Σύνδεση

View Full Version : Φούρνος...

amyroukai
08/01/2015, 15:26
Ναι ξέρω, τι δουλειά έχει ο φούρνος σε ένα site με μοτοσικλέτες; Καμμιά, αλλά μιά μου όλοι μας (καλά, λέμε τώρα) μαγειρεύουμε, είναι κάπως σχετικό...

Επίμονους λεκέδες από χυμένα ζουμιά από ταψί κλπ στον πάτο και πιτσιλιές στα πλαϊνά, κανένα γιατροσόφι/μαντζούνι κλπ έχουμε; Τα σπρέι καθαρισμού έχουν αποτύχει παταγωδώς. Διάβασα για μαγειρική σόδα που θα είναι το επόμενο πείραμα, αλλά...

Και ο επόμενος όποτε και αν, μάλλον θα είναι με πυρόλυση να τελειώνουμε.

SHOOTER045
08/01/2015, 15:32
Τροχός
Σβουρακι
Αμμοβολή

Bowleno
08/01/2015, 15:32
Αν αποτύχει και η πυρόλυση, ιδού η σίγουρη λύση: (πιθανή παρενέργεια: να εξαερωθεί ολόκληρος ο φούρνος.....) :D

329530

Bob_o_mastoras
08/01/2015, 16:10
Ντρεμελ. :p

Μια λυση ειναι να μην τα καθαρισεις και να τα αφησεις εκει. Δεν βγαζουν μυρωδιες μιας και εχουν ηδη καει εντελως. Μονο αισθητικο ειναι το θεμα.

Η μανα μου βαζει και αυτη σοδα.

Εγω τον καθαριζω με σαπουνι πιατων και συρματακι.

Pan (dvs)
08/01/2015, 16:56
Πας σε ενα super market.Πηγαινεις στα καθαριστικα και ζητας gel γνωστης εταιρειας που κανει για αυτη τη δουλεια.Επισης ζητας και χονδρο συρμα κουζινας.

Πας στο σπιτακι σου,ριχνεις το gel,περιμενεις λιγο και μετα παιρνεις το συρμα και το παιζεις karate-kid........ξερεις τη σκηνη με το γυαλοχαρτο.

spyrakos35
08/01/2015, 17:07
Sanitas για τα λιπη....

Η πυρολυση αν το κρυσταλλο εχει χιλιοστο με σπασιματακι θα στο κανει χωνι καπελο..... Και δε θες να ξερεις ποσο εχει ενα μαμα κρυσταλλο.....

S705
08/01/2015, 17:16
Τίποτα από αυτά.
Θα πας σε έναν γνωστό σου σουβλατζίδικο , από εκεί που ψωνίζεις και θα του ζητήσεις 100ml καρβουνιλα .
Έτσι λέγετε ένα χημικό επαγγελματικό που βγάζει τα πάντα από λίπος .
Το έχω χρησιμοποιήσει σε μαγαζί και έχω πάθει πλακά.
Βαλε γυαλιά και μπλούζα με μακριά μανίκια , γάντια και άνοιξε παράθυρο. Καίει σαν διάβολος αυτό το ζουμί.
Δεν σου λέω να αγοράσεις γιατί πωλείτε σε 25 λίτρα και είναι πανάκριβο.

7Tolis
08/01/2015, 18:18
πέτα τον φούρνο.

teogtp
08/01/2015, 19:07
Μην χρησιμοποιειτε χημικα μεσα στον φουρνο που μαγειρευετε το φαγακι σας...............
Γιαννη,για καθαρισμα παρε ενα ατμοκαθαριστη με σκληρο βουρτσακι στο επιστομιο του,και "πλακωσε" τον.
Μην περιμενεις να βγουνε ολα.παντα θα υπαρχουν "τσιμεντολεκεδες".

