PDA

View Full Version : Άρση Ολικής Διαγραφής

ANDREASXIOS
07/01/2015, 19:34
Λοιπόν, τελευταία ψάχνοντας βρήκα ένα νόμο, που αναφέρει πως μπορεί να γίνει άρση της ολικής διαγραφής μοτοσυκλέτας, αρκεί να περάσει φυσικά από ΚΤΕΟ και να μην έχει περάσει χρόνος από την ημερομηνία της ολικής διαγραφής της μοτοσυκλέτας. Έπειτα από συνάντηση με την Δ/νση συγκοινωνιών της περιοχής μου, και από τηλεφώνημα στο υπουργείο που έκανε ο υπάλληλος (ούτε εκείνη ήξερε) μου είπε πως γίνεται, αλλά είναι μεγάλη διαδικασία, θέλει από τον ιδιοκτήτη ανάιρεση της πράξης διαγραφής, καθώς και διάφορα δικαιολογητικά...
Ολα καλά, τον νόμο ψάχνω, δεν τον βρίσκω. :(:(:(:(
Μήπως κάποιος γνωρίζει επί του θέματος, και ξέρει τον νόμο?:confused::confused::confused:

Tedvj23
07/01/2015, 19:38
:a014:

Υ.γ.Αυτο για τον 1 χρονο το γνωριζω 10ετιες τωρα..Μου τοχε πει ενας προισταμενος στο μηχανολογικο αλλα δεν ετυχε ποτε να ρωτησω για την συγκεκριμενη διαδικασια..

faraway
07/01/2015, 19:50
Προσπαθήστε καλύτερα να κάνετε απονεύρωση σε καρχαρία άνευ αναισθησίας ,
πιο εύκολη διαδικασία θα είναι από το να ολοκληρώσετε αυτή που αναφέρετε σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία . :lol::lol:

Lioulios
07/01/2015, 20:35
Eνδιαφέρον αυτό , μιας και μεχρι τωρα ξεραμε πως διαγραφή= τελος

...Ρε λές ??

wolfi
07/01/2015, 21:19
Ας καταθέσω και εγώ αυτά που έμαθα Δεκεμβριο 2014 ΠΑΡΈΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΉΤΗ που έκανε την ΟΡΙΣΤΙΚΉ ΔΙΑΓΡΑΦΉ στο Μηχ. Θεσ/νικης
Αυτό που μας είπαν ειναι οτι μπορείς να κάνεις άρση ΜΈΧΡΙ 3 ΜΗΝΕΣ μετα απο την ημερομηνια που κατεθεσες τα χαρτια της ΟΡΙΣΤΙΚΉΣ ΔΙΑΓΡΑΦΉΣ.(Η περίπτωση μου ήταν μετα απο 9μηνες φουτσες μπλε δλδ.)
Και αν κατέθεσες τα χαρτιά σου λέει 1 Δεκεμβρίου και 'ρθεις 5 Ιανουαρίου να κανεις ΑΡΣΗ δεν μπορεις γιατι ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΆΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΠΌ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ

ANDREASXIOS
07/01/2015, 21:20
Σίγουρα γίνεται, εχω πάρει ηδη την ενημέρωση απο το υπουργειο, ξερω και τον κωδικό απο τον υπολογιστη του υπουργειου για να εμφανιστει στον υπάλληλο η φόρμα, ψάχνω τον νόμο, (που ουσιαστικά κάπου στο γουγλάρισμα τον είχα βρεί, σε forum) μπας και τον δώσω στον προηγούμενο ιδιοκτήτη και κάνω μεταβίβαση με κυκλοφορία ενα εργαλείο παλιό, αλλα τίποτις... Ένας σχετικός;;;;;

Lioulios
07/01/2015, 22:02
όλο αυτόν τον καιρό , 1η φορά ακούω κάτι τέτοιο και σίγουρα και οι άλλοι εδώ μέσα , αλλιώς θα το είχαμε συζητήσει . Αν το καταφέρεις παίζει να σαι και ο 1ος ...ή όχι ?

nick_VFR
07/01/2015, 22:14
όλο αυτόν τον καιρό , 1η φορά ακούω κάτι τέτοιο και σίγουρα και οι άλλοι εδώ μέσα , αλλιώς θα το είχαμε συζητήσει . Αν το καταφέρεις παίζει να σαι και ο 1ος ...ή όχι ?

... οπότε περιμένουμε και σχετικό how-to! :D

Καλή τύχη πάντως! :)

Xigo
08/01/2015, 22:25
Το εχω κανει εγω.. Γινεται απλα στο χαρτι του κτεο που πρεπει να προσκομισεις στο μηχανολογικο, πρεπει να μην εχει καθολου σοβαρες ελλειψεις.

Εννοω οτι, αν πχ θες να κανεις μεταβιβαση ενα μηχανακι, ενω μπορεις να πας ι στο κτεο,να "κοπει" ( εχεις περιθωριο να το περασεις 1+1 μηνες ξερω ) και εσυ να πας κανονικα μηχανολογικο με το χαρτι που
να γραφει πανω σοβαρες ελλειψεις και να κανεις μεταβιβαση.
Αν ειναι ομως απο διαγραφη πρεπει να μην εχει σοβαρες ελλειψεις ,κοινως να περασει το κτεο..

SHOOTER045
08/01/2015, 22:36
Κάτι σχετικό, σύμφωνα με νέο νόμο τα ελαφριά ρυμουλκουμενα δεν θέλουν άδεια / κτεο κλπ.
Το διαβασα σήμερα στο νερό, και ρώτησα στο συγκοινωνιών. Τρέιλερ καροτσουλες κλπ με υπεύθυνη δήλωση / βεβαίωση μηχανολογου

Lioulios
09/01/2015, 00:31
Το εχω κανει εγω.. Γινεται απλα στο χαρτι του κτεο που πρεπει να προσκομισεις στο μηχανολογικο, πρεπει να μην εχει καθολου σοβαρες ελλειψεις.

