PDA

View Full Version : Ανακατασκευή NSU MAX 1953

pitianos
17/01/2015, 14:42
Καλησπέρα σας,

Κάνω ανακατασκευή μια NSU MAX 1953 η οποία άνηκε στον παππού μου κ ήταν παρατημένη εδω και πάρα πολλά χρόνια.
Ενώ είμαι προς το τέλος της όλης διαδικασίας και η μηχανή έχει γίνει σαν καινούρια έχω το εξής πρόβλημα, δεν έχω κανένα χαρτί που να αποδεικνύει οτι μου ανήκει ή οτι άνηκε στον παππού μου πέρα απο μια φωτογραφία του με αυτην.
Θα ήθελα να βγάλω ιστορικές πινακίδες (αν δεν μπορώ κανονικές) αλλά και εκέι ζητάνε καποια απόδειξη οτι μου ανήκει.
Τί μπορώ να κάνω σε αυτη την περίπτωση?
Η μηχανή που έτρεξα στη τροχαία τους αριθμους πλαισίου και κινητήρα δεν φένεται πουθενά. Ο παππούς την είχε φέρει νομίζω με γερμανικές πινακίδες κ δεν πρέπει ποτέ να έβγαλε ελληνικά χαρτια. Δυστηχώς δεν είναι μαζί μας εδω και παρα πολλά χρόνια για να μου πει τι και πως.
Τί μπορώ να κάνω για να βγάλω έστω ιστορικές πινακίδες? Είναι κρίμα να μην μπορώ να το κυκλοφορήσω καθόλου καθώς έχει γίνει και πολυ όμορφο και κόστισε και αρκετά λεφτα για να γίνει

Σας ευχαριστώ πολύ !!

Αντώνης

fidel_98_99
17/01/2015, 18:11
1ον Χρονια σου πολλα!
2ον Μπραβο σου για την ανακατασκευη!
3ον Βαλε καμια φωτο
4ον κακως αναπαλαιωσες μια μηχανη για την οποια δεν εχεις καποιο τιτλο κυριοτητας
5ον ή την βαζεις στο σαλονι ή τρεχα γυρευε....

(νομιζω το θεμα: χωρις χαρτια-πινακιδες και πινακιδες ιστορικου εχει ξανασυζητηθει)

sapila racing
18/01/2015, 11:16
Τί μπορώ να κάνω για να βγάλω έστω ιστορικές πινακίδες? Είναι κρίμα να μην μπορώ να το κυκλοφορήσω καθόλου καθώς έχει γίνει και πολυ όμορφο και κόστισε και αρκετά λεφτα για να γίνει

Σας ευχαριστώ πολύ !!

Αντώνης

Aυτη τη στιγμή εχει κυκλοφορήσει φιρμανι απο το υπουργείο σύμφωνα με το οποίο δεν βγαίνουν πινακίδες ιστορικού αν δεν υπαρχει καταθετήριο της κανονικής πινακίδας ή χαρτιά εκτελωνισμού.
Μεχρι πρότινος εβγαινε πινακίδα με βεβαίωση αγοραπωλησίας του νόμου 105, η με τιμολόγιο αγοράς απο μαγαζί (σαν ανταλλακτικα). Αν κι εφ όσον αλλάξει κατι τότε ισως μπορέσεις να βγάλεις πινακίδα αλλά αυτη την στιγμή δεν μπορείς δυστυχώς.

SHOOTER045
18/01/2015, 16:23
Για να γίνει δίκη σου, να περιέλθει στην κυριότητα σου θέλει χαρτί μια διαθήκη ας πούμε πού να σε καθιστά μοναδικό κληρονομο.
Για να βγάλει άδεια εφ όσον μπήκε φρένο στα ιστορικά ( όπως είπε ο Άρης - sapila)
Τότε μόνο κανονική πινακίδα και άδεια μπορείς να βγάλεις.
Αφού λύσεις το ιδιοκτησιακο τότε απευθυνσου στο συγκοινωνιών - ο παππούς μου είχε πάρει την μηχανή καινούργια... Μπλα μπλα έπαθε ατύχημα

pitianos
18/01/2015, 21:44
329914329913329913Αρχικά ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.
Ξέρει κανείς μέσω χρησικτησίας αν μπορεί να γίνει κάτι?
Ποια είναι η διαδικασία?
Κ αντε και κανω χρησικτησια και την κάνω με κάποιο τρόπο να μου ανήκει η μηχανή, για να βγάλω πινακίδες που δεν έχουν πληρωθεί τέλη ποτε, θα μου έρθει κανα μανίκι μεγάλο να πληρώσω?
Μερικές φωτό έβαλα να δείτε τη μηχανή, αλλα έχει μερικά πραγματα ακόμα τα οποία περιμένω απο το εξωτερικό για να ολοκληρωθει