toyar
08/01/2015, 19:12
χλιαρος φουρνος, γνωστος καθαριστικος αφρος και ξυστρα που καθαριζουν τις κεραμικες εστιες
δεν εχει βρεθει κατι ακομα να αντισταθει
σε αυτο το θεμα θα φανει ποιοι εχουν σκισει τη γατα σπιτι τους

EVI
08/01/2015, 19:52
και μετα μου λετε για κοσμοπολιταν

:bawl:

virus
08/01/2015, 19:57
φορνετ κι αλουμινοχαρτο τσαλακωμενο.

devil's animal
08/01/2015, 20:01
swaz

ΝΤΙΚ
08/01/2015, 20:06
το σούπερ καθαριστικό ειναι 1!

η μανα μου,σου,του της κτλ!!!!!
και φθηνο και αποτελεσματικο;)

amyroukai
08/01/2015, 20:08
πέτα τον φούρνο.
όχι Τόλη, πονάει κεφάλι κόΠΣει κεφάλι; Λύσεις τέτοιου τύπου είναι ακριβές.

Το wax-on, wax-off με το σπρέι-αφρό καθαρισμού και το χοντρό σύρμα κουζίνας έκανε αρκετά καλή δουλειά. Έχουν μείνει ελάχιστα σημαδάκια στα πλαϊνά. Φοβόμουν να βάλω σύρμα στο εμαγιέ μην το φάει, αλλά τελικά δεν έκανε ζημιά.
Βαρέθηκα να πάω σουπερμάρκετ, οπότε η σόδα αύριο, μήπως τον κάνει 100% λαμπερό. Για βαρύ χημικό δεν υπάρχει λόγος, άσε που το "άνοιξε τα παράθυρα" και μόνο είναι άθλος με τόσο χαμηλή θερμοκρασία...

Θενκγιου για τις προτάσεις. Αν δεν δουλέψει η σόδα θα δοκιμάσω και άλλα σιγά σιγά (έχει ένα λεκέ στον πάτο από ζουμί που κάηκε σε μιά ρεβυθάδα γάστρας που ξεχείλισε και δεν βγαίνει όλο με τίποτα).

amyroukai
08/01/2015, 20:10
το σούπερ καθαριστικό ειναι 1!

η μανα μου,σου,του της κτλ!!!!!
και φθηνο και αποτελεσματικο;)
Αν την σηκώσεις από τον τάφο ρε μαν, νομίζω το τελευταίο που θα την νοιάξει είναι ο φούρνος μου. Πιο πιθανό βλέπω να μου παίρνει τα κλειδιά από το αμάξι να πάει τσάρκα να ξεσκάσει :bawl:

Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο πάντως, οι μαμάδες έχουν λύση για όλα μερικές φορές. Εν προκειμένω, δεν την πολυενδιέφερε το άθλημα σε τέτοιο βαθμό. :)

SHOOTER045
08/01/2015, 20:33
και μετα μου λετε για κοσμοπολιταν

Τώρα που θα κάνω θέμα με μαγειρικές και άλλα θα δεις πανηγύρι...

makaros33
08/01/2015, 20:35
σε κατάστημα με καθαριστικά είδη (κατά προτίμηση για επαγγελματίες - πουλάνε και σε λιανική κάποια ) ζητά υγρό για καμένα λίπη και τα τιαυτα - ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΤΟ ΣΟΥΑΖ - αύριο θα ψάξω να σου στείλω και μια φώτο από το μπουκάλι και

dimmie_72
08/01/2015, 21:16
Προτείνεται για μόνιμο. Γιατί ως γνωστόν ο άνδρας από 2 πράγματα ξεχωρίζει...

Το ένα είναι ότι συντηρεί τα εργαλεία του. ;)

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως ψάχνω εναλλακτικές σακούλες για ηλ. σκούπα Miele, γιατί οι αυθεντικές είναι πανάκριβες. :rolleyes:

EVI
08/01/2015, 21:34
Τώρα που θα κάνω θέμα με μαγειρικές και άλλα θα δεις πανηγύρι...

