαν κάποια λογικά επιχειρήματα για ποιο λόγο ειναι σωστό να ξεκαβαλας οταν γεμίζεις και εσύ χωρίς ουσιαστικό αντίλογο υποστηρίζεις την ελευθερία της γνώμης σου.
Αν είσαι τόσο σίγουρος οτι δεν κινδυνεύεις γιατι ρώτησες εξ αρχής;
Μπορείς επίσης να μη φοράς κράνος επειδή έχεις τη δική σου γνώμη. Θα ρώταγες εδω μέσα κάτι τέτοιο περιμένοντας να συμφωνήσουμε μαζί σου;
δεν με ενδιαφερει να συμφωνησει κανεις μαζί μου, δεν ψαχνω για αποδοχή.Εγω εγραψα πριν 5 σελίδες αυτο:
"Αρχιζω και προβληματιζομαι με το θεμα του τιτλου....Αρχικα, εδω και πολυ καιρο ειχε ξεκινησει να το εφαρμοζει η Shell μονο στα ιδιοκτητα πρατήριά της..Τωρα τελευταια εγινε μοδα και μου το εχουν ζητησει σε Avin , Aegean και Eco!!! Φυσικα και φευγω και δεν βαζω εκει βενζινη...Τι γινεται με αυτο?υπαρχει καποιος που υπευθυνα να μας πει για ποιο λογο εφαρμοζεται?Υπαρχουν μελετες σχετικα με αυτο?"
τιποτε περισσοτερο, τιποτε λιγότερο....
skylaros
15/12/2014, 19:30
Χρειάζεσαι μελέτη για να σκεφτείς πως μπορεί να χυθεί βενζίνη εκτός ντεπόζιτου ? Εγώ στο αυτοκίνητο βγάζω ζώνη και κοιτάζω που έχει πυροσβεστήρα ΠΑΝΤΑ όταν μπαίνω σε βενζινάδικο. Προφανώς και θα υπάρχουν στατιστικά δεδομένα, κάθε εταιρεία μαζεύει δεδομένα όταν γίνονται ατυχήματα ή δυστυχήματα, οι βιομηχανίες καυσίμων είναι πρωτοπόρες σε τέτοιους τομείς και με κέντρα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σκόρπια ανά τον κόσμο. Μη περιμένεις να έχεις πρόσβαση στα δεδομένα τους για σχεδόν κανένα λόγο όμως. Στην περίπτωσή που αναφέρεις πάντως είναι και συμβάντα που βρίσκονται κατά προσέγγιση. Δηλαδή μη περιμένεις ακριβή στατιστική για κάθε σταγόνα που θα βγει εκτός ντεπόζιτου ή για κάθε σταγόνα που θα λερώσει ένα παντελόνι και ερωτηματολόγια που γίνονται οι απαντήσεις για τέτοια ζητήματα είναι στο περίπου. Έχεις κάθε δικαίωμα να μη γουστάρεις να το κάνεις αλλά στο τέλος θα μάθεις να το κάνεις, όπως το να κοιτάζεις την κάμερα πριν μπεις στην τράπεζα :p
Πέραν του κινδύνου πυρκαγιάς η βενζίνη στις απόκρυφες περιοχές τσούζει γερά, όμως δεν έχω πρόχειρη τη μελέτη που το τεκμηριώνει.
Στα μάτια να δείτε πως τσούζει ... :(
Και τι άγχος/φόβο έχεις μέχρι να βρεις νερό και να τα ξεπλύνεις
nikos_abel
15/12/2014, 20:28
Άμα όμως είσαι από πάνω και την εισπνέεις είναι το κάτι άλλο (έχω ακούσει, όχι ότι έχω ιδία εμπειρία :p )
guzzistas
15/12/2014, 20:30
Δύο φορές μου το ζήτησαν σε shell κι έφυγα, υπάρχουν κ άλλα βενζινάδικα εκτός από shell...