Ευχαριστώ ΄
Αντώνης

SHOOTER045
18/01/2015, 21:57
Ίσως αφού κατοχυρωσεις με κάποιον τρόπο την ιδιοκτησία τής μηχανής, να την παρουσιάσεις σαν καινούργια ότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ,βεβαια δεν ξέρω αν πρέπει να περάσει ταξινομηση πρώτα και αν συμφέρει.
Αφού είσαι Αθήνα κάνε μια ερώτηση στο κτεο ελληνικού

kostakis125
18/01/2015, 22:15
κρεμασετη στο σαλονι σου, πιο πολυ θα μετρησει εκει!

sapila racing
19/01/2015, 08:48
Κούκλα την έκανες.
Ελπίζω να βρεθεί λύση για να κανει ςκαι καμμια βόλτα και να την εχεις και στο όνομά σου.
Αν και όταν αλλάξει το καθεστώς με τις πινακίδες ΦΙΛΠΑ θα ενημερώσω.

kostakis125
19/01/2015, 08:55
Κούκλα την έκανες.
Ελπίζω να βρεθεί λύση για να κανει ςκαι καμμια βόλτα και να την εχεις και στο όνομά σου.
Αν και όταν αλλάξει το καθεστώς με τις πινακίδες ΦΙΛΠΑ θα ενημερώσω.

Αρη ειναι βεβαιο δηλαδη οτι θα αλλαξει παλι το καθεστως? Ρωταω γιατι βλεπω οτι το εχεις σιγουρο. Μακαρι παντως γιατι θα πανε πολλα ιστορικα στην πρεσα.

sapila racing
19/01/2015, 09:27
Αρη ειναι βεβαιο δηλαδη οτι θα αλλαξει παλι το καθεστως? Ρωταω γιατι βλεπω οτι το εχεις σιγουρο. Μακαρι παντως γιατι θα πανε πολλα ιστορικα στην πρεσα.

Τίποτα δεν είναι βέβαιο, αλλά ξέρω οτι το θέμα συζητείται ξανα αυτές τις μέρες και είναι αρκετά πιθανόν να αλλάξει.

GFawkes
19/01/2015, 09:33
Εαν δεν βγαλεις ακρη, και οταν τελειωσεις σε 2-3 μηνες
στειλε μου ενα π.μ.

pitianos
04/06/2015, 23:20
Κύριοι καλησπέρα σας
Επανέρχομαι στο θέμα ανακατασκευή και αυτή τη φορά όχι για τα χαρτιά τις μηχανής, τα οποία τελικά βρέθηκε τρόπος κ βγήκαν.
Το προβλημα έχει να κάνει με την λειτουργία της μηχανής η οποία καίει λάδια!!!Πολλά λάδια!!!
Αρχικά θεωρήσαμε ότι είναι θέμα φλατζων, τσιμουχών κλπ. Όλα αλλάχτηκαν
Μετά ότι είναι θέμα κυλίνδρου/ Πιστονιού. Πιστόνι αλλάχτηκε (πήρα 1mm μεγαλύτερο), έγινε ρεκτιφιέ στον κύλινδρο κ καθαριστηκαν και οι βαλβίδες.
Αποτέλεσμα.....λάδια....πολλά λάδια.
Φανταστήτε έλυσα πάλι την εξάτμιση κ έσταζε λαδι απο το λαιμό μέχρι πισω.
Μπορεί κανείς να σκεφτεί τι άλλο μπορεί να είναι? Πού πρέπει να κοιτάξω? Τι πρέπει να αλλάξω? Πλέον απλα δν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ένα ελάχιστο τζόγο που έχουν οι βαλβίδες μήπως απο εκεί?
Η μηχανή που φοράει είναι μονοκύλινδρη, 250cc
Τα φώτα σας σας παρακαλω!!!