SHOOTER045
08/01/2015, 21:37
Δώσε μου τύπο και θα σου πω αύριο, για aeg vamphyr 7 Euro τις παίρνω

dimmie_72
08/01/2015, 21:56
Δώσε μου τύπο και θα σου πω αύριο, για aeg vamphyr 7 Euro τις παίρνω

Χαλαρά τόχουμε το http://kalinoikokyra.blogspot.gr/

SHOOTER045
08/01/2015, 21:58

Έχεις φάει μακαρόνια από τα χεράκια μου?
Λοιπόν
Υλικά 1 πακέτο μακαρόνια, ότι σχέδιο θέλουμε
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 συσκευασία μανιταρια - κονσέρβα
1 σκελιδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 σάλτσα πουμαρο
Πάπρικα γλυκιά σε αλοιφή -σάλτσα
Μαιδανο φρέσκο
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τα μακαρόνια, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 4 κούπες νερό και μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Προτού ρίξουμε το νερό καλο θα είναι να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο όπου θα επαλοιψουμε σε όλο τον πάτο της κατσαρόλας, έτσι τα μακαρόνια μας δεν θα κολλήσουν. Και αφού βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια, και λιγότερη από μισή σκελιδα ψιλοκομμένο σκόρδο.
Για την σάλτσα
Σε ένα ρηχό σκεύος / τηγάνι ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το υπόλοιπο μισό σκόρδο, τις πιπεριές - κόκκινη / πράσινη ψιλοκομμένες, μια κουταλιά της σούπας από την πάπρικα, ένα κύβο ζωμό λαχανικών και τελευταία τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, και τον κύβο λαχανικών, ανακατεύουμε δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, χαμηλώνουμε την φωτιά η την ένταση στην κουζίνα, και προσθέτουμε λίγο μαιδανο ψιλοκομμένο.
Σε 10/15 είναι έτοιμα και τα δύο.
Στα μακαρόνια αφού βράσουν και τα σουρωσουμε όπως είναι ζεστό το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας Βιτάμ.
Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο μαιδανο

dimmie_72
08/01/2015, 22:27
Λοιπόν
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκελιδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 σάλτσα πουμαρο
Μαιδανο φρέσκο
1 κύβο ζωμό λαχανικών
...................

Πολύ δουλειά θέλει φιλενάδα... Έχω και σιδέρωμα αύριο, άσε που θα τους κακομάθω!

amyroukai
08/01/2015, 22:31
Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως ψάχνω εναλλακτικές σακούλες για ηλ. σκούπα Miele, γιατί οι αυθεντικές είναι πανάκριβες. :rolleyes:

Ναι αλλά αργούν ΠΟΛΥ να γεμίσουν συν το ότι (στο υποαλλεργικό δικό μου μοντέλο) ανοίγεις το καπάκι και είναι πεντακάθαρο μέσα. Με τις συμβατές δεν ξέρω αν κατακρατείται τόσο καλά η σκόνη, στην παλιά μου panasonic δεν.

Μητσε.... Φάουλ #1 μανιτάρια κονσέρβα, φάουλ #2 ο κύβος, φάουλ #3 (για το δικό μου γούστο) η σάλτσα πουμαρό. Προτιμώ το ψιλοκομμένο ή το αποφλοιωμένο. Επίσης, φάουλ #4, ΒΙΤΑΜ; Μα, σοβαρά, ΒΙΤΑΜ; Αν δεν θες λαδάκι, ρίξε λίγο βούτυρο έστω, να μυρίσει ωραία το πιάτο...