Τόσες δεκαετίες βάζουμε βενζίνη καβάλα στο μηχανάκι, ξαφνικά προέκυψαν "θέματα ασφαλείας"...
nikos_abel
15/12/2014, 20:31
δεν με ενδιαφερει να συμφωνησει κανεις μαζί μου, δεν ψαχνω για αποδοχή.Εγω εγραψα πριν 5 σελίδες αυτο
Και γιατί το έγραψες αφού δεν είχες σκοπό να το συζητήσεις; Αν ήθελες υπεύθυνη απάντηση με σχετικές μελέτες, καλύτερα δε θα ήταν να ξεκινήσεις από εδώ π.χ.
http://www.shell.gr/el/about-our-website/contact-us.html
Pan (dvs)
16/12/2014, 07:14
Δύο φορές μου το ζήτησαν σε shell κι έφυγα, υπάρχουν κ άλλα βενζινάδικα εκτός από shell...
Τόσες δεκαετίες βάζουμε βενζίνη καβάλα στο μηχανάκι, ξαφνικά προέκυψαν "θέματα ασφαλείας"...
Καποτε λεγαμε τα ιδια για κρανος και εξοπλισμο.Δεν καταλαβαινω γιατι να ειμαστε αρνητικοι και στα λογικα.:beer:
KAWAMANRIDER
16/12/2014, 08:57
Καποτε λεγαμε τα ιδια για κρανος και εξοπλισμο.Δεν καταλαβαινω γιατι να ειμαστε αρνητικοι και στα λογικα.:beer:
σωστοτατος ,
γραφτηκαν τοσα για το θεμα , ολα αυτονοητα , εγω νομιζω οτι και οι "στατιστικες" και οι "αναλυσεις" δοθηκαν περαν του δεοντος απο τους ιδιους τους αναβατες που ειναι οι πλεον αρμοδιοι και θεωρουν οτι ειναι ασφαλεστερο να κατεβαινεις απο την μηχανη , οταν σου λεω εγω που ειμαι μοτοσυκλετιστης οτι ειναι ασφαλεστερο να κατεβεις τι αλλο θες
pipe_smoker
16/12/2014, 09:34
Πανω απ όλα αυτός ο λαός ξέρει που να κάνει την επανάσταση του. :lol:
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ
Κι ας έφτανε να πληρώνει τη βενζίνη 1.80 λόγω φόρων.... Αλλο αυτο :lol:
Μωρή ξινομαρία, πόσες φορές θα το πούμε?:moutza:
Άλλο το'να, άλλο τ'άλλο.
Είναι σα να σου τη βιδώνει να πληρώνεις φόρο για τα σκατά σου στην ΕΥΔΑΠ, και ταυτόχρονα να σου τη βιδώνει και η κυρά σου που σου ζαλίζει τους όρχεις επειδή κατουράς όρθιος και πιτσιλάς το καπάκι.
Μπορεί να τα βάλεις και με την ΕΥΔΑΠ για το φόρο, μπορεί να τσακωθείς και με τη γυναίκα σου που σου λέει να κατουράς καθιστός ή να σηκώνεις το καπάκι.
Ε, εδώ κουβεντιάζουμε για το 2ο:bawl:
Βουτυρομπεμπεδες...
Αλατισμένοι τουλάχιστον ή γλυκανάλατοι:D
guzzistas
16/12/2014, 10:14
Πότε το λέγαμε αυτό? Εγώ 25 χρόνια οδηγώ, προερχόμενος από μοτοσυκλετιστή πατέρα ο οποίος ήταν πάντα με κράνος κ έτσι με έμαθε κ εμένα...
Στο θέμα μας, αυτό που κάνει η shell το κάνει για χίλιους δύο λόγους που νομίζει αυτή. Κι εγώ πηγαίνω σε άλλα βενζινάδικα πλέον μιας κ θεωρώ ότι το να κατέβω από το μηχανάκι για να βάλω βενζίνη είναι μλκια. :beer:
guzzistas
16/12/2014, 10:16
σωστοτατος ,
γραφτηκαν τοσα για το θεμα , ολα αυτονοητα , εγω νομιζω οτι και οι "στατιστικες" και οι "αναλυσεις" δοθηκαν περαν του δεοντος απο τους ιδιους τους αναβατες που ειναι οι πλεον αρμοδιοι και θεωρουν οτι ειναι ασφαλεστερο να κατεβαινεις απο την μηχανη , οταν σου λεω εγω που ειμαι μοτοσυκλετιστης οτι ειναι ασφαλεστερο να κατεβεις τι αλλο θες
Με την ίδια λογική, να κατέβουμε και να μην ξανανέβουμε... το αυτοκίνητο είναι ασφαλέστερο από όλες τις απόψεις...
pipe_smoker
16/12/2014, 10:17
Στο θέμα μας:
Προσωπικά εξαρτάται.....
