Σύνδεση

View Full Version : Ζάντες SuperEnduro σε Adventure

papadon
21/12/2014, 13:02
Καλησπέρα,

Έχει βάλει κανείς ζάντες σε διαστάσεις σαν του SuperEnduro σε 950/990 Adventure?
Στο advrider πολλοί γράφουν τις εντυπώσεις τους από παρόμοιες μετατροπές, αλλά θα με ενδιέφερε περισσότερο η άποψη κάποιου από εδώ μέσα.
Τι λάστιχα παίζουν? Πόσο αντέχουν? Μήπως χαλάει ο χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας?
Χρησιμοποιώ το μηχανάκι καθημερινά στην πόλη, πάω εκδρομές/ταξίδια σε κάθε ευκαιρία. Χώμα το πάω, αλλά δεν είναι ο κύριος προσανατολισμός της χρήσης που κάνω.

panos_zip
21/12/2014, 14:49
Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία, από γνωστό που είχε κάνει παλιότερα την μετατροπή αυτή, γνωρίζω πως το κάνουν ´οσοι έχουν μεγαλυτερες απαιτήσεις από τη μηχανή στο χώμα μιας και έχουν περισσότερες επιλογές σε χωμάτινα λάστιχα επειδή οι ζάντες είναι πιο στενές από τις μαμά του αντβ. Επίσης μειωνεται και το μη αναρτώμενο βάρος για τον από πάνω λόγο αλλά και γιατί το σ.εντούρο έχει μονό δισκόφρενο μπροστά.
Άρα δεν θα το συνιστούσα για καθημερινή χρήση.

Allst@rf
21/12/2014, 16:13
Το `11 στο περιοδικο ΜΟΤΟ ειχε γραψει ενα αρθρο ο Σπανος το οποιο αφορουσε την μετατροπη ενος adv r σε εργαλειο rallye...
Ειχε πλεξει τα στεφανια του adv με τις ζαντες του SE και ετσι μπορουσε να φορεσει οτι χωματινο λαστιχο μπορουσε.

Προσφατα εκανα ενα καθαρισμο στη ντουλαπα γιατι ειχα γκρινια απο τη γυναικα μου με τη σαβουρα που ειχα μαζεψει (με το δικιο της) και βρηκα το εν λογω τευχος...το ξαναδιαβασα και δυστυχως για σενα το πεταξα ,αλλιως θα στο εστελνα...

DrBig
21/12/2014, 18:56
Θα γινει αρκετα καλλιτερο στο χωμα και αρκετα χειροτερο στην ασφαλτο.
Αν τις θες για δευτερο ζευγαρι με χωματινα λαστιχα ειναι καλη ιδεα.

papadon
22/12/2014, 02:17
OK, οπότε κρατάμε τις μαμά ζάντες. Η μπροστινή έχει δυο τρεις καλούς τσαμπουκάδες που έχω κάνει στο χώμα..Υπάρχει κάποιος να επισκευάζει flat spots σε στεφάνια? Δεν έχει πάρει, δεν τραβάει ή κάτι άλλο περίεργο. Οι ακτίνες, όπως και σε κάθε 950 που σέβεται την παλαιότητά του, όπως και τα καψούλια έχουν ψιλοσκουριάσει σε κάποια σημεία. Αξίζει να λύσω τις ζάντες, να καθαρίσω-χρωμιώσω ακτίνες και να στείλω στεφάνια και κέντρα για ηλεκτροστατική ή τελικά να πάρω του Superenduro που λογικά θα παίξουν σε παρόμοια τιμή με την επισκευή των δικών μου?

MiltiadisK.D
22/12/2014, 10:12
Προσωπικιά θα έπλεκα στα μαμά κέντρα after market στεφάνια(π.χ excel,μιάς και τα μαμά είναι ολίγον τι τσιγαρόχαρτα)και θα έβαζα καινούργιες ακτίνες πάλι after market αφού οι μαμά είναι πανάκριβες(250$ αν θυμάμαι καλά)ή θα νικέλωνα τις παλιές(σίγουρα πιο οικονομική λύση).Δεν θα έβαζα απο SE στη θέση σου αφού το χώμα που κάνεις είναι περιορισμένο.

gefr
24/12/2014, 08:03
Τα Excell στεφάνια είναι πιό ανθεκτικά, αλλά και ακριβούτσικα. Τελευταία που ρώτησα, μου είπαν για το μπροστινό €260. Τα πουλάνε στη Λασκάρεως 45: 2106465341, 6977918180, 2106465341, Παναγιώτης Καψής. Η επινικέλωση δε νομίζω οτι είναι πιό φθηνή από αγορά καινούργιας, στα 3,5€ νομίζω είναι από την ΚΤΜ.

indianos950
28/12/2014, 08:12
Και καινουριες γνήσιες ακτίνες να παρει σε δυο χρονια ετσι θα γίνει ξανα. Δεν αντέχουν. Εχει βρει κάποιος inox? η μια καλής ποιότητας aftermarket?

Εχω τις περνάω 4-5 φορες τον χρονο πανακι και wd-40 και καπως συνέρχονται. Εννοείται οτι τα τελευταία 3 χρονια εχει βραχει 2-3 φορες