SHOOTER045
08/01/2015, 22:33
Δοκίμασε το και κάνε τις παραλλαγές σου

theofilos888
08/01/2015, 22:50
Βαρβατοι ανδρες εν δραση..... ροδα, τσαντα και κουζινα......

teogtp
08/01/2015, 22:51
Για πειτε ρε φιλεναδες...........................
Κατι για τις ραγαδες εχουμε;
:D

SHOOTER045
08/01/2015, 22:56
Ναι ρε
Αυτα που έβαζε η δικιά σου όταν ήταν έγκυος

theofilos888
08/01/2015, 23:04
Για πειτε ρε φιλεναδες...........................
Κατι για τις ραγαδες εχουμε;
:D

Ραγαδες. Αμεσως. Βαλε αλουμινονερο η κεραλοιφη αλλα μονο οταν ειναι κόκκινες. Αν ασπρισουν λιγη χρησιμότητα εχουν τα ματζουνια.

dimmie_72
08/01/2015, 23:05
Πρόταση banner

329538

andreaspetr
08/01/2015, 23:23
Πετυχα αυτο τυχαια νωριτερα.
http://www.apisteuta.com/article.php?id=5822

EVI
09/01/2015, 00:16
Πετυχα αυτο τυχαια νωριτερα.
http://www.apisteuta.com/article.php?id=5822

σπαμαρεις , τωρα κανουμε μποτε και μαγειρικη :bawl: :beer:

arhs
09/01/2015, 00:41
Λοιπόν
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκελιδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 σάλτσα πουμαρο
Μαιδανο φρέσκο
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τα μακαρόνια, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 4 κούπες νερό και μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Προτού ρίξουμε το νερό καλο θα είναι να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο όπου θα επαλοιψουμε σε όλο τον πάτο της κατσαρόλας, έτσι τα μακαρόνια μας δεν θα κολλήσουν. Και αφού βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια, και λιγότερη από μισή σκελιδα ψιλοκομμένο σκόρδο.
Για την σάλτσα
Σε ένα ρηχό σκεύος / τηγάνι ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το υπόλοιπο μισό σκόρδο, τις πιπεριές - κόκκινη / πράσινη ψιλοκομμένες, μια κουταλιά της σούπας από την πάπρικα, ένα κύβο ζωμό λαχανικών και τελευταία τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, και τον κύβο λαχανικών, ανακατεύουμε δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, χαμηλώνουμε την φωτιά η την ένταση στην κουζίνα, και προσθέτουμε λίγο μαιδανο ψιλοκομμένο.
Σε 10/15 είναι έτοιμα και τα δύο.
Στα μακαρόνια αφού βράσουν και τα σουρωσουμε όπως είναι ζεστό το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας Βιτάμ.
Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο μαιδανο

Ενας mod να πεταξει αυτα τα ποστ-διαμαντια σε νεο τοπικ! :D

SHOOTER045
09/01/2015, 07:11
Αργότερα θα ανεβάσω συνταγή για πίτα, και μια χωριάτικη τηγανιά με λουκάνικα

akis_trevor
09/01/2015, 07:44
Εχω μια απορια....

Το φακιολι το δενετε πισω η μπροστα;;;;:cry:

7Tolis
09/01/2015, 07:53
Μια βοήθεια βρε παιδιά και εδώ.Αυτές οι αεροπορικού τύπου, με τα φτερά.. ειναι οι καλές, ή ταμπόν;

teogtp
09/01/2015, 08:05
Μια βοήθεια βρε παιδιά και εδώ.Αυτές οι αεροπορικού τύπου, με τα φτερά.. ειναι οι καλές, ή ταμπόν;

Χμμμμ.......
Βάλε ταμπον. Έχω την εντύπωση οτι το κάθετο ουριαιο θα σε ενοχλεί........:tooth:

Cpt. Haddock
09/01/2015, 10:56
Λοιπόν
[...]
[...]
1 σάλτσα πουμαρο
[...]
1 κύβο ζωμό λαχανικών
[....]Βιτάμ.
[...]

τς τς τς...

theofilos888
09/01/2015, 11:05
τς τς τς...