Άμα προκύψει να πάρω τη μηχανή να πεταχτώ κάπου βιαστικά και θυμηθώ ότι την έχω αφήσει ρεζέρβα, θα σφηνώσω ένα 10ρικο στο γάντι και θα σταματήσω στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρω.
Ούτε ανέβα/κατέβα/ντύσου/γδύσου/κράνη, γάντια, πορτοφόλια κλπ.
Αν ο βενζινάς είναι τόσο τελεμές που καταφέρει να του χυθεί η βενζίνη απ'όξω βάζοντας ένα 10ρικάκι σε σχεδόν άδειο ντεπόζιτο, ε τότε παίζει να ξεχάσει και πατημένη τη σκανδάλη και να με λούσει κι ολόκληρο τραγουδώντας "Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρπολυθώ".
Αν είναι να γεμίσω (και δεν είμαι σε κάποιο από τα πρατήρια που γεμίζω συνήθως), τις περισσότερες φορές θα κατέβω, πιο πολύ για να βάλω τη μηχανή στο διπλό σταντ ώστε να την κουνήσω μπρος πίσω να φύγει ο αέρας που έχει κάτσει γύρω από την τάπα για να χωρέσουν και τα τελευταία σέντσια που προσπαθεί με μανία να χωρέσει ο βενζινάς για να στρογγυλέψει το ποσό και να μην τα χύσει στα πόδια μου.
Σε shell της μαμάς εταιρίας έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να πηγαίνω.
Οκ τη δουλειά τους κάνουν, αλλά τέτοιο πρηξαρχιδισμό δεν τον αντέχω.
-Καλημέρα.
-Κατεβείτε από τη μηχανή κύριε.
-Μπάτσος undercover?
-Εεεε?
-Τίποτα, κάτι δικά μου λέω. (κατεβαίνω)
-Να σας ενημερώσω για την καινούρια μας προσφορά που με Χ λίτρα V power παίρνετε μία μπάρμπυ την κόρη του μπάμπη του βενζινά και...
-Όχι να'σαι καλά, γέμισέ την αμόλυβδη απλή σε παρακαλώ.
-Βλέπω ότι είναι σχετικά παλιά η μηχανή σας.
-Εκτιμητής είστε?
-Όχι αλλά μπορώ να σας προτείνω να βάλετε V-Power ή ακόμα καλύτερα V-Power Racing και θα δείτε τρομερή βελτίωση γιατί περιέχει μπλε και πράσινους κόκκους σαν το Αριέλ.
-Οκ. Κερνάς τη διαφορά?
-Ε μα, κύριε....
-Ε μα, βάλε απλή που σου λέω γιατί θα είχαμε τελειώσει τώρα.
Και δώσ'του κάτι μούτρα και φατσούλα "Φάε νεροζούμι τώρα, εγώ σου πρότεινα να πάρεις απ'το καλό το πράμα."
Ρε Α στα διάλα!
Στο άλλο θέμα μας:
Άρχοντα, πολύ μυστήριος είσαι.
Μπήκες κι έκανες μία ερώτηση για το εάν υπάρχουν μελέτες σχετικά με αυτό?
Με ποιό? Με το πόσο εύφλεκτη είναι η Τζίνα? Με το τί μέτρα μπορεί, θέλει, γουστάρει να παίρνει το κάθε πρατήριο για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, για να μη γίνει καμιά στραβή, γιατί αυτές τις εντολές έχει από τη μαμά εταιρία?
Στατιστικές? Τί στατιστικές?
Σου παρέθεσαν κάποια άτομα κάποια άρθρα και δεν τα χαμπαριάζεις και λες ότι θέλεις μελέτες. Στο moto.gr μπήκες όχι στο φόρουμ του χημείου του κράτους.