Εννοω οτι, αν πχ θες να κανεις μεταβιβαση ενα μηχανακι, ενω μπορεις να πας ι στο κτεο,να "κοπει" ( εχεις περιθωριο να το περασεις 1+1 μηνες ξερω ) και εσυ να πας κανονικα μηχανολογικο με το χαρτι που
να γραφει πανω σοβαρες ελλειψεις και να κανεις μεταβιβαση.
Αν ειναι ομως απο διαγραφη πρεπει να μην εχει σοβαρες ελλειψεις ,κοινως να περασει το κτεο..

τί ακριβώς έκανες γράψε , που στην αναζήτηση να βγαίνει και να χει ο κόσμος ενα μπούσουλα .

:beer:

Stabak
09/01/2015, 10:44
Επειδη πρόσφατα το έκανα με αυτοκινητο (ΔΕΚ 14), ισχυει το 12μηνο, πας στο υπουργείο με ελεγχους απο τα κτεο (μηχανολογικο υπουργειου κ ικτεο) κ "επαναταξινομείται" το όχημα, βγαζοντας καινουργια αδεια κ πινακιδες ως "καινουργιο". Το οχημα βγαινει στο ονομα της οριστικης διαγραφης οποτε κ οποια μεταβιβαση υποθέτω οτι έπεται.... Προσοχη στην έκδοση αδειας να πληρωθουν τα τέλη αυθημερον διοτι εστω κ μια μερα να περάσει πέφτει πρόστιμο... ( το οποιο κ εφαγα γαμ^%#@&^&#$^ με υπαιτιότητα των υπαλλήλων εκει που δεν μου ειπαν κ παρεδωσαν αργοπορημενα την αδεια).

ANDREASXIOS
10/01/2015, 01:28
Ακόμη περιμενω να μου δώσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης υπεύθυνη δηλωση, και αν την παρω, μαλλον θα γινει.
απλά ακόμη δεν ξέρω σε ποιό νόμο στηρίζεται η όλη διαδικασία.

ANDREASXIOS
30/01/2015, 14:59
Χα! Βρεθηκε! Λοιπόν για όςους ενδιαφέρονται, Εγκυκλιος υπουργειου μεταφορων και επικοινωνιων, αρ. Πρωτ. 5685/437 στις 8 Μαρτίου 2006

motomaniac
30/01/2015, 15:07
μπραβο ρε φιλε!!!! τωρα να παρουνμε σβαρνα τις αγγελιες..!!!!!! :)

toyar
30/01/2015, 15:34
που την βρισκουμε αυτη να δουμε τι λεει;

Tedvj23
30/01/2015, 21:30
Κρατα μας ενημερους για την διαδικασια..:beer:

axenias
28/12/2017, 22:13
Χα! Βρεθηκε! Λοιπόν για όςους ενδιαφέρονται, Εγκυκλιος υπουργειου μεταφορων και επικοινωνιων, αρ. Πρωτ. 5685/437 στις 8 Μαρτίου 2006

φίλε καλησπέρα, έχω λιώσει στο ψάξιμο και δεν βρίσκω κάτι σχετικό. Μπορείς να στείλεις τον αριθμό του ΦΕΚ; Ή μια φωτογραφία του αρχείου;; Κάτι τέλος πάντων Θα καταθέσουμε με έναν ξάδερφο μου αύριο πινακίδες για ένα μηχανάκι και με ενδιαφέρει να δω αν μπορώ να κάνω ανάκτηση αργότερα γιατί δεν είναι για αχρηστία... Ευχαριστώ!

harris_x
30/12/2017, 14:53
φίλε καλησπέρα, έχω λιώσει στο ψάξιμο και δεν βρίσκω κάτι σχετικό. Μπορείς να στείλεις τον αριθμό του ΦΕΚ; Ή μια φωτογραφία του αρχείου;; Κάτι τέλος πάντων Θα καταθέσουμε με έναν ξάδερφο μου αύριο πινακίδες για ένα μηχανάκι και με ενδιαφέρει να δω αν μπορώ να κάνω ανάκτηση αργότερα γιατί δεν είναι για αχρηστία... Ευχαριστώ!

Η κατάθεση των πινακίδων για ακινησία δεν έχει σχέση με την ολική διαγραφή.
Τις πινακίδες από κατάθεση μπορείς να τις πάρεις ξανα οπότε θέλεις.

doctoras
31/12/2017, 09:44
Η κατάθεση των πινακίδων για ακινησία δεν έχει σχέση με την ολική διαγραφή.
Τις πινακίδες από κατάθεση μπορείς να τις πάρεις ξανα οπότε θέλεις.

έχω την εντύπωση πως υπάρχουν κάποιες δικλίδες εδώ, εάν η προσωρινή κατάθεση παραμείνει για χρόνια όταν θελήσεις να τις ξαναπάρεις πίσω γίνεται επανέκδοση πινακίδων με το ανάλογο κόστος κάπου το διάβασα δε ξέρω εάν τηρείται

Tedvj23
31/12/2017, 12:57
Εγω που το εχω κανει αρκετα χρονια πριν εγινε επανεκδοση πινακίδας με αλλα νουμερα χωρις κανενα κοστος και στην νεα αδεια εγραφε και τον παλιο αριθμο κυκλοφοριας σε ένα σημειο..

Υ.γ.Αλλο "προσωρινη" ακινησια(εφορια..) και άλλο οριστικη διαγραφη(υπουργ.μεταφ ή μηχανολογικο..) παιδες..