Δεν περναει στον επομενο γυρο; μηπως δεν δινει ενταση στη σαλτσα; χαχαχα

Cpt. Haddock
09/01/2015, 11:18
Δεν περναει στον επομενο γυρο; μηπως δεν δινει ενταση στη σαλτσα; χαχαχα

Απλα βαζει ετοιματζιδικα πράγματα...

Αν τα μανιταρια δεν ειναι φρεσκα να τα σωταρεις επιτοπου (με βουτυρο και οχι βιταμ - :nono: )
Αν η ντοματα δεν ειναι φρεσκια να τη βρασεις και να την κοψεις επιτοπου...

Τζιφος κυριε προεδρε

SHOOTER045
09/01/2015, 11:31
Προχτές την έκανα, ντομάτα και σάλτσα παπρικας είχα σπιτικά, και μανιτάρια είχε μόνο βιολογικής

amyroukai
09/01/2015, 14:39
Απλα βαζει ετοιματζιδικα πράγματα...

Αν τα μανιταρια δεν ειναι φρεσκα να τα σωταρεις επιτοπου (με βουτυρο και οχι βιταμ - :nono: )
Αν η ντοματα δεν ειναι φρεσκια να τη βρασεις και να την κοψεις επιτοπου...

Τζιφος κυριε προεδρε

Ε αυτό λέω και εγώ. Που ακούστηκε να ζεις σε χωριό και η μισή συνταγή να είναι μεταποιημένα...

Επίσης βρε Μήτσε, δεν είναι και η σουπερ σπάνια παραδοσιακή συνταγή της Πέλλας τούτη που έγραΠΣες... Λες να μην έχουμε φκιάσει πΟΥτέ μακαρόνι με μανιτάρι με μερικές δεκάδες παραλλαγές στα υλικά; Άιντε ντάξει, στην Αθήνα πάπρικα αλοιφή δεν βρίσκεις εύκολα, αυτό ναι.

Προχτές την έκανα, ντομάτα και σάλτσα παπρικας είχα σπιτικά, και μανιτάρια είχε μόνο βιολογικής

Ώρα είναι να γράΠΣεις κιόλας ότι με φρέσκα υλικά δεν ήταν και τόσο νόστιμη γιατί σου χάλασε τις αναλογίες... :bawl:

Bob_o_mastoras
09/01/2015, 14:42
Mε την κυτταριτιδα τι να κανω ρε παιδια;;; :confused:

:p:p

amyroukai
09/01/2015, 14:43

Να μην κοιτιέσαι στον καθρέφτη.

theofilos888
09/01/2015, 16:06

Να τρως υγειινα και να πινεις πολυ νερο! Να αφαιρεσεις το αλατι απο τη διατροφη σου κ να μην διαβαζεις κουλα θεματα στο μοτο.γρ που στο θυμιζουν. :bawl:

dimmie_72
09/01/2015, 16:09
SHOOTER στη σάλτσα πάπρικας να ακούγεται το σκόρδο; :rolleyes:

sniper
09/01/2015, 16:14

Aν θέλει να τον αφορίσω...

Ζεύκας
09/01/2015, 18:37
Εγώ καθαρίζω τη σχάρα της ψησταριάς στη μπανιέρα και την έχω κάνει κώλο από τις χαρακιές τρίψε τρίψε.

Αν ξέρει κανείς πως να φύγουν οι γρατζουνιές από τη μπανιέρα......

amyroukai
09/01/2015, 18:41
Εγώ καθαρίζω τη σχάρα της ψησταριάς στη μπανιέρα και την έχω κάνει κώλο από τις χαρακιές τρίψε τρίψε.

Αν είναι μεταλλική, δύσκολα, θέλει βάψιμο/επισμάλτωση όλη. Στις πλαστικές ακολουθείς τακτική πλαστικών μοτοσικλέτας, τρίψιμο με γυαλοχαρτάκι με συνεχώς αυξανόμενο νούμερο μέχρι να την γυαλίσεις.