Μελέτες ζήτησες, γνώμες θα πάρεις. Μη βιδώνεσαι κιόλας.
Γιατί όντως κάνει μπαμ ότι ψάχνεις κάτι που, αν δε λέει ότι ο Θεός ο ίδιος είπε να κατεβαίνεις από τη μηχανή όταν βάζεις βενζίνη και ήταν η 11η εντολή που βαριόταν να σκαλίσει ο Μωυσής, ικανοποιημένος δε θα μείνεις.
Δεν μπήκες να ρωτήσεις και να μοιραστείς απόψεις.
Λες και ψάχνεις κανά έγγραφο για να πας να το τρίψεις στα μούτρα του βενζινά σου αντιδράς.
Ε, δε σου βρήκαμε, σ'χώρα μας.
pipe_smoker
16/12/2014, 10:19
Με την ίδια λογική, να κατέβουμε και να μην ξανανέβουμε... το αυτοκίνητο είναι ασφαλέστερο από όλες τις απόψεις...
Με το συμπάθειο, αλλά καθόλου ίδια δεν είναι η λογική.
KAWAMANRIDER
16/12/2014, 12:07
το θεμα αφορα αν πρεπει να κατεβαινουμε απο την μοτο οταν βαζουμε βενζινη , ειναι μια επιπλεον απλουστατη προληψη οταν γινεται ανεφοδιασμος ευφλεκτου και καυστικου υλικου και αφορα την ασφαλεια μας , απλα πραγματα ;)
το θεμα αφορα αν πρεπει να κατεβαινουμε απο την μοτο οταν βαζουμε βενζινη , ειναι μια επιπλεον απλουστατη προληψη οταν γινεται ανεφοδιασμος ευφλεκτου και καυστικου υλικου και αφορα την ασφαλεια μας , απλα πραγματα ;)
+1
απορω γιατι το κουραζετε τοσο πολυ το θεμα.
pipe_smoker
16/12/2014, 12:42
+1
απορω γιατι το κουραζετε τοσο πολυ το θεμα.
Από το 2003 εδώ μέσα, παλιά καραβάνα, κι έχεις ακόμα τέτοιες απορίες?:D
Τώρα σοβαρά το να κατέβεις απο τη μηχανή για να βάλεις καυσιμο, είναι πρόβλημα;
Get a life.
nikos_abel
16/12/2014, 12:53
Στο θέμα μας:
:a012:
Αυτό με το μπλα μπλα στη σελ πάντως όντως είναι μοναδικό :lol:
Η πλάκα είναι ότι τώρα έχει μια προσφορά με λέγκο με κάποιες προυποθέσεις και ρωτάω ένα παληκάρι που είναι πολύ
συμπαθητικός, "γίνεται να πάρω και εγώ, πάντα εδώ γεμίζω φιλαράκοα αλλά δεν μπορώ να βάλω τόσα λίτρα, δεν τα παίρνει"
Και απαντά ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ωσαν ρομπότ
"Θα πρέπει να βάλετε βενζίνη Χ λίτρα Βι Πάουερ αλλά μόνο με Χ ευρώ μπορούν να γίνουν δικά σας. Μπιπ"
nikos_abel
16/12/2014, 12:55
Τώρα σοβαρά το να κατέβεις απο τη μηχανή για να βάλεις καυσιμο, είναι πρόβλημα;
Get a life.
μα θα πρέπει να λύσω και το κράνος που είναι ντι ρινγκ, μετά θα πρέπει να βγάλω τα γάντια να το δέσω, τραγωδία.....
Bradipous
16/12/2014, 13:55
Εμενα παλι δεν με ενοχλει καθολου ουτε να κατεβω, ουτε να λυσω κρανος, γαντια κλπ...