Ευχαριστώ!
Αντώνης

spyros33f
05/06/2015, 15:22
Τα ελατηρια πιστονιου τα εβαλες σωστα;Αντε κ καλες βολτες οταν τελιωσεις

notakos600
05/06/2015, 15:43
Τα ελατηρια πιστονιου τα εβαλες σωστα;Αντε κ καλες βολτες οταν τελιωσεις

336720

Έτσι μπαίνουν για να μην υπάρχουν διαρροές, αν τα έβαλες σωστά τότε το πολύ λάδι είναι ή από λάθος χιλιοστά πιστονιού ή από βαλβίδες, οδηγούς βαλβίδων, τσιμούχες κλπ.
Τι λάδι έβαλες; Μήπως τα μοτέρ αυτά παίρνουν παχύ λάδι;

sapila racing
05/06/2015, 16:04
Μήπως τα μοτέρ αυτά παίρνουν παχύ λάδι;

Oχι, το αντίθετο μαλιστα.

Φιλε pitianos δεν μπορεί καποιος να σου πει με σιγουριά απο το νετ τι φταίει.
Υποθέτω οτι το ρεκτιφιέ εγινε σωστά και το σετ πιστόνι/ελατήρια ειναι επίσης σωστό.
Οι οδηγοί βαλβίδων ειναι ΟΚ? Τι εννοείς οτι οι βαλβίδες εχουν ελαχιστο τζόγο? :confused:
Αν εχουν τζόγο, τότε πολύ πιθανόν να φταίει αυτό.

pitianos
05/06/2015, 20:08
Κυριοι σας ευχαριστώ για τα σχόλια
Τα λάδια που παίρνει η μηχανή είναι πράγματι παχια
κ εγω αυτό νομιζα οτι εφταιγε στην αρχη γιατι ειχα βαλει 10-40 ενω παίρνει 20-50
Τα άλλαξα αλλα χωρίς αποτελεσμα.
Τώρα εδωσα το καπακι με τις βαλβίδες για αλλαγή οδηγών για να το σιγουρέψω κ απο εκεί.
Θα κοιτάξω κ τα ελατήρια μπας κ εχουν μπει λάθος.... ο θεός βοηθός

notakos600
05/06/2015, 20:30
κ εγω αυτό νομιζα οτι εφταιγε στην αρχη γιατι ειχα βαλει 10-40 ενω παίρνει 20-50
Τώρα εδωσα το καπακι με τις βαλβίδες για αλλαγή οδηγών για να το σιγουρέψω κ απο εκεί.

Κατάφερες και ανάστησες έναν σπάνιο θησαυρό, εκεί θα κολλήσεις;

sapila racing
06/06/2015, 11:53

Το NSU Max κανονικά παίρνει 2 λίτρα monograde λαδι, 10ρι τον χειμώνα, 20ρι το καλοκαίρι. Μπορείς να βαζεις 10-40 τον χειμώνα, 20-50 το καλοκαίρι.
Αποκλείεται να εχεις τετοια κατανάλωση λαδιού λόγω του οτι είχες βάλει 10-40.
Το τεπόζιτο λαδιού ειναι χωριστά, (ξηρό καρτερ) και μετρας την σταθμή αφού έχει δουλέψει τόσο ωστε να τρομπαρει το λαδι στο δοχείο.

bros400pgm
06/06/2015, 16:05
Ρηγμα στην κεφαλη?

pitianos
07/06/2015, 22:57
Ρηγμα στην κεφαλη?

Το σκέφτηκα φίλε μου...αλλα δεν θέλω ουτε να το φανταστώ!! πως φτιαχνεται αυτο?

SHOOTER045
08/06/2015, 00:10
Το σκέφτηκα φίλε μου...αλλα δεν θέλω ουτε να το φανταστώ!! πως φτιαχνεται αυτο?

Κολληση, μηχανουργειο, τάματα, προσευχές κλπ.
Η άλλη κεφαλή

pitianos
08/06/2015, 13:21
Κολληση, μηχανουργειο, τάματα, προσευχές κλπ.
Η άλλη κεφαλή

Αυτο με τα ταματα κ τις προσευχές φοβόμουν....θα ξεκινησω γονατιστός να παω σε κανα μοναστηρι .... :D:D