Pan (dvs)
09/01/2015, 18:42

Στα αξεσουαρ αυτοκινητων,υπαρχει ασπρη κεμα με μικροσκοπικες ινες γυαλιου μεσα.

toyar
09/01/2015, 18:51
κρεμα cif για την μπανιερα για γυαλισμα.........

SHOOTER045
09/01/2015, 19:04

Είπαμε να μην κάνουμε υπερβολές.

yes-u
10/01/2015, 11:28
Ναι ξέρω, τι δουλειά έχει ο φούρνος σε ένα site με μοτοσικλέτες; Καμμιά, αλλά μιά μου όλοι μας (καλά, λέμε τώρα) μαγειρεύουμε, είναι κάπως σχετικό...

Επίμονους λεκέδες από χυμένα ζουμιά από ταψί κλπ στον πάτο και πιτσιλιές στα πλαϊνά, κανένα γιατροσόφι/μαντζούνι κλπ έχουμε; Τα σπρέι καθαρισμού έχουν αποτύχει παταγωδώς. Διάβασα για μαγειρική σόδα που θα είναι το επόμενο πείραμα, αλλά...

Και ο επόμενος όποτε και αν, μάλλον θα είναι με πυρόλυση να τελειώνουμε.

..μα κανένας δεν κατάλαβε ότι είναι το τεστ του Γιάννη για την Ανωτάτη Παντρευτική; Μπες με την αξία σου αγόρι μου, άσε τα σκονάκια...

makaros33
10/01/2015, 18:20
όπως σου είχα γράψει να και η φώτο από το μαγικό ζουμί, κάνει ακόμα και για την κάπνα που πιάνει το τζάμι στο τζάκι ψεκάζεις προσεχείς να μην τρέξει σε ευαίσθητα πράγματα και σκουπίζεις πρώτα με ένα παλιό σφουγγάρι η vetteχ και μετά με λίγο χαρτί και είσαι έτοιμος

329588

akis_trevor
10/01/2015, 19:01
Windex ειναι η λυση για ολα...:bawl:

SHOOTER045
10/01/2015, 19:42
Windex ειναι η λυση για ολα...:bawl:

To w-40
Δεν εχει εφαρμογη εδω?:confused:

akis_trevor
10/01/2015, 21:57
To w-40

Ειπαμε ειναι ιδιατερο το θρεντ τουτο....:lol:

teogtp
10/01/2015, 22:07
To w-40

Βεβαιως και εχει αλλα πρεπει να εισαι λιγο διορατικος και προνοητικος.
Μετα απο ολα αυτα τα ματζουνια απλα ο φουρνος θα εχει γινει κωλος και απλα θα στον βαλει η γυναικα σου/μου/μας στον πατο.Και εδω μπαινει το wd-40 για να γλυστραει..........

dimmie_72
10/01/2015, 22:54
To w-40

Εσύ πολύ κ@λοτρίβεσαι πάλι και ξέρεις αν είναι να πέσει καμιά καμπάνα ποιός θάναι ο συνήθης υποψήφιος...:lol::lol::lol:

Υ.Γ. Προτείνω από "καφενείο" να μετονομαστεί "τσάϊ κυριών".
.

infidel
11/01/2015, 10:02
Διαβάζω το thread μπας και δω καμια ανακατασκευή φούρνου εδώ μέσα αλλα δεν το κόβω...

amyroukai
11/01/2015, 10:11
Θα ηταν στα restoring, οχι στα off topic.

mikes
11/01/2015, 12:20
5 σελιδες για να καθαρισετε ένα φουρνο.....

....αφου δεν το εχετε ρε πστμ, γιατι δεν ψηνετε στα καρβουνα??

...η σε παραδοσιακη γαστρα... ναι αυτή με τη σταχτη!!