Αυτο που μου την δινει ειναι οτι μετα πρεπει να πληρωσω. :mad:
Θα μπορουσα να γραφω ωρες, να απαντω στο καθε εναν ξεχωριστα, αλλα επειδη δεν υπαρχει λογος, και επειδη εχω ζωη οπως λενε καποια παπαγαλακια, λεω το εξης: οποιος εχει στοιχειωδη ακαδημαικη μορφωση και ελαχιστες γνωσεις δικαιου μπορει να καταλαβει απολυτα το υφος της ερωτησης που εκανα στο πρωτο ποστ. Στην ουσια , απευθυνθηκα σε ενα μεγαλο μοτο φορουμ με την ελπιδα οτι θα βρω μελη καποιων σοβαρων ενωσεων καταναλωτων/μοτοσυκλετιστων κλπ και οχι για να συζητησω η να ανταλλαξω αποψεις,αλλα για να με καθοδηγησουν υπευθυνα.τεκμηρια ψαχνω οχι αερολογιες.Και ναι, ειμαι επιστημονας και δεν μου αρκουν τα λογια του καθενος και η κοινη λογικη, θελω αποδειξεις.Ακομη και για το οφθαλμοφανες.over and out
taisteal
16/12/2014, 14:11
Και αν στο τελος ολα τα βενζιναδικα εφαρμοσουν αυτο το μετρο τι θα κανεις;;
Θα πηγαινεις Αλβανια να φουλαρεις;;;
Ζητω συγνωμη προκαταβολικα που απαντω χωρις να εχω ακαδημαικες γνωσεις...
:look:
Και αν στο τελος ολα τα βενζιναδικα εφαρμοσουν αυτο το μετρο τι θα κανεις;;
Θα πηγαινεις Αλβανια να φουλαρεις;;;
Ζητω συγνωμη προκαταβολικα που απαντω χωρις να εχω ακαδημαικες γνωσεις...
:look:
Πτεσμα.......
Εδω καβαλας BMW και ακόμα σε κανουμε παρέα.....:lol:
KAWAMANRIDER
16/12/2014, 14:25
μπορει αν γινεται το συγκεκριμενο με μοτο να μην χρειαζεται να κατεβει καποιος , τον μπερδευεις τον βενζινα :lol:
328724
Θα μπορουσα να γραφω ωρες, να απαντω στο καθε εναν ξεχωριστα, αλλα επειδη δεν υπαρχει λογος, και επειδη εχω ζωη οπως λενε καποια παπαγαλακια, λεω το εξης: οποιος εχει στοιχειωδη ακαδημαικη μορφωση και ελαχιστες γνωσεις δικαιου μπορει να καταλαβει απολυτα το υφος της ερωτησης που εκανα στο πρωτο ποστ. Στην ουσια , απευθυνθηκα σε ενα μεγαλο μοτο φορουμ με την ελπιδα οτι θα βρω μελη καποιων σοβαρων ενωσεων καταναλωτων/μοτοσυκλετιστων κλπ και οχι για να συζητησω η να ανταλλαξω αποψεις,αλλα για να με καθοδηγησουν υπευθυνα.τεκμηρια ψαχνω οχι αερολογιες.Και ναι, ειμαι επιστημονας και δεν μου αρκουν τα λογια του καθενος και η κοινη λογικη, θελω αποδειξεις.Ακομη και για το οφθαλμοφανες.over and out
Zami το προβλημμα σου δεν ειναι κοινή λογική. Είναι δικό σου προσωπικό κόλλημα. Κανονικά εσύ θα έπρεπε να φέρεις αποδείξεις και να πεις "οριστε κυριοι" συμφωνα με έρευνες που εκανα/εγιναν μπλα μπλα μπλα "σας εγγυώμαι 100% οτι κανείς ποτέ δεν θα καεί απο αυτανάφλεξη ενώ είναι πάνω στην σέλα και κανείς ποτέ δεν θα λερωθεί απο άμπαλο βενζινά που δεν ξέρει να την βάζει σε τρύπες...την μάνικα...της αντλίας" τότε θα αναιρέσεις την κοινή λογική που ακολουθούμε οι υπόλοιποι και θα σου δώσουμε και τα συγχαρητήρια μας.Επιπλέον θα δείρουμε και ολους τους υπαλλήλους της shell που ξοδευαν 5-10 δευτερόλεπτα απο τον χρόνο μας σε κάθε γέμισμα μέχρι τώρα.
Μέχρι τότε κανόνισε να δουμε καναν οδηγό βαραντέρο να καίγεται σε κανα δελτίο ειδήσεων. Εκεί να δεις κλάμα